Otsikko: Maailmamme koko suhteessa muihin... Kirjoitti: Emelia - 27.03.2007 20:36:31 Täytyy myöntää että näiden kuvien kautta kaikki muuttuu "suhteelliseksi"... :D
http://www.rense.com/general72/size.htm Otsikko: Vs: Maailmamme koko suhteessa muihin... Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 27.03.2007 23:02:41 Wou! :o Että noin piskuisella planeetalla tosiaan elämme. :D
Otsikko: Vs: Maailmamme koko suhteessa muihin... Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 28.03.2007 08:38:10 Mieletöntä että noin isoja aurinkoja on, en tiennytkään.
Ja luulisi Jupiterin vaikuttavan asioihin, mutta että Pluto? Mistä sen pikkuisen voima tulee? Missä järjestelmässä olivat Betelgeuse ja Antares? Otsikko: Vs: Maailmamme koko suhteessa muihin... Kirjoitti: Elektra - 28.03.2007 09:52:25 Soul's :) Täällä on ollut kiintotähtikeskustelua, löytyisikö sieltä lisää selvitystä...
https://www.astro.fi/foorumi/index.php?topic=10555.msg124142 http://fi.wikipedia.org/wiki/T%C3%A4hdist%C3%B6 Otsikko: Vs: Maailmamme koko suhteessa muihin... Kirjoitti: Cheva - 28.03.2007 15:25:06 Noh, ainakin oma ego palautui takaisin maanpinnalle kun tuon huomasi :D
Tuo vaan vahvistaa käsitystä siitä, että muuallakin on PAKKO olla elämää (ja onkin) olisihan se haaskausta, jos tälläisessä miniatyyri-planeetalla olisi kaikki universumin elämä :2funny: Otsikko: Vs: Maailmamme koko suhteessa muihin... Kirjoitti: mammamma - 28.03.2007 15:51:46 Noh, ainakin oma ego palautui takaisin maanpinnalle kun tuon huomasi :D Tuo vaan vahvistaa käsitystä siitä, että muuallakin on PAKKO olla elämää (ja onkin) olisihan se haaskausta, jos tälläisessä miniatyyri-planeetalla olisi kaikki universumin elämä :2funny: Jooh, mä en ainakaa kehtais tuon jälkee enää väittää etteikö muuallakin olisi älyllistä elämää ;D Otsikko: Vs: Maailmamme koko suhteessa muihin... Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 28.03.2007 16:06:34 Jupiterin kuu IO.
(http://www.solarviews.com/thumb/jup/PIA00583.jpg) Antares, lännen vartija...Skorpionin tähdistössä (tällä hetkellä n 9 astetta trooppista jousimiestä) Otsikko: Vs: Maailmamme koko suhteessa muihin... Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 28.03.2007 21:51:25 Noh, ainakin oma ego palautui takaisin maanpinnalle kun tuon huomasi :D Tuo vaan vahvistaa käsitystä siitä, että muuallakin on PAKKO olla elämää (ja onkin) olisihan se haaskausta, jos tälläisessä miniatyyri-planeetalla olisi kaikki universumin elämä :2funny: NIINPÄ. :coolsmiley: Otsikko: Vs: Maailmamme koko suhteessa muihin... Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 28.03.2007 21:52:59 Jupiterin kuu IO. (http://www.solarviews.com/thumb/jup/PIA00583.jpg) Antares, lännen vartija...Skorpionin tähdistössä (tällä hetkellä n 9 astetta trooppista jousimiestä) Oi jotenkin sykähdytti tuo kuva. ::) Aivan ihana. :D :smitten: Otsikko: Vs: Maailmamme koko suhteessa muihin... Kirjoitti: Cheva - 28.03.2007 22:23:26 Ei kaikki elämä ole meidän kaltaistamme :)
Se on periaatteessa varmaan aika mahdotontakin... Tai siis, jokainen planeetta on yksilönsä ja niissä muodostuu ihan omat evoluutionsa ja vastaavansa. Ja siis.. Ehkä on myös näkymätöntä elämää. Sellaisia kosmisia-valo-olentoja ynnämuita. Otsikko: Vs: Maailmamme koko suhteessa muihin... Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 28.03.2007 22:29:27 Ja siis.. Ehkä on myös näkymätöntä elämää. Sellaisia kosmisia-valo-olentoja ynnämuita. Yes Indeed. :coolsmiley: Otsikko: Vs: Maailmamme koko suhteessa muihin... Kirjoitti: Elektra - 29.03.2007 08:57:56 Ei kaikki elämä ole meidän kaltaistamme :) Se on periaatteessa varmaan aika mahdotontakin... Tai siis, jokainen planeetta on yksilönsä ja niissä muodostuu ihan omat evoluutionsa ja vastaavansa. Ja siis.. Ehkä on myös näkymätöntä elämää. Sellaisia kosmisia-valo-olentoja ynnämuita. Hyvin sanottu Cheva :smitten: Nämä kuvathan ovat fyysiselle silmälle näkyvistä taivaankappaleista. Minkähän verran on niitä, joita fyysinen silmämme ei erota ;) Tätä ns. näkymätöntä. :angel: Mielenkiintoista ajatella, että meidän omat kehomme ulottuvat metritolkulla ulos- ja ylöspäin, emmekä näe itsekään kehoistamme kuin tämä muutaman kymmenen kilon fyysisen osuuden. Vastaavasti kun ajatellaan esim. Aurinkoamme - sen kehohan ulottuu siis ainakin niiiin kauas kuin viimeinen sitä kiertävä taivaankappale... :coolsmiley: Eli ihanaa tämä elomme Auringossa - kuka voisi edes masentua kun on kultaisessa AUringossa koko ajan :D :laugh: :D ;D Otsikko: Vs: Maailmamme koko suhteessa muihin... Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 29.03.2007 16:47:27 Enpä tiedä; tuskin ne maan ihmisiin vaikuttavat, ainakaan en muista sellaista astrologiaa? Halusin vain heittää sekaan jotain pientä.
(http://solarsystem.nasa.gov/planets/images/inset-jupiter-moons2.gif) IO CALLISTO GANYMEDE EUROPA Otsikko: Vs: Maailmamme koko suhteessa muihin... Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 29.03.2007 16:57:14 Betelgeuse, se jättiläinen on Orionin tähtikuviossa ja siellähän on ollut näitä hyvin korkealle kehittyneitä olentoja, joita negatiivisiksikin roduiksi kutsutaan. Jos aurinko on noin valtaisa, uskon että sivilisaatiokin on aika iso.
Joo, näitä on tullut ainakin parin ystävän/exän kanssa tutkittua ja kunnolla. Betelgeuse (Alpha (α) Orionis) is a semiregular variable star located 427 light-years away [1]. It is the second brightest star in the constellation Orion, and the ninth brightest star in the night sky. Although it has the Bayer designation "alpha", it is not as bright as Rigel (Beta Orionis). It is a vertex of the Winter Triangle asterism. Betelgeuse is a red supergiant, one of the physically largest stars known. If it were placed at the center of our solar system, its outer surface would extend between the orbit of Mars and Jupiter. As it is, Betelgeuse is so large and so close that it is the star with the third largest angular diameter as viewed from Earth [2], smaller only than the Sun and R Doradus, and one of only a dozen or so stars that telescopes have imaged as a visible disk (See photo, at right and a picture of hotspots on Betelgeuse.) The angular diameter of Betelgeuse was first measured in 1920–1921 by Michelson and Pease using an astronomical interferometer on the Mount Wilson 100 inch telescope. (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7f/Betelgeuse_star_%28Hubble%29.jpg/250px-Betelgeuse_star_%28Hubble%29.jpg) Otsikko: Vs: Maailmamme koko suhteessa muihin... Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 29.03.2007 16:59:30 Antareksella on sininen sisartähti.
Antares is a class M supergiant star, with a diameter of approximately 700 times solar. I.e., if in place of our sun, its outer surface would extend between the orbit of Mars and Jupiter. Antares is approximately 600 light years from our solar system. Visually, its luminosity is about 10,000 times that of the Sun but overall, taking into account that the star radiates a considerable part of its energy in the infrared part of the spectrum the luminosity equals roughly 65,000 times that of the Sun. The mass of the star is calculated to be 15 to 18 solar masses.[2] Its large size and relatively small mass give Antares a very low density. The best time to view Antares is on or around May 31 of each year, when the star is at "opposition" to the Sun. At this time, Antares rises at dusk and sets at dawn, and is thus in view all night (this of course depends entirely on your own position on the globe). For approximately two to three weeks on either side of November 30, Antares is not visible at all, being lost in the Sun's glare; this period of invisibility is longer in the Northern Hemisphere than in the Southern Hemisphere, since the star's declination is significantly south of the ecliptic. Siellä näkyy auringon koko vieressä. (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/a/a6/Arcturus-antares-2.gif/200px-Arcturus-antares-2.gif) (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2a/Accretion_disk.jpg/250px-Accretion_disk.jpg) Otsikko: Vs: Maailmamme koko suhteessa muihin... Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 29.03.2007 17:14:01 Universumin zoomaus kertauksena. Galaksit merkattu.
http://anzwers.org/free/universe/localgr.html (http://anzwers.org/free/universe/dwarfgal.jpg) Otsikko: Vs: Maailmamme koko suhteessa muihin... Kirjoitti: cancer - 28.04.2007 23:29:49 Aiheen vierestä varmaan, mutta jotenkin ajatelisi, ettei ihminen ole maailman napa niinkuin kuvittelee. Eikä varmaankaan se päätarkoituskaan, vaikka niin mielellään ajattelee. Eiköhän sitä sivistyneempää elämää kuitenkin ole jossain? Toivoisin ainakin, että elämällä olisi parempikin tarkoitus kuin tämä meidän taaperrus.
Otsikko: Vs: Maailmamme koko suhteessa muihin... Kirjoitti: Mio - 29.04.2007 09:02:40 Aiheen vierestä varmaan, mutta jotenkin ajatelisi, ettei ihminen ole maailman napa niinkuin kuvittelee. Eikä varmaankaan se päätarkoituskaan, vaikka niin mielellään ajattelee. Eiköhän sitä sivistyneempää elämää kuitenkin ole jossain? Toivoisin ainakin, että elämällä olisi parempikin tarkoitus kuin tämä meidän taaperrus. Entäs jos maailmojen navat ovat kaikkialla? Ja kaikessa.. Yhtälaisesti kosmisissa luojaentiteeteissä kuin sittisontiaisen pesänrakennuspuuhissa ja silleen.. Sitä myöten elämän tarkoitus on olemassa missä ja milloin vaan . . . . . . . Otsikko: Vs: Maailmamme koko suhteessa muihin... Kirjoitti: Ikitosi - 29.04.2007 20:12:25 Entäs jos maailmojen navat ovat kaikkialla? Ja kaikessa.. Yhtälaisesti kosmisissa luojaentiteeteissä kuin sittisontiaisen pesänrakennuspuuhissa ja silleen.. Sitä myöten elämän tarkoitus on olemassa missä ja milloin vaan . . . . . . . Navathan ovat kaikessa, pienistä isoihin ympyröihin ~> muodostavat laajempia ja laajempia - Yhtä kaikki, ja kaikessa Yksi :D Ihan atomitasolta asti... Ja sitäkin kautta löytyy tarkoitus, joka ON kaikella; omansa yksilötasolla, jokaisella tärkeänä osana Kokonaisuutta. :angel: Maailmojen suhteellisuus toisiinsa nähden - mikrosta makroon, kosmokselliselta rakenneltaan yhdenmukaisina - on aina Yhden suhde Yhteen, materiantason mittasuhteista välittämättä. :-* |