Astro Foorumi

Astro special => Astro special => Aiheen aloitti: Lizzy - 13.05.2008 15:36:53



Otsikko: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Lizzy - 13.05.2008 15:36:53
jotenkin tuo ilmaus voimakas Neptunus pisti silmään tuolta Lillin kommentista venus neliö pluto aiheeseen.

Jäin miettimään, että mikä tekee jostain planeetasta, esim. neptunuksesta tai plutosta tai uranuksesta... voimakkaan planeetan kartalla?

Esimerkiksi onko minulla voimakas Neptunus kun se on

 :aspect_squ: nousumerkin hallitsija  :kuu:
Sitten taas kun  :kuu: on  :kalat: ja Neptunus taas on kalojen hallitsija, joten periaatteessa Neptunus on neliössä SEKÄ nousu ETTÄ kuumerkkini hallitsijaan...
Eikä unohdeta, että se on neliössä myös Saturnukseen eli taas laskumerkkini hallitsijaan.

Onko tämä voimakas neptunus syntymäkartalla?

Tai sitten Pluto...
Tr. Pluto on vuodesta 1996 käynyt läpi järjestelmällisesti kaikki henkilökohtaiset planeettani.  :aurinko:,  :merkurius:,  :venus: ja
tehnyt edelleen neliötä Kuulleni (kuinkas muutenkaan)
Nyt se on 4 vuoden päästä menossa laskumerkilleni ja sen jälkeen tulee jossain vaiheessa  :aspect_con: :mars:

Eli en keksi mitään ns. henkilökohtaisesti merkittävää kohtaa kartalla, johon Pluto ei olisi minulla osunut. Onko tämä transiittien kautta tullut voimakas Pluto vaikutus elämääni?

Eli siis mikä sen jonkin planeetan tekee voimakkaaksi?


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Lilli - 13.05.2008 16:26:34
Hyvän aiheen aloitit! Mieleni onkin tehnyt perehtyä syvällisemmin neptunikkojen sielunelämään.. itse en katso kuuluvani tähän porukkaan, vaikka  :neptunus: askendenttia tarkahkon kolmion voimin aspektoikin.

Lizzy, sinulla Neptunus näyttäisi olevan voimakas syntymäkartalla. Pluton vaikutus on varmasti ollut erittäin voimakas viime vuosina, mutta rajummin sen transiitit voi koetella sellaista henkilöä, jolla Pluto on syntymäkartallakin pääaspekteissa Aurinkoon, Kuuhun ja akseleihin. Se esimerkki voimakkaasta Neptunuksesta, johon tuossa Venus-Pluto -topicissa viittasin on veljeni, ja hänellä on seuraavat Neptunus-aspektit:

 :aurinko: :venus: :chiron:  MC :aspect_tri:  :neptunus:. Neptunus on lisäksi Aurinkomerkin hallitsija.

 :kuu: :aspect_con: :neptunus:. Kuu on kartan hallitsija.

 :merkurius: :mars: :saturnus: :kuunsolmu:  :aspect_squ: :neptunus:

Lisäksi sukupolvelle tyypillinen Neptunuksen ja Pluton sekstiili.

Ehdin tässä jo aikani ihmetellä, onko veljeni onnistunut välttämään kaikki neptuniset heikkoudet - hän kun on jokseenkin maailman kunnollisin ihminen, joka on onnistunut kaikissa tekemisissään ja saanut kaiken minkä on halunnut (= toteuttanut haaveensa - kuinka positiivista Neptunus-vaikutusta!). Tyypillisiksi Kala-Neptunus -ominaisuuksiksi olen katsonut hajamielisyyden, romanttisuuden parisuhteessa (veljeni on omasta mielestään romanttinen hölmö) ja ajoittaisen selvänäköisyyttä lähentelevän intuitiivisuuden.

Nyt kuitenkin jännityksellä odotan, tuleeko Neptunuksen negatiivisia vaikutuksia hänen elämäänsä. Hänellä nimittäin todettiin viime syksynä Parkinsonin tauti poikkeuksellisen nuorella iällä, ja kyseisen sairauden lääkitys voi aiheuttaa monenlaisia addiktioita. Addiktiothan ovat taas mitä suurimmassa määrin Neptunuksen hallitsemaa aluetta.

Tunnen toki paljon muitakin neptunikkoja, mutta heistä enemmän jatkossa.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Riitta - 13.05.2008 17:00:00
Neptunus vaa’assa ja 3. huoneessa   
 
Neptunus
Sielu ja materia pyrkivät ylöspäin kohti henkeä, joka kuitenkaan ei ole näkyvillä. Kreikkalaisessa mytologiassa Neptunusta vastaa Poseidon, meren, maanjäristysten ja hevosten jumala. Hän sai hallittavakseen meren vedettyään arpaa veljiensä Zeuksen ja Haadeksen kanssa. Poseidon kävi jatkuvasti taistelua maanpäällisten paikkojen vallasta. Poseidon hallitsi merta ja sen äärettömyyttä kolmikärjellään. Symbolien yhteys on hätkähdyttävän selvä ja astrologisessa ajattelussa Neptunus hallitsee vesielementtiä, joka ihmisen elämässä liitetään tunteisiin. Suurimpana esteenä matkallamme kohti henkistä päämääräämme ja sisäistä harmoniaa ovat juuri tunne-elämämme alueet. Hermeettisen symboliikan mukaisesti materia puhkaisee tiensä sielua edustavan puoliympyrän läpi matkalla kohti henkistä tietoisuutta. Jokaiselle on varmaan tuttu tilanne, että tietää mitä jonkun asian tai ihmissuhteen kanssa pitäisi tehdä, mutta pelko sekä omista että toisen tunnereaktioista estää päätöksen toteuttamisen käytännössä. Mieluummin haluamme haudata koko ongelman ja täyttää syntyvän tunnetyhjiön haaveilla ja kuvitelmilla. Sisäinen Soturi kertoo tarkemmin siitä, mitkä ovat sinun herkimmät alueesi ja miten niiden kanssa kannattaa menetellä. Neptunuksen edustama herkkyys on aina suuri lahja, jonka voit ottaa tehokkaammin käyttöön, kun tiedät millä alueella se ilmenee.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Lumilia - 13.05.2008 20:04:23
Minulla on suht voimakas Neptunus kartallani ja herkkyys (voisi sanoa, että lähes yli-herkkyys!) huokuu kartaltani. Minulla on  :neptunus: :aspect_con: :aurinko: (6.huone),  :neptunus: :aspect_opp: :askendentti:,  :neptunus: :aspect_con:ceres ja  :neptunus: :aspect_sex: :saturnus:. Vielä  :kuu: :kalat: (10. huone) ja vielä vesikolmio. Ai niin ja  :askendentti: :rapu:  :buck2:

Olen ollut lapsesta saakka todella intuitiivinen ja  elänyt "omissa maailmoissani", mutta lapsena herkkyys kävi aivan ylivoimaiseksi taakaksi. Näin ollen laitoin "luukut" visusti kiinni kiinni teini-iässä, mutta muutama vuosi sitten erään ison kriisin myötä uskalsin taas kurkistaa suljettujen ovien taakse. Nyt yritän tulla sinuiksi tämän herkkyyteni kanssa.  ;)

Tällä hetkellä menoss tr.  :pluto: :aspect_con: :aurinko: (toinen ohitus). Huomaan, että nyt meneillään olevan pluto-ohituksen aikana henkiset jutut vetää magneetin lailla puoleensa.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Neela - 13.05.2008 21:52:10
Olenkos minäkin Neptunikko?  :o
 :neptunus:  :skorpioni: 4. huoneessa.

Olisi syntymäkartan aspekteja:
 :neptunus:  :aspect_sex:  :aurinko:
 :neptunus:  :aspect_sex:  :uranus:
 :neptunus:  :aspect_squ:  :venus:
 :neptunus:  :aspect_ssx:  :mars:

Itse en ole huomannut Neptunuksen vaikuttavan, mutta olenkin aika tottumaton astrologian seuraaja.

Pluton ja Uranuksen energioista pidän, minulla myös sukupolvelle tyypillinen  :pluto:  :aspect_con:  :uranus: ja lisäksi  :pluto: :aspect_con:  :aurinko:

Ja  :saturnus: kanssa en tule yhtään toimeen.  :knuppel2:


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: marix - 13.05.2008 21:59:38
pitipä tutkia omaa syntymäkarttaa ja siellä näyttäs tältä:

 :neptunus: 3. huoneessa jousimiehessä

 :neptunus:  :aspect_sex:  :askendentti:
 :neptunus:  :aspect_con:  :merkurius:
 :neptunus:  :aspect_sex:  :venus:
 :neptunus:  :aspect_con:  :jupiter:
 :neptunus:  :aspect_sex:  :chiron:

sekä

 :pluto:  :aspect_sex:  :neptunus:


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Esmiralda - 14.05.2008 00:02:21
En tiedä olenko neptunikko, vaikka mielestäni omaankin voimakkaan intuition (minun älykkyyteni). Mutta tunnen neptunuksen voiman työssäni kun se on aivan MC: n vieressä 9 huoneessa.

Se on myös haastavasti  :neptunus: :aspect_squ: :aurinko:

ja  :neptunus: :aspect_sex: :pluto:


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: mateve - 14.05.2008 09:29:45
Neptunuksesta minäkin.
Itselläni on  :neptunus:  :askendentti: hallitsija ja  :neptunus: on  :neitsyt: ja 30´joten se on  :vaaka: vaikutuksessa myös. Siksi kai kaikki kauneus, täydellisyys, puhtaus kuuluvat omaan tunneskaalan vaatimuksiin. Neptunus alemmalla tasolla on raivoisa,tunnemyrskyjä nostava ja ihmiset joutuvatkin tunnekouluun elämänsä aikana, tunteiden hallintaa, siksi se on niin vaikeaa käsitellä, kuin vettä joka valuu sormien välistä vaikka ne ovat kuppina ottamassa sitä vastaan. Ihminen joutuu elämässään oppiakseen katkomaan tunnesiteitään, niiden kohottamista, tyynnyttämistä ja viilentämistä niin että ei ole tunneryöppyjen vietävissä. Neptunus kauneimillaan on luovuutta ja sen käyttöä rakentavasti, taiteet, laulu, musiikki ym... pahimmillaan koetaan sitä mitä maailma nyt näyttää, puhdistamisen takia, että ihmiset kohottavat itseään rakkaudessa joka on sitä Agaperakkautta jota ollaan oppimassa. Se rakkaus on jotain mitä kosmos meille aina joskus antaa esimakua mitä on rakastaa ilman ehtoja, vain sydämestään niin että tuntuu että pakahtuu....

Tällaisia mietteitä niin suuresta ja ihmeellisestä Neptunuksesta jota emme edes ymmärrä mitä se pitää sisällään.... :angel:

 ;)  Mateve


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Ave^^ - 14.05.2008 11:41:54
Voimakkaaseen neptunukseen riittää kai jo se, että se on nousumerkin (ja kuun) hallitsija.
En silti mielestäni omaa intuitiota (isälläni sitä taas on paljonkin, hänellä on  :neptunus: ykkösessä). Herkältä vaikutan kyllä kalanousun ansiosta ulospäin todella voimakkaasti. Sisimpääni en vielä kunnolla tunne. Olen herkkä, mutta joskus minusta tuntuu, että ihmiset, jotka näyttävät kovalta, ovat minuakin herkempiä.
Enkä myöskään ole uskonut, että minulla olisi "normaali"-ihmistä voimakkaampia tunnekuohuja, jos on, olen kai vain oppinut elämään niiden kanssa. Sillä tunteita kyllä rakastan, ja minua kauhistuttaa aina kuunnella, kun ihmiset kertovat, miten ovat jäähdyttäneet tunteensa, ja ovat nyt niin onnellisia kun eivät tunne mitään. Minusta ei voi olla onnellinen, jos ei tunne! Se on mahdotonta.  :)

Ehkä neptunuksen asema kartallani rauhoittaa sitä ja palauttaa myös maan pinnalle, sillä se on  :aspect_con:  :saturnus: kauriissa. Ehkä tuo saturnus myös auttaa toteuttamaan kaikkea mitä neptunus maalailee taivaalle.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: marix - 14.05.2008 14:25:22
kerro Lia!! :)


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: marix - 14.05.2008 15:05:48
mikshän mulla oli monta vuotta taukoa tässä harrastuksessa, kun nyt oon sit aktivoitunu ihan kunnolla ja ottanu jopa selvää kaikenmoisesta :)


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Ajatus - 14.05.2008 15:41:53
Sanoisin, että Neptunus on voimakas, jos se on auringon tai askendentin hallitsija, sijaitsee ns. näkyvällä paikalla (AC, 1. huone tai MC) ja siihen kohdistuu paljon tärkeitä aspekteja. Mitä useampi näistä toteutuu, sitä voimakkaampi.

Itselläni Neptunus on auringon hallitsija ja kököttää MC:llä Jousimiehessä neliössä aurinkoon. Venukseen se tekee kolmion ja Saturnukseen kvinkunssin. Lumilia kuvasi hyvin Neptunus-haastetta: "tulla sinuiksi herkkyytensä kanssa" - juu, sitä on yritetty tehdä. :) Onneksi itselläni Kaloissa ei ole muuta kuin aurinko ja nousumerkiksikin on annettu maadoittava Kauris.

Lian työ? Harrastus jo tulikin eli astrologia...no, olisiko jonkin sortin henkisen työn tekijä tai vaihtoehtoisesti musiikkiin liittyvä (tanssi, sävellys)? :)


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Esmiralda - 14.05.2008 18:01:36
Olisko Neptunut vähän hurjempi noissa vaistonvaraisissa tunnelmissa vesimerkeissä? Ja tuon 'kuu kaloissa' kanssa. Mutta tosiaan astrologian opettaja totesi minulle että elämäni haaste on tuossa kuviossa  :neptunus: :aspect_squ: :aurinko: ehkä myös sen vuoksi että se MC:n kyljessä.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Starwind - 14.05.2008 18:25:48
Hmmm... plutonikoksi tunnustaudun heti kättelyssä, onhan pluto askendenttini hallitsija ja tekee kolmiota jupiteriini, joka on aurinkoni hallitsija. Neptunikoksi minut tehnee  :aurinko: :aspect_con: :neptunus:, jonka tuoman herkkyyden ja ajoittaisen itsepetoksen tunnistan hyvinkin... Tämän kaksikon sekstiilit jupiteriin ja niin ikään plutoon vain tuovat lisäväriä ja syvyyttä tähän tunne-elämään  :D :smitten:


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Elämänilo - 14.05.2008 18:37:53

Hei Ystäväin


Omaa  :neptunus: :sta kävin
kurkkaamassa tuolta
Sepon laatimalta syntymäkartta sivulta

:neptunus:  :vaaka: huone 3

Neptunus :neptunus:
Sielu ja materia pyrkivät ylöspäin kohti henkeä,
joka kuitenkaan ei ole näkyvillä.
Kreikkalaisessa mytologiassa
Neptunusta vastaa Poseidon, meren,
maanjäristysten ja hevosten jumala.
Hän sai hallittavakseen meren vedettyään arpaa
veljiensä Zeuksen ja Haadeksen kanssa.
Poseidon kävi jatkuvasti taistelua
maanpäällisten paikkojen vallasta.
Poseidon hallitsi merta ja sen äärettömyyttä kolmikärjellään.
Symbolien yhteys on hätkähdyttävän selvä
ja astrologisessa ajattelussa :Neptunus: hallitsee vesielementtiä,
joka ihmisen elämässä liitetään tunteisiin.
Suurimpana esteenä matkallamme
kohti henkistä päämääräämme ja sisäistä harmoniaa
ovat juuri tunne-elämämme alueet.
Hermeettisen symboliikan mukaisesti
materia puhkaisee tiensä sielua edustavan
puoliympyrän läpi matkalla kohti henkistä tietoisuutta.
Jokaiselle on varmaan tuttu tilanne,
että tietää mitä jonkun asian
tai ihmissuhteen kanssa pitäisi tehdä,
mutta pelko sekä omista että toisen tunnereaktioista
estää päätöksen toteuttamisen käytännössä.
Mieluummin haluamme haudata koko ongelman
ja täyttää syntyvän tunnetyhjiön haaveilla ja kuvitelmilla.

:neptunus: :sen edustama herkkyys on aina suuri lahja,
jonka voit ottaa tehokkaammin käyttöön,
kun tiedät millä alueella se ilmenee.

Vaaka  :vaaka:
Syyspäivän tasaus aloittaa Vaakojen ajan.
Yö alkaa olemaan päivää pidempi
ja luonto aloittaa varovaisen
valmistautumisen tulevaan talveen.
Aamuisin saa varautua pukeutumaan lämpimästi
ja raaputtelemaan ohutta jääriitettä auton tuulilasista.
Päivisin aurinko lämmittää ilman joskus hyvinkin kesäiseksi.
Vuodenaikansa vaatimusten mukaan
:vaaka:-energia on hyvin sopeutuvainen erilaisiin olosuhteisiin
ja pystyy tasapainoilemaan kiistatilanteissa puolelta toiselle
kunnes taistelevat osapuolet eivät enää itsekään tiedä
mistä kaikki sai alkunsa.
Vaaka-planeettasi edustamalla alueella sinulla on usein
vaikeuksia päättää mitä todella haluat
ja tasapainottaessasi muiden ongelmia
sinulle ei tahdo jäädä aikaa hoitaa omia asioitasi.

3 .huone
KOMMUNIKAATION HUONE kertoo kyvystäsi sopeutua
välittömään ympäristöösi hankalissakin tilanteissa.
Tässä huoneessa olevat planeetat ovat se osa sinua,
jolla vastaanotat ja välität kaikkea mahdollista informaatiota
jokapäiväisessä elämässäsi.

Aurinko  :aurinko:
 :aurinko: kuvaa henkeä ja fyysisessä olemuksessamme
se kuvaa elämän energiaa.
Elimistä se vastaa sydäntä.
Kun sydän pysähtyy,
niin elämäkin pysähtyy suhteellisen nopeasti.
Piste ympyrän sisällä kuvaa ihmistä hengen osana.
Aurinko edustaa perusidentiteettiämme
ja luovuuttamme
puhtaimmillaan.
Siksi aurinkomerkistä tulkitaan myös lapsuuden vaiheita
ja niistä syntyneitä tunnekokemuksia.
Lisää tietoa Auringon vaikutuksesta
juuri sinun kartallasi löydät luonneanalyysista.

Venus :venus:
Henki hallitsee ainetta.
Ristin yläpuolella oleva ympyrä
kuvaa hengen ilmentymistä materiaalisella tasolla.
Tuttu lienee sanonta,
että joku on "jumalaisen kaunis".
Joku tarkoitus on varmaan myös
palatsien, moskeijojen ja temppeleiden
uskomattomalla loistolla.
Ovathan ne niin vanhan kuin nykyisenkin
uskomuksen mukaan jumalten tai Jumalan asuinsijoja.
Ihmisen elämässä tällainen kauneus
on harmoniaa oman itsensä
ja sitä kautta kaiken ympäristönsä kanssa.
Se, että :venus: :ksesta on tehty rakkauden planeetta,
juontaa juurensa lopulta hyvin nurinkurisesta lähtökohdasta.
Kenelle sinä ensimmäisenä ja eniten hermostut,
kun asiat eivät ota sujuakseen.
Kumma kyllä rakastettu puolisomme
tai kumppanimme saa sen tuntea nahoissaan.
Kun oma sisäinen tasapainomme ja harmoniamme horjuu,
toimii läheisin ihminen peilinämme.

Skorpioni  :skorpioni:
Syksyn edetessä illat käyvät pimeämmiksi
ja ihminen alkaa miettimään elämänsä tarkoitusta.
Mikään ei ole enää itsestään selvää.
Pitkien öiden aikana asiat tuntuvat
muuttuvan arvaamattomalla tavalla.
Ollaan tultu Skorpionien aikaan.
Elämän alkemialliset salaisuudet nostavat päätään
jokaisessa :skorpion: :in värittämässä planeetta vaikutuksessa
ja elämää suuremmat mysteerit
ovat löytäneet innokkaan ja väsymättömän tutkijan.
Tavanomaisuus ei jaksa kiinnostaa
kunnon Skorppari-energiaa
ja niinpä saatat paremman puutteessa
tehdä kärpäsistä härkäsiä
saadaksesi elämääsi jotain tongittavaa.


Huoneessa 3. minulla on siis :aurinko: ja :neptunus: :vaaka: sekä :venus: :skorpioni:



:smitten: Elämänilo


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Lizzy - 14.05.2008 20:46:28
Kiitos, paljon ja hyviä vastauksia tullut tähän.

Ehkä tämä neptunusmaisuus näkyy jokaisella sitten vähän eri tavalla riippuen missä se on kartalla vahvana?

Kuten arvata saattaa niin minulla tuo neptunus on voimakas juuri ihmissuhteissa ja tunne-elämässä.

Olen toisten ihmisten seurassa kuin pesusieni ja minun on pakko välillä saada olla yksin muuten en kestä.  :crazy2:

neptunuksen kohdalla muuten tärkeää juuri tuo tunteiden ja ajatusten hallinta. Sekä juuri nämä haaveet. Tuli mieleeni, että kenties juuri neptunus ihmiset hyötyvät positiivisesta ajattelusta, koska vetävät joka tapauksessa magneetin lailla puoleensa vaikka mitä niin neptunuksen ikävät vaikutukset voivat vähentyä positiivisella ajattelulla ja keskittymisellä johonkin myönteiseen ja itselle tärkeään päämäärään.

Niin minullahan on  :neptunus: :jousimies:  ;D ;)


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: WishMasteri2003 - 14.05.2008 21:44:54
Minulta löytyy  :neptunus: :aspect_sex: :askendentti:,  :neptunus: :aspect_squ: :merkurius:,  :neptunus: :aspect_opp: :chiron:,  :neptunus: :aspect_con: :uranus: ja Neptunut 2. huoneessa. Aurinkomerkki on kalat niin sekin varmaan tekee jotain.

Pitää tutkiä, että miten nuo vaikuttaa. Ehkä se näkyy parhaiten intuitiona.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: taiska - 15.05.2008 11:01:56
Minulla Neptunus on trooppisesti skorpioonissa huoneessa 5 ja tekee  :aspect_tri: Merkuriukselle ja Venukselle (jotka ovat Kaloissa) ja  :aspect_squ: ASC ja  :aspect_sex: Plutolle ja muita heikompia vaikutuksia asteroideille.Lisäksi MC:ni on Kalat. En tiedä voiko sanoa sen olevan vahva, mutta minun elämässäni Neptunus on vaikuttanut voimakkaasti sillä tavalla, että sisäinen maailmani on aina ollut erittäin elävä ja kaipaan paljonkin omaa rauhaa ja elämäni tärkeimpiin kuuluvia asioita ovat musiikki, taide, lukeminen jne..... Kaikki sisäistä elämää rikastuttavat asiat  ::). Mitä olisi elämä ilman hellyyttä ja rakkautta  ;) ?


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Lilli - 15.05.2008 11:43:36
Omia havaintojani Neptunikoista ovat positiivisessa mielessä luovuus, taiteellisuus (erityisesti musikaalisuus), hyvä mielikuvitus (neptunikko on haaveilija), kiinnostus tuonpuoleisiin asioihin (yhteistä plutonikkojen kanssa) ja mahdollinen selvänäköisyyskin. Neptunikolta löytyy yleensä empatiaa kaikenlaisia "siipirikkoja" kohtaan, jonka takia ihmissuhteilla on taipumus muodostua jonkinlaisiksi hoivasuhteiksi, vaikkei niitä olisi sellaisiksi tarkoitettukaan.

Mutta näitä negatiivisiakin puolia on havaittu runsain mitoin. Neptunikko reagoi elämän raadollisuuteen aika eri tavoin kuin esim. plutonikko, joka pyrkii taas hallitsemaan kaikkea (ei välttämättä hyvä ominaisuus). Plutonikko on omien havaintojeni mukaan totuudenetsijä, vaikka totuus tekisi kuinka kipeää tahansa. Ainakin "hyvin kypsynyt" plutonikko pääsee elementtiinsä juuri kriisissä, jossa pystyy toimimaan rohkeasti ja jopa kylmän viileästi. Neptunikko harrastaa pakoa todellisuudesta ja juopotteluhan on tavallisin todellisuuspaon muoto. Neptunikko negatiivisessa muodossaan tuntuu olevan aina jotenkin hukassa. Kaikkein lievimmilläänkin tämä todellisuuspako voi näkyä omaan sisäiseen maailmaan tai omiin harrastuksiin uppotumisena.

Eräs ystäväni, joka on Au-Kalat, ja Neptunus tekee neliötä Auringolle, sairastui lapsuudessaan samanaikaisten Neptunus oppositio Kuu - Pluto kolmio Kuu -transiittiensa aikana syömishäiriöön, jota kestikin sitten kymmenen vuotta. Syömishäiriö oli reaktio vanhempien aviokriisiin, jota plutomaisesti yritettiin salailla lapsilta, mutta tottahan lapset sen vaistosivat.

Romanttisissa suhteissa neptunikolla tuntuu olevan taipumusta katsella kumppaniehdokasta vähän liiankin ruusunpunaisten lasien lävitse. Pudotukset todellisuuteen voivat olla joskus melko karuja.  :buck2:. Neptunikon "rakkauden" kohteena ei välttämättä ole mukava olla, koska kaikesta huomaa, että hän rakastaa vain sitä omassa päässään olevaa satuolentoa, eikä sitä toista ihmistä sellaisena kuin hän on.

Tietysti myös Neptunikon sukulainen Plutonikko projisoi omia kuvitelmiaan toiseen ihmiseen, mutta plutonikon taipumuksena on nähdä se toinen vähän turhankin mustanpuhuvien linssien lävitse.  :crazy2:.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Lilli - 15.05.2008 12:11:09
Ai joo, katselin tässä taannoin koko joukon poliitikkojen karttoja, ja huomasin, että monilla heistä on voimakas Neptunus kartoillaan. Näissä tapauksissa kuitenkin myös Uranus, Jupiter ja Saturnus olivat myös vahvasti sijoittuneita kartoilla.

Mutta noin laajassa mielessä neptunikko on sosiaalisesti tiedostava ja voi siksi sopia politiikkaankin. Nikulan havaintojen mukaan Neptunus kuvastaa nimenomaisesti sosialistisia ja kommunistisia aatteita, joissa on aika idealistiset periaatteet, mutta käytäntö on ontunut erinäisissä maissa.

Esim. Fidel Castro = Aurinko yhtymä Neptunus. (Myös nuo edellä mainitut voimakkaat Uranus, Jupiter ja Saturnus ovat löydettävissä).


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: taiska - 15.05.2008 12:25:04
Nuo oli ihan hyvät huomiot Lilli  :). Minulla Neptunuksen "negatiivisyys" tulee ilmi juuri ihmissuhteissa ! En sitten millään haluaisi ajatella kenestäkään pahaa ja olenkin "mestari" keksimään selityksiä ilman suuttumusta toisten käytökselle  ;D. Tiedostan kuitenkin tämän puolen itsessäni joten olen oppinut "realisoimaan" totuuden sisimmässäni joten en kuitenkaan joudu kärsimään sen takia. Juuri siksi tarvitsenkin omaa aikaa, taiteita jne.... että saan lepoa ihmisistä, joiden kanssa kun jatkuvasti on tekemisissä on monesti todella raskasta ihan vain oman herkkyyden takia! Kun saa olla yksin on nautinto olla oma itsensä  :). Saan oikeastaan olla iloinen siitä, että vaikka Neptunus minussa paljon vaikuttaakin, niin olen silti pohjimmiltani voimakas ihminen (auttaisiko  :aurinko:  :oinas:  ;D ). Vaikka en halua riidellä tai loukata ketään sisimpäni vaatii itselleni ehdotonta, kylmää rehellisyyttä kaikissa asioissa enkä piiloudu edes rakkaudessa vaaleanpunaisten silmälasien taakse  ;D. Myöskään alkoholin käyttö ei ole ollut koskaan minulle ongelma. Otan kyllä kohtuullisesti, mutta siinä on aina yleensä järki mukana ja tunnen rajani.
Tämän voimakkuuden takia minun ei tarvitse olla katkera, masentunut jne.. vaan pystyn yleensä aina iloisena tilanteesta riippumatta porskuttaan eteenpäin. Elämä kun on sellainen mielenkiintoinen seikkailu  :smitten:   


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Elämänilo - 15.05.2008 12:29:40
Omia havaintojani  :neptunus: Neptunikoista ovat positiivisessa mielessä luovuus, taiteellisuus (erityisesti musikaalisuus), hyvä mielikuvitus (neptunikko on haaveilija), kiinnostus tuonpuoleisiin asioihin (yhteistä plutonikkojen kanssa) ja mahdollinen selvänäköisyyskin. Neptunikolta löytyy yleensä empatiaa kaikenlaisia "siipirikkoja" kohtaan, ...

Mutta näitä negatiivisiakin puolia on havaittu runsain mitoin.  :neptunus: Neptunikko reagoi elämän raadollisuuteen aika eri tavoin kuin esim. :pluto: plutonikko, joka pyrkii taas hallitsemaan kaikkea (ei välttämättä hyvä ominaisuus). Plutonikko on omien havaintojeni mukaan totuudenetsijä, vaikka totuus tekisi kuinka kipeää tahansa. Ainakin "hyvin kypsynyt" plutonikko pääsee elementtiinsä juuri kriisissä, jossa pystyy toimimaan rohkeasti ja jopa kylmän viileästi.  :neptunus: Neptunikko harrastaa pakoa todellisuudesta ja juopotteluhan on tavallisin todellisuuspaon muoto. Neptunikko negatiivisessa muodossaan tuntuu olevan aina jotenkin hukassa. Kaikkein lievimmilläänkin tämä todellisuuspako voi näkyä omaan sisäiseen maailmaan tai omiin harrastuksiin uppotumisena.

...
Romanttisissa suhteissa :neptunus: neptunikolla tuntuu olevan taipumusta katsella kumppaniehdokasta vähän liiankin ruusunpunaisten lasien lävitse. 

Hei "Lilli"

Mielenkiintoista.



:smitten: Elämänilo


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Ajatus - 15.05.2008 12:36:17
Sanoisin, että Neptunus on voimakas, jos se on auringon tai askendentin hallitsija, sijaitsee ns. näkyvällä paikalla (AC, 1. huone tai MC) ja siihen kohdistuu paljon tärkeitä aspekteja. Mitä useampi näistä toteutuu, sitä voimakkaampi.

Kuu näköjään unohtui itseltäni mainita tässä, eli tietysti katsoisin esim. Neptunus-kuu-yhtymän tai kuun Kaloissa ihan merkittäväksi myös - kuten Lizzylläkin on.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: taiska - 15.05.2008 12:54:29
No yksi järkeä tuova asia voi myös olla  :kuu:  :kauris:  ;)


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Neela - 15.05.2008 13:09:57
Kiitos Lilli tuosta neptunikon ja plutonikon määritteestä ja eroista. Löytyihän minulta Neptunus-piirteitä, en vain ole yhdistänyt k.o planeettaan.
Olen ehdottomasti noita molempia

 :pluto:  :aspect_con:  :aurinko:                  :neptunus:  :aspect_sex:  :aurinko:
 :pluto:  :aspect_con:  :uranus:                  :neptunus:  :aspect_sex:  :uranus:
 :pluto:  :aspect_tri:  :keskitaivas:                  :neptunus:  :aspect_squ:  :venus:
 :pluto:  :aspect_squ:  :mars:                  :neptunus:  :aspect_ssx:  :mars:
 :pluto:  :aspect_sex:  :neptunus:

Ja kyllä suhtautuminen häilyy voimakkaasti puolelta toiselle. Ihmissuhteissa yhden kanssa plutonikko toisen kanssa neptunikko, eikä mitään logiikkaa miten määräytyvät.  :2funny:


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Ave^^ - 15.05.2008 15:55:01
Ai joo, katselin tässä taannoin koko joukon poliitikkojen karttoja, ja huomasin, että monilla heistä on voimakas Neptunus kartoillaan. Näissä tapauksissa kuitenkin myös Uranus, Jupiter ja Saturnus olivat myös vahvasti sijoittuneita kartoilla.
olen näköjään selvä poliitikko  :D
ja punasia aatteita joo..  :)

Sekin, että vaikuttaahan planeetan huonesijainti paljon siitä millä elämän osa-alueella se eniten näkyy. Ehkäpä vahvakaan planeetta ei kaikilla alueilla näy.
Itselläni neptunus on 11:ssa ja kevyesti minuun tustuessa saa sen puolen esille, mutta syvemmin kun tutustuu, tulee kyllä esille pluto seiskahuoneessa..


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Dimma - 15.05.2008 20:01:25
 :neptunus: :jousimies: 1h.

 :neptunus: :aspect_con: :askendentti:
 :neptunus:  :aspect_tri: :kuu:
 :neptunus: :aspect_squ: :aurinko:
 :neptunus: :aspect_sex: :merkurius:
 :neptunus: :aspect_opp: :mars:

 :pluto: :aspect_sex: :kuu:
 :pluto: :aspect_ssx: :aurinko:
 :pluto: :aspect_con: :merkurius:
 :pluto: :aspect_tri: :mars:
 :pluto: :aspect_sex: :neptunus:
( :askendentti: :skorpioni:, :kuunsolmu: :skorpioni: 12h.)

Olen varmaankin sekä plutonikko että neptunikko, myllerrystä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja sitten taas unelmoidaan, ideoidaan ja fantasioidaan.. ;D Minusta myös usein luullaan että olen "vaarallisempi" kuin olenkaan tai että tiedän jotain mitä muut eivät tiedä. Ja ehkäpä joskus tiedänkin ja  :askendentti: :skorpioni: tyyliin olen ainoastaan suututettuna vaarallinen.. :2funny: Nyt kolmenkympin jälkeen sitä jo hykertelee joidenkin ihmisten outoja päätelmiä..! On se vain hauskaa kun ihmisillä on mielikuvitusta! ;)
Miessuhteissa  :aurinko: :neitsyt: pitää huolen siitä että ruusunpunaisia laseja ei pidetä..ja  :kuu: :leijona: :lla on taas omat vaatimuksensa.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Lilli - 16.05.2008 10:27:32
Sellaistakin tuli vielä mieleen, että jos neptunikko ei ole sinut Neptunuksensa kanssa, niin hän voi jatkuvasti ajautua ongelmiin ihmisten kanssa, joilla noita tyypillisiä Neptunus-ominaisuuksia on:

esim: äidilläni Neitsyt-Neptunus tekee kolmiota Härkä-Kuulle (kartan hallitsija) ja Uranukselle sekä kvinkunssia Vesimies-Auringolle. Hän inhoaa aivan erityisesti alkoholia, huumeita ja tupakkaa ja tietenkin kyseisten aineiden käyttäjiä. Hän ei kestä myöskään läheisissään tunteellisuutta eikä herkkyyttä, vaan halveksii näitä ominaisuuksia - olisikohan ne itsessä kielletty??? Myös kaikenlainen hengellisyys ja on pannassa, eikä häntä kiinnosta esim. unien tulkinta tai psykologia. Hän tituleeraakin itseään inhorealistiksi. Mitään sisar-hento-valkoista hänessä ei myöskään ole, vaan hänelle tuntuu olevan yksinkertaisesti ärsyttävää ja ottaa sen melkeinpä henkilökohtaisena loukkauksena, jos läheiset ovat sairaana.

Minulla ja äidilläni on ollut aina vaikeaa sen takia, että vaikka en astrologisesti varsinainen Neptunikko olekaan, niin runsain mitoin minussa niitä tyypillisiä ominaisuuksia on. Lapsena sain tuntea nahoissani, miten herkkyydestä rankaistiin, nykyään äiti kiemurtelee kuin kala koukussa, kun tietää nämä huuhaa-harrastukseni. Enpä minä tosin niistä hänelle liiemmälti jaarittele. Sisarellani on ollut teini-iästä lähtien krooninen sairaus, eikä hänkään liiemmälti siitä ole jaaritellut. Eikä tietenkään kukaan meistä jälkikasvusta ole aivan kauheasti mainostanut sitä, että käytämme alkoholia aina silloin tällöin.  :2funny:


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Esmiralda - 16.05.2008 13:48:39

Eikös se olekin pointi juuri tässä astrologiassa, että huomioi ne planeettojen, tähtimerkkien ja kuvioiden ääripäät ja opiskele itsetuntemusta ja kasvamista näiden kautta?

Nurinkurista on kuitenkin se, että juuri nämä ääripäät joko suorastaan voivat hurmioitua jostakin suunnasta tai sitten asettuvat täydellisesti vastahankaan, kuten tuossa Lillin äiti ja täällä valitettavasti minun mieheni (vaikka hänellä pitänee ottaa huomioon sukupolvienkin välinen kasvatus ja kasvu).

Olen pikkuisen opiskellut tuota  :neptunus: :aspect_squ: :aurinko: itsemielessäni, ja huomannut, että nuorempana jyrkästi työnsin kaiken intuition ja luovuuden syrjään ja yritin olla järkevä. Ehkä mukavasti sitä järkeäkin tuli harjoiteltua, ainakin sen verran, että ujuttautunut yhteisön systeemeihin. Kun toinen ääripää olisi ollut se taiteilemisella ja illuusioilla haihatteleminen, johon usea sortuu siihenkin joko onnistuen tai surkeasti epäonnistuen.

Nyt yritän työstää tuota intuitioni herkkyyttä ja olla siitä kiitollinen.  :smitten:


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: mc82 - 16.05.2008 14:47:48
Täällä yksi neptunikko - ja pakko myöntää, että mielikuvitus ja haaveet ovat vilkkaat. Usein nuo päiväunet vain tuppaavat jäämään sinne unitasolle, mä olen huono toteuttamaan haaveitani tosielämässä :-[  Tiettyä taiteellisuutta ja kauneudentajua löytyy kyllä :)

Neptunus mulla siis  :jousimies: ja 11. huoneessa.

Tämmöistä löytyy:

 :neptunus: :aspect_con: :merkurius: (no kaipa tämä sitten vahvistaa jo entuudestaan vilkasta mielikuvitusta :angel: )
 :neptunus: :aspect_con: :venus: (khyl, olen romantikko)
 :neptunus: :aspect_ssx: :mars: (no tämä ainakin tuppaa jättämään haaveet unitasolle!)
 :neptunus: :aspect_ssx: :jupiter: (mitenkä tuon sitten tulkitsisi..)
 :neptunus: :aspect_sex: :saturnus: (entäs tämä sitten..)
 :neptunus: :aspect_kvi: :chiron: (justiinsa..)


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Ajatus - 22.05.2008 10:36:32
Olen pikkuisen opiskellut tuota  :neptunus: :aspect_squ: :aurinko: itsemielessäni, ja huomannut, että nuorempana jyrkästi työnsin kaiken intuition ja luovuuden syrjään ja yritin olla järkevä.

Minulla myös tuo neliö, ja kyllä kalamaisen herkkyyden hyväksyminen on ollut yhdenlainen läksy elämässäni. :) Nuorempana se lähinnä vain ärsytti suunnattomasti, mutta nykyään osaan olla jo kiitollinen.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Esmiralda - 22.05.2008 16:11:43
Niin, mielenkiintoinen juttu, eikös!

Opin myös sen, että mitä kauemmas mennään huoneissa, sillä olisi jokin vaikutus myös ihmisen vanhenemisessa tai kypsyydessä. En tiedä pitääkö paikkaansa. Eli tuo  :neptunus: huoneessa 9 voisi osoittaa, että iän myötä tuo kaikki vain herkistyy ja voimistuu, jos tuon haasteen ottaa vastaan.

Mitä tuosta ajattelet, Ajatus? Missä huoneessa sinun neptunuksesi on?


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Norna - 22.05.2008 17:46:20
Minulla Neptunus myös  :jousimies: mutta 4. huoneessa asustaa,  :aspect_tri:  :merkurius:,  :aspect_sex:  :pluto:,  :aspect_inc:  :venus: -jälkimmäisen tulkinta kyllä vähän pimennossa  ???, enkä osaa sanoa onko tuo voimakas Neptunus

 Tuttavallani Neptunus on 1. huoneessa  :jousimies:, aurinkomerkkinä kalat muutenkin.  :neptunus:  :aspect_con: :askendentti: ja  :aspect_sex:  :uranus:,  :aspect_sex:  :pluto:. Hän omaa ihan omanlaisiaan kykyjä :D.

 


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Ajatus - 23.05.2008 09:29:03
Opin myös sen, että mitä kauemmas mennään huoneissa, sillä olisi jokin vaikutus myös ihmisen vanhenemisessa tai kypsyydessä. En tiedä pitääkö paikkaansa. Eli tuo  :neptunus: huoneessa 9 voisi osoittaa, että iän myötä tuo kaikki vain herkistyy ja voimistuu, jos tuon haasteen ottaa vastaan.

Mitä tuosta ajattelet, Ajatus? Missä huoneessa sinun neptunuksesi on?

Kyllä ihan allekirjoitan tuon ikäkausi-idean, tuli siitä mieleen mm. A. T. Mannin kirja A New Vision of Astrology (lyhyt kuvaus löytyy täältä (http://www.atmann.net/books.htm)) jossa hän vie ajatuksen myös taaksepäin, aikaan hedelmöityksestä syntymään - mutta se lienee aivan oma aiheensa.

Minun Neptunukseni on 9. huoneen puolella mutta liki MC:llä, eli sinänsä ihan näkyvällä paikalla, ja matkaa tuonne 9. huoneeseen lienee tässä iässä vielä luvassa. Herkkyyttä lienee siis turha yrittääkään piilotella... Tuo ysihuoneen sijainti kertoo kyllä tietynlaisesta kaukokaipuustani. Tykkään matkustamisesta ja ulkomaalaisia tuttaviakin löytyy. Neptunukseni on muuten tietysti aktivoitunut tässä samalla, kun tr :uranus: on tullut aurinkoni päälle - siinähän se samalla neliöi myös Neptunusta. ::) Opiskeluthan aloitin työn ohessa syksyllä 2006, kun Uranuksen neliö Neptunukselleni oli tarkka.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Ajatus - 23.05.2008 10:36:02
Tuttavallani Neptunus on 1. huoneessa  :jousimies:, aurinkomerkkinä kalat muutenkin.  :neptunus:  :aspect_con: :askendentti: ja  :aspect_sex:  :uranus:,  :aspect_sex:  :pluto:. Hän omaa ihan omanlaisiaan kykyjä :D.

Varmasti! Jos on Kalat ja vielä Neptunus ykkösessä, niin herkkyys on omaa luokkaansa. Haluatko kertoa enemmän noista tuttavasi kyvyistä? :)


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Norna - 23.05.2008 11:19:18
Tuttavallani Neptunus on 1. huoneessa  :jousimies:, aurinkomerkkinä kalat muutenkin.  :neptunus:  :aspect_con: :askendentti: ja  :aspect_sex:  :uranus:,  :aspect_sex:  :pluto:. Hän omaa ihan omanlaisiaan kykyjä :D.

Varmasti! Jos on Kalat ja vielä Neptunus ykkösessä, niin herkkyys on omaa luokkaansa. Haluatko kertoa enemmän noista tuttavasi kyvyistä? :)

 No psyykkisiltä kyvyiltään omaa luokkaansa, syväluotaa ihmisiä helposti, hyvin intuitiivinen, selvännäköisyyttä, pienestä asti ollut käsi kädessä henkimaailman kanssa ja myös uppoutui lapsena jo pitkiksi ajoiksi ihan omaan maailmaansa unelmoimaan. Tosi vilkas mielikuvitus ja juurikin tuo sisäinen maailma hyvin rikas kaikilla tavoin. Taipuvainen myös hakemaan ulkoisesta maailmasta sitä samaa kokemusta, vähän tietokonepeliaddiktiota ja mitä vastaavaa upottavaa ulkomaailmalla on tarjollakaan. Siunattu herkkyydellä mutta on siinä näemmä haastettakin  :-X.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Lizzy - 23.05.2008 16:38:37
Minulla on  :neptunus: 6.huoneessa enkä ole oikein päässyt selville, että mitä se tarkoittaa.  :idiot2: Paitsi että kai olen helposti addiktoituva... Tosin en aina koe olevani.

Neptunus ihmisillä saattaa olla "herkkä kenttä" toisin sanoen ottavat hyvin voimakkaasti itseensä ympäristön ja ympäröivien ihmisten energioita. Minulle yksi näkijä sanoi, että tästä syystä minusta ei voi vielä tulla hoitajaa. Olisin liian haavoittuva ja rasittuisin vain ja uupuisin.

Onneksi  :neptunus: ei sentään ole yhtymässä Aurinkooni... muuten olisin varmaan ihan käsittämättömän herkkä.

Minulla tuo Neptunus puoli ei ole mitenkään kovin hyvin esillä noin yleisesti ihmisten kanssa ja minusta tuntuu, että harva sitä minussa huomaa, ellei sitten omaa itsekin voimakkaan neptunuksen kartallaan. Muuten se ilmenee varmaan enemmän sellaisena herkkänä energiana, jonka toiset vaistoavat, mutta eivät tiedosta.

Sopisi hyvin hämärään ja utuiseen  :neptunus:...


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Esmiralda - 23.05.2008 17:16:16
Opin myös sen, että mitä kauemmas mennään huoneissa, sillä olisi jokin vaikutus myös ihmisen vanhenemisessa tai kypsyydessä. En tiedä pitääkö paikkaansa. Eli tuo  :neptunus: huoneessa 9 voisi osoittaa, että iän myötä tuo kaikki vain herkistyy ja voimistuu, jos tuon haasteen ottaa vastaan.

Mitä tuosta ajattelet, Ajatus? Missä huoneessa sinun neptunuksesi on?

Kyllä ihan allekirjoitan tuon ikäkausi-idean, tuli siitä mieleen mm. A. T. Mannin kirja A New Vision of Astrology (lyhyt kuvaus löytyy täältä (http://www.atmann.net/books.htm)) jossa hän vie ajatuksen myös taaksepäin, aikaan hedelmöityksestä syntymään - mutta se lienee aivan oma aiheensa.

Minun Neptunukseni on 9. huoneen puolella mutta liki MC:llä, eli sinänsä ihan näkyvällä paikalla, ja matkaa tuonne 9. huoneeseen lienee tässä iässä vielä luvassa. Herkkyyttä lienee siis turha yrittääkään piilotella... Tuo ysihuoneen sijainti kertoo kyllä tietynlaisesta kaukokaipuustani. Tykkään matkustamisesta ja ulkomaalaisia tuttaviakin löytyy. Neptunukseni on muuten tietysti aktivoitunut tässä samalla, kun tr :uranus: on tullut aurinkoni päälle - siinähän se samalla neliöi myös Neptunusta. ::) Opiskeluthan aloitin työn ohessa syksyllä 2006, kun Uranuksen neliö Neptunukselleni oli tarkka.

Tiedän, että olen vanhempi sinua, Ajatus, joten paraillaan kamppailen tuon haasteeni kanssa. Ohjaajani totesi että  :neptunus: :aspect_squ: :aurinko: on ehkä suurin haasteeni kartallani ja kun se on vielä (kuten sinullakin) Mc:n vieressä ja vaa'an merkissä. Vierellä on myös mars neitsyessä, mikä vauhdittaa huoneen touhuja, mutta vaatii myös tarkkaavaisuutta (onneksi). Ai, kaukokaipuutako? Sitä minulla nykyään onkin, ahdistukseen asti, olen huomannut. Vaikea olla paikallansa, vaikea taaplata samoja juttuja... :-\


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Tiigris - 23.05.2008 21:01:40
En tiedä voiko minun neptunusta sanoa varsinaisesti voimakkaaksi, mutta se kuitenkin sijaitsee minulla 1. huoneessa kauriin merkissä ja muodostaa seuraavia aspekteja;
 :neptunus: sulkeutuva semisekstiili  :askendentti:
 :neptunus: :aspect_tri: :venus:
 :neptunus: :aspect_opp: :mars:
 :neptunus: :aspect_sex: :pluto: (vaikka eikös tää viimesin ole kaikilla tässä ikäluokassa?)

Olen aina ihmetellyt sitä että kartaltani ei löydy kalaa, mutta silti tunnistan itseni haaveilevaksi, äärimmäisen herkäksi, masennusalttiiksi, empaattiseksi, toisaalta marttyyriksi, henkisistä asioista kiinnostuneeksi taivaanrannanmaalariksi.. Lisäksi en ole elämässäni välttynyt alkoholilta ja huumeilta, omalla kohdalla ja läheisissä.. Luulen että varsinkin tuo  :neptunus: :aspect_opp: :mars: vaikeuttaa minua puolustamaan itseäni. Olen hirveän helposti se, joka menee vapaasta tahdosta jonon viimeiseksi tms ja sitten jos tuleekin tilanne että minun pitäisi suuttua, niin en saa sanaa suustani...


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Lizzy - 27.05.2008 12:11:55
Tigrinum, olisiko sinulla avain sitten juuri tuo sijainti 1.huoneessa? Kun muuten, olen ymmärtänyt, ettei Neptunus olisi Kauriissa mitenkään erityisen voimakas, päinvastoin. Kauris on hyvin vieras merkki Neptunus energioille.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Lizzy - 31.05.2008 14:01:05
Täytyy muuten korjata tuota alkuperäistä viestiäni sen verran, että  :neptunus: ei ole sentään neliössä  :saturnus: vaan  :aspect_sex:. Onneksi. Ehkä tuo on sitten jonkinlaisen todellisuudentajun pitäny tässä kuviossa mukana?

Tuli muuten mieleeni kun tätä ketjua luin, että Pluton transiitit taitaa olla neptunikoille aika tärkeitä. Kuten myös Jupiter.  ???


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Lizzy - 22.08.2008 23:01:27
Nostelen tätä aihetta kun minulla pimeni Neptunus viime kuunpimennyksessä siis osaksi ainakin tai jotain.  :crazy2:

Lisää neptunusihmisten kokemuksia?


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: nikki - 22.08.2008 23:39:08
Lizzy
tuosta pimennyksestä,
hipasko se mitenkään sinun  :skorpioni: :jupiter::a?


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Riitta - 23.08.2008 00:39:06
Rick Levin-tunnettu Amerikkalainen astrlogi sanoo Neptunusta unien tuojaksi ja olen itsekin huomannut oman herkyyteni unille Neptunuksen vaikuttaessa.-itse olen 4 huoneen Neptuniikko ja nytkin on vaikuttamassa
 :mars:  :aspect_sex:  :neptunus:-se jotenkin auttaa itsensa ymmartimisessa.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Liekku - 23.08.2008 10:19:39

  Täällä  :neptunus: :aspect_squ: :mars:-- ja toinen ohitus meni juuri,-- ja koko kesä on ollut

 "MEINAAMISTA"--minnekkään ei ole tehnyt mieli lähteä jne jne.   :crazy2:

 


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Lizzy - 23.08.2008 21:30:39
Nikki, kyllä osu ja uppos.  :aspect_squ:  :-X

Niin ja mulla on ollu tr.  :neptunus: :aspect_squ: :jupiter: mitä tän vuoden?  ja vielä seuraavan... :crazy2:


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: nikki - 24.08.2008 01:03:11
Lizzy
se pimennyksen neliö näkyy noissa viesteissäsi,
that is the point niin pinnan alta esiin tuleviin asioihin kuin itsetuhoajatuksiinkin,
 :jupiter: (myös kuoleman planeetta,ja tämä ei ole vain minun käsitykseni,tuli esille astropäivillä myös astrologilta) ja skorpionissa laajentaen/tuoden esille (symbolissa kuun kaari ulospäin) elämän peruskysymyksiä,
vähän kuin haudankaivaja,
ja
neliökin on merkittävä pimennyksissä,
kysyin Niemi-Mattilalta,koskapa oma  :aurinko: osui 00 07 tarkkuudella,
onhan se tavallaan keskipisteessä,
ja että vaikutus näkyy ajan saatossa,
ja että ne ihmiset,joiden kartalla pimennys vaikutti, tuovat yleisestikin tuota pimennyksen vaikutusta esille ympäristössään,ja vaikuttavat ympäristöönsä,
ovat tavallaan tulkkeja

ja Diamond
Niemi-Mattila piti esitelmän  :merkurius::sta ja liitti sen niin astrologiaan kuin unien tulkintaankin,
"oneiropompos" eli unien tulkitsija,
esoteerisen astrologian mukaan  :merkurius: vastaa neljättä sädettä,
johon liitetään symboliikka,sanoi hän,
ja että
sen tekemät aspektit kertovat näkijöistä,tietäjistä,mystikoista


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Ebenia - 24.08.2008 17:32:01
Minulla on todella voimakas Neptunus, aspekteina

 :aurinko: :aspect_con: :neptunus:
 :kuu: :aspect_opp: :neptunus:
 :askendentti: :aspect_tri: :neptunus:
 :keskitaivas: :aspect_con: :neptunus:

Kartan korkeimmalla paikalla yhtymässä Aurinkoon ja oppositiossa Kuuhun tekee minusta todella herkän ja intuitiivisen. Myös MC:n päällä oleskeleva Neptunus on aiheuttanut omaa itseyden etsimistä työn kautta ja sillä saralla on menty jo tähän ikään mennessä ihan alasta toiseen, hyvin kalamaisesti on uiskenneltu paikasta toiseen. :) Mielestäni tämä kuvastaa myös tätä astrologiakiinnostusta ja lisäksi myös suurta rakkauttani tanssiin ja musiikkiin, kirjallisuuteen - kaikkeen missä vajotaan jonnekin omaan maailmaan. Eskapistinen myönnän olevani, mutta Kauriin kriittisyys ja maanläheisyys onneksi pitää jalat maan pinnalla.

Olen kuullut tuosta MC - Neptunuksesta, että usein tällainen ihminen ei oikeasti ole ikinä onnellinen, ellei palvele työssään jotain suurempaa tarkoitusta, joka useimmiten on ihmisten auttamista. Minulle tämä on ollut lapsesta asti selvää ja tällä hetkellä haaveena onkin psykologin opinnot ja työt, ehkäpä lasten parissa. :)

Neptunukseen liittyy myös niin illusionistisuus (näkyy minulla ihmissuhteissa ja kalamaisissa "haluan pelastaa muut"-jutuissa) sekä toisaalta myös voimakas idealistisuus. Maailmanparantaminen, omiin haaveisiin ja unelmiin uskominen ja ideoiden vieminen maailmaan ovat Neptunusmaisia aihealueita. Neptunusmaisten ihmisten tulisikin löytää tasapaino ideoiden, haaveiden ja ideaalisuuden sekä käytännöllisyyden ja aktiivisen toteuttamisen kanssa.

Neptunus on hieno ja mielenkiintoinen planeetta ja sen todellinen ymmärtäminen vie aikaa. Ehkä kuitenkin upein ominaisuus mitä Neptunus voi antaa, on anteeksiantamisen taito. Kyky antaa anteeksi itselle, maailmalle ja muille ihmisille, antaa puitteet onnellisempaan ja tasapainoisempaan henkiseen elämään. Tässäkin on muistettava kaunis tasapaino anteeksiannon ja selkeän itsepetoksen ja itsensä unohtamisen välillä. Anteeksi saa ja pitääkin antaa - mutta samoja asioita ei tarvitse laittaa itseään kokemaan uudelleen ja uudelleen. Annetaan anteeksi ja jatketaan matkaa.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Esmiralda - 24.08.2008 17:45:51
Totta on, tuo Neptunus!

Minullakin on  :neptunus: :aspect_con: :keskitaivas:!

Kävin aikoinani kauppaopiston, ettei 'tarvitsisi pelkästään siivota', kuten äitini sanoi. silloin ei ollut muuta mahdollisuutta vaikean rahatilanteen vuoksi.

Höh! Se ei ollut minua varten. Eksyin aina palveluammatteihin, oppaaksi, tarjoilijaksi, lastenhoitajaksi ja vaikka miksi. Kunnes pääsin lukemaan kasvatustieteitä, psykologiaa ja filosofiaa. Kasvatusalalla olen tyytyväinen.

Mitä illuusioihin tulee, niin jostakinhan sen ajatuksenkin on aloitettava. Onneksi tuo Neptunus on Vaa'assa joka  antaa liikkua arjen ja mielikuvien välillä tasapuolisesti ja joustavasti ja osoittaa taiteen sen mielikuvan kanavaksi. Ja Mars on samassa huoneessa neitsyessä...ajatteluakin sopivasti.  :smitten:

Vai oliko tuo vain itsepuolustusta?  ???


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Lizzy - 24.08.2008 18:41:45
Ahaa, onkohan mun tehtäväni nyt jotenkin tulkata näitä itsetuhoisia tunnelmia?  :idiot2: En ole yllättynyt, että näkyy viesteistäni tuo pimennys neliö.

Mielenkiintoinen tuo  :neptunus:  :aspect_con: :keskitaivas: minulla oli kyseinen tr. jokin vuosi sitten ja en kyllä löytänyt yliopistolta mitään suurempaa tarkoitusta elämälleni ja kävin vain terapiassa ja lueskelin henkisiä kirjoja. No siinä  :neptunus: kyllä kerrakseen.

 :neptunus: tulee jokusen vuoden päästä  :aspect_squ:  :jousimies: sumppuani... kivaa.  :'(

No, ehkä vain valaistun ja henkistyn entisestään.  :angel: :coolsmiley: ;D


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Ebenia - 26.08.2008 04:23:15
^ Ei varmaan Lizzy kannata noita transiitteja noin etukäteen vahdata, tulevat kun ovat tullakseen. Keksity tähän hetkeen ja unohda moiset transiitit hetkeksi. Kaikkea hyvää sinulle!  :smitten:


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Lizzy - 27.08.2008 23:45:49
Eipä varmaan kannattaisikaan...  :P  :-\ paitsi että Jupiter Skorpionia kiinnostaa myös ikävämmät kuviot mitä on tulossa... ainakin vähän...  :coolsmiley:  ;)

Mutta kyllä nyt riittää tosiaan tässäkin hetkessä keskittymistä.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Fawnette - 05.05.2010 20:49:17
Ahaa, neptunuksen on siis syyttäminen liiallista sentimentaalisuutta ja eskapismia. Mokomakin. :D

En ole ihan varma, mutta melko voimakas neptunus-vaikutus näyttäisi olevan.. Vai mitä sanotte?

 :neptunus: :aspect_con:  :mars: :venus: :uranus: :saturnus:
 :neptunus:  :aspect_sex:  :pluto: +lilith
 :neptunus: :aspect_opp: :ceres:
 :neptunus: :aspect_tri: :askendentti:
 :neptunus: :aspect_kvi:  :keskitaivas:
 
:neptunus: on siis 4.huoneessa majaileva   :kauris:

ja sitten toi :kalat: on vielä dc.  Pullenin mukaan  :neptunus: on mulla planeetoista vasta sijalla 7, mutta toisaalta vahvin aspekti oli nimenomaan toi  :neptunus: :aspect_con: :uranus:. Ja kyllä mä noita piirteitä itsessäni tunnistan, ja onhan niistä joskus tosi paljon hyötyäkin.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: aeiouyäö - 06.05.2010 21:09:21
Hmm, no  :neptunus: :aspect_squ: :askendentti: ja  :neptunus: :aspect_squ: 12. huoneen  :merkurius:, voiko tätä sanoa vahvaksi?  :o


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Ebenia - 06.05.2010 21:18:23
Hmm, no  :neptunus: :aspect_squ: :askendentti: ja  :neptunus: :aspect_squ: 12. huoneen  :merkurius:, voiko tätä sanoa vahvaksi?  :o

En menisi sanomaan välttämättä, riippuu nyt muista merkeistä, mutta sinulla ei nyt Kalaakaan ole persoonallisissa planeetoissa eikä se tee niihin pahemmin aspekteja kuitenkaan.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Riitta - 07.05.2010 00:10:29
Itsellani on syntymakartalla
 :neptunus:  :aspect_opp:  :venus:
 :neptunus: :aspect_tri:  :jupiter:
 :neptunus:  :aspect_squ: :uranus: ja syntymakartalla on  :neptunus:= 26 astetta ja risat  :vaaka:
Ja tana vuonna on voimakkaasti nelioinyt karttaani alle asteen yhtymia on ollut-mita se sitten tarkoittaakin???


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Mystery Woman - 08.05.2010 16:30:42
Minulla  12. huoneen :neptunus:  :aspect_con:  :askendentti:  :skorpioni: alle 1 orbilla
 :aspect_ssx:  :kuu:
 :aspect_ssx:  :merkurius:
 :aspect_sex:  :venus:
 :aspect_ssx:  :saturnus:
 :aspect_squ:  :chiron:
 :aspect_squ:  :uranus:

Nepparin vaikutusta on, että tiedän miten joku asia on tai miten se menee. Haastattelen ihmisiä ja etsin heille sopivia työ- tai harjoittelupaikkoja ja näen usein ympäristön johon he sopivat. Uskon täysin omiin tuntemuksiin ja fiiliksiin ja toimin niiden mukaan. Tyttäreni kanssa meidän yhteys toimii uskomattoman hyvin, ei tarvita puhelimia  :smitten:

Tänä vuonna oli jo yksi ohitus  :neptunus:  :aspect_opp:  :venus: ja vielä kaksi odottaa. Varsinainen selvännäköjakso. Tiesi muitten ajatukset... :D


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Ritsa - 12.12.2013 12:40:20
Noniin, on tää astrologiakauteni aikamoinen, joka päivä löytää uusia aika merkittäviäkin juttuja. Huomenna tulee Ceresin paluu esimerkiksi. Ensi helmikuussa transiitti Neptunus ohittaa :kalat: :askendentti:, joka sijaitsee kriittisellä asteella. Syntymäkartan Neptunukseni sijaitsee :kauris: 10. huoneessa 8 asteen :aspect_con: :keskitaivas: ja Uranus on :jousimies: 9. huoneessa 6 asteen :aspect_con: :keskitaivas:. Jupiterini sijaitsee kaloissa ja molemmat näistä kauemmista planeetoista on syntymäkartallani perääntyvänä, mikään muu ei ole. Tosin kauempien planeettojen perääntyminen ei ole niin merkityksellistä ilmeisesti? Onko noin ison orbin konjuktiot mitenkään merkittäviä?

:neptunus: aspektit: kaikki 1,5-2,5 astetta

 :neptunus: :aspect_sex: :askendentti:
 :neptunus: :aspect_sex: :pluto:
 :neptunus: :aspect_sex: :venus:
 :neptunus: :aspect_sex: Part of Fortune

 :askendentti: aspektit:

 :askendentti: :aspect_tri: :pluto: 0,5 astetta
 :askendentti: :aspect_squ: :saturnus: 1 aste
 :askendentti: :aspect_tri: :venus: 3,5 astetta
 :askendentti: :aspect_sex: Part of Fortune 4,5 astetta
 :askendentti: :aspect_tri: :kuu: 6,5 astetta (onko näin isoilla orbeilla hirveästi vaikutusta?)

Kyllähän sitä on aikamoinen haaveilija aina ollut. ONNEKSI tuo Neptunus on kauriissa, ties missä avaruudessa sitä leijailisi muuten jo. Tietokonepeleihin on varmasti ollut addiktio nuorempana vaikkei sitä ole ikinä myöntänytkään. Olen lukenut ehkä jopa 50 monisatasivuista fantasiakirjaa ja alkoholilla on turrutettu nuorempana aivoja joka viikonloppu. Onneksi ei ole enää tarvetta näihin juttuihin vaan pystyy kuuntelemaan intuitiotaan ilman suurempia häiriötekijöitä.

Olen tässä pähkäillyt, että mikä planeetta on karttani hallitsija. Neptunus tuntuisi olevan vähän sivuroolissa ensisilmäyksellä, kun minulla on se alle 20 minuutin t-risti(+vähän leveämpi kehto) kalat-neitsyt polariteetille, johon kuuluu siis  :kalat: :jupiter: :aspect_opp: :neitsyt: :merkurius: :aspect_squ: :jousimies: :uranus:. Siksi ajattelinkin, että :jupiter: olisi karttani hallitsija, mutta hitostako tämmöisestä sekamelskasta ottaa selvää. Mitä mieltä olette? Tuo :neptunus: ei kuulu kehtokuvioon. :saturnus::n ainoa merkittävä aspekti on tuo  :aspect_squ: :saturnus:, joten sekin pitänyt minua maan pinnalla.

Tuo tuleva Neptunuksen kalanousun ylitys hieman jännittää. Ei tiedä yhtään mitä odottaa. Onneksi sillä on vain oppositio Pallakseen ja muut aspektit ovat hyviä. Ja heti kun kirjoitin tuon, niin tajusin katsoa mitä aspekteja tuon transiitin :askendentti::lla on. Pelkkiä neliöitä ja oppositio Uranukseen! Voi Jooseppi!

Tajusin onneksi tuossa viime Merkuriuksen perääntymisessä haaveilla tulevaisuutta hieman. Ymmärsin sen, että haluan tulevaisuudessa auttaa muita ja se voi tapahtua oikeastaan mitä tahansa kautta. Taiteenkin teko voisi joskus kiinnostaa. Ei ihmekään, että koulut meinaa jäädä kesken tällä metsäalalla. Kyllä sitä on ihmeen piiloon saanut aikojen saatossa tuon konkreettisen luovuuden. Mutta mukavahan sitä on alkaa availemaan tulevaisuudessa! Varmaan kertoo kuitenkin melko vahvasta Neptunuksesta tämä helvatan systeemi? :laugh:


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Ave^^ - 12.12.2013 13:44:05
Olen tässä pähkäillyt, että mikä planeetta on karttani hallitsija. Neptunus tuntuisi olevan vähän sivuroolissa ensisilmäyksellä, kun minulla on se alle 20 minuutin t-risti(+vähän leveämpi kehto) kalat-neitsyt polariteetille, johon kuuluu siis  :kalat: :jupiter: :aspect_opp: :neitsyt: :merkurius: :aspect_squ: :jousimies: :uranus:. Siksi ajattelinkin, että :jupiter: olisi karttani hallitsija, mutta hitostako tämmöisestä sekamelskasta ottaa selvää. Mitä mieltä olette? Tuo :neptunus: ei kuulu kehtokuvioon. :saturnus::n ainoa merkittävä aspekti on tuo  :aspect_squ: :saturnus:, joten sekin pitänyt minua maan pinnalla.

Tuo tuleva Neptunuksen kalanousun ylitys hieman jännittää. Ei tiedä yhtään mitä odottaa. Onneksi sillä on vain oppositio Pallakseen ja muut aspektit ovat hyviä. Ja heti kun kirjoitin tuon, niin tajusin katsoa mitä aspekteja tuon transiitin :askendentti::lla on. Pelkkiä neliöitä ja oppositio Uranukseen! Voi Jooseppi!

Tajusin onneksi tuossa viime Merkuriuksen perääntymisessä haaveilla tulevaisuutta hieman. Ymmärsin sen, että haluan tulevaisuudessa auttaa muita ja se voi tapahtua oikeastaan mitä tahansa kautta. Taiteenkin teko voisi joskus kiinnostaa. Ei ihmekään, että koulut meinaa jäädä kesken tällä metsäalalla. Kyllä sitä on ihmeen piiloon saanut aikojen saatossa tuon konkreettisen luovuuden. Mutta mukavahan sitä on alkaa availemaan tulevaisuudessa! Varmaan kertoo kuitenkin melko vahvasta Neptunuksesta tämä helvatan systeemi? :laugh:

Noususi on alussa kaloja mikäli neptunus nyt jo kohta ohittaa sen? Oletko katsonut milloin khiron on ohittanut noususi? Kertoisi nimittäin siitä, että olet niinä aikoina herkistynyt tarpeelle auttaa muita, ehkäpä omien rankkojen kokemusten kautta. Mulla on tässä ensin kuu (5 astetta kalaa) khironin ja neptunuksen ohitusten alla, sitten vasta 18 asteen tienoilla nousu.

Kartan hallitsijan määrittelemisestä voi olla montaa mieltä. Astro.comissa pullenin osiossa on esimerkiksi yksi tapa laskukaavan avulla saada planeetoille voimakkuuspisteet, oletko siihen jo tutustunut? Toisaalta ascin hallitsijaa sanotaan kartan hallitsijaksi, ja toisaalta jos jokin planeetta muuten pomppaa vahvasti esille, voi sitäkin sanoa kartan hallitsijaksi.

Luovuus on kyllä semmoinen mullakin, että sitä on jollain tapaa pakko päästä toteuttamaan. Mutta sen kun ei tarvitse tarkoittaa pelkästään taiteen tekemistä, vaan aika arkisissakin hommissa sitä voi toteuttaa, jos vain on lupa ja mahdollisuudet siihen. Jos työnkuvaan kuuluu esimerkiksi pikkaisenkin vapautta, on mahdollisuus tehdä siitä oman näköisensä.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Ritsa - 12.12.2013 14:46:25
Katsos, unohtui tuo nousun aste eli 4. Tottakai tuo Khiron on ohittanut nousuni toissa helmikuussa, jolloin aloitin uudessa koulussa "syventävät" opinnot. Tähän liittyi korkeanpaikanpelon kohtaaminen ja samalla siis kuolemanpelon. Täytyi vain luottaa, että asiat menevät hyvin kun tekee parhaansa ja on huolellinen. Kyllä siellä uusia ihmisiä tavatessa muitakin asioita sai käsiteltyä. Eli tasan 2 vuotta siitä - ensi helmikuussa tuo Neptunus ohittaa sen saman pisteen. Vuosi sitten sain selkävamman tämän opiskelun johdosta. Sitten piti kohdata taas pelot ja jatkaa vain eteenpäin. Ja alkaa huolehtimaan kropasta paremmin. Edelleen tuo selkä naksuu ja poksuu, mutta ei ole kipuja enää. Mikä tuolta pullenin osiosta täytyy valita ja miten sitä tulkitaan? Kun ei tunnu näkyvän ohjeita noihin kuviin ja muihin samalla sivulla. Kai tuota luovuutta on jollain tapaa toteuttanut kuitenkin, ehkei tosiaan kovin konkreettisesti vielä silti.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Ave^^ - 12.12.2013 15:12:52
Mikä tuolta pullenin osiosta täytyy valita ja miten sitä tulkitaan? Kun ei tunnu näkyvän ohjeita noihin kuviin ja muihin samalla sivulla.

Eli se on siellä Pullen/Astrolog -osion alasvetolaatikossa "simple chart delineation by Walter Pullen". Samassa on paljon kaikkea muutakin infoa, mutta skrollaamalla sivun n.keskiloppuun löytää taulukon, jossa on planeetoille, merkeille, elementeille ja laaduille laskettu voimakkuuspisteet, sijarankkaus ja voimakkuusprosentti. Planeetoille on erikseen sijainnin ja aspektien kautta tuleva voimakkuus, ja lopuksi näiden yhdistelmä. Se perimmäinen laskukaava mitä Pullen käyttää, on mulle ainakin tuntematon.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Ritsa - 12.12.2013 15:48:14
Okei, kiitos! Katsoinkin tuota jo, mutta olipahan vaikea löytää se taulukko tuolta. :) Elikkä olin sittenkin oikeilla jäljillä. Jupiter on rankattu 1. 17%, 2. Merkurius 15,8%. Saturnus vain 3,5% ja loput planeetat 6% - 11%. Neptunus on 7. 8%:lla. Sain jotenkin selkeämmän olon koko jutusta taas päähäni, loistavaa! Kai se Neptunus koitti sekoittaa pakkaa. :) Tuo kalojen kaksi hallitsijaa on ollut vähän vaikea hahmotelma, mutta kai ne yhdessäkin voi toimia.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: mc82 - 18.02.2015 14:37:09
Sellaistakin tuli vielä mieleen, että jos neptunikko ei ole sinut Neptunuksensa kanssa, niin hän voi jatkuvasti ajautua ongelmiin ihmisten kanssa, joilla noita tyypillisiä Neptunus-ominaisuuksia on:

esim: äidilläni Neitsyt-Neptunus tekee kolmiota Härkä-Kuulle (kartan hallitsija) ja Uranukselle sekä kvinkunssia Vesimies-Auringolle. Hän inhoaa aivan erityisesti alkoholia, huumeita ja tupakkaa ja tietenkin kyseisten aineiden käyttäjiä. Hän ei kestä myöskään läheisissään tunteellisuutta eikä herkkyyttä, vaan halveksii näitä ominaisuuksia - olisikohan ne itsessä kielletty??? Myös kaikenlainen hengellisyys ja on pannassa, eikä häntä kiinnosta esim. unien tulkinta tai psykologia. Hän tituleeraakin itseään inhorealistiksi. Mitään sisar-hento-valkoista hänessä ei myöskään ole, vaan hänelle tuntuu olevan yksinkertaisesti ärsyttävää ja ottaa sen melkeinpä henkilökohtaisena loukkauksena, jos läheiset ovat sairaana.

Kaivoin tämä aiheen pitkästä aikaa esille, kun (jälleen) pohdiskelen vahvaa Neppariani - ja tartuin tähän Lillin kommenttiin.

Meikäläisen Neptunus-painotuksella allekirjoittaneen pitäisi varmaan olla jo multapeiton hellässä huomassa puskemassa voikukkaa ja rikkaruohoja ;D  Mun Neppari-painotuksella ei olisi mikään ihme, jos olisin jo juonut itseni hengiltä! Mutta... Olen juurikin näitä persoonia, jotka ovat ominaisuuksiltaan päinvastaisia, mitä Neptunukseen yleensä liitetään - olen nimittäin hyvin alkoholi- ja huumevastainen ihminen, suhtaudun myös lääkkeisiin epäluuloisesti. En ole raivoraitis, esim. erityistilanteissa ja hyvän ruoan painikkeeksi saatan ottaa lasillisen viiniä tai yhden erikoisoluen, mutta humalassa olen viimeksi ollut n. 3 vuotta sitten. En tykkää humalahakuisesta juomisesta, enkä itse viihdy humalassa, peräännyn lähestulkoon kaikista tapahtumista, joissa kaverit tapaavat vain baarissa tarkoituksenaan vetää kännit :-\  Humalaisten käytös ahdistaa, siksi en enää viihdy edes yöelämässä ja kaikki juomiseen liittyvät tapahtumat muistuttavat jotain surkeaa naamioleikkiä, jossa koitetaan unohtaa itsensä ja ankea arki toviksi :-\

Toinen on tuo "tunteellisuus" - en tiedä, onko sitten Nepparin varjopuoli, vai ihan vaan mun  :askendentti: :kauris: , joka ei siedä avuttomuutta. Esim. siskoni ( :aurinko: :askendentti: :rapu: ) taipumus vajota sängynpohjaan kriisien yhteydessä ja lähes paniikinomainen takertuminen muihin saa niskakarvani pystyyn! :o  Lisäksi, kun siskollani on taipumusta hoidattaa asiansa muilla, niin ei hyvää päivää - itse tuppaan hautautumaan omiin murheisiini yksin ja vaikka tarvitsisin muiden apua, hammasta purren vedän homman läpi omine voimineni. Ei tämä mun tapakaan selvitä kriiseistä paras mahdollinen ole :-\  Muutenkin, mitä tässä mietin ihmissuhteitani, niin olen ystäviäni valmis auttamaan, mikäli nämä tarvitsevat olkapäätä tai juttuseuraa (= kuuntelijaa, olen hyvä kuuntelija). Mutta pidemmän päälle, jos läheinen kriisitilanteessa ei pidemmän päälle aio ottaa ratkaisevaa askelta parantaakseen olosuhteitaan ja jatkaa elämän epäreiluuden märisemistä loputtomiin, siirrän ko. läheisen nopeasti Ö-mappiin, sillä muista (jatkuva ja tulokseton) huolehtiminen sairastuttaa myös mut! Perheessäni on ollut tilanne, jossa alkoholisoitunut siskoni aiheutti ylimäärin huolta perheessämme - itse katkaisin siskooni välit, sillä koin, etten itse enää jaksa hänen ongelmiensa parissa. Kuitenkin, kaikkia ei voi auttaa, mikäli toinen ei itse halua muuttaa sairaita tapojaan ja jokaisella meillä on vain yksi elämä, josta kannattaa ottaa kaikki teho irti ja huolehtia parhaansa mukaan itsestään.

Mulla  :neptunus: sijaitsee 11. huoneessa, ystävien ja yhteisöjen huoneessa - nuorempana ystävystyin helposti kaikkien kanssa, ketkä vain suhtautuivat ystävällisesti muhun (olin koulukiusattu, joten kaikki positiivinen huomio tuntui erityisen hyvältä). Pyrin miellyttämään kaikkia, jotta olisin "osa laumaa" ja hyväksytty, kuten kaikki muutkin. Luotin ja uskouduin "hyväntahtoisille" ihmisille - tämän seurauksena salaisuuksiani reposteltiin ja leviteltiin ympäriinsä, selän takana supateltiin kiusaajille ja naurettiin hihaan. Meillä vierailleet "ystävät" varastelivat lelujani. Kirjoittaessani tätä kuulostaa omastakin mielestäni hirveältä kohtalolta - toisaalta, hyvä oppiläksy. Pikku romantikosta kasvoi varsin raadollinen inhorealisti, joka näkee ja haluaa nähdä myös sen asioiden rumemman puolen, mitä totuudeksi kutsutaan. Ystävistä sen verran, että nykyisin valitsen hyvin tarkasti ystäväni ja henkilöt, kenelle uskoudun. Ja näitä henkilöitä ei ole tällä hetkellä kuin pari. Ja huom! puhun edellä YSTÄVISTÄ - kavereita, joiden kanssa ollaan hyvää päivää- tai hupsuttelulinjalla, heitä on elämässäni aika paljon ;)  Mutta tosiuskottuja ihan vaan pari, ystäviä olen viime vuosina paljon karsinut sinne kaveri-mappiin, panostan ainoastaan niihin merkittävimpiin ihmissuhteisiin täysillä.

En halua näillä tarinoillani kerätä sääliä. Vain todeta, että menneisyyttä ei voi muuttaa, ainoastaan ottaa menneisyys oppiläksynä, jottei samoja virheitä enää toistaisi :)  Ja saa sanoa kylmäksi ihmiseksi, itse määrittelen itseni realistiksi, joka yrittää hahmottaa sen, mihin omat voimat ja resurssit riittävät - energiaa en halua turhaan haaskata.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: meryem - 12.08.2016 15:48:27
Neptunukseen sopivasti tuli sellainen hämärä olo, että enkö ole vastannut tähän koskaan. ja miksi en ja miksi tämä nyt osui silmiin.

Ensin tuli ajatus, että vaikka kuinka yrittäisi olla muille ystävällinen ja mukava niin he eivät silti välttämättä pidä minusta. Täältäkin ketjusta se varmaan löytyy, mutta todetaan nyt vielä siis, että minulla on nousu-rapuna  :kuu: :kalat: kartan hallitsija ja kalojen hallitsija  :neptunus: on taas neliössä kuuhun.

Hyvin samanlaisia kokemuksia kuin sinulla Mc82! Olin nuorempana todella halukas miellyttämään kaikkia ja olin otettu, jos joku ylipäätään puhui minulle jotain. Kuvittelin, että jos joku kertoo jotain vähänkään henkilökohtaista niin minun täytyy ikään kuin palkita se aina avautumalla itse. Niinhän siinä kävi, että kun hyväuskoisena uskouduin näille "ystäville" niin huomasin, että asiani levisivät aika monien korviin. Olen joutunut niin monesti pettymään ystävyyssuhteissa, että vähemmästäkin tulee aika inhorealisti ja raadollinenkin suhtautuminen muihin ihmisiin. Se tekee vaikeaksi ystävystyä kenenkään kanssa, mutta mieluummin ehkä niin.

Nuorempana join jonkin verran ahdistukseen ja samoin koitin käsitellä ahdistusta hallitsemalla syömisiäni jne. Jossain vaiheessa vähensin juomista kun tajusin, että voin paljon paremmin kun en yritä lääkitä itseäni näillä esanssilimuviinoilla, joista tuli vain inhottava olo. Sama juttu, tunnistan, että jossain olosuhteissa ehkä taipumusta alkoholismiin voisi olla, mutta oikeasti alkoholi ei ole minulla koskaan ollut ongelma. Koska en odota sen ratkaisevan mitään niin voin ihan hyvin ottaa silloin tällöin lasillisen viiniä tai kuohuvaa.

Nyt onneksi  :neptunus: transiititkin alkaa olla ohi, ei silti, ei niistä kyllä mitään ikävää aiheutunut. Ehkä koska toi  :neptunus: on omallakin kartalla kuitenkin noin vahva niin noi transiitit ei sinänsä tuoneet mitään niin uutta.

 :askendentti: :rapu: ja  :kuu: :kalat: :aspect_squ: :neptunus: on vienyt välillä aika syviin vesiin ja joskus on tarvinnut niitä sängynpohjapäiviä. Toisaalta  :jousimies: -stellium ei sellaista kauaa jaksa ja vaikka nousurapuna tunnistan tuon tietyn takertuvuuden niin  :mars: :kauris: taas sitten kyllä haluaa hoitaa itse omat asiansa. Ehkä tässä(kin) on luonteessani tietty ristiriita toisista riippuvuuden ja itsenäisyyden välillä. Haen sitä tasapainoa ja koska minulla on kuunsolmu  :rapu: niin tämä on ilmeisesti aika merkittävä asia.


Otsikko: Vs: Voimakas Neptunus
Kirjoitti: Kuuhilda - 12.08.2016 21:45:32
Määki oon sitä mieltä, että oon vastannu tähän joskus, vaikka en selkeästi olekkaan...taitaa olla joku toinenkin tämmönen ketju jossain.