Otsikko: What is consciousness? Kirjoitti: sideman - 27.09.2014 12:28:10 TM-liikkeen de facto pomo, libanonilaissyntyinen lekuri ja PhD Tony Nader (Anthony Abu-Nader?)
lätisee Stanfordissa puolisentoista tuntia aiheesta What is Consciousness. Enimmäkseen puisevaa läppää, mutta ajoittain sikakiintoisaa! https://www.youtube.com/watch?v=IeBUFzP9C1w Otsikko: Vs: What is consciousness? Kirjoitti: sideman - 27.09.2014 18:44:45 Opiskelijat Stanfordissa ovat hyvin älykkäitä ja jotkut heistä neroja. Mitä lie saaneet ja mitä lie ajatelleet luennosta... No voe Herran pieksut! En haluaisi turhan usein käyttää Einstein-korttia, mutta kannattaa edelleenkin pitää mielessä, että hän ei tiettävästi koskaan täydellisesti voinut hyväksyä kvanttimekaniikkaa, ja erityisesti Heisenbergsche Unbestimmtheitsrelation'ia. Tuo ei tietysti tarkoita, etteikö Einstein olisi ollut yksi historian suurimmista neroista! ::) Otsikko: Vs: What is consciousness? Kirjoitti: Indium - 28.09.2014 05:57:57 Einstein oli älykäs ihminen, mutta älykkäät ihmiset eivät ole Einsteinejä. ;)
Otsikko: Vs: What is consciousness? Kirjoitti: sideman - 28.09.2014 11:24:49 Einstein oli älykäs ihminen, mutta älykkäät ihmiset eivät ole Einsteinejä. ;) Ai vähän ninku tavallaan siis, että kaikki huorat ei ole partureita, mutta... ::) Otsikko: Vs: What is consciousness? Kirjoitti: Indium - 28.09.2014 11:49:10 No, ei. ;D Nojoo, heitin tuon ennen aamuseiskaa. :buck2:
Parikin pointtia: Ensinnäkin, tieteellisten teorioiden epäily ja etenkin niiden osoittaminen vääriksi on mitä tärkein osa tieteen tekemistä, koska sitä kautta syntyy vahvempia teorioita, joita on yhä vaikeampi osoittaa vääriksi, eli yhä todennäköisemmin ne mallintavat luontoa paremmin ja paremmin. Se, että Einstein epäili kvanttimekaniikkaa ja Heisenbergin epätarkkuusperiaatetta, on siis mitä sopivinta tuon ajan tiedeihmisen ajattelua. Meidän aikanamme tuntuu hullulta, että nykyään niinkin laajalti hyväksytty asia kuin kvanttimekaniikka on aikanaan ollut Einsteinille mahdoton hyväksyä, mutta se ei tarkoita, että mitä villimpi teoria ja mitä vaikeampi se on tämän päivän älykkäimmille hyväksyä, sitä laajempi ja hyväksytympi siitä joskus tulee. Ja alkuperäiseen heittooni jotenkuten palaten, Einsteinillä lie ollut aikamoisia neurologisia poikkeavuuksia ja muuta ongelmaa, ja älykäs voi kovasti olla ilman niitäkin. :D Otsikko: Vs: What is consciousness? Kirjoitti: sideman - 28.09.2014 12:15:36 Meidän aikanamme tuntuu hullulta, että nykyään niinkin laajalti hyväksytty asia kuin kvanttimekaniikka on aikanaan ollut Einsteinille mahdoton hyväksyä, mutta se ei tarkoita, että mitä villimpi teoria ja mitä vaikeampi se on tämän päivän älykkäimmille hyväksyä, sitä laajempi ja hyväksytympi siitä joskus tulee. Minun on vaikea kuvitella "villimpää" teoriaa kuin kvanttimekaniikka. Richard Feynman'iä taas lainatakseni: I think I can safely say that nobody understands quantum mechanics. Ja Wikistä tällainen: Todellisuutta erittäin hyvin kuvaavan kvanttimekaniikan tieteenfilosofinen tulkinta on siis edelleen avoin kysymys. Onhan se toki esimerkiksi perin outoa, että kvanttifysiikan mukaan hiukkanen voi kirjaimellisesti olla kahdessa paikassa samanaikaisesti, quantum entanglement'istä nyt puhumattakaan, eli, jos olen oikein ymmärtänyt, universumin "toisella laidalla" oleva hiukkanen reagoi välittämästi lomittuneeseen pariinsa, vaikkapa sen spinin muutokseen?? (Einsteinin spooky action at distance...) BTW, minun hypoteesini on, että telepatia voisi perustua juurikin tuohon kvanttilomittumiseen, tai sitten ei... ::) Otsikko: Vs: What is consciousness? Kirjoitti: nousukuu - 28.09.2014 12:28:22 Aivoaakkoset, Lauri Parkkonen: Missä tietoisuus luuraa?
www.youtube.com/watch?v=myGiAubkAi8 Olennainen tulee siinä about ekan minuutin aikana. Sen jälkeen tulee tylsää ja tieteellistä, siihen ei kannata käyttää rajallista elinaikaansa. ;) Otsikko: Vs: What is consciousness? Kirjoitti: sideman - 28.09.2014 12:33:02 Opiskelijat Stanfordissa ovat hyvin älykkäitä ja jotkut heistä neroja. Mitä lie saaneet ja mitä lie ajatelleet luennosta... Ei Toninkaan koulut mitään läyhäsiä näköjään olleet (Wiki): Tony Abu Nader (Arabic: طوني أبو ناضر) is a Lebanese neuro-scientist, researcher,[1][2] university president, author and leader of the Transcendental Meditation movement. He has a medical degree in internal medicine, received his Ph.D. from Massachusetts Institute of Technology and worked as a clinical and research fellow at a teaching hospital of Harvard Medical School. http://en.wikipedia.org/wiki/Tony_Nader Eikä toinenkaan TM-liikkeen johtohahmo, Raaja (raadsa) John Hagelin näköjään mitään rupusakin kouluja käynyt: Hagelin completed an undergraduate degree in physics with highest honors (summa cum laude) from Dartmouth. He studied physics at Harvard under Howard Georgi, earning a Master's degree in 1976 and a PhD in 1981.[6][8] By the time Hagelin had received his Ph.D. from Harvard, he had published "several serious papers" on particle theory.[14] In 1981, Hagelin became a postdoctoral researcher at the European Center for Particle Physics (CERN) in Switzerland, and in 1982 he moved to the Stanford Linear Accelerator Center (SLAC).[6] Otsikko: Vs: What is consciousness? Kirjoitti: nousukuu - 28.09.2014 14:07:07 Kuuntelin viime syksyn docventures jakson psyyke. Tämä liittyy aika moneenkin aiheeseen mistä foorumilla on puhuttu.
areena.yle.fi/radio/2056546 Otsikko: Vs: What is consciousness? Kirjoitti: nousukuu - 28.09.2014 19:49:03 Täältä iso peukku pisteviivalle! O0
Otsikko: Vs: What is consciousness? Kirjoitti: sideman - 28.09.2014 20:41:31 Nader ja Hagelin ovat totta kai oppineita ja älykkäitä ihmisiä. Minun näkökulmastai katsellen he ovat siitä huolimatta lipsahtaneet käyttämään tiedettä uskonnollisen maailmankuvan perustelemiseen, so he ovat valinneet Maharishin ja ikivanhan intialaisen kulttuurin maailmankuvan ja yrittävät epätoivoisesti sovittaa oman alansa tieteen tuntemusta sen menneen maailmanmallin tukemiseen ja kultaamiseen. Tämä on se juttu; aito tiedemies kyseenalaistaa myös omat käsityksensä ja ennenkaikkea myös kunnioittamansa uskonnollisen/hengellisen auktoriteetin käsitykset. Yksi lukuisista seikoista miksi uskon, että intialainen filosofia on päässyt subjektiivista metodia käyttäen hyvin syvälle perimmäisen totuuden ytimeen on se, että muuan kvanttifysiikan uranuurtajista, fyssan nobelisti Erwin Schrödinger oli vedaanta-filosofian himodiggari, ja mahdollisesti sai ideoita kvanttifysiikan kehittelyyn juurikin intialaisesta filosofiasta. Wiki: Schrödinger stayed in Dublin until retiring in 1955. He had a lifelong interest in the Vedanta philosophy of Hinduism, which influenced his speculations at the close of What Is Life? about the possibility that individual consciousness is only a manifestation of a unitary consciousness pervading the universe.[14] Otsikko: Vs: What is consciousness? Kirjoitti: ghede - 28.09.2014 21:09:13 Mielenkiintoista, mutta aivokapasiteettini ei taida enää riittää tuollaisten videoiden katsomiseen. :idiot2: Työnnän vaikka mielummin porkkanan anukseen näin sunnuntai-iltana. :angel:
Otsikko: Vs: What is consciousness? Kirjoitti: sideman - 28.09.2014 23:53:41 kultaamiseen. Tämä on se juttu; aito tiedemies kyseenalaistaa myös omat käsityksensä ja ennenkaikkea myös kunnioittamansa uskonnollisen/hengellisen auktoriteetin käsitykset. Today there is a wide measure of agreement, which on the physical side of science approaches almost to unanimity, that the stream of knowledge is heading towards a non-mechanical reality; the universe begins to look more like a great thought than like a great machine. Mind no longer appears as an accidental intruder into the realm of matter; we are beginning to suspect that we ought rather to hail it as a creator and governor of the realm of matter... -- Sir James Jeans On sääli, että tälläkin foorumilla materialistinen näkemys mualimankaikkeuvvesta = tieteellinen näkemys... :'( |