Astro Foorumi

Astro special => Astro special => Aiheen aloitti: Inke_1 - 10.07.2011 12:49:31



Otsikko: Astrologia ja itseilmaisu
Kirjoitti: Inke_1 - 10.07.2011 12:49:31
Miten astrologisessa kartassa näkyy esm. luovuus itseilmaisun puolella?


Otsikko: Vs: Astrologia ja itseilmaisu
Kirjoitti: Lilli - 10.07.2011 13:22:13
Luovuutta on monenlaista, mutta jos tarkoitat esim. taiteellista luovuutta, niin vahvimmin niihin liitetään Leijonan ja Kalojen merkit. Nämä merkit ilmaisevat itseään usein visuaalisesti tai musikaalisesti ja näyttelijöissä on runsain mitoin kummankin merkin edustajia. Monilla laulajilla Neptunus on kartalla vahvassa asemassa, esim. askendentilla, deskendentillä tai 10. huoneessa. 5. huone on niin ikään luovuuden ja itseilmaisun huone, eli jos tässä huoneessa on paljon planeettoja, niin ammatti tai ainakin tärkeä harrastus löytynee jonkinlaisten taiteiden parista. Kirjoittajilla on usein erittäin vahva 3. huone. Jousimiehen merkki on myös varsin vahva esim. erilaisilla kitarasankareilla ja säveltäjillä. Olen pistänyt merkille, että esim. klassisen musiikin säveltäjämestareilla on lähes aina joko Aurinko tai Kuu Jousimiehessä tai että Kuu ja Jupiter tekevät toisilleen yhtymää tai oppositiota.

Esiintyvillä ihmisillä (ei välttämättä taiteilijoilla), on usein planeettaryppäitä 1., 7. ja ehkä 10. huoneessa. Tällöin kontakti yleisöön on hyvin tärkeä, ja julkkiksilla - turhillakin sellaisilla - nämä huoneet ovat silmiinpistävän korostuneita.


Otsikko: Vs: Astrologia ja itseilmaisu
Kirjoitti: Inke_1 - 10.07.2011 14:56:34
Kiitos, tuota jonkinlaista luovuutta on siunaantuntut minullekin mausteeksi elämänmatkalle. Täytyypä vilkaista mitä tavaraa noissa mainitsemissasi huoneissa on. Hymiöistä puuttuu näköjään aplodeeraava symboli  :coolsmiley: vai löytyykö niitä jotenkin lisää tavalla mitä en ole huomioinut.


Otsikko: Vs: Astrologia ja itseilmaisu
Kirjoitti: Lilli - 10.07.2011 17:55:31
Tähän voisi lisätä vielä paljonkin kaikenlaista. Esim. kaikki tuntemani arkkitehdit ovat joko Aurinko-Härkiä tai Aurinko- tai AC-Skorpioneja. Otos ei valtavan suuri ole, mutta väkisinkin on noiden kahden merkin voimakkuus tällä teknis-luovan alan ihmisillä pistänyt silmään. Neitsyistä löytyy myös runsaasti kirjailijoita ja muusikoita, joskin toisinaan Neitsyen analyyttisyys, perfektionismi ja itsekriittisyys aiheuttavat luovan työn tekijälle vaikeitakin ongelmia, esim Jean Sibelius  :askendentti: :neitsyt: heitti pääsääntöisesti vanhuuden töitään roskiin liian (?) ankaran itsekritiikin takia.


Otsikko: Vs: Astrologia ja itseilmaisu
Kirjoitti: Corvus Leonis - 22.07.2011 20:14:28
Olen aika show-henkinen tapaus, aina hinkunut pitämään puheita, juontanut juhlia ja esiintynyt yökerhoissa, ja sekä ykkös- että kolmoshuoneet ovatkin voimakkaasti painottuneet. Mieluummin olisin kuitenkin ehtaan skorpionityyliin järkkäripuolella että näkisi niitä esityksiä, enhän mä itseäni näe paitsi ehkä jälkikäteen. >:(


Otsikko: Vs: Astrologia ja itseilmaisu
Kirjoitti: m.magia - 18.11.2011 23:12:30
Mulla on  muutamia planeettoja 5. huoneessa, mm. :venus: :skorpioni: ja eräässä tulkinnassa mainitaan tästä sijainnista, että "taiteellisuutesi voisi ilmetä ekspressionistisena tai jonain muuna nykyaikaisena rajoituksista vapaana ilmaisuna". Mitä on rajoituksista vapaa ilmaisu?  :D Aina on jotkin rajat, toisaalta vain taivas (ja henkilö itse) luo rajat.. Olen jumissa tämän ajatuksen kanssa.  :-X


Otsikko: Vs: Astrologia ja itseilmaisu
Kirjoitti: Artemis - 19.11.2011 12:08:18
Kyselin tuossa aiemmin suurkolmiosta veden merkissä, eli itselläni merkurius 10-huoneessa kaloissa, uranus 5-huoneessa skorpionissa ja asc ravussa. Olen lapsesta saakka rakastanut kirjoittaa satuja, tarinoita jne.. Olen aina haaveillut kirjailijan työstä. Olisiko minusta siihen? Minulla on valtavan hyvä mielikuvitus ja rakastan tarinoita.
Olen kuitenkin valtavan itsekriittinen ja lyttään kuitenkin itseni ennen kuin pääsen edes alkuun..

Minulla on pluto ja uranus vitosessa ja minulla on valtava tarve toimia luovasti ja olla luova, mutta en tunnu saavan mitään alkamaan, koska pieni ääni sisälläni alkaa huutaa ettei minusta ole siihen..

Rakastan valokuvaamista, kirjoittamista ja mielikuvittelua  ;D

Karttani on plutoninen, joten kauhu ja trilleripuoli on aina ollut lähellä sydäntä  8)


Otsikko: Vs: Astrologia ja itseilmaisu
Kirjoitti: trius - 19.11.2011 13:26:49
Tuntemallani näytelmäkirjailijalla (sukua), joka itse myös ohjaa, näyttelee ja suunnittelee lavastusta ym. on  :aurinko:  :keskitaivas:  :merkurius:  :leijona: 10.huoneessa on myös neitsyen merkissä  :jupiter: :neptunus:  :juno: edellisten lisäksi.
3.huoneesta löytyy  :kuu:  :saturnus:  :kauris:
5.huone tyhjä, kärki kaloissa.

Mulla on  :askendentti: :leijona:  :aurinko: :neitsyt: 3.huoneessa  :kuu:  :merkurius:  :vaaka: 5.huoneessa  :saturnus: :uranus:  :jousimies: ja  :neptunus:  :kauris: 7.huone ammottaa tyhjyyttään, kärki tietty  :vesimies:
-voin kyllä esiintyä enkä sitä juuri jännitä, mutta useimmiten olen taustalla. Jalan jäljet kyllä hieman kiinnostavat, eli uravaihtoehtoja on tullut mietittyä  ::)

Ainiin, mun 10.huoneessa on  :jupiter: :kaksoset:

Eihän näitä tajua, ellei ole eläviä esimerkkejä tuttavissa ja sukulaisissa :)


Otsikko: Vs: Astrologia ja itseilmaisu
Kirjoitti: trius - 19.11.2011 13:31:35

Mulla on  :askendentti: :leijona:  :aurinko: :neitsyt:
3.huoneessa  :kuu:  :merkurius:  :vaaka:
5.huoneessa  :saturnus: :uranus:  :jousimies: ja  :neptunus:  :kauris:
7.huone ammottaa tyhjyyttään, kärki tietty  :vesimies:
-voin kyllä esiintyä enkä sitä juuri jännitä, mutta useimmiten olen taustalla. Jalan jäljet kyllä hieman kiinnostavat, eli uravaihtoehtoja on tullut mietittyä  ::)


ÄÄH, voi tätä itsensä ilmaisemisen hankaluutta... Yllä siis välit ja pilkut ehkä siis nyt korjatussa muodossa, eihän tuosta ekasta saa mitään selvää  ;D


Otsikko: Vs: Astrologia ja itseilmaisu
Kirjoitti: aeiouyäö - 19.11.2011 17:21:38
Itse olen harrastanut teatteria koko pienen ikäni, suunnitelmissa on myös hakea opiskelemaan alaa, kunhan saan edellisen koulun suoritettua :D Tärkeimpinä tekijöinä pidän seuraavia:
1.Huone  :venus: :aspect_con: :aurinko:  :skorpioni:
Mc :aspect_con: :mars: :leijona:
 :askendentti: :vaaka: :aspect_con: :merkurius:,  :aspect_squ: :neptunus: ja  :aspect_squ: :uranus: 
Neptunuksen neliö nousulle toki vie itsevarmuutta, mutta toisaalta olen kokenut sen myös niin, että se lisää herkkyyttä ympäristölle ja ihmisten reaktioille, mikä on todella olennaista hyvässä näyttelemisessä.Uranus sitten taas tuo lisää särmää :)


Otsikko: Vs: Astrologia ja itseilmaisu
Kirjoitti: SanctAstra - 19.11.2011 17:53:22
1. huone  :askendentti: :jupiter: :leijona: ,  :askendentti: :aspect_sex: :kuu: ,  :askendentti: :aspect_tri: :venus: ,  :askendentti: :aspect_squ: :uranus: ,  :askendentti: :aspect_tri: :neptunus: ja  :askendentti: :aspect_sex: :pluto: ,  :jupiter: :aspect_squ: :chiron:

5. huone  :venus: :neptunus: :jousimies: ,  :venus: :aspect_con: :neptunus: ,  :venus: :aspect_squ:  :saturnus: ,  :merkurius: :aspect_ssx: :neptunus: ,  :neptunus: :aspect_sex: :pluto:

7. huone  :ceres: :vesta:  DC  :vesimies:

10. huone huoneen kärki  :oinas: ,  :chiron: :harka:

Jos karkeasti tästä johtopäätöksen vedän, niin itseilmaisuni on... hmm... vaihtelevaa dramaattisuuden ja saarnaamisen väliltä. Ihan suoranaisesti en hingu estradeille, mutta salainen haave sellaiseen on, vähän niin kuin "löytymisen" kautta. Asiantuntija-tyylistä ilmaisua... Tai sitten olen sekava, eikä sanat pysy ajatusten perässä.  :D


Otsikko: Vs: Astrologia ja itseilmaisu
Kirjoitti: Kuuhilda - 19.11.2011 20:29:45
Mitähän tästä saisi?  ???

Minulle itseni ilmaiseminen niin että muutkin ymmärtää on aina ollut hankalaa. Tai sitten se on vain sitä, että muut eivät todellakaan ymmärrä sellaista ajatusmaailmaa mikä minulla on.
 :aurinko: ja  :merkurius:  :vesimies: 2. huoneessa varmasti vaikuttavat tähän.

 :askendentti: on  :jousimies:
Ascille yhtyy  :uranus: :jupiter: :aspect_con:, joka on huoneen 12.puolella. Se varmaan saa aikaan juuri tätä omituisuutta myös? Tuntuu että välillä itseni ilmaiseminen on ihan pillastunutta... ???
tekevät  :aspect_tri: kuulle.

1.huoneessa asuu  :neptunus:, kaverinaan  :pallas:.  :neptunus: on neliössä  :kuu: :venus: :mars: ja  :aspect_sex:  :aurinko: ja  :saturnus:

5. huone on  :harka: ja siellä pesii  vaan   :chiron:

7. huoneen kärki on  :kaksoset:, ja siellä asuu kuunsolmu  :rapu:... :aspect_opp:  :neptunus:

10.huone alkaa  :vaaka:, ja siellä MC:lle yhtyy  :saturnus: ja  :pluto: , ja tämä hässäkkä tekee  :aspect_squ: merkkarille. Tekee myös aspektit  :kuu: :aurinko: :neptunus:

Niin ja   :kuu: on 3.huoneessa  :oinas:  tekee yhtymän  :vesta: :mars: :venus: ryppään kanssa joka  :kalat: ja 2. huoneen puolella.

Tjaa. Tuo MC:n kuvio on varmaankin merkityksellinen itseilmaisulle, mutta mitähän se sitten tekee...hankalat planeetat siellä töröttää, että tehkööt mitä vaan, niin ei se helposti käy.