Astro Foorumi

Astro special => Ihmissuhdeastrologia => Aiheen aloitti: Ajatus - 06.06.2007 18:54:57



Otsikko: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: Ajatus - 06.06.2007 18:54:57
Uusimmassa Astro Logos –lehdessä oli mielenkiintoinen juttu nimeltä Sovitteko yhteen? Teksti oli Iris Hallankukan ja Marita Höltän käännös Bob Makranskyn (http://www.dearbrutus.com/) artikkelista, missä verrataan synastrisesti pariskuntien aurinkoa, kuuta ja nousumerkkiä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä wanha Ptolemaioksen menetelmä on yllättävän paljastava ja ainakin itse tunnistin suhteitani kuvauksista hyvin. Yritän tehdä tähän pienen tiivistelmän aiheesta, jotta nekin jotka eivät kyseistä artikkelia ole lukeneet, voisivat päästä osalliseksi kommentoida. :)

Ptolemaioksen mukaan kaksi keskusta ovat harmoniassa, jos molemmat ovat maskuliinisessa merkissä tai jos molemmat ovat feminiinisessä merkissä. Synastriassa tämä tarkoittaa sitä, että verrataan erikseen molempien aurinkomerkit, sitten molempien kuumerkit ja lopuksi nousumerkit, jotta nähdään mitkä keskukset ovat harmoniassa ja mitkä epäharmoniassa keskenään. Kaikki tuli- ja ilmamerkit ovat maskuliinisia, kaikki maa- ja vesimerkit taas feminiinisiä. Tämä tarkoittaa siis, että esimerkiksi Leijona on harmoniassa Kaksosten kanssa, koska molemmat ovat maskuliinisia ja Kauris on harmoniassa Ravun kanssa, koska molemmat ovat feminiinisiä.

Jos aurinkomerkit ovat harmoniassa, niin artikkelin mukaan kumpikin suhteen osapuoli antaa arvoa toisen elämänkatsomukselle ja tavalle elää, ja he voivat auttaa toisiaan toteuttamaan omantuntonsa ja kohtalonsa käskyjä. Jos kuut ovat harmoniassa, vallitsee hyväntahtoisuus, joka tukee suhdetta – molemmat pitävät toisistaan vilpittömästi ja todella toivovat toisilleen parasta. Jos nousumerkit ovat harmonisissa merkeissä, vallitsee samanmielisyys arjen askareiden ja tapojen suhteen, mikä sitoo heitä yhteen – he täyttävät toistensa mielikuvat siitä, mitä kumpikin etsii kumppanistaan. Kuitenkaan jos nämä kaikki ovat harmoniassa keskenään, se ei välttämättä tarkoitakaan sitä, että kyseessä olisi ihannesuhde. Vertauskuvallisesti artikkelissa kuvataan: "tulee rauhaton tai vaillinainen tunne, kuin hammasrattaan hammas, joka kohtaa toisen hampaan siinä missä pitäisikin olla kolo". Vastavuoroisesti tilanteessa, jossa kaikki kolme keskusta ovat epäharmoniassa keskenään, voi olla kyseessä jännittävä suhde, jossa vastakohtaisuudet vetävät puoleensa.

Tässä erilaisia vaihtoehtoja ja niiden kuvauksia artikkelin mukaan. Ajateltu suhde voi olla parisuhde, tai ihan mikä tahansa muukin ihmissuhde.

1. Molemmat aurinkomerkit harmoniset, mutta sekä kuu- että nousumerkit epäharmoniset:

Elämänkatsomukset samanlaiset, tunne että molempien elämät kulkevat samaan suuntaan. Henkilöt voivat palata yhteen monen erovuoden jälkeen ja jatkaa siitä mihin jäivät erotessaan. Ystävyys on suhteen huomattavin piirre. Persoonat erilaiset, mielipiteet poikkeavat siitä, miten asiat tulisi käytännön tasolla hoitaa, arjen toimivuus ongelma. Kumpikin kuitenkin halukas antamaan toiselle vapauden kulkea omaa tietään, arvostavat toisiaan.

2. Molemmat aurinkomerkit epäharmoniset, mutta sekä kuu- että nousumerkit harmoniset:

Erimielisyydet ilmenevät elämänfilosofioiden ja tärkeiden pyrkimysten ja päämäärien alueella. Usein perhetausta ja kasvatus poikkeavat toisistaan, kummankin näkemys maailmasta ja paikasta siinä erilainen. Suhteessa voi ilmetä omistushalua tai yritystä pakottaa suhde itselle sopiviin kuvioihin, tahtojen taistelua. Vahva emotionaalinen side ja yhteiset näkemykset ja odotukset arkielämän suhteen. Halutaan tehdä yhdessä samoja asioita. Kummankin on opittava sallimaan toisen raivata omaa tietään ja kunnioittamaan toisen valintoja.

3. Molemmat kuumerkit harmoniset, mutta sekä aurinko- että nousumerkit epäharmoniset:

Persoonallisuudet ja temperamentit ovat sopusoinnussa. Reaktiot asioihin ja tunteisiin ovat samankaltaiset, heidän välillään on voimakasta myötätuntoa ja hellyyttä. Kumpikin ymmärtää intuitiivisesti toisen motiivit ja hyväksyy kumppaninsa samaan tapaan kuin äiti hyväksyy lapsensa, kyseenalaistamatta. He tietävät, että heillä on aina joku jonka luo palata purkamaan huoliaan ja lepuuttamaan hermojaan.

4. Molemmat kuumerkit epäharmoniset, mutta sekä aurinko- että nousumerkit harmoniset:

Tunteet ovat erilaiset tai ne eivät kohtaa, samoin se mistä kumpikin pitää tai ei pidä, poikkeaa myös. Usein kummallakin on omat ystävänsä, eikä niinkään yhteisiä – kumpikin tarvitsee suhteen ulkopuolella jonkun, jonka kanssa puhua toiveistaan ja unelmistaan. Suhteesta voi puuttua läheisyys tai siinä koetaan erillisyyttä alueilla, missä tavallisesti tunnetaan sympatiaa ja ymmärrystä. Velvollisuutta täyttää kumppanin oikeita tai kuviteltuja odotuksia, vaikea rentoutua ja olla oma itsensä kumppanin seurassa. Välirikot voivat olla erityisen katkeria tai pahansuopaisia, toisaalta suhteessa myös tunne yhteisestä suunnasta elämässä ja yhteisestä moraalisesta sitoutumisesta. Kummankin tulisi pitää kurissa omat mieltymyksensä ja taipumuksensa ja oppia saamaan mielihyvää toisen onnesta.

5. Molemmat nousumerkit harmoniset, mutta sekä aurinko- että kuumerkit epäharmoniset:

Samankaltaisuutta ilmenee rooleissa, joita kumpikin esittää elämässään. Molemmat halukkaita hyväksymään toisen sellaisena kuin hän on. Omakuvat vahvistuvat toisen kautta, pitävät samanlaisista asioista, ymmärtävät toisiaan jopa ilman sanoja. Elämän syvemmillä tasoilla ovat kuitenkin erilaisia, mikä saa pitämään pientä etäisyyttä, eikä toisen tuki ole itsestäänselvyys. Tarkoitukset toisiaan kohtaan ovat mitä parhaat, mutta eivät aina kykene antamaan sellaista emotionaalista tukea mitä toinen tarvitsee. Auttavat toisiaan niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina osoittaessaan toisilleen paljon ystävällistä mielenkiintoa ja olemalla huolehtimatta turhista.

6. Molemmat nousumerkit epäharmoniset, mutta sekä aurinko- että kuumerkit harmoniset:

Väärinkäsityksiä, kommunikaatio ei suju, mikä voi haitata muuten tasaista suhdetta. Toisen puhuessa toinen keskeyttää, henkilöt näkevät toistensa lävitse ja voivat muuttua kärsimättömiksi toistensa teennäisiä asenteita kohtaan sekä herkkänahkaisiksi kritiikille. Saattavat yrittää arvailla mihin toinen pyrkii, haluavat olla askeleen toista edellä, nostavat aina esiin samat vanhat kiistakapulat. Voivat yrittää pakottaa toista elämään tälle täysin sopimattoman mielikuvan mukaisesti. Kyvyttömyys kommunikoida voi olla turhauttavaa, sillä tavallisesti syvä tunne sitoo näitä kahta. Kummankin on opittava sivuuttamaan oma ajatusratansa ja kuuntelemaan toista, sekä sallimaan toisen omalaatuisuudet ja päähänpistot sekä varomaan polkemasta toisen itsetuntoa.

Tunnistitteko jonkun tietyn suhteenne näistä? ;)


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 06.06.2007 21:29:44

tuli  tuli      harmonia   :aurinko:
maa   ilma      epäharmonia  :askendentti:
ilma  tuli      harmonia   :kuu:


6. Molemmat nousumerkit epäharmoniset, mutta sekä aurinko- että kuumerkit harmoniset:

Väärinkäsityksiä, kommunikaatio ei suju, mikä voi haitata muuten tasaista suhdetta. Toisen  puhuessa toinen keskeyttää, henkilöt näkevät toistensa lävitse ja voivat muuttua kärsimättömiksi toistensa teennäisiä asenteita kohtaan sekä herkkänahkaisiksi kritiikille.
Saattavat yrittää arvailla mihin toinen pyrkii, haluavat olla askeleen toista edellä, nostavat aina esiin samat vanhat kiistakapulat. Voivat yrittää pakottaa toista elämään tälle täysin sopimattoman mielikuvan mukaisesti. Kyvyttömyys kommunikoida voi olla turhauttavaa,  sillä tavallisesti syvä tunne sitoo näitä kahta. Kummankin on opittava sivuuttamaan oma  ajatusratansa ja kuuntelemaan toista, sekä sallimaan toisen omalaatuisuudet ja päähänpistot sekä varomaan polkemasta toisen itsetuntoa.

*Tosiaan hän veti minut aivan outoon ajatteluun ja elämäntapaan.





vesi tuli       epäharmonia   :aurinko:
ilma ilma       harmonia   :askendentti:
ilma tuli       harmonia     :kuu:


2. Molemmat aurinkomerkit epäharmoniset, mutta sekä kuu- että nousumerkit harmoniset:

Erimielisyydet ilmenevät elämänfilosofioiden ja tärkeiden pyrkimysten ja päämäärien alueella.  Usein perhetausta ja kasvatus poikkeavat toisistaan, kummankin näkemys maailmasta ja paikasta  siinä erilainen. Suhteessa voi ilmetä omistushalua tai yritystä pakottaa suhde itselle sopiviin kuvioihin, tahtojen taistelua. Vahva emotionaalinen side ja yhteiset näkemykset ja odotukset arkielämän suhteen. Halutaan tehdä yhdessä samoja asioita. Kummankin on opittava sallimaan toisen raivata omaa tietään ja kunnioittamaan toisen valintoja.


Nimenomaan filosofisiin erimielisyyksiin loppui enkä ollut "hänen".

maa tuli        epäharmonia  :aurinko:
vesi ilma       epäharmonia  :askendentti:
vesi tuli       epäharmonia  :kuu:


4. Molemmat kuumerkit epäharmoniset -

Tunteet ovat erilaiset tai ne eivät kohtaa, samoin se mistä kumpikin pitää tai ei pidä, poikkeaa myös. Usein kummallakin on omat ystävänsä, eikä niinkään yhteisiä – kumpikin tarvitsee suhteen ulkopuolella jonkun, jonka kanssa puhua toiveistaan ja unelmistaan. Suhteesta voi puuttua läheisyys tai siinä koetaan erillisyyttä alueilla, missä tavallisesti tunnetaan sympatiaa ja ymmärrystä. Velvollisuutta täyttää kumppanin oikeita tai kuviteltuja odotuksia, vaikea rentoutua ja olla oma itsensä kumppanin seurassa. Välirikot voivat olla erityisen katkeria tai pahansuopaisia, toisaalta suhteessa myös tunne yhteisestä suunnasta elämässä ja yhteisestä moraalisesta sitoutumisesta. Kummankin tulisi pitää kurissa omat mieltymyksensä ja taipumuksensa ja oppia saamaan mielihyvää toisen onnesta.

Heh heh kuuluisin suhteeni oli täysin epäharmoninen ja sen verran haavoittava että hyvä vain kun loppui.

Onhan tämäkin yksi tapa katsoa asia.  ;)

Oliko tuossa listassa hyviä vain kohta kolme?




Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: Rohana - 06.06.2007 21:46:57
Molemmat aurinkomerkit harmoniset, mutta sekä kuu- että nousumerkit epäharmoniset:

Elämänkatsomukset samanlaiset, tunne että molempien elämät kulkevat samaan suuntaan. Henkilöt voivat palata yhteen monen erovuoden jälkeen ja jatkaa siitä mihin jäivät erotessaan. Ystävyys on suhteen huomattavin piirre. Persoonat erilaiset, mielipiteet poikkeavat siitä, miten asiat tulisi käytännön tasolla hoitaa, arjen toimivuus ongelma. Kumpikin kuitenkin halukas antamaan toiselle vapauden kulkea omaa tietään, arvostavat toisiaan.


Pitää paikkansa pelottavan hyvin, erovuodetkin!
On tämä arki kuitenkin ihan hyvin sujunut, mutta ehkä ne kinat ovat siitä sitten enimmäkseen johtuneet ja tavoista hoitaa asiat vaikka lopulta mielipiteet ja päämäärät ovatkin yllättäen olleet samoja....


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: Ajatus - 07.06.2007 13:54:37
Oliko tuossa listassa hyviä vain kohta kolme?

Heh, itsekin nyt katselin että siitäpä näyttivät puuttuvan tyystin nuo huonommat puolet. Olikohan niitä jutussakaan, vai olenkohan itse unohtanut ne pois...täytyypä tsekata. Mutta samalla logiikalla tietysti voisi ajatella, että elämänkatsomukset/tavat elää voivat erota toisistaan ja myöskin arjen sujuvuus tökkiä, eli noita heikkoja kohtiahan voi poimia muista kohdista.

Toisaalta, kyllähän kuumerkkien yhteensopivuuden sanotaan nimenomaan parisuhteissa olevan tärkeä tekijä. Mutta eiköhän se ole vähän ihmisistäkin kiinni, että miten paljon arvostaa mitäkin puolta - toiset pitävät enemmän kaverisuhde-tyyppisistä kuin kovin intohimoisista suhteista ja päin vastoin. Ja jos joku tietty keskus on epäharmoniassa, niin ehkä suhteen opetus piileekin juuri siinä. Meillä on avomieheni kanssa tuo kohta 6. ja kyllä useinkin puhumme toistemme päälle tai "ohi", samoin varmasti olemme herkkiä toistemme kritiikille. Mies kun on nousu-Leijona ja minä nousu-Kauris, niin sehän on sama kuin yhdistäisi taiteilijan ja verovirkailijan. :P Onneksi muut keskukset sentään hyrräävät harmoniassa.


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 07.06.2007 14:04:59
Tarkoitin että miksi joka suhteessa pitää olla vastaavasti aina huonoa, kun se vaikuttaa sitten olevan plus miinus nolla.

Minulla oli ekan miehen kanssa tuo kohta kuusi ja hän tuntui olevan sielunpuolisko, josta toipumiseen on mennyt.. aikaa.. mitähän ne sen jälkeiset oli.. jotain säpellystä..  ??? no ei, paras on kenties edessä tms- tai ainakin JOTAIN .. raikasta.. uutta.. itseni kaltaista.. 

(http://www.tgw.net/photography/wallpapers/sailing/14_1943_1024x768.jpg)


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: Lilli - 07.06.2007 15:19:18
Edellisessä pitkässä suhteessa kaikki keskukset olivat harmoniassa.

Au: Oinas-Kaksoset
Kuu: Kauris-Härkä
AC: Rapu-Rapu

Astro Logos kertoo tästä yhdistelmästä näin:

Helmien tavoin ihmissuhteet näyttävät tarvitsevan tietyn määrän ärstystä kehittyäkseen. Mutta kun kaikki kolme tärkeää keskusparia on keskenään harmonisissa merkeissä, tämä ärsytys ja sitä kautta jotain elintärkeää jää puuttumaan. Ihnmissuhde saattaa näyttää epämääräiseltä tai heppoiselta, koska siinä ei ole mitään selkeää erilaisuutta, mihin tarttua tai mitä vastustaa. Haasteen sijaan voi suhteesta muodostua kilpailu tai peli, jossa on pyrittävä aina askeleen toisen edelle.

Kun kaikki kolme tärkeää keskusparia ovat harmoniassa, kumpikin osapuoli pyrkii lujittamaan yksilöllisiä ratkaisujaan sen sijaan, etä liittyisi toiseen päästäkseen yhdessä uudelle ilmennyksen tasolle. Sen tähden huomio tulisikin kohdistaa johonkin suhteen ulkopuolella olevaan, jotta se johtaisi mihinkään. Jokin ulkoinen kohde tai päämäärä, johon molemmat ovat sitoutuneet, olisi syytä aina pitää näkyvissä. Näillä ihmisillä on paljon yhteisiä kiinnostuksen kohteita ja mitä paremmin he kykenevät keskittymään lopputulokset saavuttamiseen, sen sijaan että miettivät kummalla on etuoikeus toteuttaa se, sitä enemmän heidän välisensä harmonia aikaansaa tasapainoista tehokkuutta ja kykyä välttää joutumasta sivuraiteille.

Todellisuudessa meillä ei ollut mitään yhteistä, joskin rakkautta ja intohimoa riitti aikansa. Samanlaisuus ilmeni lähinnä huonolla tavalla, eräänlaisena taisteluhenkisyytenä.


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: Lilli - 07.06.2007 15:29:15
Nykyisen virityksen kanssa kaikki kolme keskusparia ovat epäharmonisissa merkeissä:

Au: Kauris-Kaksoset
Kuu: Vesimies-Härkä
AC: Vaaka-Rapu

Astro Logos kertoo tästä yhdistelmästä seuraavasti:

Yhdistelmä merkitsee jännittäviä suhteita, joissa vastakohtaisuudet vetävät puoleensa. Meistä paljon poikkeavat ihmiset voivat tarjota kiehtovan vastakohdan ja auttavat meitä siten tunnistamaan, missä tarkalleen vahvuutemme ja rajoituksemme ovat. He rohkaisevat meitä ilmaisemaan erilaisia puolia itsestämme sekä kokeilemaan ja sovittamaan erilaisia rooleja. Voimme oppia paljon näiltä ihmisiltä, eikä ainoastaan siksi, että he edustavat vaihtoehtoista näkemystä ja tapaa tehdä asioita, vaan myös siksi, että heidän reaktionsa heijastaa meille kuvan itsestämme ja pyrkimyksistämme hyvin korostuneena. Läsnä on uutuuden ja tuoreuden tunne, joka nousee jatkuvasta erilaisuuden tiedostamisesta: koskaan ei tiedä, mitä seuraavaksi odottaa.

Tällainen suhde on kuitenkin sopivampi romanssiin kuin avioliittoon: koska mikään tärkeistä keskuspareista ei ole harmoniassa, elämänpolut eriävät jyrkästi ja turhauttava kuilu voi aueta näiden kahden välille. Joka käänteessä törmätään erilaiseen lähestymistapaan, jota täytyy sovitella; jommankumman on aina annettava periksi. Tästä johtuen kumpikin tarvitsee poikkeuksellisen paljon sisäisesti velvoittavaa sovittelunhalua, jotta suhde olisi toimiva. Kummankin on opittava tunnistamaan, milloin toinen on sopivammassa vireessä kuhunkin tilanteeseen ja milloin toisen osapuolen on sivuutettava omat taipumuksensa ja yllykkeensä. Samasta syystä molempien tulee oppia erottelemaan ideansa ja tunteensa päättääkseen, mihin heidän on syytä "vetää raja", jossa omat toiveet ovat oikeutettuja. Nämä ihmissuhteet sekä antavat että vaativat erikoislaatuista joustavuutta ja sopeutumiskykyä.

IRL suhteen kehittelyssä on ollut omat vaikeutensa (karminen suhde), mutta fyysisesti sovimme erinomasesti yhteen, jonka lisäksi meillä on laaja yhteinen tuttavapiiri ja melko paljon yhteisiä mielenkiinnon kohteita. Aika näyttää, kehkeytyykö hommasta mitään noin pidemmällä tähtäimellä.


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 07.06.2007 15:30:46
Kaksi plussaa, yksi miinus olisi siis ok, sillä kolme miinusta ei ainakaan johda mihinkään. Ei ymmärrä mikä ärsyttää mitä, sillä kaikki ärsyttää. Anteeksi, tuo koski minua.  :coolsmiley:  :D

Voimme oppia paljon näiltä ihmisiltä, eikä ainoastaan siksi, että he edustavat vaihtoehtoista näkemystä ja tapaa tehdä asioita, vaan myös siksi, että heidän reaktionsa heijastaa meille kuvan itsestämme ja pyrkimyksistämme hyvin korostuneena. Läsnä on uutuuden ja tuoreuden tunne, joka nousee jatkuvasta erilaisuuden tiedostamisesta: koskaan ei tiedä, mitä seuraavaksi odottaa.

Tällainen suhde on kuitenkin sopivampi romanssiin kuin avioliittoon: koska mikään tärkeistä keskuspareista ei ole harmoniassa, elämänpolut eriävät jyrkästi ja turhauttava kuilu voi aueta näiden kahden välille.


NYT sen näkee, polut ei kohtaa, olen omieni kanssa kuten ennen ja asiat laajenevat niin eri suuntaan, että mitä edes puhua..  


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: *Kide* - 07.06.2007 16:33:26
2. Molemmat aurinkomerkit epäharmoniset, mutta sekä kuu- että nousumerkit harmoniset:

Erimielisyydet ilmenevät elämänfilosofioiden ja tärkeiden pyrkimysten ja päämäärien alueella. Usein perhetausta ja kasvatus poikkeavat toisistaan, kummankin näkemys maailmasta ja paikasta siinä erilainen. Suhteessa voi ilmetä omistushalua tai yritystä pakottaa suhde itselle sopiviin kuvioihin, tahtojen taistelua. Vahva emotionaalinen side ja yhteiset näkemykset ja odotukset arkielämän suhteen. Halutaan tehdä yhdessä samoja asioita. Kummankin on opittava sallimaan toisen raivata omaa tietään ja kunnioittamaan toisen valintoja.

Hui, kuinka osuvaa  ;)
 :aurinko: :oinas:-tuli-mask., :harka: -maa-fem. Epäharmonia.
 :kuu: :jousimies: -tuli-mask., :oinas: -tuli-mask. Harmonia.
 :askendentti: :jousimies: -tuli-mask, :vaaka: -ilma-mask. Harmonia.


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: Atomi - 07.06.2007 19:38:32
Nykyisen virityksen kanssa kaikki kolme keskusparia ovat epäharmonisissa merkeissä:

Astro Logos kertoo tästä yhdistelmä seuraavasti:

...koskaan ei tiedä, mitä seuraavaksi odottaa.

Nämä ihmissuhteet sekä antavat että vaativat erikoislaatuista joustavuutta ja sopeutumiskykyä.

Kiitos Lilli, että toit tämänkin vaihtoehdon esiin. Meillä on tämä tilanne ja tämä nimenomaan on elämäni ensimmäinen SUURI TOSIRAKKAUS. Nautin suunnattomasti tästä seikkailusta mieheni kanssa. Juu - me kyllä mentiin naimisiin enkä sekuntiakaan ole katunut. Sitä nimittäin saa mitä tilaa.  8)


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 07.06.2007 22:20:28
hehehe--- pieni eriävä mielipide--- eikä saa.. oman kokemuksen perusteella juuri 3 epäharmonista tuhosi jutun. Ihan täysin, niin että ihan nollasta seuraavan kanssa.. hyvä niin. Tai sitten oli paljon muuta huonoa aspektia Chiron, Venus, neliöitä muutenkin.   :-*


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: Lilli - 07.06.2007 23:30:03
Mukava kuulla, Atomi, että tuollakin yhdistelmällä saadaan aikaiseksi romanssia vakavampi suhde.  :smitten:


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: K-NRJ - 08.06.2007 07:05:58
1. Molemmat aurinkomerkit harmoniset, mutta sekä kuu- että nousumerkit epäharmoniset:

Elämänkatsomukset samanlaiset, tunne että molempien elämät kulkevat samaan suuntaan. Henkilöt voivat palata yhteen monen erovuoden jälkeen ja jatkaa siitä mihin jäivät erotessaan. Ystävyys on suhteen huomattavin piirre. Persoonat erilaiset, mielipiteet poikkeavat siitä, miten asiat tulisi käytännön tasolla hoitaa, arjen toimivuus ongelma. Kumpikin kuitenkin halukas antamaan toiselle vapauden kulkea omaa tietään, arvostavat toisiaan.

Tuollaisessa suhteessa ollaan nyt 10 vuotta oltu.  :) Aluksi kun se villi seksihurjasteluvaihe oli ohi, niin hyvä ystävyys on meitä aina yhdistänyt. Mieheni on samalla aviomieheni ja paras ystäväni, samoin minä hänen paras ystävänsä.

Kyllä varmaan tässä voisi seuraavatkin 10 vuotta elellä, mutta Vesimies-Venukseni kaipais kovasti jo seikkailua ja irrottelua... ;D


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: Theus - 13.06.2007 03:04:20
Mielenkiintoinen aihe!

Niinkuin tuossa aijemmin mainittiin niin kyllä kokemukseni mukaan kuu-merkeillä on painavin symboliikka parisuhdetta perustaessa tai ainakin jos haluaa pitää suhteensa säyseänä.
Toisaalta olen harvoin seurustellut harmoonistea aurinko merkkejen kanssa, mutta johtuukohan tuo runsaista aurinkoni neliöistä.

Pisimmät tai ainakin merkittävimmät (venus kaksosella näitä on aikamoinen variaatio) suhteeni ovat olleet kuu kalat, härkä ja nyt rapu oman kuuni ollessa kaloissa.
Nykyinen suhteeni on tiettävästi ensimmäinen tapaamani henkilö jonka kuu on - niinkuin omani - huoneessa kahdeksan ja veden elementissä ja yhteinen 'sielun sinfonia' on sanoin kuvaamaton.

Toisaalta parhaimmat ystäväni ja mies jota en tohdi ajatella ja jota kutsun heikoksi kohdakseni on yllättäin viileä kuu vesimies kylläkin runsalla rapuvarustuksella(ja vähän muullakin  :P). Some day,  i really do hope so.

Tässä jutussa haettiin samanlaisia laatuja auringolle kuulle ja AC.lle.
Jopa mielenkiintoisempana tapana tulkita pariskuntien karttoja olen kuitenkin pitänyt risteäviä kohtia kartoilla kuten minun ja siippani:
  :aurinko: /  :kuu:  :rapu: (8.)
  :askendentti: /  :aurinko:  :leijona: sekä 
:kuu:  :kalat: (8.) ja  :askendentti:  :skorpioni:
Vaikka  :aurinko:  :kauris:  :kuu:  :neitsyt:  :askendentti:  :vesimies: mieskään ei kuulosta huonolta  :-*

Usein kartoilta joutuu myös hakemaan kantoapua venuksesta sekä marssista ja näistä ensimmäisestä erityisesti eikä neliökään ole loppujen lopuksi näissä huono aspekti terv.  :venus: :aspect_squ: :venus: -> opettelemme tässä hyväksymään erillaisia tyylejä, makuja niin ja ruokailutottumuksia...



Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: Elektra - 13.06.2007 10:54:52
 :aurinko: tuli ja maa
 :askendentti: tuli ja maa
 :kuu: tuli ja ilma

4. Molemmat kuumerkit epäharmoniset, mutta sekä aurinko- että nousumerkit harmoniset:

Tunteet ovat erilaiset tai ne eivät kohtaa, samoin se mistä kumpikin pitää tai ei pidä, poikkeaa myös. Usein kummallakin on omat ystävänsä, eikä niinkään yhteisiä – kumpikin tarvitsee suhteen ulkopuolella jonkun, jonka kanssa puhua toiveistaan ja unelmistaan. Suhteesta voi puuttua läheisyys tai siinä koetaan erillisyyttä alueilla, missä tavallisesti tunnetaan sympatiaa ja ymmärrystä. Velvollisuutta täyttää kumppanin oikeita tai kuviteltuja odotuksia, vaikea rentoutua ja olla oma itsensä kumppanin seurassa. Välirikot voivat olla erityisen katkeria tai pahansuopaisia, toisaalta suhteessa myös tunne yhteisestä suunnasta elämässä ja yhteisestä moraalisesta sitoutumisesta. Kummankin tulisi pitää kurissa omat mieltymyksensä ja taipumuksensa ja oppia saamaan mielihyvää toisen onnesta.

Nuo pullistetut kohdat kuulostavat tutuilta, mutta muuten...  :)


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: Ajatus - 13.06.2007 19:57:31
Tässä jutussa haettiin samanlaisia laatuja auringolle kuulle ja AC.lle.
Jopa mielenkiintoisempana tapana tulkita pariskuntien karttoja olen kuitenkin pitänyt risteäviä kohtia kartoilla kuten minun ja siippani...

Hyvä kun otit tämän esiin Theus, piti itsekin mainitsemani, että kiinnitin huomiota myös ko. jutussa mainittujen esimerkkipariskuntien kohdalla noihin risteäviin juttuihin. Eli vaikka auringot, kuut ja askendentit olisivatkin keskenään epäharmoniassa, niin usein kuitenkin löytyy näitä klassisia parisuhdeaspekteja eli toisen aurinko on toisen kuu jne. :)


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: Kettuemo - 16.06.2007 10:53:57
Meillä eletään neljättä vuotta yhdessä ja edelleen rakastuneita  :idiot2:  :D

Mies
 :aurinko: :rapu:
 :kuu: :vesimies:
nousu  :kaksoset:

Nainen
 :aurinko: :jousimies:
 :kuu: :vesimies:
nousu  :vaaka:

2. Molemmat aurinkomerkit epäharmoniset, mutta sekä kuu- että nousumerkit harmoniset:

Erimielisyydet ilmenevät elämänfilosofioiden ja tärkeiden pyrkimysten ja päämäärien alueella.

- Totta, mutta jostain syystä löydämme kuitenkin aina "samalle radalle". Toisinsanoen haluamme elämältä samaa, mutta haluamme tehdä sen joskus eri tavoin.


Usein perhetausta ja kasvatus poikkeavat toisistaan, kummankin näkemys maailmasta ja paikasta siinä erilainen.

-Totta ensimmäinen, mutta kyllä meillä samanlainen maailmankatsomus on.

Suhteessa voi ilmetä omistushalua tai yritystä pakottaa suhde itselle sopiviin kuvioihin, tahtojen taistelua.

-Tätä ilmenee, jos emme tietoisesti pidä huolta omista mieltymyksistämme ja harrastuksistamme.

Vahva emotionaalinen side ja yhteiset näkemykset ja odotukset arkielämän suhteen. Halutaan tehdä yhdessä samoja asioita.

-Kyllä, kyllä KYLLÄ  :smitten:


Kummankin on opittava sallimaan toisen raivata omaa tietään ja kunnioittamaan toisen valintoja.

-Todellakin. Itseasiassa, tätä elämme hyvin vahvasti juuri NYT. Ei oo helppoo...Riitoja ei ole, mutta ihmetteleyä ja kummastelua molemmilla,  että mihin tästä elämä muotoutuukaan  :)





Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: K-NRJ - 16.06.2007 18:11:18
Meidän onnellisessa suhteessamme on taas ollut pilviä. Varsinkin viime vuoden aikana minä olen kovasti kulkenut "henkistä polkuani" eteenpäin ja saanut useita uusia oivalluksia sillä alueella. Mieheni taas valitettavasti on mennyt toiseen suuntaan, eli hänessä nousee joskus esiin tosi ärsyttävät rasistiset piirteet.

Jokin aika sitten kun olimme matkalla autolla, tummaihoinen mies oli juoksulenkillä ylittämässä suojatietä. Siihen mieheni laukaisi: "Hei, neekeri! Näkyy  - ei näy - näkyy - ei näy" Lapsia tietysti nauratti, minä taas pidin hänelle saarnan siitä millaista asennekasvatusta hän lapsilleen antaa.

Jaa-aa. Olis kiva jos kuumerkit ymmärtäisi toisiaan, meillä ne ovat niin erilaiset.  :(


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: Ebenia - 16.06.2007 19:07:38
Jaa-aa. Olis kiva jos kuumerkit ymmärtäisi toisiaan, meillä ne ovat niin erilaiset.  :(

Mikäs se miehesti kuu-merkki olikaan?

Toivottavasti saat vielä sen mitä haluat. Tavalla tai toisella.


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: K-NRJ - 16.06.2007 19:11:04
Mikäs se miehesti kuu-merkki olikaan?

 :jousimies:. "Suvaitsevainen"  :jousimies:.  :2funny:

Hän on varsin rasistinen, peruja isältään.


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: Ebenia - 16.06.2007 19:17:12
No justiinsa joo.  ;D Minun käsitykseni mukaan kyllä Jousimies voi olla vähän semmoinen, että hyppää päätelmiin tietämättä asioista sen enempää mitään, että ihan hyvin se rasistisuus tavallaan tuohon sopii.

Mutta sympatiseeraan sinua Kaurisenergiaa, minulla on paljon Jousimiesystäviä ja aina tämä minun Kuu-Rapuni saa vähän taistella heidän kanssaan. :( Mahtaa olla vaikeaa tunteiden ilmaisussa...


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: K-NRJ - 16.06.2007 20:00:47
Mutta sympatiseeraan sinua Kaurisenergiaa, minulla on paljon Jousimiesystäviä ja aina tämä minun Kuu-Rapuni saa vähän taistella heidän kanssaan. :( Mahtaa olla vaikeaa tunteiden ilmaisussa...

Kiitos. Sitähän se on. Juuri tuossa tunteiden ilmaisussa on ongelmia. Niiden syvien tunteiden, joita Kuu-Ravulla riittää...

Omat ongelmansa taas aiheuttaa Venus, joka on siis minulla flirttailevassa, suvaitsevassa Vesimiehessä ja miehelläni taas Kaloissa. Paljon helpommalla pääsisi, jos hänellä olisi Kuu Kaloissa ja Venus Jousimiehessä.  ;)

No, elämä jatkuu ja asiat järjestyvät varmasti. Joko niin että löydämme yhteisen sävelen tai niin, että se rakkaus löytyy muualta.


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: Buf~ - 15.07.2007 14:02:36
3. Molemmat kuumerkit harmoniset, mutta sekä aurinko- että nousumerkit epäharmoniset:

Persoonallisuudet ja temperamentit ovat sopusoinnussa. Reaktiot asioihin ja tunteisiin ovat samankaltaiset, heidän välillään on voimakasta myötätuntoa ja hellyyttä. Kumpikin ymmärtää intuitiivisesti toisen motiivit ja hyväksyy kumppaninsa samaan tapaan kuin äiti hyväksyy lapsensa, kyseenalaistamatta. He tietävät, että heillä on aina joku jonka luo palata purkamaan huoliaan ja lepuuttamaan hermojaan.

Nykyisen miehen kanssa, jonka kanssa on yhteistä taivalta kestänyt 1,5 kk. Tosin en tiedä hänen syntymäaikaansa, joten nousumerkki on vähän arvailujen varassa. Saattaisi olla nousu jouskari, aurinko vaaka ja kuu kalat. Ainakin tää kuvaus sopii :smitten:


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: Päivi - 16.07.2007 11:35:10
mites tämä sitten: nousu rapu-vesi,aurinko kaksonen-ilma,kuu härkä-maa
                                                vs
                         nousu neitsyt-maa,ausinko jousimies-tuli,kuu kauris-maa

kun ymmärsin että olisivat harmoniassa kaikki  :idiot2: voin tietty ymmärtää väärinkin ;D


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: K-NRJ - 16.07.2007 15:33:22
mites tämä sitten: nousu rapu-vesi,aurinko kaksonen-ilma,kuu härkä-maa
                                                vs
                         nousu neitsyt-maa,ausinko jousimies-tuli,kuu kauris-maa

kun ymmärsin että olisivat harmoniassa kaikki  :idiot2: voin tietty ymmärtää väärinkin ;D

Joo, kaikki harmoniassa eli pitäisi toimia hyvin.

Toki ainahan karttaa pitäis katsoa kokonaisuutena..


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: Musicat - 17.07.2007 20:15:43
 Jos nyt oiken ymmärsin ni kaikki tais olla harmoniassa. ( Minä siis  :aurinko: :kauris:,  :kuu:  :harka: ja  nouseva   :leijona: ja Hän  :aurinko:  :neitsyt:,  :kuu:  :kalat: ja nouseva  :kaksoset: )  Voi kunpa hän itsekin sen ymmärtäisi että olisin hänelle hyvä kumppani  :smitten:

No, toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato Toivossa  ;D

Musicat


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: taiska - 17.07.2007 23:52:17
Auringot harmoniassa, Kuut harmoniassa, mutta ASct epäharmoniassa ja tekstit näiden osalta kyllä sopi hyvin  ;)


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 18.07.2007 09:08:33
No jousimieskuun syytä ei ainakaan ole rasismi, eiköhän ole kyse machoilujutuista. Miehissä yleensäkin kaikki on jotenkin erilaista kuin naisissa. Mutta kuten K- energiaa sanoi, minullakin kaikki tyypit olisi menneet muuhun suuntaan. Missä on se sielun seikkailija, joka ei ota kaikkea niin vakavasti, osaa seikkailla, pitää hauskaa ja olla henkinen.   :coolsmiley:

Kuukaksonen, kuuveskari, kuukalat ei mikään ole ollut ihan toimivia. Noistakin henkisin tyyppi, kuten olen monta kertaa sanonut, petti.. oh well. Kauanko voi kestää tällaista, ettei "relate to" kehenkään uuteen?  ??? Yhtaikaa kun voisi tuntea ykseyttä kaikkien kanssa! Siis olen hyvällä tuulella, mutta kukaan ei nappaa-

 :kuu: :jousimies:


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: Ippuska - 18.07.2007 09:20:01
Lainaus
Missä on se sielun seikkailija, joka ei ota kaikkea niin vakavasti, osaa seikkailla, pitää hauskaa ja olla henkinen.    :coolsmiley:

 ::) Etsitkö sellaista Oshon kaltaista - harvassa ovat  ;) :)


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 18.07.2007 09:23:35
Ei kiitos todellakaan partamiehiä!  :2funny:  Vaan nuori, lihaksikas ja henkinen tapaus.. tai siis jätetään nyt sitte se henkinen pois siitä, jos se on niin vaikeeta.. no en tiedä, jollain perusteella sitä kai pitäis jonkun kanssa sopia yhteen.. edes fyysisesti. Vai alkaisko se jopa henkisellä ystävyydellä? Se olisikin uutta.


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: Ippuska - 18.07.2007 09:27:26
Lainaus käyttäjältä: SA
Ei kiitos todellakaan partamiehiä!   :2funny:

En nyt tarkoittanutkaan lookia vaan spiritiä   :laugh:

Vai vain nuori ja lihaksikas, no onhan heitä ..  ;D


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 18.07.2007 09:31:12
Pitää pitää taso aina sopivalla korkeudella. Mutta vaikka heitä olisi, ei silti synny RAKKAUS tai tunneside (eilenkin olin yhdessä tilanteessa, jonkalainen liittyy exään, mutta en rakastunut johonkuhun siksi että tekee jotain; mistä siis oli kyse viime kerralla). Sepä siinä on se mysteeri. Että miksi joku on jonkun kanssa.

(http://www.pcimagenetwork.com/horse/p12th.jpg)


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: Ippuska - 18.07.2007 09:33:36
Ymmärrän  :angel:

t. nimim. tr.  :saturnus:  :aspect_con:  :venus: yhtymässä rx.  :kuu:  :aspect_con:  :pluto: :lle  huoneessa 7  :uglystupid2:


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 18.07.2007 09:38:00
Mitä tuo on käytännössä?

Mutta siis jos on niin harvinaista, kai se sitten on merkityksellistä KUN joku on jotain. 30 kk...

(http://tbn0.google.com/images?q=tbn:lLOb3Lr_mzItoM:www.dominic-harman.com/Fantasy_pics/FF28a.jpg)


Otsikko: Vs: Sovitteko yhteen?
Kirjoitti: Ippuska - 18.07.2007 09:40:58
Toki  :)

Tuo ... käytännössä: en osaa sanoa, vielä  ;)  - mutta samoja pähkäilen kuin sie  :smiley6600:

mutta: nyt ylös ja ulos  :D