Otsikko: ghee Kirjoitti: Holly Fruit Cake - 20.04.2006 15:39:00 Hei!
Onko kokemuksia gheestä? Keittokirjassa lukee että gheellä on kyky irroittaa rasvaliukoisia kuona-aineita kehosta, ja nyt brutaalisti kysynkin että voiko vatsavaivani johtua tästä "kyvystä, eli onko ohimenevää??? :-\ Otsikko: Re: ghee Kirjoitti: sideman - 20.04.2006 21:14:22 Hei! Onko kokemuksia gheestä? Keittokirjassa lukee että gheellä on kyky irroittaa rasvaliukoisia kuona-aineita kehosta, ja nyt brutaalisti kysynkin että voiko vatsavaivani johtua tästä "kyvystä, eli onko ohimenevää??? :-\ No mitenkäs sitä ghRtaa eli ghiita/ghiitä on tullut valmistettua? Capeller's Sanskrit-English Dictionary: 1 ghRta n. clarified butter, ghee; butter, fat i.g. (esp. as emblem of fertility). Otsikko: Re: ghee Kirjoitti: Holly Fruit Cake - 21.04.2006 10:57:22 no keittokirjan mukaan liedellä, enpä sitä muuten osaisi tehdä. en yhtään ihmettelisi vaikka maha olisikin mennyt sekaisin siitä, sen verran paljon on tuota kuonaa kerääntynyt :tickedoff:
Otsikko: Re: ghee Kirjoitti: Holly Fruit Cake - 21.04.2006 11:03:14 vastaanpa itse kysymykseeni,eli puhdistava vaikutus voi olla välillä rajunpuoleista, vessassa voi siis joutua ravaamaan useammin (soitin eräälle opettajalle).
Otsikko: Re: ghee Kirjoitti: Ajatus - 25.04.2006 13:07:24 Ollaan kyllä käytetty gheetä intialaisen ruuan valmistukseen, mutten ole huomannut mitään noin radikaalia vaikutusta. ::) Kyseessä on kylläkin ollut valmis, säilykepurkissa ostettu ghee (saa ainakin Helsingissä etnisistä kaupoista).
Ghee on siis kirkastettua voita, sitä voi tehdä itsekin kuten joonku totesi. Löysin netistä tämmöisen linkin: http://www.yle.fi/genreportaalit/portaali.php?genre=terveys&osannimi=hyvaolo_ruokajaterve&jutunid=4263 Siellä on juttua ayurvedasta ja sanotaan mm. näin: "Pittan paras tasapainottaja on Intiassa paljon käytetty ghee (puhdistettu voi), jota voi valmistaa kotona keittämällä suolatonta voita niin kauan, kunnes seos on läpikuultavaa ja pohjalla sakkaa. Huoneessa leijailee silloin jo pähkinäinen tuoksu. Ghee on voirasvaa, joka syntyy kun voista poistetaan vesi ja proteiini. Pinnalle kertyvää valkuaisainetta voi kerätä lusikalla pois." |