Astro Foorumi

Astro special => Yleistä => Aiheen aloitti: Marion - 07.05.2006 21:14:00



Otsikko: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Marion - 07.05.2006 21:14:00
Oletko 50-,60-tai 70-luvun lapsi...   Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?

1. Autoissa ei ollut turvavöitä eikä niskatukia mainitsemattakaan turvatyynyjä.

2. Takapenkillä oli HAUSKAA eikä mitenkään VAARALLISTA.

3. Pinnasängyt olivat värikkäitä ja vähintään lyijypitoisella tai muilla myrkyllisillä ja vähintään arveluttavilla maaleilla lakattuja.

4. Ei ollut lapsiturvalukkoja pistorasioissa, autonovissa, lääkepulloissa eikä kemiallisissa kodinpuhdistusaineissa.

5. Voitiin ajaa fillarilla jopa ILMAN kypärää.

6. Juotiin puutarhaletkuista sekä muista lähteistä, EIKÄ mistään steriileistä limupulloista.

7. Rakenneltiin "mäkkäreitä". Ne joilla oli onni asua mäellä olevan kadun varrella, saivat kokeilla nopeusennätyksiä ja ehkä puolessavälissä mäkeä todeta säästäneensä jarruissa....muutaman onnettomuuden jälkeen tuli tuokin pulma ratkaistua...

8. Saatiin leikkiä ulkona kunnes ilta alkoi hämärtyä. Ei ollut kännyköitä. Kukaan ei tiennyt missä pörrättiin. USKOMATONTA!

9. Koulua kesti puoleen päivään. Ruokailutkin oli jo hoidettu.

10. Meillä oli naarmuja...murtuneita luita, katkenneita hampaita - mutta koskaan, koskaan ei viety ketään oikeuteen, vaikka pientä riidan tapaista leikeissä oli mukana. Kukaan ei ollut syyllinen. ME ITSE VAIN.

11. Me voitiin mutustella MAKEITA ja VOIleipiä syödä, oikeita SOKERIjuomia juoda, eikä meillä ollut mitään paino-ongelmia - koska oltiin aina ulkona leikkimässä ja erittäin aktiivisia!

12. Voimme jakaa keskenämme neljän tai viidenkin kaverin kanssa limumme, juoda samasta pullosta tai myöhemmin kaljakolpakosta ilman, että joku olisi siihen kuollut.

13. Meillä ei ollut Playstation-, Nintendo64-, X-Box- ja muita videopelejä, 99 kaapelikanavaa, videonauhuria, Dolby Surroundia, kännyköitä, ei tietokoneita eikä Chatroomeja internetissä...

14. Me voitiin mennä ulos, jalkaisin tai fillarilla kavereita tapaamaan, vaikka asuivatkin kilometrien päässä, koputtamalla oveen tai jopa ilmankin, mennä taloon ja hakea kaverit leikkimään.

15. Niin, ULKONA, kamalassa maailmassa! IHAN ILMAN VAHTEJA!!! Kuinka se oli mahdollista? Pelattiin futista yhteen maaliin, ja jos jotakuta ei otettu sillä kertaa joukkueeseen mukaan, niin ei siitä mitään psyykkisiä traumoja saanut.

16. Jotkut koululaiset eivät olleet yhtä hyviä kuin toiset, ja kun jäätiin luokalle, niin sittenhän kerrattiin se lukuvuosi. Ketään ei sen takia lähetetty psykiatrille tai psykologille. Kellään ei ollut dyslexiaa, keskittymispulmia tai hyperaktiivisuutta. Kouluvuosi vain kerrattiin ja jokainen sai mahdollisuutensa.

17.Meillä oli vapautta, vapaa-aikaa, takaiskuja, menestyksiä, tekemistä...ja me opimme niiden kautta toimimaan.
Jokerikysymys: MITEN OLEMME PYSTYNEET PITÄMÄÄN ITSEMME ELOSSA NÄINKIN KAUAN???
Ja ennenkaikkea: KUINKA PYSTYIMME KEHITTÄMÄÄN PERSOONALLISUUTTAMME???

Kuulutko myös näihin ikäluokkiin, jotka ovat syntyneet 50-, 60- ja 70-luvulla?

Kerro tästä lapsillesi (ja lastenlapsillesi)!
Varmasti sanovat elämämme olleen yksitoikkoista mutta
P-KELE ME OLTIIN ONNELLISIA!!!
Vai kuinka?

 :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:


Hyvällä tuurilla olen PYSYNYT hengissä ja KEHITYSTÄ TAPAHTUU kokoajan persoonallisuudessani. Itse olen 60-luvun pentu. En tiedä, voiko KAIKKEA kertoa lapsille, YKSITOIKKOISESTA lapsuudestani. Hehän nauravat muutenkin kaikelle.  ;D
ONNELLINEN OON KUITENKIN JA TODELLA IHANAA.  :D

 :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:


Otsikko: Re: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: enska - 07.05.2006 21:35:39
:2funny: :2funny: :2funny:
joo-o, ihan ajatuksia herättäviä huomioita. Ite oon 70-luvun kasvatti, monet tikit ansainnut ja palokuntia paikalle saanut villikko.
Vaan voihan se olla, että nykyaikana on tuo lainsäädäntökin paljon holhoavampi, äskön astu voimaan turvavyöpakko linja-autoihinkin ja kai jotain uusia säädöksiä tiukennettiin lastenistuinten kohdalla jne..
J vielä 70-luvulla Suomessa elettiin semmoisessa lintukodossa, missä ei tarvinnut seuloa huumeruiskuja hiekkalaatikoilta ynnä muita suuren maailman kiroja pelätä.
Tietokin lisää tuskaa mm. internetin ja melkein reaali-aikaisten uutisten välityksellä. Ehkä joku Tshernobyl 1986 aiheutti jonkin ylimitoitetun reaktion; lapset eivät saaneet mennä sateella ulos ja ruokavaliosta piti jättää sienet ja poronliha pois. Nythän melkein kaikki suuhunpantava aiheuttaa syöpää tvs, jokainen vieras aikuinen on potentiaalinen pedofiili, leluja ja vempeleitä turva- sertifikoidaan jne..
Toisaalta siinä kohtaa on edistytty, että jokin oppimishäiriö tvs pyritään tunnistamaan ajoissa, jotta vältyttäisiin syrjäytymiseltä heti alkumetreillä. Vaan mitäpä se adhd-diagnoosi tvs. tulevaisuudessa hirveämmin hyödyttää, jos vanhemmat ovat luokiteltu a- tai b-kansalaisiin.. Siitä oon enempi huolissani miten ilman kultalusikkaa syntyneet saisivat samat lähtökohdat elämään, koska nuo tuloerot ovat paljon ammottavampi kuilu nykyään kuin joskus 25 vuotta sitten. >:( >:( >:(


Otsikko: Re: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 07.05.2006 21:37:21
Juu ihanaa oli. Muistan kerrostalossa lapsuuteni asuneena, kuinka talon lapset kokoontuivat pihalle yhdessä leikkimään. Alettiin purkkista, kirkonrottaa yms. Ajettiin myös pyörillä kilpaa korttelin ympäri ja tietysti ilman kypäriä. Oi niitä aikoja.  :) Itse olen 70-luvun lapsi vuosimallia 74.


Otsikko: Re: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Asterix - 08.05.2006 00:26:39
(http://i47.photobucket.com/albums/f178/Alextheangel/doh3.gif)
Miten vanhaksi (nuoren näköisillä kuorilla tietenkin!  ::) ;)) tunnen itseni, kun luen tuota...
...ja vielä vanhemmaksi, (http://i47.photobucket.com/albums/f178/Alextheangel/doh3.gif) kun sanon, että nykyajan kersat ei tiedä mistään kivasta ja jännittävästä! :2funny: :D


Otsikko: Re: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: sawotar - 08.05.2006 08:49:55
Niinpä :D ja puhelin/auto oli siihen aikaan''luksusta'' :knuppel2:


Otsikko: Re: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Oikku67 - 08.05.2006 08:56:36
Juu ihanaa oli. Muistan kerrostalossa lapsuuteni asuneena, kuinka talon lapset kokoontuivat pihalle yhdessä leikkimään. Alettiin purkkista, kirkonrottaa yms. Ajettiin myös pyörillä kilpaa korttelin ympäri ja tietysti ilman kypäriä. Oi niitä aikoja.  :) Itse olen 70-luvun lapsi vuosimallia 74.
Niin oli ihanaa.. :smitten: Kerrostalossa asuin minäkin ja samat leikit leikittiin.. Jos tuli ongelmia tiesi että, joka ovelle sai mennä jos kotiin ei ehtinyt.. kaikki aikuiset auttoivat ja hoitivat parhaan kykynsä mukaan. Oli turvallinen olo aina! :)
Olen 60-luvun kasvatti ja 80-livun alkupuolella teininäkin oli turvallista, koska kaveria ei koskaan jätetty. Nykyisin kun seuraa nuorisoa, valitettavasti aina ei näin ole. :'(
Omaa lapsuutta/nuoruutta kaivaten muistelen, kun omaa lasta kasvatan ja murehdin kuinka maailma on muuttunut. ???
Oikku67 :smitten:


Otsikko: Re: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 08.05.2006 11:47:52
Lapsuusmuisteloista tuli vielä elävästi mieleen kuinka ihanaa aina oli kun tuli kevät. Twist-narut ja hyppynarut kaivettiin esiin ja niillä hypeltiin tyttöjen kanssa. Joskus pojatkin uskaltautuivat mukaan.  :)

Nallekarhu, nallekarhu hyppää sisälle.
Nallekarhu, nallekarhu nosta tassusi...

(http://www.twinsfinland.com/twins_imgs/p2.jpg)

Kuva 70-luvulta. Tuolloinhan värikuvat ja väritelevisio alkoivat rantautua Suomeen, mutta muistan kun meilläkin oli aluksi musta-valko televisio.

(http://tkk.joensuu.fi/projektit/30vuotta/kuvat/70-luku/opetasia/lastentarha.jpg)


Otsikko: Re: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: remppa11 - 08.05.2006 16:26:55
Hassua todella :2funny: kannattaa alkaa oikee miettiä miten tää on mahdollista....liekö tuurilla osaa asiassa? :2funny: :2funny:


Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: cancer - 17.05.2006 17:03:04
Hahhaa  :2funny: todellakin. Miten ihmeessä sitä tultiin toimeen ilman vanhempien jatkuvaa valvontaa ja kännyköitä.  :2funny: Silloin ei kyllä ollut huumeiden käyttäjiä yms. niin paljon ja tuntemattomienkin apuun saattoi luottaa. Joku vuosi sitten lehdessä kerrottiin miten ihmiset katsoivat rannalla kun joku hukkui. Jos se kuvaa nykyaikaa niin huh huh...  :knuppel2:


Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: selkälokki - 17.05.2006 19:25:50
Ja voitiin käydä koulua ilman merkkivaatteita....
Naapurintytöiltä saadut heille pieneksi menneet vaatteet oli SUPERJUTTU.
Keräiltiin kiiltokuvia, tarroja ja karkkipapereita.
Syksyisin iltojen pimetessä oli jännittävää vaklata toisiaan ja valotella fikkareilla.
Oi niitä aikoja.... :smitten:


Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Ozzette - 17.05.2006 19:44:44
Oijoi sentään ! Ihan kaihomielin ajattelen noita "kultaisia" aikoja...
Kun itsekin monesti pohtinut, kuinka silloin ennen moni asia oli paremmin. Tai ainakin oli monilta osin turvallisempaa, enemmän "lintukoto" fiilis.
Ja kuinka ei tuo teknologia tunkenut joka paikasta, kuten nykyään... Vaatteetkin tosiaan kierräteltiin eteenpäin tarvitseville, olivat muotia tai ei ja moni pienempikin asia oli ns. "luksusta". Tuolloin myös saatiin paremmin elää rauhassa ja turvassa. Ja PARAS musiikkikin tulee noilta vuosikymmeniltä (60-70 luku). Ja muistatteko talvet ja niihin liittyen huopatossut ja villahousupakon... Kesällä neppisautot ja monen monet muut perinteiset leikit. Sekä tyttönä tietysti kiiltokuvat, paperinuket, twist- ja hyppynarut, Daisy tai Barbie barbinuket. Ja aah ne ihanat lapsuudenkesät maalla, jossa näki aina maatilan eläimiä. Mummi lypsi navetalla, papan kanssa traktorin kyydissä mukana heinäpellolla yms. Lehmänkakka haisi ja siihen joskus astuttiinkin. Sähköpaimenaidat, joissa miteltiin rohkeutta, ajeltiin rallia maitokärryillä yms. :D Oi niitä aikoja tosiaan...
Itse olen vuosimallia 1969.  :smitten:


Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Elämänilo - 17.05.2006 20:04:55


   LUULETKO OLEVASI NUORI 

     (tai ainakin nuorekas)?   ::)

         U n o h d a !       



 ;)  Kun luet tämän, niin ymmärrät miksi.   ;) 


Ne, jotka vuonna 2004  kirjoittivat ylioppilaiksi ovat 19-vuotiaita,
syntyivät vuonna 1985
ja he olivat 2-vuoden ikäisiä,
kun Whamin  "Wake me up before you Go Go" ja A-han "Take on Me"  olivat hittejä.

He eivät muista aikaa,
kun irtojäätelöä oli vain vaniljan, suklaan ja mansikan makuisena.
(No OK, olihan myös tiikeri...).

Irtokarkkeja on aina voinut valita ja poimia itse
(kioskin luukusta annostelluista penninnallekarkeista heillä ei ole tietoakaan)... 

Suomessa on aina ollut tarjolla kebabia ja pizzaa.

Painogrillissä valmistettu hampurilainen on heille tuntematon,
samoin versiot ananashampurilainen ja munahampurilainen

Videoiden vuokraaminen
on aina ollut mahdollista.

He eivät tiedä, että Melrosen Placen henkilöt ovat joskus olleet psyykkisesti terveitä.   

AIDS on aina ollut olemassa heidän käsitemaailmassaan. 

Musiikin nauhoittaminen radiosta c-kasetille ei tulisi heille mieleenkään. 

Mikä ihmeen Nuorten sävellahja ?

Limsapulloja on aina avattu korkinavaajilla eikä reunaliuskasta repäisemällä.               

Käsite pussimaito aiheuttaa ihmettelyä, mutta entäs maitopullot tai -kannut

Berliinin muuri ja Neuvostoliitto, Vietnamin sodasta puhumattakaan, ovat esihistoriaa. 

CD-levy keksittiin heidän syntymävuotenaan
. Mitä, pitikö LP kääntää

He eivät ole juoneet Trip-mehua pyramidinmuotoisista tetrapakkauksista.

He eivät voi kuvitellakaan elämää ilman kaukosäätimiä.

Rullaluistimet ovat aina olleet yksirivisiä one-linesejä


Popcorneja
on aina popattu mikroaaltouunissa.

Hai-saappaat ja Retu-kengät - siis mitkä? 

He eivät koskaan ole uineet meressä ja miettineet samalla "Tappajahaita"

Pyöreällä valintalevyllä varustettu puhelin aiheuttaa heissä ihmettelyä.

He eivät tiedä, kuka JR on, eivätkä he todellakaan välitä siitä, kuka hänet ampui.

Michael Jackson on aina ollut valkoihoinen
.

Ja he eivät hätkähdä ajatusta pakastimeen jäätyneestä
Ossi Ahlapurosta
sarjassa Pidättekö ostereista... 

P.S. Yksi pysyy kuitenkin ja lohduttaa:
    Aku Ankka  joka ilmestyy edelleenkin.

 


 :smitten:  Elämänilo   :smitten:


Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Ozzette - 17.05.2006 20:07:35
 Ihanaa Elämänilo !
Toi paljon muistoja mieleen...  :smitten:
Irtojätski
Irtokarkit
Ananas- ja munahampurilainen & painogrilli
Radio, mankka ja C-kasetit (Nuorten Sävellahja, Rockradio yms.)
Pussimaito, maitotonkat, maitokärryt
Trip pyramidinmuotoisena tetrana
Popcornit valmistettiin jyvistä kattilassa
Valintalevypuhelimet
Retu-kengät, Hai-saappaat
Aku Ankka päivän kohokohtana
Dallas (minulla vieläkin Dallas-peli), Charlien enkelit, Kuuden Miljoonan Dollarin Mies, Ystäväni avaruudesta, Avaruusasema Alfa, Apinoiden planeetta, Viisikko, Näkymätön mies ja vaikka mitä muita, joita seurattiin...
Natisevat rautahetekat
Kaasuhella, joka toimi poleteilla yms.yms.yms.  Ihania muistoja !  Yes!  :smitten:









Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Aniel - 17.05.2006 21:49:11
Mahtavaa. Se oli huippuhetki kun haki säästöpossusta veitsellä nirhatuilla kymmenpennisillä irttareita... NIITÄ ISOJA MERKKAREITA jotka juuttuivat kurkkuun jos ei osannut syyä...  :D

T: lapsi -76

ps. MUISTATTEKO ASPIT???  :2funny:
    JA HERNEPYSSYT...



Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Asterix - 17.05.2006 22:31:25
Minusta oli ihanaa ostaa 50 PENNILLÄ salmiakki manteleita, joissa oli sisällä siirappimaista salmiakkia ja toisella 50 pennillä punaisia nalle karkkeja!  :smitten:

Kuvitelkaa, kokonaisen markka irtokarkkeihin! :D

Meistä oli hurjan hauskaa kersana äänittää mankalla pelleilyjämme ja piereskelyjä kasetille! :D Nämä kasetit ovat vieläkin tallessa, nauhan kunnosta en tiedä, mutta jos jostain vain löytyisi vielä sellainen harvinaisuus kuin kasettisoitin! :D

Minä äänitin radiosta ajan hittibiisejä kasetille
ja kaverit halusivat kopioda kasetejani kaksipesäisellä mankalla! :D

Tappajahai oli niin pelottava, että mietin järvessäkin uidessa, voiko siellä vaania jotain.  :D

Paitsi, että meillä oli herne -ja räkäpyssyt tehtynä KARDEMUMMAPUTKESTA, niin myös kumiritsat!  :D

Kavereille ei tarvinnut soittaa ensin, riitti, että pyöräili heille ja meni vaan leikkimään. :D

Me käpylehmillä LÄHIMETSISSÄ, hippaa, 10 tikkua laudalla jne.  :D

Barbileikeissä ihmetytti, miksi Daisyllä oli niin iso pää ja ihmeellisesti hiuksia vain keskipää jakauksessa ja korvien takana.  :D

Ei ollut vielä tuolloin miehäkästä ja seksikästä Action Mania Barbilla miehenä, vaan homostelija Ken, jolla oli maalattu ruskea tukka. :D
Ja Kenit olivat tuolloin harvinaisuuksia ja kaikki Barbit tappelivat ihan verissä päin siitä yhdestä Kenistä.  :2funny:

Ja jos ei ollut Keniä, niin kaikista rumin Barbi sai olla mies.  :2funny:

Heheh... tälläisiä muistoja..  :smitten:










Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Oikku67 - 17.05.2006 22:33:54

   LUULETKO OLEVASI NUORI 

     (tai ainakin nuorekas)?   ::)

         U n o h d a !       
 :smitten:  Elämänilo   :smitten:
Enkä unohda!!
Olen nuori.. nuorekas.. hmm. kuka toi on joka mua peilistä katsoo?
CD-levy keksittiin heidän syntymävuotenaan.
Mitä, pitikö LP kääntää? Hehe, yhden kaverin tyttö kysyi oikeeesti äidiltään, et "miks tässä levyssä ei ollut kaikki biisit mitä kannessa lukee?".. :2funny:

Lainaus
Radio, mankka ja C-kasetit (Nuorten Sävellahja, Rockradio yms.)
Pussimaito, maitotonkat, maitokärryt
Trip pyramidinmuotoisena tetrana
Popcornit valmistettiin jyvistä kattilassa
Valintalevypuhelimet
Yes!  :smitten:
Ihanaa, kun palautatte vanhukselle unholaan jääneet asiat.. :D
Kiitooos! Oikku67(http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/s020.gif)


Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Ozzette - 18.05.2006 00:02:42
Aih, huh,huh kun nauroin Asterix !
Tuli niiiin elävästi mieleeni omatkin barbi-leikit...
Ja tuo mankalla nauhoittelu... Milloin tosiaan pieruja, milloin kuunnelmia yms.
Ja joku mainitsi nuo merkkarit... Niitä tuli suu mustana syötyä ja kun hampaat heiluivat maitohampaiden irrotessa, tarttui hyvin merkkariin.
Sitten oli vielä Bubbis ja Hubba Bubba purkat, mielettömiä lätysköitä. Ja Jeppis mehujää.  :smitten:


Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Missa - 18.05.2006 06:40:14
Aijai, nyt täytyy Elämänilo hieman korjata, kun itsekin kuulun noihin vuonna 2004 ylioppilaiksi kirjoittaneisiin kasivitosiin.

"Musiikin nauhoittaminen radiosta c-kasetille ei tulisi heille mieleenkään."
Miten niin? Kotona oli lähinnä kasetteja kun olin nuorempi, ja CD-soittimet eivät mitenkään kamalan yleisiä. Ekan levyn sain joskus ala-asteen lopulla, ja on tultu senkin jälkeen nauhoiteltua radiosta kasetille musiikkia.
 
"Berliinin muuri ja Neuvostoliitto, Vietnamin sodasta puhumattakaan, ovat esihistoriaa."
Ei nyt näinkään, muistan hämärästi Neuvostoliiton, minulla oli pienenä mm. karttapallo jota tykkäsin tutkia ja tässä oli vielä Neuvostoliitot sun muut, olen nostalgia-syistä säilyttänyt tuon.

"He eivät voi kuvitellakaan elämää ilman kaukosäätimiä."
Voin toki. Telkkaria ei lapsuudessani ainakaan meillä katsottu mitenkään kauheasti, eikä siitä näkynytkään kuin kaksi kanavaa. Nykyisin en itse katso telkkaria juuri ollenkaan.

"Popcorneja on aina popattu mikroaaltouunissa."
*krhm* Kattilassapas. Mikroaaltouunikin tuli kotiin myöhemmin.

"He eivät koskaan ole uineet meressä ja miettineet samalla "Tappajahaita".
En todennäköisesti tiedä ketään joka ei olisi uidessaan tätä joskus miettinyt. Leffa on kuitenkin klassikko.
 
"Pyöreällä valintalevyllä varustettu puhelin aiheuttaa heissä ihmettelyä."
Näitä oli vielä paljon kun olin lapsi, monilla kotona, ja ainakin jokaisen mummolassa jos ei muualla.

Tässä nyt asioita jotka tulivat ensimmäisenä mieleen. ;)


Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Kotkansilmä - 18.05.2006 06:41:45
 ;D

   :D

     ;)

       Hyvin vielä muistatte. Pitäkää tuo lääkitys,

        niin jo kohta, kun keinutte tuolla vanhain

          osastolla, hampaat kädessä?   :'(   :angel:

            Kaikki hyvin.  :-X 


                 :2funny:



Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: mystery62 - 18.05.2006 09:31:12
Aika kultaa muistot! Kyllä minä ainakin olisin ottanut mielellään tietokoneen ja kännykän nuorena!
itse kun oli köyhästä perheestä ja ujo niin ei se nyt niin hääviä ollut!

Nykyään olen paljon iloisempi ja onnellisempi (no ehkä famia ja Juicy Fruittia ja Hope karkkeja joskus ikävä, muttei tosiaan mitään käpylehmäleikkejä)  :-X


Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Ajatus - 18.05.2006 10:28:34
Jep, kyllä varmasti on niin, että aika kultaa muistot. :) Mutta onhan se kiva muistaa vain ne hauskat asiat, eikä niitä tylsiä.

Avomies on vuosimallia -68 ja minä -75 ja ollaan monesti muisteltu etenkin kirjoja ja TV-sarjoja, mitä pienenä luettiin ja katsottiin. Yllättävän paljon sitä muistuu mieleen ja sellaisiakin, mitä ei "aktiivisesti" muista, mutta palautuu muistiin kun toinen muistuttaa. Mies muistaa etenkin kaikki nuo sarjat, mitä Gigianne luetteli.

Telkkuohjelmia joita itse muistan katsoneeni: Dallas, Dynastia, Tankki täyteen, Reinikainen, Sisko ja sen veli, Lemmenlaiva, Paluu Eedeniin, Hiidenvirta (pelottava!), Safiiri ja Teräs (outo), lastenohjelmista Kössi Kenguru ja Käytöskukkanen (Hinku ja Vinku), Taikuri Savinen ja muut Pikku-Kakkosen jutut. ;)

Kirjoja: Viisikot, Lotta-kirjat, kaikki mahdolliset heppakirjat, Pollyanna, Pikku Lordi, Prinssi ja kerjäläispoika, Huckleberry Finn, Pikku naisia jne. Lehdistä tietysti Aku Ankka ja heppalehdistä tietysti Hevoshullu ja Villivarsa. Sitten ilmestyi myös semmoinen paksumpi lehti kuin Ratsutila. Ja Koululainen-lehti taisi tulla kotiinkin.

Muistan pienen kasettimankan, jolla teininä äänitettiin hyviä biisejä radiosta (Rockradio, Tapani Ripatin Ocsid). Kaverin isoveljen älppäreitäkin piti tietysti nauhoittaa kasetille, eka taisi olla Modern Talkingia (yöks :buck2:). Maalla sitä mentiin myös pitkin peltoja ja metsiä, eikä kukaan todellakaan tiennyt, missä ja kuinka kaukana. Kylän kakaroiden kanssa leikittiin Kymmentä tikkua, Kirkonrottaa, sitten oli joku patajuttu (?) jossa piirrettiin ympyrä ja padalle "korvat" joissa seisottiin. "Kuka pelkää mustaa miestä" oli yksi, sitten oli "Väri" ja "Peili". Pesistä tai nelimaalia pelattiin myös, ja twistinaruilla hypittiin. Huh, sitä taisi olla kuntokin hiukan parempi ennen... ;D

Karkeista muistan toki Juicy Fruitit ja HubbaBubbat sekä ne isot merkkarit, tosin en tykännyt niistä. Moni muistaa varmaan mummolasta "kettukarkit" eli Pihlajanmarja-karkit. Trip-mehu oli tosiaan kolmionmallisessa pakkauksessa joskus...sitten oli niitä erimakuisia karkkijauheita vaikka minkälaisissa tötsissä.


Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Ozzette - 18.05.2006 10:45:20
Heh, Ajatus...
Itsekin muistan hyvin elävästi nuo sinun luettelemasi TV-jutut ja kirjat.
Ja myös Ocsidin radiosta.
Sitten tupsahti mieleeni myös Hopeanuoli-lehti ja Buster-lehti, sekä TV:stä Hello hello, Kasper, Kylli-täti, Rosvo Rudolf. Safiiri ja Teräs oli olevinaan tosi jännä.
Kirjoista tuli vielä mieleen Neiti etsivä, Anni Polvan Tiina-kirjat ja Hitchcockin 3 Etsivää-kirjat.  :smitten:


Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Elämänilo - 18.05.2006 11:18:28
Hei Ystäväin

Oma tyttäreni syntyi 1985, joten koettakaa ymmärtää.

(http://koti.phnet.fi/otaku/historia/kannet/maijamehilainen.jpg)

Tässä linkki vanhoista videofilmeistä:

http://koti.phnet.fi/otaku/historia/animejulkaisut.html

Maija-Mehiläinen on tyttäreni suosikki TW-ohjelma.
- ohjelman loputtua itki ja huusi "Älä mene Maija-Mehiläinen"
  - video oli tähän aikaan hyvä pelastus


 :smitten:  Elämänilo   :smitten:


Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Ozzette - 18.05.2006 12:02:05
Entäpä muistattekos nämä ohjelmat/sarjat...?
Kotimaisista: Kivikasvot, Levyraati, Lauantaitanssit.
Ulkomaisista: Bonanza, Pieni talo preerialla, Ammattilaiset, Smith & Jones, Starsky & Hutch, Columbo, Sheriffi McCloud, Kojak, Onnenpäivät, Muppet Show, Mennään bussilla.
Hauskaa muistella vanhoja...  :smitten:


Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 18.05.2006 12:14:58
Oi Muppet show! Se oli minun yksi ehdoton suosikki. :smitten: Illallakin usein rukoilin, että Jumala älä anna minun nähdä painajaisia, vaan Muppet show unta.  :2funny:


Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Synapsi - 18.05.2006 12:19:02
Columbo oli mielettömän hyvä! Ja se muppet shown rumpali, animal tai jtn.
Ja muistaako kukaan semmosta huippujännää ja hivenen outoa brittisarjaa kun "Safiiri ja Teräs"? Se oli mun suurin suosikki...


Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Ozzette - 18.05.2006 12:29:13
Juuh, oli myös yksi minun lemppareitani.
Leffoista Tarzan-leffat (Johnny Weissmuller) olivat pop.
Sarjoista lisäksi muistui vielä mieleen Merilinja ja Kaikenkarvaiset ystäväni...
Sekä rakastin tietysti Vaahteramäen Eemeliä ja Peppiä.


Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Ajatus - 18.05.2006 12:30:18
Elämänilo, minun pikkusiskoni on syntynyt -84, joten kyllä on tullut Maija Mehiläistä katsottua! ;D Piirrossarjoista tuon antamasi linkin takaa muistuivat mieleen erityisesti Barbapapa, Kolme muskettikoiraa (kiva tunnari :)), Tao Tao ja Peukaloisen retket! Tuo viimeisin tosin oli kirjana vielä kiehtovampi. Täytyisikin lukea se näin vanhemmiten uudestaan.

Gigianne, Muppetit tietysti muistan ja Onnenpäivät, sekä Pienen talon preerialla ja nuo kotimaiset. Ja tuon Hello, hello muistan hyvin hämärästi, näin sen myös kerran uusintana. Kyllä vaikutti tosi kummalliselta, tempo oli tosi hidas ja tyypit suunnilleen vaan hiippaili oudosti pitkin metsää ja huuteli toisilleen "hello Cecil, hello Sissy" tai vastaavaa. :2funny:

Synapsi, tuon Safiirin ja Teräksen listasin itsekin ja kommentoin sanalla "outo". ;D Muistan, kun setänikin ihmetteli miten ihmeessä katselin senikäisenä sellaista sarjaa...se tunnelma vaan oli jännä.


Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Ozzette - 18.05.2006 12:34:10
Sapphire and Steel have been the sign...
Eikös se alku aina jotenkin noin mennyt...  ;D


Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Synapsi - 18.05.2006 12:40:50
Oih, niinpä tosiaan olitkin jo Ajatus maininnut. En innoissani huomannut lukea kaikkia aiempia viestejä, sorry  :D.

Tunnustettakoon nyt sitten vielä tämäkin, nimittäin vanhat Speden leffat oli aivan loistavia (Milli-Pilleri, Pohjantähteet ym). Ihanaa nostalgiaa, heh!

Safiirista ja Teräksestä jäänyt mieleen lause: Transuraanit ovat epävakaita. Niinpä.


Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Ajatus - 18.05.2006 12:43:02
Safiirista ja Teräksestä jäänyt mieleen lause: Transuraanit ovat epävakaita.

:2funny: Lause kuvaakin sarjaa paremmin kuin hyvin. ;D


Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: selkälokki - 18.05.2006 14:05:12
Entä kuinka moni muistaa, kun piti katsoa telkkarista, kun prinsessa Diana ja Charles menivät naimisiin?
Pikkutytön pää oli pyörällä ja miten ihanaa oli sitten, kun sai lehdestä Diana paperinuken. :)


Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Ozzette - 18.05.2006 14:51:53
Juuh, oikein hyvin muistan !
Diana ja Charles olivat silloin kova sana. Tytöt leikkelivät tukkansakin samanlaisiksi kuin Dianalla ja hänen tyylisensä korutkin olivat suurta huutoa. Juu, minullakin oli Diana-paperinukke Apu-lehdestä.  :smitten:


Otsikko: Vs: Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?
Kirjoitti: Ajatus - 18.05.2006 14:56:27
Kaverin leikkimökin seinää koristi lakanan kokoinen juliste Charlesista ja Dianasta. ;D Kyllä oli hiano. Ja taisipa muuten olla minullakin tuo Diana-paperinukke...