Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Vaihtoehtohoidot => Aiheen aloitti: sideman - 03.06.2014 14:00:57



Otsikko: Kaseiinin turmiollisuus?
Kirjoitti: sideman - 03.06.2014 14:00:57
Liekö kaseiini monille sisäisesti nautittuna lähes yhtä koukuttavaa kuin gluteeni?

Wiki:

Casomorphins are peptides, i.e., protein fragments, derived from the digestion of milk protein casein. The distinguishing characteristic of casomorphins is that they have an opioid effect.[1]

The most important casomorphins from bovine milk are those released from the digestion of β-casein into β-casomorphins, sometimes denoted as BCM followed by a numeral indicating the number of amino acids in the sequence. In cattle, the amount of β-casein - and, hence, the potential release of β-casomorphins - varies between species and breeds. Typically, β-casein comprises about one-third of the casein in milk, or about 12 grams per liter of milk. However, there are at least 13 different variants of the β-casein protein in cattle population, with any one cow producing milk that will contain either one or two of these 13 variants. β-casomorphins are found in cheeses made from bovine milk; their concentrations are higher in mould cheeses (e.g. Brie, Rokpol) than in semi-hard cheeses (e.g. Edam, Gouda and Kasztelan).[1]

Kasomorfiinitko ne laittavat vasikat pökkimään emänsä utareita kuin huumekoukussa olisivat?   ;D


Otsikko: Vs: Kaseiinin turmiollisuus?
Kirjoitti: Eklektikko - 03.06.2014 14:17:37
Kaseiini tuottaa opiaatteja ilmeisesti etupäässä niille, joille maitotuotteet sopivat huonommin. Vasikalle luulisi sopivan lehmänmaidon.  ;)

Itse en saa eksorfiinireaktiota maitotuotteista, gluteenista sen sijaan saan. Nykyisin tuo on helppo huomata ja tunnistaa. Mutta minä olenkin niitä joille maitotuotteet sopivat hyvin.


Otsikko: Vs: Kaseiinin turmiollisuus?
Kirjoitti: sideman - 03.06.2014 15:57:35
Kaseiini tuottaa opiaatteja ilmeisesti etupäässä niille, joille maitotuotteet sopivat huonommin. Vasikalle luulisi sopivan lehmänmaidon.  ;)

Itse en saa eksorfiinireaktiota maitotuotteista, gluteenista sen sijaan saan. Nykyisin tuo on helppo huomata ja tunnistaa. Mutta minä olenkin niitä joille maitotuotteet sopivat hyvin.

Ihan uteluudesta kysyn, miten huomaat sen eksorfiinireaktion?   ???

Hmmm... mutta eikös gluteenin terveyshaittojen ydin ole se, että eksorfiinit
koukuttavat ihmiset nauttimaan elintarvikkeita, jotka aiheuttavat vuotavan suolen,
ei niinkään eksorfiinit itsessään??

Lisäys, tätä vähän uumoilin:

At this point you might be wondering what the evolutionary basis might be for these opiates to be in a mammal’s milk. Dr. Neal Barnard, founder and president of the Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM), explains that, “It appears that the opiates from mother’s milk produce a calming effect on the infant and, in fact, may be responsible for a good measure of the mother-infant bond. No, it’s not all lullabies and cooing. Psychological bonds always have a physical underpinning. Like it or not, mother’s milk has a drug-like effect on the baby’s brain that ensures that the baby will bond with Mom and continue to nurse and get the nutrients all babies need. Like heroin or codeine, casomorphins slow intestinal movements and have a decided antidiarrheal effect. The opiate effect may be why adults often find that cheese can be constipating, just as opiate painkillers are.”

http://yumuniverse.com/addiction-to-cheese-is-real-thanks-to-casomorphins/



Otsikko: Vs: Kaseiinin turmiollisuus?
Kirjoitti: sideman - 03.06.2014 17:08:30

Kaikkea sitä etsivä löytää! Postpartum depression might actually be a symptom of endorphin deprivation.
Sanotaanko tossa, että istukan syöminen voisi auttaa noihin vierotusoireisiin?


Pregnancy

A placental tissue of fetal origin — i.e., the syncytiotrophoblast — excretes beta-endorphins into the maternal blood system from the 3rd month of pregnancy. A recent study[14] proposes an adaptive background for this phenomenon. The authors argue that fetuses make their mothers endorphin-dependent then manipulate them to increase nutrient allocation to the placenta. Their hypothesis predicts that: (1) anatomic position of endorphin production should mirror its presumed role in foetal-maternal conflict; (2) endorphin levels should co-vary positively with nutrient carrying capacity of maternal blood system; (3) postpartum psychological symptoms (such as postpartum blues, depression, and psychosis) in humans are side-effects of this mechanism that can be interpreted as endorphin-deprivation symptoms; (4) shortly after parturition, placentophagy could play an adaptive role in decreasing the negative side-effects of foetal manipulation; (5) later, breast-feeding-induced endorphin excretion of the maternal pituitary saves the mother from further deprivation symptoms. These predictions appear to be supported by empirical data.[14]


Otsikko: Vs: Kaseiinin turmiollisuus?
Kirjoitti: Eklektikko - 04.06.2014 10:18:41
Ihan uteluudesta kysyn, miten huomaat sen eksorfiinireaktion?   ???

Aloin huomata sen lopettettuani säännöllisen gluteeniviljan syömisen. Gluteenista tulee päähän semmoinen turtuneen puudutettu olo, vähän rauhoitettu, hieman sumea, ei mitenkään erityisen euforinen. Eli vastaus on: tunnen sen kehossa ja päässä. Se että pystyn moiseen, johtuu luultavimmin siitä, että olen piiiiitkän aikaa tottunut kuuntelemaan kroppaani ja sen reaktioita erilaisiin aterioihin.

Vertailukohtana endorfiinikänni treenin jälkeen on muuten paljon miellyttävämpi, se on kirkas eli mieli ei sumene ja euforiakin on suurempi. Kokemuksen mukaan ainakin seurauksiltaan endorfiini piekseen eksorfiinin 6-0.  ;)


Otsikko: Vs: Kaseiinin turmiollisuus?
Kirjoitti: Eklektikko - 04.06.2014 13:07:06
Hmmm... mutta eikös gluteenin terveyshaittojen ydin ole se, että eksorfiinit
koukuttavat ihmiset nauttimaan elintarvikkeita, jotka aiheuttavat vuotavan suolen,
ei niinkään eksorfiinit itsessään??

Jos sinä et pidä opiaattikoukkua pahana asiana, niin sitten et pidä, eli varmaan makuasia.  ;) MInä pidän sitä itseisarvoisesti pahana asiana. Lisäpaha on sitten se, että se koukku pistää syömään ravintoarvoltaan heikkoa (kun katsotaan kaloreita per 100 g), mineraaleja kelatoivaa ja ihmislajille muutenkin huonosti sopivaa viljaa.

Mutta gluteeni ei ole vehnän ainoa ongelma ollenkaan,  vain yksi ongelmallinen ainesosa siinä. Tässä artikkeli muista ongelmia aiheuttavista vehnän aineista, eli nämä voivat tuottaa ongelmia vaikka ei olisi niin keliaakikko kuin myöskään gluteeniherkkä:
http://www.wheatbellyblog.com/2014/05/deglutenize-your-brain/

Poimintoina artikkelista ja omana suomennoksenani ne vehnän muut ikävät asiat:

Fytaatit: Blokkaavat 90% sinkin imeytymisestä sekä monia muita mineraaleja, kelatoivat siis niitä jolloin ne eivät imeydy, ja haittaavat ruuansulatusta muutenkin.

Lektiinit: Venhänalkion agglutiniini, jota on vehnässä, rukiissa, ohrassa ja riisissä ei pilkkoudu ruuansulatuksessa. Siten se voi tehdä tuhojaan ruuansulatuskanavassa ja päästä sieltä verenkiertoon, missä se sitten aiheuttaa tulehdusta eri puolilla elimistöä. Se imitoi insuliinireseptoreissa insuliinia (tätä ei ko. artikkeli kerro), mikä siis lisää lihomista. Se on myös sappivaivojen ja sappkivien muodostumisen taustalla ja estää haiman ruuansulatusentsyymien eritystä.

D-aminohapot: Ihminen on sopeutunut sulattamaan L-aminohappoja, eli vasenkierteisiä sellaisia. Niden peilikuvat, oikeakierteiset eli D-aminohapot antavat ruuansulatusentsyymeille stop-signaalia aiheuttaen proteiinien epätäydellistä ruuansulatusta. Epätäydellisesti sulaneet proteiinit sitten puolestaan ovat myrkyllisiä suoliston kudoksille ja tuottaa muita ikäviä seurauksia, kuten dysbioosin eli haitallisten (mm. hiiva) bakteerien liiallista lisääntymistä suolistossa.

Amylopektiini A: Tämä viljojen hiilihydraatti on vastuussa niiden uskomattomasta verensokeria nostavasta potentiaalista ja selittää sen, miksi 2 viipaletta vehnäleipää kohottaa verensokeria enemmän kuin 6 teelusikallista sokeria.

Allergeenit: Moderni vehnämme on luotu laboratoriossa ja siinä on proteiineja jotka ovat muuntuneet siitä mitä ne olivat alkuperäisessä vehnässä: alfa-amylaasin estäjiä, trypsiinin estäjiä, serpiinejä, thioreduktaaseja jne. Näiden amonohappojen muuntunut dna-koodi on vastuussa allergisista reaktioista, kuten astma, ihottumat jne, sekä suolistovaivoista.

Ja mihinkään yllläoleviin haittoihin ei tarvita gluteenia ollenkaan, eikä ihmisen tarvitse ollla keliaakikko tai gluteeniherkkä.