Astro Foorumi

Astro special => Astro special => Aiheen aloitti: Mosquito - 23.10.2005 17:55:20



Otsikko: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Mosquito - 23.10.2005 17:55:20
Tänne kaikki joilla kuu on vesimiehessä!
  :) :) :)

Millaisias olette?

Itse tulkitsisin kuumerkkini vaikutuksen esim. sellaisena, että tunnen PAAALJON ihmisiä, mutta sitten loppujen lopuksi aika harva näistä tutuista tuntee minut kovin syvällisesti..

Minulla on myös keskivertokauriisiin nähden aika uniikki tyyli, vaatteeni saattavat olla todella räväköitä! :crazy2:

Olen myös aika luova ja tuotokseni ovat joskus aika avantgardistisia... Ideani ovat usein aika omaperäisiä ja yrittämättä kehua itseäni, niin yleensä muut seuraavat perässä ja ammentavat ideoistani jotain omiinsa...

Että sellaista menoa täällä ::)


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Mamie - 23.10.2005 18:00:53
Eräs entinen poikaystäväni oli kuu veskari ja ei siihen mieheen saanut sitten minkäänlaista otetta saati yhteyttä... Paljon oli frendejä muttei monikaan varmasti tiennyt totuutta, siis mitä hän loppujen lopuksi ajatteli. Tyypillinen naistenmies, sitoutumiskammoinen... Nuoriin vesimieskuu miehiin ei välttämättä kannata kovin vakavasti ihastua  :smitten:


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: irkkunen - 23.10.2005 18:23:00
Täääällä kans yksi veskari-kuu.
Millainenkohan mä olen. No niin kuin Mosquito mainitsit tuosta tunteesta, että kukaan ei tunne sua kovin syvällisesti, mulla aika sama juttu. Joskus pahoina päivinä tuntuu, että kukaan ei todellakaan tunne mua yhtään :buck2: Kuu-vesimieheenhän liitetään sellaista tunnekylmyyttä myös, ja olen kyllä huomannut itsessäni sellaisia piirteitä. Aurinko-kaksosissa myös samanlaista. Mutta on mulla lämpimiäkin ajatuksia ihmisistä enkä oo täys psykopaatti, kuten yksi ennen tuntemani tyyppi, aurinko-veskari. ::)


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Linn - 23.10.2005 18:38:34
Avomieheni on Kuu-Veskari, ja häneen liittäisin Vesimiehen piirteistä sosiaalisuuden ja heikompien puolella olemisen. Vaikka ei häntä kyllä saa nousemaan radikaalisti barrikadeille minkään asian puolesta (on Aurinko-Härkänä siihen liian mukavuudenhaluinen), vaan surkuttelee vain kotioloissa vaikkapa eläinten huonoa kohtelua.

Ennen minua hän oli aikamoinen naistenmies (ja osaa naurattaa naisia edelleen), muttei ollut silloinkaan mikään pettäjä (taas se Härän vaikutus I guess), vaan vaihtoi naista usein. En osaa hirveästi pelätä uskottomuutta, mutta tiettyä sitoutumiskammoa on silti havaittavissa (vaikka olemme ostamassa yhteistä asuntoa, hän ei vieläkään 6,5 vuoden seurustelun jälkeen ja 29-vuotiaana halua oikein puhua kihloista, häistä tai lapsista..). Ja vaikka hän on kyllä lämmin ihminen, ei hän ole mikään lepertelijä tai sellainen, joka palvoisi joka hetki maata jalkojeni alla. (Hyvä vain, ärsyyntyisin äkkiä.)

Linn


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Mosquito - 23.10.2005 19:08:11
Ah, mielenkiintoista!!!  :D :D :D

Irkkusen mainitsemasta tunnekylmyydestä... Mua monet sanovat koleeriseksi ihmistyypiksi. Siihen nyt tosin kyllä varmaan kuumerkkiä enemmän vaikuttaa se, että olen kauris ja nouseva oinas. Eli saatan olla aika jyrä, etenen esteistä välittämättä ja osaan heittää tunneasiat hyllylle. Silti sanoisin olevani aika voimakastunteinen. En tiedä, ehkä venus skorpionissa vaikuttaa ja toisaalta, kyllähän tulikin elementtinä tuo tunteita kehiin. Tulta minulla siis nousevassa merkissä ja merkuriuksessa. Joku joskus sanoikin aika osuvasti, että olen hämäävä tyyppi, kun minulla on toisaalta "hirmuisen intensiiviset tunteet, mutta joskus tuntuu, että tunteita ei ole ollenkaan." En mikään ihan yksinkertainen tapaus siis taida olla :idiot2:

Toisaalta sitten pidän juuri kuumerkkini ansiona sitä, että osaan suhtautua ihmisiin ympärilläni varsin objektiivisesti ja reilusti. Oppilaani ovat esimerkiksi aina taatusti samalla viivalla, suorikkeja/lellikkejä tms. ei ole.

Olen myös parhaimmillani loistava seuranpitäjä ja hengennostattaja, tämän olen huomannut myös joissain muissa  :kuu:-vesimiehissä...


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Mosquito - 23.10.2005 19:11:49
Ja kuten Linn mainitsi miehestään, minäkään en ole mikään "turhien" lepertelijä... En todellakaan lauleskele kuutamosonaatteja rakkauteni ikkunan alla, enkä kyllä halua, että mieskään niin toimii!!! Tällainen liian vaaleanpunainen romantiikka saa siis karvat pystyyn, rakkaussuhteita kuvaa ennemminkin tulenpunainen, lieskat vaan lentelee!!!

(ja tämä lienee  :askendentti:-oinaan ja :venus:-skorpparin ansiota)


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: irkkunen - 23.10.2005 19:24:30
Joo nuo tunnekylmyys ja herkkyys yhdistettynä voivat tosiaan olla hämääviä. Minä oon samanlainen. Tai ei mulla niin tulisia tunteita ole, mutta voimakkaita, tietkö :idiot2: Just sillä tavalla, että ne piilottaa. Minäkään en kyllä mittään kuutamosonaatteja tai valtavia ruusupuskia kaipaa :2funny:

Mulle olikin uutta toi Linnin mainitsema Vesimiesten sosiaalisuus ja heikompien puolella oleminen. Tunnistan kyllä itsessäni noita ominaisuuksia. Jos on puhe vaikka amerikkalaisista, ja kaikki vaan haukkuu niitä, mun tulee niitä niin sääli :'( :2funny: Ja niin edelleen.


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Adele - 23.10.2005 20:22:20
Mulla on myös kuu Vesimiehessä ja täytyy myöntää, että tutulta kuulostivat nuo edelliset..
Olen hyvin sosiaalinen ja puhelias, mielestäni olen usein oikeassa (melkein aina  :D), olen hyvä vakuuttelemaan asioita muille, olen kova neuvomaan jne.. kuulostaapa kamalalta  :-[


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Adele - 23.10.2005 20:26:59
Äskeinen lähti vähän liian aikaisin, piti tulla vielä jatkoa  :idiot2:
Niin, tuo sitoutumiskammoisuus on osittain totta, eron kokeneena täytyy olla tarkkana asian kanssa, omana herrana oleminen on niin kivaa  :D
Ja myöskin se, että joskus (aika useinkin) tunnen olevani vähän "outo"  vaikken taida oikeesti olla, mutta musta tuntuu, etten tule ymmärretyksi aina niinkuin haluaisin..
Ja puhun niin nopeesti, etten aina mieti ennen sitä ja sit saa korjailla, että hei tajusithan nyt, mitä tarkoitin.
Sellaista

Aurinko Oinas, Nouseva Leijona, Vesimies Kuu


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Ajatus - 23.10.2005 20:56:20
Tutulta kuulostaa. ;) Täällä Vesimies-kuu, johon yhtymässä Merkurius, sijainti 1. huoneessa. Allekirjoitan tuon, että tuttuja on paljon mutta harva tuntee oikeasti, saati sitten läheisesti. Koska en toitota tunteitani ilmoille, on joskus vaikeampina aikoina tuntunut, että kukaan ei myöskään hoksaa että niitä voisi olla. Aurinko-Kalana olen kuitenkin varsin herkkä ympäristön tapahtumille - onneksi taas Jupiter-aurinko-yhtymä useimmiten auttaa olemaan vaipumatta murheen alhoon. :)

Seuranpitäjä - juu, viihdyn seurassa ja haluan, että kaikki muutkin viihtyisivät. Sitoutumiskammoa lienee jonkin verran, koska kihlat, avioliitto ja lapset kuulostavat vierailta vielä monen vuoden avoliiton ja yhteisen asunnonkin jälkeen. Tasa-arvosta tulikin kommentoitua jo tuolla feministikeskustelussa, ehdottomasti kannatan sekä ihmisten että eläinten oikeudenmukaista kohtelua ja avustan eläinsuojelua rahallisesti ehkä eniten. Myös tuo mira_nmml:n mainitsema asia, ettei aina tule ymmärretyksi niin kuin haluaisi, kuulostaa tutulta. Nopea ja ajastaan edellä oleva Vesimies ehkä tekee sen, ettei useinkaan tajua selittää asioita ja ajatuksiaan niin perinpohjin kuin ehkä olisi hyödyllistä.

Koska kuu liittyy myös äitiin ja perheeseen/menneisyyteen, kiinnostaisi tietää millaisia äitejä ja koteja teillä muilla kuu-Vesimiehillä on. Oma äitini on "yllättäen" aurinko-Vesimies, minkä olen useasti varmaan jo maininnutkin. Myös isälläni on kuu Vesimiehessä. Kotonani oli eläimiä ja siellä asui myös paljon ihmisiäkin, kun olin pieni. Tunteita ei juuri näytetty, mutta ovet olivat avoinna, jos joku halusi tulla kylään. Tämä piirre näkyy edelleen: ystävät ovat tervetulleita kotiini vaikka keskellä yötä.


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 23.10.2005 21:27:28
En oikeestaan tiedä paljonko mihinkään vaikutti ex skorpparilla kuu vesimies, paitsi että oli helposti ajautunut suhteeseen 2 naisen kanssa. Sanoin että moisesta halveksisin häntä ja suhde loppuisi; silti hän teki sen, ja niin kaikki loppui. Viimeks kun tavattiin ei muutamaisesta syystä tuntunut että olis juuri mitään jaettavaa. Siksi niin hassua että se toinen keskeneräinen suhde ei millään lopu hirveellä rytinällä mut hän onkin herkkä kuukalat. Se tekee ihmisestä hänen muulla kombinaatiollaan aika sulkeutuneen mutta tykkään siitä ettei tule sellainen naistenmies-fiilis..vaikka ken tietää..


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: kamomilla - 23.10.2005 21:29:58
Kuuveskari ilmoittautuu. :smiley6600: :vesimies:
Kovin tuttua melkein kaikki, mitä täällä on jo sanottu. Perheeni kirous tuntuu olevan tuo kuun asema. Sekä minulla että miehelläni on kuu vesimiehessä, samoin esikoisellamme.

Äitini ei ollut erityisen veskarimainen kylläkään, mutta isäni aurinkomerkki se on. Lapsuudenkodin ilmapiiri oli hyvin viileä, tunteista ei puhuttu eikä niitä osoitettu. Olenkin tietoisesti pyrkinyt pois sellaisesta tavasta viettää perhe-elämää. Opeteltavaa siinä on ollut ;D Sanoisin, että oman kotini ilmapiiri on mitä vapaamielisin ja ovet ovat sananmukaisesti avoimet. Porukkaa ramppaa sisään ja ulos niin ettei välillä itse pysy laskuissa mukana, kuka kuuluu perheeseen ja kuka on naapurin mukula :) ja se tuntuu meistä kaikista mukavalta (myös kuopuksesta, jolla kuu kaksosissa).


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Mosquito - 23.10.2005 21:51:41
Meidän kotona tunteet ovat kyllä räiskyneet, mutta ehkä tuo veskarin ryhmähenkisyys on tullut ilmi... Erityisesti sisarusten kanssa ollaan kuin joku "joukkue", aina pidetään yhtä. Vanhemmat ovat olleet reiluja ja oikeudenmukaisia, aika liberaaleja myös. Ja seurapiirielämää on kotona ollut paljon.


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: irkkunen - 23.10.2005 22:29:39
Meillä on sisarukset kuin neljä vuodenaikaa. Ikäeroa kahteen vanhempaan siskoon on sen verran, ettei niiden kanssa perhe-elämää ole niin paljon tullut vietettyäkään. En itse asiassa ole edes tutkinut heidän karttojaan :-[ Mutta hyvin ollaan toimeen tultu anyways. Kaikki erilaisia ja omilla tavoillaan hienoja ihmisiä. Veljen kanssa meillä on kuut neliössä, hänellä härässä, ja hänen Venus AC:ni kohdalla :) Se on muuten jännä, kuinka nämä merkit tosiaan jakaantuu perheessä. Meillä veljen kanssa toi AC/DC -linja ;D aika tarkkaan toisin päin, niin että hän on laskeva, minä nouseva Vaaka. Synkkaa.


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Linn - 24.10.2005 00:13:32
Mieheni äiti on Aurinkomerkiltään Oinas ja isä Leijona. Sisaruksia ei ole. Koko kolmen hengen perhe on kyllä lievästi sanottuna puhelias ja seurallinen (vaikka miehen vanhemmat ovat nyt vanhemmiten kyllä vetäytyneet viettämään aika paljon aikaa kaksistaan verrattuna esim. omiin vanhempiini) (mutta sehän näkyy sitten vielä tehokkaampana puheripulina kun sinne menee käymään..), ja miehen lapsuudessa kaverit ovat olleet kuulemma heille aina tervetulleita ja siellä myös alituiseen juosseet. Tämä johtuu kyllä varmasti myös siitä, ettei sisaruksia siis ollut.

Mielestäni heillä osoitetaan tunteita ihan rohkeasti, mutta "anoppi" kyllä väittää, ettei ole ikinä leperrellyt lapsille - siis edes omalleen.

Linn


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Almah - 24.10.2005 10:36:16
Täällä myös kuu-vesimies..  :kuu: :vesimies: ;D

Minulla äitinä tupla jouskari, joten asioita on käsitelty sitten niin monelta eri kantilta, että... :D

Pikkuveljeni kanssa olemme aina olleet tiimi! Ja vanhempani jaksavatkin vieläkin muistuttaa niistä ajoista, jolloin olimme pieniä ja veljeni joutui kahinointiin isojen poikien kanssa, niin minä olin aina siellä nyrkit pystyssä puollustamassa veljeäni, tyyliin: hoidelkaa minut ensin ja sitten vasta pääsette käsiksi veljeeni! :knuppel2:

Kavereita minulta ei ole koskaan puuttunut. ONNEKSI! :smitten:

Parisuhteissa minulla on tullut vastaan ongelmia silloin kun toinen osapuoli on alkanut sovittelemaan liekaa kaulaani, ja varsinkin jos sitä turhan takia kiristetään, silloin palaa käämit ja lähtö on lähellä.. Tosin tämän nykyiseni nujersin jo alkuunsa ymmärtämään, että tarvitsen ehdottomasti tietynlaisen liikkumavapauden, muuten ei hyvää seuraa.. :tickedoff:

Kotonamme muuten on aina ovet auki, joten täällä onkin useimmiten aina joku kyläilemässä, eipä ainakaan käy aika pitkäksi ja on ihanaa kun on ihmisiä ympärillä  :smitten:


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Mimoosa - 25.10.2005 09:39:28
Täälläkin  :kuu:vesimies, yhtymässä jupiteriin, minkä uskon laajentavan  :kuu:vesimies asemaa. Uskon että, vesimies kuuni antaa lojaalisuutta, intuitivisuutta ja laajakatseisuutta. Se on inspiroiva, ehkä levotonkin,  ja tekee mielenmaisemasta omaperäisenkin. OUTSIDER tuntemukset on todellakin tuttuja, mutta sopeutuvaisena mahtuu mukaan ja ilokseni ympärilleni mahtuu mahtava ystäväpiiri, johon kuuluu hyvinkin erillaisia ystävä persoonia. Sitoutumiskammoa ei minulla ole kiitos vaaka venuksen, mutta vapautta kaipaan omaan itseeni, etten millään haluaisi rajoittaa mielihalujani ja fiiliksiäni. Teen sitä mikä tuntuu hyvältä aina milloinkin. Elämän aikataulutus kammoa siis poden :-\.


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Sun73 - 25.10.2005 13:30:36
Kaikki tietämäni vesimies-kuut ovat aikas "kylmiä" ja itsekkäitä ihmisiä.
Johtuu tietty paljon niistä muistakin merkeistä.. Ja varmasti hyviäkin puolia
löytyy  :)


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: May - 25.10.2005 14:06:12
Täällä yksi Kuu-Vesimies ilmoittautuu mukaan joukkoon. Voin vain täällä ruutuni äärellä nyökytellä päätäni lukiessani kuvailujanne Vesimies-Kuusta. Tuttua on. Oinas73:n kuvaamaksi kylmäksi ja itsekkääksi en ehkä voi itseäni laskea, toisaalta kyllähän Vesimies-Kuun vaatima vapaus ja oma tila voi sitoutumishaluisesta kumppanista tuntua hyvinkin kylmältä ja itsekkäältä. Joten ehkä sittenkin...

Linn, omistan muuten samat merkit kuin avomiehesi! Aurinko Härässä, Kuu Vesimiehessä, jalat maassa, pää pilvissä.  ;)

Vesimies-painotusta ei vanhempieni kartoilta löydy. Tosin syntymäkellonaikojen puuttuessa arvoitukseksi jää niin ascendentti kuin huonejakokin (korostunut 11. huone?). Äidillä Aurinko Kaksosissa, Kuu Leijonassa, isällä Aurinko Ravussa, Kuu Kaloissa. Isä oli kyllä nuorempana varsinainen yhdistysihminen ja monessa mukana, joten uskoisin 11.huoneen olevan painottunut.


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: kamomilla - 25.10.2005 14:37:40
Se on muuten jännä, kuinka nämä merkit tosiaan jakaantuu perheessä. Meillä veljen kanssa toi AC/DC -linja ;D aika tarkkaan toisin päin, niin että hän on laskeva, minä nouseva Vaaka. Synkkaa.

Minun lapsillani menee auringot ja akselit yksiin - toinen on aurinkovaaka ja AC kauris. Toinen on aurinkorapu (eli DC kauris) mutta AC vaaka. Ovat kuin paita ja peppu :)


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Linn - 25.10.2005 18:20:11
Mimoosa,

Luulen, että joudut etsimään sitoutumishaluasi jostain muusta kohdasta kartalla, sillä Vaa'at ovat kyllä yleensä varsin huonoja vakiintujia  ::).

Linn


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Tina - 26.10.2005 12:51:14
Ai tällainenkin ketju! Minäkin liityn. Äiti Oinas, isä Härkä, minä vanhojen päivien vahinko. :coolsmiley:

Pikkuvanha (jo) pienenä, ensimmäiset sanat 7 kk:n iässä, lukemaan omin päin nelivuotiaana (3. huone). Paljon keskustelua ja rauhallista meininkiä kotona. Varottiin arvostelemasta muita ihmisiä. Minua vähän dempattiin, etten alkaisi luulla itsestäni liikoja. Ehkä tyypillistä iäkkäille vanhemmille? Toisaalta hyvä niin, minusta tuli kannustamattakin aikamoinen pässi. ::)

Hauska piirre isässäni (:kuunsolmu::uranus::vesimies:): hän asensi valot vaunuihini (60-luvun alussa eli melkein eKr) ja laittoi joka ilta kukkakimpun tyynylleni, ettei tarvitse syysillassa pimeässä köllötellä. Aika omintakeista. Sääli, ettei minulla ole lapsia. Varmasti tekisin samoin!


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Ajatus - 26.10.2005 13:54:46
Pikkuvanha (jo) pienenä, ensimmäiset sanat 7 kk:n iässä, lukemaan omin päin nelivuotiaana (3. huone).

Kuulostaa tutulta. :) En tiedä ensimmäisistä sanoistani, mutta lukemaan opin hiukka ennen kuin täytin neljä ja kirjoittamaankin kai joskus vuosi-pari sen jälkeen. Itse asiassa minulla on muistikuva (kuu-Mer) -joskin hämärä - siitä, kun kirjoitin nimeni ensimmäisen kerran! Ja sen muistan äidin kertoneen, että lähdin kuulemma kävelemään tasan samana päivänä kun täytin 10 kk.

Yhdistän tuon nopean oppimisen Kaksosten merkkiin, jota hallitsee Merkurius ja huone on tietysti se kolmonen. Kartallani on tosiaan se Merkurius yhtymässä kuuhun ja sekä 3. huone että IC Kaksosissa. Väkeä tosiaan kotona oli paljon kun olin pieni, joten puhetta ja trafiikkia riitti. Vesimies varmaan vahvistaa tuota sikäli, että on oltava "aikaansa edellä". ;)

Oi, isäsi kuulostaa hauskalta tyypiltä. :) Olen aina ollut sitä mieltä, että Härkä-miehistä tulee muutenkin hyviä isiä.


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: elviira - 26.10.2005 14:38:30
kuinkas vaikuttaa jos vesta ja venus on vesimiehessä ja kuu kauriissa


t. Elviira


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Linn - 26.10.2005 14:54:07
Tina ja Ajatus,

Minäkin opin lukemaan 3-vuotiaana (tai silloin se ainakin huomattiin). Saman ikäisenä opin kirjoittamaan. Se huomattiin, kun kirjoitin ominpäin naapurissa asuvalle Olli-pojalle kirjeen ja vein postilaatikkoon. Siinä luki kylläkin "ieh illo", eli väärinpäin "hei olli". Ihme kyllä, viimeisin elämäni ennen tätä ei ollut kuitenkaan kulttuurissa, jossa kirjoitettiin oikealta vasemmalle  :).

Ai niin, ja luen tämän siis kolmoshuoneen Merkkarin ansioksi (anteeksi pieni ketjun aiheesta poikkeaminen).

Linn


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Tina - 26.10.2005 15:23:43
Hauska juttu, Linn! Jäikö tuo "ieh illo" elämään perheessänne tai sinulla? Se toi mieleen monta tahatonta kömmähdystä, puhetapaa tms. jotka minun kotonani ovat jääneet päivittäiseen puhekieleen. En rasita niillä paljoa, mutta en malta olla mainitsematta, että 85-vuotias äitini vieläkin joskus ilmoittaa menevänsä "vehhaan", kiitos naapurin pojan, lapsuuteni leikkikaverin s-vian. Merkuriaanista hupia, ei missään mielessä pilkallista.


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Ajatus - 26.10.2005 16:09:37
Anteeksi myös tämä aiheesta poikkeama, mutta pakko vielä kommentoida Merkuriuksesta sen verran, että avomieheni (Kaksos-kuu) kuulemma puhui pienenä sen verran nopeasti ja epäselvästi, että niiltä ajoilta on jäänyt monta hauskaa ilmaisua, joita itsekin välillä käytämme. Samoin kaveripiirissä käytämme aika paljon tällaisia "elämään jääneitä" sanontoja.

Yksi juttu tuli itsellenikin tästä mieleen...Eräs kaverini tuttava oli pienenä tavannut koulussa sanan PÖLLÖ: "pee öö äl pöl, äl öö lö, LÖPPÖ!" :D Sen jälkeen hän on kuulemma koko ikänsä ollut "Löppö"... En valitettavasti tiedä, oliko tällä hepulla Kaksos-vaikutusta kartallaan! :)

Mutta asiaan...elviira, Venus Vesimiehessä voisi tarkoittaa muun muassa, että todennäköisesti pidät vesimiesmäisistä asioista, kuten vapaudesta, veljeydestä ja tasa-arvosta. Olet varmaankin myös aika suvaitsevainen, mitä arvoihin ja mieltymyksiin tulee. Kuu Kauriissa taas tuo sinuun konservatiivisemman puolen, lapsuudenkotisi saattoi olla perinteinen, vanhemmissasi (etenkin äidissäsi) ehkä Kauris-vaikutusta. Tunteesi ovat vakaita mutta vähäeleisiä, et julista niitä maailmalle. Tunnet olosi turvallisimmaksi kun sinulla on selkeät rajat ympärilläsi ja perusta mille rakentaa. Minulla on peräti kolme kuu-Kaurista lähi-kaveripiirissäni ja veikkaisin että he arvostavat myös Ravun (Kauriin vastamerkki) tapaan paljon kotiseutuaan ja sukujuuriaan.

Vestasta taas voi joku asteroidi-ekspertti kertoa puolestani. :)


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Tina - 26.10.2005 16:16:08
Sidon kohta käteni pöydänjalkaan, mutta sitä ennen meikäläisittäin "äl ee vee ii äs elvis".


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: irkkunen - 26.10.2005 17:12:48
Tämäkin lapsi luki A. Ankkaa 3-vuotiaana ;) Tavaraa 3. huoneessa, Merkurius ja kumppanit Kaksosissa. Kummallisia sivuraiteita nämä ketjut näkyy saavan ;D


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Almah - 27.10.2005 10:54:04
Minunkin on ihan pakko kommentoida edellisiä. Itse alkaessani kirjoittamaan tein sen peilikirjoituksena.. Kaikki sanat joita kirjoitin kykeni lukemaan peilinkautta oikein, tämä saattaa kyllä jossain määrin johtua siitäkin että satun olemaan vasenkätinen...


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Linn - 27.10.2005 13:12:55
Vasureilta tuntuu tosiaan usein tuo peilikirjoitus luonnistuvan.

Tina,

Kyllä meidän perheessä kaikki "ieh illo" -sanaparin välittömästi tunnistaa, mutta ei siitä niin lentävää juttua ole tullut, kuin monesta muusta. Ja niitähän riittää.. (varmaan kaikissa perheissä tai kaveriporukoissa)  :).

Linn


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Mirjam - 27.10.2005 13:19:30
Minunkin on ihan pakko kommentoida edellisiä. Itse alkaessani kirjoittamaan tein sen peilikirjoituksena.. Kaikki sanat joita kirjoitin kykeni lukemaan peilinkautta oikein, tämä saattaa kyllä jossain määrin johtua siitäkin että satun olemaan vasenkätinen...

Tuota aihetta joskus olenkin pohtinut....jokainen lapseni on peilikirjoittanut aluksi. Koulussa se ollaan pikku hiljaa saatu käntymään "länsimaiseen" muotoon... ;)
Onko jollakulla ajatuksia tai jotain tietoa aiheesta?
Ja onko kyse persoonakohtaisesta (kulttuuri)asiasta vai kirjoittaisiko ihminen ilman mitään ohjausta automaattisesti ns.peilikirjoitusta?
Onko sillä jotain yhteyttä silmään, verkkokalvoon yms?

 ::)


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: kamomilla - 27.10.2005 13:44:13
Lainaus
Onko jollakulla ajatuksia tai jotain tietoa aiheesta?
Ja onko kyse persoonakohtaisesta (kulttuuri)asiasta vai kirjoittaisiko ihminen ilman mitään ohjausta automaattisesti ns.peilikirjoitusta?
Onko sillä jotain yhteyttä silmään, verkkokalvoon yms?

No tuota - yleensä tuo peilikirjoitus liittyy aivojen kypsymiseen. Siinä kouluiän kynnyksellä pikkuhiljaa lapset alkavat olla siinä iässä, että kätisyys on vakiintunut ja kirjoitussuunnta on vasemmalta oikealle. Mutta vielä 3.-4. luokkalaisillakin saattavat kirjaimet kiepsahtaa välillä väärinpäin, esim. b ja d. Luultavasti kaikki lapset kirjoittavat peili- ja "oikeaa" kirjoitusta aluksi. :)

Vasuriystäväni kirjoittaa edelleen yhtä sujuvasti molemmilla käsillä niin peiliä kuin tavallista. Hän ei siis ole poisoppinut 'väärää' tapaa. Tuo kaksipuolisuus liittynee myös eri toimintojen jakaantumiseen aivopuoliskoiden kesken. Vasenkätisillä toiminnot sijoittuvat aivojen osissa hieman toisin kuin oikeakätisillä - ei siis peilikuvamaisesti siten, että mitä oikeakätiset tekevät vasemmalla aivopuoliskolla, vasurit tekevät oikealla puoliskolla. :)

Itse olen tavallinen oikeakätinen, enkä saa vasurilla aikaan kuin harakanvarpaita, vaikka olen kovasti treenannut! ;D


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Mirjam - 27.10.2005 13:47:16
Lainaus
Onko jollakulla ajatuksia tai jotain tietoa aiheesta?
Ja onko kyse persoonakohtaisesta (kulttuuri)asiasta vai kirjoittaisiko ihminen ilman mitään ohjausta automaattisesti ns.peilikirjoitusta?
Onko sillä jotain yhteyttä silmään, verkkokalvoon yms?

No tuota - yleensä tuo peilikirjoitus liittyy aivojen kypsymiseen. Siinä kouluiän kynnyksellä pikkuhiljaa lapset alkavat olla siinä iässä, että kätisyys on vakiintunut ja kirjoitussuunnta on vasemmalta oikealle. Mutta vielä 3.-4. luokkalaisillakin saattavat kirjaimet kiepsahtaa välillä väärinpäin, esim. b ja d. Luultavasti kaikki lapset kirjoittavat peili- ja "oikeaa" kirjoitusta aluksi. :)

Vasuriystäväni kirjoittaa edelleen yhtä sujuvasti molemmilla käsillä niin peiliä kuin tavallista. Hän ei siis ole poisoppinut 'väärää' tapaa. Tuo kaksipuolisuus liittynee myös eri toimintojen jakaantumiseen aivopuoliskoiden kesken. Vasenkätisillä toiminnot sijoittuvat aivojen osissa hieman toisin kuin oikeakätisillä - ei siis peilikuvamaisesti siten, että mitä oikeakätiset tekevät vasemmalla aivopuoliskolla, vasurit tekevät oikealla puoliskolla. :)

Itse olen tavallinen oikeakätinen, enkä saa vasurilla aikaan kuin harakanvarpaita, vaikka olen kovasti treenannut! ;D

Kiitos...ehken nyt ihan tuota hakenut...  :D
Mutta mukava lähteä liikkeelle ihan perusasioista..
 :smitten:


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: taimi - 29.10.2005 01:12:45
Toivon mukaan tämä nyt ei tuu toista kertaa:
Tämä tosaalta ei liity tähän. Mutta mielenliintoista se attä kun olen  :aurinko: :vesimies: ja mies  :aurinko: :kaksoset:. niin lapset ovat perinneet meiltä  :kuu: merkit. Tyttö on  :kuu: :kaksoset: ja nuorimmainen  :kuu: :vesimies: !!!!  :vesta: :vesta: :vesta:


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: s22 - 22.01.2006 21:24:26
Aikaslailla samoja piirteitä löytyy minultakin. Minulla nyt ei ole hirveä lauma niitä kavereita, mutta sen verran, että tiedän ketä ne on. Mulla kun on tapana olla mielummin yksin, vaikka en pistä pahaksi jos nyt jossakin porukassa pyörisin. Ennen en tiennyt, että mulla olis jotain erikoisia tapoja. Ennen kuin kaverini joskus ihmettelivät, miten mun huoneeni tavarat on jotenkin erikoisilla paikoilla tai muuta vastaavaa. Eläimistäkin pidän, mutta en jaksaisi pitää niitä lemmikkeinä, kun niitä pitäisi pitää lähes kokoajan silmällä. Siksipä lintujen ruokkiminen pihalla on paras mahdollinen tapa.  ;D

Tuolla kun joku sanoi, että sillä on Kuu aspektissa Jupiteriin, niin mitenkäs se Vesimies sitten vaikuttaa, kun mulla on esimerkiksi tuo Kuu aspektissa Uranukseen tai Khironiin.


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Narmeh - 25.01.2006 00:29:53
Hei Ajatus!

Kysyit minkälaisia äitejä ja koteja muilla  :kuu:  :vesimies: :llä on.

Itse olen  :aurinko:  :harka: ,  :askendentti:  :skorpioni: ,  :kuu:  :vesimies:

Mulla äiti  :aurinko:  :kaksoset: ,  :askendentti:  :leijona: ,  :kuu:  :harka:. Isä on  :aurinko:  :rapu: ,  :askendentti:  :leijona: ,  :kuu:  :kalat:. Lapsuudenkoti oli jäätävän kylmä. Minua ja siskoani ei ymmärretty ja vanhemmillani oli keskinäiset välit jäätävän kylmät. Tajusivat sitten onneksi erota. Siskoni on myös  :kuu:  :vesimies:. Onko meidän  :kuu:  :vesimies: :sten kohtalo syntyä tunnekylmiin perheisiin?

Itse elän tällä hetkellä todella onnellisessa suhteessa, eikä avovaimoni ole sanonut minun olevan tunnekylmä..päinvastoin. Haluan tuoda myös pienelle  pojalleni lämpöä ja rakkautta elämään sylin täydeltä. Eli juuri päinvastoin mitä itse jouduin kokemaan lapsuudenkodissani.

Äiti on edelleen kylmä, isä on pehmentynyt huomattavasti. Itseasiassa katkaisin välini äitiini.


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: tuikutin - 25.01.2006 01:07:05
Täälläkin kuu-veskari ilmoittautuu  :) Tunnistan itseni monien tänne kirjoittaneiden kommenteista. Vaikka minussa on tulta roppakaupalla (Aurinko Leijona, nouseva Joukkari), niin lopulta aina sellainen pieni viileys on ollut tunneasioissa, ennen kuin uskaltaa täysin luottaa toiseen osapuoleen. Sellaista Vesimiehelle tyypillistä idealismia ja suurten linjojen ja abstraktien asioiden ajattelua on myös persoonassani. Ennen ajattelin rakkautta mieluiten teoreettisesti, koska en uskaltanut rakastua.

Teini-ikäisenä pidin itseäni kovinkin outona ja väärinymmärrettynä, en enää niinkään. Olen aina haalinut paljon kavereita, mutta vain muutamia todellisia ystäviä. Kavereina on usien ollut sellaisia hieman ujoja ja syrjäytyneitä yksilöitä, taitaa olla tuota veskarin solidaarisuutta.

Sellaisen olen huomannut, että mun kaikista läheisimmistä ihmisistä on moni kuu-joukkari. Eli ilmeisesti olen hakeutunut toisten vapaiden sielujen seuraan  ;)

En sanoisi olevani mikään edelläkävijä, mutta nopea olen ollut oppimaan. Lukemaan ja kirjoittamaan opin ennen koulun aloittamista, ja puhumaan noin 8 kk iässä. Ekan "romaanini" kirjoitin muistaakseni ekalla luokalla koulussa, varsinainen klassikko  :2funny:


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: helinä - 25.01.2006 09:33:42
Tervehdys muut kuu veskarit...  :smiley6600: taas yksi ilmoittautuu.

Tunne kylmä lapsuuden koti?? En tiedä.
Luulen että koska olen aurinko rapu, kaikki kodit tuntuu musta osittain tunnekylmältä huonon päivän tullessa....
Lapsuuteni aikana meillä oli myös paljon vilinää ympärillä. Äiti hoiti lapsia ja suku tuli aina kesäisin meille "maalle" nauttimaan pitopöydistä... :)
Äidilläni on mars AC:llä leijonassa, että ei hän mikään herkkä aistinen minusta ole... mutta hänellä kuu  :aspect_con:  :chiron: Jousimiehessä. :P

Mietin miten siirrän tätä  :vesimies: kuuta sitten eteenpäin.
Äitinä olen ainakin omalaatuinen. Herkäksikin itseäni sanoisin, mutta ehkä se menee sinne "hysterian" puolelle välillä...
Osittain pidän yhdistelmää Juniori  :aurinko: leijona ja Äiti  :kuu: veskari haasteellisena. :o
Perinteinen mies/nainen roolit kotona ei ole ainakaan vielä sopinut mulle.
YH  äitinä viihdyn paljon paremmin.

Juniori on saanut :kaksoset: kuu. Se on  :aspect_opp:  :pluto: , eli puhuu myös Epä tavallisesta äidistä luulisin...  ::)


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Ajatus - 25.01.2006 10:26:54
Hei shaman, mielenkiintoista kuulla lisää Vesimies-kuu -ihmisten kodeista. :)

Onko meidän  :kuu:  :vesimies: :sten kohtalo syntyä tunnekylmiin perheisiin?

En nyt sanoisi ihan näin radikaalisti, ainakaan oman kokemukseni perusteella. Ei oma kotini ollut missään nimessä tunnekylmä, meillä ei vain dramatisoitu mitään tunteita, niin myönteisiä kuin kielteisiäkään. Äitini, jolla itsellään on kuu-Neptunus Vaa'assa, on kyllä hoivannut meitä lapsia niin, etten mitään rakkauden puutetta ole kokenut, ja vanhempien suhde keskenäänkin on kestänyt hyvänä ihan tähän päivään saakka. Tunteista vain ei koskaan meillä tehty numeroa, enkä näin aikuisenakaan koe "tutuiksi" sellaisia ihmisiä, jotka oikein "kylpevät" tunteissaan.

Olen itse herkkänä aurinko-Kalana ihan tyytyväinen tuohon Vesimies-kuuhun, koska se antaa toisaalta kyvyn ottaa etäisyyttä tunteisiinsa ja tarkastella niitä, ilman että velloisi niissä tai olisi niiden armoilla. Ei kuitenkaan voi kiistää etteikö se olisi yksi viileimmistä merkeistä, joten varmasti monella se voi tarkoittaa myös ihan tunnekylmää lapsuudenkotia. Kannattaa kuitenkin katsoa myös ne kuun aspektit aina, ne kertovat yleensä lisää. Esim. itselläni kuuhun ei kohdistu mitään haastavaa aspektia, vaan se tekee mm. sekstiilin Venukseen. Mitenkäs shaman sinulla tai teillä muilla?


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: tuikutin - 25.01.2006 17:32:25
Tuo tunnekylmä koti -asia on mietityttänyt minuakin. Vanhempani ovat olleet eronneet niin kauan kuin muistan, mutta heidän suhteensa ei ole ollut kylmä, pikemminkin sellainen "asiallinen".  :) 

Sekä äitini että isäni kyllä kertoivat ja näyttivät minulle kiintymyksensä ollessani pieni. Äitini on ainakin hyvin tunteellinen ja temperamenttinen ihminen, eikä meillä ole epäilty näyttää tunteita..eikä negatiivisia tunteita ole padottu. Silti olen huomannut itsessäni varovaisuuden ja etäällä pysymisen tarpeen romanttisissa suhteissa...en sitten tiedä, mistä se johtuu...


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Narmeh - 25.01.2006 22:37:13
Hei Ajatus!

Itse en vielä tiedä niin paljon, mutta avovaimoni katsoi kartalta, että siellä on kuulle seuraavat aspektit:

  :kuu:  :aspect_squ:  :aurinko: ,
  :kuu:  :aspect_sex:  :neptunus: ,
  :kuu:  :aspect_tri:  :saturnus: ,
  :kuu: löyhä kolmio  :uranus:

  Mitäs näistä sanoisit?   :)


Otsikko: Re: Kuu Vesimiehet=)
Kirjoitti: Ajatus - 26.01.2006 14:16:15
Hei shaman,

Kertomistasi aspekteista haastava on vain tuo kuun neliö auringolle, mikä voisi kertoa jännitteistä äidin (kuu) ja isän (aurinko) välillä ja myös haasteista sovittaa nämä kaksi puolta yhteen omassa persoonassaan. Muut aspektit ovat helpompia, joten niistä en kylläkään vetäisi johtopäätöksiä tunnekylmään kotiin. Toki kartalla voi olla vielä muitakin haastavia aspekteja, mutta nämä missä kuu on osallisena, eivät ainakaan yksinään minusta viittaisi erityisiin ongelmiin. Merkkinä Vesimies tietysti symboloi "etäisyyden pitoa" ja minullakin lapsuuden kotiin on ihan fyysistä etäisyyttä aika pitkästi. Soittelemme vanhempien kanssa muutaman viikon välein ja minusta se on ihan ok, mutta toisista varmaan tuntuisi "etäiseltä" - esim. eräs kaverini soittelee äitinsä kanssa päivittäin. :)