Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Muita kokemuksia => Aiheen aloitti: Arkiviisu - 01.03.2009 15:31:46



Otsikko: Kiinnostaako Kehosi ~keskusteluja kehon kanssa
Kirjoitti: Arkiviisu - 01.03.2009 15:31:46
Mooi  :) - olen viime viikkoina seurannut yle 1- Tv-ohjelmaa http://olotila.yle.fi/sisallot/projektina-keho/projektina-keho , aikas  :tickedoff:  :uglystupid2: fiiliksissä  ... ja kuinkas ollakkaan löysin tämän tekstin - " Keskustelua Kehon Kanssa", ja kyllä kopsahti oikein kohdalleen.

:::::::::::::::::::::::::::::::::


KESKUSTELUA KEHON KANSSA
 
Kirjoittanut Dain Heer
www.accessbeing.com
Julkaistu toukokuussa 2008
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine, muokkausta Matti
 
Talvella 2004 elämässäni tapahtui epätavallinen ilmiö. KEHO alkoi puhua kanssani. Kauttani. Selittäisin, mutta olen varma, että ymmärrät jo. Riittäköön kun sanon, että KEHO on puhunut myös sinulle niin kauan kuin olet ollut tällä planeetalla - etkä ole kuunnellut. Tässä se mitä KEHOSI on kehottanut kertomaan sinulle…
 
 
Hei. Tässä olen minä, kehosi. Siitä on kauan kun olemme viimeksi puhuneet - pääasiassa siksi ettet kuuntele enää minua. Et ole kuunnellut minua sen jälkeen kun olit noin 6-vuotias, joten luulen ettei minun pitäisi olla yllättynyt. Minulla ei todellakaan ole paljon tilaa sanoa sitä, mitä minun tarvitsee sanoa, koska keholle ei nykyään anneta paljonkaan omaa arvoa, joten kuuntele tarkasti. Olen tehnyt kaikkeni saadakseni huomiosi. Olen lihonut. Olen väsyttänyt itseni, rypistynyt ja sulkeutunut. Olen kehittänyt kipua saadakseni sinut kuuntelemaan. Kiltti, kuuntelisitko minua vaihteeksi, ettei minun tarvitse ryhtyä enää rankempiin toimenpiteisiin? Minulla on muutamia pyyntöjä sinulle. Joku saattaisi kutsua niitä käskyiksi, mutta pidän pyyntöä parempana, koska koko käskyajatus tuntuu niin - vanhanaikaiselta.

 
KEHON 10 PYYNTÖÄ
 

1. TEE YKSI ASIA PÄIVÄSSÄ HOIVATAKSESI MINUA, ANTAAKSESI TUNNUSTUSTA MINULLE JA ARVOSTAAKSESI MINUA. Se tekee meistä kummastakin onnellisemman. Eräs 40-vuotias nainen hoiti kehoaan talkitsemalla sen joka ilta, aivan kuin hänen äidillään oli tapana. Vain tällä hän laihtui 10 kg parissa kuukaudessa.
 
2. TUOMITSEMINEN. Lakkaa tuomitsemasta minua. Se ei ole minun vikani. En näytä tai tunnu paremmalta tuomitsemalla. Näytän ja tunnun paremmalta hoivaamalla ja välittämällä - myös niistä osista, jotka haluaisit minun muuttavan. Kun katsot peiliin aamulla, tee tietoinen päätös lopettaa tuo tuomiolitania, jonka aloitat joka ikinen aamu. Sano sen sijaan minulle 'kiitos' ja kerro miten kiitollinen olet minulle. Ja mistä ikinä saitkin ajatuksen että sen tuomitseminen, mikä on minussa "väärin", parantaa jotenkin tilannetta, niin olisitko kiltti ja lakkaisit uskomasta tuohon ajatukseen ja palauttaisit sen lähettäjälle?
 
3. HAUSKANPITO. Minut luotiin hauskanpitoa varten. Mitä jos elämän koko tarkoitus olisi hauskanpitäminen? Tekisitkö jotain eri tavalla? Minusta on hauskaa tuntea aurinko ihollani, tulla kosketetuksi lempeästi, tuntea vesi ihollani, rakastella ihanasti ja liikkua monin eri tavoin. Tiedän että sinulla on ollut erilainen näkemys hauskanpitämisestä (kuten joukkoon sopiminen, rahan tekeminen, naimisiin meneminen, lasten hankkiminen jne.) siitä saakka, kun sinusta tuli aikuinen, mutta voisitko harkita, että minun tarkoitukseni elämässä on silti pitää hauskaa. Kysy vain minulta, mikä on hauskaa, ja sitten tee sitä.

4. KYSY MINULTA MINUSTA.
Älä tee minua koskevia asioita kysymättä minulta, miltä se minusta tuntuu, äläkä tee mitään minulle kysymättä ensin. Riittävän yksinkertaista, eikö vain? Älä työnnä "hummusta" nenäni alle vain siksi, että joku sanoo, että se tekee sinusta seksikkään ja saa painosi putoamaan.

5. MILTÄ NÄYTÄN.
Jos vain kysyisit, mitä vaaditaan, että minut saataisiin näyttämään haluamaltasi, vastaisin mielelläni. Kertoisin sinulle tarkasti, mitä se vaatii. Kyse on vain siitä, ettet koskaan kysy ja sitten käytä aikaa kuuntelemiseen.
 
6. SYÖMINEN. Minä ole se, joka syö. Et sinä. Kun tulee syömisen aika, kysy minulta, mitä haluaisin syödä. Se muuttuu joka päivä. Haluan lihaa joinain päivinä, vihanneksia toisina, hedelmiä joinain ja vain jälkiruokaa toisina. Oletat vain, että pidät herneistä, joten minun pitäisi pitää herneistä. Sanon taas, että minä olen se, joka syö! Kysy minulta mitä minä haluaisin syödä.
 
7. KUNTOILU. Kysy minulta, mitä liikuntaa haluaisin, sen sijaan että panet minut tekemään sitä, mitä ikinä oletkin päättänyt puolestani. Vihaan kuntoilua. Liikkuisin mieluummin! Liikkuminen on minusta hauskaa. Mutta koska et ole antanut minun liikkua vapaasti sen jälkeen,kun olit noin 12-vuotias, ei ole yllätys, että yrität saada minut kuntoilemaan näyttääkseni ja tuntuakseni paremmalta.
 
8. VILLITYKSET. Älä omaksu viimeisintä villitystä siitä, mikä lopultakin muuttaisi minut. Minua tarvitsee kuunnella enemmän kuin muuttaa.

9. MISTÄ TÄMÄ AIHEUTUU?
Jokaisen kivun, epämukavuuden ja nälän kohdalla esitä tämä yksinkertainen kysymys: "Mistä tämä syntyy?" Vastausta ei vaadita. Jos kipu, epämukavuus tai nälkä vähenee kysyessäsi tämän, se ei ole sinun tai minun. Vain palauta se lähettäjälle. Eräs ylipainoinen nainen, joka söi toimistossa monta donitsia päivässä, kysyi: "Mistä tämä ylipaino johtuu?" Hän lakkasi syömästä donitseja samana päivänä ja alkoi laihtua muutamassa päivässä. Tositarina.
 
10. MINÄ OLEN KEHO - SINÄ OLET ÄÄRETÖN OLENTO. Et sinä ole minun sisälläni. Minä olen sinun sisälläsi. Se johtuu siitä, että sinä olet ääretön, mikä on todella, todella, todella suurta. Olen liian pieni sisältääkseni sinut. Mutta se ei merkitse, ettei meidän pitäisi olla yhteydessä ja keskustella. Eikö näin ole?
 
OK, tässä kaikki tällä erää. KEHO on puhunut. Kenties jonain päivänä saamme kymmenen pyyntöä oikealle tolalle.

::::::::::

Hyvä alku on myös kertoa kehollesi aika ajoin mitä teet, miksi, mitä odotat keholtasi sen suhteen. Saattaa olla että harjoittelet tai olet dieetillä, mutta et ole tullut kertoneeksi kehollesi - riittävän selvästi, yksinkertaisesti ja ystävällisesti - mitä ja miksi jotain teet. - Matti

::::::::::::::::::::::::

Arietta


Otsikko: Vs: Kiinnostaako Kehosi ~keskusteluja kehon kanssa
Kirjoitti: Ippuska - 01.03.2009 17:13:41
iiiiiiiiiiiiiiiiiihana  :smitten:


Otsikko: Vs: Kiinnostaako Kehosi ~keskusteluja kehon kanssa
Kirjoitti: Corvus Leonis - 01.03.2009 17:52:53
Näin on marjat.