Astro Foorumi

Astro special => Yleistä => Aiheen aloitti: powerade - 08.09.2010 15:01:58



Otsikko: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 08.09.2010 15:01:58

http://www.christian-mommies.com/special-features/bible-studies/the-great-subtle-lie-of-contemplative-spirituality/

Todella tärkeää tietoa! Toivon että mahdollisimman moni lukisi tuon jutun.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Ebenia - 08.09.2010 16:19:03
Sanotaan näin, että sama aloituspiste voi viedä ihmiset tuhansille erilaisille poluille. Ei jokainen, joka medioiti/harrasta astrologiaa/etc. koe vastaavia asioita.

On erittäin totta, että maailmassa on olemassa myös pahoja voimia ja tekstistä ei ainakaan tullut ilmi, että henkilö olisi niitä vastaan suojautunut. Raamattu ei valitettavasti opeta konkreettista henkistä elämää kovin hyvin (esim. miten meditoidaan, miten suojaudutaan etc.) niin sitä ei ehkä tule sitten käyttää sellaiseen tarkoitukseen.

Lisäksi itse olen alkanut lähiaikoina etsimään tietoa myös Raamatusta ja sen alkuperästä vähän erilaisia reittejä ja päätynyt varsin mielenkiintoisille alueille ja sen perusteella en ainakaan omiin meditointeihini missään nimessä Raamattua käyttäisi...


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 08.09.2010 22:50:49
Jeesus on AINOA tie totuuteen. AINOA tie Jumalan luokse.
Tämä jätetään ovelasti kertomatta.

Meditointi ja chakrojen(tai mitä ne sitten ovatkaan loppujen lopuksi) availu on avoin reitti demoneille kehoosi/mieleesi. Joku muu olento yrittää asettaa kehoasi kun meditoit, eikä se ole mikään pyhä henki.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Eklektikko - 09.09.2010 13:16:17
Oli aika hilkulla, etten ilmoittanut Poweraden viestiä ylläpidolle uskonrauhaani loukkaavana viestinä. Katsoin kuitenkin sitten paremmaksi ihan vain kertoa asian suoraan kaikille:

Kannattaa muistaa, että tämä ei ole "käänny kristinuskoon"-propagandasivusto ja että täällä liikkuu muitakin kuin kristittyjä. Poweraden uskon - eli kristinuskon - mukaan tosin minut pitäisikin kyllä tappaa heti, raamattuhan sanoo ettei noidan saa sallia elää ja minä olen monijumalainen shamaani, eli noita. Kunnon uskova joka TODELLA noudattaa raamattua on siis velvoitettu tappamaan minut.  ;D Myönnetään tosin, että muutkin kirjan kansat, eli juutalaiset ja muslimit ovat omien pyhien kirjoitustensa perusteella velvoitettuja tappamaan minut.   :idiot2:

Meditaatiosta:
Täysin riippumatta siitä, onko meditaatiojärjestelmä/systeemi kristillinen (kyllä, tunnustuksellisen kristillistä meditaatiota ilman chakrojen avauksia löytyy myös maailmasta, eritoten sitä löytyi luostareista keskiajalla, mutta vielä nykyäänkin) voi tapahtua kaikenlaista.

Kun mielen hälinä hiljentyy, tulee esiin kaikki käsittelemätön suttu ihmisen menneisyydestä. Jos ihmisellä on ihan mitä tahansa käsittelemättömiä - ja ehkä unohdettujakin - traumoja, voivat ne putkahtaa esiin siinä vaiheessa, kun on meditaatiota tehnyt sen verran aikaa että saa mielensä hiljennettyä. Ellei ihminen siis ole täysin tasapainoinen - ja kukapa olisi - on meditoidessa odotettavissa mahdollisesti myös erittäin epämiellyttäviä kokemuksia jotka ovat ihan omasta mielestä lähtöisin. Kyllä, monilla meistä on sisällään vaikka mitä 'demoneja.' Samoin pitkään jatkuneet lihasjännitykset voivat tuottaa meditaation aikana outoja tai tuskallisia fyysisiä reaktioita.

Meditaatiota ei tämän vuoksi suositella mielenterveyden ongelmista kärsiville!
'Demoni' yms kokemukset voivat olla merkki siitä, että ennen meditaation aloittamista tarvittaisiin
aika lailla terapiaa... Toisaalta jos ihminen itse ymmärtää, että meditaatiossa esiintulevat asiat ovat hänen oman psyykensä tuotteita, on mahdollista että meditaatio joissain tapauksissa toimii terapeuttisesti niin, että ihminen saa purettua vanhaa suttua pois.

Luin ensimmäisen viestin linkin takaa löytyneen tekstin:
Kirjoittaja raportoi myös asiasta, josta jotakuinkin kaikki meditaatio-opettajat varoittavat: Meditoidessa ei saa olla tavoitteita ja jos tulee ns. huippukokemus (josta tuo kirjoittaja kirjoitti) kannattaa se ohittaa olankohautuksella, se ei ole meditaation tarkoitus. Näihin huippukokemuksiin voi nimittäin myös jäädä koukkuun ja silloin menee huomio meditaatiosta ihan muuhun.

Nämä kaksi asiaa, oman menneisyytemme möröt ja huippukokemuksiin kiinni jääminen, ovat asioita joista kaikkien meditoijien tulisi olla tietoisia. Ne ovat nimittäini mahdollisina tientukkeina myös nillä, jotka meditoivat ilman chakrahässäköitä täysin kristillisten metodien mukaan retriitissä luostarissaan.

Tässä on nyt nimittäin kyse ihmisen psyyken rakenteiden aiheuttamista ongelmista meditaatiossa.
Rukous on myös eräänlaista meditaatiota. Vuosisatojen ajan Euroopassa meditaatio oli olennainen osa luostarielämää.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 09.09.2010 18:08:42
Kysykääpä joskus niiltä "henkioppailtanne" että tunnustavatko jeesuksen kristukseksi, lihaan tulleeksi ?
(2 Corinthians 11:14 And no wonder, for Satan himself masquerades as an angel of light.)

When you enter the land the LORD your God is giving you, do not learn to imitate the detestable ways of the nations there. Let no one be found among you who sacrifices his son or daughter in the fire, who practices divination or sorcery, interprets omens, engages in witchcraft, or casts spells, or who is a medium or who consults the dead. Anyone who does these things is detestable to the LORD, and because of these detestable practices the LORD your God will drive out those nations before you. You must be blameless before the LORD your God. The nations you will dispossess listen to those who practice sorcery or divination. But as for you, the LORD your God has not permitted you to do so (Deuteronomy 18:9-14).

Itse harrastin meditoimista noin puolisen vuotta todella ahkerasti ja ja luulin että minulla on yhteys jumalaan(kysyin jumalalta aina suojelusta ennen harjoitusta). Monenlaisia tuntoja tuli kehooni kun "chakrat" aukesivat ja oloni oli mahtava, luulin olevani oikealla tiellä.

Kunnes aloin lukemaan kauhutarinoita netistä kundalinista yms. (http://dangerofchi.org/)

Mietein... että jos ne kaikki tuntemukset johtuvatkin siitä, että joku toinen yrittää asuttaa kehoani! Aloin kokemaan monenlaista pelkoa ja hyökkäyksiä demoneilta.

(John 14:6  "I am the way and the truth and the life. No one comes to the Father except through me) Näin jeesus sanoo. Ja tämä sivutetaan täysin new agessa: (... Jeesus oli kuin kuka tahansa meistä.., meistä kaikista voi tulla hänen kaltaisiaan...)

Koko new age meditaatioineen on pahan ovelimpia juonia johdattaa ihminen aina vaan kauemmas jumalasta. Ja tätä on todella vaikea uskoa koska, olisihan se liian ovelaa?

(Matthew 24:11 and many false prophets will appear and deceive many people)

Se käärme-energia joka virtaa sinussa meditoidessasi ei todellakaan ole mikään pyhä henki.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Ebenia - 09.09.2010 18:33:34
Koko new age meditaatioineen on pahan ovelimpia juonia johdattaa ihminen aina vaan kauemmas jumalasta. Ja tätä on todella vaikea uskoa koska, olisihan se liian ovelaa?

(Matthew 24:11 and many false prophets will appear and deceive many people)

Niin, mutta mikäpä olisi ovelampi juoni kuin luoda uskonto jollekin, mikä ei todellisuudessa ole sitä mitä se näyttää olevan.

Kuten itse lainasit "Many false prophets will appear and deceive many people". Niinpä. Mitähän se Raamattu onkaan täynnä, kuin "many false prophets"?

Kyseeanalaista ensin oma uskosi ja uskontosi, ennen kuin lähdet kyseenalaistamaan muiden uskontoja ja uskoja.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Titania. - 09.09.2010 19:02:05
Jännä että powerade alkoi tuntea niitä hyökkäyksiä demonien suunnalta sen jälkeen, kun oli käynyt lukemassa kauhutarinoita (joihin vielä itsekin viittaa kauhutarinoina). Mäkin näen esim. pahoja unia sen jälkeen kun oon kattonu jotain pelottavaa elokuvaa...


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Witch-83 - 09.09.2010 19:31:52
Jännä että powerade alkoi tuntea niitä hyökkäyksiä demonien suunnalta sen jälkeen, kun oli käynyt lukemassa kauhutarinoita (joihin vielä itsekin viittaa kauhutarinoina).

Olin jo aikeissa kirjoittaa ihan samaa, mutta olitkin jo kirjoittanu täällä viimeisessä ketjun viestissä.  ;D

Mua sieppas taas tämä tälläinen toisten uskon ja uskon asioiden kyseenalaistaminen ja tuomitseminen. Eikö tämä kristinusko sano myös, että meitä kaikkia rakastetaan ja suojellaan? Mä itse olen ev.lut. mutta en kyllä allekirjoita raamatun tekstejä. Siis se kirjahan on ihmisten kirjoittama ja eikös nämä kirjoittajatkin ole meditoineet jumalan kanssa ja sillä tavalla saaneet sitten kirjoitettavaa? Raamattu on kirjoitettu niin monelle kielelle ja siitä taas seuraavalle kielelle, jonka seurauksena sisällön merkitys muuttuu. On niin monta uusinta painosta ehditty tehdä, että vuosi satojen kuluessa alkuperäinen teksti on muuttunu! Joten miten ihmeessä se voi olla edelleen laki kristinuskoisille, kun se on tulkittu uudelleen, uudelleen ja uudelleen? Kysyn vaan tälläisiltä jolla on vara kiihkoilla toisille uskon asioista.

Minusta oli hyvä neuvo kyseenalaistaa ensin oma uskonto, ennen kun menee kyseenalaistaa toisten uskontoa.  ;)
 


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 09.09.2010 20:21:31
Olin kyllä tuntenut aiemminkin pelkoa meditoidessani, unohdin mainita.
Siinä vaiheessa kun Tajusin että se "energia" joka liikkuu sisälläni ei ole mitään hyvää niin, alkoivat varsinaiset hyökkäykset.

Sinne Jumalan luokse ei todellakaan ole muuta tietä kuin Jeesus.

Voitte jatkaa meditoimista ja luulla että teillä on yhteys Jumalaan mutta, todellisuudessa menette vain kauemmaksi Totuudesta.

1. Joh. 4:1    
Rakkaat ystävät, älkää uskoko kaikkia henkiä. Koetelkaa ne, tutkikaa, ovatko ne Jumalasta, sillä maailmassa on liikkeellä monia vääriä profeettoja.

Raamatusta myös liikkuu ihan tarkoituksella väärää tietoa, monesti poimitaan vain Jokin osa tekstiä ja vouhotetaan siitä. Saadaan näyttämään pahalta se asia mutta, jos lukee koko tekstin niin merkitys on aivan toinen.

Toivon todella että löydätte Jeesuksen.
Joskus itse myös naureskelin kiihko-kristityille jotka olivat mielestäni todella kapeakatseisia mutta, minähän se putkikatseinen olin.
Raamattu on oikeasti jumalan elävää sanaa!

Lukekaa raamattua ja tuntekaa se totuus ja hyvyys!


(Matteus 7:14   Miten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään, ja vain harvat löytävät sen!)

Ikävä juttu että monet(minäkin aiemmin) uskovat kaikkiin raamatun pilkkauksiin.

Jos nyt aivan huuhaana mun juttuja pidätte niin kysykää nyt edes niiltä hengiltä joiden kanssa olette mahdollisesti tekemisissä: (Tunnustatko Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi)
Ei pitäisi tuottaa ongelmia vastata myöntävästi jos kaikki ok.

Ja suosittelen etsimään googlella negatiivisia kokemuksia meditoinnista, ei pelkästään positiivisia kuten itsekkin tein.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 09.09.2010 20:27:30
Vielä pari linkkiä:

http://www.thetruelight.net/myspiritualjourney.htm

^ sama mies YouTubessa>> http://www.youtube.com/watch?v=lzt9n13AfHs


http://www.youtube.com/watch?v=n3WdTFwk9j4   <<< kannattaa katsoa koko sarja.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Ratkaisu - 09.09.2010 20:48:27
Ehkä sinulla on ollut vähän väärä tapa lähestyä tätä. Kyllä mielestäni jokainen saa oman elämänkatsomuksensa tuoda esiin, mutta ei välttämättä kannata tehdä sitä siinä mielessä, että haluaa käännyttää muita tai heti tuomita muiden ajatukset. Eli mieluummin, ehkä kannattaa vaan kertoa siitä mihin itse uskoo tai ei usko ja keskustella sitä kautta.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 09.09.2010 21:41:29
Olet oikeassa. Olen liian agressiivinen :)

Mutta se syy miksi näin voimalla laitan viestiä: En usko että monikaan tietää mille voimille he antavat vallan kun harjoittavat meditaatiota. Itsekin olin siis täysin siinä luulossa mukana että se on hyvä juttu ja tarkoitukseni oli hyvä.

Uskon että täälläkin sivulla on monia ihmisiä joilla on hyvät aikeet mutta, he ovat tavallaan "eksyksissä".

Jokainen tietysti päättää itse. Ymmärrän myös hyvin niitä jotka näkevät kirjoitteluni paasauksena Jumalasta, Jeesuksesta.  Se paasauksen voima vaan tulee lujasta uskosta.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Ebenia - 09.09.2010 22:28:47

Uskon että täälläkin sivulla on monia ihmisiä joilla on hyvät aikeet mutta, he ovat tavallaan "eksyksissä".

Tässä olet oikeassa. On tavallaan kyllä ihailtavaa, että joku jaksaa oikeasti uskoa siihen omaan juttuunsa. Toisaalta, annan sinulle itselleni tärkeäksi tulleen vinkin; ihmiset, jotka ovat valmiita uskomaan samaan kuin sinä, tulevat luoksesi. Sinun ei tarvitse heitä etsiä valtamerten kaloista, vaan ne, jotka haluavat ja tarvitsevat sanojasi, tulevat sinun luoksesi. :)

Ihmiset ovat valmiita muuttumaan vasta sitten, kun he itse siihen ovat valmiita. Kukaan ei voi heitä siihen tuuppia nopeammin tai hitaammin tai vaikuttaa siihen. Omena putoaa puusta vasta, kun se on kypsä! Tämä on tärkeä oppi meille kaikille ja muistuttaa meitä myös omasta kiihtyneisyydestämme suhteessa omaan kehitykseemme - aivan kuten meidän tulee antaa aikaa muille oppia asiat silloin kun he ovat valmiita, meidän on oltava yhtälailla lempeitä ja ymmärtäväisiä itseämme kohtaan uskon, toivon ja hengen asioissa. Emme voi pakottaa itseämmekään mihinkään ja moni on huomannut, että jos yrittää, niin siinä tulee sen verran paljon tuhoa, että se ei vain ole kovin fiksua pidemmällä tähtäimellä. Sama asia on muiden ihmisten kanssa. Älä pakota ihmisiä mihinkään, sillä pääasiassa sinä olet myös se henkilö, joka tästä pakottamisesta kärsii.

Siispä toivon matkallesi ja omaan uskoosi lempeyttä ja rakkautta itseäsi ja omaa uskoasi kohtaan.  :smitten:


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: SanctAstra - 10.09.2010 00:05:41
En nyt jaksanut lukea koko topicia läpi, mutta aina, kun uskonasioista aletaan vääntää, tulee minulle mieleen Jeesuksen vertaus kolmesta sokeasta miehestä ja elefantista.

Ne kolme sokeaa miestä tunnustelivat sitä elefanttia eri paikoista ja kuvailivat jokainen elefantin omien kokemuksien mukaan. Yksi miehistä oli kokeillut elefantin häntää ja näin ollen luuli eläintä harjaksi.

Koska kellään meistä ei ole absoluuttista totuutta asioista, tulee meidän olla suvaitsevaisia eri näökökannoille.

Ja muistakee se kultainen sääntö: tehkää niin muille kuin tahdotte itsellenne tehtävän. Pätee myös näissä väittelyissä. Heh, lainaan raamattua ja vain niitä pilkottuja osia.  ;)


Okei, oli vähän OT, mutta oli pakko sanoa.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 10.09.2010 10:01:29
Siinä vaiheessa kun Tajusin että se "energia" joka liikkuu sisälläni ei ole mitään hyvää niin, alkoivat varsinaiset hyökkäykset.

**Tämä nyt on pelkkää puppua. Ihminen on jumalan osa joten Jumaluus on sisällä. Jos kokee että ITSENSÄ sisällä "riehuu" joku, niin ihminen tarvitsee silloin terapiaa. Jos et kutsu mitään negatiivista voimaa - joista niistäkin on keskustelua että ovatko todellisia  - alempia olentoja tms, ei SISÄLLÄ ole mitään negatiivista.

Näin on.  :smitten: :smitten:

Kannattaa miettiä mitä pelkää ja selvittää esim omia vanhoja traumoja, muutenhan alat pelätä omia ajatuksia ja tärkeintä on juuri ajatella itse. Luettuani satoja kanavointeja päädyn edelleen samaan ja niin valaistuneimmat tekstitkin sanovat, että ajattele itse, tiedät itse, tieto on sinussa. Meditaatio ei ole tehnyt itselleni sen kummempaa, kun ei ole noita poistettavia traumojakaan erityisemmin. Jos kokee että niitä on, pitää selvittää solmut. Parhaimmillaan meditaatio voi tuoda mielenrauhaa. Ainiin muuten. Keskustelin juuri joogaopen kanssa joka puhuu kovasti avautumisesta. Meditaatio nimenomaan TUO esille käsiteltäviä traumoja ym, jotka pitäisi putsata. Muutoihan sisällä on rakkaus. Hyvin yksinkertaista. Tai toinen vaihtoehto on, että kundalinivoima herää, joka voi olla pelottavan tuntuista, ellei tiedä mitä se on. Sekin on omaa pyhää voimaa!  :)

Kristinuskossa ei vaan selitetä asioita kunnolla, itämainen mystiikka kokee ihmisen olemuksen toisella tavalla, jälleentyntymisusko, jne. Ja itämaillahan ei korosteta "jumaluuden vastavoimaa", oppi on aika erilainen..


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: meimi - 10.09.2010 11:10:15
Minä en ole perehtynyt meditaatioon enkä muuhunkaan henkimaailman juttuihin.

Otsikossa mainittiin kuitenkin myös horoskoopit..  Astrologiahan ei ole mikään uskonto, eikä sitä voi käyttää ennustamiseen.  On kumminkin ihan totta, miten eri planeettoja edustavat symbolit vaikuttavat meihin jokaiseen joka päivä.  Astrologia on faktaa, jota pitää ihmetellä ja kummastella joka päivä.  Ei siihen tarvitse uskoa, asiat vaan on niin.

Filosofisemman kulman asioihin saa, jos alkaa miettimään, miksi kaikki planeetat ovat olleet juuri noin juuri minun syntymähetkellä?  Kuka ne on järjestänyt siihen malliin, että minä olisin juuri sellainen kuin olen?  Miksi joku ihminen tuntuu rakkaalta ja tutulta heti ensinäkemältä?  Miksi hänen syntymähetkellään planeetat on olleet sellaisessa järjestyksessä, että hänestä on tullut sellainen kuin on?  Kysymyksiä on loputtomasti.

En minäkään aluksi "uskonut" horoskooppeihin tai astrologiaan, koska en ole tyypillinen aurinkomerkkini edustaja.  Silti menin kurssille, huomasin, miksi olen sellainen kuin olen ja nälkä on kasvanut syödessä.

En näkisi, että astrologia johtaa paholaisen polulle.  Ennemminkin parempaan itsetuntemukseen ja itselleen armollisena olemiseen.  :)


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: nousukuu - 10.09.2010 17:13:13
--
Meditaatiota ei tämän vuoksi suositella mielenterveyden ongelmista kärsiville!

Siinäpä jotain jonka toivoisin kaikkien henkisten asian/vaihtoehtoväen esitelmöitsijöiden ottavan huomioon! Usein vetävät esitelmän yhteydessä jonkin meditaation ja puhuvat vielä siihen malliin kuinka hyväksi se on. En muista kohdalleni sattuneen ainuttakaan joka olisi huomauttanut ettei se välttämättä sovi kaikille. Tietysti jokaisella on vastuu omista tekemisistään jne, mutta olisi se ihan ystävällistä sanoa tuostakin asiasta.

Meni vähän ohi aiheen. ::)

Minusta powerade on ollut koko ajan ihan asiallinen. Aloitukseen olisi toki voinut laittaa lyhyesti suomeksi artikkelin sisällöstä. En jaksa sitä lukea. *yawn*


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 10.09.2010 21:04:04
Kiitos samoin Ebenia!  :smitten:

Niin... ehkä tämä nyt meni liikaa kiistelyyn kun otin Raamatun ja Jeesuksen mukaan.

Mutta tulin tänne varoittamaan niitä jotka harrastavat meditointia, en tuomitsemaan.

Omien kokemusteni perusteella Väitän, että ainakin nämät harjoitukset(http://meditation-techniques.net/)  antavat kehosi askel askeleelta kohti demonisia voimia.

Muiden vastaavia kokemuksia löytyy myös kun etsii.

Eipä muuta. En lähde tästä enempää vänkäämään. Jos tämä varoitus jotakin auttoi niin hyvä!

Hyvää jatkoa kaikille!



Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Witch-83 - 10.09.2010 22:03:10
Vaikka ketjun aloittaja lopettikin keskustelun, niin itse haluaisin heitellä tähän ketjuun muuteman kysymyksen joita minussa heräsi.

Itsehän en ole meditoinnu, siksi siihen asiaan en voi kovasti kantaa edes ottaa, mutta kiinnostus siitä on kova. Mä näen, että meditointi voisi tehdä minulle hyvää, koska olen hirveän hyper-aktiivinen tuolla pääkoppani sisällä. Ajatus laukkaa tuhatta ja sataa ja olen vähä rauhaton ihminen. Oppisin meditoinnilla hiljentymään ja kuuntelemaan sitä tärkeintä, eli sitä sisintäni. Joten miten se voisi olla niin kamala asia? Miten se aiheuttaisi demonit minun kimppuuni? Miksi aina olisi pahuus kimpussa? Eikö yhteyksiä ja energioita voi tulla rakkaudesta valosta jos niihin uskoo?

Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa... ;D

Mutta, mutta... on hyvä silti varoitella muita ihmisiä, jotka vasta alkavat tutustumaan näihin asioihin. MUTTA... varoitella voi monella eri tapaa. Rakentavasti tai tuhoavasti. Netti on täynnä kiihkoilua siitä kuinka meediot keskustelee pahuuden kanssa, koska raamattu sanoo että kuolleiden kanssa ei tule keskustella... Mä en vaan ymmärrä mistä tälläinen kumpuaa?  :idiot2:


Otsikko: iloon, mielenrauhaan, huumoriin
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 11.09.2010 09:00:19
eipä lukenut powerade vastaustani, kun edelleen jankuttaa samaa.  :knuppel2:  ei ole mitään demoneja sisälläsi luonnostaan, ellet ala kutsua alempia olentoja. halusin sanoa että vaikka olen harjoittanut ties mitä - milloin itseä huvittaa, ei gurun määräämänä - taikaa, ajatuksen voimaa ja meditaatiota, ei ole KOSKAAN tapahtunut mitään kummitusmaista, "demonista", pelottavaa. jos jotain asiasta tietää, niin "demonit" tulevat ihan toista kautta, ei meditaatiosta. eli kyse on todella vain siitä, kutsuuko niitä.

pitää ymmärtää enkelihierarkian luonne, ennen kuin alkaa puhua. tänään tuleekin itselleni enkelivierailu - niitä kivoja enkeleitä. niitä, jotka kuuluvat samaan porukkaan kuin Jeesus ja Kristusvoima.

powerade on selvästi pelästynyt kundalinivoimaa tms, eikä ole saanut selitystä. kuten sanottu tietyssä kristillisessä mystiikassa meditaatio kuuluu asiaan. 8)


http://christusinnobis.blogspot.com/2008/01/meditaation-siunattu-sakramentti.html

Meditaation siunattu sakramentti
Huomioita

Kirkon sisällä Jumalan kansa, opetuslapset, Pyhät, mystikot ja muut kertoivat meille meditaatiosta ja kontemplaatiosta, mutta suurimmaksi osaksi kirkko joko vähät välitti siitä tai vainosi noita yksilöitä. Siitä ei mainita perususkomustemme joukossa.

Meditaation pitäisi olla kirkon sakramentti ja mainittuna uskontunnustuksessa.

Meditaatio on yksi tapa:

    * Rakastaa Jumalaa koko sydämestämme, mielestämme, voimastamme ja sielustamme.
    * Valmistaa itsemme rakastamaan toisia koko sydämestämme, mielestämme, voimastamme ja sielustamme.
    * Seurata ensimmäistä ja toista käskyä.

Toinen tapa on tulla eläväksi meditaatioksi. Jeesuksen on täytynyt kokea syvää iloa parantaessaan ja opettaessaan muita! Meditaatiossa me luovutamme kesyttömän itsemme, vailla älyämme, kultivoitua mieltä ja sen egoa, Lohduttajalle.

Hyveemme voidaan tehdä vahvemmiksi ja antaa muille.

Kun kaksi tai useampi ihminen meditoi yhdessä sopusoinnussa, kukin hyötyy enemmän kuin yksin meditoidessa.

Kesytön itsemme joka vapauttaa endorfiineja ja muita hormoneja, on jotain mitä meidän pitäisi ymmärtää ja hyödyntää Jumalan palvelukseen.

Sana "Amen" on pyhä sana.

    "Jeesus rukouksessa on Jeesus elämässä... hengittämässä, syömässä, kävelemässä... yhteydessä Jumalan kanssa, yhteydessä luomakunnan kanssa. Jeesus on kävelevä rukous. Sitä meidänkin on tarkoitus olla: käveleviä rukouksia, parantamassa ja muuttamassa maailmaa." - Isä Richard Maxwell

Meditaatio on kristillistä johtuen meditoivan henkilön uskosta. Sama yhteys Jeesuksen kanssa, jonka löydämme jumalanpalveluksessa, voi myös yhdistää meidät Jumalaan meditaatiossa. Kristityt voivat pitää meditaatiota palvonnan muotona, joka on keskittynyt rakkauteen.
Edgar Cayce neuvoo valmistautumaan meditaatioon rukoilemalla niin, että syntyy oikea tunne kanssamme olevien Kristuksen ja Jumalan suojeluksesta ja voimasta. Kun avaudut meditaatiossasi, ympäröi ensin itsesi ajatuksella, rukouksella, toiveella, että Jeesus, kuten lupauksissaan, ohjaa sinua etsinnässäsi. "Kristus teissä, kirkkauden toivo" on todellisuutta meditoijalle.
Mantran tarkoitus on kolminkertainen:

   1. Se auttaa hallitsemaan häiriöitä. Mieli tarvitsee keskittymispisteen johon uppoutua niin, että voi olla välittämättä häiriöistä.
   2. Se johtaa yksinkertaisuuden tilaan.
   3. Kristitylle mantra on uskon ilmaus Kristukseen, joka elää sydämessämme.

(Esim. Kyrie Eleison, Maranata, Jeesus Kristus...)



Otsikko: oppirakennelmat
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 11.09.2010 09:13:29
Kundalini too is depicted as an animal serpent coiled into three and a half circles, with its tail in its mouth, and spiralling around the central axis (sacrum or sacred bone) at the base of the spine. The awakening of this serpent demon or Jinn (Sakti) and manifestation of its powers as it ascends through the spinal chakras to unite above the crown of the head with Siva, the so called pure consiousness pervading the whole universe, is a primary aim of the practise of Kundalini Yoga.

**ahaa, nyt ymmärrän mikä tässä tekstissä pelottaa. Miksi pitää ottaa sanat niin kirjaimellisesti?
Tätä voimaa on kutsuttu jostain syystä "demoniksi" koska se on ihmisessä oleva voima, seksuaalis-henkinen voima jota voi käyttää eri tarkoituksiin, hyvään tai pahaan. Voit aina valita mihin voimasi käytät, koska on vapaa tahto. Niinhän Diane Cooperkin selittää eläinten kohtelun; Jumala tai enkelit eivät voi suoraan estää eläinten huonoa kohtelua, ellei tarpeeksi moni ihminen valitse vastustavansa kiusaamista. Eli toistan, ihmisen ei ole pakko ohjata energiaansa hyvään, se on latenttina olemassa, raaka ihminen voi tehdä pahaakin, ellei ala kehittyä. Siksi on olemassa uskonnot ja rangaistukset, että ihmisiä ohjailtaisiin hyvään. Mutta se on valitettavasti historiassa kääntynyt niin, että kirkko on ottanut valtaa ja pelotellut ihmisiä.

Kristillisyydessä ei tunneta chakroja; jokainen parantajakin tietää että on chakrat, niitä on jopa 13 tai enemmän.

Itämailla tosiaan kutsutaan kundalinivoimaa nimillä, jotka saattavat pelottaa kristittyjä!  ;D
kristityt on opetettu pelkäämään "demonia", joka on langennut enkeli. Itämailla taas näitä Jumaluuden vastavoimia ei korosteta. Itämailla tähdätään valaistumiseen ja jälleensyntymien lopettamiseen; newagessa taas ylösnousemukseen, mutta uskotaan taivaisiin auttajiin (Mestarit, kuten Jeesus, Kuthumi, Maria, Buddha jne). Tuossa on pieni ero; ylösnousemuksessa pidetään maapalloa ja paratiisia maan päällä mahdollisena, itämailla periaatteessa bliss-tila on silloin kun ei olla jälleensyntymässä. Näitä kahta ajattelua voi miettiä. Itse ajattelen niin, että vaikka tulisi maapallon ylösnousemus ja korkeampi ulottuvuus, silti voi olla palaamatta maan päälle ja jäädä tilaan lähemmäs Jumaluutta - vapaan tahdon mukaan. Eli aina luodaan uusi universumi ja sen olennot, mutta välillä ollaan tilassa jossa ei ole muuta kuin Jumaluus.

Onhan noissa oppirakennelmissa jonkinlainen ero.  :angel:

Kristillisyydessä varmasti pelätään myös muiden planeettojen ja galaksien elämää, kun taas
niissäkin on positiivista/negatiivista.



Otsikko: oi mihin
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 11.09.2010 09:30:57
jos hiemankin tutustuu itämaiseen ajatteluun tai tapaa mestarin, voi huomata että meininki on täysin erilaista kuin kristillisissä lahkoissa. sama, jos tapaa energiahoitajia. vanhat uskonnot pitävät kynsin hampain kiinni ihmisistä.. kirkot tyhjenevät. on maallisuus, tai sitten on yksilöiden oma usko/valaistunut ajattelu..  :) että mitäs kirkkouskovat sanoisivat näistä..

Ihmiset, jotka ylösnousevat ensimmäistä kertaa 5D:hen lopullisessa ylösnousemuksessa, ovat hyvin tietoisessa yhteydessä korkeampaan itseensä ja heillä on tilaisuus valita, mihin 5D:ssä he haluavat mennä seuraavana oppimisen ja kasvamisen askeleenaan. He pysyvät jälkeenpäin 5D:ssä eivätkä tule takaisin kolmanteen/neljänteen ulottuvuuteen maan päälle. 5D on ulottuvuus, joka tarjoaa valittavaksi sekä fyysisiä planetaarisia kokemuksia että ei-fyysisiä kokemuksia. On siis eroa siinä, mitä kokevat ne valotyöntekijät, jotka ylösnousevat ”takaisin kotiin”, mutta jäävät myös 3D-maapallolle fyysisesti auttamaan ylösnousemuksessa, ja ne ihmiset, jotka ylösnousevat 5D:hen ensimmäistä kertaa lopullisessa massaylösnousemuksessa ja jäävät sinne.

”Kultaisen ajan” alkaminen on mahdollista 3D-maapallolla myös niille, jotka eivät valitse ylösnousemusta. Jos ihmiset oppivat niistä henkisistä opetuksista ja siitä korkeamman ulottuvuuden viisaudesta, joita tarjotaan ylösnousemuksen valmisteluvuosien aikana, he voivat käyttää tuota tietoa tehdäkseen maapallosta paljon paremman paikan elää. Olla valitsematta ylösnousemus on täysin käypä valinta ja se tehdään sekä korkeamman itsen että tietoisen mielen tasolla.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 11.09.2010 13:52:04
Kirjoittanut: ~Bellatrice~

**Tämä nyt on pelkkää puppua. Ihminen on jumalan osa joten Jumaluus on sisällä. Jos kokee että ITSENSÄ sisällä "riehuu" joku, niin ihminen tarvitsee silloin terapiaa. Jos et kutsu mitään negatiivista voimaa - joista niistäkin on keskustelua että ovatko todellisia  - alempia olentoja tms, ei SISÄLLÄ ole mitään negatiivista.

Sitähän tässä yritän sanoa että ne chakrat juuri ovat portti Negatiivisille olennoille vaikka kuinka hymyssä suin meditoit ja tunnet "jumalaisen energian" sisälläsi.

Voit Bellatrice kirjoittaa vaikka seitsemän sivullista 5D ulottuvuuksista, korkeammasta tietoisuudesta, itämaisista mestareista jne. Kaikkeen tuohon itsekin uskoin joskus.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 12.09.2010 14:18:07
Suosittelen että luette tämän koko jutun vielä ajatuksen kans läpi.

http://www.christian-mommies.com/special-features/bible-studies/the-great-subtle-lie-of-contemplative-spirituality/

Siinä nainen kertoo rehellisesti oman tarinan.






Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: eppana - 12.09.2010 15:51:58
Mun mielestä
Oman varjopuolen tunteminen ja hyväksyminen-rakastaminenkin on kai se ainut tie just mulle tasapainoon.
Helpoiten se onnistuu meditoimalla. Voisinhan tietty "vetää lärvit" ja alkaa sitä toteuttamaan, mut istuen rauhassa paikoillaan, keskittyneenä ja tyynenä, on ne omat varjot helpoin-ja turvallisin tapa kohdata.
Kaikki ei toimi kaikille  :smitten:


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 12.09.2010 15:58:11
Powerade, sinulla on vahva uskosi, muilla on omansa. Annetaan kaikkien uskoa kuten haluaa, omalla tavallaan tai olla uskomatta.  :smitten: Jeesuskin sanoi: Älkää tuomitko, jottei teitä tuomittaisi. ;)


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 12.09.2010 16:12:44
Woe, woe taisin tulla liian myöhään tänne kommentoimaan...  ::)


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 12.09.2010 16:45:49
Mistä voit olla varma, että tarina on rehellinen? Tämä kyseinen nainenhan nimenomaan painotti, ettei yhtä ihmistä pitäisi koskaan uskoa...miksi siis häntä pitäisi, hänkin on vain yksi ihminen...?

Carmen
-----------------------------

-Koska olen kokenut itse samoja asioita kuin hän
-Se rehellisyys vaan paistaa läpi
-Kaikki muut samankaltaiset tarinat jotka löytyvät netistä

Suosittelen raamatun lukemista.
Sama nainen myös sanoi:
"Don’t just believe contemplative spirituality is wrong simply because of my testimony or anyone else’s, pray and ask God to reveal His Truth to you about this matter."

Ja hei... miettikää nyt: kundalini, käärme joka on sisälläsi ja se herätetään.  :-\


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Casperiina - 12.09.2010 17:10:43
Miksi ihmisellä on tarve uskoa hyvään ja pahaan?

Itse uskon, että ihminen luo itse omat demoninsa. Vaalitaan pelkoja kun ei uskalleta kohdata niitä. Ei tarvitse tehdä ongelmia sinne, missä niitä ei ole.

Aika mielenkiintoinen tämä psykologia tämän ajatusmallin takana, että meissä jokaisessa olisi 7 porttia helvetin otuksille ja kantaisimme vielä yhtä ilkeää sellaista mukanamme. Ja sitten ollaan pelko ahterissa, ettei vain herätetä sitä lieroa.  :angel:


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 12.09.2010 18:57:11
- (If i were the devil... >> http://bible.org/article/biblical-meditation

- http://www.youtube.com/watch?v=GbMLDPT_CKU

- http://www.thetruelight.net/booksections/articles/bookarticle15.htm  (mitä chakrat ovat?)

- http://www.facebook.com/topic.php?uid=2722820852&topic=5376  (kohta 25 eritoten)

- http://www.scribd.com/doc/26067625/Contemplative-Prayer-Gateway-to-Demon-Possession-3

- http://truthspeaker.wordpress.com/2010/01/20/urgent-kundalini-warning-from-andrew-strom/
  (^Kundalinista jälleen. Lue myös kommentit sivun alhaalta)


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Corvus Leonis - 12.09.2010 19:31:40
Ei helvetti. ;D Mutta on se hianoa, että meitä hihhuleita riittää joka lähtöön! Riemuitkaamme ettei täälläkään ole olemassa pelkästään Metatron-uskovaisia tai Atlantis-uskovaisia, vaan jopa ihan mainstream-uskovaisia. Siis ajatelkaa, joita ihan kaikkialla ei pidetäkään friikkeinä, ei edes Amerikan Raamattuvyöhykkeellä! :D

Suorastaan halkean ihmetyksestä. :o

Siteeraan tässä erästä tutkijaa koskien druideja:

"Tiedämme, että he olivat olemassa, mutta emme kuitenkaan tiedä heistä mitään."


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Witch-83 - 12.09.2010 23:55:57
Tämä muuten menee aivan ulko-ketjuksi, mutta mitkä merkit luokitellaan mihinkin elementtiin?
Siis ilma, vesi, tuli ja maa? Kun jotain kyllä ymmärrän, mutten kuitenkaan kovin paljon.

MAA: härkä, kauris, neitsyt
ILMA: vesimies, vaaka, kaksonen
VESI: rapu, kalat, skorpioni
TULI: leijona, oinas, jousimies


 ;)


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: nousukuu - 13.09.2010 11:58:13
Mietin suhtautumistani erilaisiin uskontuputtajiin. Tulin siihen tulokseen, että eniten häiritsee meditoinnin tuputtajat ja muut New Age -tyyppiset tai henkisyydestä messuavat henkilöt. Sitten tulee ne hare krishna -"munkit" (vai mitä ovatkaan, pahoittelen mahdollista väärinkirjoitusta). Kristilliset käännyttäjät ei yleensä ole niin pahoja. Kerran oli jopa ihan hauskanpuoleinenkin keskustelu lopun ajoista tms. jonkun helluntailaistädin kanssa.

Tämä siis tilanteissa jossa minulle on tultu tavalla tai toisella henkilökohtaisesti sepustamaan mitä minun pitäisi uskoa/ajatella. Ihan hirveän henkilökohtaisesti en osaa ottaa sitäkään jos joku katu/ovelta ovelle -saarnaaja tulee paasaamaan. Puhumattakaan jos joku vaan kirjoittaa yleisesti omista näkemyksistään jossain netissä ja kehottaa muita miettimään asiaa.

Kieltämättä silloin ärsyttää kun on mennyt kuuntelemaan jotain mielenkiintoiselta vaikuttavaa esitelmää (ja maksanut ovirahan), ja sitten siellä onkin tullut jotain ihme henkisyysuskontuputusta. Ja etenkin kun on mennyt johonkin kalliiseen hoitoon, niin sielläkin on joutunut sanomaan että ei nyt kiinnosta pohtia noita asioita. Pitäisikö siitä sitten maksaa ekstraa että saisi vain sen hoidon ja muuten hoitaja pitäisi suunsa kiinni. Mutta se onkin jo toinen aihe.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: SanctAstra - 13.09.2010 14:27:18
Minulla taasen on ollut valtava pettymys näitä normi-uskovaisia kohtaan, sillä silloin kun minä olisin kaivannut tukea ja apua, känsivät he selän minulle. Ja kun minä puhuin paljon elämänarvoista, uskosta ja Jumalasta, eivät nämä normiuskovaiset tuntuneet ymmärtävän mitään. Ja minä taas voin sanoa, etten ymmärrä raamatusta mitään. En saanut siitä mitään irti, vaikka kuinka yritin.

Mitä siihen käärmeeseen tulee, niin oletko koskaan powerade nähnyt lääkekaapin ovessa olevaa häntäänsä syövää käärmettä tai sauvan ympärille kietoutunutta käärmettä, jotka liittyvät hyvin olennaisesti lääketieteen symboliikkaan? Käärme on myöskin viisauden symboli, vain kristityt tekivät käärmeestä pahan paratiisikertomuksissaan. Eikä muuten raamatussa kerrota myöskään sitä, että Aatamin ensimmäinen puoliso oli Lilith, jolla oli oma tahto, eikä alistunut Aatamin tahtoon. Lilith karkoitettiin paratiisista.

Voisiko siis sanoa näin, että olen kerran ollut uskossani erittäin horjumaton, mutta pettynyt ja alkanut kuulostella omaa sisintäni, josta vastaukset kiperimpiinkin kysymyksiin ovat tulleet. Ja minulla on lapsesta asti ollut luontainen yhteys enkeleihin (enkelit eivät kuulu mihinkän uskontoon, sillä he ovat puhdasta rakkauden energiaa, Jumalan, tai miksi ikinä haluatte alkulähdettä tms. kutsua, sanansaattajia). Olen myös saanut valita, kumpaa haluan palvella hyvää vai pahaa, vaikkakin valintani on ollut alunalkaen itsestään selvä. Silti käyn jatkuvasti tasitelua kiusausta vastaan (vrt. Jeesus erämaassa) ja nämä kiusaukset tulevat unissani yleensä vampyyreina ja varsinkin silloin, kun olen henkisesti lähtenyt kehittymään eteenpäin. Jokainen pelkää jotain, jos antaa pelolle vallan. Minäkin lapsena pelkäsin katsoa peilin kautta omiin silmiini, koska en tiennyt mitä kaikkea silmieni kautta pystyisin näkemään.  ;D

Koska Jumala on rakastanut meitä niin paljon, teki hän meistä oman kuvansa, miehen ja naisen. Ja antoi vielä kaiken kukkuraksi sen vapaan tahdonkin.
Minun mielestäni Jumalan rakkaus ja Jumala itse on joka puolella, niin ei sitä tarvitse julistamaan lähteä. Kun katsot luontoa, näet Jumalan siinä. Kun katsot ihmistä vierelläsi, on Jumala myös hänessä. Me olemme vain unohtaneet tämän ja siksi olemme alkaneet etsiä Jumalaa ulkopuoleltamme.


Okei.... päivän epistola oli nyt tässä. Saarna saarnattu. Seuraavaksi pyhän ehtoollisen vuoro. Viininä toimikoon B-vitamiiniporetabletti ja öylättinä lisäravinteet.  :D


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Casperiina - 13.09.2010 19:30:47
Mutta aiheeseen palaten, kyllä, meditointi ei sovi kaikille. Ei esim. mulle, koska levottomat ajatukseni eivät siihen osaa keskittyä.

Tämä meditoinnin käsitekin taitaa olla aika monitulkintainen.

Eräästä kundaliinijoogakirjasta opin, että meditoinnissa ei olisikaan kyse täydellisestä ajatusten hiljentämisestä ja pään tyhjentämisestä. Ennemminkin olisi tarkoitus keskittyä kuuntelemaan päässä risteileviä ajatuksia, kuitenkaan ilman että tarttuu tai pyrkii ohjailemaan niitä mihinkään suuntaan. Vähän kuin katsoisi videonauhaa sieltä mielen syövereistään. Mieltä ei voi tietoisesti pysäyttää, pitää vain heittäytyä sen mukaan ja antaa ajatusten vyöryä.  ::)

Mulle mediointi onkin sitä, että hiljentyy kuuntelemaan omaa itseään.  :)


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Ratkaisu - 13.09.2010 20:47:59
Itse olen kyllä tavallaan sitä mieltä, että kaikkea kohtuudella, myös tätä henkisyyttä. Aika paljon olen itsekin kokenut ja vierestä nähnyt, että se tuntuma omaan fyysiseen todellisuuteen ja omaan itseen voi kaikota jos elelee liikaa henkisissä sfääreissä ja unohtaa, että se tämä hetki on kuitenkin loppupeleissä siinä oman elämän ja itsensä vahvassa toteuttamisessa myös fyysisessä maailmassa. Tasapainoa on tärkeä etsiä, mutta tavallaan oma mielenterveys ja arkielämä täytyy olla tasapainossa ennen kuin henkimaailmaan hyppää lillumaan liiaksi. En siis sano sitä, että sieltä jotkut demonit kimppuun hyökkäävät, vaan ihan sitä, että itsensä voi myös kadottaa, jos siitä ei pidä huolta.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 13.09.2010 21:41:51
Kun monet teistä sanovat että ei oo ollu mitään ongelmia meditoinnin suhteen. Ja että se on hyvää energiaa mikä virtaa teissä.

Niin ei varmaan suurempia ongelmia tulekaan koska, olette pitäneet sitä hyvänä energiana(kuvitelkaa että väittämäni olisi totta, niin käy järkeen että nämät demonit tai henget(pyhä energia) eivät todellista luontoaan paljasta. Ennen kuin käärme on noussut päähän)

Mielen tyhjentäminen ei ole mielestäni hyvä asia.

Pyydän vain miettimään tätä. En ole ketään pakottamassa mihinkään, ainoastaan Varoittamassa.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Eklektikko - 15.09.2010 11:16:09
Kun monet teistä sanovat että ei oo ollu mitään ongelmia meditoinnin suhteen. Ja että se on hyvää energiaa mikä virtaa teissä.

Niin ei varmaan suurempia ongelmia tulekaan koska, olette pitäneet sitä hyvänä energiana(kuvitelkaa että väittämäni olisi totta, niin käy järkeen että nämät demonit tai henget(pyhä energia) eivät todellista luontoaan paljasta. Ennen kuin käärme on noussut päähän)

Mielen tyhjentäminen ei ole mielestäni hyvä asia.

Pyydän vain miettimään tätä. En ole ketään pakottamassa mihinkään, ainoastaan Varoittamassa.

Minä taas pyydän sinua miettimään tätä:

Voisiko olla, että kaikki kokemasi epämiellyttävät/pelottavat ilmiöt ovat omasta mielestäsi lähtöisin?

Entäs jos sinulla on käsittelemättömiä lapsuudentraumoja, jopa ihan  unohdettuja juttuja jotka kuitenkin tuottavat sen, että kun mieli hiljenee ne ongelmat tulevat pintaan?

Onhan toki paljon helpompaa väittää, että jokin ulkopuolinen 'paha' riivaa sinua meditoinnin vuoksi.
Mutta se on minun mielestäni myös vastuun pakenemista: Todella rankkaa ja vaativaa sen sijaan on ymmärtää, että oma psyyke voi tuottaa ihan vaikka mitä, jos se ei ole kunnossa. Ja ottaa sitten vastuu tästä ja käsitellä ne omat ongelmat.

Entäs jos koko juttu onkin niin, että meditaatio vain tuo pintaan ongelmia, jos meditoijalla sellaisia on?


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 15.09.2010 19:14:48
Kirjoittanut: Eklektikko

Voisiko olla, että kaikki kokemasi epämiellyttävät/pelottavat ilmiöt ovat omasta mielestäsi lähtöisin?

----------

Ei ole mahdollista. Puhutaan muustakin kuin vain kehon tuntemuksista(esim. äänistä)
Tiedän mitä tunnen/kuulen/näen.

Tietysti monen on helppo tuomita nämät  :idiot2: puheeksi.



Kirjoittanut: ~Bellatrice~

minusta tässä on huvittavaa se kun nämä meditoinnit ja muut ei oikeastaan johda mihinkään sen kummempaan, eihän astrologia esim muuta kenenkään elämää ja meditaatio lähinnä rauhoittaa.

---

No joo astrologia on ehkä vähän vaikeampi selittää... ehkäpä se lähde mistä ne kaikki tiedot tulevat on paha?

Mutta meditaatioon löytyy noista linkeistä mitä oon laittanu niin ainakin jotain +oma kokemus.




Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 15.09.2010 19:58:48
Powerade, miten selität sen että Jeesus Kristus on vahvasti elämässäni ja silti meditoin, horoskoopit ym. eivät ole minulle kauhistus, eivätkä pahasta, eivätkä ole johtaneet mihinkään pahaan?  ;)


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: SanctAstra - 15.09.2010 20:35:41
Ja Egyptissäkin ennustettiin unista ne runsauden ja kadon vuodet, ensimmäisen olleen 7 lihavaa lehmää ja jälkimmäisen 7 laihaa lehmää. Myös horoskoopit ovat kuuluneet aiemmin uskontoon, mutta neKIN kohdat puuttuvat raamatusta, koska ihminen muuttaa kirjoituksia mieleisekseen. Näin on tehty myös raamatulle ja hyvin hyvin monta kertaa. Kuka meistä tietää, onko raamatussa enää edes alkuperäisiä tekstejä ollenkaan, vaan vähän sinne päin versioita niistä alkuperäisistä.

Pimeällä keskiajalla, kun kirkko päätti ottaa valtaa ja hallita näin ihmisiä, tehtiin suurimmasta osasta uskonnollisia juttuja kerettiläisiä, minkä tähden ihmisiä poltettiin roviolla noitina. Kissojakin pidetään edelleen huonompina vaihtoehtoina kotieläimiksi kuin koiria, ja mustan kissan nähdessään vieläkin ihmiset sylkevät, koska sen kuviteltiin olevan saatanan kätyri. Miksi näin? Siksi, koska kissa on itsenäinen ja "villi", ei koulutettavissa, toisin kuin koira. Tässä pääsemme taasen siihen patriarkaaliseen hallintamalliin, jossa autoritäärinen hallitseminen on ollut se ainoa oikea, ja jota myös Krististilliset uskonnot ovat painottaneet. Ja jos ei ole ollut luontaista auktoriteettia, niin on se sitten otettu väkisin ihmisiä pelottelemalla. Tässä voisi miettiä ristiretkien julmuuksia. Mitä kristityt edellä sitä muut uskonnot perässä, jos ajattelee tätä päivää.  :-[

Jumala/alkulähde ei ole luonut uskontoja, ne on luonut ihminen. Ihminen on myös niihin luonut säännöt kuinka tulee uskoa ja toimia.

Jumalalle/alkulähteelle on tärkeämpää se, että ilolla ja rakkaudella opit ja kehityt. Jos pääset lähemmäs sisäistä totuuttasi horoskooppien avulla, niin olkoon. Jos saat paremmin yhteyden alkulähteeseen tai muihin rakkauden energioihin meditoimalla, se olkoon sallittua. Sillä on merkitystä, että ihminen löytää sisäisen harmonian. Minä löydän harmoniani tanssimalla.  :smitten:

Minne ihminen rakentaa kirkon, rakentaa saatana kappelin.... Kiusaus uskoa mitä tahansa on siis aina olemassa... Terve mediakritiikki on myös tarpeen, kun nettiä selailee ja katselee "tunnustuksia" asioista kuin asioista.

 


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 15.09.2010 22:04:33
Kirjoittanut: Rakkauden valo

Powerade, miten selität sen että Jeesus Kristus on vahvasti elämässäni ja silti meditoin, horoskoopit ym. eivät ole minulle kauhistus, eivätkä pahasta, eivätkä ole johtaneet mihinkään pahaan?  Wink

------

No toivottavasti eivät johdakkaan  :)



Kirjoittanut: SanctAstra

...Pimeällä keskiajalla, kun kirkko päätti ottaa valtaa ja hallita näin ihmisiä,...

-------

Kuka sanoo että horoskoopit ovat kuuluneet? Raamattua muutettu? Käsittääkseni miedänkin suomalainen raamattu perustuu täysin alkuperäisiin teksteihin tai, niiden kopioihin.

Kirkkohan onkin korruptoitunut. Uskon että raamattu ei ole(vaikka saatana tekee kaikkensa esim. evoluutioteoria), eikä kirkossa käyminen kenestäkään uskovaa tee.

Jos teen jonkun nimissä pahaa niin, ei se siitä henkilöstä pahaa tee jonka nimessä toteutan teot.  :)


Kirjoittanut: *Aminthir*
Mitä tarkoitat sanalla paha? Negatiivista energiaa, Saatanaa, vai jotain joka uhkaa kristinuskoa?

----

Tarkoitan itse isokieroa ja kumppaneita. Jotenki oon alkanu ajatteleen että on tietoa joka on Jumalan silmissä kielletty meiltä ja hyvästä syystä.



Lisään vielä että itselläni astrologia oli nimenomaan portti okkultismin aalloille.
Ehkäpä siksi se on raamatussakin kielletty.







Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: SanctAstra - 16.09.2010 00:14:14
"Astrologiaa alettiin harrastaa lähes samoihin aikoihin 5000 vuotta sitten eri puolilla maailmaa. 3500 vuotta vanhoista babylonialaisista muistomerkeistä on löydetty 9 eri eläinradan merkkiä. Nykyisin käytössä olevat 12 merkkiä niiden nykyisessä järjestyksessä on tavattu ensimmäisen kerran vuonna 500 eKr."

"Ajanlaskumme alussa astrologia eli Roomassa suurta kukoistuksen aikaa, ja silloisten hallitsijoiden tiedetään tehneenpäätöksiään hoviastrologien avustuksella.  ***  Rooman valtakunnan merkityksen vähentyessä myös astrologian asema heikkeni. Suurimman iskun se sai Konstantinopolin kirkolliskokouksen päätettyä vuonna 553, että jälleensyntyminen ei ole mahdollista. !200-luvulla astrologia kuitenkin palasi virallisen kirkon opetukseen, kun Tuomas Akvinolainen teki siitä taas hovikelpoisen. Dominikaaniveljeskuntaan kuulunut Tuomas Akvinolainen julistettiin kuolemansa jälkeen pyhimykseksi ja nostettiin uskonpuhdistuksen aikana suurten kirkkoisien joukkoon. Tuomaan oppi, tomismi, perustui Aristoteleen opetuksiin ja sisälsi myös astrologiaa.  ***  Tomismi, erityisesti sen ajatus Jumalan armosta, kiinnosti myös Martti Lutheria. Hän omaksui Tuomas Akvinolaisen astrologisia näkemyksiä ja kirjoitti Johannes Lichtenbergin astrologiseen teokseen esipuheen, jossa muun muassa totesi: "Eläinrata merkkeineen on todellisuutta. Ne ovat Jumalan ja enkelien tekemiä. Ne varoittavat ja kurittavat jumalattomia maita ja niillä on merkitystä. Hullu on se, joka ei niihin usko."
***  Turun piispa  Mikael Agricola toi silti Saksan tuomisinaan astrologian Suomeen. Sen seurauksena professori Simon Kexlerus julkaisi Turun Akatemiassa 1600-luvulla useita astrologiaa käsitteleviä teoksia."

Hirvisaari, M. 2004. Kuka on se oikea? Rakkauden tähtimerkit. Helmi Kustannus. Otavan Kirjapaino Oy. Keuruu.


Raamattu muttuu sitä mukaan, kun ihmiset muuttuvat. Kirjoitettiinhan historiaakin ennen muinoin vain voittajien näkökulmasta ja häviäjät unohdettiin tyystin.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Ebenia - 16.09.2010 12:18:26
Vaikka moni täällä haluaa kovasti puolustaa omaa elämäntapaansa, niin oli puoli mikä tahansa, niin kunnioitetaan kuitenkin toisten ihmisten kokemuksia.

Me emme täällä foorumilla muutenkaan mene sanomaan jollekin ihmiselle, joka kertoo kokemuksistaan vaikka enkelien kanssa, että "viiraako nupissa?" - miksi siis tekisimme niin tässäkään tilanteessa?

Jotta meidän tunteitamme ja kokemuksiamme kunnioitettaisiin, kunnioittakaamme me muiden kokemuksia. Jos powerade on kokenut kokevansa negatiivisia kokemuksia meditoidessaan, se on täysin totta hänelle. Kukaan meistä ei voi kertoa hänelle parempaa totuutta kuin mitä hänen oma kokemuksensa on.

Hieman kunnioitusta siis puolella jos toisellakin.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: SanctAstra - 16.09.2010 12:26:53
Ebenia, olen kanssasi samaa mieltä, mutta haluaisin silti faktaa, minkä perusteella powerade perustelisi esim. astrologian liittyvän niin sanottuihin demoneihin. Astrologiaa on kuitenkin ollut jo kauan ja sitä on tutkittu paljon, joten siihen liittyvää tietoutta on kaikkien saatavilla aivan vapaasti.

Mielestäni kannattaa ensin tutustua aiheisiin tietopohjalta, että myös pystyy järkevästi perustelemaan mielipiteensä. Tietopohjalla tässä tarkoitan useiden lähteiden lukemista ja tutumista aiheisiin monipuolisesti, jotta saa laajan näkökulman, minkä kautta peilata asioita ja omia kokemuksiaan. Itse olen tähän pyrkinyt.

Mitä laajempi tietoisuus, sitä suvaitsevaisempaa käytös. Ymmärrys on näin laajempi.



Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Eklektikko - 16.09.2010 12:47:23
Lainaus
Voisiko olla, että kaikki kokemasi epämiellyttävät/pelottavat ilmiöt ovat omasta mielestäsi lähtöisin?

----------
Ei ole mahdollista. Puhutaan muustakin kuin vain kehon tuntemuksista(esim. äänistä)
Tiedän mitä tunnen/kuulen/näen.

Hyvä Powerade:
Meditaation aikaisista tuntemuksista on kirjoitettu monissa teoksissa pitkiä listoja.
On mahdollista myös kuulla ääniä ja nähdä näkyjä meditaation aikana siten, että ne todellakin
ovat oman mielen tuottamia. Keho saattaa myös liikkua itsekseen, esim käsivarsi nousta ylös. Voi myös haistaa hajujakin. Ja kaikki tämä on oman psyyken tuotetta.

Kyllä, tiedät mitä tunnet/kuulet/näet, mutta mistä tiedät onko se lähtöisin itsestäsi vai ulkopuoleltasi.

Omasta näkökulmastani - olen joutunut käsittelemään aika kasan traumoja - olen sitä mieltä, että mieluummin minäkin silloin aikanaan olisin laittanut kaiken mahdollisen ulkopuolisten 'pahojen voimien' syyksi, sillä se traumojen käsittely on todella kovaa ja vaativaa työtä. Ulkopuolisen tahon syyttäminen on minun näkökulmastani helppo ratkaisu, mutta ei poista ongelmia. Ja tässä puhun nyt vain omista kokemuksistani: Minulle olisi lopulta käynyt tosi huonosti, ellen olisi ottanut itse vastuuta ongelmistani ja käsitellyt niitä.

Toisaalta:
Olet sitä mieltä, että evoluutio on paholaisen juoni.

Oletko tullut ajatelleeksi tätä:
Kumpi on taitavampi/kaikkivoivempi jumala: Sellainen, jonka on pakko pipertää ja valmistaa jokaikinen yksittäinen laji erikseen, vai sellainen joka osaa luoda niinkin hienon itsesäätelevän järjestelmän kuin mitä evoluutio on.

Miksi evoluutio ei voisi olla Jumalan luoma systeemi?

Itse uskon mieluummin Jumalaan, joka luo systeemin - evoluution - kuin ns. 'kelloseppäjumalaan' jonka on pakko luoda jokainen laji erikseen.

Powerade:
Mitä mieltä olet siitä, että meditaatiolla on myös vuosituhantiset kristilliset perinteet? Luostareissa on aina meditoitu ja meditoidaan edelleen.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Corvus Leonis - 16.09.2010 14:29:13
Kun monet teistä sanovat että ei oo ollu mitään ongelmia meditoinnin suhteen. Ja että se on hyvää energiaa mikä virtaa teissä.

En sano ainakaan minä! Olen kuule ihan ehtaa pimeää energiaa koko tyyppi, oikea orgaaninen musta aukko. Että revi siitä.  8)


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 16.09.2010 19:44:47
Kirjoittanut: SanctAstra

"Astrologiaa alettiin harrastaa lähes samoihin aikoihin 5000 vuotta sitten eri puolilla maailmaa..."
-------------

Ei tuossa puhuta mitään että se astrologia oli ollut Raamatussa... Kyllähän niissa kokouksissa on varmasti tuotu vaikka mitä esille. Ei se silti raamatussa ole ollut.

Olen kyllä kanssasi samaa mieltä että voittajat kirjoittavat historian.

----
"minkä perusteella powerade perustelisi esim. astrologian liittyvän niin sanottuihin demoneihin."

-Laitoin ehkä vähän hätiköidysti tuonne otsikkoon astrologian. Ainakin astrologia opettaa reinkarnaatiota. Ja ainakin itse aloitin siitä tutustumisen kaikkeen muuhun. Myönnetään, en voi varmaankaan perustella järkevästi että miksi se olisi demonista.


Kirjoittanut: Eklektikko
Miksi evoluutio ei voisi olla Jumalan luoma systeemi?
------

Ehkä se jollain lailla voisikin olla, en kuitenkaan usko että apinoista olemme kehittyneet.  :)


"Mitä mieltä olet siitä, että meditaatiolla on myös..."
-----

Miksei... Nykyäänkin on kristittyjen parissa suosittua meditoida. Voisin vain kysyä niiltä meditoivilta kristityiltä että missä kohtaa raamattua Jeesus tai opetuslapset meditoivat, tyhjentävät mielensä, hokevat mantraa jne. ?


Kato Vega
---

 :o















Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Corvus Leonis - 16.09.2010 22:02:55
Mutta esim. buddhalaiset, jotka ovat mediotineet iät ja ajat, eivät tietääkseni ole tehneet pahaa kellekään? Vai ovatko...en ole ainakaan kuullut.. Ei sitä enää kaikkea uskonnonhistoriaa muista...


Kyllähän buddhalaisetkin ovat käyneet uskonsotia mutta eivät suoranaisesti sellaisella hartaudella kuin kristityt ja muslimit.

Lisäksi tappaminen ko. uskonnon nimissä olisi ristiriidassa sen seikan kanssa, että vaikka
buddhalaisuudessa sotiminen nähdään paitsi hyväksyttävänä maanpuolustuksena ja on tavallaan kunniakasta itsepuolustusta, niin se kehottaa välttämään kaikenlaista turhaa tappamista. Tämä siksi, että tappaminen nähdään osoituksena mielenhallinnan puutteesta, joka on buddhalaisille pahin mahdollinen kauhistus.

Vähemmän tunnettu seikka on, että buddhalaisuus on nimenomaan tappamista, ei väkivaltaa vastaan (edellyttäen että kyse on itsepuolustuksesta, mikä pätee myös 'kasvojen säilyttämiseen' liittyvien tilanteiden kohdalla, ja myös sota nähdään sellaisena.)

Lopputulos on kuitenkin se, että buddhalaisuudesta puuttuu ns. uskonnollinen marttyyriporkkana, joka on syvälle juurtunut kristisuskoon ja islamiin, joten suurempaa tarvetta uskonnolliseen riehumiseen ei juuri ole.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Ikuinen Trikki - 17.09.2010 15:15:47
Kaikki kai olemme oikeassa täällä maailmankaikkeudessa, luomme oman todellisuutemme ja oman maailmankaikkeutemme ympärillemme uskomustemme ja luomisvoimamme avulla. Jonkun maailmankaikkeudessa pelastaa poloisen ihmisen vain Jeesus, toisen maailmassa pyllistys kohti Mekkaa antaa rauhan. Toisen maailmaan kuuluu enkelit ja pyhimykset, toisen karttaa kansoittavat demonit ja perkuleet.

Ultimate -kokemukset veivät minut meditaation harjoittamisen piiriin, ja sitä kautta olen saanut läpikäydä synkimmät varjoni, kohdata demonini ja upottaa saappaani paskaan. Olen siitä hyvin kiitollinen, sillä mitään muuta keinoa ei ainakaan omassa elämässäni olisi ollut. Olen ulostanut itsestäni lapsuuden traumoja ja mitälie punamustia likakasoja. Niin, kun sitä totuutta lähtee metsästämään ja syöksyy kovaa vauhtia karkuun pinkovan Itsensä perään, niin ei kai se pelkkää iloa ja valoa ja hilipatiheijjaa ole tämä elo mainen. Mutta kyllä on elo pelotonta ja ilo usein läsnä, kun on sukeltanut oman pimeän puolen läpi, kahlannut kaiken vanhan paskan läpi ja samalla niistä vapautunut.

Tunteakseen itsensä, Jumalan tai miksi sitä nyt haluaakin kutsua, on myös tunnettava varjonsa ja kohdattava polariteetin toinenkin puoli, jotta kokonaisuuden ymmärtäisi ja osaisi antaa arvon valolle. Tai niin olen oman elämäni kohdalla kokenut. Toisen ihmisen kokemus voi hyvin olla toinen, ja sitä yritän kunnioittaa. Itsekin olen ollut fundamentalistisuuteen taipuvainen saarnaaja, ainoan oikean totuuden torvi. Mutta se tie ei vienyt mihinkään, ja nyt yritetään kunnioittaa kaikkia ihmisiä sellaisina kuin he ovat. Ei se aina ole niin helppoa, mutta kovin antoisaa kun ymmärtää että olemme kaikki täydellisiä Luojan kuvia juuri sellaisina kuin olemme.  

Ihmisen polun varrelle sisältyy monta totuutta ja monenlaista todellisuutta, jotka vaihtuvat varmasti elämän mittaan. Tai näin ainakin itse olen kokenut. Eikö se juuri ole sitä evoluutiota, että uskaltaa kyseenalaistaa ja kokemuksiinsa ja tunteisiinsa nojaten muuttaa omia uskomuksiaan?

Asiasta toiseen. Tuosta, että budhalaisuudessa sotiminen ja kunniakas itsensä puolustaminen olisi jotenkin hyväksyttävää, on varmasti monia mielipiteitä ja koulukuntia. Itse Gautama Buddha tuskin on omissa filosofoinneissaan tuonut esille väkivallan minkäänlaista ihannointia tai glorifiointia. Buddhalaisuuskin vaan on tässä vuosituhansien kuluessa muuttunut enemmän ja enemmän filosofiasta järjestäytyneen uskonnonharjoituksen puolelle, ja sitä kautta monet ihmiset ovat lisänneet buddhalaisuuteen omiaan. Tokihan olen tietoinen buddhalaisista soturimunkeista, samuraista ja zeniläisistä itsepuolustuksen mestareista, mutta Buddha itse ei ehkä ole kuitenkaan ole ollut väkivallan kannalla. Voihan väkivallan hyväksyä, mutta ei sitä itse tarvitse harjoittaa. Toisaalta kun ei ole mitään omakohtaisia kokemuksia Siddhartha Gautaman puheista(tai en ainakaan niistä muista mitään ;)), niin jätän tämän kohdan avoimeksi...

Muuten, Jeesus on kyllä minunkin hyvä ystäväni, vaikka hän ei olekaan oma henkilökohtainen pelastajani. Minulle hän on kuin maailman ensimmäinen aito hippi tyyliin: "antaa kaikkien kukkien kukkia ja levittää tuoksuaan ja värejään, jokainen omalla henkilökohtaisella ja täydellisellä tavallaan". Suvaitsevaisuuden ja pyyteettömän rakkauden perikuva.





 


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 17.09.2010 18:26:06
Carmenille:

Ehkä Jeesus on puhunut uudelleensyntymisestä. Ihminen joka tulee uskoon ja täyttyy pyhällä hengellä eli, tavallaan syntyy uusi ihminen.
-----------

http://www.godandscience.org/apologetics/bibleorg.html

Uuden testamentin kirjoituksia on löydetty kymmeniä tuhanseja. Vanhimmat tekstit sijoittuvat 150 jkr.
Kaikki nämät tekstit ovat 95,5% toisiaan vastaavia.

Nikean kirkolliskokous joo... Kyllähän siellä voidaan tehdä vaikka pyhimyksiä huijareista.
Mistä löytyy tietoa että tämä meidänkin vaikkapa 33/38 raamattu perustuu siihen kirkolliskokouksen päätöksiin, kun olen siinä tiedossa että ne on käännetty näistä alkuperäisistä teksteistä joita on vertailtu myös keskenään.

http://www.godandscience.org/apologetics/bibleorigin.html

Jeesusko ylennetty nikean kokouksessa Jumalaksi? >> http://www.godandscience.org/apologetics/trinity.html


Musta raamattu kuuluu oikeaan raamattuun yhtä paljon kuin Aku Ankka 17/2005

http://fi.wikipedia.org/wiki/Musta_raamattu


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 17.09.2010 22:45:06
Kirjoittanut: *Aminthir*

"mutta ei se sitä faktaa kaada että esim. jätkä itse ei koskaan puhunut itsestään jumalana, vaan kutsui itseään Ihmisen pojaksi. "
----------------

http://hyviauutisia.net/jumala-ja-jeesus/jeesuksen-jumaluus/



"Raamatun historiallista pätevyyttä voi kukin kohdallaan uskoa tai olla uskomatta. "
-------

Sinäpä sen sanoit. Näin se on, vaikka laitetaan sivukaupalla linkkejä niin auttaako se mitään, jotkut on silti jo päättäneet uskovatko vaiko eivät.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: rovatar - 17.09.2010 22:56:34

"Raamatun historiallista pätevyyttä voi kukin kohdallaan uskoa tai olla uskomatta. "
-------

Sinäpä sen sanoit. Näin se on, vaikka laitetaan sivukaupalla linkkejä niin auttaako se mitään, jotkut on silti jo päättäneet uskovatko vaiko eivät.

Mutta niinhän se juuri on.
Jokainen uskoo siihen, mihin uskoo.
Se perustuu hänen omiin näkemyksiinsä ja kokemuksiinsa.

Ihan sama mitä joku muu sanoo tai tekee.
Oli se sitten joku raamatun jeesus vaikka.

Kaikkea voi suodattaa oman järjen kautta
mutta aina kannattaa muistaa myös
ettei ole täydellinen.
Ja on virheet,
mutta myös kyky kehittyä.


Ja lisään vielä:
Miten voisit 1v tietää mitä elämä tuo,
oliko sinulla silloin usko johonkin?
Entä 5-7v?
Jos oli usko, mistä se syntyi?
Säilyikö sama usko ja jos ei, miksei. Jos, niin , miksi?
Mutta tärkein,
mistä uskosi syntyi?

Miksi uskot, kuten uskot?
Miksi on niin vaikea ymmärtää,
että,
toinen uskoo toisin kuin sinä?




Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 18.09.2010 00:51:46

Lainaus
Miksei... Nykyäänkin on kristittyjen parissa suosittua meditoida. Voisin vain kysyä niiltä meditoivilta kristityiltä että missä kohtaa raamattua Jeesus tai opetuslapset meditoivat, tyhjentävät mielensä, hokevat mantraa jne. ?


Hmm... Raamatussa on kohtia joissa Jeesus poistui ihmisten (myös opetuslastensa) parista ja meni yksinäisyyteen...  ;) Niin ja Raamattuhan on kuitenkin vain ihmisten kirjoittama, lisäyksineen ja vähennyksineen ja sen ajan kuvineen...














[/quote]


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 18.09.2010 00:59:06
Carmen, se oli nimenomaan se Nikean kirkolliskokous v. 325 josta mainitsin jo aikaisemmin. Siellä raamattu koottiin, jätettiin pois kaikki "radikaali" ja ko. herrojen mielestä tuomittava puhe. Riviuskovaisille näytetään vain murto-osa siitä dokumentaaristisesta todistusaineistosta jota on olemassa, ja tämäkin oli yksi syy siihen että menetin uskoni kristinuskoon. En jaksa uskoa sellaiseen jossa joku partasuu 1700 vuotta sitten päätti, että mitä minä saan uskosta tietää ja mitä en. Ha.

Katsokaapa esim. tätä, monesti jo oikeaksi todistettu Maria Magdalenan evankeliumi:

http://www.gnosis.org/library/marygosp.htm

Enkä taaskaan halua tuomita ilman että kommentoin itseeni. Missään vaiheessa en sano, että minun tapani on oikea ja muiden väärä. Kerron henkilökohtaisista kokemuksista. Plus että otan myös huomioon sen että saatan olla ihan tappoväärässä, mutta itse valintani tein ja elän ristiriidatta omatuntoni kanssa, sekin lienee yksi onnellisuuden kriteeri.

*A*

Jep, mutta voihan sitä olla kristitty joka tietää tämän kaiken.  ;)


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 18.09.2010 01:05:51
Muuten, Jeesus on kyllä minunkin hyvä ystäväni, vaikka hän ei olekaan oma henkilökohtainen pelastajani. Minulle hän on kuin maailman ensimmäinen aito hippi tyyliin: "antaa kaikkien kukkien kukkia ja levittää tuoksuaan ja värejään, jokainen omalla henkilökohtaisella ja täydellisellä tavallaan". Suvaitsevaisuuden ja pyyteettömän rakkauden perikuva. 

Ma friend.  ;D :smitten: Myös "Kristusminän" tuoja, opettaja.  ;) :angel:


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: rovatar - 18.09.2010 01:34:48

Ma friend.  ;D :smitten: Myös "Kristusminän" tuoja, opettaja.  ;) :angel:

Minua kiinnostaa miten ihmiset kokee tuollaisen kuin " Kristusminä" ?
Mitä se tarkoittaa?

Joku uskon asia jollekkin,
mutta
miksi joku tollaiseen uskoo?

Kristusminä?
Kristus ja minä?

Siis..mitä?

Kiinnostaa todella selventää tuotakin ajatusmaailmaa...



Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Eklektikko - 18.09.2010 11:02:12
Kysymys Poweradelle,
et ehkä huomannut tätä kysymystäni aiempana ketjussa, mutta se on tämän ketjun otsikon kannalta tosi tosi olennainen kysymys:

Mitä mieltä olet siitä, että meditaatio on kuulunut erottamattomana osana kristinuskoon?
Eritoten luostareissa on meditoitu koko tämän parituhatta vuotta - ja meditoidaan edelleen.

Onko kristillinenkin meditaatio paholaisen juoni?  :angel:


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 18.09.2010 14:48:06
Kysymys Poweradelle,
et ehkä huomannut tätä kysymystäni aiempana ketjussa, mutta se on tämän ketjun otsikon kannalta tosi tosi olennainen kysymys:

Mitä mieltä olet siitä, että meditaatio on kuulunut erottamattomana osana kristinuskoon?
Eritoten luostareissa on meditoitu koko tämän parituhatta vuotta - ja meditoidaan edelleen.

Onko kristillinenkin meditaatio paholaisen juoni?  :angel:


Kirjoittanut: Eklektikko
Miksi evoluutio ei voisi olla Jumalan luoma systeemi?
------

Vastasin jo aiemmin tuohon Elektikko.


"Mitä mieltä olet siitä, että meditaatiolla on myös..."
-----

Miksei... Nykyäänkin on kristittyjen parissa suosittua meditoida. Voisin vain kysyä niiltä meditoivilta kristityiltä että missä kohtaa raamattua Jeesus tai opetuslapset meditoivat, tyhjentävät mielensä, hokevat mantraa jne. ?




Kirjoittanut: Carmen
Jatketaanko ilman "käännyttämistä"?  Wink
-----------

Sekö on käännyttämistä kun yritän vastata asiallisesti näihin valheisiin mitä viljellään netissä(mustaa raamattu on kuulunut... raamattuahan on muokattu monta kertaa...  jne.)  ???

Kyllä pitää olla varovainen mitä täälläkin sanoo ettei Vaan kukaan ota nokkiinsa.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: nikki - 18.09.2010 16:19:04
astrologinen heitto tähän väliin, asiaan muuten puuttumatta kun ei kiinnosta,
taivahalla kahta minuuttia vaille tarkka yhtymä
"uskonsodalle"
"käännyttämiselle"
ja kuka mikä se olikaan se pääjehu?
as ever you call it in this topic
sinänsä jännä ja mukava astroholistina huomata miten astrologia toimii ja ilmentää itseään,
vaikka sitä tässä topikissa vissiin herjattiinkin?
 
 :jupiter: rx 28  :kalat: :aspect_con: :uranus: rx 28  :kalat:


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 18.09.2010 18:14:09
Nikki en ole sanonut ettei astrologia toimisi. Sanoin vain että se olisi ehkä kiellettyä tietoa.


Maria Magdaleenasta...

http://koti.phnet.fi/petripaavola/mariamagdaleena.html
http://www.thechristianalert.org/index.php/Bibliography/gospel_of_mary

Eli on vain muutamia palasia tuosta marian gospelista. Kun taas muiden Raamatussa olevien evankeliumeista on löydetty satoja, tuhansia.

Miksiköhän tuossa sivulla on käärme taas symbolina... joka tuntuu liittyvän muutenkin gnostilaisuuteen.
http://www.gnosis.org/library/marygosp.htm

http://fi.wikipedia.org/wiki/Gnostilaisuus



Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Yep - 18.09.2010 18:46:12
Powerade, uskot siis Raamatun olevan täysin totta? Ja samalla kiistät jälleensyntymisen?

Jälleensyntymisopista on minun käsittääkseni "unohtunut" kohta Raamattuun. Yritin etisä sitä, mutta en ehtinyt lukea riittävästi (onnea! sait minut kaivamaan Raamatun esiin  :D)
En muista ihan sanasta sanaan mutta lainaan vapaasti.
Muistat varmaan, kun Johannes kastoi Jeesuksen?
Jeesus sanoo Johannes Kastajan olevan Elias (tai se toinen vanha profeetta, jolla samantapainen nimi). Idea on siis siinä, että Jeesuksen mielestä Johannes on uudestisyntynyt Elias?

Voisitko ystävällisesti kirjoittaa tänne oikeassa muodossa tuon kohdan? Ja sen mistä evankeliumista se löytyy? Asia kiinnostaa minua kovasti ja varmaan montaa muutakin täällä.



Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 18.09.2010 23:23:05

Ma friend.  ;D :smitten: Myös "Kristusminän" tuoja, opettaja.  ;) :angel:

Minua kiinnostaa miten ihmiset kokee tuollaisen kuin " Kristusminä" ?
Mitä se tarkoittaa?

Joku uskon asia jollekkin,
mutta
miksi joku tollaiseen uskoo?

Kristusminä?
Kristus ja minä?

Siis..mitä?

Kiinnostaa todella selventää tuotakin ajatusmaailmaa...



Jeesus opetti meille pyyteetöntä rakkautta, sekä toi tietoisuuteemme Kristusminän. Jokaisen ihmisen Kristuspuolen. Tässä hieman lainattua selostusta siitä mikä Kristusminä on:

Jeesus sanoi heille: "Tulin näyttämään ihmisen mahdollisuudet. Sen, mitä minä olen luonut, kaikki ihmiset voivat luoda. Ja se, joka minä olen, kaikki ihmiset tulevat olemaan." (Muinainen tiibetiläinen käsikirjoitus; lainaus venäläisen antropologin Nicholas Roerichin teoksesta Himalaya vuodelta 1926.)

Monet ihmiset eivät tiedä, että sana Christ tulee kreikan sanasta Christos, mikä tarkoittaa voideltua (vihittyä). Jeesusta kutsuttiin Kristukseksi, koska hänestä tuli yhtä Kristusminänsä kanssa eli Jumala (MINÄ OLEN Läsnäolo) voiteli hänet valolla. Sana oli inkarnoitunut Jeesuksessa.

Sana on myös inkarnoitunut meidän jokaisen Kristusminässämme. Jokaista joka tulee yhdeksi Kristusminänsä kanssa, voidaan kutsua Kristukseksi. Kristus on aina MINÄ OLEN Läsnäolon voitelema. Johannes kirjoitti: "Todellinen valo, joka valaisee jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan." (Joh. 1:9.) Meidän on siis tarkoitus tulla Sanaksi tai Kristusminäksemme, kuten Jeesus teki.

Krsitusminäsi on rakkain ystäväsi, suojelijasi ja opettajasi. Jeesus selitti Kristusminän mysteeriä viimeisellä ehtoollisella. Hän otti leivän (symboloi Sanaa, Kristusta), mursi sen ja sanoi: "Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne." Hän käski opetuslapsiaan syömään leivän, toisin sanoen heidän tulisi yhtyä universaaliin Kristukseen.

Kristusminämme on se tietoisuutemme ääni, joka puhuu sydämessämme kertoen meille, mikä on oikein ja mikä väärin. Kun elämme Kristustietoisuudessa, emme koskaan epäile tai pelkää. Kun yhdymme Kristusminämme kautta MINÄ OLEN Läsnäoloon, teemme ylösnousemuksen.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 18.09.2010 23:56:11
>>>> Yep

Matt. 11:11

http://koti.phnet.fi/petripaavola/jalleensyntyminentottavaitarua.html
"Väite että Raamattu opettaa jälleensyntymistä" <<< kohdasta.

Kyllä uskon että raamattu on totta. Kiistän myös jälleensyntymisen vaikka aiemmin siihen todella vahvasti uskoinkin.

Hebr 9:27 Ja samoinkuin ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta senjälkeen tulee tuomio.


Tässä vielä jotain raamatun profetioista jos jotain kiinnostaa(en ole itsekkään perehtynyt juuri ollenkaan niihin)

http://www.100prophecies.org/
http://koti.phnet.fi/petripaavola/profetiat_toteutuvat.html



Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 19.09.2010 07:58:56
Nikki en ole sanonut ettei astrologia toimisi. Sanoin vain että se olisi ehkä kiellettyä tietoa.

**Voidaan kysyä miksi joku on kiellettyä tietoa?

Käärmeen symboliikka löytyy eka googlauksella; PARANTAMINEN JA LÄÄKETIEDE

http://en.wikipedia.org/wiki/Snake

This periodic renewal has led to the snake being a symbol of healing and medicine--

Snake symbolic meaning, overwhelmingly and in various cultures, deals with primordial life force and usually turns our attention to gender supremacy (both male and female).

http://askville.amazon.com/symbol-serpent-pole-medical-profession-badges-banners/AnswerViewer.do?requestId=6148153

Rupesi tuossa pari pv sitten huvittamaan tämä keskustelu. Mikä niissä planeetoissa niin pahaa on? Eikös Luoja ole luonut universumin ja planeetat? Vai onko joku planeetta kenties toista pahempi, kuten on sanottu? On sanottu, että maapallo on todella "pimeä" kolkka muutekin, ja kirkko/hallitus on kieltänyt tiedon elämästä muualla (koska se on eri taajuudella).. ja mitä kaikkea. Että miksi kirkon on pitänyt kieltää kaikkea, kysyn vaan? Pappien valta ja yritys säädellä kansaa. Sinänsä kiva että kun nykyisin voi uskoa mihin vaan, luoda omia teorioitaan - että joku uskoo Raamattuun? Miksi et mene sinne missä kohteesi on - ei meditoijat vaan "pimeyden" palvojat ja ne jotka sanovat ettei ole sääntöjä - ateisitit, vapaa-ajattelijat? Vai oletko haukannut liian ison kakunpalan? Entäs sitten juutalaiset ja islam? Ovatko hekin väärässä?

Miten olisi, jos olisi se yksi Jumala ja se on kaikkien sisällä, ja tosi tieto on se, että on suora
yhteys Jumalaan hiljentymällä - vrt meditaatio?

No hauskaa su pv.. vaan.

:angel:



Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 19.09.2010 08:03:22
ei se kato auta, kun ihminen on sisäisesti niin paha.

on muuten jännä se juttu, että vanhakantaisissa uskonnoissa ihmistä on pidetty peripahana, perisynti, ja kaikessa newagejutussa, ihminen ei olekaan paha vaan hyvä. eli? sitten on vielä ne teokset, joita itse olen lukenut viime päivinä, joissa puhutaan kanssaluomisesta (abundance) taikka siitä, että ollaan kristinuskon, Jeesuksen jne ulkopuolella, silti on jumalainen voima itsessä (kirjailija voi olla juutalainen).. että kyllä, aiheessa riittää pohdittavaa! viimeisin kirja tosiaan luo ihan omaa maailmankuvaansa ja pitää ihmisiä luojana, mutta silmiinpistävän tyhjä kaikista mestareista ja enkeleistä. sitten on kirjat, joissa ei ole Jumalaa ja sisäistä jumalaista voimaa ollenkaan. kuka siis tietää? itse on pääteltävä.

on siinä kirkolla ollut tekeminen, kun ei ole päästänyt ihmisiä siihen hyvään kokemukseen vaan kaikella on pitänyt pelotella.

onko joku muuten ollut helvetissä ja tullut kertomaan siitä? kuolemanrajakokemuksissakin ihmiset sanovat aina, että olin valossa, voin hyvin jne. samoin aiheesta kanavoidut kirjat.

 :coolsmiley:




Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 19.09.2010 08:09:22
otetaanpa lisää käärmeestä./ huom en ole teosofi, mutta kannattaa tuntea aihepiiri laajasti.

hahaa - gnostilaisuudessahan on juuri tunnettu JUMALATAR, joka varmasti ei ole mies-uskonnon mieleen! (patriarkat) juutalaisuus ja islam ovat myös miesvaltaisia.

http://www.teosofia.net/teos/sinetti.htm

TEOSOFISEN SEURAN SINETTI
 

Symboli on jonkin käsitteen näkyvä vertauskuva. Tällaiset vertauskuvat ovat yhtä vanhoja kuin ihmiskuntakin.

Jokaisella tieteellä, kauppahuoneella ja laitoksella on oma vertauskuvansa.

Symbolin tarkoituksena on lyhyen ja helposti tajuttavan merkin kautta esittää jokin käsite niillekin ihmisille, jotka puhuvat eri kieltä. Niinä aikoina, jolloin kirjaimet ja kirjoitustaito vielä olivat tuntemattomia, tällaiset vertauskuvat olivat erittäin suuressa arvossa. Silloin käytettiin niin paljon symboleja, että niistä aikaa voittaen kehittyi kokonainen symbolikirjoitus. Kaikki vanhat muistomerkit ja muinaisajan jäännökset todistavat tätä; näinä aikoina oli jokaisella käsitteellä oma vertauskuvansa.

Nämä symbolit olivat yleisiä varsinkin uskonnoissa. Silloinen syvä uskonto, vaikkapa ani harvat sitä tunsivat, koska ihmiset eivät olleet vielä niin kehittyneitä ja kypsyneitä, että he kokonaisuudessaan olisivat olleet valmiita vastaanottamaan "viisausoppia", oli ympäröity ikään kuin jollakin suojelusmuurilla, jonka tekivät symbolit. Sanotaan, että jokaisen symbolin avaamiseen eli tuntemiseen löytyy seitsemän avainta, mikä kuvaa luonnon ja ihmisen seitsemäisyyttä. Tällaisia ovat fysiologiset, tähtitieteelliset, kosmiset, sielulliset, älylliset, henkiset ja jumalaisen eli välittömän vastaanottamiskyvyn avaimet. Mutta yhdenmukaisuuden lain mukaisesti pitää myös jokaista avainta kääntää seitsemän kertaa ennen kuin symboli tulee avatuksi, tunnetuksi.
*
OM merkitsee avuksi huutoa, siunausta, vakuutusta ja lupausta. Intiassa sitä ei saa lausua ääneen. Sen kolme kirjainta kuvaavat kolmea voimaa: tulta, vettä ja ilmaa (elämää, henkeä ja ainetta). Salaisten oppien mukaan nämä kolme kirjainta merkitsevät "kolmea pyhää tulta".

Seuran sinetin yläpuolella merkitsee tavu OM valon lähdettä, henkistä aurinkoa, joka valaisee "meidän aistiemme ja himojemme vankilaa". Tuo valon lähde on TOTUUS.

Lähde Bhagavad Gîtâ, s. 220-227, v. 1905


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 19.09.2010 08:23:38
http://penjami.wordpress.com/2006/11/15/gnostilaiset-evankeliumit/




Vuonna 1945 Egyptissä löydettiin joukko 1600 vuotta vanhoja kirjoituksia, jotka paljastuivat vanhoiksi koptinkielisiksi käännöksiksi kreikankielisistä, ensimmäisillä vuosisadoilla kirjoitetuista alkuseurakunnan aikojen teksteistä. Nämä gnostilaiset tekstit, joita löytöpaikkansa mukaan kutsutaan myös Nag Hammadin kirjastoksi, poikkeavat Uuden Testamentin virallisista, kirkon oikeaoppisiksi hyväksymistä evankeliumeista huomattavasti ja osoittavat, että ensimmäisten vuosisatojen aikana kristinuskossa vallitsi hyvin erilaisia suuntauksia. Princetonin yliopiston uskonnonhistorian professori Elaine Pagels kirjoitti jo vuonna 1979 kiinnostavan ja yleistajuisen esityksen Gnostilaiset evankeliumit (suom. 2006, Art House) Nag Hammadin kirjoituksista. Kirjassaan hän tarkastelee alkuseurakunnan syntyä ja sitä, miksi kirkko hyväksyi tietyt kirjoitukset Uuden Testamentin kaanoniin mutta hylkäsi gnostilaiset kirjoitukset. Vaikka ei aiheesta juuri mitään ennalta tietäisikään, kokonaiskuva hahmottuu tekstiesimerkkien (poimittu sekä Nag Hammadin kirjastosta että Raamatusta) ja perusteellisten selitysten ansiosta.

Gnostilaisuus oli kristillinen suuntaus, joka otti vaikutteita sekä antiikin filosofiasta että luultavasti myös idän uskonnoista. Nimensä mukaisesti gnostilaisuus korostaa tietoa, jonkinlaista sisäisen tutkiskelun synnyttämää oivallusta, joka vie ihmisen lähemmäksi jumaluutta. Lukiessani Pagelsin teosta Gnostilaiset evankeliumit huomasin, että gnostilaisuudessa on yllättävän paljon samoja kriittisiä ajatuksia kirkon virallista oppia kohtaan, kuin mitä itsekin olen joskus pohdiskellut. Esittelenkin muutaman keskeisen opillisen eroavaisuuden gnostilaisten ja oikeaoppisten välillä (Pagelsin mukaan).

Kristuksen ylösnousemus. Kristinuskon virallisen opin mukaan Jeesus heräsi  kuolleista kirjaimellisesti, ruumiineen päivineen. Mutta gnostilaisuus mieltää ylösnousemuksen vertauskuvallisesti, henkiseksi. Gnostilaisissa kirjoituksissa Jeesus ilmestyy seuraajilleen näkyinä, unissa, hieman epäselvänä hahmona, valona, jne. Pagelsin mukaan tulkintaan Jeesuksen ylösnousemuksesta vaikutti poliittiset syyt. “Oikeaoppiset” halusivat korostaa opetuslasten asemaa, sillä henkisiä ilmestymisiähän Jeesus saattoi suorittaa kenelle tahansa, mutta ruumiin ylösnousemuksen kokivat vain opetuslapset reilun kuukauden aikana, ennen kuin Jeesus siirtyi lopullisesti Taivaaseen. Pietarin ja muiden opetuslasten asema oli tärkeä, sillä heidän kauttaan kirkon piispoilla oli tietynlainen fyysinen yhteys Jeesukseen ja tämän opetuksiin (piispat vihkivät uuden piispan laittamalla kätensä tämän pään päälle; vihkimisketjun ajatellaan johtavan taaksepäin aina ensimmäiseen piispaan, Pietariin saakka).  – En nyt mene tässä allekirjoittamaan minkäänlaista käsitystä kuolleista heräämisestä, mutta kuitenkin pitäisin tuota gnostilaisten käsitystä järkevämpänä, ihan jo teknisistäkin syistä (ruumiin maatuminen etc.).

Jumalan sukupuoli ja tasa-arvokysymys. Sekä Vanhassa että Uudessa Testamentissa Jumala mielletään mieheksi: jos puhutaan Isästä, Pojasta ja Pyhästä Hengestä, niin kyllä se Isä aika miehiseltä kuulostaa. Gnostilaisissa kirjoituksissa kuitenkin tuodaan enemmän esille se, että Jumalassa on myös feminiinisiä piirteitä. Jumalassa on läsnä sekä naiseus että mieheys, siksi häntä saatetaan gnostilaisissa kirjoituksissa puhutella samassa tekstissä sekä Äidiksi että Isäksi.  Tämä käsitys heijastuu myös gnostilaisten tasa-arvokäsitykseen: gnostilaisten mukaan Jumalan edessä kaikki ovat samanarvoisia, niin miehet kuin naisetkin. Ja Jeesuksen naisopetuslasten asemaa korostetaan, sekä tietysti Magdalenan Marian ja Jeesuksen suhdetta. – Gnostilaiset tajusivat jo pari tuhatta vuotta sitten sen, mitä naispappeuden vastustajat eivät ole tajunneet vieläkään.

Jeesuksen kärsimys. Mielenkiintoista Pagelsin kirjassa on se, miten hän tarkastelee uskontohistoriallisesta näkökulmasta “oikeaoppisten” ja gnostilaisten suhtautumista Jeesuksen ristiinnaulitsemiseen ja kärsimyksiin. Roomalaiset vainosivat kristittyjä, ja “oikeaoppiset” pitivät marttyyrikuolemaa jaloimpana uhrina, minkä kristitty voi uskonsa tähden antaa. Siksi he myös korostivat Jeesuksen kärsimystä ristillä, sillä jos Jeesus ei kuollessaan tuntenut tuskaa, mitä järkeä silloin olisi kuolla uskonsa tähden petojen raatelemana Colosseumilla? Gnostilaiset taas korostivat hengen voittoa ruumiista, ja olivat sitä mieltä, että todellinen Jeesuksen henki katseli sivusta, kun hänen vajavaista maallista ruumistaan kidutettiin. Gnostilaiset  pitivät marttyyrikuolemia järjettömänä haaskauksena, sillä ihmisen piti pyrkiä valaistumiseen sisäisen kokemuksen ja jumalallisen tiedon etsinnän kautta – ei leijonan hampaissa.

- Tässäkin kohdin gnostilaisten ajatuksissa tuntuisi olevan järkeä. Hengen voitto lienee tärkeämpää kuin ruumiin kärsimys. Jeesus oli henkisesti ylivertainen ja vahvaluontoinen henkilö, mikäli Uuden Testamentin kertomuksiin on uskominen. Toki ristiinnaulitseminen aiheutti suunnatonta kipua, mutta palkinnoksi hän pääsi Paratiisiin, istumaan Jumalan oikealle puolelle. Ristiinnaulitseminen ei kestänyt loputtomiin: melko pieni kärsimys verrattuna vaikkapa syöpäsairaan kuukausia jatkuvaan koettelemukseen. Varsinkin jos sairastava on ateisti, eikä toivoa mistään kuolemanjälkeisestä paremmasta paikasta ole. Rinnastuksellani en kuitenkaan halua vähätellä ristiinnaulitsemisen aiheuttamaa kärsimystä, asetan sen vain inhimillisiin mittasuhteisiin.

Kaikkivaltias Jumala ja pahan ongelma. Pagelsin mukaan kirkon oli välttämätöntä korostaa monoteismia, yksijumalaisuutta, jotta sen oma hierarkinen instituutio olisi ollut vakaammin perusteltu. Ajalle tyypillistä oli, että ajateltiin maallisen vallan noudattelevan samaa muotoa kuin taivaallisenkin. Yksi Jumala, yksi kirkko, yksi piispa seurakunnan johdossa jne. Yksijumalaisuudesta aiheutuu kuitenkin teologisia ongelmia, esimerkiksi se kaikkein klassisin: miten maailmassa ilmenevä paha on selitettävissä? Gnostilaiset ajattelivatkin, että Vanhan Testamentin Jumala oli luojajumala, demiurgi, jonka luomistyö oli jollakin tavalla epäonnistunut tai epätäydellinen. Luojajumalan yläpuolella oli vielä korkeampaa jumaluutta, jonka tietoa, gnosista, ihmisen tuli tavoitella. Gnostilaisten käsityksen mukaan Jeesuksen tehtävä ei ollut  sovittaa ihmiskunnan syntejä kärsimyksellään, kuten “oikeaoppiset” ajattelivat, vaan toimia jonkinlaisena oppaana oikeaan tietoon ja ymmärrykseen.

- Tavallaan luojajumalan epätäydellisyys selittäisi monia maailmassa esiintyviä ongelmia. Mutta toisaalta, ajatus luojajumalan yläpuolella olevasta korkeammasta jumaluudesta johtaa uuteen problematiikkaan: mitä se korkeampi jumaluus on, ja onko senkin takana vielä jotakin…?

Pagels lähestyy gnostilaisia kirjoituksia objektiivisesti, uskontohistorian näkökulmasta. Hän ei tarjoile niitä lukijalle oikeana ja alkuperäisenä oppina, vaan esittelee alkuseurakunnan aikoihin vallinneita vaihtoehtoisia käsityksiä kristinuskon perimmäisistä kysymyksistä varsin puolueettomasti. Gnostilaisten näkemykset ovat tulkintoja, aivan kuten ”oikeaoppistenkin” näkemykset. Mielenkiintoisinta Pagelsin kirjassa on kuitenkin juuri ajatus vaihtoehdoista, sillä monet gnostilaisista ajatuksista olisivat olleet aivan yhtä hyvin perusteltavissa kuin kirkon viralliseksi julistettuun oppiin hyväksytyt tulkinnatkin. Pagelsin mukaan kirkon opin ja kirkollisen instituution kehittymisessä on ollut hyvin paljon kyse politiikasta. Ja tuon politikoinnin tarkasteluun on myös tyydyttävä, sillä sen lähemmäs ei voi kristinuskon opin synnyn tutkimuksissa edetä – alkuperäistä totuutta Jeesuksen elämästä ja hänen opetustensa todellisista päämääristähän ei voi kukaan tietää.

On hullua, että vainotuista tuli itsestään vainoajia. Kun kristinusko julistettiin Rooman valtakunnassa valtionuskonnoksi, ryhdyttiin harhaoppisuutta – ja harhaoppia oli kaikki muu paitsi kirkon virallinen oma oppi – kitkemään pois, väkivalloinkin. Vainojen pelossa gnostilaisuuden kannattajat tuhosivat alkuperäisiä kirjoituksia tai kätkivät ne – kuten teki joku korkeamman viisauden etsijä 1600 vuotta sitten Nag Hammadissa.

Jos haluaa lisätietoa gnostilaisuudesta, niin Helsingin yliopiston Eksegetiikan laitoksen sivuilta löytyy hyvä esittely. Ja Pagelsin kirja on lukemisen arvoinen, ehdottomasti.

http://www.gnostinenseura.fi/gnostisia-artikkeleita/kosminen-kristus.html


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Ebenia - 19.09.2010 09:27:49
Nikki en ole sanonut ettei astrologia toimisi. Sanoin vain että se olisi ehkä kiellettyä tietoa.

**Voidaan kysyä miksi joku on kiellettyä tietoa?

Käärmeen symboliikka löytyy eka googlauksella; PARANTAMINEN JA LÄÄKETIEDE

http://en.wikipedia.org/wiki/Snake

This periodic renewal has led to the snake being a symbol of healing and medicine--

Snake symbolic meaning, overwhelmingly and in various cultures, deals with primordial life force and usually turns our attention to gender supremacy (both male and female).

http://askville.amazon.com/symbol-serpent-pole-medical-profession-badges-banners/AnswerViewer.do?requestId=6148153
.


Tästä täytyy muistuttaa, että käärme oikeasti hyvin monessa nykypäivänkin symboliikassa viittaa paholaiseen tai pahuuteen. Kaikki tässä maailmassa ei ole hyvää. Oma tietouteni ei liity todellakaan mihinkään uskontoon, vaan monenlaiseen muuhun heräämiseen ja tietoon, mitä olen esiin kaivanut. Siksi, että kyseistä symbolia käytetään lääkäreihin liitettynä, on oikeasti jotain mitä kannattaa miettiä. Nämä asiat menevät paljon syvemmälle kuin voisi kuvitellakaan. Moni asia, minkä luulemme olevan totta tai oikein, on juuri päinvastoin, kun alkaa katselemaan asioita toisesta perspektiivistä.

Raamattu on luotu kontrolloimaan massoja. Siellä on hyvää seassa, mutta siellä on myös paljon ihan karmeaa kamaa, missä ei mikään enkeli tai hyvä henki ole todellakaan ollut mukana kirjoittelemassa. Yksi oleellinen pointti Raamatun tekemisessä on ollut myös se, että ihmiset palvoisivat jotain asiaa/Jumalaa, sen sijaan, että kehittäisivät itse omaa henkisyyttään ja omia aivojaan. Luoja tietää millaisessa kehitysvaiheessa olisimme, jos esi-isämme olisivat käyttäneet aikansa meditoimiseen, yhteyden luomiseen maailmankaikkeuteen ja itseensä, kuin siihen, että kävisivät rukoilemassa viisi kertaa päivässä tuhansien vuosien ajan. Ihminen on niin paljon maagisempi ja lähempänä enkelimäisyyttä kuin mitä meille on opetettu. Nyt elämme aikakaudella, jossa erilaiset kirjat (koraanit, raamatut etc.) toimivat meidän opettajinamme, oppeinamme ja olemme unohtaneet kokonaan miten käyttäisimme todellista potentiaaliamme. Ja se on ihan tarkoituksellista. Ihminen, joka on tiedostava, rakastava ja yhteydessä itseensä ja maailmankaikkeuteen, on erittäin vaarallinen, koska häntä ei voi huiputtaa...


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 19.09.2010 09:32:10
exactly.. meitä ei huiputeta. puhun toisella palstalla yhtaikaa toisesta teoriasta ja kysyn, miksi siihenkin teoriaan on kuitenkin laitettu Jumala.. nyt koetan selvittää mikä on erään juutalaisen esikuva, kun luo omaa oppiaan. monesta new age kirjasta muuten voi tulla Raamattu, kuten ACIM jne.. no mutta laitoinkin kysymyksen jo aiheesta.

 :smitten:


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Witch-83 - 19.09.2010 14:16:25
Mun mielestä elokuvassa Stigmata oli hyvä juoni siitä miten kirkko yrittää pitää vallan itsellään ja jumaluutensa, vaikka oikeasti jumala löytyykin kiven alta tai palasta puuta, hän on kaikkialla, ei pelkästää kirkossa ja puhuttele ihmisiä korkeassa virassa olevan "pyhän" ihmisen välityksellä.

En sitten itse tiedä onko faktaa vai onko vain myytti tämä "käärö", missä sanotaan kirkon vallan olevan mitätön, mutta itse uskon siihen, että jumala (tai sitten Jumala) löytyy omasta itsestään, luonnosta, ihan mistä vaan. Siihen ei tarvitse kirkkoja tai saarnamiehiä. Kirkot tarvitsevat "meitä" ihmisiä pitääkseen vallan ja sen semmoisen itsellään ja ovat hädissään kun katoa käy kaikissa eri kristinuskon lahkoissa ja haaroissa.

Mä en voi millään uskoa, että kaikki papit ja paavit uskovat uskontoonsa oikeasti. Otetaan nyt esimerkkinä tälläinen... Katolisista papeista on löytyny aivan uskomaton määrä pedofiilejä ja muita lapsiin sekaantuneita. Jos he aivan oikeasti uskoisivat Jumalaan ja siihen, että synnistä joutuu ikuiseen kadotukseen ja helvettiin, nii eihän he siinä tapauksessa tekisi niitä tekoja. Vai onko syy demoneissa kenties?  ;D Se on helppo syyttää muita, kun ottaa itse vastuuta... mut teoriassa, jos demonit saisivat aikaan sen, että joku pappi (namu-setä) käyttää useita kuoropoikia hyväkseen, niin miten ihmeessä ne demonit ovat voineet saada valtaansa sellaisen niin "pyhän" ihmisen ja sellaisen ihmisen joka jatkuvasti on yhteydessä jumalaan jne. Eikö silloin meistä kuka vaan joudu ilman meditointiakin pahan valtaan? Koska harva meistä on kuitenkaan niin "läheisissä" väleissä itse Jumalan kanssa. Tällästä pohdin mä...  ;D

Mulla itsellä ei ole lyödä mistään asiasta faktaa kehiin, mutta olen hyvä kyseenalaistamaan aina kaikkea mitä kiihkeästi väitetään todeksi.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 19.09.2010 14:44:21
~Bellatrice~   :smitten:

Mielestäni mies ja nainen ovat samanarvoisia.


Kirjoittanut: Ebenia
Tästä täytyy muistuttaa, että käärme oikeasti hyvin monessa nykypäivänkin symboliikassa viittaa paholaiseen tai pahuuteen. Kaikki tässä maailmassa ei ole hyvää.
----------
Aivan totta. Kaikki tieto ei ole hyväksi vaikka voisi siltä aluksi vaikuttaa. <<< oma kokemus.

----
Aika paljon olette ottaneet esille kirkon ja ihmisten kontrolloinnin. Saan sen käsityksen että ne jotka uskovat raamattuun olisivat sokeita lampaita.


Ainakaan omalla kohdallani ei ole näin.
-Vastustan voimakkaastikin ihmisiä jotka käyttävät väärin auktoriteettiään
-Tiedän että todella moni virallinen totuus on valhe
-Etsin todella paljon itse tietoa aiheesta kuin aiheesta, luottamatta liikaa "asiantuntijoihin"
jne.



Mark.12:28-34: Muuan lainopettaja oli seurannut heidän väittelyään ja huomannut, miten hyvän
vastauksen Jeesus saddukeuksille antoi. Hän tuli nyt Jeesuksen luo ja kysyi: "Mikä käsky on
kaikkein tärkein?" 29. Jeesus vastasi: "Tärkein on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme,
on ainoa Herra. 30. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja
koko voimallasi.' 31. Toinen on tämä: 'Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.' Näitä suurempaa
käskyä ei ole." 32. Lainopettaja sanoi hänelle: "Oikein, opettaja! Totta puhuit, kun sanoit, että
Herra on ainoa Jumala, ei ole muita kuin hän. 33. Ja kun rakastaa häntä koko sydämestään,
kaikella ymmärryksellään ja kaikella voimallaan ja rakastaa lähimmäistään niin kuin itseään, se on
enemmän kuin polttouhrit ja kaikki muut uhrit." 34. Jeesus näki, että hän vastasi viisaasti, ja sanoi
hänelle: "Sinä et ole kaukana Jumalan valtakunnasta."
Kukaan ei enää rohjennut kysyä Jeesukselta mitään.

Ehkäpä siellä raamatussakin on paljon asioita jotka voidaan tulkita monella lailla.


Kirjoittanut: Carmen
Mutta et vastannut vielä Powerade siihen kysymykseeni, että jos uskovaiset ovat sitä mieltä, että rukoili jumalaa sitten kotona, kirkossa, missä vain ja jumala auttaa ja heillä on lukemattomia kokemuksia kerrottavanaan tilanteista milloin ovat todella saaneet apua, niin miksei jumala auttaisi silloin tavallista meditoijaa, joka pyytää jumalan suojelusta meditointitilanteeseen?
------

Koska ensin ihmisen pitää tunnustaa Jeesus Kristus.
"Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani." Johanneksen evankeliumi 14:6

http://www.christian-mommies.com/special-features/bible-studies/the-great-subtle-lie-of-contemplative-spirituality/

"Ye have not chosen me, but I have chosen you...”  <<< tuosta kohdasta alaspäin.
- John 15:16 (KJV)

http://bible.org/article/biblical-meditation <<< tuolta löytyy hyvää juttua meditoinnista.
kannattaa lukea tarkasti.

Noissa kahdessa linkissä on selitetty hyvin miksi mielen tyhjentäminen olisi huono juttu.

"In Eastern forms of meditation as in TM there is an attempt to empty the mind. Biblical meditation, however, is an attempt to empty the mind of the wrong things in order to fill it with what is right and true according to the index of God’s inspired Word. "
 :angel:



Witch-83

Yhdyn kirjoitukseesi aika lailla papeista ja paaveista.

Väitän että ainoa joka tarvitaan ihmisen ja Jumalan välissä on Jeesus. Eikä todellakaan mikään pedo-paavi, saarnamies, neitsyt maria figuuri tms.










Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 19.09.2010 18:53:45
Kirjoittanut: Keskiyön Vahinko?
En edes tunne kovin suurta tarvetta elääkään, koska tuon oman jumaluuden etsiminen ja sen löytäminen itsestään on vain niin kiehtovaa. Smiley
Ja toisaalta tuntuu siltäkin, että ihmiskunta on jotenkin niin hitaanlaisen laahaavaa, joka on kuin riippakivi jaloissa roikkumassa.

En tiedä kuinka paljon ihmisen täytyy vapautua, että uskaltaa jo luopua tämmöisestä elämisen muodosta, mutta kun tuota oman sisäisen jumaluuden oivaltamista löytää enemmän ja enemmän, niin sitä vain jotenkin vapautuu vielä enemmän kaikenlaisista tunteista ja tuntemuksista.
Myöskin oman itsensä tilaaminen kuolemansa kautta takaisin tuonne henkiseen elämään, niin sekään ei tunnu enää niin tärkeältä.
Että sekin on alkanut toteutumaan, kun tuossa jokin aika sitten vain päätin päästä irti aivan kaikenlaisista jutuista, mikä liittyy ihmisenä elämiseen. idiot2
En edes tiedä miten se on alkanut tapahtumaan, mutta toisaalta eipä edes silläkään ole niin kovin suurta merkitystä.


Aika lailla samanlaisia tuntemuksia itsekin koin kun puuhastelin kaiken "kielletyn" parissa.
Nyt voin sanoa että se kaikki oli tavallaan harhaa mitä koin, eksytystä.
Hei miten nyt sanoisin tämän...
Se mielen tyhjentaminen, meditointi saa aikaan sen että irtaantuu tunteista ja tuntemuksista. Irtaantuu samalla myös kaikesta hyvästä mitä mielessä on, mitä itse olet, tahtosi, sielusi.

Näin siis itse koin/koen tämän.

Tsemppiä!


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 19.09.2010 19:30:05
~Bellatrice~

Helena Petrovna Blavatsky oli saatananpalvoja
http://www.theforbiddenknowledge.com/hardtruth/prophetsindex.htm
http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/New%20Age/theosophy.htm

------------

Tuli mieleen noista nimi Maitreya...

Muistan että aiemminkin tuo pelkkä nimi sai pirullisen vivahteen luettaessa, ja jotkut ihmiset uskovat vielä että se on joku pelastaja...

Samoin tämä nainen >> http://www.youtube.com/watch?v=fi4-4sSDEpo&feature=related
Tätäkin varmaan tuhannet ihmiset pitävät jonain valaistuneena, vaikka itselläni jo koko ihminen, silmät eritoten viestivät pahaa.  :o

Huh.







Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 19.09.2010 19:36:11
jaa.. enpä ole ennen kuullut moista.. mutta toisaalta, eipä tuo itselleni kuulu, koska en ole teosofi.

tunnetko joogaopettajia hyvinkin? itse tuntemani tyypit on hyvinkin puritanistisia, tekevät gurun ohjeiden mukaan, terve elämäntapa, ruokavalio, rehellisyys, ei mitään henkiolentojen palvontaa tms. joten, meditaatio ei ole sen kummempaa kuin korkeamman voiman kokemista itsessään. mutta et taida lukea mitä täällä on sanottu siitä, että sinulla on joko oma henkinen voima alkanut avautua tai on käsittelemättömiä asioita.

mitäs sanot gnostilaisuudesta  ;D mitä siitä on "todistettu"?


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 19.09.2010 22:51:17
Kirjoittanut: Carmen

Mutta tämähän sotii jo raamattuakin vastaan?! Jeesushan on tullut kuvioihin vasta uudessa testamentissa ja jumalaan on uskottu ja jumala ollut olemassa jo "aikojen alusta lähtien". Jumala on luonut ihmisen omaksi kuvakseen jo kauan, kauan ennen Jeesusta, niin miksi muka tarvittaisiin Jeesus ennenkuin saisi yhteyden jumalaan???!!  Shocked
-------------

Jumala tuomitsee kaikki ihmiset oikeudenmukaisesti. Oli sitten kuullut Jeesuksesta tai ei. Sen mukaan mitä ihminen tietää, minkä mukaan elää, tekeekö kuten tuntee oikeaksi(omatunto)

http://www.gotquestions.org/Suomi/pelastus-ennen-Jeesusta.html
http://www.godandscience.org/apologetics/neverheard.html
http://www.godandscience.org/apologetics/unfairgod.html


Otsikko: oikea oppi
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 20.09.2010 12:18:22
etkö muka tiedä että moni kristitty uskoo Jeesuksen olevan the Tie, ei pääse taivaaseen ilman.

no, kun tuossa mietin juutalaisen tekemää kirjaa, tässä oli taas juutalaisten oppia (muistuttaa mormoneja, koska heilläkin on se "ainoa totuus"):

Jumala

Juutalainen jumalakäsitys on ehdottoman yksijumalinen: Jumala on yksi (5. Moos 6:4), jakamaton, rajaton, vailla aineellista ruumista, alkua tai loppua, ja hänestä ei voi eikä saa tehdä kuvaa[1][2]. Jumalan katsotaan ilmoittaneen tahtonsa Israelin kansalle suorana ilmoituksena Moosekselle Siinain vuorella sekä Tanakhin profeettojen kautta.


The closest that anyone has ever come to creating a widely-accepted list of Jewish beliefs is Maimonides'  thirteen principles of faith.  Maimonides' thirteen principles of faith, which he thought were the minimum requirements of Jewish belief, are:

   1. God exists
   2. God is one and unique
   3. God is incorporeal
   4. God is eternal
   5. Prayer is to be directed to God alone and to no other
   6. The words of the prophets are true
   7. Moses' prophecy is better than any other prophet's
   8. The Written Torah (first 5 books of the Bible) and Oral Torah (teachings all recorded in the Talmud and other ancient writings, all summarized in Maimonides' Mishneh Torah) were given to Moses
   9. There will be no other Torah
  10. God knows the thoughts and deeds of men
  11. God will reward the good and punish the wicked
  12. The Mashiach will come
  13. The dead will be resurrected

As you can see, these are very basic and general principles.  Yet as basic as these principles are, the necessity of believing each one of these has been disputed at one time or another, and the liberal movements of Judaism dispute many of these principles.

tässä vastaavasti Islam.

Islamiin kuuluu kuusi perususkomusta:

   1. Usko Jumalaan
   2. Usko enkeleihin
   3. Usko Jumalan lähettämiin kirjoihin
   4. Usko profeettoihin ja sanansaattajiin
   5. Usko tuomionpäivään ja ylösnousemukseen
   6. Usko kohtaloon


Central Belief

Monotheism is the central theme of Islam—a belief in only one God, Allah, who is omnipotent. According to Islam, God has four fundamental functions: creation, sustenance, guidance, and judgment. The overall purpose of humanity is to serve Allah, to worship him alone and to construct a moral lifestyle.

The Koran declares that making the earth a better place is every human’s job in this world. The Koran criticizes humans for their selfishness, which causes them to lose sight of their Creator. Because of this, individuals must go beyond their selfishness and develop an inner moral quality of taqwa (meaning, "to guard against danger"). Each individual goal is for the good of human kind, not themselves.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 20.09.2010 18:15:37
Kirjoittanut: Carmen
Nyt et vastannut Powerade kysymykseeni.  Smiley
---------

Ehkäpä Jumala ei siksi auta meditoijaa koska meditointi on väärin(puhutaan siis suojelusta meditoinnin ajaksi).
Missään kohtaa raamattua ei käsketä tyhjentää mieltään,
vaan lukea Jumalan sanaa ja ymmärtää sitä, samalla poistaen ne väärät ajatukset mielestä.
Ei kuitenkaan poistamalla Kaikkia ajatuksia kuten meditaatiossa.


Kannattaa muuten lukea ne linkitki mitkä laitoin :)



Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 20.09.2010 21:54:00
 :) :) :)


http://www.amorahquanyin.com/sites.html


 In the meditation that follows you will be bonding with your Higher Self through your thirteen chakras. Then you will link with the thirteen Earth chakras. Before beginning the meditation I would like you to be aware of the functions of these chakras as well. The first chakra, at the bottom most point of your aura, is called the Earth Portal Chakra. Its function is to allow Earth energies into your field and help you ground and feel your connection to the planet. This chakra corresponds to the first dimension which is the mineral kingdom.

    The second chakra is a three-ring chakra that floats beneath your feet. It is called the Earth Transducer Chakra. Its function is to filter the Earth energies coming in, and to transduce the frequency and the nature of the Earth energy. This brings the energy into rapport with you in your body in present time in a usable form. This corresponds to the second dimension which is the realm of bacteria, and simple-structured, purely instinctual life forms.

    Your root chakra at the base of your spine serves to bring the energies from the Earth Transducer into your body for actual bonding with the Earth, and feeding your body with Earth energy. This chakra rules your relationship to your body and to Earth. Your root chakra corresponds to the third-dimension, the realm of humans, animals, and plants.

    Your sacral center, or fourth chakra in this system, is your sexual center and the center that experiences sensation, and emotional response to life. It is also your clairsentient center, or the place that enables you to feel energy from other people, nature, or even from your guides. This chakra corresponds to the fourth dimension, or the astral realm of both dark and light energy. The fourth dimensional plane is the plane of feeling, thought, thoughtforms, fairies, elemental, astral entities, and the feeling aspect of your dreams. Your astral body is fourth and fifth dimensional.

    Within your body there is an extra chakra located at your navel center. It serves as an umbilical to your Higher Self and to Holy Mother. This navel chakra is also directly connected to your physical birth and connection to your physical mother. It corresponds to the fifth dimension, the first realm of lightbody and form. The fifth dimension is home of the Cities of Light, Ascended Masters, many archangels, and overlighting devas. It also holds the realm of the dark control lords, the satanic realms, and astral control groups. When you have dreams in which you are giving and receiving healing, attending classes with other Light Beings, or traveling through space, you are having fifth-dimensional experiences.

    Next is your solar plexus chakra, or power center. This chakra holds issues of power, will, ego versus true self-identity, self-esteem, and interaction with others. It corresponds to the sixth dimension of geometry. Everything in existence is held together by geometric patterns. Without sixth dimensional correspondence, nothing could be held in form. Christ consciousness is the name given to consciousness of the sixth dimension.

    Your heart chakra is the seventh chakra in this thirteen-dimensional chakra system. Of course, your heart is the center of love for self, nature, God/Goddess/All That Is, and every other person or thing that you love. It is also your center of self-worth that comes from feeling your own essence. Your soul is located in your heart chakra and holds your essence energy and connection to your Higher Self, and spirit. The seventh dimension corresponds to your heart chakra and is the realm of Divine Sound and movement of energy and light via sound. In your soul the Divine Sound of your soul essence, or you soul's musical tone, is held. It is intended to vibrate a little channel that extends from your soul to your throat chakra, called your inner voice channel.

    When your throat chakra receives the sound and frequency of your soul energy through your inner voice channel, it is intended to activate your throat chakra to self-expression and creative expression. Everything you say, every sound your make, all creativity, is intended to be a spontaneous expression inspired by your soul via your inner voice channels. This corresponds to the eighth dimension of movement as expression of light, color, and consciousness.

    Your third eye chakra relates to self-image, all aspects of seeing, and how you interpret what you see. If you hold judgment, fear, blame, respect, admiration, or neutrality toward anyone or anything, this is what you project onto what you see through your eyes and third eye. Unless you can look through innocent eyes, devoid of preconceived ideas, your third eye cannot be open. Because projections about reality create veils; and you see through these veils. Your third eye corresponds to the ninth dimension, the realm of prismatic reflection of color and light generated by essence consciousness.

    Your crown chakra receives higher-dimensional energy and translates it into thought. Whether that higher-dimensional energy is negative or divine depends on your boundaries and spiritual growth. Your crown also holds all of your current lifetime goals, your essence and past life connection to all spiritual matters and spiritual beings, and your spiritual beliefs and affiliations. The tenth dimension corresponds to the realm of soul families, oversoul, and you in relationship to Creation and Creators as an individuated conscious being.

    Balancing the chakra beneath your feet, there is a three-ring chakra that floats above your head, called the Cosmic Transducer Chakra. Its function is to filter and transduce cosmic, or higher-dimensional, energies that you receive. Your Cosmic Transducer contemporizes past life energy, connection to and information from guides, Akashic Records information, and your ray energy into utilizable forms that are in rapport with your goals, your body consciousness, and your spiritual connections in present time. This above the head chakra corresponds to the eleventh dimension. The eleventh dimension is the realm of Archangels, Supreme Beings of planets, star systems, and galaxies, and the secondary group of Elohim.

    Your twelfth chakra is located at the topmost point of your aura, above your head. It is called your Cosmic Portal Chakra. Its function is to receive your cosmic connections, Akashic Records information, and energy ray. It also bridges the gap between your human self and your multidimensional hologram, once you have restored that connection through permanent bonding with your Higher Self, and by creating a Pillar of Light to the Great Central Sun, and Divine Source. The twelfth dimension corresponds to your Cosmic Portal Chakra, and is the realm of Creation and Creators. The Holy Mother and Holy Father, and the highest Elohim are twelfth-dimensional beings who exist in their individuated consciousnesses, and yet experience Oneness and interdependence with All That Is.

    Containing all of your other chakras and all aspects of your consciousness on all dimensional levels is your thirteenth chakra. When you connect with it the focus is just above your aura. This thirteenth chakra corresponds to the thirteenth dimension, which is the realm of Oneness, or Divine Source. This thirteenth chakra corresponds to the Divine Law: "The whole is greater than the sum of its parts." It contains all of the other chakras, and yet, in and of itself, it is more than just a container of the others. It is your consciousness of Oneness, or the place in which all aspects of yourself exist as a single expanded consciousness. It is your chakra that connects you to Oneness with All That Is as well. On the thirteenth dimension the same Divine Law applies. When everything in existence is in a state of Oneness with no autonomous distinctions, this is the thirteenth dimension.

    When doing the thirteen chakra bonding meditation with Higher Self and then with Earth chakras, you will use golden infinity symbols of light to make the connections.In doing so, you are aligning with the highest purpose of Earth and acclimating to Earth changes and pole shifts in a manner that produces the most gracious impact possible. The next chapter, Creating Your Pillar of Light to the Great Central Sun, is really a continuation of this one. I suggest that you read both chapters and then do the meditations back to back. If you cannot hold focus for that length of time, then do them individually. I will include instructions for that in the next chapter.


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Witch-83 - 21.09.2010 21:32:17
Biisi lyriikat on loistavia! Niissä monesti piilee elämän viisauksia. *tykkää*  :)


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 27.09.2010 21:12:05
Meditoinnista lisää juttua jälleen kerran.  :)

http://www.jariiivanainen.net/mikavoimasinussavaikuttaa.html

http://www.jariiivanainen.net/mikavoimasinussavaikuttaa1.html


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 28.09.2010 21:31:41
Edelleen olen sitä mieltä että kirkko on korruptoitunut  :police:

Eikä noissa teksteissä puhuttu mitään kirkosta?

Suosittelen lukemaan kokonaan  :)

http://www.jariiivanainen.net/mikavoimasinussavaikuttaa1.html <<<  Henkioppaista, OOBEsta ja mielen tyhjentämisestä.

Itsekin OOBEn olen kokenut. :o




"Esim. Rabi Maharaj, entinen hinduguru, joka uskoi käyneensä mm. "tuntemattomien planeettojen salaisessa universumissa Kirkastuneiden Mestarien luona" meditoinnin seurauksena, sanoi myöhemmin näistä matkoistaan, että "se oli valhetta, pahojen henkien temppu, jolla ne saivat yliotteen minusta, kun vapautin mieleni omasta hallinnastani" (s. 161, Gurun kuolema). Samoin hän totesi (s. 162) sekä mietiskelyn että huumeiden voivan aiheuttaa tajunnanmuutoksia, koska pahat henget voivat toimia näiden menetelmien kautta:

 
"Opin, että huumeet aiheuttivat tajunnanmuutoksia, jotka olivat samankaltaisia kuin meditaation aiheuttamat. Ne tekivät demoneille mahdolliseksi manipuloida aivojen neuroneja ja luoda kaikenlaisia näennäisesti todellisia kokemuksia, jotka oikeastaan olivat petollisia harhoja. Samat pahat henget, jotka olivat johtaneet minut yhä syvempään mietiskelyyn saadakseen minusta yliotteen, olivat ilmeisesti huumeliikkeen takana, ja samasta saatanallisesta syystä."


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Metsänkeiju - 29.09.2010 15:50:46
Tutkin aikani poweraden linkkejä.
Mielestäni on hyvin outoa, että "merkkejä väärällä tiellä olemisesta" tms. on mm. musiikin kuuntelu, jonka tarkoitus on saada aikaan "terapeuttinen ja syvä rauhallinen tila", nöyryys, tietokonepelit/meditaatio/itämaiset itsepuolustuslajit/visualisointi ja vissiin tyyliin kaikki, mikä muuttaa vähääkään tätä tajunnantilaa mikä normaalisti on. Siis esim. NÖYRYYS on paha asia, saatanasta. Ylpeäkö pitäisi olla?
Entä minkälaisia "tiloja" musiikin pitäisi sitten luoda? Ei-terapeuttisen ja rauhattoman olon?
Ei minkäänlaista oloa/"tilaa"? (=sama asia) Mitä se sitten kertoo, että ihmisen pitää pysyä just tasan tässä tajunnantilassa.. Itse koen että samasta syystä kaikki huumeet ovat laittomia (yksi osasyy) koska tajunta muuttuu, aivot saa mahdollisuuksia muunkinlaiseen ajatteluun kuin töiden teko ja tv:n tuijotus (karrikoidusti), ja ihminen saattaa alkaa kyseenalaistamaan asioita, ajatella omilla aivoillaan.. 70-luvun hippiaalto ja kannabiksen käyttö oli selkeässä yhteydessä, ja ihmiset kapinoivat ja halusivat rauhaa ja rakkautta.. Kas kummasti, siitä tehtiin laiton. Vaikka se on ollut lääke yli 5000 vuotta! (esimerkki)
Kristinusko tekee samoin. "Luet vaan nyt kiltisti Raamattua ja teet juuri niinkuin sinne on kirjoitettu (lue: sabotoitu) etkä ajattele omilla aivoillasi etkä tutki mitään muuta kuin sitä Raamattua ja pääset taivaaseen, muuten ankara jumala rankaisee ja joudut helvettiin". Konkreettisesti. ::)
Liian kirjaimellista tulkintaa mielestäni muutenkin koko kristinusko.. Raamattu on täynnä kaunista symboliikkaa, kuten luonto ja koko maailma, kaikki nivoutuu yhteen.. Ja huh, olisi niiin paljon sanottavaa aiheesta mutta siihen menisi koko ilta ja kolmen lapsen äitinä ei siihen harmi kyllä ole aikaa..
Mutta juu. Jokainen tyylillään. Ja jokaiselle tyylinsä ehdottomasti suotakoon. :) Kuten aiemmin sanottu, tuputus ja "vain minä olen oikeassa, te väärässä"-asenne ei ole kovinkaan toimiva.. Siinä on sitä ylpeyttä,
vaan kai se on sitten parempi kuin Kamala Nöyryys?? ;D Olenpas vitsikäs. Halusin vain herättää ajatuksia.. ::) Ei pahalla ketään kristittyä kohtaan tms. :smitten: Mutta aivoja saa ja on hyväksyttävää käyttää (ainakin minun uskossani). :2funny:   


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: powerade - 29.09.2010 20:01:16
"Musiikki, varsinkin mystinen Uuden aikakauden musiikki, jonka tarkoitus on saada aikaan "terapeuttinen ja syvä rauhallinen tila", voi johtaa passiivisuuteen."

"Itämaiset itsepuolustusjärjestelmät voivat johtaa passiivisuuteen, mikäli niissä on mukana zen-tyyppistä mietiskelyä. Tällaista mielensä tyhjentämiseen perustuvaa mietiskelyä ei esiinny kaikissa menetelmissä, eivätkä kaikki sitä harrasta, mutta jotkut ovat ottaneet sen mukaan harjoituksiinsa."

Voinkohan laittaa enää mitään linkkiä tänne ilman että minut leimataan: tuputtavaksi/sokeasti kirkkoon uskovaksi/... ?   :-\



Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: Metsänkeiju - 30.09.2010 01:01:27
Voinkohan laittaa enää mitään linkkiä tänne ilman että minut leimataan: tuputtavaksi/sokeasti kirkkoon uskovaksi/... ?   :-\

Itse ainakin puhuin yleisesti kristinuskosta, joka näin määrittelee, että mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat. Että kristinuskoonhan kuuluu käännyttää, "jakaa Jumalan sanaa".


Itse ehkä ajattelen sitenkin, että on ihmisillä jokin tarvekin saada käännytettyä toisia ihmisiä, koska meillä saattaa hyvinkin olla jokin sisään rakennettu lähimmäisen rakkauskin, joka haluaa kaikesta huolimatta toisille tuoda hyvää,

Ehdottomasti samaa mieltä. :smitten: Tässä ollaan aika asian ytimessä. :) Ihmisyyden, koen.

Ja eipä sekään ole minulta mitenkään pois, vaikka Poweradekin laittaa omia linkkejänsä tänne.
Koska eikös hänelläkin ole oikeus antaa oma näkemyksensä juttuihin. En ainakaan itse lähde kenenkään toisen kohdalla sanomaan, mikä on oikein tai väärin.
Ja toisaalta noista linkeistäkin voi saada kaikenlaisia uusia näkemyksiäkin, ainakin ihmisten uskomuksista jos ei muusta. :)

Niimpä. Etsivä löytää. Mielestäni kaikki uskonnot ja uskomukset ovat tietyllä tapaa rikkaus.  :)
Sieltä jokainen poimii itselleen sopivan. :) Meihin jokaiseen on sisäänrakennettu henkisyys, joka pyrkii löytämään niitä elämää suurempia vastauksia, uskon. :)


Otsikko: Vs: Mihin meditointi, horoskoopit yms. johtavat.
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 30.09.2010 14:40:05
ei o huonoja kokemuksia meditaatiosta, horroskoopeista, eikä muutakaan yliluonnollista, joka pelottaisi. kaikkea hyvää kaikille.. ja avatkaa sydäntä.  :angel: :angel: :angel: :angel: