Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Unet => Aiheen aloitti: Kaihomieli - 26.07.2011 19:27:30



Otsikko: Karhujen pelko unessa?
Kirjoitti: Kaihomieli - 26.07.2011 19:27:30
Olen muutaman kerran nähnyt painajaisia karhuista noin 1-1½ vuoden sisällä. Unet ovat aina olleet melko samanlaisia. Olen niissä äitini ja isäni kanssa heidän kesämökillään, on ilmeisesti syksy ja aina ilta/yö, koska on jo melko pimeää. Aina jossain vaiheessa unta näen mökin lähistöllä karhun ja kerron siitä vanhemmilleni. Sitten se karhu hyökkääkin ihan yllättäen joko äitini tai isäni kimppuun ja raatelee heitä, kun he yrittävät ajaa sitä pois. Tosin viime yönä kun näin tätä painajaista, niin olin yksin asuntovaunussa yrittäen nukkua ja pelkäsin hysteerisesti, että asuntovaunun ulkopuolelle tulee karhu ja se pääsee kimppuuni. Yleensä näissä unissa ei tapahdu muuta kuin että olemme vanhempien mökillä, näen karhun, se hyökkää joko äidin tai isän kimppuun, raatelee heitä ja uni loppuu. Mitä nämä unet voivat kertoa? Koskaan en ole nähnyt karhua luonnossa, saati että se olisi tullut lähelle tai hyökännyt kenenkään tuntemani ihmisen kimppuun. Tosin näin lapsena mielestäni pelottavaa ohjelmaa karhuista ja pelkäsin sen jälkeen karhuja, mutta siitäkin on jo yli 20 vuotta aikaa.


Otsikko: Vs: Karhujen pelko unessa?
Kirjoitti: Hiisitär - 26.07.2011 21:52:32
Aggressiivinen karhu symboloi usein haasteita ja ongelmatilanteita. Onko sinulla jonkinlaista jännitettä vanhempiesi kanssa? Onko vanhemmilla jännitettä elämässään ja pelkäätkö sitä kuinka he selviävät näistä jännitteistä?

Yksin asuntovaunussa oleminen voisi kertoa, että jos vanhempien elämässä on jännitteitä sinua pelottaa, että samanlaiset jännitteet ilmaantuisivat jossain vaiheessa omaankin elämääsi. Huomattavaa kuitenkin on, että karhu EI ilmaannu sinulle asuntovaunu-unessa, eikä hyökkää kimppuusi. Murehdit siis itsesi puolesta turhaan.


Otsikko: Vs: Karhujen pelko unessa?
Kirjoitti: Metsänkeiju - 07.08.2011 19:22:32
Minulla tuli tällaista mieleen; :)

Oletko lapsuudessasi joutunut (tai sitten tämä on tapahtunut niin pienenä, että et muista ja noinkin traumaattiset kokemukset mieli unohtaa tahalteen), niin joutunut kokemaan tai näkemään ikinä, että mummosi/toinen sinulle lapsuudessa ollut "äitihahmo" olisi hyökännyt vanhempiesi kimppuun. Siksi se tulee unissa nyt, sillä siitä lähtien kun olet alkanut nähdä noita painajaisia, nuo lapsuutesi (tai jopa ed. elämäsi muistot) ovat pystyneet alkaa nousta sieltä alitajunnan/sielun syövereissä, jotka tallentavat aina liian traumaattiset asiat. Saanko arvata; olet +-30 ikäinen? Viittaan kolmen kympin kriisiin, joka yleensa/(aina!mielestäni aina) laukaisee lapsuuden traumat. Uskon vanhasti että on kyse lapsuutesi traumoista, eikä mennyt elämäsi suoraan liity tuohon.

Karhuhan on unissa yleensä lempeä äitihahmo, mutta unessasi tuo symboli onkin aggressiivinen vanhempiasi kohtaan. Onko mummosi esim. (tai joku muu sinua suojeleva hahmo) tietääksesi ollut aggressiivinen joskus vanhemmillesi? Kysy juos et tiedä joiltain sukulaisiltasi..

Hypnoosia suosittelen jos painajaiset vaivaavat liikaa, sekä energiahoitoa (muista tehdä suojaukset ennen vastaanottoa ja toki mielentyhjennys), ja tarot korttien sanomia. Täältä löytyy tarot- tulkkareita ja itsekin voin henk.koht. yv:llä auttaa, jos haluat tarot tulkintaa tai intuitio -korttien nostoa (tai tarkempia, muitakin unitulkintoja). :) Myös meditointia suositellen vahvasti sinulle! :)
Myös regressioterapia voisi olla sinulle passeli, jos on kyse ed. elämän kummittelevasta asiasta). :)

Nimim. Erään-rankan-kriisin-juuri-läpikäynyt ( jakäyn yhäkin toki osittain). :buck2:

Lämmöllä,
metsis  :smitten:


Otsikko: Vs: Karhujen pelko unessa?
Kirjoitti: Mountain Lion - 25.04.2012 22:46:51
 Mielenkiintoista. Olen nähnyt niin paljon karhu-unia, jotka ovat aina samantapaisia. Pelkään ja välttelen niitä vaikkeivat ne koskaan varsinaisesti hyökkää.. Paitsi kerran kun oli vaikea hetki elämässä; kuljin metsässä ja näin karhun, se nousi takajaloilleen ja iski minua kerran niin että kaaduin maahan, sitten se vain katsoi minua silmiin. Se tuntui silloin sellaiselta "herätykseltä", että hei, ei ne asiat nyt niin huonosti ole kunhan luotat itseesi.

 Olen miettinyt karhun ja äidin yhteyttä kun äitini sanoo usein, että jos hän joku eläin olisi niin karhu, hän pitää niistä niin paljon. Äitikin kerran sanoi kun kerroin näistä unista, että "mitä, pelkäätkö sinä äitiä", mutta se oli ennemmin vitsi häneltä.
En pelkää, mutta äiti on jotenkin jäänyt etäiseksi kun avioerossa jäätiin isälle. Että jonkinlaista äiti traumaa minulla on vaikka suhde onkin hyvä.