Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Henkimaailman ilmiöitä => Aiheen aloitti: Minna - 28.09.2013 11:40:47



Otsikko: Junat ja naiset ovat luotuja kulkemaan. Totta vai tarua?
Kirjoitti: Minna - 28.09.2013 11:40:47
Kuulen biisiä Junat ja naiset lähes joka arkipäivä työmatkallani, ja se jää välillä ikävästi soimaan päässäni. Sitten tuli mieleeni, että monessa muussa maassa eivät naiset todellakaan pystyisi samaistumaan tuohon ajatukseen naisten vapaudesta ajatella ja tehdä mitä haluavat, eivätkä miehet kestäisi kuunnella sitä. Tuskin arabimaissa annettaisiin tuollaisen laulun edes soida radiossa! Sehän olisi kehotus naisille vaatia samoja oikeuksia kuin miehillä.

Laulun sanat saivat miettimään milloinkahan naiset ja miehet voivat lopultakin elää tasavertaisina?

Olen lukenut jostain, että joskus hyvin, hyvin kauan sitten (Atlantiksen aikaanko?) naiset olivat enemmän vallankahvassa, mutta osat vaihtuivat mm. siksi kun naiset eivät osanneet toimia sovussa. Miehet eivät selvästikään ole onnistuneet yhtään sen paremmin. Ehkä sen pitikin mennä niin, jotta lopulta voisimme toimia yhdessä tasavertaisina kumppaneina vai tapahtuuko se sitten kun lehmät lentävät? Oletan kuitenkin, että aikojen alussa nais- ja miespuoliset sielut olivat yhtä vapaita kulkemaan vai tietääkö joku jotain muuta?


Otsikko: Vs: Junat ja naiset ovat luotuja kulkemaan. Totta vai tarua?
Kirjoitti: Lilli - 28.09.2013 12:47:19
Tarttuva biisi, mutta eihän tuota kulkuriviettiä tosiaan ole perinteissä naisille varattu. Nykyään menevät, omat rahansa tienaavat ja lapsettomat sinkkunaiset kulkevat niinkuin miehet ennen vanhaan. Se naisille sallittakoon ja olen sitä myös itse harrastanut. Lapset ovat kai suurin syy, miksi nainen haluaa sitten asettua aloilleen.
 
Noh, jonkinlainen tasa-arvoinen, ehkä hieman matriarkaalinenkin yhteiskunta on ollut aikoinaan ainakin Kreetalla. Tätä sanotaan minolaiseksi kulttuuriksi. Se oli ihan merenkulkuun ja kaupankäyntiin perustuva yhteiskunta, jossa taide ja arkkitehtuuri oli myös korkeatasoista. Minolainen kulttuuri tuhoutui Theran/Santorinin tulivuorenpurkauksessa n. 1500 eKr. Siihen asti yhteiskuntajärjestelmä näytti toimivan ihan hyvin. Joidenkin mielestä tämä oli muuten Platonin kuvaama Atlantis. Mene, tiedä. Itse olen aina viehtynyt tästä kulttuurista, esim. rakennusten seinämaalaukset ovat ihastuttavia ja raikkaita. Eli ei tasa-arvoinen yhteiskunta ole mikään mahdottomuus, onhan sitä jo kokeiltu.

http://antiikinhistoriaa.wikispaces.com/Antiikin+Kreikka+-+Minolainen+kulttuuri


Otsikko: Vs: Junat ja naiset ovat luotuja kulkemaan. Totta vai tarua?
Kirjoitti: Eklektikko - 29.09.2013 08:21:30
Naisten asema alkoi huonontua maanviljelyksen myötä.

Kun alkoi olla kiinteää omaisuutta, maaomaisuutta, taloja jne, niin ensinnäkin miehille tuli tärkeäksi tietää että se vanhin poika joka perii kaiken on todella oma poika. Tästä alkoi naisten vahtaaminen ja siihen vahtaamiseen värvättiin myös naiset mukaan.

Lisäksi maanviljelys on työvoimavaltaista, mikä johti siihen että naisista tuli lähinnä glorifioituja siitoseläimiä, kun lapsilukua haluttiin kasvattaa.

Metsästäjä-keräilijöillä ei ollut paljoa sitä omaisuutta, eikä mitään kiinteää omaisuutta ja metsästäjä-keräilijät säännöstelivät syntyvyyttä.

Em. ikävien asioiden lisäksi maanviljelys loi hierarkkisen valtarakenteen jossa suuret massat tuottavat elintason pienelle eliitille, sekä sitten kontrolliuskonnot joissa kaiken maailman pelottelulla saatiin se rahvas tyytymään osaansa.

Metsästäjä-keräilijät elivät anarko-kommunismissa, jossa asiat ratkaistiin konsensuskeskusteluilla. Alfa-uroksia tarvittiin vain metsästyksenjohtajina, siinä ON homma jossa täytyy olla yksi pomo.

 Ai niin ja vielä tämä: Maanviljely synnytti myös työvoimavaltaisuutensa vuoksi orjatalouden.