Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Unet => Aiheen aloitti: monikakson - 04.11.2007 01:57:56



Otsikko: käärme puraisi koiraani ym.
Kirjoitti: monikakson - 04.11.2007 01:57:56
Taas näitä mun käärmeunia, mutta nyt ensimmäistä kertaa käärme satutti jotain ja se satutti mun koiraa.

Eli mun käärmeunet on aina sellasia, että käärmeitä alkaa ilmestyä kuin tyhjästä ja lopulta joka paikka on täynnä niitä ja mun pitäisi kulkea just jostain missä niitä on.

Tässä unessa luulin jotenkin olevani todellisuudessa (vaikka olikin loppukesä meillä maalla) ja käärmeiden alkaessa ilmestyä tajusin jossain vaiheessa, että tämä onkin taas tällainen uni ja mun piti päästä äkkiä pois turvaan meidän karjalatoon. Siellä oli heinikkoa ja ennen käärmeiden ilmestymistä taputtelin irti ollutta ruunikkohevosta karjalatomme takana pellon reunassa. Lähdin siitä siis menemään heinikossa latomme sivulta pois, kun käärmeet alko tulla tielle. Tajuttuani tilanteen päätin, että menen keskiovesta nopeasti sisälle ennen kuin käärmeet ehtisivät sinne, mutta niitä oli jo sielläkin. Ajattelin, että täytyy vain olla rohkea ja mennä siitä. Sitten siinä oli koiranikin käärmeiden keskellä ja kehotin sitä vain rohkeasti menemään latoon. Lopulta koirani hyppäsi perässäni latoon, mutta huomasin, että se oli loukkaantunut jalkaan. Arvasin, että käärme oli ehtinyt napata siihen koiran hypätessä. Otin koiran syliini ja kannoin sen sisälle miettien, että mitä sen kanssa pitää tehdä.

Tässä vaiheessa uni katkesi tai huomioni kiinnittyi muualle. En ole ihan varma oliko se sama uni, mutta se jatkui meillä sisällä. Siitä en muista kuin pätkiä; äitini, lähestyvä hirmumyrsky, huoli ihmisistä jotka eivät olleet tulleet vielä kotiin, peloissaan oleva sukulainen jonka läheinen on juuri kuollut (näin oikeassakin elämässä)...

Jonkinlainen sisäinen kaaos mulla tiesti on meneillään.
Mutta sitä mä en tiedä, miksi nämä käärmeunet aina silloin tällöin toistuvat. Mikä niiden merkitys on. Ja myös tästä myrskystä on tullut toistuva. Siihen liittyy aina myös äitini jollain tavalla.


Otsikko: Vs: käärme puraisi koiraani ym.
Kirjoitti: Hiisitär - 04.11.2007 02:23:54
Tässä onkin hyvin yleisiä uniteemoja, joista on muuten ollut jo tulkintaa tuossa Unisymboleiden pieni ABC (https://www.astro.fi/foorumi/index.php?topic=12277.0)-ketjussa. Kannattaa siis aina vilkaista sieltä ihan ensiksi, mahtaisiko unen teema olla jo tulkittuna kertaalleen ;)

Nappasin tuolta ketjusta nyt nuo tärkeimmät uniteemasi tähän vielä kertaalleen:

Myrsky
Emotionaalinen sekasorto, tunteiden myrsky.Voi kertoa myös äkkinäisistä elämänmuutoksista. Uni kehottaa sinua tarttumaan siihen, mikä pakenee otteesta ja hoitamaan asia kuntoon tunteidesi osalta. Meditointi tai oman ajan ottaminen voivat auttaa.

Hevonen
Vahva, fyysinen energia. Sinun pitää kesyttää villejä voimia. Uni voi vihjata, että olet laukannut liikaa ympäriinsä tai ehkä sinun pitäisi olla vähemmän ylimielinen.
Musta/Tumma hevonen symboloi mysteeriä, villiyttä ja tuntemattomuutta. Otat ehkä riskejä elämässäsi uusilla alueilla. Valkoinen hevonen kertoo puhtaudesta, hyvästä onnesta ja menestyksestä.
Jos hevonen jahtaa sinua, sinulla saattaa olla ongelmia seksuaalisuuden ja intiimin kanssakäymisen kanssa.
Kuollut hevonen on vapauden ja vaatimusten puuttumisen symboli. Se saattaa vihjata sinua työskentelemään tunteittesi parissa.
ratsastaminen kertoo, että saavutat päämääräsi. Villiintyneellä hevosella ratsastaminen kertoo, että intohimosi vie sinut mukanaan.
Haarniskoitu, keskiaikainen hevonen kertoo pelottomuudestasi, rohkeudestasi, voimastasi ja aggressiostasi.

Vaara
Jos uneksit olevasi vaarassa, loukkaantunut tai kuollut, uni antaa sinun odottaa menetyksiä bisneksissä/työelämässä ja huonoa onnea rakkaudessa. Sinun täytyy olla enemmän varuillasi joissakin elämäsi osa-alueissa.
Jos pakenet vaaraa, tulet nousemaan työelämässäsi ja sosiaalisissa yhteisöissä korkealle.

Koira
Koira unessa edustaa unohtamaasi taitoa, johon et ole kiinnittänyt huomiota aikaisemmin, mutta nyt se vaatii, että se huomioidaan. Vaihtoehtoisesti koira voi symboloida intuitiota, uskollisuutta, älykkyyttä, suojaa ja eloisuutta. Omat arvosi ja aikomuksesi työntävät sinua kohti maailmaa ja menestystä.
Jos koira on pahansisuinen tai se murisee, kertoo se sisäisistä konflikteista. Se saattaa kertoa petoksesta ja luottamuksettomuudesta. Jos koira on kuollut tai tekee kuolemaa, menetät hyvän ystävän. Vaihtoehtoisesti se edustaa vaistojesi heikkenemistä.
Jos koira puree sinua jalkaan, olet kadottanut tasapainon elämässäsi. Saatat lähestyä uutta tilannetta epäröiden tai sinulle ei ole halua pyrkiä kohti päämääriäsi.
Iloisesti haukkuva koira on mielihyvän, ilon ja sosiaalisen aktiivisuuden symboli. Jos koira haukkuu ponnekkaasti, kuvastaa se tapaasi jaella/haukkua käskyjä muille ja pyrkiä hallitsemaan tilanteita. Se saattaa vihjata myös vihamielisestä seurasta.
Jos osatat koiran, uni vihjaa, että sinulla on tapana yrittää tosielämässäkin ostaa itsellesi ystäviä ja/tai kehuja/palveluksia. Vaihtoehtoisesti uni kertoo, että on aika etsiä kumppanuutta.
Jos puet koiraasi, pyrit peittelemään oman luonteesi vikoja ja tapoja.
Pohdi myös koiraan liittyviä sanontoja "ihmisen paras ystävä" ja "kohdella kuin koiraa".

Käärme
Jos käärme puree sinua, kertoo se piilossa olevista peloista ja huolista, jotka koet uhkaaviksi. Uni saattaa varoittaa sinua jostain valve-elämäsi asiasta, jota et osaa varoa tai joka ei ole vielä noussut esiin. Käärmeet voidaan tulkita myös fallistisina symboleina ja näin ollen ne symboloivat vaarallista ja kiellettyä seksuaalisuutta. Käärme voi myös kertoa, että joku ihminen lähelläsi on häikäilemätön ja siksi epäluotettava.
Positiivisena symbolina käärmeet edustavat transformaatiota, tietoja ja viisautta. Ne ovat Itsen uudistumisen ja positiivisten muutosten tuojia.

Varasto(rakennus) (Pätee varmasti ihan hyvin latoonkin, koska latohan on varastorakennus)
Varasto unessa edustaa piilossa olevia voimavaroja tai varastoitunutta energiaa, sekä muistoja. Saatat laittaa aikomuksesi ja tavoitteesi varastoon hetkeksi.
Tyhjä varasto kertoo, että olet kuluttanut sisäiset voimavarasi tyhjiin. Sinun on aika ottaa vapaata ja levätä täyttääksesi taas akkusi.

Äiti
Äiti kuvastaa unessa itsesi hoivaavaa puolta. Äidit tarjoavat suojaa, elämän, ohjausta ja turvaa. Joillakin voi olla vaikeuksia vapauttaa itseään äidistään ja siksipä he etsivätkin omaa itsenäisyyttään ja kehitystään.
Jos keskustelet äitisi kanssa, kuvastaa se asioita, otka ovat vaivanneet mieltäsi etkä oikein tiedä, mitä sinun tulisi tehdä. Uni voi myös vihjata, että sinulla on selvittämättömiä asioita äitisi kanssa.


Otsikko: Vs: käärme puraisi koiraani ym.
Kirjoitti: monikakson - 04.11.2007 19:19:05
kiitos. jonkun verran jo selailinkin noita symboleita tuolta ennen kuin kirjoitin unestani. olen vain niin huono kasaamaan kokonaisuuksia eri symboleista. ajattelin, jos joku muu osaisi nähdä asiat selvemmin. mutta kyllä noissa on "flasheja" tämän hetkiseen tilanteeseeni. koko viikonlopun olen ollut jotenkin ahdistunut ja eri asiat myllertävät sekavana mielessäni.


Otsikko: Vs: käärme puraisi koiraani ym.
Kirjoitti: K-NRJ - 04.11.2007 19:58:13
Minullakin toistuivat nuo käärmeunet vuosi-pari sitten. Siihen aikaan ympärilläni oli paljon epäluotettavia ihmisiä, ja he ärsyttivät minua.

Unestasi tulee mieleen, että ehkä pelkäät joidenkin ihmisten satuttavan sinua tai läheisiäsi. Uhkaako joku sinua tai äitiäsi? Onko jopa niin, että tiedät, että ympärilläsi on epäluotettavia ihmisiä ("käärmeitä") mutta et kuitenkaan uskalla puolustautua heitä vastaan, vaikka mieli tekisi?


Otsikko: Vs: käärme puraisi koiraani ym.
Kirjoitti: monikakson - 05.11.2007 01:33:25
Kiitos, Kaurisenergiaa! Mä näen yhden ihmisen, jota odotettiin unessa ja unessa oli paljon asioita, jotka voi helposti yhdistää häneen. Koiran loukkaantuminen yhdistäisi tämän ihmisen käärmeisiin.


Otsikko: Vs: käärme puraisi koiraani ym.
Kirjoitti: Riitta - 05.11.2007 11:36:25
Sanoisin lyhyesti nain, etta joku on pettanyt luottamuksesi.