Astro Foorumi

Astro special => Ihmissuhdeastrologia => Aiheen aloitti: Artemis - 21.09.2007 17:41:29



Otsikko: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Artemis - 21.09.2007 17:41:29
Tulipas mieleeni monia ajatuksia kun katselin BB:tä. Miten itse toimisin suljetussa tilassa ryhmässä? Minkä "roolin" ottaisin ryhmässä? Se varmaan riippuisi ryhmästä jossa olen. Omassa ystäväpiirissäni olen se joka saa ihmiset nauramaan, jolta kysytään neuvoa. Pitävät minua rohkeana ja rempseänä.
 :oinas: lienee tämä?

"ei niin läheiset ystävät" pitävät minua melkolailla samanlaisena kuin lähimmätkin, tosin he eivät näe kiukutteluani niin paljoa  ::)


Töissä olen ihminen johon luotetaan ja joka hoitaa kaiken tunnollisesti, jota pidetään ehkä aavistuksen "nössönä" mikä on hassua sillä omat ystäväni eivät ikinä pitäisi minua sellaisena. Olen yhteistyökykyinen ja rauhoitan riitoja, olen kai sellainen sovittelija. Osaan kuulema sanoa asiat kauniisti  :)
Lienee 11.huone asialla ja  :merkurius:  :kalat:

Työporukassa annan mennä enemmän toisesta korvasta ulos ennemmin kuin nostan metakkaa.

Vieraammassa porukassa olen alkuun sivusta seuraaja, en ole äänessä vaan seuraan ihmisiä ja katson mikä on tilanne.
 :askendentti:  :rapu:


Miten sinä toimit ryhmässä yleensä ja näkyykö se kartaltasi?


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Ikitosi - 21.09.2007 20:07:20
Moninkertaisena leijonana JOUDUN aina ryhmän johtotehtävään, vaikka olisin koko joukkion nuorin tai kokemattomin tai miten yrittäisin vetäytyä ja antaa toisten hoitaa moinen homma, niin aina se jotenkin silti lankeaa mulle :crazy2: Siis minun täytyy aina määrätä mitä tehdään ja kuka tekee mitäkin, kantaa vastuu kaikesta, ja viimekädessä tehdä hommat loppuun asti. :buck2:

Waikka oh well, ohan mulla leweet :leijona: hartiat  ;D


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: asboo - 21.09.2007 20:12:10
Mielenkiintoinen kysymys, Artemis!
En osaa sanoa näkyykö ryhmäkäytökseni kartaltani. Itse ottaisin varmasti sellaisen tutkailijan roolin. Siis en olisi kokoajan äänessä vaan sanoisin jotain vasta kun tärkeää asiaa. Voisin kyllä keskustella kahdenkesken pitkäänkin, mutta ryhmässä olen varmasti se hiljaisin.
Tjaa, no ehkä tuolla  :aurinko:  :aspect_con:  :merkurius: skorpionissa on asian kanssa jotain tekemistä?


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Ajatus - 21.09.2007 20:12:41
Miten sinä toimit ryhmässä yleensä ja näkyykö se kartaltasi?

Mielenkiintoinen kysymys, etenkin kun opiskeluissani etenen pian noihin ryhmäpsykologian saloihin. :)

Olen ryhmässä varmasti useimmiten tarkkailija, mutten kylläkään aina hiljainen sellainen. Jos ryhmällä on tavoite, eikä kukaan muu ryhdy tekemään mitään sen hyväksi, otan vetäjän roolin, mutta yleensä vasta silloin. En siis ole mikään luontainen liideri, vaan teen mieluummin itsenäistä työtä kuin ryhmätyötä ylipäätään. Mikäli tilanne ja ujouteni sen sallii, pidän mielelläni viihdyttävää keskustelua yllä.

Tarkkailijaan yhdistän kartaltani :aurinko: :kalat: ja :kuu: :vesimies::n, vastuunkantamiseen tietysti :askendentti: :kauris::n. Itsenäiseen työskentelyyn :venus: :oinas::n ja kaikki muut planeettani 1. huoneessa ja tuohon viihdyttävään pulinaan :merkurius: :aspect_con: :kuu: :vesimies::n.


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Esmiralda - 21.09.2007 20:17:59
Ryhmässä minun pitää ensin saada tunnustella 'athmosfäärejä', kunkin voimavaroja, lahjoja, vaikutteita, päämääriä, suuntaa...jne.

Olen aurinkorapu, rapu myös venuksessa, mikä suo minulle noita vaistonvaraisia lahjoja, joita alan nostattamaan tarpeen mukaan.

Niillä kai en mitään tekisi, jos minulla ei olisi kuu kaloissa, joka suo minulle alitajuiset voimavarat alkaa kutoa noista ryhmän voimavaroista ja muusta kuin salaista verkkoa, silottaa sitä silkkisen kauniiksi ja hämähäkin seitin vahvuiseksi. Ja voi miten energiat alkavat niissä kulkea!  :)

Ja nousevana jousimiehenä (sillä tunnen olevani se, jos skorpioni onkin näkyvillä) että maailmallisena vainuan myös oikeat hetket, paikat ja ulkopuolisen tarpeen.

Ja naps!  :D

Olen kokoaja rooliltani ryhmässä, otan veturinkin paikan huomaamatta jos tarvitsen, mutta en ole johtaja. Monta ryhmää ja ryhmien päämääriä on syntynyt näistä vaikutteista.


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: K-NRJ - 21.09.2007 20:19:54
Minä olen ollut pari kertaa sellaisessa ryhmähaastattelussa, jossa meidän annettiin ensin touhuta itse jonka jälkeen psykologit antoivat arvionsa.

Minä olen sellainen "virnuileva tarkkailja" joka seuraa mitä tapahtuu, sitten heittää muutaman nasevan kommentin tai kysymyksen niille, jotka eivät ole olleet äänessä. Minusta on tärkeää, että jokainen huomioidaan.

Mutta sitten taas, jos keskustelunaihe on tylsä, keksin mitä vaan jotta jotain tapahtuu.  ;D Tai alan itse johtaa joukkoa...


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: apache - 22.09.2007 01:28:52
Minun kohdallani vaihtelee aika paljon tilanteen ja ryhmän mukaan.

Perhepiirissä olen passiivinen ja annan äitin ja siskon riehua rauhassa.  ;)

Opiskelupiireissä esim. mielenkiintoista projektia tehtäessä olenkin sitten paljon aktiivisempi ja idearikas! Panostan paljon, huomioin muut, delegoin, mutten ole mikään domina kuitenkaan.

Tämän hetkisessä duunissa ei juuri ryhmätöitä ole, mutta perinteisesti olen ollut sellainen ahkera puurtaja, yleisystävällinen, ehkä aika hullu monen mielestä  :idiot2:

Ryhmässä innostun jutuista usein paremmin kuin yksin, olettaen tietenkin, että ryhmä koostuu edes jossain määrin mukavasta porukasta. Täytyy tosin myöntää, että konfliktitilanteita väistelen, mutta olenkin  :askendentti: :rapu:.Muuten olen :aurinko:   :mars: :harka: 11.huone lisäävät vissiin juuri intoa toimia ryhmässä. Vaikka olenkin yleensä energinen ja jopa drmaattinen ryhmässä (kuu 5.huone, ulkoplaneetat jouskarissa ja 6.huoneessa) niin tuo härkä ehkä välillä tuo sellaista tietynlaista jähmeyttä ja muutosvastaisuutta...


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Ebenia - 22.09.2007 11:27:23
Hmm, mielenkiintoinen kysymys. Minulla on oikeastaan hyvin jännällä tavalla erilainen käytös riippuen ryhmästä...

Jos tulen johonkin ryhmään ensimmäisen kerran, olen usein hyvin hiljainen, tarkkailen tilannetta, olen aika jäykkä ja itselläni on usein epämukava olo. Tämä on todella harmillista, sillä se tuntuu itsestä huonolta. Jos tunnen oloni jotenkin uhatuksi/arvostelluksi, niin annan hyvin kaurismaisen kuvan itsestäni, vastuuntuntoisen, luotettavan ja jopa jähmeän ( :aurinko: :keskitaivas: :kauris:  :askendentti: :harka:). Usein nämä ihmiset eivät voisi kuvitellakaan millainen olen oikeasti, sillä sitten taas ollessani jo osa jotain ryhmää, olen selvästi usein se johtohahmo, olen todella letkeä, teen kaikkea hullua naurattaakseni muita, hupsuttelen, heitän vitsejä ja olen aivan toisenlainen kuin ikinä voisi kuvitella.

Usein ryhmätöissä esim. koulussa minusta tulee melkein automaattisesti johtohahmo, ehkä tiedostamattani sitten valitsen sen?  ??? En jotenkin halua jättää mitään sen varaan, että homma k*see, koska kukaan ei ole panostanut yhtään. Sen sijaan esim. kaveripiirin jutuissa, että mitä tehdään ja minne mennään jne. annan muiden päättää ja olen hyvin mukautuvainen ja harvoin johtajan roolissa - tämän roolin usein ottaakin sitten  :aurinko::oinas:  :kuu: :leijona:  :askendentti: :kauris: ystäväni. Jos itse johdan porukkaa, kyselen aina kaikilta, että sopiiko kaikille ja kysyn aina erikseen myös niiden mielipidettä, jotka ovat hiljaisia eivätkä sano suoraan mitä haluavat.

Oikeastaan veikkaan että tuo vaihtelevaisuuteni käytöksessä johtuu siitä turvallisuushakuisuudesta mikä  :aurinko: :kauris: :kuu: :rapu: on. Lisäksi uskon että uudessa porukassa minun on jotenkin kai sulauduttava näiden ihmisten maailmaan tunteen tasolla, ennen kuin voin alkaa olla oma itseni...Tuo huumoristinen puoli ja sen "salailu" taas on varmaan  :jupiter: :oinas: 12.h syytä.


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 22.09.2007 11:59:02
Johtajana.. nyt ymmärsin taas lisää.. ryhmään ei välttämättä sovi monia johtajia, minua on melkein mahdotonta johtaa, ellei liksa ole kohdilla+kemiat.

En tosin harrasta ryhmiä vaan tiimejä.

Naistiimissä jaettu johtajuus voi toimia, miestiimeissä yleensä ei. Heidän kanssaan voi leikkiä koristetta, ei välttämättä päätöksentekijää. Älykäs firma antaa mahdollisuudet päästä pitkälle ja tukee johtajuutta.


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Artemis - 22.09.2007 17:52:39
Moninkertaisena leijonana JOUDUN aina ryhmän johtotehtävään, vaikka olisin koko joukkion nuorin tai kokemattomin tai miten yrittäisin vetäytyä ja antaa toisten hoitaa moinen homma, niin aina se jotenkin silti lankeaa mulle :crazy2: Siis minun täytyy aina määrätä mitä tehdään ja kuka tekee mitäkin, kantaa vastuu kaikesta, ja viimekädessä tehdä hommat loppuun asti. :buck2:

Waikka oh well, ohan mulla leweet :leijona: hartiat  ;D

Se on leijonan osa, luonnollisesti  :)


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Artemis - 22.09.2007 18:00:53
Omassa ystäväpiirissäni olen se joka saa ihmiset nauramaan, jolta kysytään neuvoa. Pitävät minua rohkeana ja rempseänä.
 :oinas: lienee tämä?

sama homma. Olen yhtäaikaisesti äidillinen että huligaani. Liittyy seurasta ja kuka lietsoo ketä.  :)

Töissä ajaudun vahingossa esimiesasemaan, minkä toisaalta koen kyllä helpoksi. Saan erilaisiin ihmisiin helposti kontaktin, koska kohtelenkin heitä tasa-arvoisina. Neuvon ja opastan, missä koen olevani ihan hyvä ja tykkään tosi paljon kouluttamisesta.
Tällä lienee tekemistä  :aurinko: ja  :venus: kympissä  :aspect_con:  :chiron: 11:ssa.

Lainaus
Vieraammassa porukassa olen alkuun sivusta seuraaja, en ole äänessä vaan seuraan ihmisiä ja katson mikä on tilanne.
 :askendentti:  :rapu:

samoin ja  :askendentti:  :rapu:

sanotaan myös, että oinas onkin ensin lammas, mutta tosi paikan tullen kasvaa sarvet päähän. Siitä syystä minua paitsi pelätään myös kunnioitetaan. Puolustan aina heikompaa, enkä siedä kaltoinkohtelua vaan tulitantarvittaessa aika jykevää tekstiä vaikka ulkoisesti olen tosi tyttömäinen. Tässä on varmaan myös tuo oinas-vaikutus.
Merkurius on härässä 11. huoneessa.

Nykyään yritän piiloutua ryhmään jos se on mahdollista. Vapaa-aikana välttelen johtajan asemaa, mutta toisinaan se on vaikeaa...

Totta tuo lammas juttu  ;D Minä tunnustan saman. Ja jykevää tekstiä tulee tästäkin suusta jos tarve vaatii  :)
Minulla nousee tunteet pintaan jos "heikompaa" aletaan kiusaamaan/vainoamaan. En pidä sellaisesta. Haluan että ryhmässä kaikilla on hyvä olla, ja vaikka aina ryhmässä on vahvempia persoonia ja syrjäänvetääntyneempiä niin esimerkiksi illanistujaisissa yritän huomioida kaikki. Vaikka tunnen vetoa enemmän "näkyvempiin" persooniin niin silti menen viettämään aikaa myös ujompien kanssa jos huomaan että joku jää yksin seurassa. Liekö tuo 11.huoneen stelliumia?

Olen ollut joutua moneen riitaan mukaan koska jos huomaan toisen osapuolen joutuvan liian heikkoon asemaan ja toinen jyrää päälle niin yritän rauhoittaa tilannetta ja saada heidät ymmärtämään toisiaan. Usein aika hyvällä menestyksellä. Olisikohan  :merkurius:  :kalat: syy?



Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Artemis - 22.09.2007 21:33:52
vitsit Artemis olisi kiva tavata, meissä tuntuu olevan niin paljon samaa  ;D

Niin olisi  :)
Koen aina sellaisen ahaa  elämyksen jos huomaan jonkun olevan samantapainen itseni kanssa  ;D
Laita viestiä vaikka tuolta yksityisviestien kautta niin voidaan jutustella lisää. Tosin olen lähdössä "humputtelemaan" ehkä nyt illalla joten tältä osin voi jäädä viestittelyt vähiin mutta palaan mielelläni asiaan  :)


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Riitta - 23.09.2007 11:53:06
Aurinko harkana voin olla  hyva ystava monenkin kanssa, mutta tyoasioissa olen erittain vaarallinen vastustaja ja hitaasti, mutta maaratietoisesti menen(joudun) tilanteisiin, joissa etsin itselleni hedelmallisen maaperan.


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Taikatalvi - 23.09.2007 18:48:00
Huonosti.  :askendentti: :kauris: joten otan ja saan vastuuta mutta olen huumorintajuton tiukkapipo muiden mielestä. Mieluiten teen työni yksin,  :mars: :oinas:, liekö sillä osuutta sitten? Ehkä ärsytän muita siinä että tuo  :mars: pistää mut toimimaan sillon kun muut vielä juoruaa kahvilla joten en oikein sovi joukkoon....sooloilija >:(


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: selkälokki - 24.09.2007 17:34:53
heh, Taikatalvi, mie myös  :aurinko: :vesimies:   :askendentti: :kauris:, mutta tulen kyllä ryhmissä toimeen. Yleensä olen porukan kannustaja ja ilmapiirin keventäjä. Toki nousukauris tekee sen, että olen aika vastuuntuntoinen, ja suoritan asiat loppuun asti.
Mutta oiskohan tuo meikäläisen  :mars: sijainti se ( :jousimies: 11. huone ), joka vaikuttaa minuun noin?  :aurinko: :askendentti: :kuu: - merkkejäni ajatellen voisin hyvinkin olla vähemmän porukassa viihtyvä.


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Taikatalvi - 24.09.2007 20:01:48
Hei selkälokki, kiva tavata saman "merkkisiä" :) Minulla  :kuu: :kalat: ja lähes uudenkuun aikaan syntynyt joten olen ehkä naivi ja pokerinaama puuttuu täysin joten olen helppo kohde pienelle pilkalle ja se satuttaa :( Olen kyllä seurallinenkin mutta kai huonoa tuuria ettei työporukassa ole oikein hengenheimolaisia tai edes samalta planeetalta olevia ;D
Kaurisnousun syyksi pistän sen etten oikein jaksa tehdä läheistä tuttavuutta vaan yritän työssä pysyä lähinnä asialinjalla, ihmisten kanssa seurustelu on monesti suorastaan uuvuttavaa joten minä vetäydyn yksinäisyyteen helposti ja sitä ei ymmärretä vaikka selittäisin syyn :(


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: selkälokki - 24.09.2007 20:53:23

Kaurisnousun syyksi pistän sen etten oikein jaksa tehdä läheistä tuttavuutta vaan yritän työssä pysyä lähinnä asialinjalla, ihmisten kanssa seurustelu on monesti suorastaan uuvuttavaa joten minä vetäydyn yksinäisyyteen helposti ja sitä ei ymmärretä vaikka selittäisin syyn :(
On kyllä tosi, että minäkin kaipaan aikapaljon ihan yksinäisyyttä ja omissa oloissa olemista, ihmisten kanssa olemisen ja yksinäisyyden  välillä vallitsee jonkinlainen kauhun tasapaino :)


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: t.touhula - 24.09.2007 23:35:05
Täällä onkin todella paljon aitoja naarassusia. Ei tytöt meillä ole mitään hätää. Varsinainen naissoturien lauma koolla. Vaikka 'aina ei voi voittaa' sanon silti, että meitä ei voi kukaan voittaa, kunhan vain muistamme, että ryhmä koostuu monenlaisista ihmisistä.
Jokaiselle persoonallisuudelle löytyy aina sopiva tehtävä. Ja sillä siisti.
Vaikka laum... ups  ;) ryhmässä olisi kuinka monta johtajaa, voidaan jokaiselle antaa osa-alue vastuu. Näin kenenkään ei tarvitse kokea syrjäyttämistä (=olevansa 'heikoin lenkki'), eikä alkaa toimia ryhmän tarkoitusperiä vastaan.

Aijuu. Siis mikä itse olisin ryhmässä?

Aina olen valikoitunut muidenkin etujen puolustajaksi, mutta kuten huomaatte olen myös analysoija. Moni on jo sanonut, että he ovat rauhanrakentajia. Aiempien työtehtävien lomassa usein totesin: 'Vihaan riitaa niin kovin, että voisin riidellä saadakseni sen loppumaan.' Ja tottavie, niin teen edelleenkin. Epäoikeudenmukaisuus tai eripuraisuus saa aikaan, että nakerran valtarakenteet tilanteeseen sopivalla taktiikalla.
Ensinnäkin kyseenalaistan toimien järkevyyden. Jollei ryhmä ole tietoinen minne se on matkalla, ei ryhmää tarvita pelkän ryhmyyden vuoksi.
Toiseksi etsin johtohenkilöitten persoonista ja heidän tietotaidoistaan aukot, toki myös vahvuudet.
Seuraavaksi kerron heidän (sokeille) seuraajilleen, mitä olen todennut. Perustelen faktoilla.
Yleensä jo tässä vaiheessa alkaa liikehdintä, jolla luottamus johtajiin ja heidän asemansa kyseenalaistuu koko ryhmässä.
Sitten tietty seuraa äänestys, jossa vaadin kaikkia huomioimaan todelliset kyvyt itsekultakin, jotka ovat ehdokkaina.
Näin voidaan taata oikeamielisyys ja ryhmän sisäinen arvostus osatoimijoitaan  kohtaan sekä toimiva harmonia, dynaamisuus. Siinä syöttyy aina uutta tietoa ja tavoitteita, eikä ryhmä kuoleudu innottomuuteen.
Tämä siis pitkäaikaiseen ryhmätyöskentelyyn.

Kertaryhmissä, joissa valinnat tapahtuvat vain sitä kertaa kohden, onkin tilanne toinen. Joskus jättäydyn vain seuraamaan tilannetta, joskus otan jonkun tehtävän oman mieltymykseni mukaan. Useimmiten kuitenkin käy, kuten alussa sanoin. Ryhmä valitsee minut äänitorvekseen.
 
Noh. Siinä sitä sitten ollaan puhtaan kaulan kanssa. Mieluiten kun työskentelen löyhissä liitoksissa tai aivan itsenäisesti. Miksikö? No tottavie olen silloin parhaimmillani, kun kilpailen ainoastaan ja vain itseni kanssa. Eivätkös pioneerit melkein aina toimikin kuten sissit!? Omia polkujaan tallaten ja hyvin vähäiset jäljet (jos ollenkaan) jättäen... Mutta niitä polkuja ei voi kukaan muu enää ekana kulkea.  Eeh heh hee!  ;)


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: mirka222 - 25.09.2007 01:33:20
Itse olen lähimmässä ystäväpiirissäni hauskuuttaja, keskipisteessä oleva  :oinas: mikä tuntuu luontevalta. Työporukassani olen saanut kuulla olevani hieman ujo  :askendentti: :neitsyt: ja myötäilevä, mutta kun tänään lähdimme hieman "revittelemään" työporukan kanssa olivat he aivan yllättyneitä suorista  :oinas: kommenteista sekä jatkuvasta puheen tulvasta ja menivät itse ihan lukkoon, aikovat kuulemma tulla kuittailemaan huomenna töissä tämän illan tapahtumista  ::). Jotkut asiakkaatkin ovat sanoneet hieman kainostelevaksi ja ujoksi. Ihmettelen välillä miten minusta saakin sellaisen kuvan; ehkä  :aurinko: :oinas: sekä  :askendentti: :neitsyt: ovat niin ristiriidassa keskenään, että välillä näyttäytyy toinen puoli ja välillä toinen. Oinaspuoli tuntuu silti aidoimmalta.  Opiskeluympäristössäni olen myös huomannut olevani myötäilevä  :neitsyt:, mikä ahdistaa joskus, mikä saattaa johtua siitä, että samalla aaltopituudella olevaa seuraa ei oikein löydy. Suhteessa avokkiini sekä sukulaisiin olen "hieman" dominoiva, suorasanainen   :oinas: sekä aito oma itseni:) Tunneasioissa kyllä harkitseva  :harka:.


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: mirka222 - 25.09.2007 01:38:03
Ryhmässä kykenisin olemaan ns. kaverillinen johtaja, joka taivuttelee toiset ilman pakottamista, toisaalta voisin olla myös tarkkailija/harmiton hauskuuttaja.Tärkeää, että ryhmässä arvostettaisiin rehellisyyttä, oikeudenmukaisuutta sekä aitoutta.


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Artemis - 25.09.2007 17:09:49
Itse olen lähimmässä ystäväpiirissäni hauskuuttaja, keskipisteessä oleva  :oinas: mikä tuntuu luontevalta. Työporukassani olen saanut kuulla olevani hieman ujo  :askendentti: :neitsyt: ja myötäilevä, mutta kun tänään lähdimme hieman "revittelemään" työporukan kanssa olivat he aivan yllättyneitä suorista  :oinas: kommenteista sekä jatkuvasta puheen tulvasta ja menivät itse ihan lukkoon, aikovat kuulemma tulla kuittailemaan huomenna töissä tämän illan tapahtumista  ::). Jotkut asiakkaatkin ovat sanoneet hieman kainostelevaksi ja ujoksi. Ihmettelen välillä miten minusta saakin sellaisen kuvan; ehkä  :aurinko: :oinas: sekä  :askendentti: :neitsyt: ovat niin ristiriidassa keskenään, että välillä näyttäytyy toinen puoli ja välillä toinen. Oinaspuoli tuntuu silti aidoimmalta.  Opiskeluympäristössäni olen myös huomannut olevani myötäilevä  :neitsyt:, mikä ahdistaa joskus, mikä saattaa johtua siitä, että samalla aaltopituudella olevaa seuraa ei oikein löydy. Suhteessa avokkiini sekä sukulaisiin olen "hieman" dominoiva, suorasanainen   :oinas: sekä aito oma itseni:) Tunneasioissa kyllä harkitseva  :harka:.

Sama juttu, välillä olen ujo kuoreenvetäytyvä rapu josta on oinas kaukana. Minulla on ikäänkuin kaksi persoonaa jotka ovat erilaisia keskenään  :) Toinen on esillä tutummassa ja toinen vieraammassa seurassa. Se on kyllä jännää...


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Esmiralda - 25.09.2007 20:41:21
Kaikessa ryhmäjutuissa kuultaa tietty rohkeus ja tarkkaavaisuus ja uskallus olla esillä.

Ei ihmekään. Yleensä he, jotka tässä kirjoittelevat, eivät ole turhan ujoja eivätkä kovin sisäänpäinkääntyileviäkään. Tietyllä avoimuudella tänne tullaan.

Olen vain kuullut, että täällä on kiva katsella ja lueskella, mutta ei tohdi osallistua keskusteluun. Jos katsoo tuota määrää, mitkä ovat foorumiin liittyneet ja sitä ketkä kirjoittelevat, on siinä pikkuinen ero.

Tämähän tässä on siis yksi ryhmä, eikö vain.  :smitten: :smitten:

Vaikka varmaan tästäkin on syntynyt erinäitä ryhmittymiä ihan luontojaan. Hyvä niin!


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: epona - 25.09.2007 21:04:03
Juuh, mielenkiintoinen kysymys tosiaan.

Olen ite pohtinut omassa elämässä tätä useaan otteeseen. En ole ujo, en todellakaan ja sanon aina sen mikä mieleen tulee. Koen, että se on myös tapa pitää milelenkiintoa yllä kunhan hölisee jotain sekaan niin, ettei silmät sammu kesken kaiken  ;D

Olen kuitenkin joskus sellanen syrjäänvetäytyvä melko hiljainenkin tarkkailija. Tai pitemminkin viihdyn omassa maailmassa ja ajatuksissani. Joskus ei vaan jaksa mitään turhaa chit-chattiä.. Se on nin ristiriitasta, etten oikeen itekään ymmärrä...

Olen jousimies, nousevakin. Mitkä muut asiat kartalla saattaisi vaikuttaa ryhmässä työskentelyyn / olemiseen?

A


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Esmiralda - 25.09.2007 21:36:55
Että mitkä muut asiat?

Tulipa mieleen vastakäyneenä astrokurssilaisena nuo 'vanha yhteisölliset merkit' .

Opin että oinas, härkä, kaksoset ja rapu ovat henkilökohtaisia merkkejä, usein hyvin subjektiivisia ja minäkeskeisiä. Siis sen mukaan olisivat loppujenlopuksi aika huonosti ryhmässä toimivia, jos sitten muut merkit tai planeetat eivät sitä korostaisi toisin...

ja taas leijona, neitsyt, vaaka ja skorpioni ovat hyvin sosiaalisia merkkejä. Heillä on kontakti muihin ja pystyisivät sen mukaan toimimaan myös ryhmissä ihan hauskasti.

Jousimies, kauris, vesimies ja kalat ovat kollektiivisia merkkejä. He voivatkin katsella ryhmiä tietyllä etäisyydellä ja eivät välttämättä halua osallistua, ainakaan silloin jos asia koskee jotain vain ryhmälle tärkeää asiaa. Mutta jos ryhmä katselee enemmän globaalisesti ja on syvät tarkoitusperät, voivat he olla hyvinkin energisesti yhteydessä ryhmään ja toimia siinä.

Joten tämän perusteella eponankin ymmärtäisin katselevan vähän nenän vartta pitkin ja kuulostellen minkä vuoksi mikikin ryhmä on muodostunut ennen kuin mukaan menee. Ryhmän tarkoitusperä tulee tärkeäksi.

Mutta nämähän on niitä monimutkaisia asioita, kun kartalla vaikuttavat niin monet muutkin asiat!  ???


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: epona - 26.09.2007 06:50:54
Kiitos vastauksesta.

Se selvensi vähän.

Lainaus
Joten tämän perusteella eponankin ymmärtäisin katselevan vähän nenän vartta pitkin ja kuulostellen minkä vuoksi mikikin ryhmä on muodostunut ennen kuin mukaan menee. Ryhmän tarkoitusperä tulee tärkeäksi.
Lainaus

Nenänvartta pitkin?

No, kai sen voi niinkin sanoa. Tosin mulla on kartalla paljon skrorpparia ja vaakaakin. Kuu on neitsyessä...

On kyllä totta, että jos en koe jotain asiaa tärkeäksi en liioin osallistu...Mutta jos taas pidän asiaa mielenkiintoisena ja tärkeänä olen mukana 110 prosenttisesti.
Niin kai se sitten menee.

Jeps, nyt kahvia naamaan ja töihin piakkoin  :)
Hyvää päivää teillekin!

A


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Artemis - 26.09.2007 18:45:30
Kyllä vain, tämäkin on ryhmä  :)


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Ajatus - 28.09.2007 17:36:07
Tämähän tässä on siis yksi ryhmä, eikö vain.  :smitten: :smitten:

Kyllä, ja mielenkiintoinen ryhmä onkin! Arvatkaas vaan, olenko saanut Astrosta ja siitä poikineista "alaryhmistä" hyvän vertailukohdan ja muutamankin herkullisen esimerkin opiskeluihini... ;)

Älkää kuitenkaan pelästykö, en ole viitannut enkä aio viitatakaan foorumiin enkä sen kirjoittelijoihin missään nimeltä. :) Peilaan vain itse oppimaani näihin omiin ryhmäjäsenyyksiini, joista yksi on tietysti Astro.


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: epona - 28.09.2007 18:32:43
Ryhmä.

Minulla on aina ollut sellainen tunne, että ryhmään astuminen tuntuu aluksi oudolta. Se lienee normaalia kaikilla.

Aika nopeasti sitä kuitenkin "ujuttautuu" sinne minne "kuuluukin". Siellä, missä tällä hetkellä olen työharjoittelussa saan erinomaisen tilaisuuden tutustua siihen, miten kukin yksilö ryhmässä toimii. Kaikki on erilaisia ja miten ihanaa se onkin!

Tietysti on sellaisia, joita ei yksinkertaisesti ymmärrä. Ryhmissä on usein ihmisisä, jotka ärsyttää, joita vierastaa, joiden käyttäytymistä ihmettelee, jotka herättää huomitoa ym ym.

Ehkä ne kaikki on kuitenkin siellä syystä. Joku kirjoitti jossain, että ne jotka herättäävt meissä eniten negatiivisiä tunteita opettavat meille eniten. Näin ajattelen itsekin.
(Vähän niin kuin heräteostokset: ostat sen, mikä itseasiassa sinua ärsyttää kaikkein eniten  ;D)

------------

Aiheesta poiketen:

Olen pitkään odottanut tätä hetkeä. Odottanut, koska ennen tätä siihen ei ole ollut mahdollisuutta tai ....jotain.

Nyt on kaiken hengellisen aika. Vihdoinkin.

Toivottavasti opin sen, minkä minulle on tarkoitettu.

(Hyvänen aika, kuulostan joltain papilta. :D)

A




Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Ajatus - 28.09.2007 19:19:09
Tietysti on sellaisia, joita ei yksinkertaisesti ymmärrä. Ryhmissä on usein ihmisisä, jotka ärsyttää, joita vierastaa, joiden käyttäytymistä ihmettelee, jotka herättää huomitoa ym ym.

Ehkä ne kaikki on kuitenkin siellä syystä.

Kyllä on. Ryhmissä on oma dynamiikkansa, joka tuottaa sen tarvittavan "kitkan", jotta ryhmä pysyisi koossa ja pääsisi tavoitteisiinsa. Kuulin juuri äskettäin, että jossain päin maailmaa oli kokeiltu poistaa ryhmästä kaikki "ärsyttävät" tyypit. No, tuloksena oli se, että näiden tyyppien poistamisen jälkeen joku muu samassa ryhmässä otti kuitenkin heidän roolinsa.

Kaikkia siis tarvitaan. :)


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Artemis - 28.09.2007 19:34:06
Niin ajatus, aina joku ärsyttää vaikka ärsyttävä poistettaisiinkin  :)


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: K-NRJ - 28.09.2007 19:47:16
Kyllä on. Ryhmissä on oma dynamiikkansa, joka tuottaa sen tarvittavan "kitkan", jotta ryhmä pysyisi koossa ja pääsisi tavoitteisiinsa. Kuulin juuri äskettäin, että jossain päin maailmaa oli kokeiltu poistaa ryhmästä kaikki "ärsyttävät" tyypit. No, tuloksena oli se, että näiden tyyppien poistamisen jälkeen joku muu samassa ryhmässä otti kuitenkin heidän roolinsa.

Kaikkia siis tarvitaan. :)

Totta varmasti. Itse mietin tuota tänään, koska meillä on muuten aivan loistavasti toimiva työyhteisö, mutta ryhmässä on yksi, joka aina laukoo omia törkeyksiään muille. Mitäs jos antaisin hänelle kenkää? Varmaan sitten todellakin joku toinen ottaisi hänen roolinsa eli antaisi palaa täysillä.

Ryhmässä todellakin tarvitaan kaikkia. Ja varsinkin itse "kaikkitietävänä" Kauriina olen huomannut, että kaikkien mielipiteet ovat tärkeitä päätöksenteossa. Minä teen mieluiten töitä Jousimies-työkaverini kanssa, koska hän onnistuu herättämään niin erilaisia ajatuksia kuin minä, ja niissä on kieltämättä järkeä -  ;)


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Esmiralda - 28.09.2007 20:46:33
Olen ymmärtänyt, että näinä muuttuneiden energioiden aikana (nyt kuullostan kuluneelta, mutta kun näistä paljon puhutaan) tarvitsemme paljon juuri sellaisten ryhmien tukea, joissa voimme ilmentää 'itselle ja toisille salattuja asioita' , eli puhua niistä asioista, joista emme olisi voineet puhua noin 30 vuotta sitten.

Olen törmännyt monissa kirjoissa juuri tähän seikkaan (mm. Alice Bailey ja Gurdjieff).

Eikä ole tarkoituskaan, että nämä ryhmät olisi tiiviitä vuosikymmenien kestäviä, vaan juuri muuttuvia, liikkuvia, niihin tullaan ja niistä lähdetään kukin tarpeen mukaan.

Siis vaikka kävisi haukkumassa yhden ryhmän, on sillä jo merkityksensä.

Mutta oma juttunsa on niillä ryhmillä, jotka ovat kasvaneet maailmanlaajuisiksi yhdistyksiksi, kuten Greenpeace, Unicef ja monet muut. On todettu, että heillä on kuitenkin valtava vaikutusvalta ja jopa valta vaikuttaa ihmisiin ja asioihin. Ja mikä outoa, niiden perimmäisenä tarkoituksena ei olekaan tuoton kasvu, vaan henkisen kehityksen kasvu.

Elämme ihmeellistä aikakautta! Kun mietinkin, mitä tämä astro-ryhmä on minulle antanut, menen hyvin vakavaksi ja hiljaiseksi, suorastaan nöyräksi.  :-*


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: nikki - 28.09.2007 21:32:49
Tanhua sanoi yhellä kurssilla että skorpionin ja härän on vaikea puhua ryhmässä,
allekirjoitan tuon omalta osaltani (stellium  :skorpioni: vaikkakin
11 huoneessa)
jos minun pitäisi puhumalla puhua se mitä kirjoitan vaikka kuunkierrossa niin ei tulis mittää,
( :aurinko: 12 huoneessa tykkää olla anonyymi)
skorpioni kaipaa intensiivisen kosketuksen toiseen,
kuten härkäkin,
kolmen kimppakin on jo liikaa,olen hiljaa mieluummin kuin puhun,
ryhmätöistä en ole ikinä tykännyt,
ryhmätöihin kyllä joutuu väistämättä silloin tällöin,
niissä olen usein kirjurina,(se Thot)
tiivistän paperille ryhmän rönsyilevät keskustelut,
heitän väliin uuden yksityiskohdan ja taas keskustelu rönsyilee,
tavallaan piilosesti puheenjohtajana pohdinnoissa,
joku muu sitten saakin esittää julkisesti nämä aikaansaannokset,
ja katsoa kysyvästi kirjuria,what on earth..?
toimintaryhmässä menen joukon mukana,
joku muu saa vetää,jos on vetääkseen,
junnaamista en jaksa,
esim. astropäivillä oli erittäin mielenkiintoista seurata ja kuunnella
sivusta porukoitten juttuja tauoilla,
jos joku heitti kommentin,minkä tiesin taatusti olevan päin --
siihen kyllä heitin vastakommentin,
toisaalta on jännä huomata miten keskustelua voi kommenteilla ohjata tiettyyn suuntaan,jopa vahingossa,
ja taas rönsyillään,
ja minä kuuntelen,
mieluummin kuin puhun
ja jännä kun aattelee että 11 huone on yhdistysten huone,
niin SAS on ensimmäinen seura/ryhmä,jonka jäsen olen,
(metästysseuraa ei vissiin lueta,se kun oli isän aikaansaannos,kannatusta seuralle)
sivusta seurasin pitkään erään yhdistyksen toimintaa,mutten koskaan jäseneksi ruvennut,
itsenäisesti taasen toimin tavallaan tuonkin yhdistyksen hyväksi,
tekoja, ei kokouksissa istumisia,sopii minulle


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Asterix - 09.10.2007 16:56:25
Kaikilla on niin hienoja vastauksia täällä. :)

Kai minä olen ryhmässä se ideoija, innostaja ja kannustaja,
eli toisin sanoen ovelasti ujutan kaikki (ikävät) työt muiden tehtäviksi
ja annan heidän loistaa tekemisen ja onnistumisen ilosta. ;D :2funny:


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Solararc - 12.10.2007 21:52:12
Hei, mielenkiintoinen aihe!
Ryhmähenkisyys kaiketi liittyy jotenkin huoneeseen 11, siellä minulla majaille Mars Leijonassa aikalailla aspektoituneena pitkin karttaa...(mm. sekstiili Uranus, sekstiili Venus jne...)

Olen aika liikunnallinen tyyppi, nautin tanssista (aurinko-rapu, kuu-kalat, venus-kaksonen?) ja rymistä. Joukkuelajissa olemme menestyneet sm-tasolla ja kansainvälisestikin. Nykyään käyn jumpalla, lenkkeilen jne...liikunta kai liittyy minun tapaani ilmaista itseäni.

Mutta sitten erilaiset kokoukset sun muut, olen ihan käsittämättömän ujo. Pelkään lausua jotain tönkköä, punastelen ja änkytän. Itsekritiikki lausutuille sanoille on hirmuisen kova...En tiedä, olisiko nousu Neitsyt (yhtymä Pluto) neliöimässä Merkuriusta MC:lle syynä. Kiusallista. Mutta kirjallisesti nuijin kyllä asioita mennen tulleen uuteen uskoon :uglystupid2:

Pienemmässä kahviporukassa olen huumorin sekainen hihittäjä, nauran typerille puujalkavitseille ja saan muutkin nauramaan (kuu-kalat yhtymä Jupiter, aurinko-rapu). Toisaalta aina tarkkailen ihmisten reaktioita, aisti rivien välistä viestintää, kuuulostelen. En kuitenkaan tee tällä aistimallani tiedolla sen kummempaa, en kerro eteenpäin, en juoruile. Kunhan vain elän siinä hetkessä. Tarkkailijana.


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Mosquito - 13.10.2007 18:05:33
Miten toimin ryhmässä?

Johdan sitä! 8)

 :aurinko: :mars: :kauris: yhtymä :keskitaivas:
 :askendentti: :oinas:
 :pluto: :vaaka: Dsc:llä


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: mc82 - 14.10.2007 14:48:34
Mä olen vähän tämmöinen monimutkainen tapaus. Se on nimittäin todella ryhmäkohtaista, miten toimin..

Mä olen  :kuu: :leijona: ja se kyllä näkyy: jos viihdyn ryhmässä, olen suuna päänä hölöttämässä kaikkein kovimpien puhujien kanssa, läppä lentää, touhuan koko ajan ja ilmaisen itseäni paljon myös fyysisesti, ja viihdyn huomion keskipisteessä, nautin huomiosta. Olen huomannut, että ne porukan "seinäruusut" eivät yleensä voi sietää mua - mutta minkäs ihminen voi, kun on vain näin näyttävä ::)  Jos en tunne oloani kotoisaksi tai jään huomiotta, alan helposti mököttämään ja/tai vetäydyn ko. seurapiiristä - en tykkää istua hiljaa tai sitä, jos joku vie paikkani parrasvaloissa ;D :uglystupid2:

Olen erittäin huumorintajuinen ja harrastan erityisesti itseeni kohdistuvaa itseironiaa. Olen yleensä se porukan pelle, joka vitsailee jatkuvasti - tykkään saada ihmiset nauramaan, koska haluan antaa ihmisille pientä iloa ja kevennystä arkeen. Mutta musta löytyy myös vakavampi puoli ja olen valmis keskustelemaan myös syvällisesti, jos tarve vaatii - yleensä mulle tyypilliseen tapaan pienillä heitoilla asiaa keventäen.

Mulla löytyy kartalta  :mars: :aspect_squ: :pluto: - eli tämä ehkä aiheuttaa myös mulle tutun suorapuheisuuden - hienotunteisuus? Pah, mitähän sekin mahtaa tarkoittaa??!? En yleensä ajattele, mitä sanon ja koska olen  :aurinko: :jousimies: , johon liitetään suorapuheisuus ja perusrehellisyys (oikeasti sanon juuri sen, mitä ajattelen), niin loukkaan helposti ihmisiä. En ole suututtanut yhtä tai kahta ihmistä sanomisillani.. :-[  Pitäisi varmaan opetella ajattelemaan, miten asiat ilmaisee, mutku EI JAKSA ::) ;D

Kommunikoinnin planeetta :merkurius: löytyy 11. huoneesta - mitähän tuokin sitten meinaa.. Mulla on muutenkin 11. huone melko kansoitettu, sieltä löytyy  :merkurius: ,  :venus: ja :neptunus: .

En pidä itseäni oikein semmoisena pomoluonteena, olen aikasta rento - tosin kyllä musta löytyy myös se pomottava puoli, jos tarve vaatii. Ehkä  :mars:  :kauris: aiheuttaa tämän - jos asia ei kiinnosta mua, niin en jaksa sitten tehdäkään mitään ja suhtaudun kaikkeen semmoiseen hälläväliä-tyyliin. Jos taas kyseessä on oma homma, niin sitten kyllä raadan vaikka p*rseeni verille ja hion yksityiskohdatkin täydellisiksi. Nöyrä tai alistujaluonne en ole, en voi sietää, kun mua pomotetaan ja joko pamautan sen suoraan päin näköä ja teen selväksi, että turha tulla käskemään mua - tai sitten kihisen hiljaa itsekseni. Töissä kun en oikein kehtaa aina räjähdellä päin ihmisten naamaa - jotain diplomatiaa pitää olla.

Mutta yleisesti ottaen olen se iloinen ja omituinen höpöttäjä, joka nauraa, touhuaa ja hölöttää koko ajan innokkaasti. Yritän kuitenkin ottaa huomioon myös ne hiljaisemmat ja jos joku jää porukan ulkopuolelle, yritän saada myös heidät sisälle porukkaan. Ryhmätyössä esitän omat ideani kovaan ääneen, mutta haluan myös kuulla muiden mielipiteet ja sulattaa niistä toimivan kokonaisuuden.

Joo, tulipas tulva :crazy2:  Ei tästä saa enää erkkikään selvää..


Otsikko: Vs: Miten toimit ryhmässä?
Kirjoitti: Athene - 20.10.2007 22:35:43
Riippuu todella paljon ryhmähengestä.Jos on hyvä ilmapiiri sanon helpommin asioita muuten olen aikalailla tarkkailijan roolissa.