Astro Foorumi

Astro special => Astro special => Aiheen aloitti: irkkunen - 29.01.2006 15:29:56



Otsikko: Sukupolvitransiitit
Kirjoitti: irkkunen - 29.01.2006 15:29:56
Mietiskelin tässä tämmöistä... Millä tavalla Pluton ja Neptunuksen, tai Uranuksenkin, liikkeiden vaikutuksia voisi tulkita kokonaisten sukupolvien mittakaavassa? Esimerkiksi Pluto oli Kaksosissa, kun vaihduttiin 1900-luvulle, ja sen ikäluokan ihmiset olivat järjestämässä ja kärsimässä toista maailmansotaa. Sodat nyt välttämättä ei ole niitä parhaita tarkastelukohtia, kun niitähän on kuitenkin koko ajan. Mutta jonkinlaiset maailman suuret "murroskaudet", kuten renessanssit, teollistumiset ja näin. Mitä ajattelette, onko perää?


Otsikko: Re: Sukupolvitransiitit
Kirjoitti: Lilli - 29.01.2006 18:05:28
Mielenkiintoista!

Sukupolvitransiitteja voi tutkia vaikkapa astro.comista löytyvien 3000 vuoden efimeridien avulla. Sitten vain historiankirjat esiin ja haistellaan ajan henkeä. Koska itse olen syntynyt 60-luvun loppupuolella, tuon ajan tapahtumat tietenkin kiinnostavat minua eniten. Suurimmalla osalla ikätovereistani on syntymäkartallaan Pluton ja Uranuksen yhtymä Neitsyessä sekä näiden sekstiili Neptunukseen Skorpionissa.

Ja mitäs tapahtuikaan syntymäni aikoihin:

Kiinassa oli meneillään kulttuurivallankumous
Suomessa vasemmistolaisradikalismi kukoisti (kukoisti pitkälle 70-luvun puolelle)
USA:ssa mustat taistelivat oikeuksiensa puolesta Martin Luther Kingin johdolla
Vietnamissa sodittiin, mutta toisaalta rauhanliike voimistui sodanvastaisine mielenosoituksineen
Hippiliike syntyi (vajaat kaksi viikkoa syntymäni jälkeen)
Seksuaalinen vallankumous alkoi
Tekniikan kehitys alkoi olla melko huimaa, ihminen kävi mm. Kuussa

Kaiken tämän uskon olevan nimenomaisesti hitaiden planeettojen mukanaan tuomaa "ajan henkeä". Koska olen syntynyt tuohon aikoihin, itselläni kyseessä ei ole pelkkä transiittivaikutus, vaan kaikki tuo on piirtynyt olemukseen syntymäkartan muodossa.


Otsikko: Re: Sukupolvitransiitit
Kirjoitti: irkkunen - 30.01.2006 00:59:43
Mielenkiintoista hyvinkin ;)

Pitäisikö transiittia siis tulkita silloin, kun se on päällä, vai vasta kymmenien vuosien kuluttua siitä, jolloin ihmiset, joilla on se syntymäkartallaan, voivat vasta päästä toteuttamaan itseään vaikka politiikan viroissa? Eli jos te 60-luvun loppupuolella syntyneet pääsette ministereiksi ja presidenteiksi seuraavalla ja sitä seuraavalla vuosikymmenellä, saadaanko nähdä maailmanlaajuinen vallankumous Pluto-Uranuksen henkeen? Kenties olet Lilli jo salaa suunnitellutkin sellaista? ;D


Otsikko: Re: Sukupolvitransiitit
Kirjoitti: Lilli - 30.01.2006 12:20:37
Hehee,

salaliittoja ja vallankumouksia suunnittelen harva se päivä.  ;) Kaiken teen kuitenkin hippihenkisesti, make lööv, not war -tyyliin...

Toinen mielenkiintoinen ajanjakso on mielestäni 80-luvun loppupuoli ja 90-luvun alku. Tällöin  Uranus ja Neptunus tekivät yhtymää Kauriissa ja maailmalla tapahtui mm. seuraavaa:

Neuvostoliitossa alkoi glasnostin aika, joka lopulta johti koko Neuvostoliiton romahtamiseen ja vallankumousaaltoon Euroopassa. Merkille pantavaa on, että vallankumoukset olivat lähes verettömiä Balkanin maita lukuunottamatta. Tätä ajanjaksoa on luonnehdittu usein kylmän sodan päätepisteeksi.
Suomessa alkoi lamakausi, josta tuskin vieläkään ollaan päästy yli. 

Astrologisesti ajateltuna Uranus/Neptunus -yhtymän kartaallaan omaavat henkilöt ovat ns. Indigolapsia. Ajan hengestä voi sitten arvuutella, mikä Indigojen tehtävä tulee loppupeleissä olemaan.


Otsikko: Re: Sukupolvitransiitit
Kirjoitti: irkkunen - 30.01.2006 18:18:15
Joo, mulla on tuo Uranus-Neptunus-yhtymä tosi löysä, 10 asteen orbi. Luovaa porukkaahan tuo transiitti varmasti tuotti. Uranuksen ja Saturnuksen yhtymä puolestaan on mulla tarkka. Sekin lienee sitä valtarakenteiden uudistumista mistä kerroit.


Otsikko: Vs: Sukupolvitransiitit
Kirjoitti: Lilli - 10.07.2006 19:35:25
Ah, arkistojen aarteita.

Lueskelen tässä juuri kirjaa nimeltä "Piilotajunnan valtias C.G.Jung".

Silmiini pisti seuraavanlainen ote:

"Mutta muuan toinen asia vaikutta häneen (Jungiin) vielä syvemmin. Erään opiskelutoverinsa isän kirjastosta hän löysi spiritismin alkuvaiheista kertovan kirjasen. Liike oli lähtenyt alkuun Amerikassa vuonna 1848, kun New Yorkin osavaltiossa asuvan Foxin perheen talossa kuuluneet omituiset koöputukset olivat panneet perheen arvelemaan, että talossa "kummitteli". Foxin molemmat lapset Kate ja Margaret saivat yhteyden kummitukseen käytämällä erilaisia koputussarjoja ja kuulivat, että tämä oli talossa murhattu kerjäläinen - myöhemmin kellarista löydettiin maahan kaivettuja ihmisluita. Kirkon vastustuksesta huolimatta spiritismi levisi nopeasti yli koko Amerikan mantereen ja edelleen Eurooppaan. Foxin sisarusten kaltaisia ihmisiä, jotka kykenivät vajoamaan transsiin ja saamaan yhteyden henkiin alettiin nimittää meedioiksi. Ranskassa oli 1850-luvulla muuan Denizard Rivail -niminen opettaja havainnut erään ystävänsä kaksi tytärtä erinomaisiksi meedioiksi ja alkanut kysellä hengiltä kaikkea mahdollista kuolemanjälkeisestä elämästä jaihmiselämän tarkoituksesta. Käyttäen salanimeä Allen Kardec hän julkaisi saamansa tiedot vuonna 1857 yhtenä niteenä nimeltä "Henkien kirja" ja teoksesta tuli spiritismin raamattu, jonka vaikutus oli suunnaton. Spiritismi muuttui nopeasti uskonnoksi... ja Englantiin kehittyi myös ensimmäinen parapsykologian tutkimusseura 1880-luvulla."

Tähtitaivaalta löytyi seuraavaa v. 1848: Neptunuksen ja Pluton sekstiili, sekä Pluton kanssa yhtymän rajoihin saapuva Uranus. Yhtymä tarkentui 1850-luvun alkupuolella. Neptunus oli tuolloin Vesimiehessä, Pluto ja Uranus Oinaassa.

Vaikuttaako 1960-luvulla syntyneiden mielestä jotenkin tutulta, ja kuinkas kummassa olemmekaan näin kiinnostuneita metafysiikasta yms.?  ::)


Otsikko: Vs: Sukupolvitransiitit
Kirjoitti: kooky - 11.07.2006 14:21:02
tää on kiinnostava aihe...olen huomaavinani selkeitä linjoja omassa sukupolvessani...

   pluto (muuntuminen, transformaatio) vaaka...parisuhdemallit uudistuu, monet uudistaa sitä kuvaa mitä on saanut parisuhteesta vanhemmiltaan. on erilaisia muotoja, sateenkaariperheet, sinkkuilu ja irtosuhteet on "luvallisia" elämänmuotona, jotkut elää "vapaissa liitoissa"...jotenkin käsitys ihmissuhteesta muuttuu erilaiseksi, kun vertaa vaikkapa 40-50 (tai ehkä jopa 60 luvun puolella) luvuilla syntyneisiin, jotka usein ovat tän sukupolven vanhempia. vaaka...parisuhteitten merkki.

uranus skorpioni: seksi,seksi,seksi...vapaa seksi, kaikki eri muodot ja aikaisemminkin perversseinä pidetyt asiat tulee päivän valoon ja melkein pitääkin "että omaisi kunnon yleissivistyksen" antaa ainakin vaikutelma että on kokeillut jotakin erikoista tuolla saralla...uranus erkoisuudentavoittelu, vapaamielisyys. seksi tunkee viestimistä (uranus, joukkoviestintä) eri muodoissaan kaikkien katseltavaksi. puhutaan avoimesti hieromasauvoista ja seksimessuilla käynnistä sekä pornotähti on cool ammatti. vähintään pitää tiedostaa onko itsessä taipumusta sadismiin vai masokismiin. "pervous" on pop. Myöskin hyvällä tavalla oikeaa seksuaalisuuden tabuista vapautumista ilmassa sekä kaikenlaista oheishypeä.


neptunus (ihanteet) jousimies: "kaikki" (huumorilla) ikäiseni lähtivät lukion jälkeen jonnekin intiaan valaistumaan. kaikenlainen matkailu ja kansainvälisyys on enemmänkin sääntö kuin poikkeus...ihmetellään ja hämmästellään ihmistä joka ei ole käynyt tarpeeksi ulkomailla. Opiskelu (jousimies) ulkomailla hyvin yleistä.  Myöskin monet viisaudet, opinsuunnat, jooga, buddhalaisuus ja uskonnot ovat kiinnostuksenkohteina, etnofestarit ja etninen taide ja musiikki on suosittua...


Otsikko: Vs: Sukupolvitransiitit
Kirjoitti: Q - 11.07.2006 16:57:37
Kuulun Signin kanssa aikalailla samaan ikäpolveen ja allekirjoitan kyllä nuo kaikki hänen mainitsemansa ilmiöt, en välttämättä tosiaan niinkään henkilökohtaisella tasolla, vaan ajan ja ikäluokan hegessä näkyvinä ilmiöinä, joilta ei tunnu pääsevään pakoon vaikka tahtoisikin.

Tosin mulla uranus on 0 astessa Jouskarissa. Mutta tuntuu kyllä, että enemmän nois Skorpioni energiat sielläkin vielä vaikuttaa. Ja suurin osa lähipiiristäni ja ystävistäni on kuitenkin minua vuoden-pari vanhempia ja olen ehkä siksi myös itse enemmän elänyt siinä imussa mukana.

Mitä tulee tuohon Neptunus Jousimiehessä ilmiöön, niin ystävä/tuttavapiirissäni tuo on toteutunut ihan väsymiseen saakka. Luulen, että mulla (ja ehkä muillakin Rapu noususolmuisilla) on kuitenkin noussut sitä kohtaan myös sellainen sisäinen vastarinta. Halu ja tarve hakeutua sittenkin niitä omia juuria ja perinteitä kohti siitä sukupolven paineesta ja voimallisesta, kaukomaille ja eksotiikkaan vievästä virrasta huolimatta.