Otsikko: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: sideman - 26.04.2013 09:30:35 Noh, saaMkhya (lausu: saankhja) filosofian mukaan sthuula-bhuutat eli karkeat elementit ovat
aakaasha (tila; luultavasti "tyhjä" tila esim. atomin ytimen ja elektroniverhon välissä) vaayu (vaaju; ilma) tejas (teedsas) tahi agni (tuli) jala (dsala; vesi) pRthivii (prithivii; maa) Muistaaksemme aayurvedan (aajurveedan) doSat (dooshat) koostuvat seuraavalla tavalla: vaata: aakaasha ja vaayu pitta : tejas ja jala kapha : jala ja pRthivii Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: t.touhula - 26.04.2013 11:10:02 ?????
Pelastustoimi puhuu samasta aiheesta, mutta sillä tavoin, että veden pintajännite poistetaan, jolloin vesi on kastelevampaa eli tukahduttaa tulipalon tai kydön helpommin. Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: sideman - 26.04.2013 11:48:21 ????? Tuo oli vasta johdatus oolong-teen valmistamisen "saloihin". ;) En muista ulkoa noiden dooshain ominaisuuksia, mutta yksi veden ominasuuksista taitaa olla raskaus, joka tekee siitä "kaphaista". Kenties viikonlopun kuluessa jaksan kaivaa netistä esille noita ominaisuuksia vähän tarkemmin... Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: t.touhula - 26.04.2013 12:10:05 ????? [/qu En muista ulkoa noiden dooshain ominaisuuksia, mutta yksi veden ominasuuksista taitaa olla raskaus, joka tekee siitä "kaphaista". Ilmankos mua on sanottu raskain sanoin puhuvaksi, kun mulla sitä kaphaa oli persoonallisuus-piirteissänikin reilut 60% jos oikeen muistan. Kiitos ja niiaus! Taas löytyi selitys. Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: sideman - 27.04.2013 10:50:36 Asian ydin on tämä: vuosia sitten muistan lukeneeni, että noin 10 minuutin hiljaa poreileva keittäminen
vähentää veden kapha-ominaisuutta nimeltä "raskaus" (siis painavuus)*. (Tulipahan mieleen, että tietääkseni huippuravintoloiden kaikista hienoimpia kastikkeita keitetään jopa tuntikaupalla!?) Kuitenkin teenkeitto-ohjeissa sanotaan, että vesi ei saa kiehua. Minulle on jäänyt epäselväksi, tarkoittaako tuo sitä, että vettä ei saa ollenkaan saattaa kiehuvaksi, vai sitä, että teelehtien päälle kaadettaessa sen tulee olla esim. alle 95-asteista (uulong) tai jopa alle 85-asteista (vihree). Oli miten oli, mielestäni teestä tulee jotenkin virkistävämpää, kun veden antaa kiehua hissukseen ainakin joitakin minuutteja. * Qualities of Kapha: Heavy, slow, steady, solid, cold, soft, oily http://www.chopra.com/kapha Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: nousukuu - 27.04.2013 10:54:29 Interesting... Jotain siinä pitempään keittämisessä selvästikin tapahtuu. Varsinkin puuhellalla poristessa. Ei mulla kyllä ole puuhellaa.
Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: Yep - 27.04.2013 12:00:36 Sellainen sauna jossa vesi kuumennetaan padassa on mahdottoman autuaaksi tekevä. Ja vesi tuntuu pehmeämmältä. Enpä ole koskaan ennen tullut ajatelleeksi syytä siihen.
Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: t.touhula - 27.04.2013 13:23:36 Asian ydin on tämä: vuosia sitten muistan lukeneeni, että noin 10 minuutin hiljaa poreileva keittäminen vähentää veden kapha-ominaisuutta nimeltä "raskaus" (siis painavuus)*. (Tulipahan mieleen, että tietääkseni huippuravintoloiden kaikista hienoimpia kastikkeita keitetään jopa tuntikaupalla!?) Kuitenkin teenkeitto-ohjeissa sanotaan, että vesi ei saa kiehua. Minulle on jäänyt epäselväksi, tarkoittaako tuo sitä, että vettä ei saa ollenkaan saattaa kiehuvaksi, vai sitä, että teelehtien päälle kaadettaessa sen tulee olla esim. alle 95-asteista (uulong) tai jopa alle 85-asteista (vihree). Oli miten oli, mielestäni teestä tulee jotenkin virkistävämpää, kun veden antaa kiehua hissukseen ainakin joitakin minuutteja. * Qualities of Kapha: Heavy, slow, steady, solid, cold, soft, oily http://www.chopra.com/kapha Hiukankin koulutettu kokki muhittaa kastikkeita pitkään, jolloin maukkuus lisääntyy. Pika pikaa kokoon huitaistu kastike ei ole muuta kuin nimeltään sitä - lientä johon ruokaa voi kastaa. Ennen muinoinhan ihmistä pyydettiin ruokapöytään sanomalla: "Tulkaahan kastaamaan palasta" tai "Tulkaahan palastelemaan". Tämä seurasi siitä, kun kastike oli hyvin tärkeä osa tavallistakin ruokailua. Yleensä laaturavintoloissa kokki keittää ns. syy-liemen laadukkaitten lihojen jäännöspaloista sekä erilaisista kalvojen ja rasvojen roippeista (ammattikieltä), jotta liemeen saataisiin vahva ja aito maku. Pitkään keitettäessä myös rasvasolukko hajaantuu pienemmiksi ja siten on huomattavasti muikeampaa kuin pikakeitoksena. Samoin kalaliemen keitos pidetään muhittelemassa pitkään lieden kulmalla, mutta kasvisliemet kiehautetaan ja jätetään muhimaan alle kiehumispisteen olevassa lämmössä, jotta ravinteet kasviksista eivät menisi pilalle. Tuli aikoinaan käytyä ravintola-alan kursseja, kun toisena tai kolmantena työnä pyörin alalla eri tehtävissä. Vain vastaavana hoitajana tai omistajana en ole ollut. Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: Nefarian - 27.04.2013 22:22:34 teevesi nimenomaan ei saa kiehua vaan, sen täytyy jäädä sinne 95 tai 85 asteiseksi.. se ei ilmeisesti ole ollenkaan sama asia, että se jäähtyy.. jotain on jo ehtinyt liikaa haihtua tai koostumus muuttunut..
Esim. magnetisoitu vesi ei ole enää niin "raskasta".. veden koostumus muuttuu, siitä poistuu metallisuus ja vesi imeytyy paremmin kehoon.. ei tule sitä vesi hölskyy mahassa lenkillä efektiä.. vesihän on luonnossa jo magneettista, koska maaperä on magneettinen.. vesijohdoissa seikkailu muuttaa vettä huomattavasti.. magnetisointi palauttaa veden ominaisuuksia takaisin enemmän "luonnon tilaan".. Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: nikki - 28.04.2013 10:00:50 touhulan palasen kastaminen on meillä Savossa tarkottanut leipäpalasen kastamista hirvi- tai karjalanpaistiin,
joka on haudutettu leivinuunissa ja sitten nostettu keskelle pöytää ja jokainen on siinä palastaan kastanut. Herkkua, varsinkin jos esim. hirvipaistiin on käytetty rasvaisen sianlihan asemesta reilusti voita kuten äiti :aurinko: :harka: teki. Veden keittämisestä olen oppinut, että 5 minuutin keittäminen tappaa siitä bakteerit, eli jos ei ole niin kovin puhdasta vettä, tai esim. keväällä kaivoon pääsee pintavesiä. Kaivosta kannettu vesi, hapetettu eli säilytetty terässangossa on ihan eri makusta kuin vesijohtovesi. Siitä keitetty kahvikin maistuu ihan erilaiselle. Jos ja kun kaivovesi on hyvää. Keitetyllä vedellä putsasin aikoinaan vauvan rähnäköhnä silmiä. Ja tuo padassa lämmitetty vesi, sama juttu. Oon kantanut kertynyttä sadevettä pataan ja kiehuttanut sen kunnolla. Ja pessyt näillä sadevesillä hiukset eikä pehmeemmät vois olla. Järvivesi sama juttu. Ja siinä on sekin, ettei vesi tule paineella putkistosta vaan kaadetaan koussikalla pesuvadista saunatiloissa. Vanhanaikainen ulkosauna on meillä maalla. :) Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: nousukuu - 28.04.2013 11:34:11 teevesi nimenomaan ei saa kiehua vaan, sen täytyy jäädä sinne 95 tai 85 asteiseksi.. se ei ilmeisesti ole ollenkaan sama asia, että se jäähtyy.. jotain on jo ehtinyt liikaa haihtua tai koostumus muuttunut.. Miten kahvin vesi? Pitäisikö myös vain lämmittää, ei keittää? Eikös se paras lämpötila ole jotain 90, riippuen varmaankin kahvilajikkeesta. Suodatinjauhatuksesta siis puhun. Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: Nefarian - 28.04.2013 19:34:51 kahvista ei mitään hajua.. eikös kahvinkeitin sen tiedä mikä lämpötila on oikea.. eikä se kyllä kiehu.. pannukahvi onkin sitten jo ihan oma taiteen laji.. tuskin sitäkään kuuluu keittää keittää..
Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: nousukuu - 28.04.2013 19:41:22 Mulla on manuaalinen kahvinkeitin (vedenkeitin + suodatin --> mukiin). Jotkut keittimet muuten on huonoja sen takia kun ne turauttaa sen veden liian kuumana, tulee liian kitkerää.
Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: Nefarian - 28.04.2013 19:43:50 sama juttu kuin esim. valkoisen teen kanssa.. jos vesi on liian kuumaa tai jopa kiehuvaa, teestä tulee kitkerää..
älkäämme siis keittäkö kahvi ja tee vettä.. :D Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: Indium - 28.04.2013 20:42:33 Pannukahvi vain hellästi pulpautetaan. Siitä maistaa kyllä jos on päässyt pitempään kiehumaan, ja ei o hyvä muutos maussa se.
Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: t.touhula - 29.04.2013 14:36:04 touhulan palasen kastaminen on meillä Savossa tarkottanut leipäpalasen kastamista hirvi- tai karjalanpaistiin, joka on haudutettu leivinuunissa ja sitten nostettu keskelle pöytää ja jokainen on siinä palastaan kastanut. Herkkua, varsinkin jos esim. hirvipaistiin on käytetty rasvaisen sianlihan asemesta reilusti voita kuten äiti :aurinko: :harka: teki. Nyt taisi tulla minun nimeeni kirjoitettua sinun -nikki- ajatuksiasi. Jospa minä selitän oman tietoni ja sinä omasi. Sopiiko? En ole vielä tarvinnut elämässäni ajatusteni seli-selittäjää, joten aion ihan eläkkeelle joutua niin, ettei ajatuksiani ja tietojani tarvitse suomentaa, ellen kirjoita niitä jollain muulla sujuvasti osaamallani kielellä. Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: 8.matkustaja - 07.05.2013 13:06:07 ????? Pelastustoimi puhuu samasta aiheesta, mutta sillä tavoin, että veden pintajännite poistetaan, jolloin vesi on kastelevampaa eli tukahduttaa tulipalon tai kydön helpommin. Ydinfysikkaakin tuntee käsitteen "raskas vesi". Siinä vedyn raskaampi isotooppi, deuterium on H2O molekyylipalleroisen osasena. Ydinfysikaalisesti raskasta vettä voi tehdä kotioloissakin elektrolyysillä (naapurin sähköliittymää kannattaa lainata :)) Sitä voi jopa nauttikin, pieni määrä tekee "höpöä", isompi määrä "katoa",koska raskas H20 käyttäytyy molekyylisidoksissa tavisvedestä poikkeavasti. Valtamerten syvänteissä raskasta vettä on tonnikaupalla! Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: t.touhula - 07.05.2013 13:19:43 ????? Pelastustoimi puhuu samasta aiheesta, mutta sillä tavoin, että veden pintajännite poistetaan, jolloin vesi on kastelevampaa eli tukahduttaa tulipalon tai kydön helpommin. Ydinfysikkaakin tuntee käsitteen "raskas vesi". Siinä vedyn raskaampi isotooppi, deuterium on H2O molekyylipalleroisen osasena. Ydinfysikaalisesti raskasta vettä voi tehdä kotioloissakin elektrolyysillä (naapurin sähköliittymää kannattaa lainata :)) Sitä voi jopa nauttikin, pieni määrä tekee "höpöä", isompi määrä "katoa",koska raskas H20 käyttäytyy molekyylisidoksissa tavisvedestä poikkeavasti. Valtamerten syvänteissä raskasta vettä on tonnikaupalla! Kerropas ikuisuuden (-8-) matkalainen, mitä tuo deuterium aiheuttaa isoina annoksina? Mull on naapureissa opiskelija-metelöijiä. Saattais 'raskas'vesi auttaa paukun osana, jospa hiukan rauhoittuisivat - ajatuksella 'toistaiseksi'. Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: 8.matkustaja - 07.05.2013 21:51:11 Asian ydin on tämä: vuosia sitten muistan lukeneeni, että noin 10 minuutin hiljaa poreileva keittäminen vähentää veden kapha-ominaisuutta nimeltä "raskaus" (siis painavuus)*. (Tulipahan mieleen, että tietääkseni huippuravintoloiden kaikista hienoimpia kastikkeita keitetään jopa tuntikaupalla!?) Kuitenkin teenkeitto-ohjeissa sanotaan, että vesi ei saa kiehua. Minulle on jäänyt epäselväksi, tarkoittaako tuo sitä, että vettä ei saa ollenkaan saattaa kiehuvaksi, vai sitä, että teelehtien päälle kaadettaessa sen tulee olla esim. alle 95-asteista (uulong) tai jopa alle 85-asteista (vihree). Oli miten oli, mielestäni teestä tulee jotenkin virkistävämpää, kun veden antaa kiehua hissukseen ainakin joitakin minuutteja. * Qualities of Kapha: Heavy, slow, steady, solid, cold, soft, oily http://www.chopra.com/kapha No oisko tuo, että keitettäessä vedestä poistuu ainakin kovuutta aiheuttavat kaasut. Mulla äiti ei koskaan kastellut kukkia ellei se ollut "yön yli vetäytynyt huoneenlämmössä". Ideana juuri tuo veden lämpiäminen huoneenlämpöön + kaasujen poistuminen. Nyt kun asun kovan veden alueella, niin huomaan kyllä keitetyn ja kraanaveden eron maussa. (siis vaikka olisivat samanlämpöisiä) Paras teeveden suodatuslämpötila on sitten noin 80 astetta. Varsinkin vihreälle teelle tärkeä, muuten siitä tulee kitkerää kuin mikä! Just vaimo ihmetteli, kuinka mun keittämä tee on niin pehmeän makuista kun hänen tarjoilemansa on aina niin karvasta. No, oon opetellut katsomaan veden poreista sen lämpötilan...siksi! Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: 8.matkustaja - 07.05.2013 21:57:35 Kerropas ikuisuuden (-8-) matkalainen, mitä tuo deuterium aiheuttaa isoina annoksina? Mull on naapureissa opiskelija-metelöijiä. Saattais 'raskas'vesi auttaa paukun osana, jospa hiukan rauhoittuisivat - ajatuksella 'toistaiseksi'. Paukun suuruudesta riippuen saattavat rauhoittua liikaakin. Raskas vesi tosi ei ole myrkyllistä, mutta jos sitä hörppii viikkokaupalla, niin siihen lopulta kuolee koska se korvaa elimistön solunesteissä tavallisen veden...toimimatta kuitenkaan tavallisen H2O lailla...kätevä tapa tappaa hitaasti joku eivätkä varmaan saa patologian laitoksella kuolinsyytä selville? Pahaa karmaa saa kyllä tuollaisesta tempauksesta roppakaupalla. Muuten vesi on kyllä sangen mielenkiintoista ainetta ihan noin tieteenkin kannalta! http://www.tiede.fi/artikkeli/1582/tosi_kuin_vesi Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: sideman - 07.05.2013 23:11:45 Kerropas ikuisuuden (-8-) matkalainen, mitä tuo deuterium aiheuttaa isoina annoksina? Mull on naapureissa opiskelija-metelöijiä. Saattais 'raskas'vesi auttaa paukun osana, jospa hiukan rauhoittuisivat - ajatuksella 'toistaiseksi'. Paukun suuruudesta riippuen saattavat rauhoittua liikaakin. Raskas vesi tosi ei ole myrkyllistä, mutta jos sitä hörppii viikkokaupalla, niin siihen lopulta kuolee koska se korvaa elimistön solunesteissä tavallisen veden...toimimatta kuitenkaan tavallisen H2O lailla...kätevä tapa tappaa hitaasti joku eivätkä varmaan saa patologian laitoksella kuolinsyytä selville? Pahaa karmaa saa kyllä tuollaisesta tempauksesta roppakaupalla. Muuten vesi on kyllä sangen mielenkiintoista ainetta ihan noin tieteenkin kannalta! http://www.tiede.fi/artikkeli/1582/tosi_kuin_vesi Oli miten oli, hindujen Wanhan Testamentin, Rgvedan (rigveedan) luomishymnissä (maNDala X, suukta 129, tuttavallisesti naasadiiya-suukta) todetaan aluksi tälleen: naasad aasiin no sad aasiit tadaaniim (pada-paaTha: na asat aasiit na u sat aasiit tadaaniim) elikäs 'Silloin [ennen Big Bangia?] ei ollut ei-olevaista (a-sat) eikä olevaista (sat)'. Muutamaa riviä myöhemmin: ambhaH kim aasiid, gahanaM gabhiiram? 'Was there water, unfathomable and profound'? Kolmannen värssyn toka rivi: apraketaM salilam sarvam aa idam. 'Indistinguishable, all this was water'. Noh, sana 'salilam' siis tavallisesti käännetään sanalla 'vesi', mutta mielestämme se etymologisesti voisi tarkoittaa "yksinkertaisesti" 'virtaava', ollen sen mitä ilmeisin juuri (kantaverbi, dhaatu) 'sR' siis 'sri'; itäisessä, klassisen sanskritin murteessa läntisen murteen 'R' (vokaalinen r) ja 'r' (konsonanttinen r) edustunevat l-äänteenä. sR, sisarti, sarati, -te , pp. {sUta3} (--- act. & pass.), & {sU3rta} [[-,]] (q.v.) run, glide, flow, hasten, speed (w. {vA3jam} & {Ajim} run a race); go to, pass over (acc.). C. {sArayati} cause to run or flow, (liquify, melt*), set in motion; M. {sAra3yate} begin to flow. D. {sisIrSati} wish to run. I. {sarIsarti} run hither and thither. - salila a. waving, flowing, inconstant; n. flood, stream, water. Ota tuosta nyt sitten jotakin tolkkua! LoL! :crazy2: Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: nousukuu - 08.05.2013 12:37:57 Muuten vesi on kyllä sangen mielenkiintoista ainetta ihan noin tieteenkin kannalta! http://www.tiede.fi/artikkeli/1582/tosi_kuin_vesi "Kemistien mukaan myrkky on määrässä: kaikki on myrkyllistä, jos annos on liian suuri. Vesi muuttuu myrkyksi, jos sitä nauttii noin 10 prosenttia ruumiinpainosta. Aikuiselle miehelle reilu korillinen olutta riittää aiheuttamaan vesimyrkytyksen. Oluesta 95 prosenttia on vettä, ja myrkytys syntyy, kun elimistöön kertyy vettä niin paljon, että aivot turpoavat ja joutuvat puristuksiin." :o Juokaa viinaa ihmiset, ei kaljaa! :laugh: Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: 8.matkustaja - 08.05.2013 23:41:00 "Kemistien mukaan myrkky on määrässä: kaikki on myrkyllistä, jos annos on liian suuri. Vesi muuttuu myrkyksi, jos sitä nauttii noin 10 prosenttia ruumiinpainosta. Aikuiselle miehelle reilu korillinen olutta riittää aiheuttamaan vesimyrkytyksen. Oluesta 95 prosenttia on vettä, ja myrkytys syntyy, kun elimistöön kertyy vettä niin paljon, että aivot turpoavat ja joutuvat puristuksiin." :o Juokaa viinaa ihmiset, ei kaljaa! :laugh: Kyseessähän on muuten alunperin itsensä Paracelsuksen sanomaksi väittämä lausahdus: ""Sola dosis facit venenum" eli "annostus tekee myrkyn". Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: sideman - 09.05.2013 00:31:29 "Kemistien mukaan myrkky on määrässä: kaikki on myrkyllistä, jos annos on liian suuri. Vesi muuttuu myrkyksi, jos sitä nauttii noin 10 prosenttia ruumiinpainosta. Aikuiselle miehelle reilu korillinen olutta riittää aiheuttamaan vesimyrkytyksen. Oluesta 95 prosenttia on vettä, ja myrkytys syntyy, kun elimistöön kertyy vettä niin paljon, että aivot turpoavat ja joutuvat puristuksiin." :o Juokaa viinaa ihmiset, ei kaljaa! :laugh: Kyseessähän on muuten alunperin itsensä Paracelsuksen sanomaksi väittämä lausahdus: ""Sola dosis facit venenum" eli "annostus tekee myrkyn". Agenttipartisiippi (yllä "väittämä") tuntuu olevan ylivoimaisen hankala useille suomalaisille. Kaiketi tarkoitit "väitetty"?? Sori, jos olen väärässä! :-[ Otsikko: Vs: "Raskas" vesi? Osa 1 Kirjoitti: t.touhula - 10.05.2013 13:05:24 Kerropas ikuisuuden (-8-) matkalainen, mitä tuo deuterium aiheuttaa isoina annoksina? Mull on naapureissa opiskelija-metelöijiä. Saattais 'raskas'vesi auttaa paukun osana, jospa hiukan rauhoittuisivat - ajatuksella 'toistaiseksi'. Paukun suuruudesta riippuen saattavat rauhoittua liikaakin. Raskas vesi tosi ei ole myrkyllistä, mutta jos sitä hörppii viikkokaupalla, niin siihen lopulta kuolee koska se korvaa elimistön solunesteissä tavallisen veden...toimimatta kuitenkaan tavallisen H2O lailla...kätevä tapa tappaa hitaasti joku eivätkä varmaan saa patologian laitoksella kuolinsyytä selville? Pahaa karmaa saa kyllä tuollaisesta tempauksesta roppakaupalla. Muuten vesi on kyllä sangen mielenkiintoista ainetta ihan noin tieteenkin kannalta! http://www.tiede.fi/artikkeli/1582/tosi_kuin_vesi Oli miten oli, hindujen Wanhan Testamentin, Rgvedan (rigveedan) luomishymnissä (maNDala X, suukta 129, tuttavallisesti naasadiiya-suukta) todetaan aluksi tälleen: naasad aasiin no sad aasiit tadaaniim (pada-paaTha: na asat aasiit na u sat aasiit tadaaniim) elikäs 'Silloin [ennen Big Bangia?] ei ollut ei-olevaista (a-sat) eikä olevaista (sat)'. Muutamaa riviä myöhemmin: ambhaH kim aasiid, gahanaM gabhiiram? 'Was there water, unfathomable and profound'? Kolmannen värssyn toka rivi: apraketaM salilam sarvam aa idam. 'Indistinguishable, all this was water'. Noh, sana 'salilam' siis tavallisesti käännetään sanalla 'vesi', mutta mielestämme se etymologisesti voisi tarkoittaa "yksinkertaisesti" 'virtaava', ollen sen mitä ilmeisin juuri (kantaverbi, dhaatu) 'sR' siis 'sri'; itäisessä, klassisen sanskritin murteessa läntisen murteen 'R' (vokaalinen r) ja 'r' (konsonanttinen r) edustunevat l-äänteenä. sR, sisarti, sarati, -te , pp. {sUta3} (--- act. & pass.), & {sU3rta} [[-,]] (q.v.) run, glide, flow, hasten, speed (w. {vA3jam} & {Ajim} run a race); go to, pass over (acc.). C. {sArayati} cause to run or flow, (liquify, melt*), set in motion; M. {sAra3yate} begin to flow. D. {sisIrSati} wish to run. I. {sarIsarti} run hither and thither. - salila a. waving, flowing, inconstant; n. flood, stream, water. Ota tuosta nyt sitten jotakin tolkkua! LoL! :crazy2: Tämähän täsmää Raamatun ensimmäisen kirjan tekstiin, jossa kerrottiin olevan vain vettä ja ilmaa, pilviä - ei edes valoa ollut. Sitten ilmestyi aurinko ja pilvet alkoivat väistyä...jne. Olisikohan se 'raskas' vesi sitä, mikä ei pysy taivaalla - usvana tms...? ;) Tiedemiehethän ovat todistaneet tämän jo suurimmalta osin. Alkuaineet ovat syntyneet keveimmistä alkaen ja yhtyessään ovat luoneet uusia. Tähänhän myös Raamatun -ja muittenkin uskontojen peruskirjat- kertomuksillaan viittaavat. P.S. Jälleen yksi todiste siitä, mitä Idän Viisauden Kirja pitää sisällään ja kuinka sen viisaus silkkitietä ja muita vanhoja kauppateitä kulkeutui toisiin heimoihin, kansoihin ja siellä lomittui paikallisiin riitteihin. Siten syntynyt useita uskontoja mm. Intiaan, Persiaan, Kaksoisvirtain maahan, Arabian niemimaalle ja nykyisen Israelin alueelle. Aivan kuten koulussa typistetysti aikoinaan minullekin opetettiin. Helpommin nämä tiedot pystyy ymmärtämään ja sisäistämään, kun ne aikuisena ja kiinnostuksen pohjalta ajatuksella lukee. |