Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Vaihtoehtohoidot => Aiheen aloitti: sideman - 30.12.2008 10:53:03



Otsikko: Penicillium chrysogenum, P. roqueforti ja Helicobacter pylori?
Kirjoitti: sideman - 30.12.2008 10:53:03

Alistuin muutama viikko sitten puolitietoisesti mainonnan uhriksi,
ja ostin eka kerran vuosikausiin sinihomejuustoa, tarkemmin
Blue Castelloa.

Hämmästykseni oli melkoinen, kun kenties jopa muutaman minuutin
kuluttua siitä, kun eka kerran vuosikausiin maistoin Castelloa,
hyvin pitkän aikaa liki jatkuvasti vaivannut lievä/keskivaikea närästyksen
tunne katosi kuin tuhka tuuleen.

Ainoa selitys, minkä tuolle keksin, on se, että sinihomejuuston
valmistuksessa käytettävä homeitiö (mm. Penicillium roqueforti)
toimii jossain määrin ainakin Helikobakteeria lamaavasti, vaikka
tuskin sitä kykenee kokonaan eliminoimaan. Ainakin nimestä
päätellen tuo homeitiö on sukua ns. penisilliinin valmistuksessa
hyödynnettävälle homeitiölle, joka muistaakseni on nimeltään
Penicillium chrysogenum, tjsp.

 :o


Otsikko: Vs: Penicillium chrysogenum, P. roqueforti ja Helicobacter pylori?
Kirjoitti: sideman - 12.01.2009 12:59:50

Alistuin muutama viikko sitten puolitietoisesti mainonnan uhriksi,
ja ostin eka kerran vuosikausiin sinihomejuustoa, tarkemmin
Blue Castelloa.

 :o

Lienee lähes itsestään selvää, että homejuustojen Penicillium on "elävää".
Siksi ne ilmeisesti pakataan niin tiiviisti metallikääreeseen , sekä on
niiden myyntiaika perin lyhyt.

Halusin kuitenkin täyden varmuuden siitä elävyydestä, joten tein pienen "viljelmän"
aurajuuston palasesta. Ohessa tulos usean päivän jälkeen:



Otsikko: Vs: Penicillium chrysogenum, P. roqueforti ja Helicobacter pylori?
Kirjoitti: *Kide* - 13.01.2009 08:35:39
yh... olipa kuva  ;D
Niin, eläväähän sen täytyy olla. Milläs ne sen tapettua sai... homeenestoaineella? Tupla yh...
 ;)
Hienoa, että vatsa tykkäsi homejuustosta. Suolaahan siinä on myös moisesti, että ihan peruselintarvikkeeksi homejuustoa kai ei kannata ajatella. "mausteksi" ja herkuksi  ::)
Itselläni kävi kerran samaisen juuston kanssa niin, että sen käären oli joku pistänyt huonosti ja juusto otti kiinni jääkaapin lokeron muovi osaan. Heti en itse huomannut, mutta ei se siinä päiviäkään ollut. Lopputulos oli, että lokerikkoon tuli sellainen kummallinen harmaa jälki ja vaikka pyyhiin ei lähtenyt pois. Sitten jokin aika tästä eteenpäin koko jääkaappi alkoi haisea kummalle (sellainen lievä kellarin tapainen, mutta ei kumminkaan). Pesin koko kaapin ja desinfioin. Siitä pienestä tiivityneen kosteuden poistoputkesta takaa löytyy sellaista lievästi sanottuna inhaa limaa ja myös haihtumisaltaasta  :P Saivat saman kohtelun kun kaapin sisus ja haju oli sillä selvä.
En tiedä oliko syy sinihomejuusto ja huono säilytys, vai mikä? Mutta nykyään homejuustot pistän omaan astiaan ja astian kannen kii, kun ovat jääkaapissa  ;D