Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Selvänäkö ja ennustukset => Aiheen aloitti: Macy - 12.10.2012 18:09:25



Otsikko: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Macy - 12.10.2012 18:09:25
Hei,

Olen viime aikoina paljon miettinyt sellaista, että onko selvänäkijällä/ennustajalla vastuu siitä mitä hän asiakkailleen sanoo? Vai onko vastuu aina asiakkaalla? On helppo sanoa, että "kenenkään ei pidä lähteä elämään ennusteiden mukaan", mutta eikö ennustajalle soita useimmiten ihmiset, joilla kaikki asiat eivät ole hyvin? Voiko tällaiselta ihmiseltä silloin odottaa sitä, että hän ei ottaisi ennustajan sanomisia liian tosissaan, jos ne sanat on ainoat, jotka mitään toivoa enää antavat?

Olen jonkun verran lueskellut ihmisten kirjoituksia selvänäkijöillä käymisistä ja nähnyt ihmisten esittämiä kysymyksiä näkijälle. Olen huomannut, että usein nämä kysyjät jo kysyessään esittävät asiansa/ongelmansa/kysymyksensä niin, että selittävät ummet ja lammet tilanteestaan ja näin näkijä "näkee" (osaa päätellä) mitä tulee tapahtumaan ja osaa vastata oikein. Kuinka paljon sinä pohjustat asiaasi/ongelmaasi/kysymystäsi käydessäsi/soittaessasi näkijälle?

Ja kuinka paljon näkijä saa mielestäsi KYSELLÄ asiakkaalta? Soitin itse korteista katsojalle tovi sitten. Mielestäni hän esitti koko ajan kysymyksiä. "Ei sulla varmaan vielä lapsia ole?" "Teetkö näin?/Ootko noin? Miksi näin?" jne.  Tällaisissa tapauksissa, tietääkö/näkeekö se näkijä silloin mitään vai päätteleekö kaiken vastauksie(ni/si) perusteella?


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Macy - 13.10.2012 11:31:11
Aika jännä, että kenelläkään ei ole tähän mitään mielipidettä tai kommentoitavaa ;)


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: ikiviuh - 13.10.2012 11:42:36
ehkä sie kyselet liian vaikeita  ;)

no kuitenkin, en ole ennustaja enkä liiemmin kysele ennustajilta, mutta mun oma mielipide on että silloin jo kun ihminen päättää kysyä joltakulta neuvoa, oli se sitten ennustaja, äiti tai velkaneuvoja, niin hän valitsee sen omalla vastuullaan.
mutta ehkä nämä alan ihmiset osaa valottaa asiaa enemmän ennustajan kannalta? mie muistelen että tästä on joskus täällä foorumilla keskusteltu mutta en sen tarkemmin että missä yhteydessä


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: nikki - 13.10.2012 12:51:53
Selvänäkeminen voi olla semmosta energian aistimista, "näkemistä",
mutta sitten se miten se ennustaja tulkitsee näkemänsä on taas oma juttunsa.
"Tilanteesi on kuin vaatenaulakko. Olet siirtänyt henkareita kuin tehden tilaa tälle toiselle ihmiselle.
Päätös on nyt hänen käsissään".
Realistinen kysyjä onkin juuri käynyt kirpparilla ja siirrellyt henkareita vaatetangolla,
pudottanutkin muutaman henkarin ja osaa jättää ennustuksen omaan arvoonsa.
Ehkei ennustajan pitäisikään lähteä tulkitsemaan näkemiään kuvia,
vaan antaa niiden tulla,
ja antaa kysyjän prosessoida nähtyä kuvaa.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Päivi - 13.10.2012 13:33:58
no mon aatellu sen niin, etten "nää" semmosta jota kysyjä ei o valmis kuuleen ees. osan asioista nään kuvina, tilanteina. Koska en ymmärrä aika (mulle on vartti ihan yhtä pitkä ku tunti) en osaa mitään aikahaarukkaa asioille antaa. mutta joskus nään ruohoo, joskus lehden silmuja ym, josta voin päätellä ees vuodenajan. Ite nään sitä paremmin, mitä tarkemmin kysyjä kertoo taustaa, se avaa jotenki paremmin, mutta aina oon sanonu, että kertoo niimpalio tai vähä ko tahtoo.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Hamal - 14.10.2012 16:59:43

Toivottavasti en mene nyt pahasti aiheen ohi... Mutta kuka tahansa voi väittää olevansa selvänäkijä. Sen takia pitäisi aina kysellä muilta ihmisiltä luotettavaa näkijää tai kanavoijaa jossei sellaista itse tunne/tiedä. Tuloksethan tässäkin toki puhuvat puolestaan.

Toisaalta, jokaiselle meistä on annettu vapaus kuunnella ja uskoa mitä huvittaa ja päättää itse keneen luottaa tärkeissä kysymyksissä. Siperia sitten opettaa mikäli mennään metsään.

Oikea selvänäkijä osaa aina kokemuksen tuoman tolkun perusteella jättää näyn perusteellisemman tulkinnan/hyödyntämisen asiakkaalle tai jättää kertomatta tiettyjä asioita (tai kiertoilmaista ne varoituksena). Tulevaisuus on kuitenkin muuttuva potentiaali ja kun selvänäkijän sanat ottaa liian tosissaan, alkaa asiakas omalla ajatusenergiallaan toteuttaa näitä näkyjä.

Pitää myös erottaa toisistaan tavat jolla selvänäkö tehdään. Onko kyseessä uni/transsinäkijä? Kanavoija? "Tavallinen" selvänäkijä joka laittaa silmät kiinni ja kertoo heti kaiken? Kuinka paljon näkijä prosessoi näkemäänsä vai paukuttaako samantien kaiken ulos? Kuinka paljon näkijä tutustuu ihmiseen ja jopa "peilaa" asiakasta (olen ollut myyntityössä, tiedän miten helppoa myyntipuolen manipulointikikat voivat humpuukinäkijän käytössä olla) ja jauhaa ihan rehellisesti sanottuna täyttä p**kaa?

Nyrkkisääntönä voisi sanoa että mitä suoremmin tavara näkijän suusta tulee, sitä suuremmalla todennäköisyydellä hänen oma tajuntansa ei prosessoi tietoa. Ja jos näkijällä on taito, hän näkee juuri sen mitä on tarkoitettukin nähtäväksi ja kerrottavaksi.

Mutta sitten jos näkijä menee aiheesta pois, kyselee ikää ja vastaavaa, esiintyy asiakaspalveluäänellä, matkii alitajuisesti käyttämiäsi sanoja tai eleitä ja kertoo esim. seuraavia asioita (lue: itsestäänselvyyksiä joita on jokaisen elämässä);
- Olet nyt hieman huolestunut tulevaisuudestasi (kas kummaa, tultu selvänäkijän luo)
- Syvällä sisimmässäsi haluat kokea aitoa rakkautta
- Sinulla on ollut jossain vaiheessa elämääsi rahaongelmia
- Olet hieman kiinnostunut rajatiedon asioista (no kas kummaa, ei kai skeptikko mene selvänäkijän luo)
- Joku sinulle läheinen ihminen on joskus satuttanut sinua henkisesti
...voidaan sanoa että 90% varmuudella on kyseessä kusetus.

Sen sijaan jos näkijä vetää omanlaisellaan tyylillä, ei myötäile asiakasta, tunnet näkemisen aikana mukavia energioita ja ennen kaikkea jos hän paukuttaa samantien faktat tiskiin ("huomenna lapsesi voittaa lotossa, ensi vuonna eroat ja heti sen jälkeen miehesi päähän tippuu flyygeli"), voidaan puhua aidommasta näkijästä... Ainakin mikäli nuo kaikki lopulta tapahtuvat. Ja tällaiselta näkijälle voi antaa sitten luottoakin, kunhan lopulta muistaa että itse meistä jokainen vastaa elämästään ja päätöksistään.  :)


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Mäntysuopa - 17.10.2012 13:53:30
Aika moni voisi ryhtyä ennustajaksi jos haluaisi. Kunhan vain on riittävä ihmistuntemus, tutustuu manipulointiin ja osaa lukea ihmisten reaktioita ja tietää tyypillisimmät toiveet ja reaktiot sekä esiintyy itsevarmasti, niin aika helpolla neuvoa hakeva alkaa luottaa "näkyihin"...

Itse täällä kyselin hyvää näkijää Hengen ja Tiedon messuilla ja kahdella tyli käytyä. Aikamoista hakuammuntaa aluksi.  :2funny: Kun aloin itse puhua enemmän eli syöttää ennustajalle tietoa, hetken kuluttua hän toisti sanomani jossain välissä, ja jos en olisi ollut tietoinen tästä, olisin kai kuvitellut että ennustaja näki kaiken tuon. Ihmisellä on taipumus unohtaa omat kertomansa, tämä on käynyt ilmi kun selvänäköä on tutkittu - kun videoidaan ennustustilanne, asiakas huomaa vasta tallenteelta miten on itse kertonut kaiken ensin.  ::)

Hyvä keino myös on epäröinti - ennustaja aloittaa lauseen ja kun asiakas turhautuu odotteluun, hän täydentää itse loput ja taas vähän ajan kuluttua ennustaja syöttää asiakkaan antaman tiedon takaisin. Tyyliin että ennustaja alkaa kuvailla jotakuta vaikka että siinä vasta on...ööö.... ja asiakas lisää että iloinen ihminen, niin hetken kuluttua ennustaja kertoo näkevänsä tämän ihmisen tosi iloisena. Heko!

Ja toki "hyvä ennustaja" sanoo aina sen mitä asiakas haluaa kuulla. :) Minullekin povattiin korteista suhdetta sen miehen kanssa johon olen tällä hetkellä ihastunut. Mutta tiedänpä vaan, että se ei ole mahdollista, vaikka kaikkeni yrittäisin, en häntä suhteeseen kanssani saa.  :( Mutta pääasia kai näissä onkin että ihminen saa puhua jonkun kanssa ja tulee hyvä mieli? :)


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Bianka - 17.10.2012 14:50:06
Olen sitä mieltä, että kaikki auttamistyö on aina vastuullista. On myös asioita, joita näkijä näkee, eikä "saa" kertoa kun vastaanottaja ei ole vielä kypsä kuulemaan. Todellisen rakkauden ohjauksessa olevat näkijät tunnistavat tämän kyllä ja "tietävät" mitä asiakkaalle kuuluu sanoa. :smitten: Uskon, että aidossa kohtaamisessa ovat läsnä avun hakijan henkioppaat ja enkelit myös. En ihan heti lähtisi soittelemaan maksullisiin numeroihin tms. Todelliset auttajat tulevat kyllä kohdalle, kun heitä kutsuu. :)


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Ave^^ - 17.10.2012 16:17:17
Paljon puhutaan siitä, että näkevätkö näkijät oikeasti jotain,
mutta entä se näkökulma, että kuinka monelle näkijälle menevälle on se pääasia se, että näkijä näkee oikein?
Jos keskustelu itsessään selventää asiakkaalle hänen omia ajatuksiaan sellaisista näkökulmista, mitä hän ei ole tullut ajatelleeksi, eikö se silloin ole hyödyllistä? Jonkinlaista konsulttipalvelua siis.  :coolsmiley:
Hyödyttömämpi on näkijä, joka kertoo sen lottovoiton tulevan huomenna (itse en usko, että kukaan silti edes pystyy näkemään mitään tarkkaa tulevaisuudesta, sillä se on jatkuvassa muutoksessa koko ajan. Se mitä voi aistia on tunnelmia, suuntia ja mahdollisuuksia.), sillä mitä hyötyä tästä sinulle oli? Joka tapauksessa tiedät sen sitten huomenna.  ;)


Minulle muuten joskus eräs näkijä sanoi suoraan, että ei sen silloisen miehen kanssa tule suurempaa juttua. Yritin silti suhdetta, mutta paikkansa tuo piti.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Faery - 17.10.2012 17:27:19
Kiinnostavia ajatuksia Macy! Ja minun mielestäni hyvin tärkeitä kysymyksiä :)

Tässä on myös paljon kysymys siitä, mitä selvännäkijän/ennustajan luo menevä odottaa ja toisaalta myös siitä, mitä "kykyjä" ennustaja/selvännäkijä itse sisällyttää omaan "titteliinsä". Olisikin ihan kiinnostavaa tietää, MITÄ kykyjä täällä ajatellaan sisältyvän noihin nimikkeisiin!

Googletin ihan huvikseni 'termiä' selvännäkö ja sain löysin tällaisen määritelmän:

"Yleiskielessä selvänäkijöiksi kutsutaan myös ennustajia. Todellisuudessa ennustaminen tarkoittaa selvännäkemistä välineiden avulla kuten esimerkiksi tarot-korteilla. Muodollisesti selvänäkeminen on selväaistimisen erikoistapaus, jossa väitetty havaitseminen tapahtuu visuaalisesti."

Jos siis selvännäkijä/ennustaja itse ajattelee, että ennustaminen tai selvännäkeminen on sitä, että hän hallitsee hyvin käyttämänsä menetelmän esimerkiksi kortit, hän tarjoaa asiakkaalle korttien katsomista, jolloin lisäkysymykset lienevät paikallaan. Tarot -kortithan esimerkiksi harvoin kertovat ihmisen menneisyydestä ja nykytilanteesta mitään kovin tarkkaa, onko asiakkaalla lapsia, naimisissa, töissä jne.

Luulen, että näitä "titteleitä" ei ole mitenkään määritelty ja siksi markkinoilla oleva tarjonta on aika villiä. Monet koittavat vain löytää jonkin termin omalle auttamismenetelmälleen. Joukossa on vielä takuuvarmasti muutama markkinahuijari, joka latelee itsestäänselvyyksiä, mutten lähtisi täysin teilaamaan heitäkään. Hyvä ihmistuntija osaa antaa hyviä neuvoja lukemalla 'asiakasta' ja saattaa osua hyvinkin oikeaan, ihan ilman mitään yliluonnollisia kykyjä. Tällainen ennustaja voi olla jopa parempi neuvoja kuin sellainen, jonka 'selvännäkö' ei ole vielä ihan hanskassa.

Ennen kaikkea minäkin peräänkuuluttaisin sitä vastuuta, joka ennustajalla on. Jokainen hänen lausumansa sana voi pahimmassa tapauksessa muovata asiakkaan tulevaisuutta merkittävällä tavalla, riippuen siitä, kuinka syvästi hänen luokseen tullut ihminen hänen puheisiinsa uskoo. Hyvät asiat toki voi sanoa sitä mukaan kuin ne mieleen juolahtavat, mutta suhtautuisin todella epäillen ennustajaan, joka maalailee isolla pensselillä asiakkaalleen onnettomuutta ja koittelemuksia. Vaikka korteissa näyttäisi kuinka synkältä, ennustajan/selvännäkijän tehtävä minusta olisi tarjota toivoa edes jossain muodossa! Sitä häneltä usein itseasiassa haetaan. En siis luottaisi myöskään sellaiseen näkijään, joka pelottelisi ennustamistilanteessa.

Sitten vielä "tulevan ennustamisesta": (oikea) Ennustaminen ainakin minun mielestäni perustuu ajatukseen siitä, että aika ei ole lineaarista. Nykyhetki, tulevaisuus ja menneisyys voivat olla läsnä ennustushetkellä, jos ennustaja osaa liikkua ajan eri ulottuvuuksissa.  En ole ikinä uskonut, että tarkkaa ennustusta voidaan tehdä, saati ennustaa tarkkaa ajankohtaa, jollekin mitä pitäisi tapahtua. Pian --- ei vielä pitkään aikaan ,on varmasti lähinnä totuutta oleva aikajana, jolle asioita uskaltaisi ennustaa. En luottaisi ennustajaan, joka povaisi minulle tapahtumia kuukausien tai edes vuosien tarkkuudella.

Ajattelen, että kaikilla teoilla on vaikutuksensa kaikilla ajan eri tasoilla. Menneisyyttä voi siis tavallaan korjata muuttamalla tulevaisuutta tai nykyhetkeä ja toisin päin. Näkisin siksi, että ennustettaessa ennustaja ottaa näkymän siihen, mitä tapahtuu jos ihminen jatkaa samalla kurssilla. Ihmiset kuitenkin harvemmin niin tekevät, sillä kaikki muuttuu jatkuvasti (ihminen, elinympäristö, muut ihmiset kyseisen ihmisen ympärillä) Voisi sanoa, että kirjoitamme tulevaisuuttamme uusiksi koko ajan! Ennustus on vain yksi mahdollinen polku, jota voisimme seurata. Ei varmaan tässäkään ole turhaa painottaa, että myös ennustajan sanoilla ja teoilla ennustushetkellä on vaikutuksensa siihen, millaiseksi tulevaisuus muodostuu. Hyvä ennustaja painottaa minusta aina valintojen merkitystä.

Suhtaudun itse äärettömän skeptisesti siihen, että ennustukset osuvat AINA oikeaan. Ihmisen oma asenne ennustukseen kuitenkin ratkaisee niin huomattavissa määrin, toteutuuko ennustus vai ei. On hyvin mahdollista, että kaikki mitä jollekulle ennustetaan toteutuu, jos hän uskoo ennustukseen. Alitajunta 'laittaa' ennustuksen tapahtumaan, sillä aina ollessaan kahden vaiheilla, ihminen valitsee tietämättään ennustettua tulevaisuutta tukevan valinnan.

Ennustajilla olisi hyvä olla samanlainen vala kuin lääkäreillä: pitäisi vannoa varjelevansa toivoa ja hyvyyttä viimeiseen asti, kuten lääkärit elämän jatkumista.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Mäntysuopa - 17.10.2012 21:14:44
Faeryn viestistä tuli mieleen, että eiköhän kaikki odota saavansa tietää jotain tulevasta? Ja se tyyppi jota itse kokeilin, käytti apunaan sekä pelikortteja että tarotkortteja ja "näki" kyllä ammatit, avioliitot, lapset ja kaikki. :D Ihmettelin kymmeniä kortteja pöydällä sekä sitä, että pelikortteja vähän plaraamalla kävi ilmi että suhdehan tässä on sen yhden miehen ja minun välille tulossa.  ;D Lisäksi aika selkeitä aikamääriäkin hän "näki".

Uskon kyllä että herkät ja apua hakevat helposti ryhtyvät toteuttamaan ennustajan toteamuksia, sitä enemmän mitä enemmän uskovat "näkijään", mutta sitä en tiedä, kuinka helposti semmoiset lottovoitto- ja parisuhde-ennustukset ovat kenenkään toteutettavissa.  :2funny: "Voitanpa huomenna seitsemän milliä lotossa ja alan suhteilemaan janipetterimikaelin kanssa..." LOL

Runsaasti lie vaihtoehtosaralla ihmisiä jotka vain rahastavat hädänalaisilla ja hyväuskoisilla - tällaisilta on turha perätä mitään vastuuta teoistaan tai sanoistaan.  :(


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Ave^^ - 17.10.2012 21:43:44
Hyvä kysymys mäntysuopa tuo, että kaikki odottavat saavansa tietää jotain tulevaisuudesta? Tossa vähän ennenkin jo mietein sitä tätä lukiessa, että haluaako ennustajalle mennessään tietää mitä juuri jossain tietyssä asiassa tapahtuu vai haluaako sinne mennä saadakseen ohjeistuksia siihen mitä valintoja tekee?

Itse kun mietein, niin en minä lopulta halua tietää mitä tulevaisuudessa tapahtuu, sillä ei ole merkitystä, vaan sillä, että saisin varmuutta siihen, että teen oikeat valinnat. Ja jos ennustajalle menee toiveenaan tietää tulevaisuus, niin ehkä kuitenkin menee väärään paikkaan, sillä ei sellaista voi koskaan mistään saada tietää? Lähinnähän se on sitten sitä, että oletatkin jo kuulevasi ne tietyt saman kaavan asiat, ja sitä bisnes-ennustajat tarjoavat.

Minusta, jos ennustajalle menisin, tulevien lasten määrän yms. luetteleminen vain tuhlaa aikaa sen käsittelemiseltä mikä tässä hetkessä on tärkeää ja sellaista saadessani pettyisin varmasti. Kyllä sen lasten lukumäärän sitten tietää kun ne päivät tulevat eteen, miksi minun se etukäteen pitäisi saada tietää? Eri asia jos aiheeseen liittyy jokin tässä hetkessä tehtävä tärkeä valinta.  :)



Mutta moraalikysymyksessä, olen sillä linjoilla, että auttaakseen toista ei välttämättä tarvitse konkreettisesti tietää mitään tulevaisuudesta. Moraali ja vastuu tulevat esille siinä millä tavalla asiat esittää. En usko, että toista tukeva hieman humpuukiennustus kuitenkaan ketään vahingoittaa, päin vastoin se voi jopa voimistuttaa jota kuta. Se taas, jos alalle ryhtyy vain sen takia, että haluaa itselleen jonkinlaisen statuksen, ollaan jo täysin vääristä syistä liikkeellä. Saman tyyppistä ajatusta kuin faeryllä siis.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Ave^^ - 17.10.2012 21:52:19
Tuli mieleen, että koska visuaalisuus on tarkempaa ja nopeampaa kuin tunto, niin tuleeko selvännäön kautta silloin tarkempia kuvia?

Itse en koskaan näe, vaan tunnen aina kortteja nostaessanikin, niin en lopulta osaa sanoa mitään tuohon selvännäkemiseen. Korttien kautta sitä visuaalisuutta tulee mukaan, kuvia välillä nousee, mutta peruspohja on se tuntemus. Siksi omat ennustukseni ovat aina juuri niitä tunnelmia ja mahdollisuuksia. Tunne on myös niin häilyvä juttu, että helposti tulkitsijana värittää sitä viestiä. Silloin kun tulee vahva tunne, sen tietää, mutta aina ei tule vahvaa, ja silloin on hyvinkin solmussa tuon värittämisen kanssa. Tulkinta voi silloin mennä sitten täysin metsään. On todella vaikea pukea sanoiksi saamansa tunne värittämättä sitä ollenkaan.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Mäntysuopa - 17.10.2012 22:02:47
No jos minä menen näkijälle niin kyllä haluan tietää tulevaa, eri asia on sitten uskonko mitään mitä ne sanoo.  ;D

Joka tapauksessa teen aina oman pääni mukaan sisäisen pakon ajamana eli vaikka kyselisinkin tukea ystäviltä tai "näkijöiltä" eri vaihtoehtojen ja valintojen kanssa, niin eipä se minua paljon hetkauta jos joku sanoo että älä valitse näin vaan noin...

Enpä ole ennen tavannut ketään, joka ei menisi kanavoijalle/ennustajalle/näkijälle jos ei haluaisi nimenomaan tietää tulevaisuuttaan. Tuleeko joskus parempi rahatilanne, tuleeko se romanttinen rakkaustarina, tuleeko lapsia jne. jne. :)


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Ave^^ - 18.10.2012 11:15:18
Enpä ole ennen tavannut ketään, joka ei menisi kanavoijalle/ennustajalle/näkijälle jos ei haluaisi nimenomaan tietää tulevaisuuttaan. Tuleeko joskus parempi rahatilanne, tuleeko se romanttinen rakkaustarina, tuleeko lapsia jne. jne. :)

Kyllä minusta yleisintä ja hyödyllisintä on se, että kysymyksenä on esim. mitä minun pitäisi tehdä tämän ihmissuhteen kanssa tai rahatilanteeni mietityttää minua, mitä tekisin yms. Tuollaisista se halu ylipäänsä kysyä lähtee ainakin minun kohdallani. Haluan saada varmistusta, tukea, näkökulmia elämän valintojeni tueksi. Samalla tapahtuva mahdollinen tulevaisuuden ennuste on toissijainen, sillä sen kuitenkin ottaa tietyllä varauksella vastaan, tärkeintä on lopulta se että annetaan eväitä sen valinnan tekemiseen. Hyvä sessio on minusta ratkaisukeskeinen, ei sellainen että luetellaan lasten määrä, puolison nimi ja kaikkea muuta epärelevanttia. Toki tämä on vain minun kokemukseni ja jos joku ensisijaisesti menee hakemaan tietoa tulevaisuudestaan jota uskoa, niin puhumme ehkä eri asiasta sitten.  :) (Minusta kun lopulta tulevaisuuden etukäteen tietäminen pilaa sen yllätysmomentin  ;) ja muutenkin tykkään uskoa, että itse teen oman tulevaisuuteni omilla valinnoillani.)

Jos haluaa vain kuulla jonkun sanovan kyllä kaikki vielä järjestyy, joka kai on yleisin tai toiseksi yleisin syy soitella ennustajille, niin silloinhan ei ole merkitystä näkeekö näkijä mitään tulevaisuudesta, silloin on ihan toisenlaisesta palvelusta kyse.

Jos taas ihan vain uteliaisuuttaan haluaa tietää kaikki elämänsä tapahtumat jo ennakolta, miksi henkimaailma antaisi näkijälle niistä mitään tietoa, sillä olen siinä käsityksessä kuitenkin, että näkijälle annetaan viesti sellaisista asioista, mitä henkilölle on tällä hetkellä tärkeitä. Jos itsekin nostelen korttia, aistin sieltä aina sellaisia asioita, jotka ovat pinnalla. Mahdotonta sieltä on mitään muuta saada esille. En usko, että edes ennustaja pystyy näkemään käskystä mitä tahansa.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: minzi - 18.10.2012 12:26:44
kyllä itsekkin olen saanu kokea inhottavia asioita vaikka ne ei toteudu/toteutuisi niin kyllä ne josku mielenpäällä käy. Ja minua harmittaa suunnattomasti ..ensinnäki mulle on sanottu että olet ihan väärän miehen kans. Ja mielestäni minulla on hyvä suhde eikä ole käynytkään mielessä miehen vaihto...itkut on pitänyt vääntää ja olin suorastaan järkyttynyt kun on sanottu tämmösiä, ei sun kannattais sitä tehdä,,mikset tee näin ja näin. Meillä jokaisella on se oma valinta ja sen valinnan yli ei mene kukaan. Eikä voi toisen valinnoista syyttää eikä saiverrella. Toki on ihania näkijöitä ja tulkitsijoita joiden luona olen käyny ja saanut jopa voimaa ja energiaa ja tulevaisuuden uskoa heidän kanssa juteltua. Nyt olen vain toivonut asioita ja jos ne toteutuu niin se on ihana ja niille muillekki joille on sanottu ikävästi..tulevaisuus ei ole totta. Meiän ajatteluvoima on niin suuri että me voidaan itse muuttaa tulevaa . Tuo on ainaki mua helpottanut.  :-*


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Mäntysuopa - 25.10.2012 22:05:55
Tuli mieleen tänään sellainen, että jos olisi rutkasti ylimääräistä rahaa, voisi tehdä pienimuotoista empiiristä tutkimusta eri ennustajista. Soittaisi monelle näkijälle ja kysyisi samoja keksittyjä asioita, esim. että saanko hakemani työpaikan (ei olisi hakenut oikeasti mitään) ja tuleeko Timon kanssa suhde (ei olisi ketään Timoa), tuleeko vielä lapsia jne. Sitten näkisi, huomaako kukaan että asiakas huijaa vai alkaisiko tulla liirumlaarumia että nyt ei ura urkene tuossa firmassa mutta alkuvuodesta tulee uusi työpaikka ja että Timon kanssa mennään naimisiin ja lapsia pukkaa...  ;D Vähän veikkaan että kaikilla näkijöillä alkaisi juttu luistaa joka tapauksessa. :)

Testasin tänään yhden suositun 0700-näkijän, tietysti hän sanoi sen mitä halusinkin kuulla. Halusin selvittää, sanooko hän kenties samaa kuin ystävälleni, mutta sitä ei sentään tullut. Kuinkahan paljon puhelinennustajat käyttävät "cold readingia" ym. tekniikoita ja kuinka paljon voikaan päätellä soittajan äänestä, puhetavasta ja äänensävystä?

Olen tässä päivän mittaan miettinyt, kuinka vastuutonta "ennustajan" työ oikeastaan onkaan - netti on täynnä ketjuja, joissa vertaillaan eri näkijöitä ja ihmisrukat ovat aivan koukussa. Useat soittelevat kerran kuussa "luottonäkijälleen", jotkut jopa viidelle eri ennustajalle samoista asioista ja sitten ihmettelevät eri vastauksia, monella on rahavaikeuksia kun on vietetty pikkuisen liikaa aikaa 0700-linjoilla, ja kun ihmiset odottavat ennustusten toteutumista, paljonko menee haaskuun muita mahdollisuuksia sillä välin?  :o  Millä oikeudella kukaan tosiaankaan sanoo täysin tuntemattomille ihmisille, että kyllä on tulossa suhde Timon kanssa, tai että älä hae töitä Lidlistä jne.

Jos johonkin pitäisi luottaa niin ehkä itse kallistuisin kasvokkain tehtävän kanavoinnin puolelle, nuo kalliit puhelinennustajat tuntuvat aivan omituisille. Ja silti jotkut soittelevat niihin vuosia, vaikka ennustukset eivät toteudu tai vaikka kymmenen näkijää sanoo kaksitoista eri ennustusta.  :idiot2:


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Ave^^ - 26.10.2012 11:21:58
Ja kyllähän tältäkin foorumilta löytyy ketjuja ja porukkaa, jotka tekevät pieniä ennustuksia yms. ilmaiseksi tai pienellä vaivanpalkalla. Minulle ainakin tullut heiltä kyselemällä aina hyviä vastauksia. Tuskin se paljon veloittava ennustaja yhtään sen parempi on. Jos siis rahasta on tiukkaa ja haluaa saada jonkinlaisia osviittaa.

Vastuukysymyksessä merkittävää kai on myös se, että jos huomaa asiakkaan tulleen riippuvaiseksi ennustusten saamisesta, niin onko oikein jatkaa veloittamista, vaikka tietää ettei se uuden ennustuksen antaminen yhtään auta tilannetta kuitenkaan enää eteenpäin, asiakas haluaa vain kuulla samat asiat uudestaan ja uudestaan tekemättä itse mitään?


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Kuuhilda - 26.10.2012 12:17:49
Mun mielestä tärkeintä on se, että vastuu on itsellä.
Oikeastaan, oli se asia kuin asia sitten, saatika ennustaja tahi vielä puhelinennustaja...jos sinne lähdet kuulemaan jotain ehdotonta totuutta, ja hakkaat sen kiveen siinä kuullessasi, niin enpä ihmettele jos sitä tuntuu hiukan pettyneeltä.
Kun on Näkijöitä ja "näkijöitä". Paha sitä on tietää varmalleen, mutta omaa intuitiota voi tietty koettaa kuunnella, että miltäs tämä nyt tuntuukaan. Ja sitten se saatu omakohtainen kokemus ko. näkijästä. Jos menee aina pieleen tai tuntuu jotenkin hiertävältä tai ei ole kohdallaan, niin hei, ei sitten.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Mäntysuopa - 28.10.2012 22:50:45
Vastuukysymyksessä merkittävää kai on myös se, että jos huomaa asiakkaan tulleen riippuvaiseksi ennustusten saamisesta, niin onko oikein jatkaa veloittamista, vaikka tietää ettei se uuden ennustuksen antaminen yhtään auta tilannetta kuitenkaan enää eteenpäin, asiakas haluaa vain kuulla samat asiat uudestaan ja uudestaan tekemättä itse mitään?

No, bisnes on bisnestä. Tuskin yrittäjä haluaa asiakkaita pois ajaa? Eihän ne ennustajat mitään virallisia terapeutteja ole, pitää niidenkin elantonsa jostain napata, ja vakiasiakas lie tuottoisin.

Tutkin vähän asiaa, ja jossain joku kirjoitti että jotkut 0700-ennustajat tekisivät töitä myös seksilinjoilla, siksi numerot ovat aika samankaltaisia keskenään.  ??? Vuoron perään siis vastailevat milloin "näkijänä", milloin "läähättäjänä". Tämä ei kovin lisää uskoa ennustajiin...  :o

Itselläni ainakin epätoivon määrä korreloi kaiken maailman kanavointien ja näkijöiden etsimisessä, ja vaikka en oikein enää jaksa uskoakaan kaikkiin ns. henkimaailman juttuihin, olen sortunut etsiskelemään taas esim. kanavoijaa.  ;D

Tähän mennessä on kolme eri näkijää sanonut samat asiat ihmissuhdekiemuroissa. Pistää miettimään, onko asiat totta vai onko kaikilla tapana sanoa se mitä ihminen haluaa kuulla, vai olenko niin läpinäkyvä että minua voi lukea kuin avointa kirjaa ja tarjoan itse sanat suuhun näkijöille.

Ehkä se vastuu tosiaan on itsellä, mihin rahansa ja aikansa laittaa ja mihin uskoo!! Mutta jos on heikko ja vietävissä niin voi hävitä rahaa ja mielenterveyttä, jos esim. jää koukkuun puhelinennustajiin. (Onneksi itsellä ei siis ole tätä tilannetta! :) )

(Viestini ovat sekavia koska olen itsekin sekava enkä tiedä missä mennään ja mihin uskoa...  :2funny: )



Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Ave^^ - 29.10.2012 12:56:46
En ole koskaan soittanut noihin linjoihin, että vaikea sanoa. Enkä tule koskaan soittamaankaan, että ehkä se kertoo jotain mielipiteestäni.  ;)

Ilmaiseksi nostavilta tai kanavoivilta oon kyselly, ja todella tyytyväinen olen ollut saamiini vastauksiin, niissä on aina ollut jotain ajattelemisen aihetta. Messuilla oon välillä käynyt ihan maksavissakin ennustusistunnoissa. Niistä on jäänyt mieleen kyllä yksi, joka nosti korteista ja kysyi multa, että onko tätä asiaa mun elämässä. Vastasin, että ei, koska ei ollut, ja sillä hetkellä aika vahvasti ajattelin, että miksi semmosta nyt tulisikaan. No, se aihe meni ohi, tuli muutamia muita paikkansa pitäviä aiheita. Mutta sitten vähän ajan päästä tää kysytty asia tulikin mun elämääni, vaikken ois koskaan uskonut. Ennustaja siis yritti yhdistää sen asian sillä hetkellä elämässäni olevaan asiaan, johon se ei liittynyt, ja siksi sitä ei puhuttu enempää.
Mutta vaikka kyse ei olisi ennustamisesta, vaan ihmistuntemuksesta, niin jos ennustajalla on näin hyvä ihmistuntemus, että osaa sanoa minusta jotain mitä en itse sillä hetkellä tajua, niin kyllä siinä on pakko olla myös intuitiota mukana. Ja eihän intuition käyttämisessä ennustustilanteessa ole mitään moraalisesti väärää. Ihmistuntemushan perustuu järjen ja intuition yhdistelmään.
Voi toki olla, että kaikki oli vain sattumaa, tai sitten olin vain juuri sellainen kun hän olettaa minun tyyppisten ihmisten olevan. Jaa-a.  :idiot2:

Kyllä minusta ennustajat on ihan mukava ja piristävä lisä tähän maailmaan.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Mäntysuopa - 29.10.2012 16:09:55
Kai ne on piristävä lisä niin kuin moni muukin viihde, en minä sitä kielläkään.  :)

En olisi minäkään uskonut että ikinä soitan 0700-linjaan mutta ystävä ylisti tätä naista semmoisena joka tietää miesasiat ja päätinpä kokeilumielessä pirauttaa. Toiste en rahojani laita moiseen mutta saanpa sanoa ainakin että kokeiltu on! :)

Olen käynyt myös maksullisilla tarot-ennustajilla messuilla, sitten parilla kanavoijalla/meediolla aikoinaan. Yksi oli hyvä. Se edesmennyt meedio jota kaikki myös kehuivat oli minun kohdallani ainakin ihan surkea, erittäin huono kokemus. :( Mutta jos ei muuta niin toimivat nuo ainakin opettavina kokemuksina! (Kunhan ei jää niistä riippuvaiseksi.)

P.S. Tuli vielä mieleen, Ave, että voisiko asia joskus mennä niin päin, että kun ennustaja kysyy asiaa x, onko tätä elämässä ja sitä ei ole, niin se jää kuitenkin asiakkaan alitajuntaan ja tiedostamattaan hän toteuttaa/hankkii sen myöhemmin elämäänsä ja sitten saa sanoa että ohhoh, kyllä se vaan näki?


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Ave^^ - 29.10.2012 16:21:21
Voihan se monen asian kohdalla mennä juu,
mutta tämä asia oli selkeästi sellainen, että ei ollut mitään syytä hankkia sitä elämäänsä,
enkä pahemmin sitä jäänyt miettimäänkään jälkeenpäin.
Lisäksi tulkitsin sen aikoinaan vain huonoksi yritykseksi tulkita sen hetkistä tilannettani.  ::)

Musta lähinnä tuntuu, että oonko muka niin läpinäkyvä, kamalaa?  ;D


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Mäntysuopa - 29.10.2012 20:46:39
Kai huonojakin asioita voi alitajuisesti kiskoa elämäänsä jos joku ne sinne syöttää?

Vastustan kaikkea kai kovasti nyt siksi, koska minulle on ennustettu toiveeni toteutumista, mikä on mahdotonta, ja koska en suurin surminkaan halua ruveta elättelemään toivoa tuntemattomien ihmisten veikkausten perusteella. Olisin hullu jos niin tekisin.  :2funny:


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Yep - 29.10.2012 21:19:30

Vastustan kaikkea kai kovasti nyt siksi, koska minulle on ennustettu toiveeni toteutumista, mikä on mahdotonta, ja koska en suurin surminkaan halua ruveta elättelemään toivoa tuntemattomien ihmisten veikkausten perusteella. Olisin hullu jos niin tekisin.  :2funny:

Hyvin kiteytetty  ;)

Tossa syy, miksi olet sekaisin ja kyseenalaistat näkijöitä.
Haluat jotain ja pelkäät, ettet saa sitä. Kysyt näkijältä ja hän "lupaa" toiveesi täyttyvän. Et uskalla uskoa sitä todeksi, koska mielestäsi toiveesi toteutuminen on mahdotonta. Vika on siis selvännäkijässä...

Miksi ylipäätään kysyt aiheesta, jos jo tiedät sen olevan mahdotonta? Jos se olisikin mahdollista, miksi et salli sitä itsellesi?




Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Kuuhilda - 29.10.2012 21:31:04
Hei eiks ole ihan terveellistä olla vähän hullukin välillä :D


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Mäntysuopa - 29.10.2012 21:33:39
No ei se ihan noin suoraviivaista ole. :D Minulla on takana vuosien erittäin skeptinen kausi ja mitä enemmän luen tiedettä, sitä enemmän kyseenalaistan kaikkea "huuhaata". Välillä tulee näitä kausia että toivoo ja kuvittelee olevan jotain muutakin olemassa kuin vaikkapa vain evoluutio.  :2funny: Mielestäni on tieteellisesti mahdotonta nähdä tulevaan, mutta kuten jo olen sanonut, epätoivoni määrä korreloi suoraan sen kanssa kuinka paljon tukeudun hörhöilyyn... :) Sitä paitsi oletin ennustajien sanovan samanlaisesta aiheesta samaa kuin ystävälleni. Ja kyselin myös koemielessä. Haluaisin nimittäin tietää, millä tekniikalla nämä näkijät toimivat (ei selvinnyt). Onhan se niinkin että jos summamutikassa heittää mitä sattuu, asiakas on tietysti jo alitajuisesti valmis myöntämään kaiken ("joo, onhan se mun paappa jonka näet, sillä oli aina ruskeet housut") koska odottaa että näkijä näkee, niinpä tulee mielen perukoilta haettua juttuun sopiva tapaus ja tyyppi.

Eikä sekään ole niin yksinkertaista että asioiden saamisessa olisi kyse vain sallimisesta. ;) Tuo menee sen teorian puolelle johon en usko.

P.S. Hulluahan sekin on, että haukkuu näkijän jos se lupaa sitä mitä haluaa. :D Yleensähän ihmiset moittivat ennustajia siitä kun ne sanovat kaikkea mitä ei halua kuulla, eikö?! ;) Noh, minulla nyt kuitenkin oli se ennakkoasenne että ne sanovat kaikkea mukavaa vaan, ja kaveripiireissäkin pidetään ns. oikeina näkijöinä semmoisia jotka eivät lupaile unelmien toteutumista.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Ave^^ - 29.10.2012 21:34:15
Kai huonojakin asioita voi alitajuisesti kiskoa elämäänsä jos joku ne sinne syöttää?

Toki voi, mutta tuo asia ei ollut huono, vaan ihan neutraali.  ;)


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Mäntysuopa - 29.10.2012 21:34:28
Hei eiks ole ihan terveellistä olla vähän hullukin välillä :D

No ei välttämättä... :D


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Mäntysuopa - 29.10.2012 21:35:57
Kai huonojakin asioita voi alitajuisesti kiskoa elämäänsä jos joku ne sinne syöttää?

Toki voi, mutta tuo asia ei ollut huono, vaan ihan neutraali.  ;)

Ok, samapa tuo, jotenkin vain tulkitsin viestisi niin että kyseessä olisi ollut joku ikävä juttu. :) Ja voi siis neutraalejakin juttuja kiskoa elämäänsä.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Ave^^ - 29.10.2012 21:50:39
Juu, ymmärrän kyllä tuon, ja monissa tapauksissa on totta.
Tässä tapauksessa vain tuntuu absurdilta ajatella, että jokin ohimenevä heitto, jonka joku joskus on sanonut, eikä sitä sen kummemmin mieti, eikä herätä mitään tunnelatauksia, niin sitä nyt tarkoituksella vetäisi elämäänsä sen takia, että joku on sen joskus sanonut. Parempi selitys on sattuma tai ihmistuntemus yms. Tai sitten olen vain niin ennalta-arvattava.  ;D


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Mäntysuopa - 29.10.2012 21:56:57
Minun tietojeni mukaan ihminen, psyyke ja alitajunta toimii juuri noin. :) Ei siihen tarvita tunnelatauksia.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Ave^^ - 29.10.2012 22:02:50
Tuon mukaan sitten kaikki mitä ikinä kuulet kenenkään mistään tahansa sanovan pitäisi tulla sinun elämääsi osaksi, mutta ei se niinkään mene. Minusta on vähän tekemällä tehtyä, jos nyt koska kyseessä on ennustaja, sen pitäisi sitten tapahtua niin. Eri asia, jos ennustajan sanaa pitää jonkinlaisena absoluuttisena totuutena, mutta kun minulle se tosiaan oli vain ohimenevä heitto.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Mäntysuopa - 29.10.2012 23:30:42
Tuon mukaan sitten kaikki mitä ikinä kuulet kenenkään mistään tahansa sanovan pitäisi tulla sinun elämääsi osaksi, mutta ei se niinkään mene. Minusta on vähän tekemällä tehtyä, jos nyt koska kyseessä on ennustaja, sen pitäisi sitten tapahtua niin. Eri asia, jos ennustajan sanaa pitää jonkinlaisena absoluuttisena totuutena, mutta kun minulle se tosiaan oli vain ohimenevä heitto.

Ei, vaan yritin nimenomaan selittää, että ihminen joka menee ennustajalle on taipuvainen jossain määrin uskomaan ennustamiseen ja siksi on alttiimpi suggestiolle ja sille, että omaksuu ne syötetyt asiat. Ystävillä tai muillahan ei ole samanlaista autoritaarista painoarvoa, heidän ei oleteta "näkevän" mitään. Ennakkoasetelma on siis täysin eri, ja mielesi tietää sen. Se voi olla sinulle ohimenevä heitto tietoisessa mielessä, mutta koska menit ennustajalle, olit alitajuisesti valmis uskomaan, kuulemaan ja etsimään ennustajan latelemat "tiedot". :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Cold_reading



Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Ave^^ - 30.10.2012 01:10:51
Suoraan sanottuna on aivan mahdotonta, että tuo asia olisi tapahtunut noin, tapaukseen liittyvistä muista syistä johtuen. En nyt mitenkään yritä väittää, että tuo sinun esittämäsi asia ei pitäisi paikkansa. Minun tapaukseni ei vain yksinkertaisesti ollut sellainen, eikä sitä tosiaan voi olettaa asioista ja ihmisistä ja ihmisten kokemuksista, joista ei tiedä yhtään mitään, kovinkaan paljoa.
Ensinnäkin, ennustajan sana painaa minulle ihan yhtä paljon kuin kenen tahansa rivikansalaisen, ei ole olemassa mitään ennakkoasetelmaa. Ja asia tapahtui myöhemmin, koska halusin sen silloin tapahtuvan muista syistä, jotka liittyvät täysin muihin asioihin. Ennustajan kommentti oli vain pieni heitto, jossa hän itsekin ajatteli menneensä sivuraiteille. Muistin sen vasta runsaan vuoden jälkeen siitä, kun tuo asia oli tullut elämääni, kun silloin satuin muistelemaan vanhoja ennustuskäyntejä.
Tämä nyt vain on yksi niistä tapauksista, joita ei pysty halkipoikki analysoimaan ja selittämään miksi tuo ennustaja sattui juuri niin silloin sanomaan. Todennäköisimmin se oli sattuma. Tai se voi olla ollut intuitiota.
Jos yhä haluat jatkaa ennakko-oletustesi ylläpitoa, niin enempää en voi enää sanoa. Teoria on mielenkiintoinen, mutta ei sekään sovellu aivan jokaiseen tapaukseen. Mikään teoria ei koskaan aukottomasti sovellu kaikkeen.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Ave^^ - 30.10.2012 12:15:56
Noh, selvennetään nyt sitten paremmalla ajalla näin päivällä.  :)
Olen aika paljon pohtinut oman elämäni tapahtumia ja myös tuota mainitsemaasi asiaa. Hassua on nyt se, että intät tuota sellaisen tapauksen kohdalla, johon se nyt yksinkertaisesti ei sovi, mielestäni sen jo kielsin tarpeeksi monta kertaa. Muihin tapauksiin sitä voi sitten enemmänkin miettiä.

Ennustajalla kuitenkaan ei ole minulle suurempaa ennakkoasetelmaa sen vuoksi, että maailmankuvani on yleisesti spiritualistinen, eikä sellainen, että kun satun juttelemaan henkilön kanssa, joka tituleeraa itseänsä ennustajaksi, että nyt uskoisin hänen olevan jotenkin erilainen kanava niihin kaikkiin muihin mahdollisiin kanaviin tässä maailmassa verrattuna. Ennustajakin on siis vain mahdollinen kanava, ei se välttämättä aina monista syistä johtuen toimi. Nostelen kortteja itse, niistä olen oppinut huomaamaan, että ne voivat toimia, tai ne sitten eivät toimi ollenkaan. Tuttujen kanssa on nosteltu kortteja. Käytän perusintuitiota elämässäni, ihan sellaisissa asioissa, että nyt tuntuu kannattavalta lähteä sinne bussipysäkille, niin ehtisin bussiin. Käytän semmoista tuntumapohjaa kokoajan. Siis kun menen ennustajalle, hänen kohdallaan ei ole enää erityistä asemaa. Nopeasti huomaa myös sen, sujuvatko omat energiat yhteen ennustajan kanssa, siis se määrittää myös paljon sitä, onko ennustuksella mahdollisuutta olla järkevä vai ei. Lisäksi tähän liittyy vielä ketjussa aiemmin mainitsemani asia, että en mene ennustajalle kuulemaan elämäni tulevaisuutta ennalta. En edes halua tietää sitä. Menen sinne juttelemaan sillä hetkellä elämässäni pinnalla olevista asioista.

Olen käyttänyt näitä ennustuskeinoja todella paljon elämässäni, ja on paljon kaikkea mikä ei ole toteutunut ja joitain asioita, mitkä ovat toteutuneet. Koen, että olen omalla tahdollani ja valinnoillani valinnut ne asiat, mitkä haluan toteuttaa elämääni ja mitkä en. Ja kyllä enemmän siinä valinnassa on kyse omasta puntaroinnistani, kuin jonkun tuntemattoman ennustajan sanoista. Enemmän vaikutusta itse asiassa on minulle tärkeiden ihmisten mielipiteillä asiasta.

Luulen, että tätä siis halusit tietää, erilaisia näkökulmia, kun tälle foorumille otit tuon asian esille?  :)
Enkä nyt halua teilata tuota sinun teoriaasi, joka aivan varmasti pitää paikkansa monissa tapauksissa. Vastasin nyt vain omien pohdintojeni, oman maailmankuvani ja omien elämänkokemusteni perusteella.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Mäntysuopa - 11.11.2012 22:47:58
Kävin lyhyen ja mielenkiintoisen keskustelun tieteellisen skeptikkoystäväni kanssa. Hän esitti ajatuksen, jota en liene koskaan miettinyt: jos ennustajat/näkijät oikeasti tietäisivät jotain ennalta, sehän tarkoittaa sitä että kaikkien elämä olisi jonnekin kirjoitettuna valmiiksi ja sieltä voisi vaan lukaista että tuo meinaa tuommoista ja tuo tahtoo sellaista, ja näinhän ei ole, koska kaikkea esim. kuukauden päästä tapahtuvaa tekemistä ei ole ihmisen aivoissa vielä edes syntynyt. Miten kukaan siis voi nähdä sellaista jota ei vielä ole? Ystäväni sanoi haluavansa säilyttää aivojensa itsemääräämisoikeuden; ne päättävät mitä tulevaisuudessa tapahtuu eikä sitä voi tietää kukaan muu.  :)

Hänellä ei ole mitään kokemusta asioista, jotka voisivat horjuttaa tiedeuskoa, ei vaikka kerroin hiljattain kuulemiani kummia asioita, mitä toinen ystävä oli kuullut meediolta (siis meedio tiesi asioita joita ei voi päätellä esim. naaman ilmeistä tai muusta  ;D ).

Nyt minua kiinnostaa, mikä tosiaan on se "paikka", josta näkijät "poimivat" tietoja, ja eikö ennustaminen, korteista katsominen, kanavoiminen ym. ole aivan turhaa, koska viime kädessä jokainen kuitenkin itse päättää mitä tekee, eli kukaan ei voi sitä etukäteen tietää? Mitä jos joku näkisi vaikka minulle puolen vuoden kuluttua uuden työpaikan vaikken ole edes ajatellut hakea? Tulisiko se työ silti? En keksi esimerkkejä mutta toivottavasti ymmärrätte kysymykseni...  :)


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Ave^^ - 12.11.2012 00:16:39
Tuo on hyvä pointti Mäntysuopa, ja siitä pääsenkin taas tuohon omaan lempiajatukseeni, että se hyöty mitä ennustajalta voi saada, ei ole se tulevan tietäminen, vaan omien sillä hetkellä pinnalla olevien asioiden käsittely.  :)

Lienee suurimman osan henkisenkin puolen tallaajista ajatuksena se, että ihminen omilla valinnoillaan luo oman tulevaisuutensa. Eihän ennustajalle menosta mitään hyötyä olisikaan, jos ei voisi muuttaa mitenkään saamaansa ennustetta. Miten itse käsitän ennustamisen tapahtuvan, on se maailman yleisten energioiden aistimista. Koko ajan on läsnä todennäköisyyksiä siitä mitä tietyt asiat voivat aiheuttaa ja mihin tällä hetkellä ollaan menossa. Se kuukaudenkin (varsinkin niin lyhyen ajan päässä) oleva asia on aina jo syntynyt jossain siellä mistä se lähtee liikkeelle. Jokseenkin näin käsitän asian.
Itse kun nostan korttia, saan aistimuksia. Pystyn nostamaan myös itselleni, itse asiassa korttien kautta on helpompi kuunnella sitä sisäistä itseään, kun niiden kautta keskittyy helpommin. Se mikä sitä usein häiritsee, on se, että toivon ja haluan kovasti jotain ja yritän saada sen nousemaan korteista. Siksi monesti homma menee hyödyttömäksi. Viestejä saan silti, se on usein sama lyhyt pätkä aina joka nostokerralla, eikä se suostu aina avautumaan enempää. Mutta erotan sen, se tulee jollain tapaa erilaisena viestinä, vahvana tunteena. Ne ovat neuvoja, eikä niitä tarvitse noudattaa, mutta jos kuuntelee itseään ja mitä haluaa, ne ovat olleet niitä mitä kannattaa noudattaa. Ovat seuranneet itse asiassa mukana itsepintaisesti niin kauan kunnes olen ottanut ne tosissani. Tämä on sitä itsensä kuuntelemista, mutta sanottakoon vielä, että joskus on tullut pienehköjä välähdyksiä myös tapahtuvista asioista jollain tasolla. Ne eivät koskaan ole selviä, mutta niissä on läsnä aina se tunne, että se tulee tietona, jonka vain tiedän. Sanoisin, että se on sekoitus luonnonvaistoa ja järkeä, siis intuitiota. Eläimilläkin on luonnon vaistot, miksei siis ihmisilläkin?  :)


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Mäntysuopa - 12.11.2012 10:46:41
Miksi suurin osa ihmisistä (tälläkin palstalla) sitten kysyy nimenomaan tulevaa; näkyykö työtä, lapsia. parisuhdetta.. jne?  :o Ja entä sitten se, jos ennustaja sanoo että et saa tuota hakemaasi työpaikkaa - miten siihen enää voi itse vaikuttaa? Joka tapauksessa työnsaanti on työnantajasta kiinni, ei haastatteluiden ym. jälkeen enää ihmisestä itsestään kiinni. Ja mistä näkijät saavat sen tiedon, jos vaikka työnantaja ei ole vielä edes tehnyt päätöstä siitä kenet ottaa? Mikä on se "tietopankki", ja miten se yhdistetään siihen että ennustuksia voi itse muuttaa??!!

Minulla oli nuorempana useita vahvoja ennaltatietämiskokemuksia (ei muille, vain omissa asioissa), mutta olen silti menettänyt uskoa näihin asioihin, ja ainakaan en osaa uskoa että joku näkisi jotain toisille...

Vaikeita asioita kun ei ole todisteita, ei mitään että katso googlesta ja totuus on tässä!  :2funny:

(Ja vielä, kyllähän ennustajien pitäisi tietää sitten, että asioita voi muuttaa ja tulevaa ei voi kokonaan kukaan tietää, mutta nepäs latovatkin aina tiukkaa faktaa että joo eksä ottaa vielä yhteyttä, saat hakemasi työn, tulee vielä yksi poikalapsi ym. Eikö tämä sitten ole sitä vastuuttomuutta juuri?)


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Eklektikko - 12.11.2012 11:42:30
Aika on ulottuvuus, ei lineaarinen. Fyysiseen kehoon inkarnoituneina olemme pakotetut kokemaan sen lineaarisena, mutta kyseessä on harha. Ja tämän että aika on ulottuvuus eikä lineaarinen, tunnustaa myös ns. kova tiede, eli asiaan ei pitäisi  olla paatuneimmallakaan skeptikolla mitään sanomista.

Ehkä selvänäkökykyä voisi kuvailla sillä ajatuksella, että selvänäkijöillä on kyky irrottautua hetkellisesti ajan kokemisesta lineaarisena jatkumona ja vilkaista aika-ulottuvuudessa toiseen kohtaan, esimerkiksi sellaiseen johon asiakas pyytää vilkaisemaan.

Mutta silloin täytyy muistaa selvänäkijän ikään kuin katsovan pientä rajattua kohtaa aika-ulottuvuudessa ikään kuin avaimenreiästä: Hän näkee asian jota haluaa katsoa ja sekin on vain yksi niistä monista potentiaaleista, joiden suuntaan kyseinen asia voi kehittyä. Ja sen lisäksi että hän näkee vain yhden potentiaalin monista, hän näkee asian myöskin rajattuna - juurikin kuin avaimenreiästä kurkistamalla - jolloin sen 'ympärillä' olevat syy-seuraussuhteet yms. saattavat jäädä näkemättä.

Tämä on ehkä paras selvänäkemisestä kuulemani selitys, peräisin (anteeksi nyt taas) Kryon-kanavoinneista. Siellä myös annettiin esimerkki tuosta 'avaimenreiän' läpi katsomisen jutusta: Selvänäkijä voi esimerkiksi nähdä hirmuisen usean auton ketjukolarikasan moottoritiellä kun katsoo tulevaisuuteen. Se, mitä häneltä sitten kuitenkin jäi näkemättä oli, että tukkiessaan liikenteen tämä yksi kolari jonka hän näki, esti toista vielä pahempaa katastrofia tapahtumasta. Ja tämän vuoksi siitä, mitä näkee tulevasta ei pidä tehdä suurisuuntaisia päätelmiä siitä, oliko nähty lopulta 'hyvä' vai 'paha' tapahtuma.

Asia joka näyttää avaimenreiästä katsottuna pahalta, voikin olla suuren mittakaavan kannalta myönteinen.

Ja koska katsotaan vain potentiaaleja, niin kun ihminen katsoo jotain toiselle ihmiselle tapahtuu seuraavaa: Hän näkee, samalla tavoin kuin yllä, yhden potentiaalin kysyjän monista tulevista  potentiaaleista, mutta ei sitä ympäröiviä asioita tai syy-seuraussuhteita välttämättä kovin laajalti. Ja jos kysyjän toiveet/halut/kanssaluominen muuttuvat sen päivän jälkeen kun hän jotakin kysyi, muuttuvat hänen tulevaisuutensa potentiaalit tietenkin sitten myös.

Ihmiset kysyvät tulevia koska ovat ihmisiä: Lineaarisessa ajassa eläminen, se ettei tiedä mitä seuraavaksi tässä mahdollisesti vaaralliseksikiin koetussa maailmassa tapahtuu, on saanut ihmisen kautta aikojen utelemaan tulevaa erilaisin keinoin jotta voisi siihen sitten valmistautua.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Ave^^ - 12.11.2012 11:50:41
Nuo kysymyksethän tarkoittavat (tai ainakin niin olen kääntänyt ne, kun minulta on kysytty), että se kysytty asia on sillä hetkellä kysyjän elämässä pohtimisen aiheena. Itse ainakin näen harvemmin mitään suoraa faktaa, eikä sellaista ole annettu minullekaan niissä eniten ajattelua antaneissa vastauksissa. Vastauksena tulee jotakin sellaista, mitä tällä hetkellä on kysyjällä elämässä pinnalla.

Vastuullinen ennustaja mielestäni ei latele negatiivisia ennustuksia pöytään, ilman että keskittyy niihin rakentavasti ja tuo esille selviytymis(yms.)mahdollisuuksia tilanteesta.

Eri asia sitten on sellainen viihdekulttuuri, jossa hämyisessä teltassa istuu povaaja, joka latelee faktaa pöytään, "tapaat tumman komean miehen" jne.  ;D Minusta tämä jakautuu kahtia ainakin siinä mielessä, että osa ennustajista (pikemminkin viihdetaiteilijoista siis) tarjoaa viihdepalvelua, joka taas vesittyy sillä jos aletaan puhumaan filosofisia. Sillä viihdehän menee pilalle, jos se ei oikeasti ole silmänkääntötemppu. Ja tämä palvelu on taas jotain ihan muutan kuin se mistä itse puhun.  :) Joskus silti voi aistimuksenakin tulla jokin fakta kirkkaana mieleen, mutta oma mielipiteeni on, että mitä enemmän pelkästään kuivaa faktaa ennustaja latelee, sitä hyödyttömämpi tilanne on ainakin minulle.

Tietopankki? Miksei vaistoa, aistimista, intuitiota voisi yhdistää siihen, että ennustusta voi muuttaa? Ennustaja aistii, mitä tällä hetkellä energioissa on, ja antaa neuvoja, keskustelee asiasta. Syy mennä ennustajalle on monesti se, että kun itse on pohtinut asiaa ympäri ämpäri, ei enää ole selvillä oikein mistään, ja joku muu pystyy helpommin tällöin saamaan kosketuksen siihen miten energiat ovat sillä hetkellä. Mutta ei niihinkään aina välttämättä pääse käsiksi, siksi koskaan ei vastuullisenkaan ennustajan puheita kannata ottaa täysin absoluuttisena totuutena. Voi olla, että esimerkiksi omat suojaukset ovat huomaamatta niin vahvat, ettei ennustaja pääse energioihin kiinni tai aihe jollain tapaa koskettaa ennustajaa niin ettei hän saa selkeää tuntumaa, tai mitä muuta vain.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Mäntysuopa - 12.11.2012 11:59:27
Eklektikko, avaimenreikävertaus on hyvä ja tuli mieleen hauska mielikuva, miten joku katsoo avaimenreiästä ulos ja näkee vain jonkin tumman, ison möhkäleen joka näyttää pahalta, mutta kun avaa oven ja katsoo koko kuvaa, siellä onkin hyvä ystävä tulossa käymään.  ;D Eli ei sittenkään paha kun katsoo laajemmin.. :)

Aven näkökulma taas eroaa niin paljon siitä mitä olen esim. ystävien kanssa puhunut, että en oikein osaa ottaa kantaa... Minusta harva ajattelee noin kuin Ave. Ja monella on kuitenkin ihan tunnetuista ja varteenotettavista näkijöistä noita kokemuksia että "povataan tummaa miestä ja rakkautta ensi keväänä" yms.  ;D Tai sitten povataan työttömyyttä ja avioeroa... Eli viihteen puolelle menee sitten vähän kaikki näkijät.  :(



Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Ave^^ - 12.11.2012 12:00:36
Lisäyksenä muuten, seuraan myös omaa vaistoani siinä keneltä kysyn jos kysyn ennustuksia. Joiden henkilöiden kohdalla on tullut vain sellainen tunne, että en halua, että tämä ihminen tulee sekoittamaan energioitani. Ehkä siinä on kyse vain sitten yhteensopimattomista energioista (tai jonkun maailmanloppumaalarin mielestä voisi sanoa vaikka, että pimeistä energioista tämän ennustajan puolelta), ehkä ensimmäistä yleensä, joskus kai voi olla jälkimmäistäkin tai että ennustajalla on vain silloin huono päivä.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Ave^^ - 12.11.2012 12:02:37
No, jos ihan rehellisiä ollaan, minusta monet (varsinkin nyt tämä 0700-linja yms.) ennustajat ovat vain viihdettä.  ::)


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Mäntysuopa - 12.11.2012 12:06:13
Olen samaa mieltä 0700:sta mutta en tarkoittanut vain niitä. (Tosin olen kuullut yhdestä 0700-ennustajasta hämmästyttäviä kokemuksia, että se näkee asioita oikein, tietää jne. mutta en tiedä uskoako vai ei. Siis luotan ystäväni kertomaan mutta en tiedä luotanko kykyyn. :) )

Minusta myös Hengen ja Tiedon messuilla olevat näkijät ja tarot-tulkitsijat menevät viihteen puolelle. Lisäksi kuulin tutulta, miten hän oli jonain vuonna messuilla seisonut yhden pöydän lähellä, jossa näkijät olivat tauolla ja sermin takana naureskelivat, mitä kaikkea ihmisille voi syöttää ja täydestä menee.  :o


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Ave^^ - 12.11.2012 12:13:15
En ole käynyt paljon veloittavilla tunnetuilla ennustajilla, joten en tiedä mikä heidän tyylinsä on puhua, siksi en pahemmin voi kommentoida heitä.

Mieleen nousee kuitenkin se, että jos ennustuksia tekee saadakseen niistä rahaa, on pakko jollain tapaa mukautua siihen mitä yleisö haluaa kuulla. Siis useinmiten nyt halutaan kuulla milloin se prinssi valkealla ratsullaan saapuu yms., se on raflaavaa. Se ei vielä tarkoita sitä, ettei näkijä siellä puheen takana johdattelisi sessiota asiakasta auttavaan suuntaan, hän on vain naamioinut puheensa halutun kuuloiseksi. Hyvä näkijä sitten osaisi huomata jokaisesta asiakkaasta sen, millä tyylillä kukakin ennustuksensa haluaa. Mutta en tiedä, ollaanko tuohon samaan tiettyyn tyyliin vain niin juurruttu, että sitä aina ensimmäisenä kaupataan.



Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Ave^^ - 12.11.2012 12:15:22
Minusta myös Hengen ja Tiedon messuilla olevat näkijät ja tarot-tulkitsijat menevät viihteen puolelle. Lisäksi kuulin tutulta, miten hän oli jonain vuonna messuilla seisonut yhden pöydän lähellä, jossa näkijät olivat tauolla ja sermin takana naureskelivat, mitä kaikkea ihmisille voi syöttää ja täydestä menee.  :o

Ihanko totta? No, siinä sitä vastuutonta puolta sitten.
Tämä ennustaminen on arka asia sen takia, että ihmiset kyselevät hyvinkin herkistä asioista. Kyllä silloin tärkein motiivi pitäisi olla halu auttaa.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Indium - 18.11.2012 11:54:03
Kysymys: Miksei ketjussa ole puhuttu ennustavan astrologin vastuusta? Kuuluuko mielestänne tähän aihepiiriin ylipäätään?  :coolsmiley:


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Vagabond - 18.11.2012 16:33:53
Mun mielestä nykyään on se ongelma, kun "ennustajista" puhutaan, että se on jo niin yleistä ja hyväksyttyä. Se on lisännyt
huomattavasti rahastajien määrää, kun enään ei ketään polteta roviolla, kirjaimellisesti eikä kuvaannollisesti. Ennen aikaan
aidot selvänäkijät todella halusivat auttaa ja tehdä sitä työtä, jos ajatellaan sitä aikaa kun moinen ei ollut niin yleisesti
hyväksyttyä kun nykyään. Tietyllä tavalla mieleen tulee jopa että nykyään on niin lisääntynyt sellanen tekohenkevä ilmapiiri,
ja lähes kaikki puhuu sellasesta tietoisuuden noususta tms. Välillä tuntuu että kyse ei ole muusta kun siitä että kun näitä
henkimaailman juttuja tuputetaan vähän joka tuutista, niin ihmiset on yksinkertaisesti jo "tottuneet" näihin juttuihin.

Pistää miettimään että jos kerran tämä henkisyys on oikeasti lisääntymässä ja maapallon "värähtelytaso" mikälie on nousemassa
niin miksi sitten ihmisten häikäilemätön hyväksikäyttö vaan tuntuu lisääntyvän? Eihän tämmösiä talouskriisejäkään olisi jos
maailma olis niin henkevä nykyään kun annetaan ymmärtää.

Ehkä moni tämmöinen ei niin vilpittömin aikein liikkeellä oleva on huomannut että alkaa olla jo jonkinlainen trendi käydä
tai soittaa selvänäkijälle että ovat ns. luoneet tarjontaa lisääntyneen kysynnän vuoksi... Itsestä ainakin tuntuu että suuri osa
on vain kohtuu taitavia psykologeja, mutta saavat harjoittaa sitä ilman virallista lupaa tuota kautta. Kun tosiaan ihan kuka
tahansa saa toimia selvänäkijänä, eihän sitä kukaan valvo. Sitten jos joku alkaa kiukutella kun ei ennusteet pitäneetkään
paikkansa niin voidaan kuitata että "no viihdettähän tämä vain on".

Tuommoisia ns. vanhanajan aitoija näkijöitä on vaikea löytää tänäpäivänä.

Se on myös lisääntynyt että ihmiset käyvät tai soittavat eri näkijöille ihan liian tiuhaan. Äitini esimerkiksi kävi eräällä todella
hyvällä selvänäkijällä melki 20 vuotta sitten, ja eräskin asia kävi toteen vasta n.3 vuotta sitten. Vieläkin on pari asiaa jotka eivät
ole (vielä) toteutuneet. Tähän mennessä on siis melki kaikki pitänyt paikkansa. Osittain tuo on tietysti tämänpäivän
näkijöidenkin syytä, aika usein annetaan joku aikaväli että "joo kahden vuoden sisällä sä meet naimisiin". Yksi asia
on myös jäänyt mieleeni kun tuo ko. näkijä oli jollekin äitini tutulle sanonut heti että "sulle en kato mitään". Nykyään
en ole kertaakaan mistään lukenut että joku näkijä olisi kieltäytynyt, kyllä niille aina raha kelpaa. Aina sitä nyt vaikka
hatusta heittää sen muutaman kympin edestä...

Itse olen kyllä syyllistynyt tuohon "tiuhaan" kysymiseen myös, mutta toisaalta on ollut mielenkiintoista että kaksi eri näkijää
on esim. kuvaillut sielunkumppanini ulkonäön ja muita piirteitä lähes identtisesti. Toki, jos skeptisesti ajatellaan niin varmaan
kuvaukseen sopivia ihmisiä on tässäkin kaupungissa satoja... Mutta niin moni asia kuvailtiin samoin tavoin että laittoi
miettimään.

Ihmissuhdejutuista tuli vielä mieleen että toisinaan näkijät saattavat erehtyä myös henkilöstä. Saatetaan luulla että esim. exä
ottaa yhteyttä, tai muuta vastaavaa, mutta henkilö onkin ihan eri mitä luullaan. Minulle kävi niin että eräs luotettavaksi
kokemani selvänäkijä oli "ihan varma" että eräs ihastukseni on "se oikea". Odotukset oli niin korkealla että sitten kun asia
varmistui ihan toiseen suuntaan niin pettymys oli todella kova...lievästi ilmaistuna.

Tuo on myös totta että toisinaan vaikuttaa että omat ajatukset ja odotukset määrää mitä näkijä aistii. Jos esim. pyydät ystäväsi
kysymään näkijältä jotain itseesi liittyen, se suodattuu sen mukaan mitä ko. henkilö sinusta ajattelee. Kokemusta on. Onhan
sekin toki yliluonnollista että osaa lukea toisen ajatukset, mutta toisaalta se vie uskottavuutta mitä tulevan tietämiseen tulee,
jos selvänäkijät vain aistivat mitä kukakin ajattelee. Ja mistäs he itsekään tietävät että onko kysymyksessä sinun odotukset vai
tuleva tapahtuma, tai joskus ehkä vain heidän oma mielikuvitus.   

Se on myös hyvä pohdinnan aihe että jos lähdetään siitä että tulevaa pystyy tietämään, niin paljonko asioihin sitten vaikuttaa
sen tietäminen? Eli esim. minulle on sanottu että varmasti se minulle oikea tulee elämääni (jos on tarkoitettu). No entäs jos
luotan siihen ihan liikaa enkä tee asian eteen mitään? Kun taas jos en tietäisi sitä ja kulkisin joka paikassa ns. "haku päällä".
Tai tuo että katson että "juu eipäs muuten ollukkaan sen ja sen väriset hiukset" ja tavallaan ummistan silmäni muilta, ja
käykin niin että kuvaus ei pitänytkään paikkaansa tms. Jospa onkin niin että koko kuvaus onkin vain minun toive eikä
sinänsä "totta"?

Saa sitten vaahdota että ei "se ja se" mitään tiennyt. Onko sitten kysymyksessä joku ihme tarve että saa sormella osottaa
jotakuta? Voin kuvitella että on monta muutakin jotka ottaa nämä selvänäkijöiden jutut vähän liiankin tosissaan ja siitä
tuo hyvä kysymys tuleekin tuosta vastuusta. Tuntee itsensä toisaalta aika hölmöksi kun uskoo niin kympillä, ja sehän
aika useasti onkin niin että sitähän todellisuudessa suuttuu itselleen kun kuitenkin ymmärtää että itse on vastuussa.

Ja sitte vielä se että moni on tosiaan maksanut monta kymppiä siitä että joku satuilee puoli tuntia ja naureskelee kavereiden
kanssa jälkeenpäin kahvipöydässä. Äärettömän julmaa, oli "asiakas" sitten millä mielellä tahansa liikkeellä.

Et loppuviimeksi herääkin kysymys että onko sittenki selkeempää kun ei anna selvänäkijöiden puheiden sotkottaa ajatuksia
ja eritoten odotuksia. 


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Ave^^ - 18.11.2012 20:40:14

Et loppuviimeksi herääkin kysymys että onko sittenki selkeempää kun ei anna selvänäkijöiden puheiden sotkottaa ajatuksia
ja eritoten odotuksia. 


Eihän se (nykymaailmassa) ole järkevää ulkoistaa omaa ajatteluaan kenellekään, siis pitää kenenkään sanaa omaa elämäänsä absoluuttisesti määräävänä.
Oon ollut aina hyvin skeptinen rahaa pyytävien ennustajien suhteen, ja siksi ensimmäinen suhtautumistapani on aina suhtautua niihin viihteenä. Kun ei mulla ole mitään mahdollisuutta määritelläkään etukäteen, millainen tulkitsija/kanavoija kukakin on. Mutta joskus keskustelussa/viestissä nousee esille jotain mikä herättää minussa jotakin, ja kyllä silloin alan ajatella sitä asiaa enemmänkin ihan itse. Ei näissä asioissa minusta voi sanoa, että ennustajiin kannattaa aina suhtautua näin ja näin, vaan ihan tilanteen mukaan.



Vaikka kaikilla täällä varmasti on jokin käsitys siitä, että aistiminen on epävarmaa ja siihen vaikuttavat kaikenlaiset asiat toiveista ties mihin, niin heitetään tähän yksi oma esimerkki, mikä eilen tuli mieleen: nostelin siis korttia kaverilleni (joka ei silloin vielä kauhean tuttu ollut, olimme vasta tutustuneet, en esim. tiennyt hänen sukulaissuhteistaan mitään) ja ainut vahva intuition väläys mikä minulle nousi, oli kesä-sukujuhlat-nuori nainen. Toki tykkäsin romantisoida asiaa, ja heittelin ilmoille, että ehkä siellä sukujuhlissa vierailee joku vanha tuttu jne. Mutta todennäköisemmin kyse oli pikkusiskosta, sillä hänen ylioppilasjuhlat ne olivat. No, minulla ei olekaan kehittyneitä taitoja, saan vain välähdyksiä asioista. Ja jos ne välähdykset ovat jotain tuon yllä olevan kaltaista, niin mitä hyötyä niistä sitten mahdolliselle asiakkaalle edes on?  ;D Mutta joskus ne ovat jotain muuta, ja ehkä, jos ihmiselle ei ole mitään tärkeää nousemassa, ei mitään välähdäkään, kuin korkeintaan jotain tuollaista. Tuli eilen mietittyä ja hymähdettyä tälle, niin halusin sitten tännekin jakaa kun keskustelua aiheesta on ilmassa.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Vagabond - 18.11.2012 21:30:55
Aika hassu juttu... En edes muista koska olisin viimeksi ollut missään juhlissa, niin viime kesänä olin
siskontytön rippijuhlissa. Täs nyt taas herää tämä ainainen kysymys että onko tämän tyyppiset jutut
siis sellasia että oikeen etsimällä etsin yhteensattumia, vai miten näitä tulee omalle kohdalle koko ajan.

Enkelikorteistakin otin viimeksi ensimmäisenä kortin "yhteensattumat". Niitä nostelen ehkä kerran
kuukaudessa tai kahdessa ja melkein joka kerta tulee samainen kortti että pitäis kiinnittää noihin
yhteensattumiin huomiota. Ja sekotan pakan aina ennen ja jälkeen.

Tai ehkä mä oon liian tarkkaavainen ja yhdistelen vaikka mitä asioita päässäni.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Macy - 08.12.2012 04:44:02
Kiva nähdä, että tähän on tullut näihin paljon vastauksia :)

Olen nyt pohtinut mistä johtuu, että ennustus muuttuu matkan varrella? Käyt/soitat kahdesti samalle näkijälle ja ensimmäisellä kerralla se sanoo tietystä asiasta/ihmisestä ja siihen liittyvästä tulevasta yhtä ja muutaman kuukauden kuluttua ihan toista. Onko muille käynyt näin?


Kun täällä nyt näkyy olevan sellaisiakin, jotka itsekin korteista katsoo, niin miten/kuinka tarkkaan tulevaisuus näkyy taroteista? Ja voiko käydä esimerkiksi niin, että kortit näyttää jotakin, mutta näkijä tulkitsee ne väärin?


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Indium - 08.12.2012 12:57:04
Hassua, että minun kysymykseni herätti keskustelua toisessa ketjussa, eikä tässä. No, tärkeintä että jossain kuitenkin :)

Macy, luulisin että ennustus muuttuu koska sinun omat valinnat (ja muidenkin asiaan liittyvien henkilöiden) mitä olet noiden kuukausien aikana tehnyt vaikuttavat siihen, mikä on potentiaalinen lopputulos.

Ja toki välinettään voi käyttää ja tulkita väärin. Itsekin olen (kaverin) tarot-pakkaa hypistellyt saamatta yhden yhtä todellista oivallusta. Siinä kohtaa olisi ollut tosi väärää nostaa kortti jollekin toiselle ja sanoa että pääset vaikka hevosvaunuretkelle kun nous vaunut. Mutta se, että se on väärää, ei tarkoita etteikö joku urpo koittaisi niin tehdä vaikka rahasta. Tai miksei tietämättäänkin tekisi. Eipä ennustamistyötä valvo kuin puskaradio.
Sitten on vielä eräät itse saamani tulkinnat, selvästi jotain muuta kuin puolueettomuuteen pyrkivää katselua. Onneksi asiat todella voi päättää itse.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Macy - 08.12.2012 15:03:36
Mutta, jos nyt otetaan esimerkiksi, vaikka lapsiasia. Selvänäkijä sanoo sinulle, että tulet saamaan 2 lasta. Soitat muutaman kuukauden päästä uudelleen ja sama näkijä sanookin, että et tule saamaan lapsia.

Tai sinulle sanotaan, että ystävä, jonka kanssa on ollut välit poikki ottaa sinuun yhteyttä vielä tämän vuoden puolella, mutta myöhemmin sanookin, että mitään ei yhteydenottoa ei ole näkyvissä?? 

Miten voi tolla tavalla aivan selvät konkreettiset jutut muuttua?


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Indium - 08.12.2012 15:14:49
Olettaen että näkijä todella jotain näkee, paras arvaukseni on tämä: Ystävälle voi olla käynyt jotain, mikä tekee hänen yhteydenotostaan vähemmän potentiaalista. Noh, jäljellä on yhä se vaihtoehto, että itse kokeilee yhteydenottoa. :)

Joku joskus sanoi minulle, että sillä hetkellä näytti etten olisi saamassa lapsia, mutta että voin päätöksilläni vaikuttaa asiaan. No, juuri silloin olin kyllä sellaisen miehen kanssa, joka jahkasi kaikkea - ja jääräpäisesti yritin pysyä suhteessa. Varmaan siinä olisi jahkattu vaikka kuinka jos minä olisin suostunut siihen. Se suhde on päättynyt, sen jälkeen en ole mitään lapsinäkökulmia keneltäkään pyyytänyt. Tulkoon jos tulee :)


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Macy - 08.12.2012 15:22:27
Eli siis toisin sanoen ennustukset ovat jossittelua?

"Näin ja näin tapahtuu, JOS.... tai voi olla tapahtumatta, JOS...."

Minäkin voisin siis ruveta ennustamaan ilman minkäänlaisia lahjoja/taitoja ja myöhemmin perustella vääriä ennusteita sillä, että "ihmisellä on vapaa tahto ja tilanteet ovat nyt muuttuneet" tai "silloin se näytti siltä"? :)


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Macy - 08.12.2012 15:44:11
Hyvä esimerkki tuohon on muuten viimeisin selvänäkijä, jolla kävin ja, joka kommentoi nykyistä suhdettani. Hän sanoi, että tämä suhde on vahvistumassa ja hän ei näe muita, joiden kanssa saan vakavan suhteen. Että tässä se on. Sanoinkin siihen sitten, että itseasiassa olen epäröinyt tämän suhteen kanssa ja en tiedä mitä tekisin. Näkijä alkoi selittämään miten minun on kuunneltava sydäntäni, mutta loppuviimeksihän itse teen ratkaisut ja minulla on vapaa tahto (itsestäänselvyys).

Eihän hän silloin mitään nähnyt, että tuon miehen kanssa TULEE vakava suhde vaan, että tuon kanssa VOISI EHKÄ TULLAKIN vakava suhde. Ei silloin voi painottaa, että jotain TULEE tapahtumaan.

Vai olenko väärässä?


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Indium - 11.12.2012 23:07:14
Niin juuri, minun mielestäni ei saisi sanoa/antaa ymmärtää, että jotain aivan varmasti ja tähtiin kirjoitettuna tulee nyt käymään. Erityisen vaarallista tämä on kun nähdään jotain uhkia. Hyviä asioita koskevien ennustusten tulos on parhaimmillaan se, että ihminen alkaa itse tehdä töitä että niin todella kävisi, ja mitäs se sitten kamalasti enää haittaa  ::) mutta ennustusten vuoksi pelkääminen (varsinkin jos ei ole korostettu, että oma tahto ratkaisee!) on niin h**vetin turhaa. Niissäkin tapauksissa ihminen kun voi alkaa ihan itse ajaa itseään siihen huonoon suuntaan.  :-\

Itselleni kerrottiin joskus, että tiettyyn päivään mennessä tulee ero nykyisestäni - tämä oli syntymäkarttojen ja transiittien perusteella. No eipä tullut, yhä ollaan yhdessä ja suhde senkun paranee. :P


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Ave^^ - 12.12.2012 00:24:04
Minusta siinä ajatuksessa, että ennustuksissa ei olisi mitään järkeä jos ihmisellä kuitenkin on oma vapaa tahto, on jotain hyvin absurdia. En haluaisi mennä kuulemaan keneltäkään satavarmoja totuuksia elämästäni, että näin nyt vain tulee käymään, turha valittaa meiningillä. Kyllä se tulevaisuus on kokoajan muutoksessa, ja siihen on mahdollista itse vaikuttaa. Hienoa on se, että joku voi auttaa sinua miettimään, mitä valintasi voivat aiheuttaa tai mihin elämäsi on tällä hetkellä menossa. Sillä näitä tosiaan ei itse kuin vettä vaan tiedä, niin oudolta kuin se kuulostaakin. On niin paljon haluja ja pelkoja, jotka estävät sen sisäisen äänen kuuntelemista. Sanon taas uudelleen, että konsultointia se on, ei korkeimman oikeuden tuomioistuin.  ;)


Joku kysyi mitä korteissa näkyy. Itselläni saan jossain kohtaa voimakkaan tunteen, jolloin tiedän, että tämä tunne on merkityksellinen. Se onkin se ainut, mikä on varmaa. Toinen asia on tulkita, mitä se tunne tarkoittaa. Voin saada ja saankin joitain välähdyksiä asioista, mitä tunteeseen/sen tilanteeseen liittyy, esimerkiksi vaikka konkreettisesti että on lunta, tai tilanteessa on läsnä joitain henkilöitä tai mitä yksittäistä vain. Mutta yhteen nivominen on hyvin vaikeaa. Voi olla, että se johtuu siitä etten ole ammattilainen ja taitoni eivät ole kehittyneet. Hankalinta on se, että tunteen tultua tiedän varmasti, että tässä on jotain merkittävää, mutta ihminen tietenkin haluaa kuulla jonkin tulkinnan ja minun on sitten pakko jotenkin yrittää suoltaa se tunne ulos sanoiksi, jolloin en aina osaa tehdä sitä oikein. Itselle nostaessa tämä on helpompaa, sillä jo se tunne viestii paljon. Tuon tunteen olen oppinut tunnistamaan paikkansapitäväksi siitä, että jokainen sillä tavalla itselle noussut ennustus on toteutunut. Mutta ei niitä tunteita aina nouse, jos ei ole mitään merkittävää mitä ihmisen pitäisi kuulla.


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Indium - 12.12.2012 00:44:51
Hienoa on se, että joku voi auttaa sinua miettimään, mitä valintasi voivat aiheuttaa tai mihin elämäsi on tällä hetkellä menossa. Sillä näitä tosiaan ei itse kuin vettä vaan tiedä, niin oudolta kuin se kuulostaakin. On niin paljon haluja ja pelkoja, jotka estävät sen sisäisen äänen kuuntelemista. Sanon taas uudelleen, että konsultointia se on, ei korkeimman oikeuden tuomioistuin.  ;)

Jep.
Onhan psykologillakin käynti pitkälti sitä, että ihminen kertoo ongelmansa, ja lopulta huomaa kertovansa myös omat ratkaisunsa niihin, kun toinen avittelee ammattitaidollaan ja herkkyydellään.

Mitä väläyksiin tms. tulee, niin on minullakin ollut useita pikku enneunia, jotka ovat toteutuneet jopa kirjaimellisesti tai sitten symbolien kautta. Tosin mitään en ole niillä tähän päivään mennessä tehnyt, paitsi päässyt jälkeenpäin toteamaan että hupsheijaa, tämäkin oli muuten unessa. Ja useimmiten nuo ovat olleet sellaisia pöljiä pikku juttuja, joita minun ei ole ollut syytä tavoitella sen kummemmin.
Joidenkin yksittäisten ihmisten kohdalla on myös saanut aavistusten ja fiilisten ryöppyjä, ja ne ovat sitten ajan kuluessa järjestään osoittautuneet oikeiksi.
Täydellisesti kieltämässä en siis näitä asioita missään nimessä ole, kunhan nyt tiettyjä toimintatapoja en toivoisi näkeväni.  :)


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Pia Koukila - 28.03.2013 11:37:01
 :) Mielenkiinnolla luin viestejänne ja tulin siihen tulokseen taas kerran että ihmisillä on valtavasti epärealistisia odotuksia jotka perustuvat oletuksiin...ei tietoon... siitä mitä selvänäkö ja kanavointi on ja mitä niiltä voi odottaa.

Kuka tahansa tarpeeksi asiasta kiinnostunut ja harjoitteluun sitoutuva voi oppia käyttämään meillä jokaisella olevia yliaistejaan... ja näin tulla näkijäksi.
Meediolla taas on tehtävä johon hänet on kutsuttu henkimaailmasta käsin ja se tuo mukanaan suuren (ja usein myös painavan) vastuun.

Okei... siis... olen meedio, ollut syntymästäni saakka. Ammattimaisesti olen palvellut kanssaihmisiäni lahjallani noin 10 vuotta. Olen myös harjoittanut yliaistejani ja siksi olen myös selvänäkijä/tietäjä. Opetan myös näiden aistien käyttöä. En käytä, enkä edes huoli titteliä ennustaja. Tulevaisuutta ei voi kukaan ennustaa 100% varmuudella, sillä universaali laki määrää sen että tulvaisuus muotoutuu meidän omien valintojemme seurauksista..joten kun muutamme valintojamme..tulevaisuutemme muuttuu sen mukana.

Jokaisen istunnon alussa kerron asiakkaalle mitä hän voi minulta odottaa saavansa, eli esittelen palveluni.
Maksu tapahtuu aina vasta istunnon jälkeen, tämä siksi että asiakkaan ei koskaan tarvitse tuntea maksavansa jostain mikä ei tuntunut hänestä tyydyttävältä. Ei ns ei maksua "ei mistään".

Vastuun siitä minkälaisia viestejä saan välitettäväksi henkimaailmasta jätän henkimaailman viestien antajille, sillä kanavana ei ole minun asiani puuttua mihinkään...vaan toimittaa viestit perille puhtaina ja juuri sellaisina kuin ne annetaan.

Selvänäkijänä/tietäjänä en ikimaailmassa väitä tai edes suostu uskomaan että olisin jotenkin erehtymätön... Olenhan ihan tavallinen ihminen...siinä missä kaikki muutkin.

Tähän loppuun vielä yksi juttu... näiden vuosien aikana kun olen työkseni ihmisiä auttanut olen kolme kertaa joutunut sanomaan asiakkaalle ettei soita minulle enää, syystä että minä en voi häntä enempää auttaa. Yhdessä tapauksessa jopa jouduin kehoittamaan hakeutumaan mielenterveyshuollon pariin. Olen erittäin tarkka siitä ettei kukaan saa tulla minusta riippuvaiseksi ja korostan AINA oman tahdon vapautta...sekä oman sisäisen äänensä kuuntelemista.

Meissä kaikissa on tieto jo valmiina, joskus vain tarvitsemme vahvistusta sille minkä jo itsekin tiedämme ja joskus tarvitsemme hieman apua sen tiedostamiseen että jo tiedämme.

Valoa ja Rakkautta  :smitten:


Otsikko: Vs: Selvänäkemisestä/ennustamisesta ja vastuu
Kirjoitti: Indium - 28.04.2013 09:52:45
Nostan! Tärkeä keskustelu, toivottavasti jatkuu!  :)