Otsikko: Upea valikoima gluteenittomia! Kirjoitti: sideman - 30.10.2013 14:52:08 Eka kertaa pisti 29.10.2013 marketissa silmään Branderin gluteenittomat tattarisämpylät (Vuoden Gluteeniton 2005!).
Ompa harvinaisen maukkaita tattarisämpylöitä, varsinkin jos halkaisee ja paahtaa hintsusti!? (YMMV...) :smitten: http://brander.fi/gluteeniton/ Otsikko: Vs: Upea valikoima gluteenittomia! Kirjoitti: Eklektikko - 30.10.2013 15:41:23 Muuten näytti ihan kivalta, mutta ainesosaluettelo sisälsi mysteeriainesosan:
'gluteeniton jauhoseos' Gluteenittomissa jauhoseoksissa on usein esim. maissia, riisiä, vehnäproteiinia ilman sitä gluteenia jne. Tuo on samanlainen asia kuin 'kasviöljy' - ellei tarkkaa sisältöä kerrota, oletan itse automaattisesti huonointa vaihtoehtoa ja jätän ostamatta. Tässä huonoimmat vaihtoehdot ovat maissi ja se venhäproteiini ilman gluteenia. Maissi voi sisältää GMO-maissia ja venhä on ongelma muutenkin kuin gluteenin vuoksi. Tai siis, näytti kivalta niille joiden suutuntuma edelleen sietää sahajauhofiilistä - siltä kaikki leivät alkavat tuntua laadusta riippumatta, kun niitä ei enää syö säännöllisesti - ja jotka voivat syödä tattaria. (Minä en voi, ne lektiinit taas.) Otsikko: Vs: Upea valikoima gluteenittomia! Kirjoitti: sideman - 05.12.2013 10:29:46 Vähän OT, mutta olen viime aikoina huomannut kiintoisan ilmiön: Olen aina ollut makean ystävä; kuitenkin viime aikoina esim. Pandan Juhlapöydän konvehdit, joita olen "nauttinut" kahvin kera esim. fasupalojan asemesta gluteenittomuuden "varmistamiseksi", ovat alkaneet maistua lähes sietämättömän makeilta! En keksi tuohon ensihätään muuta selitystä kuin juurikin tuon gluteenin melko tiukan välttelyn! ??? Otsikko: Vs: Upea valikoima gluteenittomia! Kirjoitti: Eklektikko - 05.12.2013 10:57:48 Toinen selitys voi olla se että olet ihan vaan muuten vähentänyt makean syöntiä. Makeatoleranssi on siitä vinkeä, että se saattaa laskea todella nopeasti jos vähentää makean syöntiä ja sitten alkavat aiemmin ei-niin-makeilta maistuneet asiat maistua makealta ja ne aiemmin sopivan makeat aivan liian makeilta.
Kuohukerma sellaisenaan on mielestäni nykyään lievästi makeaa. ;D |