Otsikko: Kaakao-nibsit Kirjoitti: sideman - 30.03.2014 11:30:29 Sattui K-market'issa silmiin CocoVi'n Kaakaonibsit.
Suoritin siis, niiden kaupan kohteena ollen, impulssiostoksen. Mahtavatko nuo nibsit olla "E-hyväksyttyjä"...? ;) Maku ei ainakaan ole niin kitkerä kuin odotin! Otsikko: Vs: Kaakao-nibsit Kirjoitti: Eklektikko - 31.03.2014 08:18:14 Mahtavatko nuo nibsit olla "E-hyväksyttyjä"...? ;) Kaikki raakakaakao on mielestäni hyvää syötävää, kunhan muistaa ettei vedä övereitä, siitä voi tulla ikävä päänsärky. Mutta itse suosin kokonaisia raakakaakaopapuja, koska niissä on enemmän rasvaa. ;D Ilmeisesti rasvaa lähtee pois/otetaa pois pavuista jonkin verran siinä vaiheessa kun ne murskataan nibseiksi. Otsikko: Vs: Kaakao-nibsit Kirjoitti: sideman - 31.03.2014 10:05:14 Kaikki raakakaakao on mielestäni hyvää syötävää, kunhan muistaa ettei vedä övereitä, siitä voi tulla ikävä päänsärky. Mutta itse suosin kokonaisia raakakaakaopapuja, koska niissä on enemmän rasvaa. ;D Ilmeisesti rasvaa lähtee pois/otetaa pois pavuista jonkin verran siinä vaiheessa kun ne murskataan nibseiksi. Rasvat: 39g ... Otsikko: Vs: Kaakao-nibsit Kirjoitti: Eklektikko - 31.03.2014 10:07:14 Rasvat: 39g ... Aivan, nibseissä vain 39 g / 100 g - kokonaisissa raakakaakaopavuissa 54 g / 100 g. ;) Otsikko: Vs: Kaakao-nibsit Kirjoitti: sideman - 31.03.2014 10:42:27 Rasvat: 39g ... Aivan, nibseissä vain 39 g / 100 g - kokonaisissa raakakaakaopavuissa 54 g / 100 g. ;) No ei haittaa meitsiä, kun en pysty syömään edes yli 30-prosenttista juustoa sen maistuessa lähes pelkästään rasvalle! Nibs'eistä on vaikea uskoa, että niissä on rasvaa ensinkään! :) Otsikko: Vs: Kaakao-nibsit Kirjoitti: Eklektikko - 31.03.2014 10:51:29 Nibs'eistä on vaikea uskoa, että niissä on rasvaa ensinkään! EIvät ne kokonaiset pavut tunnu yhtään rasvaisilta ainakaan minun mielestäni, mutta toisaalta juon välillä kuohukermaa suoraan purkista välipalaksi. ;D Uskoisin etteivät kyllä olisi sinunkaan suuhusi liian rasvaisen tuntuisia; se rasvaisuus vain pehmentää sitä kitkeryyttä. Itse pohdin myös antioksidanttien (10% raakakaakaopavun painosta) säilyvyyttä kun pavut kuoritaan ja murskataan niin, että rasvaakin lähtee pois 15%. Vähän veikkaisin siinä antioksidanttienkin voivan kärsiä. Otsikko: Vs: Kaakao-nibsit Kirjoitti: sideman - 31.03.2014 12:28:33 Onkohan kaakaon rasva kuinka kärkästä härskiintymään? Oli miten oli, myönnettäköön, että nibseissä rasva tod. näk. härskiintyy helpommin, mikäli on härskiintyäkseen... :( Otsikko: Vs: Kaakao-nibsit Kirjoitti: Eklektikko - 31.03.2014 12:44:51 Pikaisen google-haun mukaan kaakaovoi (=kaakaopavun rasva) ei härskiinny kovinkaan helposti, tässä siis sukua kookosrasvalle, ilmeisesti sisältää vakaampia tyydyttyneitä rasvahappoja kuten se kookoskin.
Mutta jälleen: Kokonaisissa pavuissa ei ainakaan härskiinny, sama siis pätee kuin muihinkin siemeniin, jyviin jne: Kokonaiset aina parempia kuin jauheet tai palat. |