Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Unet => Aiheen aloitti: Salmiakka - 17.12.2007 17:56:38



Otsikko: Jatkuvasti saa ajella hurjan pitkiä karvoja
Kirjoitti: Salmiakka - 17.12.2007 17:56:38
Näen säännöllisesti unta, että joko säärissäni tai kainaloissani kasvaa pitkää karvaa. Esimerkiksi viime yönä ajelin hämmennyksissäni n. 15 cm. kainalokarvoja ihmetellen, mitenkäs ne nyt taas ovat niin pitkäksi päässeet.

Välillä karvat ovat olleet jopa metrin mittaisia ja lähteneet ihan käsin "haromalla".

Tämä sama aihe on ollut unissani ainakin viime talvesta lähtien ja toistuu silloin tällöin.

Onko kellään vastaavia karvaunia tai kenties ehdotusta tulkinnasta?  En ole onnistunut löytämään unisymboliikka -osiosta vastausta.

Unien tunnelma on yleensä juuri lievä hämmennys. Voisiko viestiä esimerkiksi, että minulle tapahtuu asioita joita en pysty hallitsemaan yrityksistä huolimatta?  :o


Otsikko: Vs: Jatkuvasti saa ajella hurjan pitkiä karvoja
Kirjoitti: Hiisitär - 17.12.2007 19:17:58
Minäkään en löytänyt Dremmood´sin sanakirjasta varsinaisesti mitään ihokarvoista. Laitan tähän kuitenkin turkin, säären ja kainalon merkitykset.

Turkki/Karvoitus
Turkki unessa edustaa vaurautta. Vauraus ja onnekkuus suojelevat sinua. Uni voi olla myös symbolinen kuvaus animaalisesta ja vaistonvaraisen luonteesi osasta.


Jalka/Sääri
Jalat unessa kertovat siitä, että olet päässyt jälleen jaloillesi ja hallitset tilannetta/elämääsi. Se antaa viitteitä myös edistymisestä ja kyvystäsi navigoida läpi elämän. Jos jalkasi ovat heikot, saatat tuntea itsesi emotionaalisesti haavoittuvaiseksi.
Jonkun toisen henkilön jalat kertovat, että ihailet valve-elämässäsi jalkojen omistajaa. Sinun kannattaa ottaa mallia hänestä omaan elämääsi.
Jos jalkasi haavoittuvat, murtuvat tai nyrjähtävät, kertoo se tasapainon, itsemääräämisen ja itsenäisyyden puutteesta elämässäsi. Olet ehkä kykenemätön tai haluton seisomaan omilla jaloillasi. Sinulta saattaa ehkäpä puuttua siihen tarvittavaa rohkeutta ja siksi kieltäydyt ottamasta vastuuta.
Jos toinen jalkasi on toista lyhyempi, jotkin elämäsi osa-alueet eivät ole tasapainossa. Annat enemmän painoarvoa ja huomiota yhdelle asialle samalla, kun heität syrjään jonkin toisen asian, joka tarvitsisi huomiota yhtälailla.
Jos sinulla on kolme jalkaa tai enemmänkin jalkoja, uni varoittaa sinua siitä, että haalit itsellesi liikaa hommia, etkä selviydy työtaakan alla. Valitettavaa on, että jotkin haalimistasi projekteista ovat täyttä ajanhukkaa eivätkä tuota sinulle tulosta.

Kainalo
Oma tai jonkun toisen henkilön kainalo unessa edustaa sosiaalisisia yhteyksiäsi ja siteitäsi toisiin ihmisiin.  Se on ominaisuus ja persoonasi piirre, jonka salaat julkisuudelta.
Oman kainalon haistaminen unessa kertoo, että teet valve-elämässäsi jonkinlaista henkilökohtaista näkemystä päästäksesi helpolla jonkin tilanteen tai suhteen yli. Haistelet asioita toisinsanoen. Vaihtoehtoisesti uni viittaa siihen, että etsit hyväksyntää.


Hmmm, mitenhn tuon unen teeman tulkitsisi... Ennen kuin katsoin näitä unitlkintoja minulle tuli mieleen, että valve-elämässäsi on jokin asia, joka palaa uudelleen ja uudellen luoksesi, vaikka luulitkin hoitaneesi sen jo. Ilmeisesti unessakin ihmettelet miten karvat ovat taas muka päässeet kasvamaan noin pitkiksi, vasta äskenhän sinä ajoit ne pois. Tähän asiaan, joka palaa luoksesi koko ajan niin, ettet ole päässyt siitä lopullisesti eroon voisi liittyä turkin kuvaama vaistonvarainen ja animaalinen puolesi. Haluatko peittää eläimen itsessäsi? Etkö luota tarpeeksi vaistoihisi?

Vastaavasti jos asia on sellainen, joka tuntuu ikävälle, uni antaa vihjeen siitä, että pääset loppupelissä siitä eroon helposti. Karvathan lähtevät ihan käsin nyhtämällä.

Uni voi myös viitata siihen, että et ehkä uskalla tuoda esiin jotain puolta, joka kuuluu sinuun ihan normaalina osana Itseäsi. Karvathan ovat ihmiselle normaali asia, mutta silti me naiset ainakin ajalemme ne pois, sillä emme halua näyttää karvoitustamme maailmalle. Olipa se miten luonnollista tahansa. Mikä osa sinusta yrittäisi päästä karvojen tapan luonnollisesti pinnalle niin sitkeästi, että se tulee uniisikin, mutta jonka sinä painat aina taka-alalle?


Otsikko: Vs: Jatkuvasti saa ajella hurjan pitkiä karvoja
Kirjoitti: Salmiakka - 18.12.2007 13:22:04
Hei, kiitos! Tuo oli hyvä tulkinta.

Minusta tuntuu, että kysymys on asiasta, joka palaa jatkuvasti luokseni. Se on aikaisemmin tapahtunut ikävä juttu, joka silloin tällöin tulee mieleen, mutta jonka toivoisin voivani jättää taakse.

Olen miettinyt asian niin, että ikävät asiat unohtuvat elämällä ja katsomalla eteenpäin eikä taaksepäin. Ne eivät varmaan koskaan kokonaan unohdu, mutta kipu haalenee.

Minulla on voimakas alitajunta, joka lähettelee usein viestejä unien välityksellä. En vain aina osaa kuunnella (luota?) niitä vaistoja valve-elämässä.

Tuntuu hassulta, että nämä asiat tulevat näin voimakkaasti ja säännöllisesti unessa! Karvaunessa, uskomatonta.  ::)