Otsikko: Valkea "huntu" kattilan tai pannun pohjalla? Kirjoitti: sideman - 29.11.2011 12:09:55 Kun keität vaikkapa teevettä kattilassa tai pannussa, jääkö astian
pohjalle valkea "huntu"? Jos vastauksesi on myönteinen, vetesi taitaa olla turhan kovaa, sisältäen kai pääasiassa kalkkia. Yksinkertainen kikka veden pehmentämiseksi (jonka lähes kaikki saattavat jo entuudestaan tietää) on pienen etikka-annoksen lisääminen veteen. Itse teen seuraavalla tavalla: laitan lasisen vajaan kolmen litran astian pohjalle puolisen teelusikallista etikkaa ja lasken päälle raanavettä vajaan pari litraa. Ja vualaa! Kattilan pohjalle ei jää enää juuri ollenkaan kalkkia (sun muuta?). Ja juomavetenäkin tuo on mielestäni huomattavasti miellyttävämpää, sekä tietysti kahvin ja teen keittovetenä ynnä muuna? :smitten: Otsikko: Vs: Valkea "huntu" kattilan tai pannun pohjalla? Kirjoitti: meruska - 29.11.2011 15:31:53 Miten sen etikan saisi suihkuveteen? Alkaa harmittaa tuo kalkkikertymien määrä suihkussa!!!
Ei vais. tämä on kyllä hyvä keino määrittää on ko vesi ns. kovaa. On nääs vaikutusta pyykinpesussa! Meruska |