Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Unet => Aiheen aloitti: Milona - 08.11.2007 17:32:20



Otsikko: Painajainen, jota en itse täysin osaa tulkita
Kirjoitti: Milona - 08.11.2007 17:32:20
Näin viime yönä unen joka kertoo minulle jotain mutta ihan kaikkea en ymmärrä, osaisiko joku auttaa?

Heräsin sängystäni outoon ääneen. Näin siitä keittiöön jossa nousi savu lattialta. Menin katsomaan ja kahvinkeitin oli rikkinäisenä lattialla ja siitä nousi savua. Ihmettelin miten ihmeessä se siinä on kun sitten katsoin ympärilleni ja huomasin että koko keittiö ja olohuone on kuin räjähdyksen jäljiltä. Kaikki mullin mallin ja rikottu.
Minuun iski pakokauhu ja juoksin äkkiä takaisin makuuhuoneeseen hakemaan lapseni. Mielessäni ajattelin että tuo joka oli käynyt sotkemassa ei ollut huomannut meitä ja tulee ehkä kohta takaisin. Lapsi sylissä mietin mihin menen. En uskaltanut lähteä ulos jos tuo "paha" olisikin ulkona. Kurkin ikkunasta mutten nähnyt mitään outoa siellä. En kuitenkaan uskaltanut lähteä ulos.
Otin kännykän ja mietin kenelle soittaisin. Ex-miehelleni yritin soittaa mutten saanut ääntä tulemaan, siis omasta suustani. Unessa mietin että hän jotenkin reagoisi kuitenkin kun saa soiton vaikkei mitään kuulukaan.
Sitten soitin hätänumeroon (jota en ensin meinannu muistaa ja sitten en saanu millaan näpytettyä kännyyn kun aina joku nro meni väärin vaikka kuinka painelin oikeita numeroita) Vihdoin sain 112 ja yritin kertoa mistä osoitteesta soitan ja ääntä ei vaan tullut kurkusta.
TUnsin kuinka tuo "paha" lähestyi ja olin aivan paniikissa. Näin kun tuo "paha" eli tumma hahmo tummalla ratsulla lensi oven läpi ja yritin huutaa puhelimeen APUA!  Tunsin etten saa kuin pihinää aikaiseksi.
Heräsin siihen että yritin huutaa sitä apua. Olo oli aivan hirveä ja katsoin heti keittiöön  ja kävin tarkistamassa että kaikki oli oikeasti hyvin ja lapseni onneksi nukkui eikä ollut herännyt tukahdutettuun huutooni. Pelotti käydä takaisin nukkumaan.


Otsikko: Vs: Painajainen, jota en itse täysin osaa tulkita
Kirjoitti: Artemis - 09.11.2007 23:09:41
Voisiko olla että haluaisit sanoa ex-miehellesi jotain mutta et "saa ääntäsi kuulumaan", eikö hän ymmärrä tai kuuntele?
Voisiko tuo koti kuvata sinua? Jostain joskus luin että talokin voi kuvata sinua itseäsi, täytyy katsoa minkälainen talo on, onko se sekaisin, siisti jne... Se kuvaisi sinua.
En tiedä meneekö ihan metsään  :)


Otsikko: Vs: Painajainen, jota en itse täysin osaa tulkita
Kirjoitti: MuruMaikki - 11.11.2007 19:17:30
Tarkkaile ruoansulatustasi. Mieti miksi 'käyt kierroksilla' niin kovin helposti. Miksi pelkäät ulkoista pahaa. Pahin uhkamme on oma käytöksemme ja suhtautumisemme elämään ja sen tapahtumiin.

Keittiö on helppo mieltää tarkoittavan ravinnonsaantiamme. Olohuone merkinnee vapaa-aikaamme.

Nousipa mieleeni, onko sinulla mahdollisesti närästystä? Poltteet vatsassa tai psyykkiset jännitystilat pallean alueella (=itsetunto) saattavat tuottaa tuonkaltaisia unia.

Huolestut lapsesi olosta ja turvallisuudesta, vaikka oma kykysi toimia on selvästi paniikin rajoittama - ainakin unessa.
Tokihan tämän uni ajoittuu Jokelan dramaattisten tapahtumien jälkimaininkeihin. Sekin voi olla syynä turvallisuudentunteesi heittelyyn unessa.


Otsikko: Vs: Painajainen, jota en itse täysin osaa tulkita
Kirjoitti: Milona - 11.11.2007 19:39:15
Kiitos, tuonkaltaisia tulkintoja olisin itsekin tehnyt toiselle mutten osaa nähdä niitä tämän hetkisessä elämässäni.
Mutta edellisenä iltana ennen unta luin noita kamalia Jokelan koulun juttuja ja ilmeisesti se paha olo siirtyi uniini ja nosti vanhoja asioita pintaan (jotka kieltämättä on jääneet huonolle käsittelylle)


Otsikko: Vs: Painajainen, jota en itse täysin osaa tulkita
Kirjoitti: Riitta - 24.11.2007 01:59:21
Aivan varmasti