Astro Foorumi

Astro special => Syntymäkartan tulkintaa => Aiheen aloitti: Alcedo - 15.11.2005 13:26:05



Otsikko: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Alcedo - 15.11.2005 13:26:05
Mikkäs teidän mielestänne ovat noita härän hyviä puolia? Noin niinku vinkiksi härkänoususolmuiselle immeiselle? Entäs ne huonot?

Entä skorpiooni sitten, mitäs oikein käytännössä meinaa se, kun tuo laskusolmu on ko. merkissä? Ainakin ovat herättäneet pelonsekaista kunnioitusta joskus.  :smitten: ::) Ihmetystäkin.  :D Mutta kiinnittänyt kyllä huomiota... eli mitä taikaa?  :idiot2: :)


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Lilli - 15.11.2005 15:56:27
Tervehdys,

itselläni on vastaavat solmuasetelmat.

Solmuihinhan liitetään usein karma, ja kun alasolmu on Skorpionissa, niin seksi, väkivalta ja raha (nimenomaan muiden rahat) kuuluvat olennaisena osana joko lapsuuteen, nuoruuteen tai jos menneisiin elämiin uskoo, niin niihin. Itselläni on tiettävästi takana elämä rikkaana perijättärenä, joka eli hyvin sotaisana historiallisena aikana ja menetti keski-iässä kaiken omaisuutensa.

Raha-teema ainakin itselläni kummittelee jatkuvasti. En ole millään muotoa materialistinen henkilö ja Skorpioni-alasolmun omaava henkilö voikin olla kiinnostuneempi mystiikasta ja psykologiasta kuin maallisisista asioista. Tähän tosin vaikuttavat ainakin omalla kohdallani myös muut kartan tekijät. Raha tulee kuitenkin esiin siten, että vedän puoleeni äkkirikastuvia tai rajusti köyhtyviä ihmisiä. Yläsolmu Härässä kehottaa voimakkaasti pitämään huolta omasta taloudellisesta riippumattomuudesta ja että taloudellinen menestys on täysin itsestä kiinni. Omassa tapauksessani läheisiin ei ole mitään luottamista talousasioissa.

Isälläni on käsittääkseni alasolmu huoneessa 8, joka vastaa siis Skorpionin merkkiä. Hän on taas elänyt lapsuutensa toisen maailmansodan melskeissä, erittäin kuumilla paikoilla. Elämä oli vaeltelua paikasta toiseen n. 10-vuotiaaksi asti, jolloin perhe asettui aloilleen ja perusti maatilan. Sopii erittäin hyvin huoneen 2/Härän teemaan. Isäni on koko aikuisikänsä elänyt sitten hyvin vakaata ja turvallista elämää ja elättänyt itsensä ja perheensä hyvin oman työnsä kautta.

Jos kyseessä on seksuaalinen karma, niin uskoisin alasolmun viittaavan pakkomielteisiin, perversioihin ja mustasukkaisuuteen, kun taas yläsolmu kehoittaisi keskittymään aistillisuuteen ja etsimään elämästä kauneutta, mukavuutta  ja iloa, kaikkea mukavia Venuksen hallitsemia asioita siis.


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Alcedo - 15.11.2005 21:11:16
Kiitos vastauksesta Lilli.  :smitten:

Mulla on jotenkin juuri nyt tämä asia jollain tavalla tärkeä, mutta en oikein tiedä miten.  :-\ Yläsolmu on tuolla 11. ja alasolmu 5. huoneessa. Eli alasolmu olisi hanskassa olevia asioita, joista tietyllä tavalla pitäisi irrottaa tässä elämässä itseään - käyttäen kuitenkin niitä taitoja jollain tavalla. Ja yläsolmun asioihin keskittyä, koska alasolmun asiat jo osaa, vaikkakin tiedostamattaan. Jos pitäytyy vanhaan, niin ei etene.

Luulen, että tuo mammona-asiakin voisi tulla kysymykseen. Mulla on nyt sellainen kuva, että sellaisia raha/valta tms. elämiä on tullut elettyä. Nyt en omista mitään. Hauska juttu muuten, että juuri eilen tuli mieleen noita omistamisteemoja ja johonkin sellaiseen päädyin, etten haluakaan omistaa mitään. Olla siinä mielessä vapaa. No, toisaalta helppo päättää olla omistamatta mitään, kun ei omista mitään! Noo, omistan Ladan ja kalliit kiikarit. (Lada ei toimi!)  :D ;D ;D ;D

Toisaalta tuo 11. huone on yhteisön ja yhteiskunnan huone. Jotenkin paikkaa yhteisössä kuvaava. Uranuksen ja Vesimiehen huone. ja 5. luovan itseilmaisun Leo Sohlbergin huone  :aurinko: . Ja siinä on noita luovan teeman lisäksi seksuaalisia teemoja. Hmmm... oonkohan mää ollu edellisessä elämässä eroottinen tanssija ja nyt pitäis liittyä Demareihin (Nummelan kirjassa sanottiin, että ko. huone edustaa SDP:tä! Yäk, taantumuksellista  :2funny: ). Tai sitten, kun mulla on ollut aina halu olla jotenkin luova ja se vain voimistuukin. Ja halu parantaa maailmaa. Niin josko esim. moinen homma onnistuisi luovuuden (vanhat opit) - maailmanparantaminen (tämän elämän halut). Äääh, taidan tässä ajatella "ääneen"...  ::) :-\ Jaa, mutta nythän muistankin tuon viimeisen lauseesi
Lainaus
Jos kyseessä on seksuaalinen karma, niin uskoisin alasolmun viittaavan pakkomielteisiin, perversioihin ja mustasukkaisuuteen, kun taas yläsolmu kehoittaisi keskittymään aistillisuuteen ja etsimään elämästä kauneutta, mukavuutta  ja iloa, kaikkea mukavia Venuksen hallitsemia asioita siis.
, kun pitää ympätä ne Skorppiooni ja Härkäkin vielä tähän "matemaattiseen malliin" mukaan. Siis, jos se kehottaisi ponnistelemaan kauniin, aistillisen ja miellyttävän yhteisön hyväksi. Ja sitten tähän synteesiin pitäisi vielä keksiä mittakaava, jonka puitteissa toimia.  :o :D :) :) :)

Semmosta haluaisin kysyä, että mistä näiden solmujen aspekteista saisi tietoa?  :)


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Missa - 15.11.2005 23:15:17
Kiitos Lilli. Itseäni pohdituttaa kovastikin tämä aihe koska härkä/skorpioni-teema toistuu kartallani useasti. Noususolmu härässä, laskusolmu skorpionissa, MC härässä, IC skorpionissa, ja Saturnus myös skorpionissa - eikö myös Saturnus liitetä jotenkin karmaan? :-\ Yritä nyt tuosta ottaa selvää, mutta jos tuohon karttaan on uskominen niin ilmeisesti skorpioni liittyy menneisiin elämiini oleellisella tavalla, ja ilmeisesti ei mitenkään positiivisesti. :-[ Mistä tällaisesta voisi saada lisää tietoa (ja mielellään ilmaiseksi)? :angel:


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Vilja - 15.11.2005 23:59:53
Kurkista tuolta kirja-ja linkkivihjeistä Kaarina pääkkösen sivua , sieltä voi löytyä jotain .
Minulla ne on toisinpäin , noususolmu skorpionissa ja laskusolmu härässä .


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Gimmy - 16.11.2005 08:36:36
Millaisa entisiä elämiä minulla mahtaa olla takana, kun noususolmu on vesimiehessä ja laskusolmu leijonassa.

Ihan kateellisena olen lukenut muiden selostuksia entisistä elämistä, mulla ei ole aavistustakaan, missä päin olisin aikaisemmin ollut...

Nuorena tyttönä tunsin vetoa 1800-luvun seurapiireihin, Straussin valssit ja ne puvut tuntuivat jotenkin ... vaikka en ole yhtän sellainen hörhelöihminen...
Myös 1920-luku tuntuu jotenkin kiehtovalta...

Unia en ole nähnyt, mutta olisi ihanaa tietää, mitä juttuja tässä on saattamassa loppuun. :coolsmiley:

Tosin mulla on tunnesiteitä tiettyjen ihmisten kanssa ja musta tuntuu, että heidän kanssaan meillä on jotain juttuja kesken... Nämä karmaihmiset ovat todella "rasittavia", sillä niistä ei ilmeisesti pääse eroon ja ne kulkevat mukanasi, hyvässä ja pahassa, omasta elämäntilanteestasi riippumatta.  :buck2:

Mutta tuohon asetelmaan siis, eli noususolmu vesimiehessä 3. huoneessa ja laskusolmu leijonassa 9. huoneessa.


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Synapsi - 16.11.2005 10:31:39
Hei Christian

Itseltäni löytyy myös nuo samaiset solmuasetelmat ja niitä on tullut kovasti pohdittua. Varsinkin, kun nousumerkkini edustaa tuota laskusolmua, siinä näkisin vähän ristiriitaa.
Eräs selvännäkijä kertoi melkoisen hurjista ja sotaisista entisistä elämistä, ja varmasti skorpionin laskusolmu teemoihin liittyy oleellisesti seksuaalisuus tavalla tai toisella, (usein jollain toisella  ;)) tai se on puuttunut kokonaan.

Asiaa vatvottuani olen tullut siihen tulokseen, että olisi hyväksi suunnata energiaansa härän venusmaisiin asioihin, kuten taiteet, musiikki ym. Ja aistillisuus tärkeää. KOSKETUS. Materiaalinen omaisuus voi olla myös oman kehon hyvinvointia, ei välttämättä rahan kanssa heilumista!

Minulla helposti meinaa lipsua skorpionin maneereihin, varsinkin ihmissuhdejutut.
Oletkos sinä Christian pelannut koskaan ihmissuhdeshakkia?  ::)
Sellainen ominaisuus on joskus nähtävissä tässä solmumerkissä. Koitan kovasti tempoilla irti noista alhaisista huvituksista.....joskus tullut moista tehtyä.

Mukavaa päivää sinulle  :)


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Lilli - 16.11.2005 11:49:00
Moi Christian,

sinulla näyttää olevan solmujen merkkisijainnin lisäksi samat huoneasetelmat kuin minulla. Itselläni ainakin huoneen 5/Leijonan teemat ovat näkyneet voimakkaasti taiteellisuutena ja varhaisaikuisuudessa humputteluhaluna  ;). Tunnustan, että minulla on ollut seksuaalista karmaa, joka sopii hyvin sekä huoneen 5 että Skorpionin teemaan. Karma-astrologiaa lukeneena huone 5/Leijona liitetään joskus entiseen elämään kuuluisana esiintyjänä, johtajana, aatelisena tai kuninkaana.

Huone 11 on minulla hyvin edustettuna muutenkin kuin vain yläsolmun puolesta. Ensimmäisenä tulee mieleen työni tieteen parissa, joka sopii hyvin tämän huoneen/Vesimiehen teemaan. Minullahan myös MC on Vesimiehessä. Oppiläksyjäkin varmasti riittää, mm. persoonallisesta rakkaudesta siirtyminen enemmän persoonattomaan rakkauteen ja ystävyyteen. Kaiken ei tarvitse olla niin romanssi -ja seksihakuista. Yleensäkin sosiaalisen toiminnan kehittäminen ja mahdollisesti yhteiskunnalliset asiat voivat tämän huoneen kohdalla tulla kysymykseen, kuten myös kansainvälisyys. Minulla on muuten myös Saturnus huoneessa 11, ja uskon sen pistävän kapuloita rattaisiin mm. ystävyyssuhteissa, joiden kehittely ja ylläpito tuntuu olevan minulle uskomattoman vaikeaa. Pettymyksiä on koettu todella usein tällä saralla.

Synapsi,

itse en tunnistanut alasolmun merkkisijaintia erityisen hyvin itsestäni ennen kuin joskus kolmissakymmenissä (ehkä intohimoisuutta lukuunottamatta). Silloin ne tyypilliset maneerit tulivat hyvin esiin. Vaikeissa ihmissuhdetilanteissa todellakin joskus lähes visionomaisesti avautuu eteen shakkilauta, jossa pelataan peliä elävillä ihmisillä. Mustasukkaisuus oli myös pitkään minulle täysin vierasta, mutta kun se iski ja täysin syystä, ei synkkyydellä ja kostonhalulla tuntunut olevan mitään rajaa. Suoranainen murhanhimo saattaa joskus iskeä päälle, kun on tarpeeksi verisesti loukattu. Ketään en ole kuitenkaan päästänyt päiviltä vaan Skorpionimaisesti kykenen hillitsemään itseni. Samalla olen pyrkinyt käsittelemään välittömästi pintaan tulevat tunteet ja saamaan mielelleni rauhan. Toisinaan kuitenkin "jyrävaiheelle" on käyttöä, kun vaikeisiin asioihin on pitänyt toden teolla tarttua, tai muuten kaikki kärsisivät liikaa. Tässä olen ilmeisesti kyennyt kehittämään Vesimiesmäistä diplomatian tajua ja persoonatonta lähestymistapaa, koska kuumana käydessäni pystyn pitämään kuitenkin pään kylmänä ja puheen asialinjalla.  :coolsmiley:


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Lilli - 16.11.2005 14:02:29
Yksi asia tuli vielä mieleen tuosta Skorpioni-alasolmusta,

lapsuuteni on ollut hyvin turvallinen, joten lienee menneiden elämien peruja, että olen kärsinyt lähes sairaalloisesta ujoudesta ja epäluuloisuudesta ihmisiä kohtaan. Myöhäisteini-ikä oli minulla vaikea ja traumaattinen, mikä omalta osaltaan aiheutti käsittämätöntä kyynisyyttä ihmissuhteissa, mutta kaikki ei ole todellakaan lapsuudella selitettävissä. Arvelen entisessä elämässä olleen täydet syyt epäillä ihmisten motiiveja ja henkikultansa puolesta on saanut pelätä vähän väliä.

Olen parantanut itseni ujoudesta ja olen oppinut rentoutumaan muiden ihmisten parissa. Ihmispelko on siis hellittänyt ja olen päässyt enemmän sinne huoneen 11 teemoihin.

Minulla on ollut myös erittäin sitkeä sitoutumiskammo, jonka luulin jo helpottaneen käsiteltyäni perusteellisesti ko. kammon syitä. Niinpä uskaltauduin joitakin vuosia sitten ihmissuhteeseen, johon sitouduin henkisesti hyvin voimakkaasti. Nyt olen taas sen asian edessä, että mistähän se sitoutumiskammo oli sittenkään peräisin... siihenkin saattoi olla syyt menneiden elämien pakottavissa, alistavissa ja mahdollisesti jopa väkivaltaisissa suhteissa, joista ei kuitenkaan tunnu pääsevän millään irti. Vaikuttaa edelleen alasolmun teemoilta. Kuinkahan kauan senkin teemoissa pitää rypeä, ennen kuin pääsee yläsolmun oppitunteihin. Itse olen nyt 38-vuotias.


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Alcedo - 16.11.2005 14:36:42
Vautsi vau. Kiitos hienoista kommenteista. Perehdyn niihin ekaks ja vastailen sitten.  :smitten: :smitten: :smitten:


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Lilli - 16.11.2005 15:04:51
Moi Pallaskissa,

itse olen ostanut ranskankielisen karma-astrologiaa käsittelevän teoksen. Se on hyvä, mutta koska ranskani ei ole mitenkään huippuhyvä, niin sen kahlaamiseen mennee vielä aikaa. Joka tapauksessa tässä on pieni yhteenveto alasolmuihin liittyvistä menneiden elämien/lapsuuden mahdollisista kohtaloista:

Huoneet/merkit:

Huone I/Oinas: ongelmia väkivaltaisuuden ja aggressiivisuuden suhteen
Huone II/Härkä: ongelmia omistushalun ja kiintymysten suhteen
Huone III/Kaksonen: ongelmia ymmärryksen ja kommunikaation suhteen
Huone IV/Rapu: ongelmia riippuvuuden suhteen. Vaikeuksia kuulua mihinkään
Huone V/Leijona: ongelmia luovuudessa ja itsensä toteuttamisessa
Huone VI/Neitsyt: ongelmia tehokkuudessa ja itsekurissa, erityisesti työhön ja terveyteen liittyen
HuoneVII/Vaaka: tasapainotusongelmia ihmissuhteissa, ongelmia lain suhteen
Huone VIII/Skorpioni: raha-asioihin ja vaistoihin liittyvia ongelmia
Huone IX/Jousimies: ulkomaihin ja ulkomaalaisiin liittyviä älyllisiä ja moraalisia ongelmia
Huone X/Kauris: perheeseen ja sosiaalisiin velvollisuuksiin liittyvia ongelmia
Huone XI/Vesimies: ystävyyteen ja yhteiskunnalliseen osallistumiseen liittyviä ongelmia
Huone XII/Kalat: hengelliseen ja psyykkiseen elamään liittyvia ongelmia, terveysongelmia



Mahdollisia entisten elämien kohtaloita ja ammatteja :

Huone I/Oinas : ura armeijassa, sotilas, johtaja, urheilija tai kaikki mika liittyy hallitsemiseen, taistelemiseen, valloittamiseen ja voittamiseen.

Huone II/Härkä : vakuutus –tai pankkiala, liikemies, rikas kiinteistöjen omistaja, taideala, talonpoika, elämä lähellä luontoa

Huone III/Kaksonen : kauppias, myyjä, kuljetusala, lehtimies, kaikki mikä liittyy tiedonvälitykseen, tietoon ja taitoon liittyva urheilu, älypelit (esim. ammattimainen korttipeluri), graafinen ala, piirtäjä

Huone IV/Rapu : on voinut kuolla nuorena tai olla henkisesti lapsen asteella. Kotirouva, palvelija, ammatit jotka liittyvat vieraanvaraisuuteen ja ruokaan, historioitsija, kirjailija, satusetä, joskus vastuuton julkinen hahmo tai poliitikko

Huone V/Leijona : on voinut kuulua aatelissäätyyn tai olla kuningas/kuningatar . Mahdollisia ammatteja tähti, näyttelijä, kuuluisa taiteilija, työ kasvatuksen ja koulutuksen, esiintymisen, kulttuurin ja viihteen parissa

Huone VI/Neitsyt : tavallinen duunari, artisaani/käsityölainen, joskus lääketieteeseen ja terapiaan liittyviä tieteellisia kykyjä, kaikki mika liittyy tiedonsäilytykseen, kirjastonhoitaja, eläimille omistettu elämä, ruumiinkulttuurin liittyvat tekniikat ja toiminnot. Viittaa joskus raskaaseen ja ilottomaan elamään.

Huone VII/Vaaka : lakiala ja diplomatia, taiteilija, muusikko, somistaja. On voinut olla voimakkaan johtajan puoliso, tukija tai myötäilijä

Huone VIII/Skorpioni : tutkija, lääkäri, kirurgi, esoteerikko, « vihkiytynyt », salapoliisi, psykiatri, rikas perija, prostituoitu, gangsteri, rikollinen, musta maagi, noita

Huone IX/Jousimies : piispa, kardinaali tai muu auktoriteetti kirkollisella alalla, intellektuelli, lähetyssaarnaaja, teologi, opettaja, tutkimusmatkailija, seikkailija, tiedon rajojen laajentaja

Huone X/Kauris : poliitikko, jonkin yhteison vastuuhenkilo, kouluttaja, tuomari, roolimalli, erakko, askeetti

Huone XI/Vesimies : keksija, insinoori, teknikko, kapiainen, vallankumouksellinen, psykologi, visionääri tai profeetta

Huone X/Kalat : uskonnollinen ala, pappi, munkki, esoteerisen alan tutkija, terveydenhoitoala, tiede (yksinainen tiedemies), lainsuojaton , « eksynyt lammas », kadotettu sielu, vanki, karkotettu tai vakavasti sairas


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Neilikka - 16.11.2005 15:13:24
Minäkin hieman kaipaisin vielä lisää "solmutietoa" eli itselläni on noususolmu leijonassa ja laskusolmu vesimiehessä. Tulkinnan mukaan edellisistä elämistä on periytynyt halu ystävyyssuhteisiin,mikä heikentää mahdollisuuksia rakentaa omaa itseluottamusta.Tässä elämässä opin sitten kehittämään omaa tahdonvoimaani :)
Kertooko siis lasku- tai noususolmu nimenomaan jotain entisiin elämiin liittyvää,joka vaikuttaa nykyhetkeen.
Kaikki kiinnostaa nyt niin kovasti,lisää tietoa vaan pitäisi saada..


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Lilli - 16.11.2005 15:22:14
Neilikka,

laskusolmu kertoo entisistä elämistä, mutta myös lapsuudesta ja nuoruudesta. Positiivisessa mielessä se ilmenee laskusolmun merkin/huoneen mukaisena luontaisena lahjakkuutena, miinuspuolena on sitten se karma ja kipukohdat. Yläsolmun oppien kautta pyritään sitten balansoimaan niitä kipukohtia. Aika yleistä näyttää olevan, että pitkin elämää seilataan  vuoronperään ylä -ja alasolmun teemoissa.


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: CorvusLeonis - 16.11.2005 21:17:12
Itselläni on  :kuunsolmu: :harka: 8.huoneessa. Eräs tuttuni omaa precis käänteisen asetelman ja hän on voimakkaasti paranormaaleihin ilmiöihin, mystiikkaan ja tieteisiin suuntautunut tutkijatyyppi, joka valittaa ainaista rahanpuutetta. Mun pitäisi varmaan olla päinvastaista tai jotain.
Edellistä inkarnaatiotani kävin kerran katsomassa unessa, jossa vallitsi ennenkokematon tuttuuden fiilis. Vastaan tuli sellainen pitkä, synkkä saksalainen kaveri jolla oli lukaalissaan jonkinlainen labran ja kirjaston yhdistelmä. Tajusin vaan että meikähän se siinä, ihme kyllä. ??? Ja vielä asetutkija.

Ainakin tiedän, ettei mun Rammsteinin kuuntelu ole mitään sattumaa. ::)


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Synapsi - 16.11.2005 22:58:01
Moi CorvusLeonis

Aikas jännä juttu, että sinullakin noususolmu härässä. Pulpahti mieleeni, että aiemmin jossain keskustelussa mainitsit, ettet voi sietää kosketusta. Ja itse miellän tuon kosketuksen olevan tärkeä osa tätä solmuteemaa. Ja fyysisyys, konkreettisuus. Skorpionihan ei välttämättä välitä fyysisistä kohtaamisista (paitsi sexi!), mutta härän maailmaan se kuuluu ehdoitta.
Minulla on kylläkin myös venus härässä, joka taitaa vähän vahvistaa aihetta.

Eli tässä taas nähdään, että nämä jutut voikin mennä täysin vastakkaisiin suuntiin.

Mitäs oot itse tuosta mielipuolta? :o


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Alcedo - 16.11.2005 23:46:07
Kiitos Lilli ja Synapsi sekä muut tähän keskusteluun osallistuneet.  :smitten:
Lueskelinpa vastauksianne ja menin sitten uteliaisuuttani kurkkaamaan luonneanalyysinkin "solmukohdan". Aika hurjaa tekstiä. Mutta kylläpä loksahtelee paloja paikoilleen seksuaalisuuden, kauneuden, hellyyden, ujouden ynnä muiden asioiden kohdalla. Loks, loks!  :) Lillin lapsuuskuviot kuulostavat kovin tutuilta, teini-ikäkuviot eivät niinkään. Ihmissuhdeshakkia taidan olla jollain tavalla pelannut (jos sen oikein käsitin  :-[ ) : syöty on vaan ei kylläkään vahingoitettu!  :) Sitoutuminen on ollut erityistä myrkkyä.
Kiitos myös niistä kirjasuomennoksista. Viitoshuoneen ammatit entisessä elämässä kuulostavat tutulta, sillä numerologiakin viittaa taiteilijuuteen. Ei sentään kuitenkaan kuninkuuteen, jollei rock´n´roll-sellaiseen sitten?  ;D - niin ainakaan edellisimmässä elämässä. Vähän on jäänyt huonolle tuo männäaikain kartottelu.  ;D

Tämä aihe on jostain syystä nyt in henkilökohtaisessa Suunnitelmassa. Toivottavasti muutkin saavat tästä aiheesta paljon irti.  :smitten: :smitten: :smitten:


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: CorvusLeonis - 17.11.2005 10:25:26
Pulpahti mieleeni, että aiemmin jossain keskustelussa mainitsit, ettet voi sietää kosketusta. Ja itse miellän tuon kosketuksen olevan tärkeä osa tätä solmuteemaa. Ja fyysisyys, konkreettisuus. Skorpionihan ei välttämättä välitä fyysisistä kohtaamisista (paitsi sexi!), mutta härän maailmaan se kuuluu ehdoitta.

Toisaalta mulla on alasolmun lisäksi 2.huoneessa Saturnus ( :skorpioni:) ja Uranus ( :jousimies:) sekä 8.huoneessa :chiron: (:kaksoset:) oppositiossa Uranukseen ja Venukseen. Seksi on meikäläiselle nopeaa hommaa. 8)


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Synapsi - 17.11.2005 10:40:33
Niin, muistaakseni  jos solmuilla on varsinkin yhtymiä planeettoihin, niin ne edistävät/hidastavat oppiläksyjen kanssa ahertelua.

Samoin joku astrologi mainitsi, että jos laskusolmu-skorppari saa syntymäkartalleen aurinko- tai noususkorpionin, niin se meinais vähän niinkuin "kertausharjoituksia".

Että alkaa olla skorpionihommelit aikas tuttua tavaraa...  ;D


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Miisu67 - 17.11.2005 11:16:12
Moi,

minulla myös  :kuunsolmu: :harka:, tosin 1.huoneessa eikä mitään kovin voimakkaita aspekteja. Minä koen kosketuksen kyllä hyvin tärkeänä! Pääkkösen tekstissä myös mainittiin, että perheen ja kodin merkitys on suuri, että arkipäivän elämänarvojen rakentaminen korostuu. Koti on minulle tärkeä ja sen viihtyvyys. Ja nyt kovasti "taistelen" esimurkun eteen (en hänen puolestaan), että hän niitä elämänarvoja löytäisi ja ymmärtäisi... Juu, vähän haastetta piisaa...

Minun  :kuunsolmu: on 4 asteen päässä mieheni IC:stä ja hänen  :kuunsolmu: :neitsyt: 9.huoneessa :aspect_opp: minun  :chiron: :aspect_con: :saturnus:. Tuosta en vielä osaa kovin montaa johtopäätöstä vetää, mutta ainakin eka vaikuttaa jotenkin sopivalta oman noususolmuni teemaan?

Edellisten elämien osuus olisi mielenkiintoinen  ;)


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: CorvusLeonis - 17.11.2005 16:40:49
Samoin joku astrologi mainitsi, että jos laskusolmu-skorppari saa syntymäkartalleen aurinko- tai noususkorpionin, niin se meinais vähän niinkuin "kertausharjoituksia".

Että alkaa olla skorpionihommelit aikas tuttua tavaraa...  ;D

Vähänkö. :buck2: Tuota noususolmu-Härkää ajatellen voisin vaihteeksi keskittyä vaikka työntekoon ja kahvinjuontiin... :P


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Alcedo - 17.11.2005 17:02:49
Niin, muistaakseni  jos solmuilla on varsinkin yhtymiä planeettoihin, niin ne edistävät/hidastavat oppiläksyjen kanssa ahertelua.
Minun tapauksessani laskusolmulla ja  :mars: :lla on zembalot päällä!  :) vaiko kenties:  :o

 ( :aspect_con: orbi 5°.)


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: CorvusLeonis - 17.11.2005 21:36:12
Iuh. Täällä viittaa myös yksi, jolla  :kuunsolmu: :aspect_con: :mars: sekä yhtymät  :kuunsolmu:-MC (ja laskusolmu-IC, tottakai  ;)). Somutietäjät, kertokaatten taas, onko se  :) vai  :( -juttu...

Hyvältähän tuo vaikuttaa. Ainakin "kasvu" on näkyvää, määrätietoista ja selkeää. Mars yhtymä kuunsolmuun liittyy muistaakseni jokin sukupuolenvaihdosjuttu, omituisia karmisia sukulaisuussuhteita ja kaikenlaiseen fyysiseen liittyvää lahjakkuutta. :-X


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Faust - 17.11.2005 23:24:47
Niin Corvus oliko sinulla kuunsolmu 8.huoneessa? :kuunsolmu: :P Ja härässä. Minulla se on kaloissa ja 8.huoneessa. En edelleenkään jaksa kuunnella ja katsoa tulkintoja tuosta. Kuolen jossain risteilylomalla? :'(


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Synapsi - 18.11.2005 01:56:50
Pallaskissa
En tosiaan ole solmutietäjä, mutta aihe kiinnostaa ja kutkuttaa mieltä!!
Jälleensyntymisopin valossahan noususolmu kuvaa juhlallisesti tämän elämän tehtävää.
Mielestäni noususolmu MC:llä vaatii julkisuutta tälle tehtävälle. Helposti tulee mieleen, että työn tai uran kautta pääset siirtymään kohti noususolmun painotuksia.
Merkin ja huoneen (varmaan 10?) mukaisesti. Ja marsin yhtymä solmulle taatusti vauhdittaa ja helpottaa menoa.

Christian
Olen käsittänyt niin, että jos alasolmulla planeettoja, niin se ikäänkuin "pitelisi kiinni" vanhassa tutussa, jo opitussa. Joutuu riuhtomaan enemmän. Juu, viiden asteen orbin hyväksyisin tässä. Jos sitä meinasit.

Gebardi
Olipas mukava kuulla, että sinä myös tunnet kosketuksen tärkeyden.
Mietin jo, että onko se vain oma juttuni. 
Noususolmu ykköshuoneessa kuulemma kehottaa itsenäisyyteen. Laskusolmu seiskassa näet kertoo, että ihmissuhteissa osataan jo olla ja kompromisseja tehdä.

Tämmöstä jorinaa keskellä yötä, vaikka nukkumassa pitäs olla...
Kosketelkaa hyvät ihmiset toisianne  :smitten:


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: elviira - 18.11.2005 09:41:51
Mites on toi noususolmu oinaassa 9.huone ja laskusolmu vaa'assa 3. huone ?

t. Elviira


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: boboo - 18.11.2005 10:01:11
Mielenkiintoista, minulla laskusolmu skorpparissa 5 huoneessa ja näkijä on väittänyt minun tulevan eliittiseurapiiristä tähän nykyiseen elämääni.


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Alcedo - 18.11.2005 16:42:26
Christian
Olen käsittänyt niin, että jos alasolmulla planeettoja, niin se ikäänkuin "pitelisi kiinni" vanhassa tutussa, jo opitussa. Joutuu riuhtomaan enemmän. Juu, viiden asteen orbin hyväksyisin tässä. Jos sitä meinasit.
Kiitos Synapsi.  :smitten: :smitten: :smitten: Joo, tällainen kuva mullakin on. Olen kyllä pitkään miettinyt sitä ristiriitaa tuon  :mars: :ini kanssa ja näyttää tässä avautuvan sekin. Eipä ollut turha viestiketju tämäkään.  :) Ja sitä juuri tarkoitin tuolla orbi vitosella.  :) :) :) Seppokin kuvaa luonneanalyysissään tätä solmuasetelmaa ehkä vaativimmaksi ja sitä se onkin - ja sitten vielä tämä  :mars: eli hyvän sopan olen saanut hämmennettäväksi - vai onko soppa hämmentänytkin minua?  ;D ;D ;D


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: CorvusLeonis - 19.11.2005 23:21:34
Niin Corvus oliko sinulla kuunsolmu 8.huoneessa? :kuunsolmu: :P Ja härässä. Minulla se on kaloissa ja 8.huoneessa. En edelleenkään jaksa kuunnella ja katsoa tulkintoja tuosta. Kuolen jossain risteilylomalla? :'(

8.huone :harka: juu. Meinaat ite vai kokea Titanicin uusinnan? Vähänkö siistiä.  :P Varmuuden vuoksi kannattaa kattoo Nepparin ja 8.huoneen hallitsijan sijainti. Itellä sekä 8.huoneen että solmun hallitsija  :venus: :aspect_con: :uranus: :jousimies: 2.huoneessa joten lyön vaikka vetoa että delaan jossain liikenneonnettomuudessa ja vielä ulkomailla. Sitäpaitsi reissaan muutenkin paljon. ::)


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Athene - 21.11.2005 22:26:09
Meikäläisellä on kans noususolmu härässä(12.huone) ja laskusolmu skorpionissa (6.huone).Itse luulisin,että ehkäpä tämä antaa osittain selityksen siihen miksi olen kiinnostunut näistä astrologia yms.jutuista.

Parisuhde asiat ovat minulle vaikeita.Ystäviä ja kavereita saan helposti mutta kun mennään henkilökohtaisuuksiin esim.parisuhteeseen minusta tulee kauhea!  :(

Epäilen toisen motiiveja koko ajan ja testaan toista ties millä keinolla tahansa(en kuitenkaan pettämällä sitä EI harrasteta!)eli luottamukseni pitää ansaita.Luulisin,että omalla kohdallani hyvä parisuhde alkaisi pitkään jatkuneesta ystävyyssuhteesta mieluiten kuin rakkautta ensisilmäyksellä episodista!Tämähän voisi liittää tuohon skorpioniin aikas hyvin.

En oikein tiedä,että mikä olisin saattanut olla entisessä elämässäni..ehkäpä  paha noita-akka/ylipapitar joka toivoo kaikille pahaa.. :D :uglystupid2: :2funny:

voiko muuten ennakoivan vaiston liittää nousu/laskusolmuihin?


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: CorvusLeonis - 21.11.2005 23:06:27
En oikein tiedä,että mikä olisin saattanut olla entisessä elämässäni..ehkäpä  paha noita-akka/ylipapitar joka toivoo kaikille pahaa.. :D :uglystupid2: :2funny:


Ja minä olin aseita harrastava ilkeämielinen saksalainen maaherra. Huvittavaa, että matkustuskartan Jupiter-linja (nat. 3.huone eli sukulaiset) menee täsmälleen sen alueen poikki jolla silloin asuin ja kaiken lisäksi omaan laarikaupalla sukulaisia sielläpäin. Aion vielä ihan piruuttani käydä jonain päivänä kämpillä, vaikka surkeassa kunnossa taitaa nykyään olla kun se tietääkseni hylättiin. :-\


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Faust - 22.11.2005 00:41:31
No en tiä. Mulle on meinannut käydä useasti "Titanicit", kun mua lapsena nosteltiin laivan kannella. :'(  Ja olin niin typerä vielä, että yritin ravistella itseni pois sylistä. ;D


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Lilli - 22.11.2005 13:56:02
Moi,

itselläni on muuten Kuukin Härässä yhtymässä yläsolmuun. Tuo Härkäkuu on luultavasti turvannut lapsuuteni kauheimmilta kokemuksilta, joten sen seurauksena minulla on erittäin hyvä perusturvallisuuden tunne jonkinlaisena syntymälahjana. Se on luultavasti ollut myös vetoapuna, kun on yrittänyt rakentaa jonkinlaista perusluottamusta ihmissuhteissa, ja tämä on ollut se äääärimmäisen vaikea tehtävä Skorpioni-alasolmuisille immeiselle.
Tässä arvelenkin olevan yksi Härkä-yläsolmun oppiläksyistä: siis perusturvallisuuden -ja luottamuksen kehittäminen.

Skorpionin merkkiinhän liitetään voimakas seksuaalinen vietti. Minulla on ainakin sellainen. Ilman sitä olisin tuskin sekaantunut yhteenkään mieheen elämäni aikana, vaan olisin viettänyt tyytyväisenä erakon elämää jossain keskellä ei-mitään. (Aurinko huoneessa 12). Onnekseni viettini ansiosta tapasin myös luottamuksen arvoisia ihmisiä, joten heidän kauttaan on päässyt lähemmäksi yläsolmun teemoja. Toisaalta taas Skorpparin pahimmat maneerit on koettu viha-rakkaus/hyväksikäyttösuhteissa, jolloin oman luonteen pimeimmät puolet ovat tulleet oivasti näkyviin. Jossain välissä seksuaaliviettini meinasi karata kokonaan käsistä, jolloin aloin olla liian riippuvainen seksisuhteista tunnesisällön kustannuksella puhumattakaan siitä, että olin itse epäluottamuksen arvoinen parisuhteessa. Eli viettejäkin piti tasapainottaa ja siinä onnistuinkin erinomaisesti.

Joskus olen ajatellut, että Jumala on ovelasti juoninut, kun antanut tällaiselle helkkarin epäluuloiselle ihmisille niin vahvat vietit. Ilman niitä olisin tuskin oppinut mitään oleellista tai kasvanut ihmisenä juuri minkään vertaa.


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: elviira - 22.11.2005 14:57:26
Hei Lilli,

kertoisitko mistä mun pitäisi oppia eroon, kun mun yläsolmu on härässä 11.huone ja laskusolmu 5.huone skorpioni

kiitokset
 ;)

t. Elviira


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Lilli - 22.11.2005 15:02:41
Terve elviira,

lueskelepa vaikkapa minun ja Christianin viestejä tästä ketjusta, niin ehkä asia valkenee. Meillä on nimittäin täsmälleen samat solmuasetelmat kuin sinulla.


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: CorvusLeonis - 22.11.2005 15:15:03
Se on luultavasti ollut myös vetoapuna, kun on yrittänyt rakentaa jonkinlaista perusluottamusta ihmissuhteissa, ja tämä on ollut se äääärimmäisen vaikea tehtävä Skorpioni-alasolmuisille immeiselle.
Tässä arvelenkin olevan yksi Härkä-yläsolmun oppiläksyistä: siis perusturvallisuuden -ja luottamuksen kehittäminen.

Tutulta kuulostaa. Itse tosin aloin saavuttamaan perusturvallisuuden tunnetta vasta sen jälkeen kun opin pitämään ihmissuhteet riittävän etäisinä. :)


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: elviira - 22.11.2005 15:40:35
Kiitti Lilli vinkistä,

mulla tuntuu olevan juuri ihmissuhteissa noi omistamishalut ja siihen liittyen mustasukkaisuus tapeetilla, ja myöskin se, että elämää on myös ilman parisuhdetta... vai onko  :o

T. Elviira


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Synapsi - 22.11.2005 20:14:05
Tässä arvelenkin olevan yksi Härkä-yläsolmun oppiläksyistä: siis perusturvallisuuden -ja luottamuksen kehittäminen.

Huoh. Niin, se luottamus. Tai sen puute. Tässä jouduin hetken pureskelemaan tekstiäsi, koska se kirpaisi. Olen tiedostanut aina sen, etten helposti luota mihinkään/kehenkään ja itse on kaikki tehtävä. Ja että pitäisi turvautua johunkin muuhun kuin itseensä, kamalaa!
Ja se vasta kamalaa on, että näen mitä juuri kirjoitin! Tässäpä purtavaa, rouskis :P

Joskus olen ajatellut, että Jumala on ovelasti juoninut, kun antanut tällaiselle helkkarin epäluuloiselle ihmisille niin vahvat vietit. Ilman niitä olisin tuskin oppinut mitään oleellista tai kasvanut ihmisenä juuri minkään vertaa.

Heheeeeeeeee  :2funny:   Eipä tuohon lisättävää, olen myös mustan huumorin ystävä...


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Athene - 25.11.2005 13:22:19
Jos minulla on negatiivisia kokemuksia jostakusta ihmisestä niin en helposti muuta mielikuvaani vaan ajan vihollisen pois tai kierrän tällaisen ihmisen kaukaa!
Jos taas on positiivia kokemuksia toisesta henkilöstä yhteistyö sujuu paremmin.
Tämä on niin kuin tällaista ihmissuhdekeskeistä toimintaa!

Olen aina ihmetellyt sitä kun tulen skorpionien kanssa hyvin toimeen.. varsinkin isäni kanssa jolla on aurinko kyseisessä merkissä!Johtuisikohan noususolmusta?


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: valonkantaja - 25.11.2005 22:31:04
Heips.

Minulla on kanssa nuo härkä ja skorpioni nousu- ja laskusolmuina. Minulle on joskus sanottu, että olen ollut edellisissä elämissäni hyvin skorpionin vallan alla, tekemisissä noituuden kanssa, sekä elänyt hyvin voimakkaan seksuaalivietin alla ja se on tuhonnut minut monesti. :'(

Niiden aikojen rippeitä tunnen vielä joskus itsessäni. Varsinkin tuo teini-ikä oli aika kuohuvaa, mustaa ja tummanpunaista. Olin kiinnostunut kuolemasta ja minulla oli pakkomielle saada miehiltä hyvin paljon huomioita, käytin hyväkseni. En luottanut kehenkään, enkä uskonut että kukaan voisi rakastaa minua, ajattelin että kaikki käyttävät MINUA hyväkseen, vaikka asia olikin toisinpäin. Eniten kuitenkin petin itseäni.

Olen tietoisesti alkanut kehittää itselleni noita härkäpiirteitä ja olenkin löytänyt jonkinlaisen tasapainon. En lähde pinnallisiin suhteisiin enkä ole itsetuhoinen... Kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä ei kyllä ehkä ole vielä ihan tarpeeksi, mutta onhan tässä vielä aikaa oppia niitäkin! ;)


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Athene - 29.11.2005 18:44:29
Moi Pallaskissa,

itse olen ostanut ranskankielisen karma-astrologiaa käsittelevän teoksen. Se on hyvä, mutta koska ranskani ei ole mitenkään huippuhyvä, niin sen kahlaamiseen mennee vielä aikaa. Joka tapauksessa tässä on pieni yhteenveto alasolmuihin liittyvistä menneiden elämien/lapsuuden mahdollisista kohtaloista:

Huoneet/merkit:

Huone I/Oinas: ongelmia väkivaltaisuuden ja aggressiivisuuden suhteen
Huone II/Härkä: ongelmia omistushalun ja kiintymysten suhteen
Huone III/Kaksonen: ongelmia ymmärryksen ja kommunikaation suhteen
Huone IV/Rapu: ongelmia riippuvuuden suhteen. Vaikeuksia kuulua mihinkään
Huone V/Leijona: ongelmia luovuudessa ja itsensä toteuttamisessa
Huone VI/Neitsyt: ongelmia tehokkuudessa ja itsekurissa, erityisesti työhön ja terveyteen liittyen
HuoneVII/Vaaka: tasapainotusongelmia ihmissuhteissa, ongelmia lain suhteen
Huone VIII/Skorpioni: raha-asioihin ja vaistoihin liittyvia ongelmia
Huone IX/Jousimies: ulkomaihin ja ulkomaalaisiin liittyviä älyllisiä ja moraalisia ongelmia
Huone X/Kauris: perheeseen ja sosiaalisiin velvollisuuksiin liittyvia ongelmia
Huone XI/Vesimies: ystävyyteen ja yhteiskunnalliseen osallistumiseen liittyviä ongelmia
Huone XII/Kalat: hengelliseen ja psyykkiseen elamään liittyvia ongelmia, terveysongelmia



Mahdollisia entisten elämien kohtaloita ja ammatteja :

Huone I/Oinas : ura armeijassa, sotilas, johtaja, urheilija tai kaikki mika liittyy hallitsemiseen, taistelemiseen, valloittamiseen ja voittamiseen.

Huone II/Härkä : vakuutus –tai pankkiala, liikemies, rikas kiinteistöjen omistaja, taideala, talonpoika, elämä lähellä luontoa

Huone III/Kaksonen : kauppias, myyjä, kuljetusala, lehtimies, kaikki mikä liittyy tiedonvälitykseen, tietoon ja taitoon liittyva urheilu, älypelit (esim. ammattimainen korttipeluri), graafinen ala, piirtäjä

Huone IV/Rapu : on voinut kuolla nuorena tai olla henkisesti lapsen asteella. Kotirouva, palvelija, ammatit jotka liittyvat vieraanvaraisuuteen ja ruokaan, historioitsija, kirjailija, satusetä, joskus vastuuton julkinen hahmo tai poliitikko

Huone V/Leijona : on voinut kuulua aatelissäätyyn tai olla kuningas/kuningatar . Mahdollisia ammatteja tähti, näyttelijä, kuuluisa taiteilija, työ kasvatuksen ja koulutuksen, esiintymisen, kulttuurin ja viihteen parissa

Huone VI/Neitsyt : tavallinen duunari, artisaani/käsityölainen, joskus lääketieteeseen ja terapiaan liittyviä tieteellisia kykyjä, kaikki mika liittyy tiedonsäilytykseen, kirjastonhoitaja, eläimille omistettu elämä, ruumiinkulttuurin liittyvat tekniikat ja toiminnot. Viittaa joskus raskaaseen ja ilottomaan elamään.

Huone VII/Vaaka : lakiala ja diplomatia, taiteilija, muusikko, somistaja. On voinut olla voimakkaan johtajan puoliso, tukija tai myötäilijä

Huone VIII/Skorpioni : tutkija, lääkäri, kirurgi, esoteerikko, « vihkiytynyt », salapoliisi, psykiatri, rikas perija, prostituoitu, gangsteri, rikollinen, musta maagi, noita

Huone IX/Jousimies : piispa, kardinaali tai muu auktoriteetti kirkollisella alalla, intellektuelli, lähetyssaarnaaja, teologi, opettaja, tutkimusmatkailija, seikkailija, tiedon rajojen laajentaja

Huone X/Kauris : poliitikko, jonkin yhteison vastuuhenkilo, kouluttaja, tuomari, roolimalli, erakko, askeetti

Huone XI/Vesimies : keksija, insinoori, teknikko, kapiainen, vallankumouksellinen, psykologi, visionääri tai profeetta

Huone X/Kalat : uskonnollinen ala, pappi, munkki, esoteerisen alan tutkija, terveydenhoitoala, tiede (yksinainen tiedemies), lainsuojaton , « eksynyt lammas », kadotettu sielu, vanki, karkotettu tai vakavasti sairas

Tuo 6.huoneen neitsyt tulkinta tuntuu hyvin sopivan itseeni!Minulla on tuon itsekurin kanssa PALJON ongelmia...löytyykö suomalaista kirjallisuutta tuosta karma-astrologiasta?


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Lilli - 30.11.2005 13:06:08
Terve Athene,

minä en ole nähnyt suomenkielistä kirjallisuutta tästä aiheesta.

Minulla mahdollisesti työttömyys uhkaa parin kuukauden päästä, ja tuumasin, että aikani kuluksi voisin kääntää tuon ranskankielisen opuksen suomen kielelle. Ehkä en kokonaan, mutta pääpiirteissään. Löisin siinä monta kärpästä yhdellä iskulla: ranskan sanastoni karttuisi, oppisin hyvin karma-astrologiaa ja hyödyttäisin samalla muita asiasta kiinnostuneita. Itsekin luen ko. teosta varmasti mieluummin suomen kielellä.


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Athene - 30.11.2005 13:43:03
Terve Athene,

minä en ole nähnyt suomenkielistä kirjallisuutta tästä aiheesta.

Minulla mahdollisesti työttömyys uhkaa parin kuukauden päästä, ja tuumasin, että aikani kuluksi voisin kääntää tuon ranskankielisen opuksen suomen kielelle. Ehkä en kokonaan, mutta pääpiirteissään. Löisin siinä monta kärpästä yhdellä iskulla: ranskan sanastoni karttuisi, oppisin hyvin karma-astrologiaa ja hyödyttäisin samalla muita asiasta kiinnostuneita. Itsekin luen ko. teosta varmasti mieluummin suomen kielellä.

Teeppä se!Sitten voidaan lukea tuotoksiasi!


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Linn - 30.11.2005 18:11:29
Erittäin kannatettava ajatus Lilliseni!  :)

Mutta olen pahoillani uhkaavasta työttömyydestä.  :(

Linn


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Vilja - 30.11.2005 18:26:32
Ranskanpäiviä Lillille ja aaltoja minultakin,   :D  ja kumarruksia


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Vajra - 01.12.2005 20:27:36
Yksi asia tuli vielä mieleen tuosta Skorpioni-alasolmusta,

lapsuuteni on ollut hyvin turvallinen, joten lienee menneiden elämien peruja, että olen kärsinyt lähes sairaalloisesta ujoudesta ja epäluuloisuudesta ihmisiä kohtaan. Myöhäisteini-ikä oli minulla vaikea ja traumaattinen, mikä omalta osaltaan aiheutti käsittämätöntä kyynisyyttä ihmissuhteissa, mutta kaikki ei ole todellakaan lapsuudella selitettävissä. Arvelen entisessä elämässä olleen täydet syyt epäillä ihmisten motiiveja ja henkikultansa puolesta on saanut pelätä vähän väliä.


Mulla on myös  :kuunsolmu:  :harka:  ja vieläpä  :kuu: :harka: .
Kummatkin 3:nnessa huoneessa
Kyllä mun lapsuus oli turvattua johonkin kaksitoista vuotiaaksi asti kun alkoi rytisemään.
Kun noita sun tekstejä lukee. Tulee ihan sielun-sisar fiilikset jostain selkärankaytimestä
asti. Kaikki noi skorpionin pimeät puolet on tultu koettua ja oon saanut kovan läksyn
siitä ettei mikään pysy ja omaa henkeään tulisi pitää jalokivenä ihmismuodossa sekä
sitä että voin ylipäätään harjoittaa jotain sellaista millä saan parannettua/jalostettua ominaisuuksiani. Oma henkenikin on ollut aika halvassa hinnassa joskus...


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Vajra - 01.12.2005 23:59:35
Toisessa kädessä voisin taas ajatella sideerisesti.
Sideerisessä taas on noususolu oinaassa, millä voisin
myös osittain selittää ujouttani sillä että vaa'allahan on paha tapa
mennä muiden mukana, jättää omat mielipiteet sanomatta ja
suhteuttaa itsensä tilanteisiin.
Intohimoisuuden taas selittyy sillä että tunteiden alue kuu on myös oinaassa.
Liekin merkin näyttäminen pässimäisyyden kautta, kylläei?


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Lilli - 02.12.2005 13:58:30
Toisessa kädessä voisin taas ajatella sideerisesti.
Sideerisessä taas on noususolu oinaassa, millä voisin
myös osittain selittää ujouttani sillä että vaa'allahan on paha tapa
mennä muiden mukana, jättää omat mielipiteet sanomatta ja
suhteuttaa itsensä tilanteisiin.
Intohimoisuuden taas selittyy sillä että tunteiden alue kuu on myös oinaassa.
Liekin merkin näyttäminen pässimäisyyden kautta, kylläei?

Vaikea ottaa kantaa, kun en ole sideerisen astrologian harrastaja. Minulla on kuitenkin hyvä ystävä, jolla ihan perustrooppisessa systeemissä on alasolmu Vaa'assa ja yläsolmu Oinaassa. Kun parikymppisinä hengailimme yhdessä, hänen ajatusmaailmansa oli täynnä "sen oikean" löytämistä eikä hän puhunut juuri muusta kuin vastakkaisesta sukupuolesta. No, sitä oikeaa ei löytynyt ihan heti ja potentiaalisia kumppaneita hän kävi lävitse läjäpäin, suurin osa oli vieläpä naimisissa. Hän käytti siis paljon aikaa ja energiaa sellaisiin miehiin, joita ei voinut saada. Jotain karmaa näen tässä käytöspiirteessä olevan. Vasta viides suuri rakkaus päätyi aviomieheksi (hänkin oli naimisissa, mutta erosi käytännössä ystäväni takia). Tämä tyyppi on toisaalta melko dominoiva ja päämäärätietoinen (neljä planeettaa Oinaassa + se yläsolmu, Pluto, Uranus ja Jupiter AC:lla), mutta toisaalta hän taas huolehtii paljon siitä, mitä muut hänestä ajattelevat. Etenkin nuorena noissa miesseikkailuissa hänelle EIn sanominen oli äärimmäisen vaikeaa. Hän siis päätyi hyvin epämääräisiin suhteisiin usein vain hellyydenkipeydestä ja siksi, koska ei osannut kieltäytyä. 

Tällä ihmisellä työkin on melko ihmiskeskeistä. Vähän vaikuttaa, että hän alasolmunsa kautta yrittää antaa itsestään jotain kaikille, mutta samalla toimimalla näin, hän hajottaa itseään. Yläsolmun kautta voisi löytyä enemmän sitä tervettä itsekkyyttä ja ihan omia juttuja. Olen muuten huomannut, että trooppinen Oinas-yläsolmu voisi viitata yrittäjyyteen vähän vanhemmalla iällä, ja tässäkin tapauksessa näyttäisi vinkeitä siihen suuntaan olevan.

Eräs toinen tuttavanaiseni on myös alasolmun merkiltään Vaaka. Vaaka on myös hänen aurinkomerkkinsä. Hänkin on hyvin ihmissuhdekeskeinen, jopa takertuva. Hän pelkää yksinäisyyttä ja hylkäämistä ja on perustanut perheen jo hyvin nuorella iällä. Hän haluaa, että hänestä huolehdittaisiin, mutta kolmevitosen korvilla kohtalo päätti toisin. Tuli avioero ja hän rakastui työttömään ja sitoutumiskammoiseen mieheen. Ei siis mikään potentiaalinen huolehtija. Tämä nainen joutuu opettelemaan sitä, mitä omillaan oleminen ja itsellisen naisen elämä on. Yrittäjähenkisyys on noussut tässäkin tapauksessa melko selkeästi esiin.

Jos vertaan omaa Skorpioni-alasolmuni mukana tuomia käytöspiirteitä näihin tuttaviini, niin nuorena ihmissuhteitani on leimannut kyynisyys ja puhdas seksuaalisuuden toteuttaminen ilman että olen mitään suurta rakkautta ollut etsimässä. Suurempi haaste on ollut luottamuksen kehittäminen ihmisiin kuin "sen oikean" etsiskely. Olen elellyt vain vähän muiden kautta, mutta tähän vaikuttaa tosin kartalla muutkin tekijät kuin vain alasolmun sijainti.


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Linn - 03.12.2005 15:07:22
Kiitos Lilli tuosta Oinas-Vaaka -pohdinnasta. Itselläni solmut ovat juuri toisinpäin, mutta päinvastoin tulkitsemalla oli kiva lukea ystävästäsi ja verrata omiin kokemuksiin.

Linn  :)


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Lilli - 05.12.2005 15:17:09
Linkkejä kaipaaville:

http://www.martinlass.com/nodes.htm

Ihan hyvä tiivistelmä solmupareista, englanniksi tietty.


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: CorvusLeonis - 05.12.2005 19:28:43
Hyvä sivusto. Mukava tietää että jos etenee liiaksi Härkä-noususolmun suuntaan niin on kuin sika lätissään. :-\


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: kaapokisu - 06.12.2005 00:29:12
Meikäläisellä (leijona-vesimies) tulkinta osui kuin nenä päähän  :)

Nyt loppui ihmisten miellyttäminen ! Heh  ;)


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Athene - 06.12.2005 22:54:46
voi vitsi!Kyllä tunnistin tiettyjä piirteitä itsestäni! :o


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: elviira - 07.12.2005 13:04:31
Eikös ole sanottu, että härkä-skorpioni solmu on vaikein näistä kaikista ? Ja mikähän sen tekee niin vaikeeks ?


t. Elviira


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Alcedo - 07.12.2005 14:10:38
Tämän viestiketjun aloittajana, ja luettuani vastaukset ja sen Lillin linkin ja muutenkin elämällä tartuttuani tähän kysymykseen, vastaan tuohon elviiran kysymykseen: "APU-VA!"  :2funny: :2funny: :2funny: Mutta kyllä se siitä...  :smitten: :smitten: :smitten:


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: elviira - 07.12.2005 14:29:54
Uskon, että on aika tyhmä kysymys  :2funny:, mutta ihmettelen vaan mikä sitä pidetään erityisen vaikeena, kai muutkin solmuparit on omalta osaltaan vaikeita :tickedoff:

t. Elviira


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: helinä - 07.12.2005 17:46:41
Näistä solmu pareista vielä lisää yleisesti.

Miten sitten tälläiset hankalat yhdistelmät, kuten vesimies huone 5 ja leijona huone 11? :buck2:
Nehän on vastamerkkejä!

Entä onko se hyvä vai huono, kun kokoajan törmää ihmisiin, joilla solmut on päinvastoin? :o

Jotenkin minua pisti silmään, että nyt on ollut Härät, Skorpparit, Veskarit ja Jellonat aktiivisia tässä keskustelussa, kun suur neliö jyllää näissä merkeissä.
Siksi tässä itsekkin mietiskelen....

terveisin Nousu vesimies huone 5....


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: CorvusLeonis - 07.12.2005 18:04:04
Näistä solmu pareista vielä lisää yleisesti.

Miten sitten tälläiset hankalat yhdistelmät, kuten vesimies huone 5 ja leijona huone 11? :buck2:
Nehän on vastamerkkejä!

Sama juttu, joskin Skorpioni-Härkä-akselilla. En vieläkään ota siitä selvää, vaikuttaa oikeastaan no win -tapaukselta. Luin jostain Bill Clintonin solmuja käsittelevän artikkelin (hänellä Jousimies-Kaksonen vastakkaisissa huoneissa) ja siellä todettiin jotain siihen suuntaan että ihmisen pitää olla olevinaan noususolmun osoittamaa merkkiä mutta todellisuudessa operoida huoneen mukaisesti. Ota siitä sitten selvää. ::)


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: helinä - 07.12.2005 22:44:38
Mites teillä muilla. Miten tulkitsette tän Vesimies-Leijona -dilemman?

No mites olis, rakastaa rajoitta, mutta vaan yhteiskunnallisia/yhteisöllisiä asioita....?
Vai tukea toisia, mutta vain omalla persoonallisella tavalla yksin ilman muiden tukea....?
 >:(

Tähän kun lisää mun muut kuviot: mm. uranus huone 1 ja kheiron huone 7.
Ja Aurinko huone 10 näihin T-ristissä...
En kyllä osaa olla kauhean iloinen ollessani "herkkä rapu"... :-[


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: CorvusLeonis - 07.12.2005 22:47:14
Tämä on tietysti vähän itsestäänselvyys, mutta järkevä keino selvittää käänteiset asetelmat on kiinnittää huomiota tavalliseen määritelmään k.o. huoneen kärjen sijainnista merkeissä. Esim. noususolmu 8.huoneessa Härässä saa 8.huone-Härän merkityksen eli tässä tapauksessa puhtaasti liiketalouden (business management). ::)

Jälleen kerran asioita pitää vääntää itselleen rautalangasta. :P


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: helinä - 07.12.2005 22:55:23
Eli käännätkö Corvus tuon vielä tähä mun Vesimies nousu huone 5?? ::)


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: CorvusLeonis - 07.12.2005 23:02:35
Mites teillä muilla. Miten tulkitsette tän Vesimies-Leijona -dilemman?


Voin yrittää...äskeisen perusteella.

Alasolmu 5.huone Vesimiehessä merkitsee omaperäistä luovuutta, äkkipikaisia romansseja, etäistä ja viileää sosiaalisuutta (viihdytään isoissa porukoissa ja suurissa juhlissa joissa ei tarvitse tutustua syvällisesti kehenkään) sekä silkkaa individualismia, joka näyttäytyy muiden silmissä ainutlaatuisuutena. Alasolmu tässä asemassa omaavalla ihmisellä on siis ainakin alitajuinen taipumus kaikkeen edellämainittuun riippuen alasolmun hallitsijan eli Uranuksen aspekteista.

Noususolmu 11.huone Leijonassa painottaa kehityssuuntaa kohti vastuun ottamista omasta individualismistaan ja luovuudestaan, tai enemmänkin kantamaan sen seuraukset eli muiden taholta tulevan suosion, ihailun ja kateuden. Huomion keskipisteessä on osattava olla sekä uskallettava ottaa ryhmänjohtajan vastuu.

Tällaista. ::)

Niin joo, alasolmu 11.huone Leijonaa ja 5.Vesimies on sitten yllämainittu käänteisenä, eli ihmisellä on taipumusta olla huomion keskipiste ja ryhmänjohtaja riippumatta siitä millä kokee olevansa siihen oikeutettu. Noususolmu 5.Vesimiestä kannustaa kehittämään omaa yksilöllistä luovuuttaan, jolla tavallaan todistaa itsensä sosiaalisesti juuri niin ainutlaatuiseksi kuin alasolmu 11.leijonaa antaisi ymmärtää.


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: helinä - 07.12.2005 23:25:22
Kiitos paljon CorvusLeonis!

Joo - no löysin kyllä ystäviltäkin (solmut vasta merkeissä) ihan haaste kuvioita, vaikka he eivät vastin huoneita olekaan saaneet...

Esim. yks mies (ongelma 8)) Nouseva kuun solmu leijonassa (huone 3) on uranus (+Pluto) ICllä vasten aurinkoa (+kheironia) MCllä. Niin ja tietty Saturnus alasolmulla....Ihan kiva!

Ja naisystäväni Nouseva kuun solmu leijonassa (huone 6) on saanut kuun solmulleen uranus ja mars konjunktion... Vitsikkäitä. :) (Eli vesimies huone 12)

Jostain olen lukenut, että jos kuu konjunktio kuunsolmu, niin "tempaukset" voivat herättää julkistakin huomiota. Mutta perässä oli, että positiivinen julkkis olisi tod.näk. silloin kun kuunsolmu huoneissa 10-2 (3 ja 9 vähä epäselviä).
Tässä linkissä se oli muistaakseni...
http://www.zodiacal.com/articles/geisler/dragon.htm


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: enska - 07.12.2005 23:26:00
oh no, mulla on juuri tuo alasolmu leijonassa 11.huoneessa jne. Joku hässäkkä varmaan häiritsee tuon solmuhommelin toteutumista, kun yleensä väittävät turhankin vaatimattomaksi ja ynnä ihmiseksi, jota käytetään ovimattona. En kyllä saa mitään aspektia osumaan noihin nodeihin, joka selittäsi sen mikseivät solmuni toimi tuon Corvuksen tulkinnan mukaisesti. Paitsi Vertex Oinaassa tekee sekstiiliä yläsolmuun, mutta sehän se vasta hepreaa on itselleni tulkiittavaksi...Miten tuo solmujuttu muuten entisiin elämiin liittyy? Kertoisiko joku..


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: CorvusLeonis - 08.12.2005 13:04:55
Tulkintani oli varsin karkea ja yksiulotteinen. Lisään tähän, että 11.huone Leijona tarkoittaa myös vaikutusvaltaisia ystäviä ja muita henkilöitä laajassa yhteisössä, ei välttämättä omaa johtajuutta. Mutta kaikilla asemilla on ainakin kaksi eri merkitystä, jotka ovat voimassa joko yksikseen tai yhtäaikaa. ::)

Tässä valossa alasolmu 11.huone Leijonassa kääntyisi esimerkiksi taipumuksena luopua omasta individualismistaan ryhmän tai voimakkaiden/vaikutusvaltaisten persoonien hyväksi. ::)


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: CorvusLeonis - 08.12.2005 13:50:46

Jostain olen lukenut, että jos kuu konjunktio kuunsolmu, niin "tempaukset" voivat herättää julkistakin huomiota. Mutta perässä oli, että positiivinen julkkis olisi tod.näk. silloin kun kuunsolmu huoneissa 10-2 (3 ja 9 vähä epäselviä).
Tässä linkissä se oli muistaakseni...
http://www.zodiacal.com/articles/geisler/dragon.htm

Uutta tietoa. Käy selväksi, miksi sideerisessä astrologiassa solmut saavat planeettojen arvot ja ominaisuudet. ::)


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: sinima - 08.12.2005 18:40:40
Itselläni on  tarkka :kuunsolmu: :aspect_con:  :aurinko: :harka::ssä kutoshuoneessa, lähes DC:llä. Laskusolmu on siis 12. huoneessa liki  :aspect_con: :askendentti: :skorpioni:ssa. En tiedä, johtuuko tuosta kuviosta (vai  :uranus: :aspect_con: :pluto:  :keskitaivas:llä  :neitsyt:essä) vai mistä, mutta eipä ole elämästäni puuttunut mutkia eikä tragediaa - tai ehkä pitäisi sanoa tragikomiikkaa - sen verran outoihin olosuhteisiin olen joutunut.

Oman koomisen lisänsä tuo soppaan ulkoinen olemukseni, joka on kuulemma "hillitty ja hallittu", ja olenpa kuullut itseäni sanottavan jopa särmättömäksi persoonaksi  :D. Huvittavaa on se, että nuo ihmiset, jotka eivät ole minua kunnolla tunteneet, eivät ole myöskään tienneet, että elämässäni on ollut käänteitä ja vääntöjä ja omituisia tapahtumia, jopa sellaisia, joita ei itsekään aina enää voi käsittää eikä käsitellä.

Olen joskus ajatellut, että laskusolmu salailevan skorpparin selän takana on hyvä symboli sille, että syntymääni liittyi salaisuus, jota eräät "sukulaiseni" eivät halunneet paljastaa muille, eivät ainakaan huudella siitä ulkopuolisille. Itsekin sain sen vuoksi vasta 14-vuotiaana tietää, että biologisena isänä pitämäni ihminen ei ollutkaan oikea isäni. Tämän tiedon sain, kun isäpuoleni kuolemasta oli kulunut pari viikkoa. Enpä ole siis itsekään aina voinut valinnoillani  vaikuttaa siihen, mihin päin elämä on heitellyt...


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: kaapokisu - 08.12.2005 19:50:15
Osaisiko joku viisas vähän tulkita? Noususolmu leijonassa 10.huone ja laskusolmu vesimiehessä 4.huone.

Miten näillä leijona/vesimies systeemeillä pitäisi elää  :idiot2:


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Ajatus - 09.12.2005 13:27:58
Olen joskus ajatellut, että laskusolmu salailevan skorpparin selän takana on hyvä symboli sille, että syntymääni liittyi salaisuus, jota eräät "sukulaiseni" eivät halunneet paljastaa muille, eivät ainakaan huudella siitä ulkopuolisille. Itsekin sain sen vuoksi vasta 14-vuotiaana tietää, että biologisena isänä pitämäni ihminen ei ollutkaan oikea isäni.

Hei sinima, tämähän oli valaiseva kertomus. Tuota salausta on ko. asetelmassa itse asiassa tuplasti, koska 12. huoneen symboliikkaan kuuluvat myös "poissa päivänvalosta" pidettävät asiat. Lisäksi noususolmu on sinulla yhtymässä aurinkoon, joka symboloi tietysti sekä itseä, myös isää. Sijainti DC:llä taas tuo kuvioon muut ihmiset.


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: sinima - 09.12.2005 21:30:18

Hei sinima, tämähän oli valaiseva kertomus. Tuota salausta on ko. asetelmassa itse asiassa tuplasti, koska 12. huoneen symboliikkaan kuuluvat myös "poissa päivänvalosta" pidettävät asiat. Lisäksi noususolmu on sinulla yhtymässä aurinkoon, joka symboloi tietysti sekä itseä, myös isää. Sijainti DC:llä taas tuo kuvioon muut ihmiset.

Kiitos Ajatus, että syvensit tulkintaani. Noinhan se tietysti on!

Nousu- ja laskusolmujen pidempiaikaisesta vaikutuksesta voin omakohtaisesti  todeta sen ilmeisen selvän asian, ettei elämäni enää palannut entiselleen noiden tapahtumien jälkeen (samassa syssyssä tapahtui muitakin järkyttäviä asioita). Anyway, silloin kai koin ensimmäistä kertaa oman juurettomuuteni, joka vaivaa edelleen; se tunne, ettei kuulu oikein mihinkään eikä kenellekään.


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: mayasofia - 05.01.2006 23:17:51
Hmm. Tämä minunkin "kohtaloni". Elämässäni on myös skorppari-härkiä. Lapseni sekä työssäni "pariskunta" samoja merkkejä. Tämä mietityttää ja kummastuttaa minua aina toisinaan.


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Athene - 06.01.2006 15:47:51
Hmm. Tämä minunkin "kohtaloni". Elämässäni on myös skorppari-härkiä. Lapseni sekä työssäni "pariskunta" samoja merkkejä. Tämä mietityttää ja kummastuttaa minua aina toisinaan.

sama homma täälläkin!Melkein puolet ystävistä/sukulaisista on aurinkomerkeiltään skorpioneja!Härkiä ei taida olla kuin vain pari.Selittäisikö tuo sitten sitä miksi vedän puoleeni skorpioneja?


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Linn - 24.02.2006 17:38:26
Nyt oli pakko nostaa tätä ketjua, jos Lilli tai muu solmuihin perehtynyt ihminen olisi kuulolla. Minulla on nimittäin ystävä, jolla on _noususolmu_ Skorpionissa (neljäs huone) ja laskusolmu Härässä (10. huone) ja hän on kovin kiinnostunut niiden merkityksestä. Lupasin sitä hänelle selventää ja muistin, että tässä ketjussa ko. parista oli paljon puhetta, mutta teillä kaikilla olikin solmut toisinpäin!

Kyllähän tietoa löytyy nettisaiteilta ja esim. tuosta Lillin kääntämästä listasta, mutta jos joku osaisi heittää ytimekkäästi ja tyylikkästi jotakin yleispätevää ko. asetelmasta, olisin kovin kiitollinen!

Linn


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Athene - 28.02.2006 13:59:50
Mistä nousu ja laskusolmun näkee?:)

Noususolmun löydät siitä listasta kartanvierestä.Se merkitään:kuunsolmu: tällä symbolilla! 
Laskusolmu on noususolmusi vastakkainen merkki!


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Lilli - 28.02.2006 14:17:51
Hei Linn,

tuttavapiiriini kuuluukin ihan hyviä esimerkkejä tuosta solmujen merkkiasetelmasta ( :kuunsolmu: :skorpioni:.ssa). Huoneiden puolesta voin vain arvailla, mutta kirjoittelen asiasta enemmän vähän paremmalla ajalla.


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: kooky - 28.02.2006 14:32:39
Lilli:

Linkkejä kaipaaville:

http://www.martinlass.com/nodes.htm

Kiitos linkistä! tää oli tosi viisasta ja syvällistä tekstiä, ja porautui asiaan...

oli ehkä kauneimpia lauseita mitä olen ikinä kuullut:

beyond the paradox lies love


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Lilli - 28.02.2006 20:12:29
Hei vaan Linn,

koska pidän elävän elämän esimerkeistä, niin kirjoitan eräästä tutustani jolla on Noususolu Ravussa huoneessa 8. Tämä vastaa melko paljon ystäväsi tapausta.

Kyseessä on siis hieman yli 40-vuotias mies, jolla Aurinko on Oinaassa huoneessa 5, Kuu on Leijonassa huoneessa 9 ja AC löytyy Skorpionista. Pluto, kartan hallitsija on tarkahkosti MC:llä Neitsyessä.

Tämä mies on kotoisin pienestä maalaispitäjästä ja hän on opettajaperheen lapsi. Mitäpä muutakaan voisi odottaa sellaiselta, jolla on laskusolmu Kauriissa? Hänen isänsä ja veljistään useampi toimii joko opetuksen tai jonkun muun sangen vastuullisen työn parissa. Hän itse on lastentarhanopettaja-muusikko-taikuri. Lapsikatraasta hän on nuorin ja häneen on kokeiltu aikoinaan vapaata kasvatusta (ihmetyttää kyllä, miten tämä sopii Kauriin kuvaan?). Koekaniinina olleena hän ei liputa ko. kasvatusmenetelmän puolesta, vaan rajat ja rakkaus ovat ne oleelliset asiat, joita hän uskoo lasten tarvitsevan.

Lapsuus on käsittääkseni ollut muutoin melko turvallinen, mutta sitä on jossain määrin varjostanut isän alkoholismi. Koskapa isä on ollut pienellä paikkakunnalla melko näkyvä hahmo, myös humalassa toikkarointi on ollut erityisen suuri häpeän ja salailun aihe perheen lapsille. Tämä vaikuttaa jo jossain määrin huoneen 8 teemoilta.

Nuorena miehenä tuttuni oli melkoinen hulttiopoika ja eli klassista ja itsetuhoistakin taiteilijaelämää kosteine iltoineen ja alati vaihtuvine tyttöystävineen. Hän on melkoinen drama queen, kuten voi Kuun asemasta Leijonasta päätellä. Hieman vanhempana naissuhteisiin on tullut lisää dramatiikkaa väkivallan muodossa. Tässä tapauksessa NAISET ovat olleet niitä aggressiivisempia osapuolia. Milloin on puukkoa heiluteltu, milloin potkittu haaroihin ja milloin hypitty päällä. Perheväkivalta on juuri ikävin skenaario, mikä Ravusta/huoneesta 4 ja Skorpionista/huoneesta 8 voi tulla mieleen. Tässä tapauksessa ikävä skenaario on tullut melkoisen todeksi.

Tuttuni muistaa muuten ainakin yhden entisen elämän, jossa hän eli hovinarrina ja luutunsoittajana Ranskan hovissa. Hänet mestattiin, kun hän meni sekaantumaan väärään naiseen (ilmeisesti kuningattareen). Jos tämä pitää paikkansa, niin meno ei ole kovin paljon muuttunut noista 1700-luvun päivistä.  ::) Muutenkin tällä kaverilla on jossain määrin taipumusta mystiikkaan ja kiinnostusta uskontoon (huoneen 8 lisäksi huone 9 on melko painava).

Noin 40-vuotiaana tämä mies perusti perheen naisen kanssa, jonka oli tuntenut vasta vain vähän aikaa. Parisuhde on ollut täynnä draamaa, erottukin on monta kertaa, mutta kaveri on yrittänyt kaikkensa, jotta homma saataisiin pelaamaan. Minulle tulikin mieleen, että yläsolmu Ravussa viittaa tässä tapauksessa juuri kasvuun ja kehitykseen oman perheen kautta. Epäilemättä monta kriisiä on vielä edessä, mutta jos siitä on seurauksena kasvua, niin kriisit kannattavat.

Tähän asti hän on soveltanut työssään lasten parissa teoreettisia menetelmiä ollen jonkinlainen auktoriteetti, mutta oman lapsen kanssa teoriat voi heittää mäkeen ja hommaan pitää mennä sydämellä. Nyt hän on ruvennutkin valittamaan sitä, miten yhteiskunta painostaa lastentarhanopettajia kasvattamaan lapsia kuin kilpahevosia. On suoritus-, kilpailu-, ja tulosvastuita ja jo kolmivuotiaille pitäisi kannustaa tieteen pariin. Ystäväni on kuitenkin sitä mieltä, että lasten pitäisi saada olla lapsia ja he tarvitsevat perustarpeiden lisäksi lähinnä vain rajoja ja rakkautta.

No niin, ehkä tämä valaisi jotain. Tuttavapiirissäni on ainakin kolme muuta henkilöä, joilla on niin ikään yläsolmu Skorpionissa tai huoneessa 8. Kahdella näistä solmuasetelmat viittaavat rahaan ja talouteen, sen romahtamiseen ja kaiken uudelleenjärjestelyyn. Kolmas henkilö on vielä sen verran nuori, että Skorpionin merkitys ei ole tullut täysin selväksi. Yläsolmu sijaitsee kuitenkin huoneessa 6, joka on muutenkin täynnä planeettoja ja ko. henkilö kärsii synnynnäisestä ja kroonisesta sairaudesta, joka ei ole kuitenkaan hänen optimismiaan onnistunut hävittämään.


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Linn - 28.02.2006 23:23:26
Kiitos Lilli!

Tuolla ystävälläni on ollut nyt jonkin aikaa melko pysyvältä vaikuttava kiinnostus metafysiikkaa kohtaan, mikä voisi liittyä tuohon Skorpioniin - pois Härän maallisuudesta.

Tuota huonesijaintia olen tässä viime päivinä pohtinut. Tuo ystävä on tällä hetkellä kotiäitinä 2-vuotiaan pojan kanssa, mutta tuntee tukehtuvansa siihen. Hänellä oli vaikea synnytys sekä synnytyksen jälkeinen masennus eikä hän enää missään nimessä halua lisää lapsia. Hän tietenkin rakastaa lastaan, mutta haluaa nopeasti töihin, koska oleminen sidottuna toiseen ihmiseen 24/7 tuntuu hänestä vankilalta. Hän ei ole mitenkään hirvittävän onnellinen avioliitossaankaan ja tuntee hoitavansa ainoana aikuisena kahta lasta...

Jos tuon neljännen huoneen rapumaiset teemat ovat hänellä tässä elämässä oppiläksynä, niin vaikean kautta näyttävät tulevan.. Hänellä on myös ongelmia opintojen ja uravalinnan kanssa, lähinnä siksi ettei hän tiedä mikä kiinnostaisi tarpeeksi ja kyllästyy helposti..

Voi toista.  :-\

Linn


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Lilli - 28.02.2006 23:56:28
En minäkään usko, että ystäväsi oppiläksy on ihan helposti suoritettu, onhan Skorpionin merkkikin edustettuna tässä tapauksessa. Siihen liittyy se, että enimmäkseen alitajuisesti ajaa itsensä kriisiin, joka pakottaa sitten kasvamaan ja kehittymään. Skorpioniin liittyy siis muutos, mutta kun kyseessä on kuitenkin melko jähmeä kiinteä merkki, niin muutos on harvemmin toivottu. Tästä syystä ajaudutaan joskus aika karmeisiinkiin kohtaloihin, kun harotaan muutosta vastaan ja pyritään takertumaan Wanhaan Tuttuun ja Turvalliseen. Kun alasolmu on Härässä, niin Skorpionin ajoittainen nahanluonti tai feenikslintumainen tuho ja uudelleensyntymä voi tuntua aivan erityisen kauhistuttavilta. Ystäväsi  on selkeästi saanut esimakua yläsolmun teemoista ja aika näyttää, kuinka hän niistä selviää.

Huoneeseen 10 liitän ilman muuta työkeskeisyyden ja ilmeisesti ystäväsi onkin viihtynyt duunissa paremmin kuin kotona. Nyt pitää ilmeisesti kokeilla vähän toisenlaista elämää.

Tuon kyllästymisen ja hakusessa olevan uran voisi kyllä johtaa johonkin muuhun kuin solmuihin. Onko Kaloissa tai Kaksosissa mitään erityistä?


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Linn - 01.03.2006 17:10:36
Lilli,

Hänen kartallaan Kalat on "tyhjä", kokonaisuudessaan kahdeksannessa huoneessa, mutta Kaksosissa on paitsi 11. huoneen kärki myös Aurinko, siihen yhtymässä oleva Venus sekä 10. huoneen puolella oleva Merkurius. Kymppihuoneessa on lisäksi Härän puolella Jupiter.

Kuudes huone on tärkeimmistä taivaankappleista tyhjä, kärki on Jousimiehessä.

Jos haluat vilkaista karttaa, syntymätiedot ovat 14.6.1976 klo 8.35 Rio de Janeiro, Brasilia.

Kiitos avusta,

Linn


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: tuulenviemää - 01.03.2006 22:01:09
Itselläni on myös solmut härkä- skorpioni asetelmassa härkä noususolmuna 4.huoneessa. Kartassani on skorpionia myös MC, saturnus ja pluto. Jonkin verran huomaan kyllä itsessäni skorpparimaisuuksia, etenkin huonoja ominaisuuksia ajoittain enemmän ja vähemmän. Lievä pakkomielteisyys, mustasukkaisuus ja vainoharhaisuus varjostavat aika ajoin ikävä kyllä elämää. Itsetuhoinen käyttäytyminen kuului myös teinivuosiin. Kovasti yritän pyrkiä eroon noista skorpparimaisuuksista ja kehittää itseäni, mutta välillä tuntuu jumiutuvan tai tulevan takapakkia..Onneksi olen täysin optimisti, joten nousen suosta kerta toisensa jälkeen hyvinkin nopeasti.
  Kuinka te muut harjoitatte itseänne kohti rauhaisaa härkää? Kuinka päästätte irti skorpionin paranoidiasta? Jotenkin tasapainoinen ja rauhaisa härkä tuntuu taistelevan muuta horoskooppiani vastaan, kun ilma-tuli painoitteinen karttani janoaa hektisempää elämää, vaikka toisaalta rakastan rauhaa ja harmoniaa..Ristiriitaisuuksia ???, niitä riittää
 Mitenhän tuo noususolmu härässä muutoin sopisi näkyvän ollessaan 4.huoneessa?

Aiheeseen liittyen aikoinani kyselin tarotkorteista mitä kannan karmassani mukana, ja "yllätykseksi" nousi kuolema kortti, avainsanat: skorpioni; kuolema ; transformaatio jne. Kun taas olen kysellyt tehtävääni jne. niin on noussut ylipappi, avainsanat: härkä; hengellinen mestari; opettaja jne. Täytyy myöntää että korttien noustua hätkähdytti ja täytyi katsoa selkänsä taakse ;D


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Lilli - 02.03.2006 20:13:22
Hei Linn,

otin ystäväsi tiedot ylös. Onko hän asunut Brasiliassa vai onko hän vain käynyt siellä syntymässä?

Kirjoittelen lisää huomenissa.


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Linn - 02.03.2006 22:16:45
Lilli,

Ystäväni asui ihan aikuiseksi asti Brasiliassa, nyt Jenkeissä.

Huomasin muuten äsken, että myös avomieheni yläsolmu on Skorpionissa - ihme, kun en ole siihen aiemmin juuri kiinnittänyt huomiota. Hänellä tuo yläsolmu vain on viidennessä huoneessa. Pitääpä pohtia tätäkin, kunhan on enemmän aikaa..

Linn


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Lilli - 03.03.2006 13:52:55
Terve Linn,

ystävällesi on oikeastaan helpompi keksiä elämäntehtävä kuin ammatti. Joskushan nämä ovat kaksi eri asiaa.

Huolimatta siitä, onko hän Brasiliassa ollut kotoisin slummista vai paremmista piireistä (mihin kyllä viittaisi alasolmun sijainti kymppihuoneessa), hän on varmasti joutunut näkemään kyseisen yhteiskunnan eriarvoisuuden ja epäkohdat. Pullottava huone 11 kertoo sosiaalisesta ja sosiaalisesti tiedostavasta ihmisestä ja on luultavasti melkoista kidustusta, jos hän on avioliitossaan ja kotiäitinä ollessaan joutunut eristyksiin ystävistä ja muista ihmisistä. Voimakkaasti aspektoitunut Saturnus ykköshuoneessa voi olla kaksiteräinen miekka: toisaalta se voi aiheuttaa itsetunto-ongelmia, mutta taas toisaalta taas kyseessä voi antaa hänestä hyvin luotettavan ja arvovaltaisen vaikutelman. Tunne-elämänsä, itsenäisyyden ja riippuvuuden (muista ihmisistä) kanssa hän joutunee taistelemaan vielä vuosia. Mieleen tulee henkilö, joka on nainut turvallisuutta, rahaa ja arvovaltaa rakkauden kustannuksella. Tähän kaikkeen viittaa Kuu Kauriissa DC:llä oppositiossa Saturnukseen ja oikeastaan se alasolmukin Härässä.

Nyt kun pistetään yhteen Auringon sijainti Kaksosissa huoneessa 11, MC:n asema Härässä ja yläsolmun sijainti Skorpionissa huoneessa 4, niin voin kuvitella hänet jonkinlaisena yhteiskunnallisena aktivistina, jonka sydäntä lähellä voisivat olla esim. lapsen ja perheen aseman parantaminen, ehkä puuttuminen räikeisiin lasten ja naisten hyväksikäyttötapauksiin (lapsiporno ja  -prostituutio, lapsityövoima, väkivalta perheessä), mutta ehkä myös naisten asema niin työelämässä kuin perheessäkin voi olla erityisen mielenkiinnon kohteena. Ehkä häntä kiinnostavat tasa-arvoasiat yleisemminkin.

Minun olisi helppo kuvitella ystäväsi esiintyvänä ihmisenä, mikäli tuo ykköshuoneen Saturnus ei ole liian rajoittava. Jos hänellä on minkäänlaisia taiteellisia lahjoja, niin muusikko, näyttelijä tai tanssija voisivat olla ihan passeleita hänelle. Pohjakoulutusta tietämättä on tietysti vaikea sanoa mitään spesifiä, mutta paljon muutakin tulee mieleen, mikäli nuottikorvaa ei ole. Toimittajan ammatti tulee ilman muuta mieleen. Tieteellisesti suuntautuneelle ihmiselle sopivat esim. biologia, geologia, oikeustiede, valtiotiede ja tässä tapauksessa ehkä jopa taloustiede. Kaupan ala voi olla erittäin sopiva, erityisesti ulkomaankauppa. Uskon, että ystäväsi olisi parhaimmillaan ryhmätoiminnassa, enkä kannustaisi häntä mihinkään erakkomaiseen ammattiin, vaikka yläsolmu Skorpionissa voi ajoittain viedä melkoisiin syövereihin. Olisi ihanteellisinta, että ammatin kautta voisi toteuttaa sujuvasti myös elämäntehtävää ja parhaiten se mielestäni onnistuu esiintyjän, toimittajan tai juristin ammattien kautta.


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Lilli - 03.03.2006 18:34:27
Tulipa tästä vielä mieleen eräs nuorehko julkkis, vuosikertaa -75 ja noususolmu on siis Skorpionissa. Valitettavasti hänen tarkka syntymäkellonaikansa ei ole tiedossa, mutta syntymäaika on 7.8.1975, syntymäpaikka Johannesburg, Etelä-Afrikka.

Kyseessä on Charlize Theron. Moninkertaisena Leijonana hän sopii näyttelijäksi paremmin kuin hyvin, mutta filmiroolit tuntuvat seuraavan kovasti noita yläsolmun teemoja. Muistan hänet hyvin mm. Al Pacinon tähdittämästä "Paholaisen asianajasta". Taustalla on varmasti myös lapsuuden karut kokemukset: äiti tappoi isän Charlizen nähden, kun tyttö oli 15-vuotias.

Eli Oscar-pysti on napattu sarjamurhaajasta kertovasta elämänkerrallisesta tarinasta. Tosi skorpparimaista. Hän kertoo pitävänsä rooleista, jotka perustuvat tositapahtumiin ja on käsittääkseni taas Oscar-ehdokkaana kaivosteollisuudessa toimivista naisista kertovan elokuvan naispääosasta.

Muuten Charlize on harrastunut mm. balettia ja on ollut valokuvamallina, kuten sillä ulkonäöllä voi olettaakin.


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Linn - 03.03.2006 21:42:51
Suurkiitos Lilli!  :smitten:

Kääntelen tekstin englanniksi ja lähetän ystävälleni. Uskon, että siinä on paljon kohdalleen osuvaa. Kerron, jos hän kommentoi.

Tuli mieleen noista Charlize Theronin rooleista, että tällä ystävälläni on aika skorpionimainen, vähän hassu piirre: poliisit ja aseet kiehtovat häntä paljon.  ::) Tähän voi kyllä vaikuttaa myös edelliset elämät. Toisaalta samaa verkkoahan ne menneet elämät ja astrologinen kartta ovat.

Linn


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Lilli - 03.03.2006 22:37:28
Kävikin mielessä, että jos hänessä on lainkaan oikeustaistelijaa, niin oikiksen sijasta olisi mahdollista mennä poliisikouluun. Rikostutkija olisi oikein hyvä. Tai sitten hän voisi aloittaa kaksosmaisesti kirjallisen uran ja alkaa uudeksi Arthur Conan Doyleksi (Kaksonen muuten hänkin, joka oli kovin kiinnostunut henkimaailman asioista. Eikä ihme, kuusi planeettaa 12. huoneessa, tässä linkki karttaan http://www.astrotheme.fr/portraits/S7zWC5gVGK42.htm).


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Vajra - 03.03.2006 22:49:36
Sideerisesti toi yläsolmu vaihtuu Vaakaan ja alasolmu taistelevaan
Oinaaseen joka toimii mentaliteetilla "kaikki tai ei mitään"
ja omaa linjaa liikaakin ilman että välittäisi kenestäkään muusta.
Toisinpäin toimii sillä tavalla että miettii liikaa sitä mitä muut
ajattelee ja alitajuisesti koittaa suhteuttaa ja punnita itsensä
heidän mukaan. Eikä pysty tekemään mitään kun miettii "ollakko vai eikö olla?"

Rap artisteilta olen yleensä löytänyt noita Vaaka - Oinas solmuja.
Yleensä tuossa järjestyksessä. Tässä
teille trooppinen Kuu Härkä joka miettii ja toimii hitaasti ja varmasti
eikä uskalla oikein mitään tehdä ellei ole tunteistaan täysin saletti,
rauhallisesti ja Venusmaisesti kauneutta rakastavasti.
Vaaka auringoltaan

http://www.astrotheme.fr/en/portrait.php?clef=LGzM78dhmu32&info=true

http://www.manchesteronline.co.uk/entertainment/music/audioandvideo/s/153/153566_watch_dizzee_rascals_off_2_work_video.html

http://www.anysonglyrics.com/lyrics/d/dizzee-rascal/Off-To-Work-Lyrics.htm


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Athene - 04.03.2006 00:56:08
Entäs jos esim.henkilö A:lla on noususolmuna härkä ja laskusolmuna skorpioni
ja sitten taas henkilö B:llä noususolmuna skorpioni ja laskusolmuna härkä niin miten tämä tulkintaan parisuhdeanalyysissä?Onko tietoa...?


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Lilli - 04.03.2006 13:47:37
Hei Athene,

itse olen tällaisessa parisuhteessa. Minulla noususolmu Härässä huoneessa 11 ja miehellä noususolmu Skorpionissa huoneessa 5. Edellisessä avoliitossani miehellä noususolmu oli huoneessa 8.

Koska oma alasolmuni on Skorpionissa, niin se on tuonut mukanaan eräitä hyvinkin intensiivisiä ja syvällisiä luonteenpiirteitä puhumattakaan kiinnostuksesta esim. kauhuun, rajatietoon ja psykologiaan. Ihmissuhteet ovat olleet enemmän tai vähemmän repiviä ja jopa transformatiivisia. Vitoshuone on itselläni edustanut romansseja ja taiteellista lahjakkuutta.

Miehet, joilla alasolmu on Härässä/huoneessa 2 ovat tuntuneet auttamattoman materialistisilta, mutta toisaalta kyky elättää itsensä yrittäjänä on kiehtonut (kumpikin lisäksi aurinko-Oinaita). Etenkin tälle miehelle, jolla alasolmu on Härässä, on tärkeää ulkonäkö, komea Mersu pihassa, paksu lompakko ja muu omaisuus. Nuorena hän pärjäsi mm. kiinteistökaupalla ja osakesijoittamisella ihan kivasti. Tässä on luultavasti itselläni jonkinlainen opin paikka.

Skorpioniteemat ovat kyllä miehelle tulleet tutuksi. Takana on konkurssi valtavine velkoineen. Kaikki on menetetty. Hän on nyttemmin kiinnostunut mm. buddhalaisuudesta ym. henkisyydestä, missä minulla on varmasti sormet pelissä. Tässä on vain se paha puoli, että hänen ongelmiensa takia pysyn itsekin alasolmulla. Toisaalta minun on pitänyt oppia pitämään hyvä huoli omista asioistani, koska tukea ei tipu kumppanilta. Tämä vie minua kohti yläsolmua omalla tavallaan.

Viime viikkoina mies on ryhtynyt pelaamaan pokeria (huoneen 5 vaikutusta) ja on asiasta innostunut, koska siinä pärjäävät psykopaatit ja kieroilijat. Argh, liekö tämä sitten yläsolmun toteuttamista kovin posiitivisella tavalla.  ;)


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Vajra - 04.03.2006 23:39:19
Voisin kuvitella että vastakkaiset ylä ja alasolmut ovat
huono asia parisuhteen kannalta pitkällä tähtäimellä.
Toinen kaipaa rauhallista elämää, toinen Oinasmaista seikkailua, jännitystä,
matkailua, kokemuksia, rauhattomuutta. Paikoilleen asettumisen sijasta.
Siinä menee sukset väkisinkin ristiin ja aiheuttaa pahoja negaatioita ennemin tai myöhemmin. Liian erillaisia. En kiellä etteikö voisi olla ystäviä mutta suunnat
menevät oikealle ja vasemalle. Se kumpi vetää toisen omaan
suuntaansa aiheuttaa kärsimystä toiselle. Olisikohan näin...
en ole mikään astrologian mestari.. vaistoni ja intuitioni puhuvat vain
tällä tavalla tästä aiheesta...


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: kaapokisu - 05.03.2006 17:18:49
Mitenkäs parisuhteeen kannalta katsottuna noususolmu leijona - vesimies ja noususolmu rapu - kauris käy yksiin  ::) Onko yhteinen taival ylämäkeä vai alamäkeä  :) ?


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Vajra - 05.03.2006 20:33:56
Vesimies edustaa Saturnuksen maskuliinista puolta ja
Kauris taas femiinistä. Luulisi niiden käyvän ykseyteen todella hyvin.
Täydentävästi. Saturnushan edustaa raadantaa ja järkevyyttä. Tietynnäköistä
kylmyyttäkin. Omalaatusuutta unohtamatta.

En tiedä puhutko sideerisestä vai trooppisesta joten en osaa
sanoa tarkalleen. Olen myös itsekkin harrastelija joten kannattaa
suhtautua siihen mitä kirjoitetaan aina tietyllä varauksella. Ei kuitenkaan
tietyllä itsepetoksella. Vaan siis.
En osaa selittää kunnolla. Paras tulkitsija on kuitenkin jokainen itse asioille.
Olen vähän kuin joku marginaalihuomatus jossain tekstin vieressä  ???


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Athene - 05.03.2006 21:07:08
Entäs sitten jos on samat nousu ja laskusolmut?


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Alcedo - 08.03.2006 11:08:27
Vastakkaiset nousu- ja laskusolmut näyttävät olevan... hmmm... ei ainakaan helppoja. Omassa lähipiirissäni on useita ja aika "sotaisaa", välillä jopa äärimmäisyyksiin asti, on. Mutta voimakasta sitoumusta tuntuu aiheuttavan.  :idiot2:

Samaan suuntaan menevistä mulla ei taida olla sillain selkeitä esimerkkejä heti heittää. Mutta ajattelen niin, että se voisi olla hyvien ystävien (riippuu kylläkin muista tekijöistä paljon;  :askendentti:,  :kuu: jne) asema. Sitoumusta (=voimakasta kohtalonyhteyttä) taitaa sekin jollain tapaa aiheuttaa.

Lisäksi vissiin vaikuttaa se, missä vaiheessa siinä kasvussa mennään eli jos on kumpikin löytänyt sen jujunsa ja saavuttanut tasapainotilan, niin luultavasti se purkautuu jonniilaisena onnellisuutena - tai sitten se koko suhde purkautuu (mikä ei välttämättä ole huono asia). Samahan toki pätee kaikkiin ihmissuhteissa vaikuttaviin asioihin eli mitä valmiimpia "opintoja" sitä vähemmän tarvetta niiden takia kärvistellä. Toisaalta uskon myös, että tällainen itse pitkälle oppinut "ajautuu" auttamaan vielä taipaleella olevia lähimmäisiään. Ajautuu lainausmerkeissä, koska sattumasta toki ei ole kyse.  :) :) :)


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Alcedo - 08.03.2006 11:16:32
Semmosen tähän halusin vielä avata keskusteluun, että kun nyt puhumme näistä Kuunsolmuista, niin onko teistä kenelläkään tietoa tarkemmin nk. drakonisesta astrologiasta? Kyseessähän on sellainen kartta, joka syntyy, kun muljautetaan Kuun yläsolmu Aries pointiin eli 0°  :oinas: :ta eli alkuun. Sitten muljautetaan kaikkia taivaankappaleita, pisteitä, huoneita jne saman verran samaan suuntaan. Eli mulla esim.  :kuunsolmu: on noin 10°  :harka: ja siitä kiepsautetaan karttaa Noviilin eli 40°:en verran "alkuun" päin, jolloin esim.  :aurinko:, joka on trooppisella kartalla 12°  :kalat: siirtyykin 2°  :vesimies: :een. Tää näyttää liittyvän tähän keskusteluun aika hyvin, joten kyselenpä jos jollain olisi kokemuksia ja kommentoitavaa.  :) :) :) Käytättekö moista järjestelmää?

 :smitten:


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Lilli - 08.03.2006 13:27:21
Hei Christian,

en ole kuullutkaan moisesta systeemistä. Kertoisitko kokemuksia ja havaintoja?


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Alcedo - 08.03.2006 14:07:49
Kas kun olin niitä juuri kysymässä muilta. Mulla on toi ilmaisohjelma Astrowin ja se laskee mm. drakonisen kartan ja sillä voi verrata drakonista ja trooppista päittäin. Mutta vielä en ole ehtinyt siihen niin syventyä, että osaisin mitään jyrkkää kommentoida. Mutta ajattelin, että se sopisi näitten Kuunsolmu-keskustelujen oheen, kun kerta se kuun yläsolmu on se jippo siinä kartassa. Eli sehän on tavallinen trooppinen kartta muuten mutta kaikki on kiepsautettu niin paljon Aries pointia kohti kuin True Node on siitä.

Kävin kyllä vähän googlettamassa, mutten ehtinyt perehtyä vielä löytämääni aineistoon sen tarkemmin.

Vissiin ne aspektit jotenkin osoittavat semmoisia kohtia mitä tässä elämässä pitää oppia ja kehittää jne. Karmallista touhua.  :) Ja sitten voit katsoa, mihin omat dr-taivaankappaleet sijoittuvat vaikkapa toisen ihmisen trooppisella syntymäkartalla ja selvittää, mikä tehtävä tällä hemmolla on omassa elämässäsi.

Mielenkiintoista!  :D

 :smitten: :smitten: :smitten:


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Athene - 09.03.2006 11:27:34
täh?


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Pallaskissa - 10.03.2006 10:45:30
Christian! Kokeilin tuota draconista eläinrataa, ja ihan ensivilkaisulla... Huh! Kuuni tulee tyttären aurinkomerkkiin ja Kheironini tarkkaan yhtymään hänen noususolmuunsa, Venus lätkähtää siipan askendentille ja on siellä muutakin heti oivalluksia herättävää... Kiitos mielenkiintoisesta vihjeestä siis! ...Meillä on muuten siipan kanssa sama solmuasetelma, suhde on karmallinen, todella pitkä yhteinen historia. Ja vielä tuntuu olevan yhdessä opeteltavaa  ;D!


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Alcedo - 10.03.2006 12:39:00
Nonni, tuo juttu vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta. Täytyy oikein perehtyä tarkemmin ja tunkea niitä omiakin drakuloitaan kaikkien mahdollisten lähimmäisten kartalle. Ehkä selviää niittenkin merkitys paremmin elämässä. Ja ennen kaikkea se mitä sillä suhteella on opetettavaa - ettei tartte kantapään kautta oppia.  :D ;D :) :) :)
 :smitten: :smitten: :smitten:


Otsikko: Re: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Linn - 03.05.2006 16:06:04
Ohoh, löysin juuri s-postini kätköistä säästämäni ystäväni kommentin Lillin tulkintaan... Anteeksi Lilli kun en ole aiemmin laittanut sitä tänne (vaikkei se kovin erikoinen olekaan):

"Yes, a lot of what she said is true and resonates with me. Being a housewife and a mother makes me think that i am in a prison sometimes... I like to be involved in a lot of activities and dealing with the public...
  I think i already told you that i am "officialy" looking for a "real" job and have decided to put John Matthew in a day care. It's time to make a move and change a few thing in my life.
  I don't have a lot of experience to find me a "great" job but i will try to take advantage of my bilingual skills as well as my ability to deal with the public... Some think i would be  great teacher but i just don't want to be involved with a lot of kids... I need some adult interaction...
  My passion is law enforcement... I would love to become a cop but i understand that is something i will have to plan for my next lifetime... My husband thinks it's too dangerous and having a kid makes me think that he is right... Kids change everything..."

Linn


Otsikko: Vs: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Dimma - 18.09.2006 00:07:32
Mulla on noususolmu skorpionissa 12. huoneessa. Jotenkin en osaa tulkita itselleni tuon 12. huoneen merkitystä tässä yhteydessä. Sen olen saanut selville että toi noususolmu skorppari on jollain tavalla vaikea, lisäksi olen vielä nouseva skorpparikin että ilmeisen tummia tunnelmia tiedossa?! Onko kellään tulkintaa tai vastaavanlaisia tuttavuuksia?  ???


Otsikko: Vs: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Susi76 - 18.09.2006 15:52:53
 Aikani taustalla seurattuani, päätin rohkaista mieleni ja kirjoittaa tänne, toivottavasti nyt menee oikein..Tämä aihe on erittäin mielenkiintoinen ja toivoisin kokeneemmilta ja osaavammilta kartan katsojilta jonkinlaista tulkintaa oman karttani kuvioihin. Minulla on nimittäin myös  :kuunsolmu: skorpioni ja 3. huone. Skorpionista löytyvät  :kuunsolmu: lisäksi myös  :aurinko:  :kuu:  :mars: ja  :uranus:. Syntynyt olen 25.10.1976 klo 01:45 Tampereella. Kiitos sille joka jotain osaa tulkita!


Otsikko: Vs: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Linn - 18.09.2006 16:53:36
Silver Pearl,

Myös minulla on noususolmu 12. huoneessa, ja näen sen ohjeena keskittyä tässä elämässä itsensä kehittämiseen, ns. sisäiseen maailmaan ja henkisiin asioihin työnteon ja uran sijaan. Lisäksi tämä solmuasetelma kehottaa ehkä ottamaan rennosti (vrt. Kalat vs. Neitsyt). Minulla tuo noususolmu on Vaa'assa.

Susi76,

Tervetuloa foorumille! Kovin on skorpionivoittoinen karttasi. Kannattaa ehkä laittaa tietosi ihan erilliseen ketjuun, jos vaikka joku ehtisi niitä tulkita paremminkin. Karttasi tekijöistä löytyy myös varmasti tietoa tämän foorumin haku-toiminnolla.

Linn


Otsikko: Vs: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Dimma - 19.09.2006 10:49:29
Jep, kuullostaa ihan hyvältä noin.
Kaarina Pääkkönen kirjoittaa tästä skorpioni noususolmusta että "kotimaisia esimerkkejä- siis tunnettuja henkilöitä- ei ole ymmärrettävistä syistä". Eli miksei? Onko ne kaikki kuolleet tai luusereita..?!
No ulkomaisia olen löytänyt kaksi: Charlize Theron ( Hänen äitinsä ampui isän Charlizen
lapsuudessa) ja täysin intuitiolla päätin tarkastaa Marvin Gayen kartan,(oma isä ampui
hänet)- ja siellähän se oli noususolmu skorpparissa ja missäpä muualla kuin 4. huoneessa.
Eli vallan mielenkiintoinen solmu. Tosin varmaan muutkin asiat kartalla on vaikeita jos on tämmösiä kohtaloita, mulla ei vielä tieto riitä niitä tulkitsemaan.
Mutta tutkimukset jatkukoon.. ;)


Otsikko: Vs: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: IN - 20.09.2006 20:32:50
Täällä ilmottautuu kans yks noususolmu skorpparissa...huoneessa 1.  :o


Otsikko: Vs: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: the_planet - 20.09.2006 21:04:21
Mulla on Noususolmu  :neitsyt:1. huoneessa ja Laskusolmu  :kalat:  7.huoneessa.
Mitenkäs se nyt sitten menikään?


Otsikko: Vs: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Linn - 21.09.2006 19:34:15
The_planet,

Voisi huonesijainnin perusteella merkitä oppiläksynä keskittymistä itseesi muiden tai ihmissuhteiden sijaan. Siis tervettä itsekkyyttä! (Vrt. Oinaan hyvät puolet, Vaa'an huonot puolet.)

Merkkien perusteella taas sanoisin, että sinun pitäisi tässä elämässä oppia Neitsyen käytännöllisyyttä ja realismia Kalojen idealismin ja todellisuuspaon (haihattelun?) tilalle.

Linn


Otsikko: Vs: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Fiona - 21.09.2006 20:47:45
Olen vähän "pihalla" nyt...eli mitä tarkoittaa, kun noususolmu on härässä 8. huoneessa ja laskusolmu skorpionissa 2. huoneessa? Itselläni on niin. :)


Otsikko: Vs: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Linn - 21.09.2006 22:15:27
Fiona,

Melkein koko tämä ketju käsittelee tuota solmujen merkkiasetelmaa, joten luepa läpi. :) Samoin tästä ketjusta löytyy myös muiden merkki- ja huonesijaintien tulkintoja. Noususolmusihan on toisaalta Skorpionin huoneessa ja laskusolmu vastaavasti Härän huoneessa, mikä tekee sijainnista aika mielenkiintoisen vastakkainasettelullaan.

Merkit kai vastaavat paremmin kysymykseen millainen ja huoneet kysymykseen miten. Eli sinun pitäisi oppia Härän hyvistä puolista skorpionimaisesti? Siinäpä sinulle pohtimista. :)

Linn


Otsikko: Vs: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Fiona - 21.09.2006 23:08:48
Merkit kai vastaavat paremmin kysymykseen millainen ja huoneet kysymykseen miten. Eli sinun pitäisi oppia Härän hyvistä puolista skorpionimaisesti? Siinäpä sinulle pohtimista. :)

Linn

Huh! :o Kuulostaapa haasteelliselta. Tosin, sitä elämäni on jossain määrin ollutkin. Kiitos tulkinnasta Linn. :) Olen vain niin laiska, että en jaksa kahlata aihetta läpi... ::)


Otsikko: Vs: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: the_planet - 21.09.2006 23:36:45
Kiitos Linn,

Voi voi, kartalla on kyllä aika paljon itseen keskittymiä. Huh huh, yksinäistä puurtamista  ;D


Otsikko: Vs: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Dimma - 22.09.2006 12:22:14
Tässä muutama mielenkiintoinen linkki aiheeseen:

http://www.cafeastrology.com/articles/northnodeinscorpio.html

http://www.samsara-fr.com/noeud/scorpion-uk.htm

http://www.creativechoices.com/article/north_node_in_scorpio.htm

http://north-node.com/astrology-tutorials/scorpio

http://www.bobmarksastrologer.com/Nodes33.0.htm

http://www.astrotheme.fr/en/celebrites/noeud_lunaire_signes.htm


Otsikko: Vs: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Buffet - 07.03.2009 15:02:37
"Clint Eastwood also has a Taurus North Node. It’s in his 6th house (work). Here is someone who could have slipped into the underworld of that South Node in Scorpio in his 12th house and been wiped out. Instead, he lets the characters he plays do that. He stuck to his North Node and built his own values and resources (Taurus) by working (6th house). And he did it by playing mostly Scorpio characters."


Olipa kyllä jotenkin tutun kuuloista  :D

Siis toi North node on kai noususolmu ?


Otsikko: Vs: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: mc82 - 10.03.2009 12:38:59
Mulla Noususolmu  :rapu: 6. huoneessa ja Laskusolmu  :kauris: 12. huoneessa. Mites nuo huonesijainnit voisi tulkita?

North Node in Cancer: This puts the South Node in Capricorn, giving a tendency to be cool, calculating, cautious, reserved, withdrawn, and too concerned with bottom line material concerns at the expense of emotional needs. The Cancer North Node means that the feelings and instincts have to be developed as well as that Cancer nurturing ability.

Tää kyllä osui ja upposi! :D  Kylmä, materialistinen kakkiainen olen.


Otsikko: Vs: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: Corvus Leonis - 11.03.2009 07:29:28
Olen vähän "pihalla" nyt...eli mitä tarkoittaa, kun noususolmu on härässä 8. huoneessa ja laskusolmu skorpionissa 2. huoneessa? Itselläni on niin. :)

Samoin, lisäksi alasolmu on yhdessä Saturnuksen ja Auringon kanssa, eikä vieläkään ole aivan täysin selvää, mitä tuo meinaa. Oikeastaan vasta viime aikoina valkeni, että kyseessä on tavallaan kompleksi, jos ajatellaan että perinteinen 8.huoneen Skorpioni on yhteisten asioiden jakamista (saaliinjako), kun taas 8.huoneen Härkä on enempi asioiden tuottamista yhteiseksi hyväksi.

Alasolmu 2.huoneessa Skorpionissa on yleisesti ottaen toisaalta omaisuuteen takertumista, jollaista ilmenee periaatteessa myös jos solmu olisi Kauriissa tai Ravussa, mutta mukana on Pluton mukanaan tuomaa extremismiä, tyyliin säästetään pikkuasioista ja törsään luksukseen.


Otsikko: Vs: Nousu- ja laskusolmut (Härkä-Skorpioni)
Kirjoitti: annameri - 25.08.2009 19:18:18
Mielenkiintoinen aihe tämä  ::)

Itselläni on nousolmu skorpionissa 2.huoneessa ja laskusolmu härässä 9.huoneessa.

Jossain tulkinnassa kerrottiin elämäni olevan yhtä luopumista ja kuolemaa..
Vielä en koe näin käyneen  ??? Toki tällä hetkellä minulla on kovia sisäisiä keskusteluja arvomaailmasta ja halu muuttaa suuntaa elämässä. Tämä on ehkä sitä vanhasta irrottautumista..

Muilla samanlaisia kokemuksia?