Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Unet => Aiheen aloitti: Píroo - 15.11.2006 12:41:31



Otsikko: Toistuvat unet
Kirjoitti: Píroo - 15.11.2006 12:41:31
Pienenä näin toistuvasti täysin samoja unia;

  Unessa olin hyvin pieni jonkin jalkapallostadionin reunassa. Yhtäkkiä jalkapallo pyörii minua kohti ja kaikki pimenee... uni ei ollut sen kummempi, mutta se toistui aina täysin samana.
 
  Toinen uni oli yhtä lyhyt. Olin jälleen hyvin pieni, mutta tällä kertaa oraspensaan oksien ympäröimä ja katsoin taivaalle, taivas oli purppuranlila ja siellä lensi kotka ja siihen uni loppui.

  Ajattelin pienenä, että ne ovat unia entisestä elämästä. Kuvittelin olleeni hiiri.  :)  En ole nähnyt unia yli kymmeneen vuoteen. Mistäköhän ovat mahtaneet johtua nämä toistuvat unet lapsuudessani?


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: Nomadi - 16.11.2006 00:34:05
kun katsoo tuota sinun avatriasi, Pikku Myytä, niin taitaa pienuusteema olla edelleenkin läsnä sinulla.

ensimmäinen kysymys on , että oletko fyysisesti pienikokoinen?


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: Violette - 16.11.2006 00:38:43
Olen kuullut, että monet näkevät erityisesti lapsena toistuvia unia, varsinkin painajaisia.

Itse näin 3-5-vuotiaana toistuvasti painajaista, jonka nimesin Luulisko-painajaiseksi. Unessa valtava dinosauruksen luuranko kierteli ympäri taloamme ja minä piileksin vessanpytyn takana isoveljeni ja isäni kanssa. Uni loppui aina siihen, että se lopulta löysi meidät ja ehdin nähdä sen ruman pään. Se oli aika ahdistava uni.


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: Illusiana - 16.11.2006 00:43:08
Näen vieläkin toistuvasti samaa painajaista, välillä useammin, välillä pitemmän jakson jälkeen.

Istun sellaisessa yksinkretaisessa lautakeinussa, ja se keinu on kaivossa. Syvä, pimeä kaivo, en näe pohjaa. Huudan parasta ystävääni nimeltä ja näen hänet reunalta. Pyydän nostamaan ylös. Siellä ylhäällä on myös joku poika, en tunne häntä enkä näe kasvoja, ainoastaan pitkät pitkät ruskeat hiukset. Kun sitten keinu saadaan ylös, näen että minut on hakattu kahtia lantiosta. Yläkehoa ei ole enää missään.

Tähän jo tottuu, tähän uneen, mutta kyllä se kalvaa aika useinkin. Se ei enää ahdosta kuten alussa, onhan tätä jatkunut jo jokseenkin puolisen vuotta.


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: Píroo - 16.11.2006 16:56:46
Kyllä aivan oikein, olen hyvin pieni kokoinen vain vaivaiset 157 cm.   :D
 
   Kiva kuulla, että muillakin on samanlaisia kokemuksia  :)


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: Tulikukka - 16.11.2006 18:01:38
Minä puolestani olen viime aikoina nähnyt toistuvia unia vedestä, uimisesta ja kaloista.  ::) ???


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: maarita - 14.02.2007 17:24:06


Toistuvasti näen unia joissa pakkaan ja olen menossa johonkin kulkuneuvoon.

Viimeksi näin unen, jossa taas pakkasin vimmatusti.
Oli olevinaan kova kiire junaan, jonka lähtö lähestyi.

Kun olin saanut pakattua, puuttui vielä joitakin papereita, jotka kyllä sitten löytyivät. Laitoin ne pieneen muovikassiin ja aloin juosta junalle.

Kumppanini oli ilmeisesti vienyt jo muut tavarat sinne.
Tapasi siinä miehen, joka ottikin pussukkani kantaakseen, aivan kuin en olisi itse jaksanut niitä kantaa.

Siinä samassa kuulin kun kuulutettiin, että juna lähtee 7 minuutin kuluttua.
Asema oli jo näköpiirissä ja helpotuin, että sittenkin taidan ehtiä junaan.

Olisipa mukava kuulla jos joku osaisi tulkita untani.
Mitä mahtaa esim. 7 minuuttia tarkoittaa?
Kiitos jos joku kertoo


 :smitten:    maarita             :smitten:


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: Riitta - 14.02.2007 20:27:06
Mita uutta ajattelet elamassasi Maarita kun olet junalle menossa ja nakoaan jaat vastuuta miehellesi kun annoit osan tavaroista etukateen hanelle ja kuka mies lisaksi on avussa mukana?
Numero 7 symbolisoi lepopaivaa- etta mitas nyt oikein on tulossa, muutoksia vai vain lomamatkaa???
Jotain uutta jokatapauksessa on tulossa.


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: maarita - 14.02.2007 23:09:06

Kiitos Diamond

Niin, muutosta ajattelen, ja haluaisin.

Mutta melkein jokaisessa tämän tapaisessa unessa askeleet ovat äärettömän painavat, enkä meinaa millään joutua kyytiin.

Jonkun asian annan ilmeisesti jarruttaa haluamaani muutosta.
Nyt tuli mieleen, että ehkä se toinen mies olikin minun oman maskuliini-energiani ilmentymä.
Vähän eri tyyppinen tämä uni oli aikaisempiin verrattuna.
Nyt jopa olin joutumassa kyytiin, aikaisemmin olen aina myöhästynyt.

Lomaakin on tulossa, mutta näen näitä unia useasti muulloinkin.
Ehkä se numero 7 on sitten sitä lomaa.


 :smitten:    maarita          :smitten:


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: Yulunga - 26.02.2007 22:14:55
Minä näin koko lapsuuteni painajaista, jossa silmissäni alkoi surrata ja kuin oranssi pyörremyrsky kaikki vain pyöri silmissäni. Naisen ääni voihki. Myöhemmin terapiassa kävin läpi tätä unta ja uskalsin tajuta, että kun kuulin vanhempieni rakastelevan yöllä, liitin voihkinnan siihen että isä yrittää tappaa äitiä... mistä tuo kaikki assosioitui oranssiksi pyörremyrskyksi. Kun selvitin unen, en sitä enää nähnyt.  :)


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: Hiisitär - 27.02.2007 14:58:55
Unilla on tapana toistua niin monta kertaa, kunnes sen sanoma menee perille ja se ymmärretään. Mitä tärkeämpi sanoma, sen herkemmin uni toistuu. Joskus sama uni voi toistua hyvinkin lyhyen ajan sisään, joskus sama uni palaa kokonaan tai osina useiden vuosien päästä.

On vaikea sanoa, mitä lapsuuden toistuvat unet ovat mahtaneet tarkoittaa, koska unet liittyvät vahvasti aina sen hetkisiin elämän tilanteisiin, tapahtumiin ja haasteisiin.


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: slslsl - 27.02.2007 23:08:07
Itse näin yhteen aikaan unta, että olin yhtä kevyt kuin helium-ilmapallo ja lensin aina kattoon selälleni. Huusin ihmisiltä apua, että laskisivat minut alas, mutta se oli vaikeaa koska pyrin aina lentoon. Se oli todella ahdistavaa, ja onneksi en ole pitkään aikaan moisia unia nähnyt! Mitäpä nekin tarkoittavat...


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: Riitta - 28.02.2007 09:33:08
kasittaakseni haet hengellisia kokemuksia ja koska olet viela "keskenerainen"-tunne ahdistaa sinua, eli et ole viela taysin loytanyt omaa itseasi, mutta olet oikealla tiella jopa huudat apua muilta.
Kylla se vastaus loytyy, mutta vain oman itsesi sisalta, kuten unesi hienosti esitti sinulle, ala pomppoile liian moneen suuntaan. Sinun pitaakaakin pysya heliumin sisalla-itsaestamme se totuus loytyy.


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: *Kide* - 28.02.2007 14:23:24
Itselläni oli lapsuudessa toistuva uni (toistumisväliä en muista), jossa juoksin jotakin pakoon... välillä pakokauhun vallassa ja välillä nauraen, että etpäs saa kiinni  :idiot2: Tuossa n.20v.ikäisenä sama uni kerran taas tuli ja muistan kuinka oikein suutuin, että TAAS TÄMÄ  :tickedoff: hidastin vauhtia ja joku otti kiinni olkapäästä... hieman säikähdin, mutta käännyin ja pamautin oikealla suoralla niin lujaa kuin pystyin  :) Se jokin oli pikkusiskoni  :o
Koskaan jälkeen päin en nähnyt tuota unta tai sen maisemia  :angel: Tulkitsin sen jonkin sortin sisarkateudeksi, joka oli kalvanut minua lapsena...?


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: Hiisitär - 28.02.2007 14:28:35
Unet, joissa jokin jahtaa sinua kertovat aina siitä, että pakenet todellisessa elämässä/päivätietoisuudessa jotain asiaa, jota et tahdo kohdata. Jahtaamisunet lakkaavat siihen, jos selvität mitä et halua kohdata elämässäsi tai jos pystyt, käännyt unessasi kohtaamaan jahtaajasi. Se toimii aina - sanot vain, ettet pelkää ja että tämä asia hoidetaan nyt.

Itse olen saanut lapsena käännytettyä minua ja muita jahdanneita olentoja pois. Kerran ajoin ala-asteellemme tunkeutuneen peikon pois juoksemalla eteisaulaan portaita pitkin ja huutamalla mörölle, että painuii ulos täältä, sitä ei täällä kaivata! ;D


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: slslsl - 28.02.2007 17:04:42
Eräs toistuva uni on minulla myös, sitäkään en ole johonkin aikaan nähnyt. Eli hyppäsin ilmaan ja huomasin pystyväni lentämään, matalalla tosin, ja liidin siis eteenpäin hieman maaperän yläpuolella. Olin tästä aina innoissani ja pyysin muita katsomaan ihmeellistä kykyäni.


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: Píroo - 21.03.2007 02:50:10
varmaan aika mahtava tunne lentää  :) ystäbäni usein näki myös hyvin todentuntuista unta siitä kun nousi sängystään lentoon katonrajaan ja jatkoi matkaan sa ikkunasta ulos.  :D


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: Emelia - 17.06.2007 05:45:52
Tänne ei ole kukaan kirjoittanut kuukausiin, mutta nostanpa tätä aihetta jälleen (työssä) valvotun yön kulkiessa kohti loppuaan...

Minulle on joskus vanhalla foorumilla todettu, että toistuva uni olisi jonkin ongelman ratkaisuyritys tms. - Tuolloin oli kyse unesta, jota edelleen säännöllisin väliajoin näen, eli että minulla on kaksi asuntoa, tai olen muuttamassa toisesta asunnosta toiseen.. tai asun jossain ja havahdun että vuokrani toiseen kämppään on unohtunut maksaa jne. Näitä unia olen nähnyt säännöllisin väliajoin kohta kymmenen vuoden ajan.. Aina siitä lähtien kun viimeksi olen muuttanut, mutta nykyisin yhä harvemmin.

Joskus unesta herättyä on ollut todella surullinen olo, kun se ihana asunto ei ole ollutkaan totta...  :'(

Mutta tuon toistuvan teeman rinnalle on viime aikoina noussut myös toinen toistuva uni, joka on tavallaan edellisen unen rinnakkaisversio. Siinä asun jossain kaupungissa, jota en tunnista, mutta jossa on tuttuja piirteitä mm. Tampereelta - mutta kaupunginosaa, jossa unessa asun, ei kyllä Tampereelta löydy. Toistuvasti kerrostalojen julkisivut ovat samassa linjassa keskenään ja minä asun yhdessä noista vanhoista kivisistä kerrostaloista ja jonkin matkan päässä asuu 'ystäväni'.. Tässä kohtaa ystävä on hipsuissa, koska tavallaan hän on olemassa oleva henkilö, tavallaan ei... Tässä unessa en ole sisällä asunnossa, vaan kuljeskelen kaupungilla ja kerron aina jollekulle "asun tuolla ja hän asuu tuolla vähän matkan päässä".. Vuodenajat unessa vaihtelevat, mutta kaupungilla kuljeskelu ja joskus jopa shoppailu on tässä unessa pääasia.  -Joskus epäilen, että tuo kaupunki olisi jossain ulkomailla, tai sitten sitä ei ole olemassa lainkaan.

Sinänsä ironista, että asun tällä hetkellä maalla, omakotitalossa enkä haluaisi minnekkään muualle... Mutta olen asunut toki myös kaupungissa.


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: Riitta - 17.06.2007 09:21:57
Yleensa asunnot ja kaupungit kuvaavat omia piirteita itsestamme-haluttuja ja ei haluttuja. Kaupunki heijastaa myos sosiaalliseen elamaan-sisaista tarvetta ystaviin ja muutoksiin.
Uusi asunto symbolisoi myos TARVETTA muutoksiin-jossa kyllastyttaa sama jokapaivainen tavallinen elama.


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: Emelia - 17.06.2007 15:31:15
Niin... täytyy myöntää, että arkipäiväinen elämä on usein aika arkista ja kyllästyttävääkin, mutta usein näen näitä asunto -unia juuri ennen kuin jotain uutta tai muutoksia elämässä tapahtuu - olen siis huomannut että tuo muutos ja sen TARVE, jota asunnon muuttaminen saattaa edustaa, ei aina ole lähtöisin minusta.

Sosiaalista elämää ei tällä hetkellä juurikaan ole... joten ehkä sille voisi olla tarvetta.. Toisaalta, olen pohtinut että jospa tuo vieras kaupunki, joka saattaisi olla myös ulkomailla kuten mondolla olisikin ehkä se paikka jonne jonain päivänä päädyn.... ::)


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: Riitta - 17.06.2007 21:26:50
Sisaisesta tarpeesta todella alkaa muutokset- miksipa ei vaikka ulkomailla jos silta tuntuu.
Kun viritamme ajatuksen-niin sen energia alkaa kasvamaan ja asiat yleensa "loksahtelevat" paikalleen-joten ajattele ja unelmoi-siita se kaikki alkaa.


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: Emelia - 18.06.2007 18:24:43
Sisaisesta tarpeesta todella alkaa muutokset-

Allekirjoitan tuon tavallaan, mutta aina ei omalla kohdallani ole muutos ja muutokset todellakaan olleet lähtöisin minusta tai minun tarpeistani, sillä esimekiksi tälläkin hetkellä elämääni hallitsee työnantajani ja se onko töitä vai ei.... Eli usein muutokset tulevat ulkoa, ympäristön vaatimuksina ja niihin on vain sopeuduttava..

Näitä vieraan kaupungin unia olen nähnyt jo useita vuosia, mutta kaukokaipuuta olen tuntenut todella vasta vähän aikaa, vaikka NousuJouskari olenkin... Siinä mielessä siis mundon kanssa samassa tilanteessa, syntymäkartan mukaan minulla pitäisi olla enemmänkin kontakteja/ tekemistä ulkomaiden kanssa mitä todellisuudessa on... Ehkäpä sitten myöhemmässä elämässä.


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: Suden varjo - 23.06.2007 12:04:53
Oon nähnyt toistuvasti unta käärmeistä ja tulipaloista.
Tulipalopainajaiset päättyivät sellaiseen uneen, jossa pitelin kädessäni domino-keksiä, ja totesin, että tämähän on kuuma. Ja kun avasin keksin, sen sisältä paljastui liekkimeri. Se oli viimeinen uni jonka noista tulipaloista näin. Pelkäsin pienenä - pelkään kyllä vieläkin - kynttilöitä, tulitikkuja, nuotioita.. aivan kaikkea mikä edes vähän muistuttaa tulesta.

Käärmeunet tulivatkin sitten hieman myöhemmin. Ne olivat kamalia unia. Kamala käärmeinvaasio yhtäkkiä. Jokapaikassa käärmeitä. Kirjavia, yksivärisiä, isoja, pieniä, käärmenpäitä, häntiä... Pahinta oli kun sisälle tuli, täysin samanlaisena en tätäkään unta nähnyt, mutta toistuvana näin.

Lienkö sitten pelännyt käärmeitä?
Ainakin ne loppuivat siihen, kun isä toi kotiin roskakatoksesta löytämänsä viljiksen poikaset.

Mutta oli se ahdistavaa kun joka rööristä, niin vessanpytystä kuin tuuletusikkunasta tuppasivat mokomat elukat sisään.  ::)


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: Dala - 24.06.2007 20:38:16
Minulla on muutamia toistuvia teemoja unissani. Luokittelen jonkin toistuvaksi kun näen samantyylisiä unia muutaman kerran puolessa vuodessa. Nämä jatkuvat kyllä yleensä vuosia, mutta ilmestymistahti on aika epävakaa. :P Muutamia nykyisiä ja jo poisjäneitä teemoja ovat:

Junat/linja-autot
vessat (yleisvessat tietenkin)
koulut ja tietokoneet
lentäminen (ilman apuvälineitä)
teleportit (milloin mikäkin, vaikka esim. vati tms)
kummitustalot joissa hyvin hyvin paha ja voimakas henkiolento
oma lemmikkikäärmeeni
uimahalli/kylpylä (en ikinä tosin pääse veteen asti)
Joulupukki

Tuossa oli nyt joitakin, uimahalli ja juna-unet ovat nyt jääneet Joulupukin kanssa pois, luultavasti. Tilalle ovat tulleet kummitustalot, koulut ja tietokoneet. :o  Kai nämäkin kuvastavat jonkinlaisia elämänvaiheita tms..? :P


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: Dala - 24.06.2007 21:16:37
AA, nyt muistin yhden mielenkiintoisen asian!
Onko kukaan muu nähnyt unta maasillasta Afrikan ja Etelä-Amerikan välillä?  :o Minä olen kahdessa unessa (pitkä aikaväli) sattumalta vilkaissut jotakin karttaa ja siinä on näkynyt tällainen "silta". Pahemmin en unissani tietenkään huomiota siihen kiinnitä, mutta herättyäni muistan sen, että eihän sitä pitäisi siinä olla. Mitähän tuo tarkoittaa? ???


Otsikko: Vs: Toistuvat unet
Kirjoitti: Emelia - 25.06.2007 06:48:29
Heips!

Näin taas viime viikonloppuna unta tuosta "asunnosta, joka minulla on toisaall"... Uni jäi hyvin mieleen, ja yksityiskohtia siitä, mutta kaikkea en tänne nyt ala kirjaamaan...

Tällä kertaa kyseessä ei ollut taas vaihteeksi mikään lukaali, vaan jonkinlainen kimppakämpän tapainen, mutta kolmio kuitenkin. Kaksi varavuodetta omani lisäksi... Kun minulta unessa kysyttiin tuosta asunnosta, vastasin tiukkaan sävyyn maksaneeni siitä vuokraa kokoajan ja että minulla on oikeus olla siellä... Tällä kertaa unessa kävin myös ulkona, ja siellä oli takorautainen portti, jossa oli ovikello. Tuo portti oli ovi tuohon taloon, jossa asunto sijaitsi, mutta samalla myös portti kerrostalomuurissa, joka jakoi koko kaupungin. Muurin toisessa päässä oli toinen portti, josta pääsi kulkemaan, sekä vilkas moottoritie. - Lisäksi noista porteista ei päässyt edes avaimilla kuin tiettyinä aikoina.

Tämän unen jälkeen heräsin ja puuhailin, mutta nukahdin uudestaan joksikin aikaa, ja uni jatkui niin että kerroin tuosta muurista ja porteista jollekulle... Tälläkään kertaa en tuntenut ketään unessani, ihmiset olivat vieraita ja jälkimmäinen uni päättyi jälleen kerran siihen että olin "Tampereella" ja oli sunnuntai ilta (oikeasti sunnuntai aamu) ja tiesin että minun pitäisi olla töissä 6.15 150 kilometrin päässä, enkä pääse kaupungista pois...