Astro Foorumi

Astro special => Julkkiskartat => Aiheen aloitti: Triton - 23.11.2006 21:53:44



Otsikko: Juice Leskinen
Kirjoitti: Triton - 23.11.2006 21:53:44
Osaako kukaan heittää tietoja tai karttaa? Edes sitä että onko hän Vesimies vai Kala, kun yksi aina väittää yhtä ja toinen toista...?

 :P


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: astrofriikki - 23.11.2006 22:19:14
Juice on syntynyt 19.2.1950 Juankoskella. Kellonajasta ei tietoa.
Juuri kalojen ja vesimiehen rajalla.  :)

Jossakin toisessa ketjussa pohdittiin kellonaikaa tuolle kalojen ja vesimiehen vaihtumiselle. Olisiko ollut vaihtumisen aika aamuyöllä.
En kyllä muista tarkkaan  :)

Veikkaan, että Juuce taitaa olla kalat.  ;)


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: May - 23.11.2006 22:58:31
Olen jossain vanhalla tai sitä vanhemmalla (tai sitäkin vanhemmalla  :))foorumilla kirjoittanut tällaisen viestin Juicesta (+ Mikko Alatalosta). On sattunut jäämään talteen omiin tiedostoihin.

Wanhaa pohdiskeluani:
Televisiossa esitettiin äskeittäin ohjelma, jossa Juice Leskinen ja Mikko Alatalo muistelivat menneitä ja esittivät yhteistyönä tehtyjä uusia kappaleitaan.Ohjelman innostamana vilkaisin Juicen ja Mikon karttoja. Vanhasta muistista tiesin heidän olevan Aurinkomerkeiltään Vesimies ja Härkä ja näitä kahta merkkiähän ei ihan ensimmäiseksi kuvittelisi yhteistyökumppaneiksi. Kiinnostusta herrojen persoonia kohtaan lisäsi vielä se, että tavallaan näen heidän kumppanuudessaan oman kaksijakoisuuteni; olenhan itse Aurinko-Härkä, Kuu-Vesimies. .

En löytänyt ensi etsimisellä kummankaan herran syntymäkellonaikaa, joten kartat on tehty vain syntymäpäivän ja paikan perusteella. Juankoskella syntynyt Pauli Matti Juhani Leskinen, tuttavallisemmin Juice, kertoo syntymästään omaan tyyliinsä seuraavasti: "Minulle on kerrottu - ja olen oppinutkin sen - että synnyin helmikuun 19.päivänä, sunnuntaina, vuonna 1950. En muista sitä, mutta rekistereissä se on merkitty minun syntymäajakseni; se on virallinen päätös. Tuon päivän jälkeen olen syntynyt ja kuollut useaan otteeseen, mutta vain epävirallisesti, kilpailun ulkopuolella. Toistaiseksi syntymisiä on yksi enemmän; olen hengissä. Ehkäpä elänkin."

Juicen syntymäpäivä on sinänsä Juicemaisen mystinen, että 19.2.1950 syntynyt voi olla Aurinkomerkiltään joko Vesimies tai Kalat. Jos Juice on syntynyt ennen aamukuutta, Aurinkomerkiksi tulee Vesimies. Aamupäivästä eteenpäin syntyneenä hänen aurinkonsa olisi jo Kalamerkkinen. Jos joutuisin arvaamaan, mieltäisin Juicen enemmänkin yöllä syntyneeksi ja näin ollen Vesimieheksi. Julkisesta roolistaan huolimatta Juice on aina pitänyt melkoisen matalaa profiilia, joka sopisi yökartan omaavalle. Myös Juicen niin ulkoinen kuin sisäinen maailmakin on minusta ollut aina enemmänkin vesimiesmäisen boheemi kuin kalamaisen herkkä. Toisaalta Juicen kartalla on kyllä tarkka Venus-Merkurius yhtymä ja Jupiter Vesimiehessä, joka tietenkin lisää vaikutelmaa Vesimiehestä, vaikka Aurinkomerkki olisi Kalakin.

Sanallisesta akrobatiasta, kekseliäisyydestä, voisi kai sanoa kirjallisesta neroudestakin kertova Venus-Merkurius Vesimiehessä on kolmiossa Mars-Neptunus-yhtymään Vaa´assa sekä myös Kuuhun Kaloissa. Juicen sanoitukset ovatkin yleensä kuitenkin melkoisen hyvällä maulla laadittuja, mielikuvitusrikkaita. Vaikka aiheet vaihtelevat, kielenkäyttö pysyy siistinä ja rankemmat asiat esitetään usein vertauskuvin. Kuunnelkaapa vaikkapa biisejä Viidestoista yö ja Kaksoiselämää, joiden taustatarina on rankka ihmissuhdedraama Juicen omasta elämästä, mutta jota ei voisi asiaa tietämättä biisien sanoista havaita. Poikkeuksiakin tosin on, ja siitä merkkinä kartalla sekä Mars-Neptunus-yhtymän että Kuun neliö Uranukseen - halu yllättää, ärsyttää, herättää. Esimerkkinä voisi mainita mm. kappaleet Panomies, Per Vers runoilija, Isoisän hinttipussi, Kun Allah saapuu kaupunkiin jne...Etenkin uransa alkuaikoina Juice on selvästikin toteuttanut Uranus-energioitaan ja vasta vuosien kuluessa diplomaattisempi Mars-Vaaka on ottanut sijansa.

Mikko Tapio Alatalo putkahti maailmaan Oulussa vapunpäivänä 1951. Mikon kartalla on Aurinko yhtymä Mars tukevasti Härässä. Eipä siis ihme, että Mikon biiseistä näkyy selvä maanläheisyys. Maalaispoika oon, Kotisaunan lauteilla, Viimeinen lehmipoika, Yhdentoista virran maa,  Vesilasi, vessanavain, heiniä paali, jne...Mikko on myös rakentanut uraansa härkämäisen rakentavasti ja tuottavasti. Mikon kotisivuilta laskiessa huomaa Mikon julkaisseen käsittämättömän määrän - noin 40  - evyllistä musiikkia lastenlauluista joululevyihin. Muusikon työn lisäksi Mikko on hankkinut leipäänsä niin toimittajana, hiihdonopettajana, toimitusjohtajana jne. kuin myös mm. maatalouden apumiehenä, torimyyjänä jne..

Mikko onkin selvästi härkämäiseen tyyliin kerännyt enemmänkin taloudellista turvallisuutta Juicen keskittyessä sisäisen maailmansa rikastamiseen. Mikon kartan Aurinko-Marsin neliö Plutoon osoittaa, että politiikan saralla tarvittavaa paksunahkaisuutta ja vahvuuttakin Mikosta löytyy. Ehkä juuri tämä aspekti selittää myös Mikon monissa kappaleissa olevan yhteiskuntakritiikin. Löytyypä muuten Mikolta kappalekin, jonka nimi on osuvasti: Plutonium on ikuista. Naisihanteestako mahtaa sen sijaan kertoa kappale: Neptunussilmät. Ja löytyyhän kartalta tosiaankin Venuksen kolmio Neptunukseen. Kappaleet Ota minut syliin, Viivy vielä hetki ja Hän hymyilee kuin lapsi kertonevat myös Mikon romanttisesta, idealistisen rakkauden kaipuusta aitoon Venus-Neptunus-tyyliin. Myös Aurinko-Marsin kolmio haaveelliseen, mielikuvitusrikkaaseen Kala-Kuuhun auttanee sanoitusten teossa.

Merkurius on ehtinyt juuri ja juuri Oinaan puolelle - ja onhan Mikko melko nopeapuheisen, ehkäpä helposti kiihtyvänkin oloinen ja ennenkaikkea monessa mukana. Mikon kotisivuilla sanotaankin seuraavasti: "Kaikelle kansalle Mikko näyttäytyy tiuhaan keikkailevana taiteilijana, joka buukkaa illan konsertin oheen pari tavarataloesiintymistä ja harjannostajaiset.Ystävät ja työtoverit todistavat, että päivään sopii vielä palavereita, puhelinneuvotteluja ja parhaimmillaan pätkä öistä studiosessiota. Laskettelupiireissä Mikko tunnetaan opettajana, alppikulkurina ja after ski -trubaduurina, joka Kilimandjaron lumien ohella tuntee muutkin maailman merkittävimmät mäet.".

Dokumentissa näytetyissä vanhoissa pätkissä Mikon ja Juicen erilaisuus näkyy selvästi. Mikko - maanläheinen Härkä - syyttelee kiivaaseen tahtiin Vesimies(?)-Juicea siitä, miksi tämän pitää aina olla niin utopistinen! Samaan aikaan kun Mikko laulelee "Mä maalaispoika oon", Juice laulaa "Pilvee, pilvee, pilvee".  Toisaalta molempien herrojen kartoilla oleva Kala-kuu takaa perusidentiteetin erilaisuudesta huolimatta pätkän yhteistä sielunmaisemaa.

Senaattori ja boheemi-cd:llä onkin jo näkyvissä molempien herrojen ikääntyminen ja rauhoittuminenkin. Maalaistausta alkaa muistuttamaan itsestään 30 vuoden tamperelaisuuden jälkeen. "Siellä mistä minä olen kotoisin", Mies menneisyydestä, Mä lähden maalle, Mä en jaksa enää tanssia biisit ovatkin osa cd.tä. Kansikuvassa herrat istuvat vierekkäin keppi kädessä molemmat ulkoisestkin jo vähän matkan varrella rähjääntyneinä, mutta henkisesti päivä päivältä rikkaampina, tuttu pilke yhä silmäkulmassa.


Tähän wanhaan pohdiskeluuni joku sitten vastasi ja tiesi Juicen oikean syntymäajan. Muistaakseni asia kääntyi niin, että Juicen Aurinkomerkiksi tulikin Kala ihan niinkuin Astrofriikki muisteli. Tarkkaa kellonaikaa en kyllä valitettavasti laittanut muistiin. Ehkä joku muu tietää sen? Tässä siis varsinainen oppikirja"esimerkki" siitä, miten vaikeaa oikean Aurinkomerkin arvaaminen onkaan, etenkin kun henkilö on syntynyt aivan kahden merkin rajalla.  :crazy2:


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Triton - 24.11.2006 14:42:42
Kiitän!

Lapset muistaakseni luonnonmenetelmällä tapaavat syntyä todennäköisemmin öisin (näin se luonto suojelee pedoilta...) Mutta onhan vuorokaudessa yötä niin alku- kuin loppupäässäkin, ja talvella varsinkin pimeän aikaa riittää. Olisi kiva tietää "kumpana" yönä Juice tänne saapui... Itse olisin pitänyt häntä todennäköisemmin Vesimiehenä, kun  :vesimies: kai kumminkin tapaa olla värikkäämpi persoonallisuus kuin  :kalat: , mutta toisaalta ei kai Juice ole koskaan ollut mikään kauhean leuhka(?) ja Kalat usein tapaavat olla kovin vaatimattomia (kuten esim. Antti Litja).


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: May - 24.11.2006 15:16:11

Juicen syntymäpäivä on sinänsä Juicemaisen mystinen, että 19.2.1950 syntynyt voi olla Aurinkomerkiltään joko Vesimies tai Kalat. Jos Juice on syntynyt ennen aamukuutta, Aurinkomerkiksi tulee Vesimies. Aamupäivästä eteenpäin syntyneenä hänen aurinkonsa olisi jo Kalamerkkinen. Jos joutuisin arvaamaan, mieltäisin Juicen enemmänkin yöllä syntyneeksi ja näin ollen Vesimieheksi.

Triton, en muista, onko Juice syntynyt yöllä vai päivällä, mutta ainakin siis 19.2.1950 klo 6:00 (aamulla) jälkeen sen foorumilla aiemmin olleen tiedon mukaan, että olisi aurinkomerkiltään Kala eikä Vesimies. Haitari Aurinko-Kalalla on siis klo 6-24. Eli jos olisi yöllä syntynyt, niin sitten "jälkimmäisenä" yönä, hyvin alkuyöstä.

Vesimieheksi minäkin hänet olen aiemmin mieltänyt, vaan Kalahan sitten kuitenkin on, jos se kellonaika, jonka täällä joku joskus esitti, pitää paikkansa.


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Triton - 24.11.2006 19:21:02
>Jupiter Vesimiehessä, joka tietenkin lisää vaikutelmaa Vesimiehestä, vaikka Aurinkomerkki olisi Kalakin.

Ehkä se sitten on näin...


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Harschi - 24.11.2006 19:32:32
Minulla on tällainen kellonaika Juicelle kuin klo 8.28, Juankoski. En kyllä muista, mistä tämä aika on peräisin, joten pieni varaus.


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: K-NRJ - 24.11.2006 20:07:04
Minä katselin (Juice-fanina) arkistoani ja sieltä löytyi (Raimo A Nikulan kirjasta) aika 18.2.1950 klo 8:30 Juankoski. Tosin todennäköisesti tuossa on päivän virhe, sillä kuten tekin tiesitte niin oikea päivä on 19.2.1950 mutta kellonaika voisi olla tuo 8.30 (tai Harschin mainitsema 8.28).

Sen mukaan Juicen aurinkomerkki olisi niukasti Kalojen puolella, Kuu myös Kalat ja nousu menisi Härkään (0,34 astetta Härkää).

Voisi olla hyvinkin sopivaa tuolle mielenkiintoiselle taiteilijalle, Vesimies-kolmikkohan ( :merkurius:,  :venus:, :jupiter:) sieltä löytyy joka tapauksessa.

Nousuhärkä voisi siis yhdistää hänet Mikko Alataloon... Planeetat painottuisivat tuolla kellonajalla 12. ja 6.huoneisiin, joista 12.huoneen painotuksen ymmärtää hyvinkin, mutta 6.huonetta en pitäisi niin Juicelle osuvana. Tosin persoonalliset planeetat sijoittuvat 12.huoneeseen, Venus niukasti 11.huoneeseen. MC Kauris.



Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: May - 25.11.2006 14:17:26
Kiitos Harschi ja Kaurisenergiaa! Varmastikin tuo on oikea aika, kun se oikein tuplana tuli.

Kaurisenergiaa, kyllähän 6. huoneen painottuminen voi selittää ne kaikki vakavat terveysongelmat, joista Juice on kärsinyt lähes koko aikuisikänsä. Täällä Astrolla tehdyssä kartassa 6. huoneeseen kun näyttää tulevan aika raskas lasti; Pluto, Saturnus, Mars ja Neptunus.


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Ebenia - 25.11.2006 15:04:37
Nyt ne Juicen terveysongelmat näköjään kärjistyivät pahasti ja hän pääsi haudan lepoon. Rauha hänen sielulleen.

Voisiko joku katsoa eilisen päivän transiitit Juicen kartalta? Olikohan siellä pahoja transiitteja menossa...


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Triton - 25.11.2006 16:29:02
Huh, enhän minä kohta uskalla ajatella ketään ihmistä, kun tämä onkin sitten pian laakista vainaa...

 :-\

Mutta rauhapa tosiaan. Pakkohan täältä tietenkin on itsekunkin ennemmin tai myöhemmin lähteä.

>>> :angel:


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Pikkusisko - 25.11.2006 17:32:00
juu miutakkii kiinnostaisi tietää transiitit eiliselle...


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: May - 25.11.2006 18:28:47
No voi hyvänen aika, onpa meillä ollut - tietämättämme - ajankohtainen aihe. Surullista!

Äkkiä katsoen ainakin tr.Uranus on ollut aivan asteentarkassa oppositiossa Juicen syntymäkartan 6. huoneen (työ, terveys) Marsiin. Myös tr. Pluto on juuri alkamassa neliötä Juicen 12. huoneen Kuuhun, tosin transiitti ei ole ihan tarkka vielä, orbia 1 aste, mutta sen verran lähellähän se on, että vaikuttanut se on jo varmasti. Juicen syntymäkuu on ollut sillä tavalla rankka, että sen ainoat aspektit ovat neliö Uranukseen ja oppositio Saturnukseen. Tr. Pluto on nyt varmasti aktivoinut koko ristin. Tr. Kuu on eilen ollut vähemmän tai enemmän tarkasti (kuoleman kellonajasta riippuen) Juicen MC:llä oppositiossa syntämkartan Uranukseen IC:llä. Kuluvan vuoden ap-kartan Ascendentti nostaa myös esiin syntymäkartan 6. huoneen; natal-Neptunus ap-Asc:lla.

Kuolemaahan ei - ainakaan minun taidoillani - onneksi pysty ennustamaan eikä Juicenkaan kartta ole mitenkään erityisen pahaenteisen oloinen. Terveysasiathan näkyvät kartallakin olevan esillä 6-12-huoneiden painotuksesta johtuen, mutta kukapa olisi voinut arvata, että niin kohtalokkaasti.

Voimia Juicen omaisille!



Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Asterix - 25.11.2006 18:40:13
Huh, enhän minä kohta uskalla ajatella ketään ihmistä, kun tämä onkin sitten pian laakista vainaa...


Hmm.. Minulla olisi pari tyyppiä, joita voisit ajatella.. ::)


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Harschi - 25.11.2006 18:41:26
Minä katselin (Juice-fanina) arkistoani ja sieltä löytyi (Raimo A Nikulan kirjasta) aika 18.2.1950 klo 8:30 Juankoski.

Ahaa, minunkin tiedostoissani oli alunperin tuo virheellinen 18.2. päivä ja ihmettelin, mistä se on sinne tullut - olen ilmeisesti ottanut sen samasta lähteestä eli Nikulalta. Oikea päivä on siis 19.2. ja aika on tosiaan 8.30. Aika on kinkkinen, koska avoimeksi jää, oliko nousu Oinas vai Härkä; puoli minuuttia taaksepäin ja askendentti on Oinaassa.

Härkä-nousun puolesta puhuisi se, että transiitti-Jupiter siirtyi eilen Jousimieheen ja Härkä-nousu -kartalla se hallitsee Juicen 8. merkkihuonetta. Tuo tr-Jupiter alkoi välittömästi Jousimieheen siirtymisensä jälkeen neliöidä Juicen Aurinkoa (=elämänenergia). Myös progressoitu Jupiter on edennyt Juicen syntymä-Auringon päälle ja tekee sekstiiliä Juicen askendenttiin (=keho). Ehkä kuolema tuli Jupiterin muodossa.

Rauha Juicen muistolle.


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: May - 25.11.2006 18:58:19
Tuo tr-Jupiter alkoi välittömästi Jousimieheen siirtymisensä jälkeen neliöidä Juicen Aurinkoa (=elämänenergia). Myös progressoitu Jupiter on edennyt Juicen syntymä-Auringon päälle ja tekee sekstiiliä Juicen askendenttiin (=keho). Ehkä kuolema tuli Jupiterin muodossa.


Tulipa taas noista Jupiterin aspekteista mieleen eräs teksti (en muista tarkempaa faktaa), jossa kirjoittaja ihmetteli Jupiterin transiittien runsasta esiintymistä  kuolinkartoilla. Kirjoittaja olikin tehnyt  varsin fiksun päätelmän siitä, että meillä ihmisillä on itse asiassa kuolemasta liian ankea kuva kun se itse asiassa onkin - lähtijälle ainakin - varsin jupitermainen juttu. Ja varmaan oikeassa olikin!

Muoks: kävin vielä uteliaisuuttani vilkaisemassa Pentin käyttämää Solar Arcia Juicen osalta (missä muuten on Pentti?). Solar Arc kun on alkanut kiinnostaa omien "osumieni" myötä. Solar Arcilla Juicen MC osuu muuten aivan tarkalleen tuohon Harschin mainitsemaan proge-Jupiter - natal-Aurinko-yhtymään. Ja muuten Solar Arc Pluto näkyy olevan tarkasti radixin 6. huoneen Mars-Neptunus-keskipisteessä...


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: K-NRJ - 25.11.2006 19:12:29
Juu, todellakin!  :jupiter: hallitsi Juicen 8.huonetta tuolla syntymäajalla ja huomasin saman eli progressiivinen  :jupiter: on tarkalleen Juicen Auringon päällä ja tr. :jupiter: neliössä siihen.

Hyvä huomio tuo edellinen, May. Ehkäpä Juicelle kuolema oli jupitermainen juttu...



Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: May - 25.11.2006 20:21:23
Ote Juicen muistokirjoituksesta Matti Pellonpäälle Soundi-lehdessä elokuussa 1995:
"Peltsi ei ole lakannut olemasta, hän on vain kuollut"

Ja Matti Pellonpään toive omista hautajaisistaan:
"Itkeä saa, mutta surra ei. Iloita pitää, ja jälkeenjääneiden on pidettävä menneen muistoksi hyvät bileet."

Eli ehkäpä niin Juice kuin Matti Pellonpääkin oli herkkinä taitelijasieuluina ymmärtänyt jotain hyvin oleellista kuoleman jupitermaisesta luonteesta; sellaista jota ns. keskivertokansalainen ei oravanpyörässään juostessaan ehdi välttämättä oivaltaa. 




Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Nomadi - 25.11.2006 23:32:51
Mua tuijottakaa
mua kaikkien nuolemaa
minä menen en pelkää toveri kuolemaa
Hänen kanssaan minä lähden
sielunkellotkin jo löi
Minä menen takaisin en ikävöi


-biisistä Klovni heittää veivin


Juicellahan on mys kappale nimeltään skorpioninainen, sattuisko joku tietämään sen sanat?


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Athene - 26.11.2006 00:40:35
Juice on syntynyt 19.2.1950 Juankoskella. Kellonajasta ei tietoa.
Juuri kalojen ja vesimiehen rajalla.  :)

Jossakin toisessa ketjussa pohdittiin kellonaikaa tuolle kalojen ja vesimiehen vaihtumiselle. Olisiko ollut vaihtumisen aika aamuyöllä.
En kyllä muista tarkkaan  :)

Veikkaan, että Juuce taitaa olla kalat.  ;)

On se niin surullista,että mies kuoli.
Siis onko juice syntynyt 18.2 vai 19.2?Muistan jostain lukeneeni,että syntymäpäivä olisi 19.2...
Tässä muuten herran nettisivut http://www.juiceleskinen.fi/


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: K-NRJ - 26.11.2006 11:54:14
Athene, eiköhän tuo 19.2. ole se oikea päivä.

Tänä aamuna pieni poikani taas yllätti. Hän heräsi aikaisin ja muisti keskustelumme eilen, kun kerroin Juicen kuolleen. Hän sanoi aamulla että eihän Juice ole kuollut, hänen sielunsa on vaan siirtynyt johonkin uuteen vauvaan ja hänen tähtensä tuikkii taas kirkkaana taivaalla!  :smitten:


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Chandra - 26.11.2006 13:43:37
 :'(  :angel:

Tulipa kuitenkin kyynel silmään.On tehnyt niin mahtavia sanoituksia.
Ei liity nyt mitenkään taas astrologiaan,mutta muutamia päiviä on soinut päässä Juicen enää harvemmin kuultu levy,joskus -70 luvun alusta.
En muista sen nimeä,mutta kirjoitan sanoista pienen pätkän.Olisin kiitollinen,jos joku muistaisi nimen,että saisin sen hankittua!

Jotenkin näin:"Siellä soppa kiehuu on lokkeja miljoonamäärin,siellä kaikki aina kaiken tajuaa väärin.Voi miksi ei minua haitkaan huolineet."
Jotenkin tulee muistista nimi Poseidon,mutten ole varma.


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Athene - 26.11.2006 18:03:56
Athene, eiköhän tuo 19.2. ole se oikea päivä.

No niin sitä minäkin.Mulla soi heti tiedon kuultuani päässä "Viidestoista yö" ja soi edelleen.Muutenkin tämä päivä on ollut surun täytteinen..Isoisä kuoli kahdenaikaan aamulla. :'(


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Oikku67 - 26.11.2006 18:38:52
Mulla soi heti tiedon kuultuani päässä "Viidestoista yö" ja soi edelleen.Muutenkin tämä päivä on ollut surun täytteinen..Isoisä kuoli kahdenaikaan aamulla. :'(

Jaksuja ja voimia suuruusi Athene  :smitten:
(http://www.hysterhangout.com/forum/images/smilies/782.gif)


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Irish - 26.11.2006 20:15:18
"Sanojen kuningas


Sulkeutui sanojen kuninkaan silmät
uupui matkamiehen askel
metsäpolulta alkanut
valkoisen taivaan portin tavoitti.

Kantaa sinua nyt enkelit
nostaa luokse pilvien
luokse enkelikuorohon.

Sanoistasi Suomalaisista
sävelistä kultaisista
he vuorollaan saavat nyt nauttia.

Sanoissasi niin paljon meille muistoja
elämisen arkea ammennit
tunteita suuresta sydämestäsi vuodatit.

Tartuit hetkeesi
tartuit elämääsi
tavattanemme jälleen
sanojen kuningas Juice.


Tämän runoilija Kultavirran runon myötä Rakkausrunot.fi - sivusto haluaa kunnioittaa Juicen, sanojen kuninkaan, muistoa."

Laitoinpa tämän tännekin kun oli Kultavirta niin hienosti kirjoittanut.  :smitten:


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Hansuli - 26.11.2006 20:41:06
Miksi mie saan erilaisen kartan? Siis nousuun ravun ja merkuriuksenkin kaloihin.. hyvin samanlaisen kartan kuin äidilleni, joka on syntynyt 20.3. ja oli vielä kalat hänkin.

Itse mielsin (tai sit joku on pienenä ollessani sanonut niin ja mielikuva pinttynyt siitä) Juicen aina kalaksi.

Korjatkaa, jos luin puolihuolimattomasti syntymäajan (vaikka tarkistinkin moneen kertaan) 19.3.1950, Juankoski, n. klo 8.30.





Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Oikku67 - 26.11.2006 20:43:29
Korjatkaa, jos luin puolihuolimattomasti syntymäajan (vaikka tarkistinkin moneen kertaan) 19.3.1950, Juankoski, n. klo 8.30.
19.2.


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Hansuli - 26.11.2006 21:01:44
19.2.

:)


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Ajatus - 28.11.2006 15:58:35
Pakko laittaa tähän topiciin, kun tuli tuosta Vesimies vai Kalat -keskustelusta mieleen pätkä Juicen omista lyriikoista:

"olen kala, olen kala
mutta en ole pakastesei"
:)

Juice oli kyllä yksi loistavimmista sananiekoista Suomen maassa. Minusta hänen teksteissään jotenkin yhdistyvät sekä Veskarin nokkeluus että Kalojen tajunnanvirta ja "hulluus" hienoimmalla mahdollisella tavalla. Ikävää, että hän on poissa, mutta jäihän meille perintönä hänen mittava tuotantonsa. Varsinkin ne varhaisimmat levytykset ovat varsin viihdyttävää kuunneltavaa ja runokirjoista löytyy itseltäni ainakin hieno Äeti.


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Pallaskissa - 28.11.2006 19:53:09
Lainaus käyttäjältä: May
Eli ehkäpä niin Juice kuin Matti Pellonpääkin oli herkkinä taitelijasieuluina ymmärtänyt jotain hyvin oleellista kuoleman jupitermaisesta luonteesta; sellaista jota ns. keskivertokansalainen ei oravanpyörässään juostessaan ehdi välttämättä oivaltaa.

Tähän sopii loistavasti lause, jonka Vesimiesystäväni oli bongannut televisiosta juuri ennen Juicen kuolemaa. Kyseessä oli ollut ohjelma, jossa lääkärit keskustelivat kuolemasta (myös omastaan). Ohjelma oli loppunut yhteen ajatukseen: "Oma kuolema saisi olla yhtä hyvä kuin syntymä."

Minusta tuossa on Jupiteria jos missä. Juicehan (ainakin tuoreimpien otsikoiden mukaan) halusi itse valita lähdön ts. teki tietoisen päätöksen kieltäytyä hoidoista. Toivottavasti oli hyvä lähtö :)


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Emelia - 28.11.2006 21:04:00
Soitin eilen ystävälleni, joka on/ oli myös Pauli Matti Juhanin hyvä ystävä (minä en tuntenut taiteilijaa henk. koht. vaikka Grand Slam tuotanto kolahtaa edelleen)
ja kysäisin että "Mites nyt kun Jussi...?"
Tuli vastaukseksi; "Hei,vaikka Jussi on kuollut, minä en ole kuollut!!"

Ja eläähän Leskinen vielä kauan teksteissään ja levyillään...
(http://www.suomi24.fi/img/archive/8/98/898/45898/juice.jpg)


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Triton - 29.11.2006 00:25:53
Huh, enhän minä kohta uskalla ajatella ketään ihmistä, kun tämä onkin sitten pian laakista vainaa...


Hmm.. Minulla olisi pari tyyppiä, joita voisit ajatella.. ::)

Ääk... Pois se minusta että alkaisin ihmisiä lahtailla...

 :uglystupid2:


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: nikki - 29.11.2006 15:11:16
            "On helppoa olla samaa mieltä,
             on helppoa olla mieletön,
             vaan enemmän löytää kun poikkeaa tieltä
             ja oikaisee läpi metsikön."

"hän ei kumartanut ketään eikä mitään",
kirjoitti hyvin Nikulakin muistopuheessaan


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Athene - 02.12.2006 22:10:20
           
"hän ei kumartanut ketään eikä mitään",
kirjoitti hyvin Nikulakin muistopuheessaan

Jaa sanoiko tuon lauseen Raimo Nikula?vai se toinen?


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: nikki - 02.12.2006 23:24:15
      Jone Nikula Länsi-Savossa 27.11.2006,
Jonen suvulla on kesäpaikka,kartano, täällä Savossa,siksi kait kirjoittelee Länsi-Savoonkin silloin tällöin,Ukkinsa oli kylän "herra",
kämmenkin kuin leipälapio..
mutta Juiceen:
"hän oli mies,joka ei polvistunut sen enempää kriitikoiden kuin ihailijoidenkaan edessä,vaan eli niin kuin tahtoi."
"Juicea muistellessa tärkeintä on kuitenkin muistaa miten hän eli,ei mihin hän kuoli."


Otsikko: Vs: Juice Leskinen
Kirjoitti: Kuuhilda - 15.09.2013 11:22:09
Hah, tulipa mieleeni katsella Juicen karttaa, kun kerran on ollut aina voimakas vaikutus minuun ja jotenkin sillätavoin hirmuisen tuttu.
Aikana oli tuo 8:28 Juankoski, 19.2 - 1950
Ja kappas vainen, kaksi yli muiden; Mun MC yhtymä tuon kartan DC ja  mun Nousuolmu herran IC:llä  ::)
On siellä muitakin löytöjä, kuten Pluto ja Lilith aspekteissa,  mutta kiintoisaa.