Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Muita kokemuksia => Aiheen aloitti: Esmiralda - 10.10.2007 23:46:00



Otsikko: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Esmiralda - 10.10.2007 23:46:00
Nyt kun elämme uusia energioita, jossa meidän tulisi antaa arvo myös itselle ja omalle työllemme...mutta moraali perää yhteisön hyväksi myös.

Miten näet sairaanhoitajat tässä tilanteessa nyt?


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Rohana - 11.10.2007 10:29:20
Mietin itsekin eilen aloittaa topicin samasta aiheesta.  :smitten:
mielipiteeni aiheesta on, että toisaalta on hyvä että hoitajat vievät asiansa loppuun asti eivätkä anna kesken periksi. Ehkä kokoomus saa tästä pienen opetuksen (?!). Minä ainakin olen tosi kyllästynyt politiikan tyhjänpäiväisyyteen. Oksettaa koko politisismi. :P
Olisi myös hyvä saada sairaanhoitajan työ rahallisesti haluttavaksi ammatiksi, samalla ammatin arvostus nousisi. (Tosin en ymmärrä miten kukaan pystyy olemaan arvostamatta sairaanhoitajia, en pysty käsittämään pennin vertaa huoritteluja yms. mitä hoitajille potilaittenkin taholta heitellään).
Hoitajia tarvitaan ja työvoimapulaa on. Vanhusten määrä kasvaa koko ajan. Ehkä tämä kiista palkankorotuksineen johtaisi kysynnän ja tarjonnan kohtaamiseen, myös hoitolaitosten tarjoaman hoidon laadun paranemiseen.

Toisaalta mielessäni pyörii sana ahneus. Otetaan uhkailemalla se mitä halutaan. Kaksipiippuinen juttu. Piipun toisessa päässä on potilaitten ahdinko, toisessa hoitajien ansaitsema asema. Todennäköisesti muutkin alipalkatut alat alkavat vaatia omia etujaan parannettaviksi, ettei johtaisi enempiin lakkoihin tai peräti yleislakkoon.
Tuli mieleen Sepon jokin taannoinen astrologinen ennustus, eikö siinä sanottu jotakin yhteiskunnan valtarakenteitten romuttumisesta mikäli on pelattu väärillä panoksilla, eli "paha saa palkkansa"-periaatteella. Tai jotain sinnepäin, en muista enää sanatarkasti.

hkä ei niin pahaa ole tulossa ettei jotain hyvääkin.  :smitten:




Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Rohana - 15.10.2007 22:01:03
Alkaa tuntua jo, että menee ihan överiksi tämä homma. Lietsontaa ja hankaluuksien aiheuttamista miten vain eniten taitaa oli jo se tämänpäiväinen tempaus, jonka mukaan kaikkien naisten olisi pitänyt jättäytyä pois töistään sairaanhoitajia sympatiseeratakseen, olivatpa naistyöntekijät sitten minkä alan edustajia tahansa.
Kuulostaa jo naurettavalta. Ja onhan niitä miessaikkujakin.  ;)


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Esmiralda - 15.10.2007 22:08:18
Mikä meille on tärkeintä elämämme kaaoottisimpana hetkenä?

Emme ehkä mene kampaajalle, emme kauppaankaan, eikä kouluunkaan.
Menemme sairaalaan.

Siksi olen sairaanhoitajien puolella. Me kaikki tarvitsemme heitä tosi kipeästi jonakin päivänä! He tekevät elämänläheisintä työtä. Heidän kuuluu jaksaa. Heidän kuuluu voida hyvin.

Mutta, iso MUTTA , mikä minua askarruttaa hyvin paljon.

Kunta tai kuntainliitokset maksavat usein nuo palkat. Nyt on moni kunta tosi lirissä. Konkurssinkin partaalla. Mistä kuntaan talousmiehet, jotka osaavat jakaa arvot oikein?
Nyt jos sairaanhoitajat saavat tahtonsa läpi, alkaa kuntien vyönkiristys.

Mistä rahat? Ja kun ei rahaa, niin teetetäänkö vielä tiukemmasti yhdellä hyvin palkatulla sairaanhoitajalla töitä. Palkkaa saa, mutta tapetaan työllä!

Mikä ristiriita siis! Seuraan tosi mielenkiinnolla miten tässä vuosien myötä käy.

Minulla on visio yksityissairaaloista, yksityiskodeista (joita jo on paljon), joihin on vara palkata sairaanhoitajia ja johon rahakkaat ihmiset menevät.

Eriarvoisuus alkaa rehoittaa!

Mikä siis olisi hyvä? Meille sodanjälkeen syntyneille, suurille ikäluokille, voi koittaa tosi ikävä eläkeikä, jos vähänkin sairastamme.


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: nikki - 15.10.2007 22:59:14
ehkä tässä ovat perimmäiset motiivit hyvinkin kaukana vuosisatojen takana;naisiin kerääntynyt kauna ja viha miesten ylivaltaa kohtaan,
aikaan jolloin nainen oli miehen omaisuutta ja hiljaa "seurakunnassa",mielellään sivistynyt ja älykäs,mutta ei missään nimessä saanut tuoda sivistystään julki kartanon pippaloissa,eli sitä arvostettiin mutta käytännössä siitä ei ollut mitään hyötyä,
toisaalta tulee mieleen ne alkuperäiset hoitajat,"noidiksi" kutsutut
ja roviolla poltetut,
ja kun naiset ovat tuota perimää vuosisadat kantaneet sisimmässään niin sitten kun se purkautuu niin totta kai se menee ensin överiksi,sen on mentävä,jotta jotakin muuttuisi,
ja kun tämä yhteiskunta arvottaa kaiken rahalla niin tämäkin
periaatteellisuus pelataan rahalla,pelin säännöillä,
toiveena saada asenteen muutos,arvonylennys,joka ei sinänsä tarvitse olla ylennys,vaan omanarvon takaisin saaminen,
sen jumalattaren näkyväksi tekeminen,
sinänsä tuo rahalla pelaaminen ja samalla materialla arvottaminen
on just MIESTEN keinoja,elikkä mikä siinä muuttuu??
just niinkuin Esmiralda sanoi,suuremmalla palkalla ihan yhtä läkähdyksiin asti töitä,ei yhtään enempää aikaa käyttää sitä
suurempaa palkkaa käytännössä,nauttia siitä,
työpanoksensa myyminen paremmalla hinnalla,
eiks tämä vaan pyri säilyttämään sitä vanhempiemme mallia,
jossa ihminen arvotetaan työn kautta,palkka mittarina?
ristiriitaista minustakin,
jossakin luki,että jos tyytyisimme samaan elintasoon kuin 20 vuotta sitten,meillä olisi nelipäiväinen työviikko ja rutkasti vapaa-aikaa,
kertokaa minulle miksi talouden pitäisi kasvaa koko ajan?
miksi meidän pitäisi kuluttaa koko ajan enemmän?
jotta talous kasvaisi..
tuleeko se jumalatar onnellisemmaksi kun hilkassa on muutama timantti? entisen veritahran sijasta..


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Esmiralda - 15.10.2007 23:30:53
Olipa ihania nyrkkejä pöytään!!!! :smitten: :tickedoff: :smitten: :tickedoff: :knuppel2:


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Rohana - 16.10.2007 09:34:21
Miksei vaadita pienempää palkankorotusta ja ENEMMÄN HOITAJIA jakamaan töitä jolloin työtaakka kevenisi?! Vai nouseeko se jalka ketterämmin ja kiire ei tunnu yhtä pahalta kun palkkapussi on lihavampi? Ei ymmärrä.  :idiot2:
Jos palkankorotusvatimukset menevät läpi, mikään ei muutu, mutta todennäköisesti kunnallisverotus ym.ym.ym. nousee ja mikään ei ainakaan halpene julkisia palveluja tarvitseville. Puhumattakaan mitä se kunnille tekee, monien talous on jo nykyiselläänkin kuralla. Mistä sitten vielä pihistetään, taasko vanhustenhuollosta ja kouluaisilta? Alkaa suututtaa.  :tickedoff:
Ainahan se on joltain toiselta pois kun toisille kauhakaupalla annetaan.
En tarkoita ettäkö sairaanhoitajan työtä tarvitsisi tehdä pelkkä kutsumus sydämessään ja palkasta viis, mutta en myöskään pidä kiristyksestä. :uglystupid2:
Jos vaikka vähempikin olisi riittänyt.


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Chandra - 16.10.2007 09:37:00
Voih! :'(

Täytynee taas kerran esittää poikkeavan mielipiteen.En siinä,etteivätkö hoitajat tarvitsisi lisää palkkaa,vaan miksi koko kakku kerralla?
Se on todella suuri korotus ja tuntuu kyllä kuntien pussissa.
Lisäksi sen verran,että mistä nuo rahat?

Jos hoitajat nyt saisivat tahtonsa tuollaisenaan läpi,niin pian seuraisi joku muu ryhmä.Superilaiset,jotka päätyivät sopuratkaisuun,tekevät kyllä useimmiten raskaimman ja likaisemman työn.
Paine sairaaloissa on kova,mutta virkojakin on nykyisin lähes mahdoton saada.
On odotettava,että joku poistuu eläkeiän,tai sairauden vuoksi.Paikan saa yleensä pitkää sijaisuutta tehnyt.
Molemmat kun tulisivat nyt toisiaan vastaan.
Pelottaa myös tuo hoitamattomuus.Esim.mielenterveyspotilaiden pitäisi toistaiseksi olla ulkona tästä,mutta tuoreessa muistissa on viime kertainen lakko,jolloin avo-osastot suljettiin ja kaikki ulos odottamaan lakon loppumista.
Oli itkua ja kaaosta.

Toivottavasti ratkaisu syntyisi ilman lakkoilua.
Pitänee vielä sanoa,että palkkaus on tiedossa,kun opiskelemaan lähtee.


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Arkiviisu - 16.10.2007 10:18:00
Miksei vaadita pienempää palkankorotusta ja ENEMMÄN HOITAJIA jakamaan töitä jolloin työtaakka kevenisi?! Vai nouseeko se jalka ketterämmin ja kiire ei tunnu yhtä pahalta kun palkkapussi on lihavampi?


... olen omaa sarkaani tehnyt sosiaali ja hoitoalalla - sekä virasto, laitos että kenttätyössä .... tällä nyt koetin avata SITÄ mistä näkökulmasta mm. työntekijänä asiaa kuulostelen  :o ...

Ja lisäksi kansalaisena, omaisena, omakohtaisena kokijana, kolmannen sektorin kautta .... ja ....  :-\

Kyllä oma ajatukseni  - kokemukseni kautta on juuri sama mistä Aamunkoitto kirjoitat ELi ENEMMÄN HOITAJIA jakamaan töitä jolloin työtaakka kevenisi
 

Jos palkankorotusvatimukset menevät läpi, mikään ei muutu, mutta todennäköisesti kunnallisverotus ym.ym.ym. nousee ja mikään ei ainakaan halpene julkisia palveluja tarvitseville. Puhumattakaan mitä se kunnille tekee, monien talous on jo nykyiselläänkin kuralla. Mistä sitten vielä pihistetään, taasko vanhustenhuollosta ja kouluaisilta?


Hmm. talouspolitiikko en ole - politiikkaa kyllä seurannut ja mukanakin ollut - luottamusmiehenä ymv. - ja kunnallispolitiikassa ... ja kyllä - kun useiden kuntien talous on pohjalukemissa, kuntia yhdistetään, palveluja lopetetaan ja keskitetään .... jo tällä hetkellä NIIN eittämättä tulee mieleen ETTÄ  jos koko kakku kerrallaan "leivotaan" - niin tarveaineet siihen kakkuun maksavat juuri ne ihmiset jotka muutenkin ovat heikoimmilla , JA kuitenkaan he eivät itse mahdollisesti pääse maistamaan sitä kakkua ... epäoikeudenmukaisuus huipussaan   :-\

Eli kun julkiset palvelut vähenee ja terv.keskuksia yhdistetään, ja osastoja suljetaan  ???  ???  ymv. niin HÄN jolla on mistä ottaa menee yksityiselle VAAN hän ja me jotka olemme kutakuinkin julkisten palveluiden ja terveydenhuollon varassa - olemme pulassa ... ja kuinka käy kaikkien muidenkin jullkisten palveluiden KUN kaikki vaikuttaa kaikkeen ....

Ainahan se on joltain toiselta pois kun toisille kauhakaupalla annetaan.
En tarkoita ettäkö sairaanhoitajan työtä tarvitsisi tehdä pelkkä kutsumus sydämessään ja palkasta viis,
Jos vaikka vähempikin olisi riittänyt.


.... minä myös arvostan ja kunnioitan hoitotyötä tekeviä - itseasiassa jokaista heistä katsomatta siihen ovat erikoissairaanhoitajia vai perustyötä sairaalassa tekeviä - että syvemmin kun tätäkin asiaa ajattelee NIIN kyse on paljon isommasta asiasta kuin pelkästään siitä että saavatko TEHYN sairaanhoitajat sen korotuksen palkkaansa jota  ovat vaatimassa .... että rahallako se osoitetaan tai mitataan että SINÄ/MINÄ olemme arvokkaita tälle yhteiskunnalle ....  ???

Ja vielä sitä tässä ajattelen - kun kaikenkaikkiaan näin huikeat palkankorotukset pian näkyvät hintojen nousuna sekä palveluissa että tarvikkeissa NIIN NÄMÄ korotukset koskee kaikkia JOPA heitä jotka tavalla ja toisella ovat jääneet näiden tämänhetkisten korotusten ulkopuolelle ... :'(

Ja puhun nyt vaikka itsestäni kuka elän ansiosidonnaisen korvauksen varassa , odottaessaeni päätöstä ETTÄ myöntääkö KELA minulle kuntouttamistukea  pitkän sairasloman jälkeen ... ja samalla kuuntelen valtiovallan syytöksiä siitä että OLEN YKSI heistä jotka olen kirjoilla ihan väärässä paikassa , ja ihan vain senvuoksi että tämän mann järjestelmä on tällä hetkellä tämä ....

Hups kun alkoi pulputa. Nyt suljen sanaisen arkkuni .  :-X :-X


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Chandra - 16.10.2007 10:43:10
Eriarvoisuuttahan tässäkin yritetään hälventää.sairaanhoitaja-lääkäri.
Mutta entä perushoitaja-sairaanhoitaja,tai laitosapulainen?

Silloin kun nimike oli vielä sairaala-apulainen tein pitkää sijaisuutta lähinnä leikkausosastolla.
Kiire oli kova.Salit piti siivota leikkausten välissä ja olla nostamassa potilasta lavetilta petiin,kun leikkaus loppui.Neljässä salissa tehtiin töitä ja meitä oli kaksi päivävuorossa,muuten yksi.
Silmiä olisi tarvinnut huomattavasti enemmän,kun seurasi alkuun milloin mikäkin leikkaus loppuu ja seuraava alkaa.Siinä sivussa piti vielä pitää heräämöt ja lääkäreitten huoneet siistinä.

Ajan kanssa oppi tietysti kuinka kauan suunnilleen mikäkin leikkaus kestää ja ompeluvaiheessa vasta valmistautui menemään saliin.

Me kuitenkin kannoimme amputoidut raajat poltettaviski,haimme ne salista,samoin korjasimme ja pesimme aborttien jälkeen ja joskus näki jotain,mitä ei olisi halunnut.
Siinä oli kaikkien juoksupoikana,koska katsottiin,että meillä on aikaa.
Haukut tuli kuitenkin välittömästi,jos jokin meni pieleen.Pieni veripisara lampussa esim.
Ymmärrettävää,koska hygienian on oltava huipussaan saleissa.

Entäs palkka? :2funny:
Ei sitä kannata edes mainita,vaan rakastin sitä työtä.
Toki olisin tarvinnut suurempaa palkkapussia ja huomioitiinhan meidät kun olimme sairaina ja kohtelu muutenkin oli vapaa ajalla ok.

Sama vauhti oli osastolla työskentelevillä.Joten kyllä palkkaus koko sillä rintamalla on alhainen,mutta jotain rajaa.
Kaupan työntekijät esim.ovat suunnilleen yhtä kovilla,ellei kovemmalla.
Perheelle ei juuri jää aikaa ja me nurisemme jonoissa.

Naisasiastakaan niin tiedä.Yhä enemmän on miehiä joka alalla.


Otsikko: Vs: VÄHÄN MUUTAKIN
Kirjoitti: Arkiviisu - 16.10.2007 11:03:58
...... :-X avattava tämä "suu vielä" :)
Eriarvoisuuttahan tässäkin yritetään hälventää.


Sillä näin on pakko tarkentaa edellistä kirjoitustani TAI tiivistää ETTÄ - mieluummin sellaisia muutoksia eli korotuksia että korvauksia jotka ovat ns. maltisllisia eli eivät aiheuta " tsunamiketjuja" ELI että korotus jää todelliseksi eikä vain nimelliseksi.

Nimellinen on mielestäni sellainen korotus joka laittaa liikkeelle sellaisen tapahtumaketjun - jossa hinnat nousee palvelut vähenee , ja kun jonkun toisen saaman " hyvän" johdosta iso joukko toisia joutuu kärsimään - vaikka välillisesti niin kuitenkin.

TIetty voidaan sanoa ETTEI ole TEHYN vastuulla se jos jakun kunnallisten palveluiden taso ja tarjonta heikkenee  - vaan onhan selitys asialle ainakin suhteellisen ilmeinen . Tai ainakin välillinen .

Itse olen arvoiltani maltillisuuden kannalla
- että  mieluummin jokaiselle jotain kuin yhdelle joukolle paljon .. sillä oma oletukseni on ettei tämä TEHYN taistelu   ole alkuna tapahtumaketjulle jossa nostetaan  opettajien, sosiaalipuolen/sosiaalityöntekijöiden, mieleterveystyöntekijöiden ja ... palkkoja/ sillä yhtä merkittävää työtä nämä ammattiryhmät tekevät JA aivan alipalkattuina ... uskon että tällaiseen tilanteeseen eli liittokohtaiseen neuvotteluun ei ihan äkkiä mennä.

Kokonaisuus on kuitenkin olemassa ja se ETTÄ
kaikki vaikuttaa kaikkeen.
Eli miten säilytetään  ja mahdollistetaan tasapaino.... tämänkin rupeaman jälkeen. Kun kokonaisuuden yhtä osaa korostetaan ylivertaisesti varrattuna muihin .... mitenkähän tämä menee jos sama tilanne olisi fysiikan puolella!!!! ????? Eli että mikä on väistämättömättömästi edessä. :o

Ja . sanotaan että rahalla saa ja hevosella pääsee MUTTA kyllä itse kannatan että jokin muu alkaisi olla arvo ja mittari kuin raha - sellaisenaan kun se nyt on  - ettei ammattien arvostus perustuisi siihen että mistä saa kunnon liksat ja pääsee vähimmällä työllä - jotenkin uskon tämän "uuden maailman ajan" nuoriin ja lapsiin ETTÄ sittenkin heidän arvoissaan menee läpi jokin muu kuin raha - varsinkin näinä I L M A S TON MUUTOS A I KOINA joka  vaatii jokaista  kohtuullisuuteen ... eli jollain lailla on koko suunta käännettävä ... enkä tarkoita pelkästään TEHYÄ ja sairaanhoitajia tai edes palkkaneuvotteluja VAAN mittavampaa kääntymistä - kohtuuden suuntaan - KUN lähestulkoon kaikilta osin tiedämme mihin ne KOROTUSRAHAT menee - NO kulutukseen ainakin isoin osa JA se tarkoittaa lisääntyvää energia kulutuksen kasvua, kasvavia jätevuoria jne.  :-[

Saattoi mene PAHASTI offiin VAAN
tätä allekirjoittaneesta on kokonaisuus ja KOKONAISUUTTA  ja nykypäivinä on vain niin ETTÄ pienenkin asian, teon tai tapahtuman vaikutus KOKONAISUUTEEN tapahtuu lähes samanaikaisesti.
KUN eletään näillä kriisirajoilla " eli kaaoskasan huipulla" eli jos ajatellaan että nykyinen tilanne on jo hiekkakasan huippu ja JOKAINEN asia on pieni hiekanjyvä joka vaikuttaa siihen kasaan JA sitten tarvitaan enää yksi hiekanjyvä - KUN KOKO KASA SORTUU - että näitä ajatuksia vasten ajattelen kokonaisuutta ja merkityksen oleellisuutta.  :smitten:

:-X  :-X  :-X









Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Atomi - 16.10.2007 11:39:35
Tää Tehyn vaatimus on minunkin mielestä kaikkia ihmisiä koskettava asia. Olen huolestuneena seurannut viime vuosina näitä juttuja kuinka terveyskeskus- ja sairaalamaksuja nostetaan koko ajan. Palvelujen puutteella ohjataan ihmisiä käymään mieluummin yksityisellä kuin julkisella puolella hoidossa. Toisin sanoen suomalaisia ohjataan kohti amerikkalaista terveydenhuoltojärjestelmää, jossa rahalla saa ja köyhät kuolee hoidon puutteessa. Sen takia minun mielestä kyse on Todella Tärkeästä arvokeskustelusta, joka on erittäin tervetullut tähän yhteiskuntaan.   :)

Suomi ylpeilee sillä, että saa halvalla hyvää terveydenhuoltoa. Halpa tarkoittaa sitä, että henkilökuntaa sairaaloissa on puolta vähemmän kuin muissa Pohjoismaissa tai Euroopassa ja niillekin vähille maksetaan puolta pienempää palkkaa kuin muualla. Ihanko oikeasti tällä voidaan ylpeillä? Henkilökuntaa tuskin saadaan yhtään enempää, kun nytkään ei saada riittävästi työntekijöitä. Eläkepommi on vasta tuossa viiden vuoden päästä ja sen jälkeen en tiedä mistä enää duunareita löytyy. Tästä kuntapäättäjien pitäisi olla aidosti huolissaan eikä siitä, että terveydenhuoltoon kuluu liikaa rahaa. Kuka meitä enää kohta hoitaa?  :(

Yksi hauska esimerkki noista palkoista oli jossain lehdessä se, että Puolassa sairaanhoitajan reaalipalkka on kaksinkertainen suomalaiseen verrattuna. Todennäköisesti siis sairaanhoitajat olisivat Suomessakin ihan tyytyväisiä palkkaansa, jos verotusta kevennettäisiin ja yleistä hintatasoa laskettaisiin. Kuka tätä vastustaa?  :coolsmiley:


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Chandra - 16.10.2007 13:01:46
Arkiviisu!Kirjoitit kauniisti ja täyttä asiaa.

Kun Atomi mainitsit tuon Puolan,niin tuli tässä aijemmin mieleen,että Virosta on otettu työvoimaa jo kauan töihin,joita suomalaiset eivät halua tehdä.
Työ on raskasta ja henkilökuntaa liian vähän.
Yksityispuolelle pääsee heti,mutta esim.minä voisin siitä vain haaveilla

Jos tällainen joukkoirtisanoutuminen nyt otetaan taisteluvälineeksi ja se katsotaankin laittomaksi,eli irtisanoutuminen olisikin lopullinen asia,niin kohta kuuntelisimme latinan sijasta myös Viron kieltä.

Juu,moninainen asia tämä on.Palkkaa tarvitaan lisää,mutta pyyntö vaikuttaa kohtuuttomalta.


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: nikki - 16.10.2007 13:46:03
minusta tämä on pitkälti myös periaatteellinen kysymys,
pistetään päättäjät lunastamaan lupauksensa,
enää ei siedetä tyhjiä puheita,mitta on tullut täyteen,
aika on tavallaan kypsä,
astrologisestikin tämä näkyy,
 :venus: :saturnus: :neitsyt:,hoitaja vaatii vastuuta puheitten toteuttamisessa,myös tavallaan arvokeskustelua työstä,
neitsyen huone on aluntein ollut orjuuden huone,"orjakapina" noin kärjistettynä,
hoitajilla on usein  :venus: 12 huoneessa astrologisesti tarkasteltuna;ja sielläpä on kalojen merkissä nyt uranus,
vaatii uudistuksia,vallankumousmeininkiä,
 :vesta: :pluto: periaate fokusoituu nyt tähän ammattikuntaan,
polttopiste,puhalletaan yhteen hiileen,kenen joukoissa seisot jne..
toisaalta tämä koko irtisanoutuminen vaatii psyykkistä selkärankaa
pysyä päätöksessä, :venus: :saturnus:,saturnus on psyyken selkäranka noin kuvannollisesti,
saturnus ja uranus kuvaavat myös aikaa,
chiron siinä välissä parantamassa

tuo saturnus neitsyessä tuo lähivuosina työvoimapulan
just duunareitten töissä;esim. telakat tulevat olemaan ihmeissään kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle,
haalari kun ei nykynuorisoa houkuta virka-asuna,
että luultavasti yhteiskunnassamme tulee kuohumaan vielä pitkän aikaa;tää on vasta alkusoittoa,
toisaalta mietin sitäkin että mikä se on se palkka,millä riittävästi toimeen tulee,työn vaativuus,arvostus,
onhan monien sinniteltävä paljon pienemmilläkin palkoilla,
omakin työni palkan suhteen sieltä matalimmasta päästä,
ei lähelläkään hoitajien palkkaa,vastuuta varmasti yhtä paljon,
työn arvottamiseen tarvittaisiin muutos,
jonkunhan on kuitenkin tehtävä se likainen ja raskaskin työ jotta toinen voi jatkaa puhtailla käsillä aivotyöskentelyä vaativaa hommaa,
eivätkö he molemmat sinänsä tee yhtä tärkeää työtä?
tietysti palkassa pitää näkyä työhön valmistumiseen käytetty aika
ja vaiva,mutta että sen palkkaeron ei tarvitsisi olla niin kauheen suuri ja ruokkia eriarvoisuutta ja arvohierarkian ylläpitoa,
mikä ilmeisesti on tyypillistä just sairaalamaailmassa


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: *yildirim* - 16.10.2007 14:54:08
Miksei vaadita pienempää palkankorotusta ja ENEMMÄN HOITAJIA jakamaan töitä jolloin työtaakka kevenisi?! Vai nouseeko se jalka ketterämmin ja kiire ei tunnu yhtä pahalta kun palkkapussi on lihavampi? Ei ymmärrä.  :idiot2:
Jos palkankorotusvatimukset menevät läpi, mikään ei muutu, mutta todennäköisesti kunnallisverotus ym.ym.ym. nousee ja mikään ei ainakaan halpene julkisia palveluja tarvitseville. Puhumattakaan mitä se kunnille tekee, monien talous on jo nykyiselläänkin kuralla. Mistä sitten vielä pihistetään, taasko vanhustenhuollosta ja kouluaisilta? Alkaa suututtaa.  :tickedoff:
Ainahan se on joltain toiselta pois kun toisille kauhakaupalla annetaan.
En tarkoita ettäkö sairaanhoitajan työtä tarvitsisi tehdä pelkkä kutsumus sydämessään ja palkasta viis, mutta en myöskään pidä kiristyksestä. :uglystupid2:
Jos vaikka vähempikin olisi riittänyt.



tässä olen aamunkoitto kanssasi samaa mieltä mielummin heille vähemmän palkkaa ja juurikin enenmän ammatinsa osaavia hoitajia.itsekkin alalla työskennellenä tiedän että työtahti jo nyt päätä huimaava.

ketä hoitajaa se lohduttaa jotta jos saat enenmän palkkaa kun työmäärään itsessään hukkuu pitkälti jo nyt. pienenpi palkankorotus ja lupaus siitä että ammattitaitoisia hoitajia palkataan joka saralle lisää olis mielestäni paljon järkevämpää.


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Kurpitsa - 16.10.2007 21:51:22
Alkaisiko mahdollisista irtisanoutumisista vaihtoehtohoitojen markkinat?


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Ippuska - 16.10.2007 22:00:17
Varmasti!
 8)


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Arkiviisu - 17.10.2007 08:37:57
KIITOS  :-* NIKKI ... tätä odottelin ELi  " taustatietoa" ....  :angel:  :smitten:

minusta tämä on pitkälti myös periaatteellinen kysymys,
pistetään päättäjät lunastamaan lupauksensa,
enää ei siedetä tyhjiä puheita,mitta on tullut täyteen,
aika on tavallaan kypsä,
astrologisestikin tämä näkyy,
 :venus: :saturnus: :neitsyt:,hoitaja vaatii vastuuta puheitten toteuttamisessa,myös tavallaan arvokeskustelua työstä,
neitsyen huone on aluntein ollut orjuuden huone,"orjakapina" noin kärjistettynä,
hoitajilla on usein  :venus: 12 huoneessa astrologisesti tarkasteltuna;ja sielläpä on kalojen merkissä nyt uranus,
vaatii uudistuksia,vallankumousmeininkiä,
 :vesta: :pluto: periaate fokusoituu nyt tähän ammattikuntaan,
polttopiste,puhalletaan yhteen hiileen,kenen joukoissa seisot jne..
toisaalta tämä koko irtisanoutuminen vaatii psyykkistä selkärankaa
pysyä päätöksessä, :venus: :saturnus:,saturnus on psyyken selkäranka noin kuvannollisesti,
saturnus ja uranus kuvaavat myös aikaa,
chiron siinä välissä parantamassa

tuo saturnus neitsyessä tuo lähivuosina työvoimapulan
just duunareitten töissä;esim. telakat tulevat olemaan ihmeissään kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle,
haalari kun ei nykynuorisoa houkuta virka-asuna,
että luultavasti yhteiskunnassamme tulee kuohumaan vielä pitkän aikaa;tää on vasta alkusoittoa,
toisaalta mietin sitäkin että mikä se on se palkka,millä riittävästi toimeen tulee,työn vaativuus,arvostus,
onhan monien sinniteltävä paljon pienemmilläkin palkoilla,
omakin työni palkan suhteen sieltä matalimmasta päästä,
ei lähelläkään hoitajien palkkaa,vastuuta varmasti yhtä paljon,
työn arvottamiseen tarvittaisiin muutos,
jonkunhan on kuitenkin tehtävä se likainen ja raskaskin työ jotta toinen voi jatkaa puhtailla käsillä aivotyöskentelyä vaativaa hommaa,
eivätkö he molemmat sinänsä tee yhtä tärkeää työtä?
tietysti palkassa pitää näkyä työhön valmistumiseen käytetty aika
ja vaiva,mutta että sen palkkaeron ei tarvitsisi olla niin kauheen suuri ja ruokkia eriarvoisuutta ja arvohierarkian ylläpitoa,
mikä ilmeisesti on tyypillistä just sairaalamaailmassa


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: nikki - 19.10.2007 11:55:41
tuolla mtv-3 uutissivuilta löytyy Timo Haapalan blogi,
Setä Arkadia ja erityisen hyviä kommentteja perässä tästä
"pommista",linette käyneetkin lukemassa,
ja jos asia ketä astrologisesti kiinnostaa niin tehkääpä irtisanoutumiskartta,19.11.2007 kellonajaksi laitoin 12.00
paikalla ei niin väliä,
ja tuolla kellonajalla oikein mukava kartta,
 :askendentti: :kauris:-minähän pidän sen minkä lupaan,
 :pluto: :askendentti:,valta vaihtukoon,pakkorako,
sitten tässä on poliittinen juonittelu kulissien takana,
kuin myös sänkykasvisten ja syöpäpotilaitten "luonnollinen poistuma" kivasti hoidettu samalla,
 :aurinko: :skorpioni:mc ja tätähän ei heti unohdetakaan,
kriisitilanteissa olen parhaimmillani,rakasta tai vihaa,minä olen lojaali "siskolle",
t-risti ja  :jupiter: :jousimies: virittävät yhteiskunnallisen keskustelun vilkkaana,
 :venus: :vaaka: 8 huone -valtion pussista ,kiitos,pikkasen lisää tähän kauniiseen käteen...
vesikolmio,tunteet mukana täysillä,hoiva-alasta kyse,
ihmisten perusturvallisuus tulee järkkymään, :mars: :rapu:RX
jos  :askendentti: on  :kauris: ja  :vesta: :kauris: tarkoittaako se hiljasella liekillä pitkään palamista?
hyvät neuvot tarpeen itsestä huolehtiessaan, :ceres: :harka: :aspect_opp: :merkurius: :skorpioni:,oppia ikä kaikki


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Ippuska - 19.10.2007 12:06:42
nikki, oletko lintunen? Näet todella korkealta ja laajasti kaikki asiat ja -yhteydet  :angel:
:smitten:


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Atomi - 19.10.2007 12:33:41
Nikki - sinä olet kyllä täyttä kultaa tällä foorumilla!  :smitten:

Onneksi Nikki toi upeasti astrologisen näkökulman mukaan keskusteluun. Tavantien tallaajana minä en osaa kuin harmailla aivosoluilla ajatuksia vähän vilosohvoida. Tämä on ihan oikeasti nimittäin tosi ajankohtainen keskustelu. Mietin noita ehdotuksia, että lisää henkilökuntaa pitää palkata. Pulma vaan on siinä, ettei ole mistä palkata. Työttömyyskortistossa ei ole alan ihmisiä ja työssä olevat jo tekevät jatkuvasti ylitöitä. Nähdäkseni ainoa keino saada lisää työvoimaa olisi tehdä terveydenhuollosta pakkosiirtola, jonne työllistettäisiin esim. vankeja. Muuten ihmisiä ei voi pakottaa alalle. Minusta parempi vaihtoehto olisi ryhtyä vihdoinkin huolehtimaan nykyisestä työvoimasta, joka sekin on koko ajan vähenemässä. Tietysti jos jollakin keinolla terveydenhuollosta saadaan kiinnostava ala, jonne yllättäen haluaisi kouluttautua pilvin pimein porukkaa, niin sehän olisi ratkaisu. Tämä ei vaikuta kovinkaan todennäköiseltä vaihtoehdolta.  :(

Mikä palkka on riittävä olisi hyvä kysymys esim. kansanedustajille ja muille varakkaille. Katsoin kerran dokkaria, jossa haastateltiin asiasta miljonäärejä ja jokainen heistä sanoi rahaa olevan riittävästi, kun sitä on vielä vähän lisää. Kysymys ei mielestäni ole rahasta, mutta minähän olenkin idealisti. Minusta parasta olisi, että koko rahaa ei edes tarvittaisi, vaan kaikki tekisivät työnsä ja eläminen sinällään olisi rahasta vapaata. Mutta tuota tuskin tapahtuu tässä elämässä, vaikka 2012 onkin jo lähellä. En usko, että duunarit niinkään ovat riippuvaisia rahasta kuin varakkaat ja rikkaat. Nyky-yhteiskunnassa vaan arvotkin mitataan rahassa. Jos mietitään asiaa esim. taiteen maailmassa, niin en tosiaan ymmärrä miten "lasten piirustuksista" halutaan maksaa mielettömiä summia. Itse arvostan paljon enemmän hoitajia, jotka minuakin hoitavat ja olen valmis heidän avustaan maksamaan. En ymmärrä miksi heidän pitäisi saada huonoa palkkaa, vaikka he suurin osa ovatkin naisia ja perinteisesti matalapalkka-ala. Miksi asioita ei voisi korjata? Johtajuuskeskustelussa joku toi esille, että naisjohtajien pulma on se, että nainen on susi naiselle. Siitäkö tässäkin palkkakateudessa on kyse?  :knuppel2:

Minä sanon tsemppiä hoitsut!! Hoitakaa nyt omaa asiaanne rauhassa, niin jaksatte sitten hoitaa myös meitä hoitoa tarvitsevia.  :smitten:


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Ippuska - 19.10.2007 14:34:39
Eikö olekin paradoksi: taide-/viihdeala vs. hoitoala - palkkioissa siis  :crazy2:

Zemppiä hoitsut täältäkin  :angel:
 :smitten:


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: ilona1 - 20.10.2007 15:12:41
Eilinen työpäivä:

Aamulla 7.45 avasin työkirjani ja tarkistin miten monta kotikäyntiä minulla kotisairaanhoidon terveydenhoitajalla on, työaika loppuu tänään 14.30. Niitä on kertynyt perjantaille 12 kpl, joista suurin osa on(maaseudulla kun ollaan) jopa viidenkymmenen kilometrin päässä toisistaan. Tulee siis pitkä lenkki.

Lähden sata lasissa hakemaan peräkylän mummolta veriryhmäkoetta, koska hänen hb on laskenut pitkästi alle sadan. Täytyy soittaa sairaalaan, että hän tarvitsee verta pari pussia. Odotan puhelimessa sairaalan vaihteessa, puolituntia, ajan samalla huonoa tietä mummon luo ja rukoilen että pysyn tiellä, jota ei ole päällystetty. viime yönä satoi ja tie on velliä. Entinen puhdas auto. Työpaikka ei korvaa, jos työajossa ajan ojaan.

mummo järkyttyy uutisesta pahemman kerran. Hänellä on sairaan huonot verisuonet ja vitsailemme jotta verta pitää ottaa pian oikealla koukulla. Saan verta vihdoin peukkusuonesta.

Saan putket täyteen ja laitan samalla kahvit tippumaan ja keitän hänelle puuron, vaikka ei kuulu työnkuvaan, mutta mummoa niin kismittää edessä oleva sairaalaviikonloppu että ajattelin vähän helppiä kotitöissä edes.

Haen samalla pari muuta koetta 90- vuotiailta vanhuksilta, toiselta otan verta käden päältä ja lohdutan hetken, hänen paras ystävänsä nukkui pois viikko sitten. Kaikki ystävät ovat nyt astuneet tuonpuoleiseen. Yksinäisyys. Mummo pyytää Jumalaa ottamaan hänetkin pois. Olemme hiljaa hetken.

Juoksen veret labraan ja lennossa juon kahvit toimistolla, kylmät sellaiset ja totean etten ehdi pitää ruokatuntia sillä lääkäri soitti ja passitti minut kolmelle ylimääräiselle kotikäynnille joista yhdessä soitan ambulanssin, tarkkailen verenpainetta, joka vain laskee ja laskee, odotan lanssin tuloa ja murehdin kun kello menee ja pitäisi olla jo seuraavassa paikassa. Asiat tärkeysjärjestykseen kuitenkin.

Pissahätä on kauhea, ei pääse vessaan, koska aina ihmisten luona ei ole kovin siistiä eikä aina voi oikein pyytäkään.

Seuraavassa paikassa minut haukutaan lyttyyn, kun joudun pistää vitamiinipiikin papalle, jota ilman hän ei voi todella elää. olen valkoisissa kulkeva huora, hän huutaa perään.

Juoksen lähikaupasta limsapullon, kädet tärisevät kun sokeri alhaalla, ei nyt ehdi syödä, kello on jo kaksi, vielä neljä käyntiä jossa yhdessä hoidan syöpäpotilaan lääkityksen, siellä menee ainakin tunti.

Tehyllä on ylityökielto mutta en voi noudattaa tätä, ihmiset odottavat minua, ketään muuta ei nyt ole heitä hoitamaan!

Lopen uupuneena, nälkäisenä, haukuttuna, edelleen pissahätäisenä istun autoon, klo on 17.20. Starttaan auton ja ajan kotiin, sitten rakennuksille tekemään remonttia ja klo 01.00 kotiin..

Terveydenhoitajan työpäivä. Käteen kuussa 1500€. Ihmisten hengessä vastuussa.


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: *yildirim* - 20.10.2007 16:16:42
ilona1

kunnioittevaa todellakin että jaksaa tuollasta päivää tehdä...mutta tuossa toit mielestäni hyvin esiin sen että miksei vaikka tyytyä hieman pienenpään palkankorotukseen ja vaadittaisi samalla sitä ammattitaitoista henkilökuntaa lisää tasaisesti joka puolelle.

olen miettinyt itsekkin hoitoalan ihmisenä että mitä hyödyttä jos palkkaa vaikka 2000e käteen kuussa jos muuten tapetaan hirveällä työmäärällä?

pidemmän päälle mielestäni hoitajien terveys kärsii ja siinä ei kai hieman isompi palkkapussi lohduta???


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Ippuska - 20.10.2007 17:07:08
ilona1, tuli aivan tippa silmään tuosta kaikesta - TODELLA rankkaa, varmasti välillä henkisesti palkitsevia päiviä, mutta sitten myös nuita sylkykuppitilanteita  :-\

VOIMIA ja työnILOA, toivon, että myös kohta palkkapussi paksunee  :angel:
 :smitten:


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: ilona1 - 20.10.2007 17:25:43
Kiitos paljon kommenteista.
Mitä minä henk.koht. haluaisin, muutosta, työhöni, olisi sellainen 300€ palkankorotus ja ehdottomasti lisää työvoimaa. Se ettei pää kolmantena jalkana tarvitsisi juosta päivästä toiseen burnotin partaalla, saisi sen työnilon jokaisen päivään. Ja yleisellä tasolla kohtalokkaiden virheiden tekeminen varmasti vähentyisi rutkasti! Työ on palkitsevaa mutta henkisesti kuin fyysisestikin erittäin raskasta.


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: BlueRose - 20.10.2007 23:35:09
Itselläni on kaksi kantoinen mielipide tästä joukko irtisanomisesta  :-X toisaalta hyvä, että tulee uudistuksia ja laitetaan voimalla uusia energioita liikkeelle :knuppel2: mutta taas ne jotka ovat kouluttautuneet sairaanhoitajan ammattiin, niin tekevät sen tietoisesti työn vaatimuksista ja palkan pienuudesta :coolsmiley: ja en katso sitä hyvällä, että heikompien terveydellä leikitään muutaman euron takia :uglystupid2: iso riski, se voi joko kannattaa tai ei, itse en irtisanoisi itseäni, jos olisin sairaanhoitaja, koska en ota tietoista riskiä siitä, että lapset eivät saisi jokapäiväistä leipäänsä :angel:


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Chandra - 21.10.2007 19:46:55
En sitten millään voi ymmärtää,miksi juuri hoitajat on nostettu tällaiselle jalustalle?? :uglystupid2:
Tulee mummovainaa mieleen kun häntä terveyskeskukseen vietiin.
Sairaanhoitaja oli jo sellainen neiti,että kolmesti piti nyökyttää ja lääkärille ei tohtinut edes puhua.Niin korkea arvoista porukkaa oli.
Joten eipä auttanut,kun mennä mukaan,että mummo edes kuuli,kun joku hänen tilanteensa selitti ja matkalla kotiin tai sairaalaan sitten tulkattiin taas mitä oli lääkäri sanonut.

Eikös ihmisten pitäisi olla tasa-arvoisia jo nykyään? :tickedoff:
Siivoojat painaa hiki hatussa olemattomalla palkalla.Nokian nauhalla naiset ja miehetkin paukuttaa yhtä ja samaa osaa viidessäkin vuorossa,eikä kukaan heitä sääli.Lisä liksa tulee kun tekee vuorot peräkkäin varsinkin viikonloppuisin.

Miksi siitä työpaikasta ei vain sitten oteta hatkoja,jos se niin kamala on.Uudenajan tienraivaajillehan pitäisi jo olla pitkältä ajalta tuttua se,että tarkoituskin on työpaikkaa vaihtaa ja löytää mielekästä tekemistä.
Vaan jospa ei haluakaan menettää mummojen kumarrusta ja elää hieman vaatimattomammin? ::)

Sairaanhoitajat ovat vain yksi pieni työryhmä.On vaikka miten paljon ihmisiä,jotka työskentelevät ulkonakin pakkasrajoista ja sateista piittamatta.Eikä tuollaista tärkeilyä esiinny.

Juu,palkkaa vaan rutosti lisää,tuplaten.Sittenhän yksi voi taas tehdä kahden työt,jos kerran selkäranka korvataan rahalla.
Eläkekin muuten nousi alkuvuodesta,,, ::)
Taisi olla tavallisilla mammoilla tuo nousu noin 5 euroa kk:ssa.Jotta siitä vaan maksamaan hoitsujen palkkoja.


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 21.10.2007 19:59:13
Se pisti silmään että pitkäaikaissairaat eivät saisi kunnollista hoitoa.. eivät kai he saa irtisanoutua niin, että siitä tulisi vaaratilanteita potilaille? Mikä on laki?

Se mitä jää käteen ei toki ilonan kuvauksessa paljon naurata.. siihen tulisi tehdä muutos.


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Buf~ - 21.10.2007 20:18:31
ilona1

kunnioittevaa todellakin että jaksaa tuollasta päivää tehdä...mutta tuossa toit mielestäni hyvin esiin sen että miksei vaikka tyytyä hieman pienenpään palkankorotukseen ja vaadittaisi samalla sitä ammattitaitoista henkilökuntaa lisää tasaisesti joka puolelle.

olen miettinyt itsekkin hoitoalan ihmisenä että mitä hyödyttä jos palkkaa vaikka 2000e käteen kuussa jos muuten tapetaan hirveällä työmäärällä?

pidemmän päälle mielestäni hoitajien terveys kärsii ja siinä ei kai hieman isompi palkkapussi lohduta???
Mistä sitä ammattitaitoista työvoimaa tulee lisää? Hoitajia vaihtaa alaa tai lähtee ulkomaille. Nöyristelyn on loputtava. Päättäjien pitäisi vihdoinkin herätä todellisuuteen. Itse opiskelen hoitoalalle ja vasta opiskellessa olen tajunut missä jamassa tämän maan terveydenhuolto on. Ennen maalikkona luulin, että Suomessa saa hyvää hoitoa. Nyt pelkään jos sairastun vakavasti. Tehohoidossakin on työvoimapulaa, ja heillä alimiehityksen vuoksi lähellä piti tilanteita lähes päivittäin. Sairaaloidon johdot kiistävät asian. Myös lääkärit ovat olleet julkisuudessa ja lähteeneet johdoillle kirjteitä potilasturvallisuuden vaarantumisesta koska lääkäreitäkin liian vähän.


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Buf~ - 21.10.2007 20:22:28


Sairaanhoitajat ovat vain yksi pieni työryhmä.On vaikka miten paljon ihmisiä,jotka työskentelevät ulkonakin pakkasrajoista ja sateista piittamatta.Eikä tuollaista tärkeilyä esiinny.


Moniko ammattiryhmä on vastuussa ihmishengistä?


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: nikki - 21.10.2007 20:28:55
kuka välillisesti kuka välittömästi,
ehkä se aamuneljältä tietä auraamaan lähtevä duunarikin voipi hyvässä lykyssä jonkun hengen pelastaa työllään..


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Chandra - 21.10.2007 20:57:22
Vastaukseni lensi jonnekin taivaan tuuliin.Kommentoin kuitenkin,että äkkiseltään tulee mieleen esim.palokuntalaiset,poliisi,nuorisotyöntekijät,lastensuojeluviranomaiset,jotka jotuvat hakemaan lapsia pakkohuostaanottoon.
Jokaisella myös oma henki usein vaarassa.

En katso sairaanhoitajien vastuuta niin suureksi kuin väitetään.
Eivät juurikaan uskalla edes takapäivystäjää soittaa,ennen kuin potilasparka tai synnyttävä äiti jo henkitoreissaan.
Kyllä pitäisi miettiä onko alalle sopiva,kun kouluttautumaan lähtee.
Korotuksen sijasta mieluummin lisää nuoria ja työstään pitäviä hoitajia alalle.
Vanhat kiukkuilijat varhaiseläkkeelle.Ei siellä sängyssäkään niin mukava ole maata katsomassa murjottavaa naamaa,kun ei apua tohdita pyytää.
Onneksi niin monet omaiset käyvät kävelyttämässä ja syöttämässä omaisiaan.Hatun nosto myös vapaaehtoistyöntekijöille,jotka auttavat omaksi ja vanhuksen tai vaikkapa terminaalivaihepotilaan iloksi.
Ei tarvitse yksin viime hetkiään viettää steriilissä huoneessa.


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Ippuska - 21.10.2007 21:31:50
Kansalaispalkka vaan kaikille  :knuppel2:
 :smitten:


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Mirjam* - 21.10.2007 22:39:22
kuka välillisesti kuka välittömästi,
ehkä se aamuneljältä tietä auraamaan lähtevä duunarikin voipi hyvässä lykyssä jonkun hengen pelastaa työllään..

Aivan.
Ja näitä välillisiä on enemmän kuin välittömiä....
Joskus voi jopa kampaaja pelastaa toisen hengen... tai kadunkulkija...
Joskus elämä on pienestä kiinni....
Arjen teot ovat suuria juuri siinä, ettei niistä tajuta kaivata edes meriittiä itselle.
Toki arvostan kovasti myös sairaanhoitajien työtä.

Eikä pelkkä sairaus/parantaminen/tukeminen millään alueella ole se ainut missä tehdään pyyteetöntä ja aitoa työtä, vastuullista työtä...


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Chandra - 21.10.2007 22:56:53
Näinpä!
En minäkään heidän työtään väheksy,vaan kohtuuttomia vaatimuksia.
Jokainen on tärkeä omassa työssään.
Bussikuskit joka ikinen päivä kuljettavat myös suurella vastuulla asiakkaitaan.Ja sitäkään vastuuta ei voi kenenkään muun niskaan sysätä,kun yksin tekee työtään.

Pelottaa tämä yhden ryhmän ylikorostus.
Tässä yhteiskunnassa kun ei taida enää työpaikkaa olla,jossa ei jokainen joutuisi täyttä panosta antamaan.
Ameriikan malliin ollaan menossa ja lujaa.Rikkaat saavat nopeaa ja pätevää hoitoa,tavalliset ihmiset saavat tyytyä jonoihin,jos sinnekkään pääsevät.
Ja kuten aina,puolustan jälleen mielenterveyspotilaita,jotka eivät ehkä jaksa jonottaa,,,
Kukas niistä hengen itseltään ottaneista ottaa vastuun?
Viime lakon aikana ei ainakaan kukaan.
Vaikka lakko ei VIELÄ kohdistuisikaan heihin,niin kiristyskeinona tulee kyllä kohdistumaan,jos ei vaatimukset mene läpi.

On monta vuosia sijaisuuksia tehneitä ammattitaitoisia henkilöitä,jotka kiljuen ottaisivat viran vastaan.Vaan kun ei anneta.Eli työvoimaa lisää,ei eriarvoisuutta.


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Buf~ - 21.10.2007 23:02:04
pyyteetöntä ja aitoa työtä, vastuullista työtä...

Aivan hoitajien odotetaan elävän kutsumuksella. Sairaanhoitaja on ammatti siinä missä muutkin ja ei sitä kutsumusta laiteta leivän päälle. Suomessa kun on sellainen mentaliteetti, että koskaan ei saisi saada paremmin kuin muut. Heti on muitakin käsi ojossa.

Enkä tarkoittanut, että ihmishengistä vastuussa olisivat vaan hoitajat, toki paljon muitakin ammatteja löytyy. Moni ei tiedä kuinka vastuullista on olla hoitaja. Esim tehohoidossa elvytyksen monesti aloittaa hoitajat ennen kuin lääkäri saapuu paikalle.


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Chandra - 21.10.2007 23:47:18
En ainakaan minä odota hoitajien enää mitään kutsumusta noudattavan,vaan mielnkiintoa työtään kohtaan.

Tehohoitopotilaita hoitavia on kyllä vain murto-osa ja yleensä lääkäriltä se viimeinen sana tulee.
Elvytyksen toki voivat aloittaa hoitajat,mutta onko siinä sitä riskiä?
Onnettomuuspaikalle osuvan ihmisenkin pitäisi uhria auttaa,jos edes perustaidot osaa.Hätänumeroon ainakin soittaa,mutta joudutaan turvautumaan myös elvytykseen,joskaan ei sähköisillä laitteilla.

Ja nimen omaan sairaanhoitaja ON AMMATTI SIINÄ MISSÄ MUUTKIN,eivät sen parempia,eivätkä huonompia.


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: *yildirim* - 22.10.2007 09:36:59
ilona1

kunnioittevaa todellakin että jaksaa tuollasta päivää tehdä...mutta tuossa toit mielestäni hyvin esiin sen että miksei vaikka tyytyä hieman pienenpään palkankorotukseen ja vaadittaisi samalla sitä ammattitaitoista henkilökuntaa lisää tasaisesti joka puolelle.

olen miettinyt itsekkin hoitoalan ihmisenä että mitä hyödyttä jos palkkaa vaikka 2000e käteen kuussa jos muuten tapetaan hirveällä työmäärällä?

pidemmän päälle mielestäni hoitajien terveys kärsii ja siinä ei kai hieman isompi palkkapussi lohduta???
Mistä sitä ammattitaitoista työvoimaa tulee lisää? Hoitajia vaihtaa alaa tai lähtee ulkomaille. Nöyristelyn on loputtava. Päättäjien pitäisi vihdoinkin herätä todellisuuteen. Itse opiskelen hoitoalalle ja vasta opiskellessa olen tajunut missä jamassa tämän maan terveydenhuolto on. Ennen maalikkona luulin, että Suomessa saa hyvää hoitoa. Nyt pelkään jos sairastun vakavasti. Tehohoidossakin on työvoimapulaa, ja heillä alimiehityksen vuoksi lähellä piti tilanteita lähes päivittäin. Sairaaloidon johdot kiistävät asian. Myös lääkärit ovat olleet julkisuudessa ja lähteeneet johdoillle kirjteitä potilasturvallisuuden vaarantumisesta koska lääkäreitäkin liian vähän.

pienellä palkankorotuksella ja sillä todella että kaikki niin lääkäreiden kuin hoitajien virat täytettäisiin ei varmasti tarvitsisi lähteä hoitajien ja lääkäreiden ulkomaille yms. sillähän sinne mennään että ulkomailla työtä arvostetaan enenmän niin palkallisesti kuin muutenkin (ei tapeta kauhella työmäärällä).

ennen kaikkea pitäisi VALTION ei kuntien pitää huoli tuosta että kaikki virat täytetään jotta ihmisten turvallisuus ei varaantuisi..mutta kukapa suomeen meni sen porvarihallituksen äänestämään he kun ovat NIIIIIN suuressa palkkakuopassa itse...ja nostelevat omia palkkojaan.ehkä pitäisi valtiollakin olla kohtuus kaikessa ja laittaa asioita tärkeysjärjestykseen...


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 22.10.2007 09:40:07
En ole kokenut juttua niin, että korostaisivat olevansa muita parempi ammatti, vaan että lisää liksaa?

Huomaan miten huonosti hoitoala sopisikaan minulle.. haluaisivatko hoitajat olla esim lääkäreitä? Vaihtoehtohoitajia?  :angel:

En minäkään tekisi sellaista työtä sillä palkalla. Töitä on, mutta palkka? Niin. Vartijoillakin on 100% töitä, se vaan ei kaikkia kiinnosta!  :)


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Rohana - 22.10.2007 09:51:36
En minä kyllä koe että maallikkojen mielestä sairaanhoitajien oletettaisiin elävän kutsumuksella, vaan että sairaanhoitajat kyllä saavat palkkaa työstään, johon kutsumus on heidät ehkä/todennäköisesti ohjannut.
En minä oleta automaattisesti enää nykyään kaikkien pappienkaan olevan edes uskovaisia, vaan onhan niitä juttuja kuullut että rahasta saarnaavat.
Tiedänpä eläinlääkärinkin joka alkoi ammattiinsa koska se oli hyvin arvostettu ammatti hänen lapsuudenseudullaan. Se kutsumuksen puute ja arvostuksen haaliminen kyllä näkyikin hänen työssään, ikävä kyllä.
Mitähän tässä nyt aloin alunperin selittämäänkään, taisi kadota punainen lanka. ;)


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Chandra - 22.10.2007 11:44:04
Hyvin siitä punaisesta langasta kiinni sai Aamunkoitto. :)

Kyllä tiedän,tunnenkin hoitajia,jotka vanhustentaloissa töissä.
Vai miksi nyt näitä pienimuotoisempia kodinomaisia kutsutaan.
Kahdessa kerroksessa työskennellään ja molemmissa vain yksi yökkö.
Iltavuorossa olleet ovat lääkkeillä tainnuttaneet jo seitsemän jälkeen vanhukset ja auta armias,jos joku sielä vielä valvoo.
(Ei ehditty jutskata,uhkasin mielisairaalalla,jos ei ole hiljaa oli lyönyt kepillään tätä hoitajaa).Totta mooses,jos ei muuten kuunnella,eikä muuta tehdä kun uhkaillaan.Eihän se lyönti kova ollut niillä voimilla,mutta kertoo se jo jotain siitä,miten tämä heiveröinen puolusti itseään.

Pitäisi saada jutella mennä vkl:n miesjutut sun muut keskenään,vaan kun alati kelloja soittavat. >:(
Harmittaahan se tietysti,kun mehevässä kohtaa joudutaan välillä keskeyttämään.
Yleensä yöt menee vain sillä,että kurkataan tietyin väliajoin että kaikki ok.
En sano että tämä olisi yleistä,mutten usko että kovin poikkeuksellistakaan.
En ole koskaan kuullut,että olisivat puhuneet kauniisti ja myötätunnolla asukeista,vain häirikköinä.

Ehkä me puhumme kaikki samasta asiasta,vain eri sävelin.
Hoito on retuperällä joka saralla ja siihen auttaisi pieni palkankorotus ja lisätyövoiman hankkiminen.
Kun tyttäreni alalle opiskeli,oli suuri pelko mennä terveyskeskuksen vuodeosastolle harjoittelemaan.Sitä karttoi jokainen.
Sen sijaan että olisi ohjattu työhön,simputettiin ja työnnettiin edestä pois.

Siltä ajalta,kun itse sairaalassa työskentelin,jäi mukavia muistoja niin hoitajista kuin lääkäreistäkin.
Mutta sen muistan,että opiskelijoista ei silloinkaan välitetty.He olivat jarruja.Ehkä ovatkin alkuun,mutta tulevaa työvoimaa myös.
Koska muutamilla osastoilla työskentelin,täytyy sanoa,että iloisin ja hyväksyvin ilmapiiri oli leikkausosastolla,jossa katson kuitenkin olevan melkoisen vastuun.Jokainen tiesi tehtävänsä ja saumattomasti se kulki sen mukaan,missä vaiheessa leikkausta oltiin.

Osastoilla oli kaikkein suurin nurina.
Kun nyt laskeutuisi rauha maahan tällekin asialle ja ihmiset saisivat turvallisuudentunteensa takaisin.
Monet pelkäävät,miten oman leikkauksen tai hoidon käy,jos lakko tulee.Siksi näen niin helppona juuri sairaanhoitajien käyttää kovana keinona ja kiristyksenä lakkoa.


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Buf~ - 22.10.2007 12:06:04
Ei hoitajat kuvittele olevansa parempia kuin muut eivätkä halua olla pikkulääkäreitä. Kysymys on nyt vaan palkasta. 20 v on yritetty hyvällä saada lisää palkkaa. Politikot lupasivat 500 e korotuksen vaalien alla. Tämä olisi kannattanu Tehyn ottaa kirjallisena. Jos miesvalatainen ala pyytäisis samansuuruisia palkankorotuksia, tuskin kukaan ajattelisi.. luuleeko noi nyt olevansa jotenkin parempia kuin muut.

Tiesin että tähän keskusteluun ei kannattaisi osallistua, joten kiitos ja näkemiin. :D


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Atomi - 22.10.2007 12:37:33
Mielenkiintoista keskustelua täällä, joten laitan vielä näitä pohdintojani.  :) Kuten jo aikaisemmin sanoin mielestäni kyse on nimenomaan yhteiskunnallisesta arvokeskustelusta halutaanko yleensä lainkaan kuntien ja valtion ylläpitämää terveydenhuoltoa kustantaa. Jos saisimme nyt ja tässä aikaan ideaalimaailman, niin kansalaispalkka varmaan riittäisi kaikille ja koskisi myös terveydenhuollon ammattilaisia ja meitä muitakin. Kaikki saisivat täsmälleen saman elintason tekisivätpä mitä työtä tahansa ja kateus olisi voitettu.  :)

Reaalimaailmassa nyt kuitenkin joudumme pohtimaan myös tätä työstaistelua. Juttelin illalla siskoni kanssa näistä kommenteista. Oikeastaan on ihan hyvä, etteivät ihmiset koe sairaanhoitajan työtä vastuullisena ja tärkeänä. Toivottavasti te pidätte heidän puoliaan, kun media myllyttää että ihmisiä kuolee tämän irtisanoutumisen vuoksi. Nythän se on todettu, ettei sairaanhoitajilla ole sellaista toimenkuvaa, että kukaan kuolisi heidän lähtönsä vuoksi. Tämä on juuri sitä arvokeskustelua, jossa ollaan tällä hetkellä sitä mieltä, ettei hoitohenkilökuntaa terveydenhuollossa tarvita. Joku kysyi miksi hoitajat ei ota hatkoja, jos työ on liian rankkaa - nyt he sen tekevät, koska työ on liian rankkaa. Toiveet on täytetty.  8)

Useissa kommenteissa on tullut esille, että palkataan lisää henkilökuntaa ja pidetään palkat pienenä. Hyvä niin. Terveydenhuollon henkilökunta kiittää kaikkia, jotka tulevat avuksi. Reaalimaailmassa työ vaan on niin matalalle arvotettua, että tälläkään hetkellä ei ole riittävästi henkilökuntaa. Lisähenkilökunta on siis tuotava ulkomailta. Itse olen käynyt kaksi kertaa venäläisen lääkärin vastaanotolla ja varmaan heillä on hyvä koulutus. Silti minua vaivasi se, että kumpikaan näistä lääkäreistä ei ymmärtänyt mitä minä selitin enkä minäkään ymmärtänyt mitä he selittivät. Niin kauan kuin ulkomaalaiset eivät hallitse hyvää suomenkieltä tai minä en opi venäjää, olen mieluummin suomalaisten ammattitaitoisten hoitajien hoidettavana.    :'(

Tässä siis puhutaan siitä, että oikeassa maailmassa ei ole enää riittävästi ammattitaitoisia työntekijöitä terveydenhuollossa. Työt kasataan vähien niskaan, mutta palkat jäävät vuodesta toiseen alemmaksi ja alemmaksi verraten esim. teollisuuden palkkoihin. Hoitajat on saaneet tarpeekseen tästä koko ammattikunnan alasajosta ja nyt kysytään kansan mielipidettä. Jos kansa tahtoo päästä eroon kalliista terveydenhuoltojärjestelmästä, niin hyvä on - vaihtoehtohoitajat ottavat paikan mielellään. Kaikki on kunnossa! Jos taas kansa kokee tarvitsevansa terveydenhuoltoa, niin silloin on aikuisen oikeesti aika korjata myös palkka asianmukaiselle tasolle. Minä maksan mieluummin veroäyrin kunnalle kuin alan maksaa 150 eukkua jokaisesta lekurikäynnistä yksityiselle. Mutta minä arvostankin ammattitaitoista henkilökuntaa, jota me emme tule saamaan töihin huonolla palkalla vaikka vanhat kiukuttelijat lähtevät eläkepommissa viiden vuoden sisään eläkkeelle.    ;D


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Chandra - 22.10.2007 13:10:34
Muistan jo aikoja sitten,kun sinä Kaarina sanoit tekeväsi työtä,joka tekee sinut onnellseksi,etkä osoittanut nyreyttä mistään.
Myöskään noita nyrkinpuistatuskuvia,en aijemmin ole sinulta nähnyt.

Siis tasapainosi ei myöskään ole niin seesteinen,kun annat meidän uskoa. ::)
En loukkaa sinua,sillä sinulla on paljon tietoa,mutta myöskään kaikki Luojan teot eivät sinussakaan näy,kuten ei meissä muissakaan.

On jo kaksi vuotta ainakin tätä muutosta kanavoitu ja sitä,että ihmiset tulevat saavuttamaan tasa-arvoisuuden kaikessa.Olet tästä myös itse kirjoittanut usein.
Tässä lakossa ei ole kyse enää tasa-arvosta,vaan reippaasta ylilyönnistä.
Ja kuka yleensäkään uskoo,mitä politiikot vaalien alla lupaavat. :o
Perushoitajat hyväksyivat saamansa korotuksen,eli he kyllä pystyvät hyvin pitkälle tukemaan sairaalan toimivuutta.
Ulkomaalaisapu ehkä rikkoo vihdoin suhtautumistamme vieraisiin.Itselläni on venäläinen gyne ja olen ollut varsin tyytyväinen.Tosin yksityissektorilla.

Arvostan niin työttömiä kuin työtään tekeviäkin.Ilman viemäreitten avaajia hukkuisimme siihen itseensä.Moniko on kuunnellut hoitajia silloin,kun lääkärit tai potilaat eivät ole paikalla?
Antaa hieman eri kuvan työstään. ::)

Tämäkin ongelma poistunee pian,joten mitäs tästä kiistelemään.
Rauhaa ja rakkautta vain jokaiselle keskusteluun osallistuneelle.
Jeesus otetaan niin usein vertauskuvaksi kaikkeen,mutta en ole huomannut tässä keskustelussa,että hänen työtään ja motiivejaan olisi mainittu.
Arvostaisi kuitenkin samalla tavalla meitä jokaista,palkkaan tai asemaan katsomatta.
Niitä työttömiä ja vähäosaisempia ehkä silti huomioisi eniten. :smitten:

Meninpä tuolla aijemmin sanomaan jotain virolaisista hoitajista.Perun tyhmän kannanottoni ja otan heidät avosylin vastaan.En katso enää rajojen yli.
Ainakin jokainen jotain oppi tästäkin topicista,,itsestään.


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: kauris-neiti79 - 22.10.2007 14:12:58
Miksei vaadita pienempää palkankorotusta ja ENEMMÄN HOITAJIA jakamaan töitä jolloin työtaakka kevenisi?! Vai nouseeko se jalka ketterämmin ja kiire ei tunnu yhtä pahalta kun palkkapussi on lihavampi? Ei ymmärrä.  :idiot2:
Jos palkankorotusvatimukset menevät läpi, mikään ei muutu, mutta todennäköisesti kunnallisverotus ym.ym.ym. nousee ja mikään ei ainakaan halpene julkisia palveluja tarvitseville. Puhumattakaan mitä se kunnille tekee, monien talous on jo nykyiselläänkin kuralla. Mistä sitten vielä pihistetään, taasko vanhustenhuollosta ja kouluaisilta? Alkaa suututtaa.  :tickedoff:
Ainahan se on joltain toiselta pois kun toisille kauhakaupalla annetaan.
En tarkoita ettäkö sairaanhoitajan työtä tarvitsisi tehdä pelkkä kutsumus sydämessään ja palkasta viis, mutta en myöskään pidä kiristyksestä. :uglystupid2:
Jos vaikka vähempikin olisi riittänyt.


Noh noh.. Ei se koululaisilta pois ole. Mutta kannattaa muistaa se että saman verran se leipä kaupassa sairaanhoitajalle maksaa kuin lakimiehellekkin. Ja sama asumisessa saman verran se asuminen sh:lle maksaa kuin lakimiehellekkin.. Pitää sitä omalle perheelleen ruokaa pystyä kaupasta ostamaan ei sen kummempaa. Ja ihmiset hyvät, politiikka on politiikkaa. Kenellekkään ei mitään kultalusikalla tänä päivänä ojenneta. Kikesta on itse taisteltava. Kyllä ne muutkin ovat omansa ottaneet eikä heitä ole siinä mustamaalattu. Joskus tarvitsee hoitajienkin saada edes kohtuulliselle tasolle palkat. Ja vielä tiedoksi. Jos hoitjille maksetaan edes kohtuullinen korvaus työstä, hoitoalalle hakeutuu enemmän ihmisiä. Tällöin on joukosta mahdollista karsia ns mätämunat pois. Eiköhän meistä kuitenkin jokainen jolla on läheisiä tahdo että omaa läheistään hoitaa AMMATTITAITOINEN ja PÄTEVÄ hoitaja..


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Rohana - 22.10.2007 15:02:47
Täytyypi toivoa ettei ole koululaisilta ym. muilta joilta jo muutenkin karsitaan, pois.
Jos poliitikot ja eduskunta maksavat korotukset valtion ylijäämästä, niin minun puolesta saakoot hoitajat vaikka tuhat euroa kuussa korotusta, en sitä rahaa kadehdi. En vain usko tuohon että valtiolta saa mitään ilmaiseksi, vaan että se ON jostain muualta pois. Pahoittelen skeptisyyttäni.  :D


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 23.10.2007 10:26:57
On vaikea juttu, jos joku duuni perustuu hoivaviettiin, vaikka hoitsut ne on empaattisia kuuntelemaan. Kun minäkin olen kertonut mitä eräät taiteilijat ja teknikot ovat elämässäni touhunneet, niin hoitsut  kuuntelevat. Mukavia naisia, mutta en itse tekisi vastaavaa työtä. Auttaminen on hienoa omalla ajalla, mutta sairaalamiljöö ja hoitaminen oikeana työnä on varmasti rankkaa.


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: AUTTAJA - 23.10.2007 12:50:17



Uskokaa pois, kaikki hoituu, Luoja = SEN niin suunnitellut,
mitään hoitokatkoksia ei tule, mitä tulee palkankorotuksiin,
on ne mimmosia tahansa, tänne ne jäävät, eivät ne minnekkään
katoa, veroihin ja laskuihin menee jo 70%, 5% korkeintaa
katoaa rajan yli.
Eipä muuta kuin vero % kunnissa korkeammalle.

Monissa maissa eletään 0,20 eurolla päivä ja ollaan niin
onnellisia, onnellisuus ei ole rahasta kiinni, tästä kertoi
juuri Jari Sarasvuo, kun oli käymässä paikassa mihin
oli 10.000 euroa lahjoittanut = kun He saavat puhtaan
juomaveden ovat jo pikkuparatiisissa, jos vielä siunaantuu
pieni pala viljelysmaata, jossa voi viljellä omiin tarpeisiin,
ollaan jo täydellisessä PARATIISISSA = mitä Me oikein
MARISTAAN = AIVAN TURHAAN = pitäkäämme läpemme
kiinni ja hyriskäämme ONNESTA, joka meidät tänne =
laittanut = LUOJA, kiittäkäämme siitä JUMALAA.


t.timo

 :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :smitten:


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: AUTTAJA - 23.10.2007 13:31:31




Monissa maissa eletään 0,20 eurolla päivä ja ollaan niin
onnellisia, onnellisuus ei ole rahasta kiinni, tästä kertoi
juuri Jari Sarasvuo, kun oli käymässä paikassa mihin
oli 10.000 euroa lahjoittanut = kun He saavat puhtaan
juomaveden ovat jo pikkuparatiisissa, jos vielä siunaantuu
pieni pala viljelysmaata, jossa voi viljellä omiin tarpeisiin,
ollaan jo täydellisessä PARATIISISSA = mitä Me oikein
MARISTAAN = AIVAN TURHAAN = pitäkäämme läpemme
kiinni ja hyriskäämme ONNESTA, joka meidät tänne =
laittanut = LUOJA, kiittäkäämme siitä JUMALAA.


Tähänkin lisään vielä sen,
että sarasvuolaiset runsaudestaan lahjoittajat
toimivat sen varassa, että ovat suoneet itselleen sen,
mitä muilta kadehtisivat.

Joten miksemme soisi sairaanhoitajan vakavaraistuvan
suodakseen runsaudestaan muillekin!

Sen sijaan: niillä, joilla on liikaa sitä, mitä eivät muille soisi annettavan, onkin nyt takinkääntämisen paikka.

"Pienipalkkaiset miesvaltaiset alat" ...  :2funny:



Itse saan 600 euroa kuukaudessa puhtaana käteen,
sillä pitää kaikki maksaa, hamassa menneisyydessä
sain n. 20.000 euroa/kk, nykyään olen
30.000 kertaa onnellisempi, kuin silloin eli menot
tulojen mukaiseksi vain = vaikka "sairaanhoitajat"
saisivat 1.000 euroa puhtaana lisää, ei SE heitä
pelasta, Me elämme auttaaksemme Luojaa, emme
palkan takia/vuoksi.

Siivoojatkin tarttis lisää, Lasten hoitajat tarttis lisää, Vanhusten
hoitajat tarttis lisää, kaikki tarttis lisää = kierre = LOPUTON.

   # OHJE - MENOT MINIMIIN - KATEUS POIS, HYVÄT IHMISET #


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 23.10.2007 15:02:30
Auttaja, mistäs moinen palkanpudotus?  ;)


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: AUTTAJA - 23.10.2007 16:07:03
Auttaja, mistäs moinen palkanpudotus?  ;)





   # SE KUULUISA KOHTALO, HYVÄ KOHTALO #

        t.timo :knuppel2:


        ps. kuului koulutukseen olla purjeveneet, ökyautoja,
              ulkomaanmatkoja, punaisia mattoja, jne... :D :crazy2: :'(


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: AUTTAJA - 23.10.2007 17:05:37
Kokonaisuutemmekin on jo sitä mieltä, ettei enää koskaan kenenkään tarvinne kärsiä vain sen egomme tahdon tähden, jolla on tuonut niin paljon ihmisille kärsimystä. Eli sillä ns. köyhyydellä! Sillä olemme jokainen sen maan päällisenkin runsauden arvoisia eikä sen vastaanottamisella enää olekaan sen kummempia estoja kuin vain sen aloittaminen.  ;) :smitten:



Köyhyys ja kuolema - voiko fiksumpia asioita olla maanpäällä,
ei voi, ei tarvii mistään luopua, ei tarvitse kuollakkaan, kun
senkin hoitaa Luoja ja synnytään = ELETÄÄN HERROIKSI,
tullaan Jumal olennoiksi ja taas "tavallistutaan" -
voi miten hienoa = ELÄMÄ....

t.timo

 :angel: :smitten: :D :'( :knuppel2:


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Buf~ - 23.10.2007 17:29:41
Tähän ei voi sanoo muuta kuin: voi luoja! Aamen  ;D  ;D  ;D


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: AUTTAJA - 23.10.2007 18:37:58

Köyhyys ja kuolema - voiko fiksumpia asioita olla maanpäällä,

Kyllä voin ja onkin jo jokaiselle pian mahdollista
Eli se runsaus sekä ikuisen elämän ilot, joista kylläkin puhutaan myöskin Raamatussa, jos olet sattunut sellaista kirjaa lukemaan joskus, AUTTAJA!  ;) :smitten:




En ole, olen valittu ja KAIKKI = kerrottu...

Kerrottu, niin kuin NE tulevat tapahtuman....

Selitetty, selittämistä päästyttyään, pysyvästi "kaaliin"
laitettu, puristettu pieneen tilaan, koska PALJON piti
mahtuman asioita, pikku pääkköseen...

Näen Kaiken uudessa "valossa", kaiken Jumalan Luoman,
ihmisten ajatukset, aurat, ihmisten turhat murheet, ihmisten
turhat kiireet, ihmisten turhat mammonan keräykset, jne...

PARATIISISSA > EI ryypätä, ei polteta, ei uhkapelata, ei valehdella,
ei ole miehille 47:ÄÄÄ neitsyttä, ei nettiä, ei tv:tä, ei mitään
tämän pikkuHELVETIN ominaisia "kaluja" ja haluja.

t.timo

 :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :smitten: :crazy2: :'( :knuppel2:



Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: AUTTAJA - 23.10.2007 18:53:29




Jotta mentäisiin aiheeseen, voin kertoa Teille,
Rakkaat Sairaanhoitajat, saatte 75%, SEN mitä pyysitte.

Katkoksia ei tule, asiat soljuvat luonnikkaasti, ei hätiä mitiä.

Pitkä Päällysmies joutuu itsensä kanssa vaikeuksiin ja alkaa
sairastaa, pelastakaa Hänet takaisin ELÄMÄÄN, Rakkaat
Sairaanhoitajat, näin = kerrottu, kerrottu asioita mitä
Raamatussa ei ole...


t.timo

 :smitten:


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: nikki - 23.10.2007 22:12:04
yhen pitkän päällysmiehen kartalta löytyy hyvinkin kuvaavasti
 :chiron: :vesimies: :aspect_squ: :aurinko: :skorpioni: :aspect_con:Lilith,akkavallan haaste yhteisössä,
ja diplomaattinen koulutus tässä tilanteessa hälle
 :jupiter: :jousimies: :aspect_sex: :merkurius: :vaaka:,
valtataisteluun liittyen  :pluto: :jousimies: :aspect_tri: :pluto: :jupiter: :leijona:
jos lie sama piällysmies sitten...tarvinneeko tähän raamattua..
intressant..


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: AUTTAJA - 24.10.2007 10:28:56
yhen pitkän päällysmiehen kartalta löytyy hyvinkin kuvaavasti
 :chiron: :vesimies: :aspect_squ: :aurinko: :skorpioni: :aspect_con:Lilith,akkavallan haaste yhteisössä,
ja diplomaattinen koulutus tässä tilanteessa hälle
 :jupiter: :jousimies: :aspect_sex: :merkurius: :vaaka:,
valtataisteluun liittyen  :pluto: :jousimies: :aspect_tri: :pluto: :jupiter: :leijona:
jos lie sama piällysmies sitten...tarvinneeko tähän raamattua..
intressant..




Juurihan kerroin: eipähän ole Raamatussa...

Odotellahan "uutista" uusista miehistä, uusista remmiin
tulevista, tulevista kovista jätkistä, jätkistä Pohjolan.

t.timo

 :knuppel2:


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: nikki - 24.10.2007 15:37:16
tää pohjolan jätkä on kyllä ihan vanha(nen) piällysmies,
mielenkiinnolla vois tietysti tarkastella myös valtakunnan rahakirstun vartijan karttaa tälle hetkelle,
millainen näytön paikka sieltä ilmenee,
kummankohan selkäranka ensin muuten taittuu,
piällysmiehen  :skorpioni: :saturnus: vaiko yhteisrintaman
 :neitsyt: :saturnus:?


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Esmiralda - 28.10.2007 16:44:25
Olipas järkkyä keskustelua, tervettä ja reipasta! Oli ihan pakko printata ukollekin luettavaa tuolta aidon arjen keskeltä, jota Ilona ja Chandra kertoilivat.

Kyllähän politiikot (tähänhän meidän järjestelmä hyvinvoinnista perustuu) ovat ylimpiä vastuuhenkilöitä sitten kun jotakin sattuu. Siinä miten he hoitavat maansa asioita, siinä miten he hoitavat kuntien asioita.

Heitä osoittaisin! He ovat valinneet itse työnsä, ehkä se kutsumus. Olkoonkin sitten takana se iänikuinen vallanahneus ja esilläolo. Siinä on vastassa vastuu!  :knuppel2:

Toisaalta, kuuntelin nuorinta poikaani, kun hän filosofoi siitä kuinka rankkaa on nykyisen lapsen syntyä tähän oravanpyörään ja saada vauhtia että pysyy mukana eikä putoa. Hän väitti, että jossakin on vielä pysähdyttävä.

Olen aina ollut kiinnostunut luostarikulttuurista. Sieltähän on alkanut toisista huolehtiminen, pyyteetön auttaminen sekä nunnilla että munkeilla.

Pitäiskö nytkin perustaa jonkinlaisia luostareita? Vaihtoehtohoidoin todella, kuten tuolla yllä pähkäiltiin? Moni olisi varmaan jopa valmis jättämään tämän stressisen elämän. Mutta olisiko valmis tekemään ilmaista työtä esim. puutarhassa, valmistamaan rohtoja, auttamaan tarpeen mukaan? Löytyisikö ympäriltä rahallista tukea, laulaisivatko kuuluisuuden jonkun tällaisen ylläpitämiseksi? Lähtisikö hoitajia, lääkäreitä etsimään erilaista elämää omaksi hyväkseenkin?

....voi kun tässä innostuu maalailemaan? Mutta onko pakko kaiken aina nousta, nousta, enemmän ja enemmän jotakin? Mihin se kaikki päätyy?! Eikö menneestä löydy mitään hyvää?



Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Chandra - 28.10.2007 18:18:15
IHANAA ESMIRALDA!!!SINÄ OLET TULLUT TAKAISIN!!! :smitten: :-*

Minä lähtisin sellaiseen luostariin ilmaiseksi töihin!Ihan ja heti ja minulla on siihen tarvekin.
Juuri nuorin tytär oli viestittänyt,että muuta äiti heille ja ilmaiseksi,niin saat terveytesi kuntoon.Minulla kun ei ole nyt varaa hoitaa itseäni hoitovirheen takia,vaan odotan mahdollista korvausta potilasvakuutuksesta.Alle 20% se myönnetään,joten ei ole lainkaan varma,että kuulun tuohonkaan joukkoon.Olen odottanut jo kesäkuusta ja nyt oli siirtynyt lääkäriltä toiselle minun paperini.

Olen jo kauan haaveillut tuollaisesta"luostarista".Ruuan ja yhden huoneen kun saisin käyttööni,ni riittäisi.
Kyllä olisi nimenomaan muusikoita,jotka lähtisivät tukemaan.Varmaan muunkin alan taiteilijoita,koska he ovat luojia ja heillä on usein suuri sydän,joskin synkkä mieli.
Johtunee siitä,että ajattelevat maailman asioita.Mistä ovat syntyneet Hectorin laulut?Juicen?Yö tekee paljon nuorien pahoinvoinnista kertovia lauluja.

Mutta et tiedä Esmiralda,miten sinua olen kaipaillut.Ajattelin sinun vaihtaneen nikkiäsi,vaan ei löytynyt sen tyyppistä tekstiä,, :'(
Nyt olet tullut. :smitten: Mutta tolleen enää saa lähteä,,, :knuppel2:


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Esmiralda - 28.10.2007 18:41:14
On ihanaa olla kaivattu!  :smitten:

Kyllähän tuossa foorumiakin jo ehti kaivata. Viikon olin itseäni hoitamassa Kreetalla. Merivesi, rauha, pieni kylä, vanhat jumalattaret, aurinko ja hyvän ystävän seurassa. Puhumattakaan kreikkalaisten miesten hymyistä, kohteliaisuuksista, palvelusta ja ruoasta!

Mutta poikani saavat itse maksaa opintolainansa. Sillä hommalla 'ratsastan', otan oikeuksiani. Minun moraalia...

Jooo! Jos saisin lottovoiton, sellaisen herkullisen, niin voihan sitä ajatella. Poika on piirtänyt minulle jo 'linnankin' valmiiksi. Ihana järvenrantarinne jokin, hyvä multamaa puutarhalle. Ja sinne sitten vain kaikki ystävät ja samanhenkiset! Astrologejakin tarvittaisiin montakin!

Mutta...se byrokratia olisi heti vastassa määräyksineen jo rakennusta ja maata möyrittäessä viemäreineen kaikkinen eurodirektiiveineen, lupineen. Ehtisin varmaan kuolla ennenkuin rakennus olisi pystyssä!  :-[ :(

Ja sitten...terveysmääräykset, kateelliset nuuskijat, tarkkailijat, tarkastajat. Mitähän ne kaikki veisivät, ainakin hyvän mielen.

Joo, ottaisin ensi sijassa hyvän lehtimiehen tai dokumenttifilmaajan vierelleni tekemään juttua kaiken mahdottomuudesta ja saivartelusta!

No johan nyt vakavasta asiasta meni taas kaikki pyllylleen pelkästä mielikuvavauhdista!

Luettiin ja opiskeltiin astrologiaa Nikulan kirjan kanssa. Ja sieltä löysinkin itseni tällaisena symboliikkamaalarina, herättelijänä, illusionistina.  ;D

Mutta edelleenkin. Seuraan mihin tämä irtisanoutumisuhka johtanee. Onko siinä jo mukana jopa se pluton siirtyminen kauriiseen? Vastuunkantajastakin tässä riidellään!


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Mio - 28.10.2007 19:14:01
Tuosta 'luostarista': Tiedän prikulleen sellaisen paikan, jossa sentyyppistä toimintaa voisi tehdä! Kyseessä on kartano, joka on toiminut entisenä puutarhakouluna ja puitteet tiloineen ovat erittäin hyvät pyörittämään keskusta, jonka tarkoituksena olisi toimia eräänlaisena energiakatalyyttinä maapallon värähdetason nostossa ja luomakuntien välisessä muunnosprosessoinnissa..

Paikka toimisi kansanparannuskeskuksena, luomutilana sekä henkisenä yhteisönä palvellen pyyteettömästi tätä suurta elämän kokonaisuutta.. Asiasta on ollut suunnitteita ja ideoita jo parisen vuoden ajan, miten homma saataisiin pyörimään ja mitä tarkoituksia tämä veisi eteenpäin ja itse näen, että tällaisien paikkojen olemassaolo olisi kovin suotuisaa rakkaalle maaemollemme ja ihmiskunnan tulevaisuudelle..

Se mikä puuttuu on vain tilan ostoon riittävä rahoitus.. Ihmisiä on ollut kiinnostuneita sijoittamaan tilaan ja työskentelemään siellä, mutta emme ole vielä saaneet kokoon tarvittavaa ryhmää ja tukea, joka saisi asian vietyä yhteisön perustamiseen asti..

Tämä juttu on ollut jokusen aikaa 'jäissä', mutta jos teitä sattuisi asia kiinnostamaan niin pistetään rattaat pyörimään!  :D  :smitten:


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Chandra - 28.10.2007 19:27:41
Voi LUMOR! :D

Juuri tuollaista samansuuntaista ollaan pyöritelty täälläkin päin ja puute myös rahasta.
EU kyllä tukeekin joitakin tällaisia virkistyshankkeita,ja virkistystähän energiahoidot mitä suurimmassa määrin on.
Oma topic olisi kai hyvä,muuten muuttuu Esmiraldan aihe kokonaan.
Itse olen nyt hieman tukossa,mutta eiköhän taas,kun asiat lähtevät liikkeelle ja päätökset on tehty.
Teen ilmaistyötä muutenkin melko paljon.Ei työttömillä ole varaa kalliisiin hoitoihin.
Vielä tuosta rakennuksesta.Vanha kartano tai koulu olisi hyvä.Mielellään veden äärellä.
GOOGLETTAMALLA löytyy esim.Sipilän kartanon toiminnasta tietoa.Ideana mahtava,mutta liian isot majoitus ja hoitokulut.


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Mio - 29.10.2007 12:59:28
Hei Chandra kiva että innostusta löytyy!  :)

Olen käynyt tuossa Sipilän kartanossa ja vaikutti oikein mukavalle ilmapiiriltään..
Paikan omistaja on tehnyt valtaisasti kunnostustyötä siellä ja puitteet yhteisön olemassaololle ovat hyvät, mutta paikan ylläpito vaatisi resursseja ja asialle omistautuneita ihmisiä jos sinne aikoisi keskuksen perustaa.. Kartano kun on sangen suuri.. Olen tuuminut, että kun siellä on isot leivinuunit niin siellähän voisi leipoa sellaista biodynaamista siunattua leipää.. Paikassa on myös oma lähdevesi, joten se puoli on hanskassa!

Taidanpa aloittaakkin tästä aiheen kuhan saan asian muotoiltua mielessäni kuntoon..


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Ippuska - 29.10.2007 19:35:26
Nuorempana unelmoin tuollaisesta yhteisöstä - kuulostaa tosi mielenkiintoiselta  :D
*hengessä mukana*

Kerran Ranskassa vierailin sellaisessa: Hyvin toimi  :)
 :smitten:


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: AUTTAJA - 29.10.2007 20:04:44
Nuorempana unelmoin tuollaisesta yhteisöstä - kuulostaa tosi mielenkiintoiselta  :D
*hengessä mukana*

Kerran Ranskassa vierailin sellaisessa: Hyvin toimi  :)
 :smitten:



No, perustetaan sellainen?

t.timo :angel: :smitten:


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Esmiralda - 29.10.2007 20:09:45
Jep, oikeastaan...

minäkin kuulun sellaiseen järjestöön kuin 'Valona ry', joiden toiminta-ajatukseen ja yhdistyksen tarkoitukseen sisältyy juuri tuollainen hoitokoti. Ei vain vielä ole löytynyt sopivaa.

Mutta aletaan lottoomaan! Vai saisko joku perintöjä?!  8)

Siskoni, ennen kuin meni taas miehen kanssa yhteen, jäi yksin ison talon kanssa ja suunnitteli, että kutsuu sinne kaikki yksinäiset naiset, jotka osaavat käsillä jotakin tehdä...asuu Ruotsissa. Ja tuli mies.  ;)

Eli uskonpa että tällaisia ajatuksia muhii aika laajaltikin.  :smitten:




Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Chandra - 29.10.2007 21:40:57
En tiedä mikä tuon Sipilän kartanon nykytilanne on.
Ennen sieltä sai monenlaista hoitoa ja olin kiinnostunut tämän kunnostajan Patrikin hoitomuodosta.
Tapasin hänet Kryon päivillä edellisvuonna ja oli todella miellyttävä persoona.
Olisi ihanaa päästä sinne viikoksi ihan vain tutustumaan,kokeilemaan erilaisia hoitoja,kuuntelemaan kanavointeja ja yhteismeditaatioihin.
Vaan nyt ei kukkaro salli.

Ymmärrän ne hinnat,koska on todellakin käyttänyt paljon varoja saadakseen sen juuri sen näköiseksi kun on halunnut.

Vaan jospa yritettäisiin hieman toisen näköistä?Ei niin luksusta,vaan sellaista kodinomaista. :smitten:
Lähtisiköhän joku tukemaan,jos perustettaisiin säätiö?
Joku valotyöläinen,jolla varoja,vaan ei käyttöä sille.
Tai ihminen,joka omistaa sopivan tuntuisen paikan ja haluaisi pitää sen kunnossa,vaan ei itse ehdi/kykene.

Porukalla jokainen osaisi jotain rempata ja pensseli pysyy kaikkien käsissä.
Sen vaan olen huomannut,että energioiltaan pitäisi olla aika samantyyppistä porukkaa,tai ei toimi.Niin se vain ylhäältä ohjataan,joten kuulolle. :smiley6600:
En usko,että lottovoittoa tarvitsemme.Tahtoa luoda se paikka ja yhteen hiileen puhaltamista.Paljon tiedusteluja ja puhelinsoittoja.
Jos tarkoitettu on,niin sellainen nousee kyllä! :angel:


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Ippuska - 29.10.2007 22:01:30
Jos tarkoitettu on,niin sellainen nousee kyllä! :angel:
in ON  :smitten:


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Esmiralda - 29.10.2007 23:44:16
Eiköhän tuo sairaanhoitajairtisanomisuhkakin jo ole ohi!

Mutta mukava lukea, että tällaisia ajatuksia se on tässäkin saanut liikkeelle!  :smitten:

Minäkin olen usein miettinyt, että jossain on hyvin yksinäinen tylsistynyt ihminen isossa talossa ja me kaikki vain odotamme hänen heräämistään. Olemmeko valmiina!

Prinsessa Ruusunen linnassaan on jossakin, eikä tiedä että hyvät haltijat odottavat sitä mitä on tulossa. Jospa tämä foorumi onkin tällaiselle tarkoitettu, tutustutettu oikeat ihmiset toisiinsa!?  ::) 

Eikös ole hurjia lentoajatuksia! Tuntuu todella että siivet vain levitän ja lennän.

Hei, näinkin tuolla matkalla unta että nousin joidenkin kanssa ilmaan kuumailmapallolla. Epäilin jopa, se kaikki näytti niin pieneltä ja yksinkertaiselta. Mutta nousi se, liitelimme ilmassa pitkän tovin ja kauniisti laskeuduimme. Olin aivan ihastuksissani. Eihän tuollainen voi tietää muuta kuin hyvää!  :D


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Buf~ - 03.11.2007 19:26:56
Eiköhän tuo sairaanhoitajairtisanomisuhkakin jo ole ohi!



Miten niin ohi? Edelleenkin joukkoirtisanoutumispäivä on 19.11.


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Esmiralda - 03.11.2007 19:39:52
Hyväuskoisuutta vain.

Vaistoni sanoo vahvasti, että sovinto tulee!  :smitten:

Mitä mieltä olette?


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Buf~ - 03.11.2007 22:42:02
Toivon että vaistosi on oikeessa. Olen kyllä sitä mieltä, että joukkoirtisanoutumiset tulee ja sovinto 21.11. Näin mun vaisto.


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 20.11.2007 13:57:01
Saavat 18-26% vai mitä se oli.. rahaa siis on olemassa kaikkeudessa.. se suorastaan lilluu luo..


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Esmiralda - 20.11.2007 15:56:37
Niin, lopputulos tuntui kyllä aika sotkuiselta, ymmärtävätköhän itsekään mitä saivat, voittivatko vai hävisivätkö.

Toivon todella, että ainakin arvostus ja katse hoitoalan ihmisiin hieman selveni ja kirkastui!   :smitten:


Otsikko: Vs: Sairaanhoitajat - irtisanomisuhka?
Kirjoitti: Rohana - 21.11.2007 10:49:26
Toivottavasti palkankorotuksista on jotain "hyötyä" henkilökunnan motivaatiolle, olen kuullut NIIIIN paljon ikävää juttua paikallisen sairaalan hoitsujen toiminnasta, että epäilyttää kyllä. Mm. kielletään nuoria hoitajia olemasta liian tehokkaita jottei heihin vanhempiin kohdistuisi liikaa odotuspaineita työnantajan taholta. Jos nuori ei suostu lusmuilemaan ja painostukseen, häntä aletaan tietysti kiusata ja syrjiä. Tuntuu hurjalta. Ei ole kaikki hyvin.
Ja tuskin raha tässä asiassa auttaa.