Otsikko: Raakakahvi?? Kirjoitti: sideman - 15.12.2013 14:36:18 Puoliseiskassa joku raakasuklaafriikki painotti sitä, että karkkisuklaataa kuumennetaan valmistuksen aikana siinä määrin, notta suuri osa hyödyllisistä antioksidanteista tuhoutuu. Tuosta tuli mieleen, että eikös kahviakin paahdeta aika korkeassa lämpötilassa? Pitäisikö sekin mieluiten nauttia vaikkapa raakoja jauhettuja kahvinpapuja smoothieen tai vastaavaan sekoittamalla? Muistaisin lukeneeni, että varsinkin eteläameriikkalaiset kahvinviljelijät hoitavat liiallisesta kahvinjuonnista aiheutunutta "darraa" raakoja kahvinpapuja pureskelemalla... ::) Otsikko: Vs: Raakakahvi?? Kirjoitti: Eklektikko - 16.12.2013 15:21:22 Paahdetaanhan sitä kahvia korkeassa lämpötilassa, mutta toisaalta mitä enemmän paahdetaan, sitä vatsaystävällisemmäksi se muuttuu paahtuessaan. Vaaleapaahtoinen tyypillinen suomalainen kahvi, tuo pula-ajan jäänne, ärsyttää siis vatsaa paljon helpommin kuin tummapaahtoinen. Tästä tekisin sen johtopäätöksen, että raakana on siten kaikkein happaminta ja eniten vatsaa ärsyttävää.
Antioksidantteja on tutkittu valmiista kahvijuomasta, eli ne eivät tunnu paahtamisen yhteydessä häviävän, sen sijaan valmiista kahvista häviävät noin 20 minuutissa, eli tuoreena kannattaa juoda. Toisaalta voihan se olla, että raaoissa kahvipavuissa antioksidantteja olisi kaikkein eniten, jolloin toki - jos vain vatsa kestää - voisi niitä pureskella. Oma antioksidantinsaantini on kuitenkin sen verran hyvällä mallilla, että taidan edelleen jatkaa tummapaahtoisen kahvin juomista 4-6 kuppia päivässä. Kahvinviljelijöiden kahvipavunpureskelusta: Äkkiseltään kuvittelisin, että kyseessä on hätätoimi kiireen keskellä kofeeinivierotukseen niissä tilanteissa kun ei ole vaan aikaa keittää kahvia. Luultavasti pavuista saa raakana pureskeltunakin riittävästi kahvia kofeiinivieroitusoireiden häätämiseen, mutta todennäköisemmin viljelijät keittäisivät kyllä mieluummin kahvit jos vain ehtisivät. :) Otsikko: Vs: Raakakahvi?? Kirjoitti: nousukuu - 16.12.2013 15:45:00 Aika pahalle nämä maistuu kylmänäkin. Mutta on tämä näköjään parempi kuin keittää näistä jotain raaka-"kahvia". :P Joten kiitos vinkistä. :)
|