Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

12.9.2023

vieraskirjoitus:

Onko sielusi nuori suorittaja vai vanha laiskottelija?

Moni meistä on joskus kuullut puhuttavan nuorista ja vanhoista sieluista. Egomme tykkää ajatella, että tottakai juuri minä olen sellainen viisas ja vanha sielu. Keinoa todistaa ja todentaa tätä ei juuri ole esitetty, vaikka astrokartan perusteella villejä veikkauksia voikin aina tehdä.

Minulle on välillä kerrottu, että olen ehdottomasti vanha sielu, kun taas joku toinen tietäjä on sanonut, että et ole ihan sieltä vanhimmasta päästä, mutta keski-ikäinen sielu nyt vähintäänkin. Lapsena taas tunsin itseni aika vanhaksi ja vakavaksi enkä koskaan oikein ymmärtänyt lasten leikkejä. Muistikuvani mukaan leikin myös usein yksin. Olinkin tottunut menneissä elämissä siihen, että pitää pärjätä omillaan eikä elämä ole varsinkaan mikään leikin asia. Sitä leikkimistä ja elämästä nauttimista onkin pitänyt opetella juuri tässä elämässä. Esimerkiksi astrologian opiskeleminen on tuntunut aika mukavalta ja innostavalta leikiltä, joka kiehtoo vielä vanhanakin.

Sielujen kehitystasot

Löysin hiljattain netistä kaavion, jossa kerrottiin helpolla ja ymmärrettävällä tavalla kuka oikein on nuori sielu ja kuka oikeasti on vanha sielu. Valitettavasti kaavio oli kuvakaapattu jostain suomenkielisestä kirjasta ilman lähdetietoja, joten en pysty kertomaan tarkemmin, mistä tieto on peräisin (jos tiedät, niin kerro!). Joka tapauksessa tämä tieto resonoi minussa välittömästi. Tunnistin itseni vanhaksi sieluksi tämän taulukon perusteella.

Seuraavassa on esitelty omin sanoin nämä sielujen eri kehitystasot. Tunnistatko sinä helposti itsesi?

Kaikkein nuorimmat sielut tulevat tänne ihan hoomoilasena. Kaikki on uutta ja outoa ja sitä pitää hitaasti opetella, sillä tietoisuus ei ole vielä kovinkaan kehittynyt. Vastasyntynyt sielu tukeutuu omaan heimoonsa ja luontoyhteyteen ja elää hyvin yksinkertaista elämää, jossa on vähän virikkeitä. Sanalla sanoen, hän ei ainakaan synny pörssimeklariksi Lontooseen. Vastasyntynyt sielu ei kykenisi käsittelemään tietoa, tekemään päätöksiä ja ottamaan vastuuta niin nopeasti. Hänet löytää ennemmin jostain kaukaa preerialta tai rajaseuduilta, jonne sivistys ei ole täysin vielä yltänyt.

Lapsisielu on vielä mieleltään yksinkertainen ja uskoo mustavalkoisiin kärjistyksiin. Kun sille asetetaan sääntöjä, se noudattaa niitä kykenemättä kyseenalaistamaan niitä tai näkemään niissä jotain ristiriitaa. Tämä voi johtaa helposti sokeaan auktoriteettiuskoon ja äärimmäiseen isänmaallisuuteen, mikä puolestaan voi johtaa sotaisiin konflikteihin. Lapsisielut, viattomasta nimestään huolimatta, voivatkin olla niitä pahimpia sotahulluja. He ottavat puolensa kiivaasti eivätkä kykene näkemään toisten eriäviä näkökantoja. Tästä syntyy myös voimakasta rasismia, me vastaan he. Lapsisielu onkin täällä oppimassa polariteetteja, vastakkainasetteluja.

Lapsisielu saattaa toki olla myös hyvin lapsekas ja ihmettelevä vielä aikuisenakin, eräänlainen Peter Pan, eikä ymmärrä, että jossain vaiheessa pitäisi kasvaa velvollisuudentuntoiseksi aikuiseksi. Lapsisielu saattaa siis jäädä lapsen tasolle leikkimään. Hän myös tukeutuu ja samaistuu vahvasti omaan yhteisöönsä, joka tuo turvaa. Kaikki tuntematon koetaan uhkaksi.

Nuori sielu on janoinen ja nälkäinen. Se haluaa saavuttaa asioita omalla työllään ja uutteralla panoksellaan. Nuoreen sieluun liitetään voimakas kunnianhimo, kilpailuvietti ja tehokas puurtaminen. Lontoon pörssimeklari löytyy juuri tältä tasolta. Tällainen ihminen luottaa ennen kaikkea itseensä ja myös ajattelee eniten omaa etuaan. Hän ei ole kovinkaan hyvä joukkuepelaaja, vaan keskittyy itseensä ja saavutuksiinsa.

Nuorilla sieluilla on tapana ajatella materiaa, haalia sitä ja elää sen ehdoilla. Tämäkin saattaa kärjistäen johtaa konflikteihin, kun tarkoitus on aina voittaa ja ottaa palkinnot itselle. Nuoreen sieluun liitetään myös nopea tekninen kehitys ja luonnon hyväksikäyttö taloudellisen hyödyn saavuttamiseksi. Eteenpäin, hinnalla millä hyvänsä.

On kuitenkin muistettava, että näihin kaikkiin eri sieluasteisiin liittyy niin hyviä kuin huonojakin puolia. Ilman näitä kunnianhimoisia nuoria sieluja moni ihmiskunnan edistysaskel olisi jäänyt ottamatta. Ja kuka tekisi kaikki työt ilman näiden nuorten sielujen tarmokkuutta?

Seuraavaksi on vuorossa kypsä sielu, jota motivoi enemmän luovuus ja itsensä ilmaiseminen eri keinoin, kuten taiteen kautta. Tunteet muodostuvat nyt tärkeiksi ja elämän kauneus ja merkityksellisyys on eräs suurimmista arvoista. Kypsä sielu kääntyy materialismista kohti henkistä, sisäistä rikkautta. Tässä sielun kehitysasteessa kannatetaan tasa-arvoa, ihmisarvoa ja yhteistyötä rajojen yli. Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen nousee tärkeäksi, eli ilmastoaktiivit saattavat olla näitä kypsiä sieluja. He ajattelevat kokonaisuutta, eivät vain itseään. Kypsä sielu kääntyykin voimakkaasti toisia kohti. Kääntöpuolella saattaa olla kuitenkin ihmissuhdedraamoja, kun tunteet koetaan niin voimakkaasti, sekä etnisiä konflikteja, joihin luonnonsuojelu kenties johtaa. Kypsälläkin sielulla on siis heikkoutensa ja oppiläksynsä, joita se on tullut tänne tunnetasolla toisten kanssa kokemaan.

Entäs sitten se viimeinen etappi, eli vanha sielu? Vanha sielu on kokenut tuhansien elämien aikana jo niin paljon, ettei se jaksaisi enää suorittaa ja sännätä ympäriinsä elämän pelikentillä. Etenkään se ei jaksa ottaa vakavissaan yhteiskunnan asettamia absurdeja sääntöjä. Vanha sielu voikin olla kapinallinen kyseenalaistaja, joka ymmärtää, että ihmisten asettamat säännöt ovat vain ihmisten asettamia, eikä niillä ole mitään tekemistä kosmisten, universaalien sääntöjen kanssa. Vanha sielu on sisäisesti rento, avaramielinen ja henkisyyteen suuntautunut. Filosofinen mielenlaatu vie meditointia kohti, paikallaan pysymistä ja hellittämistä kohti. Enää ei ole kiire.

Toisten tuomitseminen ja vahvat vastakkainasettelut eivät kiinnosta vanhaa sielua. Ongelmanratkaisutaitoja on harjoitettu jo niin monilla aiemmilla sielun kehitysasteilla, että nyt on oikeasti sellaista sisäistä näkemystä ohjata muitakin. Tällaista sielua kuvataan todennäköisesti myös laiskaksi, työtä vältteleväksi hörhöksi, joka katselee tähtiin ja niiden taakse, omaa kotiplaneettaansa pohtien. ”Olenko Plejadeilta vai Atlantikselta tänne saapunut?” on vanhalle sielulle yhtä olennainen kysymys kuin se, mistä seuraavan kuun vuokrarahat ilmestyvät taianomaisesti tilille. Vanha sielu ei kiinnity enää materiaan, koska on nähnyt miten sitä elämien saatossa tulee ja menee, tulee ja menee... Vanha sielu harrastelee töidentekoa, mutta mieluummin olisi kokonaan työelämän ulkopuolella, omassa rauhassa. Se ei ole tullut tänne verenmaku suussa suorittamaan eikä kinastelemaan toisten kanssa, vaan nautiskelemaan, elämään harmoniassa muiden kanssa, ulkoisesti kenties vaatimatonta elämää, mutta sisäisesti hyvin rikasta.

Luonto kutsuu vanhaa sielua vahvasti, sillä luonnon sylissä se saa yhteyden universumin parantaviin energioihin. Muulla ei ole niin väliä. Tämä elämähän on vain yksi kohtalon kierros muiden joukossa. Vanha sielu saattaa itsekin olla parantaja.

Kaikkia sielun kehitysasteita tarvitaan

Mitä ajatuksia tämä sielujen ”lajittelu” sinussa herätti? Nostiko se vastustusta vai sisäisen ahaa-elämyksen? On hyvä muistaa, että meidän kaikkien on tarkoitus kerätä erilaisia kokemuksia kaikilla eri sielutasoilla. On siis turha arvottaa vanhoja sieluja nuoria korkeammalle, koska kaikki tasot ovat yhtä arvokkaita oman kehityksemme kannalta. Jos emme aina ymmärrä kanssaihmisiämme, se todennäköisesti johtuu vain siitä, että olemme sieluina aivan eri kokemustasolla, täysin erilaisia asioita oppimassa.

Omalla kohdallani avainsanana toimi nimenomaan vanhan sielun laiskuus ja pyrkimys työelämästä poispäin. Sitä voi olla vaikeaa nyky-yhteiskunnassa käytännössä toteuttaa, mutta sieluni haluaisi oikeastaan vain olla möllöttää ja opiskella astrologiaa tai jotain muuta henkevää. Uskonkin, että moni vanhan sielun omaava joutuu käymään läpi työuupumuksen ikään kuin viestinä siitä, että nyt on sinun aikasi hellittää ja kääntyä sisäänpäin kohti rauhaa, rentoutta ja sallimista.

Kypsän ja vanhan sielun löytää todennäköisesti myös astrologian ja muiden henkitieteiden parista. Sisäinen heijastusoppi universumista, sitähän astrologia oikeastaan on. Se heijastaa meille sielumme tämänkertaista tehtävää.

Jos astrologian opit kiehtovat sinuakin, kutsun sinut Astrokalenterin koukuttavaan seuraan. Päivä päivältä Astrokalenteri opastaa sinua astrologian saloihin peilaamalla planeettavaikutuksia omaan elämääsi. Jokainen päivä voimme siis oppia uutta – niin Astrokalenterin kuin oman elämämme välityksellä.

Sielukasta syyskuuta!

Terveisin

Virpi Karjalainen

Astrokalenterin uudistettu versio tulee testikäyttöön

Astrologi Seppo Tanhua:
Tuntuu hurjan hienolta päästä julkaisemaan tällaisena hetkenä ylivoimaisesti suosituimman tuotteemme eli Astrokalenterin uudistettu versio, jota pääset testaamaan mikäli sinulla on keskiviikkona 13.9. astrokalenterin tilaus voimassa. Jokainen testiversion linkkiä klikkaava astrokalenterin tilaaja pääsee halutessaan kehittämään tätä suosituinta tuotettamme kokonaan uuteen ulottuvuuteen. Astrokalenterin testiversio avautuu olemassa olevan Astrokalenterin etusivulle ja sähköpostiin tulevaan tulkintaviestiin näkyvästi sijoitetusta linkistä. (HUOM! Olemassa oleva Astrokalenterisi jatkuu vanhaan malliin ja testilinkki säilyy näkyvissä toistaiseksi päivittäin).

Tässä julkaisuvaiheessa on mukana vasta pari ensimmäistä uutta ominaisuutta, mutta vuoden loppuun mennessä tulemme yhdessä kalenteria käyttävien kanssa rakentamaan jotain sellaista, mitä en tiedä vielä missään maassa tai millään kielellä julkaistun.

Ehdit mukaan sekä testaamaan, että kehittämään Astrokalenterin "Paramount" -versiota ihan ilmaiseksi tilaamalla kuukauden kokeilun tästä linkistä: 1kk ilmainen Astrokalenteri (Tämä mahdollisuus koskee Sinua, ellet ole aikaisemmin tilannut Astrokalenteria tai kokeilukuukautta).

Jos olet käyttänyt kokeilujakson aikaisemmin tai astrokalenterisi ei ole tällä hetkellä aktiivinen, voit uudistaa tilauksesi tai tilata Astrokalenterin vuodeksi eteenpäin tämän viikon aikana Astrokaupasta juhlahintaan 25€ (norm. 34,90€) riippumatta siitä oletko kirjautunut VIP-käyttäjäksi. Ihan kaikille tilauksen tällä viikolla tekeville hinta on sama.  Tilaussivulle pääset tästä

Tarjous koskee myös Astrokalenteriinsa lisäaikaa tilaavia eli kaikkia tilauksia, jotka on tehty ennen 16.9. klo 24.00.

Palaa Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää



- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}



lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...




Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...