Otsikko: D-vitamiinin imeytymisen parantajia? Kirjoitti: sideman - 12.12.2014 13:14:45 D-vitamiinin imeytymisen parantajia:
Näitä hyvä syödä Tutkimuksen perusteella niillä aterioilla, joiden kanssa otetaan D-vitamiinilisää, kannattaa syödä pähkinöitä, avokadoa, saksanpähkinää, pellavansiemeniä, taimenta, silliä ja lohta. Myös erilaisten öljyjen, kuten kasvis-, oliivi-, auringonkukka-, soijapapu-, maissi- ja rypsiöljyn käyttäminen ruuanlaitossa voi auttaa kehoa saamaan D-vitamiinilisää tehostavia rasvoja. http://www.iltalehti.fi/terveys/2014121218882767_tr.shtml Hmmm... ameriikkalainen tutkimus, voiko siihen luottaa ensinkään?? ::) Otsikko: Vs: D-vitamiinin imeytymisen parantajia? Kirjoitti: Eklektikko - 12.12.2014 13:27:00 RASVA missä muodossa tahansa on se mitä tarvitaan jotta rasvaliukoinen D-vitamiini imeytyisi hyvin.
Niinpä tuossa mainittujen omega6-pommien ohella myös voi, ihra, laardi & kuohukerma ajavat ihan saman asian, samoin vaikkapa kaakaovoi tai kylmäpuristettu kookosöljy. ;D Otan itse d-vitamiinini aamulla runsaalla kuohukermalla höystetyn kahvini kera. Kyseinen artikkeli nyt vaan vahvistaa sitä jo vanhentunutta (vaikka tätä ei Suomessa olekaan myönnetty) paradigmaa jonka mukaan kun kova rasva kerran tappaa, niin jos rasvaa täytyy suositella, sen on oltava kasviperäistä. Olihan siinä toki kala ja pähkinät, mutta eläinkunnan nyt turvallisiksi todetut rasvat loistivat poissaolollaan. Tuossa on myös mainittu nimeltä kaksi pahinta omega-6 pommia, eli auringonkukka- ja soijaöljy. Toistetaan tässä nyt taas, että kun elinsiirtopotilaiden immuunisuppressiolääkitys yritettiin 1970-luvulla korvata auringonkukkaöljyllä, koe piti lopettaa kesken koska koehenkilöt sairastuivat syöpään vielä useammin kuin mitä tapahtui niillä vanhoilla immuunisuppressiolääkkeillä... Omega 6-rasvahappojen liikasaanti siis aiheuttaa tulehdusta, syöpää ja ihon ennenaikaista vanhenemista. Rypsi- ja rapsiöljy jotka näyttävät koeputkessa hyvältä mitä tulee omega3/omega6 suhteeseen, eivät ole sitä ihmiskehossa koska niiden omega3:sta elimistö pystyy hyödyntämään vain noin 7-10%. Lopputulos niissäkin siis omega6-liikasaanti. Ja vielä ympäristönsuojelullinen syy ruveta boikotoimaan kaikkea rypsi- ja rapsiöljyä joka on kotimaista: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1418355009079.html Tukes siis sallii muutoin EU:ssa kiellettyjen neonikotinoidien käytön kasvinsuojeluaineina ensi keväästä alkaen. Niiden epäillään aiheuttavan mehiläiskuolemia ja niitä käytetään öljykasvien siementen, esim. rypsin ja rapsin käsittelyssä. |