Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Muita kokemuksia => Aiheen aloitti: Ginger86 - 28.05.2015 08:33:08



Otsikko: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ginger86 - 28.05.2015 08:33:08
http://yle.fi/uutiset/hallituksen_linjaukset_ja_ministerinimitykset__seuraa_hetki_hetkelta/8020643

Millaisia mielipiteitä täällä on herännyt asian tiimoilta? Mitä hyvää/huonoa hallitusohjelmassa on? Oletko pettynyt, tyytyväinen, yllättynyt vai välinpitämätön? Itse en äänestänyt ketään hallituspuolueista, mutta oli tämä silti vähän yllättävä linja Sipilältä...

Minun mielestäni tämän hallitusohjelman perustavanlaatuisin ongelma on ihmisyyden ja inhimillisyyden unohtaminen. Me emme ole koneita emmekä sellaisiksi muutukaan edes näiden leikkausten ja pakotteiden myötä. Ovatko nämä toimenpiteet todella tarpeen, kuten on esitetty?


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 28.05.2015 09:07:28
Hallitusohjelma on loogista jatkoa kokoomuksen jo edellisellä vaalikaudella aloittamalle tuloerojen kasvatukselle, hyvinvointivaltion alasajolle ja köyhimpien kansalaisten kyykytykselle. Keskusta ja perussuomalaiset tuntuvat olevan samoilla linjoilla, mutta oikeistopuolueitahan nekin ovat. Kiitti vaan ihan v¤#%/#¤sti kaikille, jotka näitä kolmea äänestivät!

Mitään ei ilmeisesti ole opittu 1990-luvun laman aikana tehdyistä leikkauksista, jotka tuottivat suunnattomia inhimillisiä kärsimyksiä ja säästöihin nähden moninkertaiset kulut. Niitä maksellaan edelleen mm. mielenterveyden hoidon kustannuksina ja siinä, että silloin syrjäytettiin osa kansasta pysyvästi. Nyt sama meininki.

Horina siitä että kaikki osallistuvat nyt kipeisiin säästöihin on lisäksi ihan puhdasta valhetta: Köyhimmät ja puolustuskyvyttömimmät maksavat leijonanosan näistä säästöistä. Törkeintä on kiristys sillä, että jos yhteiskuntasopimusta ei saada aikaan - eli jos työntekijät eivät suostu lisäkyykytykseen - tulee vielä kovemmat säästöt, mukaan lukien lapsilisien leikkaukset.

LIsäksi koko säästöhommeli on
a) taloustieteilijöiden kritisoimaa väärää säästämistä - lamassa pitäisi elvyttää eikä säästää
b) tarpeetonta, jos katsotaan miten muilla EMU-mailla menee

Perustelut kohdalle B: Kaikilla muilla EMU-mailla on paljon suurempi valtionvelka kuin Suomella. Saksalla esimerkiksi yli 80% BKT:stä. Se paljon puhuttu kestävyysvaje aktivoituu ongelmaksi 60 vuoden - siis kolmen sukupolven - kuluttua, joten kukaan kristallipalloa omistamaton ei voi perustella sillä yhtään  mitään. Ne muutkin EMU-maat ovat saaneet EU:lta varoituksia kuten Suomi hiljattain, ne vain eivät niistä paljoa piittaa. Suomessa varoitusta taas käytetään tekosyynä köyhimpien kyykytykseen ja hyvinvointivaltion alasajoon.

Niihin asioihin joihin olisi pitänyt puuttua ei tietenkään sitten puututtu ollenkaan: Siihen että valtionyhtiöt eivät maksa juuri lainkaan veroja Suomeen, siihen että valtio ja kunnat ostavat terveyspalveluja veroparatiisiyhtiöiltlä Terveystalo ja Mehiläinen, jotka myöskään eivät maksa veroja Suomeen juuri lainkaan, pääomavero on edelleen tasavero eikä progressiivinen, mikä hyödyttää ennen kaikkea kaikkein rikkaimpia, eikä kansanedustajien sopeutumiseläkkeisiin yms. luksukseen saati sitten valtioneuvoston jäsenten palkkoihin ja palkkioihin tietenkään puututtu lainkaan. Niiden yhteissumma ei ehkä olisi iso, mutta kyse onkin periaattesta.

´Ennustan  myös seuraavaa:
Suunnilleen elokuussa alkaa - kuten aina juuri ennen budjetin esittelyä - mediaan ilmestyä lisää taloutta koskevia 'kauhu, karmeus ja perikato uhkaa, Suomi on vakavassa vaarassa' jne. uutisia. Niitä on aina mediassa, joka hallinnon juoksupoikana toimii, juuri ennen budjetin julkistamista ihan vain jotta kauhu-uutisointi saisi kansan paremmin hyväksymään leikkaukset. Heti budjetin julkistamisen jälkeen ko. uutisointi sitten lakkaa...


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ginger86 - 28.05.2015 09:49:09
Samaa ihmettelin itsekin, kun katselin tilastoja EMU-maiden velkaantumisasteista: Suomihan oli siellä parhaiten pärjäävien joukossa! Kun ottaa vielä huomioon, ettei Suomella ole mitään öljynkaltaisia suuria vientivaltteja eikä matkailukaan tuota kauheita summia, meillähän menee suhteutettuna ihan hyvin.

Itse olen lama-ajan lapsia ja oma sukupolveni on sitä, jossa syrjäytymistä, mielenterveysongelmia, työttömyyttä ja muita valtiolle kalliiksi tulevia pitkäaikaisongelmia esiintyy erityisen paljon. Olen saanut vierestä seurata, mitä lapsiperheiltä ja köyhiltä leikkaaminen aiheuttaa, ja nyt kyllä kuljetaan taas vaarallista tietä! Surullista on, että kansa tuntuu olevan kepulikonstein täysin ohjailtavissa. Nytkin suuret massat puolustelevat hallitusohjelmaa sillä, että leikkauksia olisi muka pakko tehdä. Ahon hallitus on tosiaan hyvä esimerkki siitä, mihin olemme taas menossa.

Itse en tosiaan äänestänyt hallituspuolueita, mutta jostakin syystä olin silti hyvin pettynyt Sipilän linjauksiin. Soinin takinkääntö ei tullut yllätyksenä, mutta tämä tuli... En edes tiedä, miksi.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 28.05.2015 09:58:09
Suomalaiset luottavat asioihin  joihin ei pitäisi luottaa kuten siihen mitä päämediat kirjoittavat, mitä poliitikot lupaavat ennen vaaleja jne.

Hölmöintä kaikesta on kuitenkin ehkä se, että monet pienituloiset työntekijäryhmät (sairaanhoitajat on tästä tyyppiesimerkki) äänestävät Kokoomusta. Ehkä he voivat siten tuntea itsensä parempiosaisiksi tai luulevat että heistä tulee sellaisia Kokoomusta äänestämällä.

Samoin ottaa aivoon se että  porukat jättävät äänestämättä perusteella 'ei siellä minun asiaani kuitenkaan ajeta.' No ei todellakaan, ellet äänestä sinne jotakuta joka sinun asiaasi ajaa! Kaivopuistossa äänestetään aina, Westendissä äänestetään aina, Eirassa äänestetään aina, Kauniaisissa äänestetään aina...

Äänestämättä jättäminen on aina ääni sille poliitikolle, jota eniten vastustat. Tämän kun vain saisi taottua kalloon niille, jotka kuuluvat köyhään enemmistöön ja jättävät äänestämättä.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: sideman - 28.05.2015 10:07:55

Yksi demokratian(kin) perusongelmista saattaa hyvinkin olla se, kun ihminen saa
valtaa, tässä tapauksessa poliittista, hänen aivoissaan tapahtuu muutoksia
jotka johtavat empatian vähenemiseen.

Niinpä useimmat poliitikot ajanevat äänestäjiensä asiaa vain muodon vuoksi
ja ensisijaisesti keskittyvät pönkittämään saamaansa valta-asemaa?

Tuo näkyy mm. siinä, että kansanedustajat härskisti äänestävät usein omien
etuuksiensa hävyttömän kohentamisen puolesta?



Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 28.05.2015 10:10:20
Kuinkahan moni Suomen ökyrikkaista tekisi Nallet, jos pääomavero muuttuisi progressiiviseksi...?   ???

Yli tietyn omaisuusmäärän maastalähtijöiltä voisi hyvin laskuttaa heidän saamansa koulutuksen, terveydenhoidon, osuuden infrastruktuurin käytöstä jne. He ovat kuitenkin maksaneet suhteessa omaisuuteen/tuloihin vähemmän veroja kuin köyhät niiden kustantamiseksi, kun nuo kaikkein rikkaimpien verot eli pääomavero on tasavero.

Sama koskee firmoja jotka uhkailevat maasta lähdöllä jos verot nousevat: Ne käyttävät kuitenkin verovaroilla koulutettua työvoimaa, verovaroin rakennettua infrastruktuuria jne.

Toisaalta moni ökyrikas on silti isänmaallinen ja haluaa kantaa kortensa kekoon. Nalle tuntuu välillä uhmaikäiseltä, joka testailee rajoja: Katsoo mitä kaikkea voi sanoa ennen kuin tulee satikutia... (Eihän sitä tietysti ikinä tule.)

Mielenkiinnolla odotan milloin Nalle ehdottaa köyhien pakkosterilisaatiota tms. Johan tuo ehti sanoa että 80 % ihmisistä on tyhmiä ja on oikein että viisaammat ottavat heiltä rahat pois sijoitusmarkkinoilla. Niinpä: Naomi Kleinin kirjassa Tuhokapitalismin Nousu (suosittelen, löytyy kirjastaosta, juuri sen kirjan esittelemää meininkiä edellinen ja uusi hallituksemme ajavat!) puhutaan aiheesta, joskaan tyhmyys ei ole se pointti. Ja eliitti tarvitsee kriisejä ja lama-aikaa, sillä aina silloin köyhempien omaisuutta siirtyy eliitille pilkkahintaan pakkohuutokauppojen yms. ansiosta.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ginger86 - 28.05.2015 10:15:00
Näinpä juuri, Ekle. Eräskin semikuuluisa Lilyn bloggaaja kirjoitti vaalien alla huomiota saaneen kirjoituksen siitä, ettei aio äänestää, koska JUURI NYT ovat HÄNEN asiansa oikein hyvin. No, tuskin tulevat olemaan kovin pitkään, ellei aktiivisesti ala myös ylläpitämään sitä hyvinvoinnin tilaa. Tuollainen ajattelutapa on hyvin huolestuttavaa ja yllättävän yleistäkin tiettyjen ihmisten keskuudessa. Sitten taas osa kansasta, yleensä juuri ne vähäosaisimmat, tuntuu lyöneen hanskat tiskiin kokonaan. Periaatteella "ei tässä ole enää mitään tehtävissä".

Olen aiemmin kouluttautunut media-alalle, mutta juuri tuo kaksinaamaisuus ja suoranainen valehtelu sai minut vaihtamaan alaa. Mikä pettymys se onkaan nuorelle idealistille, kun huomaa, että esimerkiksi journalistien kirjoitukset ovat tiukasti säädeltyjä mediatalojen taholta! Jos uhkaa jonkun isokenkäisen asemaa puuttumalla vääryyksiin, voikin saada itse potkut. Tätä tapahtuu yhä tänäkin päivänä ihan täällä meidän kotoisassa Suomessakin.

Itse olen nykyään äänestänyt sillä perusteella, miten ko. poliitikko on siihen asti toiminut. Yleensä ehdokkaat ovat mukana jo ainakin kunnallispolitiikassa ja sieltähän niitä totuuksia on helppo selvittää. Mediaan en enää luota juuri missään asiassa.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 28.05.2015 10:33:30
Yksi demokratian(kin) perusongelmista saattaa hyvinkin olla se, kun ihminen saa
valtaa, tässä tapauksessa poliittista, hänen aivoissaan tapahtuu muutoksia
jotka johtavat empatian vähenemiseen.

Eli siis valta korruptoi, sehän  on tiedetty vaikka kuinka kauan.
 Korruptio on tässä tapauksessa henkistä/hengellistä.

Hyvä syy pyrkiä siirtymään edustuksellisesta demokratiasta suoraan demokratiaan...


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: .ave. - 28.05.2015 10:38:36
Tässä on lähtökohtaisesti se ongelma, että sen perinteisen kansantaloustieteen teorian (joka nyt ei tietenkään mikään raamattu ole, vaikka siitä näissä kohdin aina niin puhutaankin) mukaan nousukaudella pitäisi kiristää ja heikolla kaudella höllentää (paljon puhuttu elvyttäminen). Kukapa poliitikko kuitenkaan nousukaudella haluaa/pystyy kiristämään verotusta, kuinka moni äänestäjä siihen on tyytyväinen? Tässä vaiheessa ollaan aina menty jo liian pitkälle, kun ei olla ajoissa toimittu, niin nyt pitää kiristää silloin, kun ei olisi mistä kiristää.

Lopulta tuntuu siltä, että vaikka kaikkia hyviä ideoita kyllä tiedetään (esim. että työn tuottavuus paranee motivoinnilla paremmin kuin pakkokeinoilla), niin niitä ei kuitenkaan käytännössä osata toteuttaa, ei löydetä yhtään sellaista sopivaa keinoa mitä voisi tehdä. Sitten pitää tehdä tälläisiä pikkasen rippeitä kasaan kerääviä päätöksiä, kuten työajanpakkopidennyksiä. Eihän se käytännössä ole paras vaihtoehto, mutta parempi kuin ei mitään, jos jotakin halutaan saada aikaan.

No, minä en tiedä mikä Suomen talouden tilanne tällä hetkellä on, koska en pääse käsiksi kaikkiin aineistoihin. En tiedä osaisinko muutenkaan sanoa, vaikka pääsisinkin. Helppo täältä on huudella, että tehkää näin, mutta tuskinpa itse siellä ristiaallokossa sen parempi olisi. Kauhean fiksuja me aina ollaan olevinamme täällä reunoilla. Sitä kuitenkin olen ihmetellyt, että politiikassa päättämään voi nousta periaattessa ilman kokemusta tai koulutusta talouteen liittyvistä asioista, kyllä se on olennaista, että siellä keskustellaan yhdessä eri alojen asiantuntijoiden kanssa, ettei nyt ihan "musta tuntuu että näin, mä tykkään tälläsestä aatteesta" -ajatuksella mennä.

Miksiköhän PS:sää sanotaan oikeistopuolueeksi? Hehän ajavat taloudellisesta näkökulmasta aika vasemmistolaisia ajatuksia. Voi olla, että käytännön hallituksessa jäävät nämä PS:n talousjutut kuitenkin jonnekin keskustan ja kokoomuksen alle, ja sitten näistä mediaseksikkäistä aiheista EU ja maahanmuutto pidetään kiinni, vaikka olisi kaikkea tärkeämpääkin.  ::)



Ja muuten, ei ole ammatista kiinni, etteikö voisi todella ajatella kokoomuslaisesti. Tunnen henkilöitä, jotka eivät kovin suurituloisia ole, mutta intohimoisesti puhuvat, että miten työnantajalla on niin vaikeaa, kun työntekijöillä on niin suuri suoja ja AY-liikkeet liian vahvoja (vaikka Suomessa on Euroopan tasolla keskimääräistä alhaisempi työntekijän suoja). En yhtään ihmettele miksi äänestävät kokoomusta, sillä hehän ajattelevat samalla tavalla. Eikä näistä aatteista nyt voi sanoa, että joku olisi oikein ja joku ei, nehän on vain eri näkökulmia tähän yhteiskuntaan. Että saa vaikka kuinka pienituloinen ajatella vaikka kuinka oikeistolaisesti, eihän siinä mitään.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: minsa - 28.05.2015 10:45:23
Eklektikko,

hyvin olet kirjoittanut..
Mua mietityttää lähinnä juuri se mihin meitä ollaan ohjaamassa, siis miten paljon me pystytään tähän asiaan vaikuttamaan
kun vaalitulos oli tuo.. olisiko näin käynyt joka tapauksessa vaikka SDP olisi sinne päässyt, jotenkin en usko, että sekään olisi auttanut :)

Sopivasti kun tässä tänä vuonna pähkäilen juuri sitä mistä löydän seuraavaksi töitä itselleni  :-\

Kansannousulle olisi tilausta kun meillä ei sitä ole aikoihin tehty, jos koskaan.  :tickedoff:

Ja juu, kyllä ton maahanmuuton voisi pistää poikki kun ensin pitäisi saada nämä meidän ihmisetkin töihin kun ei tämä enää ole mikään hyvinvointivaltio..


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 28.05.2015 10:45:33
Miksiköhän PS:sää sanotaan oikeistopuolueeksi?

Soini on ainakin itse sitä mieltä että ovat.

Ja köyhä saa äänestää kokoomusta ihan niin paljon kuin haluaa, mutta sitten ei ole asiaa valittaa siitä että oma olo huononee...

En nyt ihan allekirjoita Nallen väitteitä ihmisten älykkydestä tai sen puutteesta, mutta seuraava lause ei ole mielipide, vaan tilastomatemaattinen tosiasia: Puolet ihmisistä on keskivertoa tyhmempiä.

Se Naomi Kleinin Tuhokapitalismin Nousu kannattaa lukea: Tällä hetkellä taloudenhoito perustuu ideologiaan, ei tieteeseen. Myös Suomen Valtiovarainministeriön taloudenhoito...


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: [I] - 28.05.2015 10:47:42
Kokoomuksen, ja tässä hallituksessa myöskin kepun ja persujen talousteoria on että hyvinä aikoina on varaa ja parempi laskea veroja sen sijaan että parannettaisiin sosiaaliturvaa, ja huonoina aikoina on syytä heikentää sosiaaliturvaa, mutta ei varaa kasvattaa veroja.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 28.05.2015 11:44:12
Kansannousulle olisi tilausta kun meillä ei sitä ole aikoihin tehty, jos koskaan.  :tickedoff:

Yrityskin luultavasti päättyisi huonosti ja syy on tämä:
ETYK-kokousta varten aikoinaan säädettiin semmoinen laki, että jos hallitus - se 15-20 henkilöä - on sitä mieltä että on tarpeen (jotain niin yleisluontoisia perusteluja on laissa, että ovat sovellettavissa lähes mihin tahansa) se voi peruuttaa KAIKKI perustuslailliset oikeudet kansalaisilta ihan vain omalla päätöksellään. Kaikki oikeudet! Yhdistymis- ja kokoontumisvapaudesta ja sananvapaudesta alkaen...

Siis perustuslain tasoinen säädös voidaan väliaikaisesti kumota asetuksen tasoisella...

Eikö olekin 'kivaa' että se runsaan tusinan pelleporukka valtioneuvostossa voi välittömästi peruuttaa kaikki perustuslailliset oikeutemme jos protestiliike sen mielestä uhkaa esim. turvallisuutta?


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: sideman - 28.05.2015 12:35:32
https://www.youtube.com/watch?v=gJHa67y_He8

Simo voisi tuossa olla vaikkapa "pelleporukan" edustaja...

 ::)


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 28.05.2015 12:38:07
Tämä myös ajankohtainen:
https://www.youtube.com/watch?v=tEFSYFeUYZQ

 ;D


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 28.05.2015 14:22:29
Minulle riittäisi, jos Sipilän hallituksen linjaukset kuvastaisivat edes:

- Sitä että muistetaan kuinka paljon 1990-luvun laman 'säästöt' tulivat maksamaan rahassa ja inhimillisen kärsimyksen muodossa
- Sitä mitä talousasiantuntijat sanovat laman aikana säästämisen turmiollisuudesta
- Sitä että tajutaan Suomen talouden olevan paremmassa jamassa velan suhteen kuin muiden EMU-maiden
- Sitä että kun se kestävyysvaje aktivoituu EHKÄ 60 vuoden kuluttua, ei tarvitse tehdä äkkipäätöksiä säästöistä nyt
- Sitä että talouden suunnittelun tulisi perustua tieteeseen, ei ideologiaan kuten tällä hetkellä
- Sitä että tuloerojen kasvu vaarantaa koko talouskehityksen (OECD:n varoitus juuri tällä viikolla!)
- SItä mitä tuli ennen vaaleja luvattua...


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ginger86 - 29.05.2015 10:35:18
http://www.hs.fi/m/tiede/a1386565241336?jako=8f4477b0975ab8a29acf9326ad948451&ref=fb-share

Tämä artikkeli sattui taas silmään -pari vuotta vanha, mutta yhä ajankohtainen. Kannattaa lukea ja miettiä sitten taas tykönään, ovatko nämä leikkaukset oikeasti tarpeen. Minulla on vahva fiilis, että meitä kusetetaan. Hyvin, hyvin rankasti.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 29.05.2015 10:47:15
Jep. Ja lisää aiheesta nimenomaan siinä jo suosittelemassani Naomi Kleinin kirjassa.

Jokaikisessä maassa jota on elvytetty ns. Chicagon koulukunnan opeilla ovat itsemurhaluvut monikertaistuneet, terveydenhuolto heikentynyt, asunnottomuus ja työttömyys lisääntynyt ja melkoinen osa kansasta syrjäytetty pysyvään köyhyyteen.

Kreikka on nimenomaan malliesimerkki siitä, mitä tapahtuu kun elvytetään niillä opeilla joita myös Suomen tuore hallitus nyt ajaa. Lisäksi Kreikan osalta on muistettava, että sen hengiltä-elvytyksen tarkoitus on vain pelastaa ne Saksan, Ranskan ja Britannian edesvastuuttomat pankit, jotka ottivat riskit ihan omasta tahdostaan antaessaan sille lainaa, mutta nyt ulkoistavat tappiot myös EU-kansalaisten veronmaksajien maksettaviksi - sitä ne kaikki Kreikalle annetut tuet ovat; eivät ne mene Kreikalle vaan lopulta noille pankeille.

Tämä on nyt taas ajankohtainen, vaihdetaan vain poliitkon nimi:
https://www.youtube.com/watch?v=yESL2s-tfUA


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: sideman - 29.05.2015 11:33:04
http://www.hs.fi/m/tiede/a1386565241336?jako=8f4477b0975ab8a29acf9326ad948451&ref=fb-share

Tämä artikkeli sattui taas silmään -pari vuotta vanha, mutta yhä ajankohtainen. Kannattaa lukea ja miettiä sitten taas tykönään, ovatko nämä leikkaukset oikeasti tarpeen. Minulla on vahva fiilis, että meitä kusetetaan. Hyvin, hyvin rankasti.

Minusta tuntuu että mm. talouden ja politiikan huipulle tiensä raivaavat alfaurokset ja -naaraat ajavat primaaristi
omaa ja "klaaninsa" etua. Joissakin tilanteissa se saattaa olla myös heille lisäarvoa tuottavien "työmuurahaisten" etu,
mutta kenties useimmiten ei...

 :-[


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 29.05.2015 11:42:03
Tässä toinen kirja jota suosittelen:
Tasa-arvo ja hyvinvointi : miksi pienet tuloerot koituvat kaikkien hyväksi / Richard Wilkinson ja Kate Pickett

Koko kirja perustuu YK-n vuosikymmeniä maailmalta (mukana suht kaikki mahdolliset maat joista tietoja vain on ollut saatavissa) keräämiin tilastoihin joiden luotettavuus on aika kovaa luokkaa. Ja se on melko hyytävää luettavaa. Esimerkiksi:

Mitä suuremmat tuloerot, sen kovempi ja epäempaattisempi on koko yhteiskunta - kaikki köyhistä rikkaisiin asti - muita kohtaan.
Mitä suuremmat tuloerot, sen kovemmat ja pidemmän rangaistukset rikoksista - täysin riippumatta rikollisuuden määrästä.
Mitä suuremmat tuloerot, sen suurempi sairastavuus ja kuolleisuus - läpi väestön köyhistä ihan sinne rikkaimpiin saakka.

Tuloerojahan on kasvatettu jo edellisenkin hallituksen toimesta. Lisäksi netin kommenteissa hallituksen linjauksiin on näkynyt juuri se mitä eliitti toivoo: Köyhät ovat alkaneet nokkia toisiaan malliin 'ihan hyvä että työttömät laiskurit saavat pienempiä tukia', sen sijaan että huomio kohdistuisi sinne eliittiin ja sen etuihin.

Asia nyt vaan on niin, että eduskunnassa ja hallituksessa ei ole ketään (no eduskunnassa voi olla muutama...) joilla olisi mitään kokemusta todellisesta köyhyydestä, koska eduskuntaan pääseminen vaatii aika paljon rahaa.

Ja Sideman: Unohda nyt taas tuo alfa-ajattelu, se ei päde ihmisiin vaikka simpansseihin päteekin: MItä rikkaampi ihminen on, sen ahneemmin, itsekäämmin ja epäempaattisemmin hän toimii, vaikka olisikin tyypiltään beta joka vain on sattunut perimään paljon rahaa

Ääritapaukset alfa/beta akselilla erottaa jopa suoraan ruumiinkieltä tarkkailemalla - ihmisellä ilmenee synnynnäisenä samankaltaista alfa/beta taipumusta, mutta se ei silti johda automaattisesti samanlaiseen käyttäytymiseen kuin simpansseilla. Se tuntuu ennemminkin tuottavan ekstrovertti/introvertti-tyyppistä toimintaa. Ihmislajiin vaikuttaa niin moni muu tekijä ja uusimuotinen hömpötys nimeltään ydinperhe on vielä vähentänyt taipumusta suosia omaa sukua laajemmin.

Varakas eliitti ihan yksinkertaisesti luulee olevansa parempia kuin muut ja sen vuoksi ansainneensa asemansa, sekin taisi tulla esiin siinä samassa tutkimuksessa, kuin tuo ahneus ja epäempaattisuus.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 29.05.2015 13:07:22
Ja nyt sitten Sipilä ehti jo hiiltyä kun kysyttiin miksi ennen vaaleja poseerattiin 'koulutuksesta ei leikata' -kylttien kanssa ja koulutuksesta kuitenkin sitten reippaalla kädellä leikattiin: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1432865635248.html

Nojoo, aika tyypillistä kai on puolustautua hiiltymällä ja selittelemällä, kun jää epärehellisyydestä kiinni...


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: sideman - 31.05.2015 22:36:19

Kirkassilmäisinkään optimisti tuskin haksahtaa odottamaan
tältä hallitukselta maamme pelastamista syöksykierteeltä...

 :-[


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 01.06.2015 08:36:39
Tänä aamuna radio Yle1:sen  Ykkösaamussa Juhana Vartiainen sanoi vihdoin aivan suoraan mistä tässä on kyse.
Keskustelivat siinä ensin toimittajan kanssa työntekijöiden työtuntimäärän kasvattamisesta jne. ja sitten Vartiainen sanoi suunnilleen näin:

Kun on kysytty mistä ne työnantajat sitten karsivat, niin kun yritykset ovat kansainvälisillä pääomamarkkinoilla, niin eihän niitä voi pyytää voittojaan leikkaamaan.  

Se on nyt siis sanottu ihan suoraan, että työmarkkinoiden osalta kaikki kiristykset ja leikkaukset koskevat työntekijöitä ja työnantajat/yritykset eivät osallistu lainkaan näihin talkoisiin.

Joku on jo saattanut törmätäkin siihen tällä foorumilla, että olen haukkunut koko pörssijärjestelmän epäeettiseksi ja epäinhimillisiä arvoja edistäväksi. Pörssijärjestelmä ja rahoitusmarkkinat ovat juurikin se 'kansainväliset pääomamarkkinat' joista Vartiainen puhuu.

On ihmiskunnan oma valinta, että kansainvälisten rahoitusmarkkinoiden yms. annetaan viedä ja valtiot vain vikisevät. Tämä tilanne ei hyödytä ketään muita kuin sitä rikkainta eliittiä. Puheet siitä että talouskasvu nostaisi ihmisiä köyhyydestä ovat myös valhetta, globalisaation alun jälkeen suorittavaa työtä tekevien reaaliansioiden kehitys on jotakuinkin pysähtynyt ja kehitysmaissakin on noustu köyhyydestä jonkin verran tästä systeemistä huolimatta, ei suinkaan sen ansiosta.



Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ginger86 - 01.06.2015 20:18:49
http://yle.fi/uutiset/arkkipiispa_kari_makinen_palkkaani_saa_leikata_verotuksen_kautta/8034948

Kari Mäkinen puhuu jälleen asiaa! Valitettavasti realisti minussa ajattelee, että taitaa jäädä lopulta kuitenkin aika köykäiseksi tämä vapaaehtoinen osallistuminen... Todella ikävä tämä koko tilanne. Milloinkahan voisi odottaa suurien massojen aukaisevan silmänsä esim. äänestämisensä suhteen? Ei ne puheet, vaan ne teot!


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 02.06.2015 07:46:30
Koko ajan ilmiselvemmäksi käyvät uuden hallituksen kuviot:

Hallituksen mielestä on siis ihan okei, että työntekijäpuolelle sanotaan että ellei tule yhteiskuntasopimusta , niin lapsilisiä
leikataan. Sen sijaan EI näköjään ole ok sanoa työnantajapuolelle, että jos ei tule yhteiskuntasopimusta, niin työnantajille
palautetaan KELA-maksu - siitä kas kun ei hallitus ole lainkaan keskustellut, joten ei olisi Lindströmkään saanut siitä mitään sanoa...



Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 03.06.2015 15:08:04
Enemmistöhallitusta on melko hankalaa kaataa, koska välikysymyksen tuottamassa luottamuslauseäänestyksessä tulee aina se enemmistö äänistä täyteen ja hallitus saa eduskunnan luottamuksen eli jatkaa tehtävässään - siksi sen nimikin on enemmistöhallitus...

Ainoa mahdollisuus jolla tämä hallitus olisi kaadettavissa ilman jonkinlaista yleislakkoa tai kansannousua, olisi se että hallitus alkaisi riitelemään keskenään niin, että joku puolue lähtisi hallituksesta, tai sitten osa hallituspuolueiden kansanedustajista toimisikin yllättäen - ja siitä tulisi puolueelta satikutia - omavaltaisesti äänestäen luottamuslauseäänestyksessä ei-vaihtoehtoa. Tuo ehdotuksesi, Kum bay ah, voisi nimenomaan kyllä tuottaa sellaisen tuloksen - ehkä...

Sitten on vielä semmoinen mahdollisuus, että jos yhden tai useamman hallituspuolueen kaapissa olisi riittävän suuri ja oikeanlainen luuranko että siitä tulisi iso skandaali - miten olisi salaa jollain tavoin kierrätetty vaalirahoitus vaikka EK:lta tms.- niin tarpeeksi iso skandaali voisi pakottaa hallituksen eroamaan, tai vaihtoehtoisesti yhden kolmesta puolueesta lähtemään hallituksesta, jolloin se muuttuisi vähemmistöhallitukselle.

Vähemmistöhallituksen etu on juuri siinä, että sen on pakko käyttäytyä kunnolla, muuten ei  tule luottamuslausetta ehkä sitten välikysymyksen jälkeen eduskunnalta. Kummasti vaan ovat Ruotsissa pärjänneet vähemmistöhallituksella pitkän aikaa...

Suomessa taas nimenomaan tähtäimessä on aina vaalien jälkeen enemmistöhallitus ja sellainen voi sitten tehdä ihan mitä huvittaa ilman että se kaadetaan välikysymyksellä.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: downtempo - 05.06.2015 21:36:17
Mielestäni Sipilä on saanut jonkun kimmokkeen aiemmista pääministereistä, jotka eivät olleet niin jämäkkiä päätöksissään, ketkä ei saanut asioita päätökseen. Ja nyt ottaa mallia Esko Ahosta, Paavo Lipposesta ja Matti Vanhasesta. Ketkä "ovat nostaneet kissan pöydälle" ja lyöneet nyrkkiä pöytään että asiat edistyisi.

Varsinkin kun on ollut jo monta vuotta puhetta eri tahoilta, että asioita ei saada päätökseen, tai edes aluilleen. "Tarvitaan lujempaa otetta", Melkin kaikissa poliittisissa asioissa.
Muisteltiin, että kuinka Paavo Lipponen oli luja päätöksissään, eikä antanut muiden tahojen vaikuttaa päätöksissään...

Nyt ehkä mennään vähän liiankin lujaa Sipilän puolesta. Ei kuunnella ketään, sen kun vaan tehdään päätöksiä,
keitä tahansa saa vastaansa. Nyt ehkä isoin vastus on Ay-liike.
Perus toimitusjohtaja puhetta tommonen.
Kokeillaan ihmisten sietorajoja, vähentämällä kustannuksia ja lisäämällä työpanoksia.

Saas nähdä mitä jälkivaikutuksia noin tiukat päätökset saa aikaansa. Ainakin painetta vastapuolella. Lähtee lumipalloja vierimään melkolailla.  Hyvällä ja pahalla.

Varsinkin kun Ay-liikkeen kuningas jäi pois tuossa taannoin... Onko mikään hallitus koskaan uhmannut kolmikantaa näin radikaalisti?


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 06.06.2015 08:01:07
Minusta Sipilä monimiljonäärinä ei vaan tajua tavallisten ihmisten elämästä yhtään mitään.

Ja kannattaa niitä Chicagon koulukunnan oppeja, joilla Kreikassa itsemurhaluvut ovat nousseet 20%, asunnottomuus 30%, tuberkuloosi palannut maahan ja lasten hylkääminen lastenkoteihin lisääntynyt. Kreikassa kuolee nyt ihmisiä sairauksiin jotka olisivat hoidettavissa koska heti alkuun leikattiin terveydenhuollon budjettia 35%.

Joku on joskus sanonut, että yhteiskunnan barbarismin aste näkyy siinä, miten se kohtelee heikoimpia jäseniään. Chicagon koulukunnan talousopit ovat täyttä barbariaa ja tuovat sitä jokaiseen maahan joissa niitä sovelletaan. Nyt siis myös Suomeen.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ginger86 - 06.06.2015 09:42:52
Samaa mieltä olen Eklen kanssa, nämä päätökset eivät ole reaalimaailmasta. Esimerkkinä varhaiskasvatuksen ryhmäkokojen suurentaminen: Jo nyt lapset oireilevat ja työntekijät saikuttavat ylisuurien ryhmien vuoksi. Tiukentaminen vain pahentaa tilannetta ja lisää kerrannaiskustannuksia, kun uupuneiden työntekijöiden tilalle pitää palkata jatkuvasti uusia sijaisia. Toinen esimerkki työn vastaanottamisen ehtojen tiukentamisesta: Onkohan ratkaisu siinä, että pakotetaan ihmisiä aloille, joille he eivät ehkä lainkaan sovellu? Taas tässäkään seuraamuksia ei ole huomioitu ollenkaan, sillä inhimillinen ihminen ei jaksa epäsopivassa työssä kovin kauan. Valtavasti muitakin vastaavia esimerkkejä löytyisi, mutta pointti tuli varmaan jo selväksi.

Toinen asia, mikä minua kismittää yli kaiken, on väite, jonka mukaan hyväosaisilta ei ole mistä leikata. Täyttä propagandaa tuollainen puhe! Mm. kotitalousvähennykset ja muut vastaavat verohelpotukset ovat myös hyväosaisten käytettävissä, ja noiden saamiseen ei ole edes mitään tulokattoa. Itse olisin näin huonotuloisenakin valmis korottamaan veroprosenttiani vapaaehtoisesti, jos se takaisi inhimilliset olot myös kanssaeläjilleni, mutta rikkaat ne vain valittavat korkeista veroista!


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: sideman - 06.06.2015 09:50:51
Minusta Sipilä monimiljonäärinä ei vaan tajua tavallisten ihmisten elämästä yhtään mitään.


Pessimistinä olen sitä mieltä, että Suomella on vain huonoja ja erittäin huonoja vaihtoehtoja, esim:

- uudet vaalit: mikä muuttuisi?
- kansannousu: poliittis-taloudellinen kaaos?


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 06.06.2015 09:55:57
Yksi asia mikä myös nyppii on työmarkkinoiden ikärasismi, josta hallitusohjelmassa ei hiiskuta sanaakaan.

Viime syksynä tuli suomalainen väitöstutkimus, jonka mukaan työnantajat palkkaavat mieluiten 25-40 vuotiaita. Ja YT-neuvotteluissa pihalle potkitaan yleensä ensimmäisenä ne 50 vuoden tienoilla olevat tai vanhemmat. Sen ikäinen sitten kun lähettelee työhakemuksia, on aivan se ja sama kuinka paljon niitä lähettää, kuinka hyvin ne on laadittu ja miltä se CV näyttää. Edes kutsua työhaastatteluun ei tule. Poikkeuksena tästä ne, jotka ovat oman alansa nimekkäitä erikoisasiantuntijoita tms. tai joilla on mahdollisesti suhteita palkkaavaan firmaan.

Paitsi että nämä ihmiset omaavat laajan työkokemuksen, monet heistä ovat aivan yhtä terveitä ja valmiita sekä kykeneviä oppimaan uutta, kuin kolmekymppisetkin. Mutta se nyt vaan ei kiinnosta. Em. väitöstutkimuksen tekijän haastattelussa, jonka kuulin radiosta viime syksynä, hän sanoi että tässä asiassa on jämähdetty 1960 ja 1970-luvun asenteisiin, jolloin elämä ja terveydenhoito oli erilaista ja samoin myös se työ: Sekä työ saattoi olla raskaampaa, että kunto huonomman terveydenhoidon ja lääketieteen senhetkisen kehitysvaiheen vuoksi heikompaa. Elinajanodote oli lyhyempi ja eläkkeelle siirryttin paljon heikommassa terveydentilassa kuin nykyisin.

Tämä jo yli nelikymmpistenkin saati sitten sitä vanhempien syrjintä työmarkkinoilla on jotain mille pitäisi tehdä jotain pian ja paljon! Rankat rahalliset sanktiot firmoille, joiden YT-neuvotteluissa irtisanottujen ikäjakauma ei vastaa väestön/työpaikan ikäjakaumaa, tai seurantaa rekrytoinneille tms.

Yli viisikymppisten on tällä hetkellä lähes mahdotonta työllistyä uudelleen, jos työpaikka alta menee. On kerta kaikkiaan irvokasta, että tämän annetaan tapahtua ja samaan aikaan suolletaan jaadajaadaa työperäisen maahanmuuton tarpeesta.

Tietysti työnantajan kannalta on myös tämä seikka, joka ehkä vaikuttaa: Viisikymppisellä ei usein enää ole velkaa eikä pieniä lapsia, joten nöyryyden aste minkä tahansa kyykytyksen edessä on pienempi ja lisäksi he ovat yleensä nuoria paremmin tietoisia omista oikeuksistaan...


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 06.06.2015 09:56:59
Lainaus
- uudet vaalit: mikä muuttuisi?
- kansannousu: poliittis-taloudellinen kaaos?

Molemmissa tapauksissa valta saattaisi vaihtua puolueille, jotka eivät elvytä leikkaamalla.

Jos mitään ei tehdä, niin sitten ei ainakaan mikään muutu...


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 06.06.2015 10:05:03
Toinen asia, mikä minua kismittää yli kaiken, on väite, jonka mukaan hyväosaisilta ei ole mistä leikata. Täyttä propagandaa tuollainen puhe! Mm. kotitalousvähennykset ja muut vastaavat verohelpotukset ovat myös hyväosaisten käytettävissä, ja noiden saamiseen ei ole edes mitään tulokattoa.

Ja vaikka TYÖN verotusta ei ehkä kannattaisikaan nostaa - tosin se sentään sataisi valtion laariin, kun taas vapaaehtoiset palkanalennukset vain kasvattaisivat työnantajan voittoja - niin aikoinaan poistettu varallisuusvero voitaisiin palauttaa ja pääomavero muuttaa progressiiviseksi.

Muita keinoja ihan suoraan verotulojen kasvattamiseen, ettei tarvitsisi leikata:

Julkisisssa hankinnoissa voitaisiin asettaa tärkeimmäksi kriteeriksi se, että palvelun/tuotteen tarjoaja maksaa veronsa Suomeen ainakin kaiken  Suomessa tapahtuvan toiminnan osalta. Tällä hetkellä kunnat ja valtio käyttävät suurelta osin vain veroparatiisiyhtiöitä Mehiläinen ja Terveystalo työterveyshuoltoon.

Valtionyhtiöt pitäisi myös saada maksamaan veronsa Suomeen, nyt nekin temppuilevat niin että eivät paljoakaan maksa.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: sideman - 06.06.2015 10:06:27
Lainaus
- uudet vaalit: mikä muuttuisi?
- kansannousu: poliittis-taloudellinen kaaos?

Molemmissa tapauksissa valta saattaisi vaihtua puolueille, jotka eivät elvytä leikkaamalla.

Jos mitään ei tehdä, niin sitten ei ainakaan mikään muutu...

Eikös viimeisimpien galluppien mukaan "lesta-miljonäärin" puolue ole vain kasvattanut suosiotaan?   :o


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 06.06.2015 10:08:51
Eikös viimeisimpien galluppien mukaan "lesta-miljonäärin" puolue ole vain kasvattanut suosiotaan?   :o

Valitettavasti kyllä. Toisaalta ehkäpä sen äänestäjissä ei ole niin paljoa niitä, joita leikkaukset koskevat...
Kenen tahansa, joka haluaa että varallisuusvero ja pääomavero pysyvät alhaalla (=se rikkain kansanosa) onkin hyödyllistä kannattaa Kepua ja Kokoomusta.

(Ja sitten meillä on vielä se tilastollinen puolikas väestöä, joka on keskivertoa tyhmempiä...)


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ginger86 - 06.06.2015 10:18:24
Luovuttamalla nyt ei ainakaan mikään muutu, pakkohan tässä on olla jotakin tehtävissä! Mietin vain, että milloinkahan ihmiset oppisivat poliitikkojen puheiden sijaan kiinnittämään huomion heidän tekoihinsa, niin yksittäisten poliitikkojen kuin kokonaisten puolueidenkin osalta? Niihin vaalipuheisiin EI PIDÄ LUOTTAA, vaan tarkastella historiaa: Millaista politiikkaa puolue/ ehdokas on aiemmin ajanut? Yhden kerran olen sen virheen tehnyt, että luotin ehdokkaan toimivan eduskunnan äänestyksissä lupaustensa mukaisesti... No, eipä toiminut, mutta minä kuitenkin opin arvioimaan ehdokkaita sitten hieman järkevämmin perustein.

Mitäköhän tuon työperäisen maahanmuutto -politiikan taustalla on? Kun virallisesti työttömiä Suomessa on yli 300 000 ja vapaita työpaikkoja vain noin 25 000? Väkisinkin pistää mietityttämään, mikähän senkin ajatuksen taustalla on... Väestön vanheneminen on tosiasia, mutta niin on Suomen työttömyyden korkea astekin.

Kun ihmettelette Kepun suosion kasvamista, niin tälläkin viikolla olen törmännyt mielipiteisiin, joiden mukaan he ajavat juuri sopivaa politiikkaa. "Verovaroilla loisijat pitää saattaa vastuuseen ja pakottaa työelämään; työssäkäyvät eivät ole rasite valtiolle, joten heidän verotustaan pitäisi keventää; paljonko näille tuottamattomille yksilöille pitäisi syytää ilmaista rahaa; Suomen kilpailukyky on niin heikko, että sitä pitää parantaa vaikka sitten alentamalla palkkoja" jne.jne. Olen suorastaan pöyristynyt, että omasta lähipiiristänikin löytyy tuollaisia "suuria ajattelijoita"!


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 06.06.2015 10:21:42
Mitäköhän tuon työperäisen maahanmuutto -politiikan taustalla on? Kun virallisesti työttömiä Suomessa on yli 300 000 ja vapaita työpaikkoja vain noin 25 000? Väkisinkin pistää mietityttämään, mikähän senkin ajatuksen taustalla on... Väestön vanheneminen on tosiasia, mutta niin on Suomen työttömyyden korkea astekin.

Sen taustalla on se, että muualta tänne työn perässä muuttaneet ovat vähemmän tietoisia laillisista oikeuksistaan ja heille palkka jolla ei kunnolla edes elä - joka on se mitä työnantajat mieluiten tarjoavat - kelpaa.

Joku jo veisteli, että työperäistä maahanmuuttoa saadaan kivasti lisättyä sillä, että tarjotaan suomalaisille semmoiset 5-6 euroa tuntipalkkaa ja kun sillä hinnalla ei saada työntekijää täältä, saadaan tekosyy tuoda niitä ulkomailta...


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 06.06.2015 10:23:39
. "Verovaroilla loisijat pitää saattaa vastuuseen ja pakottaa työelämään; työssäkäyvät eivät ole rasite valtiolle, joten heidän verotustaan pitäisi keventää; paljonko näillä tuottamattomille yksilöille pitäisi syytää ilmaista rahaa; Suomen kilpailukyky on niin heikko, että sitä pitää parantaa vaikka sitten alentamalla palkkoja" jne.jne. Olen suorastaan pöyristynyt, että omasta lähipiiristänikin löytyy tuollaisia "suuria ajattelijoita"!

Ja nämä ihmiset ovat juuri niitä, jotka eivät mitenkään tajua sen työmarkkinoiden ikärasismin seurauksia. Suurin osa työttömistä haluaisi töitä, varsinkin ne yli viisikymppiset. Lisäksi lukuisin tutkimuksin on havaittu, että se kaikenlaisten tukien väärinkäyttö on tavattoman pientä ja suurempia ongelmia tulee tukien saannin kiristyksistä/leikkauksista kuin niistä harvoista 'loisijoista.'

Toisaalta tämä on juuri se mitä varakas eliitti haluaa:
Kun tavallinen kansa alkaa nokkia toisiaan, he eivät kiinnitä huomiota eliitin etuihin ja vallan määrään.

Toisaalta tuo asenne on se, mikä lisääntyy sitä mukaa kun tuloerot kasvavat: Laitoin tähän ketjuun aiemmin linkin kirjaan, joka kaikkien pitäisi lukea: Mitä suuremmat tuloerot on yhteiskunnassa, sitä kovemmat ja epäempaattisemmat ovat kaikkien kansalaisten asenteet muita kohtaan.

Kun tuloeroja kasvatetaan, lisääntyy tuo asenne siis automaattisesti. Tämä ei riipu maasta tai kulttuurista, vaan ilmiö on yleismaailmallinen. Muut 'kivat' asiat joita tuolloin tapahtuu:

- Vankeusrangaistukset kovenevat vaikka rikollisuus ei lisääntyisi
- Kaikkien terveys huononee, myös sen rikkaimman eliitin
- Väkivalta lisääntyy
- Mahdollisuus parantaa asemaansa omalla toiminnallaan hiipuu: Todennäköisyys jäädä siihen sosiaaliryhmään johon syntyi kasvaa


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ginger86 - 06.06.2015 10:26:13
Mitäköhän tuon työperäisen maahanmuutto -politiikan taustalla on? Kun virallisesti työttömiä Suomessa on yli 300 000 ja vapaita työpaikkoja vain noin 25 000? Väkisinkin pistää mietityttämään, mikähän senkin ajatuksen taustalla on... Väestön vanheneminen on tosiasia, mutta niin on Suomen työttömyyden korkea astekin.

Sen taustalla on se, että muualta tänne työn perässä muuttaneet ovat vähemmän tietoisia laillisista oikeuksistaan ja heille palkka jolla ei kunnolla edes elä - joka on se mitä työnantajat mieluiten tarjoavat - kelpaa.

Joku jo veisteli, että työperäistä maahanmuuttoa saadaan kivasti lisättyä sillä, että tarjotaan suomalaisille semmoiset 5-6 euroa tuntipalkkaa ja kun sillä hinnalla ei saada työntekijää täältä, saadaan tekosyy tuoda niitä ulkomailta...

^ Tuota minä vähän itsekin arvelin, kun olen maahanmuuttajien kanssa työskennellyt esim. siivousfirmoissa. He ovat usein nöyrää ja tottelevaista porukkaa, joka ei juuri oikeuksiensa puolesta taistele, toisin kuin me jotkut tulisieluiset suomalaiset.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ginger86 - 06.06.2015 10:41:13
Sitä olen vielä pohtinut, että millä keinoin se Suomen kilpailukyky sitten saataisiin nousuun. Ensimmäisenä tuli mieleen osaaminen ja innovaatiot: Täällä on valtavasti huippulahjakasta porukkaa, mutta valitettavasti mm. vallitsevan byrokratian takia heidän kykynsä eivät pääse oikeuksiinsa. Toki myös maailmanmarkkinoilla on tässä sormensa pelissä: Tiedänpä erään keksijän, joka löysi lähes ilmaisen ja täysin saasteettoman tavan tuottaa energia vaikkapa autolla ajoon, mutta luonnollisesti tällaisille keksinnöille ei anneta tarvittavia lupia. Kaataisivathan ne levitessään maailmanmarkkinat ihan täysin, kun öljylle ei olisi enää tarvetta! Ongelma ei siis ole teknologian puutteessa, vaan tiettyjen tahojen halussa "pitää maailma näpeissään".

Luonnonrikkauksia meillä ei ehkä tuotannollisessa mielessä ole, mutta on täällä jotakin sitäkin arvokkaampaa: Puhdas vesi ja ilma, sekä monin paikoin täysin koskematonta luontoa. Voisiko siis luontomatkailu olla yksi valttikorttimme?

Herääkö muilla mitään ajatuksia tästä?


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 06.06.2015 10:49:01
EMUsta eli eurosta eroaminen auttaisi; yksi syy Suomen huonolle kilpailukyvylle on se, että euron kurssi on ollut Suomen kannalta liian korkealla.

Toinen mikä auttaisi koko maailmaa ja kaikkia tavallisia ihmisiä olisi se, että globaalia kauppaa alettaisiin säännellä niin, että ylikansalliset yhtiöt eivät voisi noin vain shoppailla missä on halvimmat ja nöyrimmät työntekijät ja löysin ympäristölainsäädäntö...

Sen minkä ihmiskunta on itse sääntelyn purkamisellaan tehnyt, voi ihmiskunta itse sääntelyllään peruuttaa
Mutta siitä ei hyödy se rikkain prosentti, jolla on taloudessa eniten valtaa...


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ginger86 - 06.06.2015 10:59:46
Euro on kyllä ollut katastrofi Suomelle ja monelle muullekin valtiolle, ja tätähän se eräs taloustieteilijä jo vuosia sitten povasikin: Yhteinen valuutta ei tule toimimaan, sillä EMUssa on maita, jotka poikkeavat niin taloudenpidoltaan kuin olosuhteiltaankin toisistaan aivan liikaa. Markkaan palaaminen ei todellakaan olisi mitenkään myöhäistä tässä vaiheessa ja ihmettelen kyllä, miksi kukaan poliitikoista ei edes puhu siitä!


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 10.06.2015 13:44:23
Synkkyysennusteita Suomen taloudesta rupesi yhtäkkiä putkahtelemaan, kun kansa ei nielaissutkaan leikkauksia sellaisenaan ja ammattiyhdistysliikekin napisee yhteiskuntasopimuksesta:
http://www.iltalehti.fi/talous/2015061019837671_ta.shtml

"Synkkä ennuste Suomen taloudesta julki
Keskeiset talousennusteita tekevät tutkimuslaitokset ovat synkentäneet arviotaan Suomen talouden näkymistä."

Huomionarvoista on, että näitä tutkimuslaitoksia ei lainkaan mainita nimeltä... Tilaustyöuutinen kansan kyykytyksen helpottamiseksi?

(Aika hyvää keskustelua lukijoilta myös artikkelin perässä.)


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ginger86 - 10.06.2015 14:27:00
Pistin itse juuri tänään merkille tismalleen saman. Sitten taas tällaiset laskelmat eivät saa juurikaan huomiota valtamedioissa:

http://www.hameensanomat.fi/kolumnit/269639-monta-totuutta-suomen-taloudesta

Se, mistä itse olen kaikkein eniten huolissani, on ihmisten tapa niellä ties mitä propagandaa. Kävin taas tänään keskustelua, jossa edes tilastot tai luvut eivät saaneet ketään harkitsemaan asiaan uudelleen. "En perusta mielipidettäni linkkeihin, vaan siihen, mitä ympärilläni näen", kuului perustelu. :idiot2:


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 10.06.2015 14:40:12
"Mitä ympärilläni näen" on aika heikko perustelu, koska sehän riippuu ihan siitä ollaanko vaikka esim. Westendissä rantatontilla grillaamassa, vaiko ehkä jossain Itäisten kaupunginosien KELA-toimistossa...

Mutta kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ammentaa.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: t.touhula - 11.06.2015 11:39:28
Onneksemme ei vallankahvassa ole vasurit vesureineen. Vesuri on toki usein omassakin kädessäni - tänäkin kesänä,

 mutta...


Vasurit eivät tajua, että rahat on ensin tienattava yrityksen kassaan, jotta niistä voi maksaa palkkaa - jopa lakkoilevalle luuserille.

Ups! Taisin astua muutamille korkokenkiä kaipaaville varpaille tällä lausahduksella.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 11.06.2015 11:46:44
Luitko Gingerin aiemmin linkittämän artikkelin T.Touhula? Siis tämän:
http://www.hameensanomat.fi/kolumnit/269639-monta-totuutta-suomen-taloudesta

Siinä on ihan kovaa talousasiaa toisenlaisesta näkökulmasta tilanteeseen (lihavoinnit omiani):
Lainaus
Luokituslaitokset ovat kiinnittäneet huomiota nimenomaan velkaantumisvauhtiin, ei velkamäärään sinänsä.

Kun taas tarkastellaan valtiotaloutta kokonaisuutena, eli velkojen ja varojen suhdetta, voidaan perustellusti puhua yhdestä euroalueen vahvimmasta taloudesta, ellei peräti vahvimmasta.

Euroopan maista vain Norjalla ja Luxemburgilla taitavat asiat olla tästä näkövinkkelistä vielä paremmin.


Suomen valtion velka ylittää sadan miljardin euron rajan tänä vuonna. Nettovelka on kuitenkin vain runsaan puolet tästä, kun otetaan huomioon valtion osake- ja muu varallisuus.

Bruttovelasta saadaan nettovelka vähentämällä siitä osake- ja muut sijoitukset. Valtio saakin enemmän korko- ja osinkotuottoja kuin se joutuu maksamaan veloistaan korkoja.

Suomen nettovelka nousee vahvasti plussan puolelle, jos mukaan lasketaan eläkeyhtiöiden noin 150 miljardin euron sijoitukset. Luottoluokituksissa eläkeyhtiöiden sijoitukset otetaan huomioon.

Taantuman oloissa erikoista on ollut se, että kun valtio velkaantuu hurjaa vauhtia, julkisen talouden nettovarallisuus on jopa kasvanut.

EU:n perussopimukseen on määritelty julkisen velan ylärajaksi 60 prosenttia bruttokansantuotteesta. Suomi menee vuoden sisällä tuon rajan yli.

Usein on julkisuudessa peloteltu, että tästä alkavat luottoluokittajien kellot soida. Eivät ala. Lähes kaikki euroalueen maat ovat jo tuon rajan ylittäneet. Saksan velkaprosentti bkt:stä on 80 ja Ranskalla vielä reippaasti enemmän.

Korkokengät voivat pahimmillaan jopa lyhentää elinajanodotetta: Jos nuorena pilaa jalkansa korkokengillä niin, että se hankaloittaa/estää liikunnan harrastamisen vanhemmalla iällä, tästä johtuva liikunnan vähäisyys itsessään lyhentää elinajanodotetta.

Onneksi olen ihan riittävän pitkä ilmankin.  ;D
Enkä ole kiinnostunut miehistä, joiden mielestä minun jalkojeni terveys on vähemmän tärkeää kuin heidän visuaalinen nautintonsa.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: sideman - 11.06.2015 11:59:27
Korkokengät voivat pahimmillaan jopa lyhentää elinajanodotetta: Jos nuorena pilaa jalkansa korkokengillä niin, että se hankaloittaa/estää liikunnan harrastamisen vanhemmalla iällä, tästä johtuva liikunnan vähäisyys itsessään lyhentää elinajanodotetta.

Onneksi olen ihan riittävän pitkä ilmankin.  ;D
Enkä ole kiinnostunut miehistä, joiden mielestä minun jalkojeni terveys on vähemmän tärkeää kuin heidän visuaalinen nautintonsa.

Eikös korkokenkien pääfunktio ole se, että peppu näyttää työntyvän "tarjolle"?      ???  ::)   


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 11.06.2015 12:02:52
Eikös korkokenkien pääfunktio ole se, että peppu näyttää työntyvän "tarjolle"?      ???  ::)    

Oma ketjunsa tästä aiheesta kiitos!
(Sikäli kun aihe kovasti kiinnostaa, minua ei kovinkaan paljoa)
Jos saisi tämän ketjun pidettyä päivänpoliittisena, please.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: t.touhula - 11.06.2015 12:08:25
No niin. Löytyivätpä ainakin yhdet varpaat, joille ei sovi vesuri... ei ku korkkarit.
Tarkoitin: katkerat duunarit kuvittelevat korkokengissä töissään tepastelevien elämän olevan jotenkin parempaa.
Tosiasiassa käyttäytymiskaava vaatii tietynlaista pukeutumista / esiintymistä,  mutta nämä kaunaiset rahan valtaa itselleen kaipaavat  (mutta sitä käyttää osaamattomat) uskovat kaikilla päätöksiä tekevillä olevan kaikkea enemmän kuin kateellisten ja katkerien luusereitten sielut kestää. Tosiasiassa päättäjillä on vain vastuuta enemmän. Suurimmalla osalla on velaksi hankittuna kaikkea mitä kabinettien sabluunat vaatii. Kun valta karisee, jäävät pois myös vallan merkit. Turha päättäjiä on kadehtia. Se on kalleinta teatteria mitä maailma kantaa voi.
Uskottavuus tosin karisee, jos päättäjä menee siviiliminänään pöytiin. Eräänlainen vankila sekin.

Summa summarum: sossujen hallitukset ovat velkaannuttaneet Suomea vuosikymmeniä. Olisi vallan hyvä nyt antaa osaajien koulia heitäkin, jotta ymmärtäisivät ettei valtio voi velkaantua samoin kuin kimallusta kutreilleen kaipaava yksilö - jonka velat voi nollaantua n. kymmenessä vuodessa maksamattomina. Valtio on aina vastuussa veloistaan.

Kokonaan toinen asia on, milloin valtio ja kunnat alkavat maksattaa veroja myös niillä, jotka nyt käyvät pimeissä töissä sekä nostavat yhteiskunnan tukia minkä ehtivät. Ja heitä on todella paljon...

Perästä kuuluu, ainakin tämän hallituksen periaatteilla.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: t.touhula - 11.06.2015 12:09:27
Korkokengät voivat pahimmillaan jopa lyhentää elinajanodotetta: Jos nuorena pilaa jalkansa korkokengillä niin, että se hankaloittaa/estää liikunnan harrastamisen vanhemmalla iällä, tästä johtuva liikunnan vähäisyys itsessään lyhentää elinajanodotetta.

Onneksi olen ihan riittävän pitkä ilmankin.  ;D
Enkä ole kiinnostunut miehistä, joiden mielestä minun jalkojeni terveys on vähemmän tärkeää kuin heidän visuaalinen nautintonsa.

Eikös korkokenkien pääfunktio ole se, että peppu näyttää työntyvän "tarjolle"?      ???  ::)    

Ne myyntiyksilöt on sitten ihan toinen kohderyhmä!  ;)  :2funny:


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 11.06.2015 12:17:42
Luitko T. Touhula ollenkaan sitä TALOUSargumentein varustettua lainausta edeltä? Koko Suomen 'kriisi' on tavallaan huijausta.

mutta nämä kaunaiset rahan valtaa itselleen kaipaavat  (mutta sitä käyttää osaamattomat) uskovat kaikilla päätöksiä tekevillä olevan kaikkea enemmän kuin kateelisten ja katkerien luusereitten sielut kestää.

Jaahaas, saatiin tännekin 'katkerien duunareiden/luusereiden kateus' -mantra, joka on kovin kovin suosittu ad-hominem-argumentti nettikeskusteluissa tästä aiheesta. (http://fi.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem)
Yleensä katsotaan että ad-hominem-argumentti on argumentaatioVIRHE, kun turvaudutaan henkilöönkäyvään argumenttiin sen sijaan, että puhuttaisiin ihan itse asiasta.

Muista ketjuun kirjoittaneista en tiedä, mutta omalla kohdallani on kyse tästä:
- En voi olla samaan aikaan hengellinen ja kannattaa tuloerojen kasvattamista. Tuloerojen kasvattaminen ei perustu mihinkään järkevään, vaan on ideologinen ratkaisu ja tuottaa kärsimystä ja huonoa oloa kaikille yhteiskunnassa, myös niille kaikkein rikkaimmille. (Linkitin hyvän kirjan aiheesta aiemmin tähän ketjuun.)
- Olen syntynyt ei-materialistisena ja olen nykyiseen niukahkoonkin elintasooni aivan tyytyväinen.
- Valtaa en haluaisi missään tapauksessa, koska en halua puuttua toisten ihmisten vapaaseen tahtoon, siitä kas kun seuraa karmaa.
- Olen kuitenkin sitä mieltä, että vallan ei pitäisi olla ostettavissa rahalla - kuten se nykyään on - sillä sellainen ei ole demokratiaa.
- En ole koskaan edes ymmärtänyt kateutta (enkä mustasukkaisuutta myöskään) ne olen lapsesta asti vain tajunnut älyllisesti, en itse kokenut. Niinpä sen kohtaaminen muissa ihmisissä lähinnä hämmentää minua.

Sosiaalidemokraattinen puolue ei ole minun katsannossani edes vasemmistopuolue, eli en katso vasemmiston olleen vallassa Suomessa pariinkymmeneen vuoteen...

P.S. Olen elämässäni tehnyt hyvinkin paljon ykköset-päällä-tyypisiä edustustehtäviä työn puolesta eli käytöstavat ovat hallussa ja osaan tarvittaessa myös kulkea korkokengissä. Se ei ole sen helpompaa tai vaikeampaa kuin mikään muukaan, eikä taatusti niin vaikeaa että siitä pitäisi maksaa esim. 500 kertaa tavallisen työntekijän palkka (tuohon mittaan on USAssa kasvanut firman johtajan ja perustyöntekijän palkkaero nykyisin) Näytteleminen on joskus ihan kivaa, mutta ei se mitenkään vaikeaa ole ainakaan minulle.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: sideman - 11.06.2015 12:28:25
Eikös korkokenkien pääfunktio ole se, että peppu näyttää työntyvän "tarjolle"?      ???  ::)    

Oma ketjunsa tästä aiheesta kiitos!
(Sikäli kun aihe kovasti kiinnostaa, minua ei kovinkaan paljoa)
Jos saisi tämän ketjun pidettyä päivänpoliittisena, please.

Tuo nyt oli vain letkautus sen johdosta, kun en ymmärtänyt mitenkä korkokengät liittyvät
hallituksen linjauksiin...

 ;)


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ritsa - 11.06.2015 12:50:35
Samoilla linjoilla Eklektikon kanssa. Touhulalle sanoisin noista pimeistä töistä sen verran, että suurimmat verojen välttelyt tapahtuvat kyllä ihan ns. rikkaampien ja suurten yritysten puolella. Jotka "verosuunnittelevat" eli kiertävät veroja halpojen verotusten maiden kautta, jolloin Suomen verokertymä on minimaalinen. En tiedä onko tämä asia koskaan ollut kunnossa, vai onko se viime vuosien "kehitystä" vain? Tämä on se iso pointti. On mielestäni aivan sairasta, miten radiossakin on kuulutettu kampanjoita harmaata taloutta vastaan eli tehdään vastakkainasettelua kansan kesken. Kun rikkaammat tahot tekevät sitä aivan laillisesti minkä ehtivät. Ja poliitikothan eivät tähän kovin helpolla puutu, kun vallassa ovat porvarit, jotka järjestelmästä hyötyvät. Teen tässä itse myös vastakkainasettelua, mutta en tuomitse kuitenkaan mitään tahoa.

Siitä olen samaa mieltä, että ei se julkisuuden henkilön elämä mitään herkkua välttämättä ole, tai rikkaankaan. Esim. jos turvallisuuden tunne perustuu pelkästään materiaaliseen "turvaan". Ja totta tosiaan, Suomen velkaantuminen jne. ei ole niin paha asia, kuin valtamedia antaa ymmärtää. Tai vaihtoehdoton. Noh, nyt taidetaan testailla rajoja, että missä vaiheessa Suomen kansa ottaa itseään niskasta kiinni, eikä vain katsele tätä politiikan teatteria ihansama-asenteella. Isoissa puolueissa ei tosiaan tunnu löytyvän enää kovinkaan paljon vasemmistolaisuutta. Tähän kuuluu SDP, eikä tuosta Vasemmistostakaan ota oikein selvää.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: downtempo - 17.06.2015 00:12:49
Jos nyt ei ihan mustavalkoiseksi mene yritykset vs. kansa. Niin jopa ne yrittäjätkin ovat joskus aloittaneet sieltä "pahnan pohjasta". Ei tosin kaikki, mutta jotkut. Ettei nyt vallan yleistetä sitä että miljonäärit ja yrittäjät eivät tiedä mitään perus kansalaisten oloista. Kyllä ne tietää. Noh, ei ehkä ne ketkä syntynyt vauraaseen sukuun ja jatkanut firmaa suvulta toiselle.
Faktahan on se, että mitä enemmän vastuuta, sitä enemmän on portaita. Mitä enemmän on portaita, niin sitä laiskemmin jaksaa ajatella alaspäin. Toisilla se on noussut hattuun, välinpitämättömyytenä (laiskuutena (ahneutena) palkata alaisia lisää, ketkä huolehtisi näistä pienistä systeemin osasista), toisilla taas voimattomuutena palata takaisin näitä portaita alaspäin (että mitä ne askeleet piti sisällään).
Ilman yrityksiä, ei ole työpaikkojakaan. Nyt kun lama on, niin taloudellisuuden ja inhimillisyyden raja vedetään niin ristiin, että niitä pieniä osasia ole varaa edes palkata, ja nekin vähät irtisanotaan, eli se yrityksen ydin kuolee kasaan. ja lopulta se syö koko systeemin.

Vaikka täällä olisi yrittäjiä, ja vaikka kuinka ne olisi jalosydämmisiä ja työntekijöitä kunnioittavia, niin fakta on se että irtisanotaan ylimääräisä, koska on lama. Se kuka päättää, että kuka lähtee ja mistä syistä, niin johtaa taas tuotannollisiin ja taloudellisiin syihin. Mikä on myös väärin toisaalta.


Sama pätee hallitukseen. jos alemmissa portaissa on aukkoja osaavissa ihmisissä, niin tulee liian isoja harppauksia päätöksiin, ottamatta huomioon niitä väliportaita, niin hommahan kusee. Eli se "ydin" ne pienet juurentasolla olevat, me peruskansalaiset kärsii.
vääristynyt kaava. Mutta toisaalta sekin johtaa aina vain syvempiin juuriin, että mistä mikäkin lähti alkuunsakkin, ja mistä sitä voisi purkaa ja aloittaa uudestaan? Mahdotonta!? Koska kontakteja ja "yhtiö" kumppaneita ja maita täytyy olla että on taloutta ja kansainvälisyyttä...

Laman aikana, ne yrityksetkin yrittää selviytyä tästä kierteestä, veron kierron avulla. Väärinhän se on, mutta kun Suomen systeemi kusee (jo monta vuotta), niin jokainen tekee vähän pakkopäätöksiä. Näin yleisesti sanottuna. Hierarkia on vinksinvonksin.
Plus, että suomen hierarkian jutut on liitettynä muihinkin isompiin hierarkioihin (EU). What a mess  :-\
Pelastetaan Suomen nahka EU:sta, ja sitten kohdistutaan syvempiin ongelmiin? ja siitä vaan syvempiin?

"Jokainen on omillaan"


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: .ave. - 17.06.2015 20:52:15
Aika vahvasti tuntuu, että omissa poteroissaan täällä Suomessa (no miksei muuallakin) ollaan ja tiukasti. Niin kauan kuin ollaan tälläisessä vastakkainasettelussa, jossa ei oikein ollenkaan pystytä näkemään sen toisen osapuolen silmin asioita, niin aika vaikea on päästä luomaan mitään uutta toimivaa järjestelmää.

Jos ihan ruvetaan ajattelemaan vaikkapa näitä työntekijä vs. työnantaja kysymyksiä, niin se on ihan totta, että on sellaisia työntekijöitä, joiden työmoraali on todella alhainen ja jotka erilaisilla vippaskonsteilla välttelevät työtä, ja jos sitä työtä sitten joutuvat tekemään, niin työn jälki on huolimatonta (todella on ihan useampiakin kuin muutama prosentti!). Näistä henkilöistä ei oikein millään pääse eroon, jos kerran on erehtynyt vakituiseksi palkkaamaan, niin ymmärrän kyllä yrittäjien tuskaa. Mutta yrittäjäksi kun ryhtyy, yrittäjälle kuuluu vastuu liiketoiminnan riskeistä. Ei niitä riskejä kuulu vierittää palkansaajan niskoille, että palkansaajat joustavat ja ensimmäisenä lähtevät, jos alkaa mennä huonosti. Tällä sarallahan taas Suomessa on Euroopan tasolla varsin helppoa päästä työntekijöistä eroon. Virherekrytointi on yksi niistä riskeistä, joka kuuluu yrittäjän normaaliin toimintaan. Ei valtio voi ruveta säätämään lakeja, jotka poistavat yksitellen yrittäjältä riskit.

Suomessa on ennen ehkä ollut helpompaa, kun työmoraali on ollut korkeampi. Enää ei ole niin, vaan moni yrittäjä tai isompi työnantaja ihan tosissaan joutuu pähkimään, kenet palkkaa, miten ja mihin. Se on todella suuri kysymys ja ehkä suurimpia riskejä mitä on (ottaen huomioon miten suuret kustannukset työntekijästä on).

Yhteiskunnallinen kysymys tämä on siinä mielessä, että ajaako yhteiskunta ihmiset esimerkiksi aloille, jotka heitä eivät motivoi? Jonkun pitää ne tylsimmätkin hommat tehdä, mutta sitä kysyn kyllä, että onko hyötyä kiristää mahdollisuuksia vaihtaa alaa, jos huomaakin ettei tämä ole oma juttu ja jokin toinen olisi? Kaikki eivät vielä 15 tai 18 -vuotiaana oikein tiedä mitä lopun elämäänsä haluavat tehdä. Pakottamalla pian työelämään saamme kyllä työntekijöitä, mutta emme välttämättä kaikkein motivoituneimpia ja tehokkaimpia, jolloin ehkä jopa häviämme tässä yhtälössä.

Tämä nykyinen hallitus tuntuu haluavan kuitenkin tehdä nopeita laastariratkaisuja, jotta pääsisimme jaloillemme (ilmeisesti?) hankalasta tilanteesta. En ota kantaa tilanteen hankaluuteen, sillä siitä ei ole missään tarpeeksi luotettavia tietoja, vaikka kuinka jokin tilasto jossain nyt itseä sattuisi miellyttämään. (Eri asiantuntijoillahan on erilaisia mielipiteitä nykyisestä tilanteesta, ja on aika helppo vedota itseä miellyttävien mielipiteiden kohdalla siihen, että "asiantuntijakin on näin sanonut", ja epämiellyttävien kommenttien kohdalla siihen, että "meitä yritetään propagandalla manipuloida". Molemmat ovat kuitenkin vain eri näkökulmia samaan asiaan.)


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: downtempo - 19.06.2015 01:45:40
Samaa mieltä...

Tuo virherekrytointi on tullut esiin monissa työpaikoissa.
Mutta ketäpä siitäkään syyttämään. Se on tosiaan väärin, että palkansaajan nahkaan kohdistuu suurin paine, ja semmonen pompottelu ja kierrättäminen.

Ja tuo painostus ajaa ihmiset aloille, mitkä ei motivoi kaikkia.. Ihmiset väärissä viroissaan.

Milloinkohan semmoinen "harmaa alue" ja keskitie löytyy kaiken tuon vastakkainasettelun jälkeen, kun palloa pompotellaan puolelta toiselle. Koska sille harmaalle aluelle putoaa yllättävän moni, sen yleistämisen ja ääripää-ajattelun tuotoksena.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Avicii - 19.06.2015 10:55:09
Aika iso asia on kodin ja vanhempien osuus siitä mikä isona sitten kiinnostaa ja mihin alalla tuntee vetoa. Itse lähtisin siitä että jos vanhemmat osaisivat houkutella esiin lapsesta sellaisia luontaisia taipumuksia ja taitoja ja keskustella niistä lasten kanssa niin alku voisi olla lupaavaa. Sellainen tuki vanhemmilta joka sysää sitten opiskelemaan sitä mitä aidosti kiinnostaa eikä tule pakkopullana kun ei ole mitään muuta. Voisi olla ainakin kokeilemisen arvoinen juttu ja joskus pitää myös kokeilla millaista on työskennellä sellaisten asioiden parissa jotka tökkii jotta ehkä löytää sen oman jutun.
Oma poikani kysyi 13 v onko hänen pakko seurata isäänsä työrintamalla ja minä sanoin että ei tarvitse, löydä oma juttusi ja pidä siitä kiinni.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: t.touhula - 08.07.2015 11:29:39
Härreguuuden dooo!

Miettikääpä asioita hieman toisesta...kin vinkkelistä!
Katsokaa esim. Kuka maksaa suuuurimman osan veroista Suomessamme!


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Kuuhilda - 09.07.2015 09:24:58
^^ kansa.



Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ritsa - 09.07.2015 13:25:43
Kansa joo! :2funny:

http://www.uusisuomi.fi/raha/86581-kova-avautuminen-sipilan-hallitusohjelmasta-harva-tietaa-tata

Tuosta saa myös näkökulmaa sille mitä hallitus ja EU tyrkyttää ainoana vaihtoehtona. Jos viitsii lukea.

"Lindholmin mielestä Suomessa sovelletaan nyt samaa talouspolitiikkaa kuin euroalueen kriisimaissa.

- Nähtäväksi jää, onnistuuko tämä politiikka paremmin meillä kuin kriisimaissa, joiden julkinen velka suhteessa bruttokansantuotteeseen on itse asiassa kasvanut epäonnistuneen kriisinhallinnan seurauksena, hän kirjoittaa."


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Kuuhilda - 09.07.2015 14:53:45
No sehän on ihan selkeä, että tätä samaa kurjistuspolitiikka tungetaan ihan koko euroopassa väkisellä läpi, ja perimmäinen syy siihen on vapaakauppasopimus.
Meitä eim. yritetään saada suhtautumaan kreikkalaisiin negatiivisesti..samoin myös toisin päin, vaikka pikemminkin kannattaisi koko Euroopan yhdistyä, oikeasti tällä kertaa, ja kimpassa joka kansan lähteä tätä rahanvaltaa vastaan.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ritsa - 09.07.2015 17:01:03
Naulan kantaan Kuuhilda!

In Case I Don't Die A Greek whisper to Europe

https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=pyjVAUhHqzs

Siitä vähän taiteen kautta näkemystä, että tavallisia ihmisiä siellä Kreikassakin ollaan. Ja toivoa.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ritsa - 09.07.2015 17:06:41
Mielestäni on muuten huvittavaa, että hallituksen ministerit ja EU:nkin herrat ovat menneet henkilökohtaisuuksiinkin arvostellessaan Kreikkaa. Aivan kuin kakarat hiekkalaatikolla. Ja että kansanäänestys olisi huono asia. :D Voi herranisä, demokratiassahan voi vaaleilla äänestämätön (Troikka tai mikä lie keskuspankki onkaan) käskeä itsenäistä valtiota vaihtamaan ministeriään, kuten Varoufakisin tapauksessa. Aivan uskomatonta! No ne kokeilee missä menee raja, että kansat heräävät. Noh, muutosta pukkaa ja hyvä niin.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Kuuhilda - 09.07.2015 17:26:40
Juu, muutosta pukkaa, tää on varmaan ny se mitä ihan jokainen on ootellu ja tienny tulevaksi tässä joskus pian kohta ;)
Ihan meni kylmät väreet tosta Ritsan linkistä muuten.

Tarttee vaan toivoa ettei tässä ala kukaan sotimaan, vaan muilla konsteilla selvitään.

Aina on kaikkein vaikeinta juuri ennen läpimurtoa :)


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ritsa - 09.07.2015 19:54:23
Siitä englanniksi näkemystä, missä mennään.

http://www.commondreams.org/views/2015/06/30/eurozone-profiteers-how-german-and-french-banks-helped-bankrupt-greece

Suomen hallitus noudattaa konsteja, jotka tukevat pankkeja ja isoja firmoja, eivätkä kansalaisia. Tai tukee se kyllä kurjuutta kansalle. 77 % Kreikan tuista meni suoraan pankeille, sanoo jopa taloustieteestä Nobel-palkittu Stiglitz, entinen Maailmanpankin pääekonomisti. Hän olisi äänestänyt myös ei, kuten Kreikan kansa teki. Sekin ihmetyttää, että Soini sanoo, että raha ei synny tyhjästä, vaikka niin on todettu jopa erään Saksan pankin johtajan suusta. Ammattitaitoa piisaa vai liekö tahallista kansan harhaanjohtamista?

Venus ja Jupiter Leijonassa on nyt hoitamassa yltäkylläisyyttä kaikille, ei vain rikkaille, ja odotan innolla mitä tulee käymään vielä. Kunhan ei tosiaan tulisi väkivaltaisuuksia tai kärsimystä hirveästi kenellekään. Vaikka pankkiirit ja tukien myöntäjät voisivat kyllä mennä puolestani katselemaan kalterien taakse hetkeksi mitä on tullut tehtyä. Nämä ei nyt täysin Suomen hallituksen linjauksiin, mutta pakko tuoda esille kuitenkin. Ja välillisesti liittyy silti.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: sideman - 09.07.2015 21:16:23

Minä en viitsi näillä seikoilla paljon päätäni vaivata siitä yksinkertaisesta syystä, että
valta tunnetusti turmelee: aivoissa tapahtunee epigeneettisiä muutoksia, jotka tekevät
lähes jannusta kuin jannusta itsekkään omaneduntavoittelijan, tai vahvistavat huomattavasti
tuota ominaisuutta, jos sellainen jo ennestään tyypillä on.

Valtaa saanut hemmo ottaa toisia huomioon pääsääntöisesti vain silloin,
jos siitä on etua hänelle ja hänen "klaanilleen"?

Toki poikkeuksiakin tuohon sääntöön lienee, mutta ne ollevat ylen harvinaisia...

Olen kohtalaisen varma, että nykyihmisellä tuo piirre säilyy hamaan maailman tappiin!

 :-[



Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ritsa - 10.07.2015 15:09:46
Härreguuuden dooo!

Miettikääpä asioita hieman toisesta...kin vinkkelistä!
Katsokaa esim. Kuka maksaa suuuurimman osan veroista Suomessamme!

Tarkoititko t.touhula tätä uutista?

http://yle.fi/uutiset/kovapalkkaisin_11prosenttia_maksoi_45prosenttia_veroista__pienituloisin_44prosenttia_alle_8prosenttia/8136397

Tuotakin asiaa voi katsoa laajemmasta vinkkelistä, kuin vain työn verotusta:

http://vastavalkea.fi/2015/06/03/varallisuus-on-suomessa-verottajan-erityissuojeluksessa/



Tässä hieman pätkää uutisesta:

"Työhön kohdistuvat verot ovat Suomessa 53,2 prosenttia, EU-maissa 51 prosenttia.

Kulutusverojen osuus on Suomessa 32,4 prosenttia, EU-maissa 28,5 prosenttia.

Pääomaan kohdistuvien verojen osuus oli Suomessa sen sijaan tuntuvasti kevyempi eli 14,3 prosenttia, kun taas EU-maiden keskiarvo oli 20,8 prosenttia. Suomen verotus oli siis kokonaista 6,5 prosenttiyksikköä eli suhteessa yli 30 prosenttia EU:n keskiarvoa kevyempi.

Euroissa laskettuna ero oli 5,5 miljardia euroa. EU:n keskimääräiseen pääomaverorasitukseen nähden Suomella olisi siis varaa verottaa pääomaa ja sen tuottoja 5,5 miljardia euroa enemmän vuosittain.

Savela toteaa, että myös suhteessa kansan­talouden kokoon oli pääoma­­verojen osuus Suomessa selvästi pienempi kuin EU-maissa keskimäärin, siitä huolimatta, että veroaste on Suomessa keskimääräistä korkeampi. Suomessa pääoma­­verojen suhde bruttokansan­­tuotteeseen oli 6,3 prosenttia, kun taas EU-maissa se 8,2 prosenttia.

Varallisuus­verojen — mm. kiinteistö­veron, varainsiirto­veron sekä perintö- ja lahjaveron — suhde bruttokansan­tuotteeseen oli Suomessa 1,5 prosenttia, mutta EU-maissa keskimäärin 2,8 prosenttia. Eroa selittää mm. se, että Suomessa lakattiin perimästä varsinaista varallisuusveroa vuonna 2005."




Että kyllä sieltä veroja saisi irti rikkaamilta ilman, että työtä verotettaisiin enempää. Pääomatuloja pystyy kierrättämään veroparatiisien kautta kaiken lisäksi. Köyhät eivät voi tehdä näin, kuten rikkaat tekevät. On tekopyhää syyllistää köyhiä harmaasta taloudesta, tai mistään muustakaan. Ongelmat juontuvat jostain aivan muualta. Lisäksi tuossa näkee, että kulutustavaroita verotetaan 4% enemmän kuin EU-maissa vaikka työtä verotetaan 2% enemmän kuin muualla keskimäärin. Siinäkin tulee takkiin köyhemmille 2%. Jos oikein ymmärrän, niin 5,5 miljardia voisi saada lisäveroja irti ilman, että heikennetään kilpailukykyä verrattuna muihin EU-maihin. Oliko se kestävyysvaje jotain 10 miljardin luokkaa? Ei kannata sokeasti uskoa mitä valtamedia kirjoittaa. Se jättää kertomatta paljon asioita ja johdattaa helposti tuomitsemisen tielle.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ritsa - 10.07.2015 15:48:35
Lisätään vielä, että tuossa Ylen uutisessa puhutaan suorista veroista, ei kaikista veroista. Sitä ei kuitenkaan mainita uutisen otsikossa, vaikka mielestäni se kuuluisi ehdottomasti siinäkin lukea, lukee vain "veroista". Vielä ehkä selityskin olisi paikallaan, mitä suorat verot tarkoittavat ja mitä muita veroja sitten koko kansa maksaa. Tässä johdetaan nyt kansaa harhaan iltapäivälehtien tyylisesti, kohuotsikoilla. Odotan itse kyllä Yleltä, valtion laitokselta, erilaista toimintatapaa.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 13.07.2015 11:44:11

Minä en viitsi näillä seikoilla paljon päätäni vaivata siitä yksinkertaisesta syystä, että
valta tunnetusti turmelee: aivoissa tapahtunee epigeneettisiä muutoksia,

Ei tapahdu. Valta turmelee ihan vain henkisistä/psykologisista syistä. Koko kulttuurimme on tällä hetkellä viritetty palvomaan valtaa ja rahaa joka tuo sitä valtaa. Kulttuuri voi muuttua, joten koko ihmiskunnan toimintakin voi muuttua.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 13.07.2015 11:56:43
Että kyllä sieltä veroja saisi irti rikkaamilta ilman, että työtä verotettaisiin enempää. Pääomatuloja pystyy kierrättämään veroparatiisien kautta kaiken lisäksi. Köyhät eivät voi tehdä näin, kuten rikkaat tekevät. On tekopyhää syyllistää köyhiä harmaasta taloudesta, tai mistään muustakaan. Ongelmat juontuvat jostain aivan muualta.

Just näin, Ritsa!

On tahallista  harhaanjohtamista jättää pääomavero kokonaan pois kuviosta kun asioista puhutaan ja jättää pohdinnasta myös pois se, olisiko myös varallisuusvero syytä palauttaa takaisin. (Mielestäni ehdottomasti olisi)

Jos pohditaan nyt omaisuutta/pääomaa jne. eikä ainoastaan työtuloja ja niiden verotusta, niin se kaikkein rikkain eliitti osallistuu itse asiassa suhteellisesti kaikkein vähiten menoihin.

Aina kun puhutaan verotuksesta, tulee pohtia niin työn, kulutuksen kuin myös omaisuuden ja pääoman verotusta. Kahden jälkimmäisen jättäminen pois pohdinnoista on puhdasta kusetusta.

Mutta onhan se toki helpompaa nimetä katkeriksi ja kateellisiksi luusereiksi kaikki hallituksen linjauksia arvostelevat - samallahan T.Touhula tuli muuten nimenneeksi sellaisiksi kaikki jotka tässäkin ketjussa ovat hallituksen toimia arvostelleet...


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ritsa - 13.07.2015 13:05:31
Tuosta pari avartavaa tekstiä lisää, niin voidaan miettiä, mistä nämä leikkaukset johtuvat jne.

http://fi.sott.net/article/289-Kreikan-velkakriisin-syy-Ihmisten-taytyy-karsia-jotta-pankkiirit-voivat-tienata

http://mobile.nytimes.com/blogs/krugman/2015/07/12/killing-the-european-project/

Krugman taitaa myös olla talousnobelisti.

"This goes beyond harsh into pure vindictiveness, complete destruction of national sovereignty, and no hope of relief."

"The European project — a project I have always praised and supported — has just been dealt a terrible, perhaps fatal blow. And whatever you think of Syriza, or Greece, it wasn’t the Greeks who did it."

Sama pätee suomalaisiin. Nyt on menossa törkeä varallisuuden siirto kansalta pankeille ja ihmisten on aika avata silmänsä.

Tämän päiväinen uutinen vielä lopuksi:

http://www.talouselama.fi/uutiset/goldman+sachs+saattaa+joutua+oikeuteen+roolistaan+kreikkakriisista/a2314463


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 13.07.2015 13:53:33
Tämän päiväinen uutinen vielä lopuksi:

http://www.talouselama.fi/uutiset/goldman+sachs+saattaa+joutua+oikeuteen+roolistaan+kreikkakriisista/a2314463

Erinomainen uutinen, jos tuo vain toteutuu. Seuraavaksi sitten syytettyjen penkille luottoluokittajat, jotka antoivat taannoin kreikalle A++ luokituksen, minkä vuoksi se sai sitten holtittomia määriä lainaa.

Luottoluokittajien meininki on muutenkin tasoa 'fiiliksellä mennään ja kahvinporoistakin ehkä ennustellaan.'


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: sideman - 13.07.2015 14:46:03

http://www.talouselama.fi/uutiset/goldman+sachs+saattaa+joutua+oikeuteen+roolistaan+kreikkakriisista/a2314463

Tuoksahtaa antisemitismille!   >:(

Wiki:

Early life[edit]
Lloyd Blankfein was born in the Bronx borough of New York City, to a Jewish family, and reared in the Linden Houses, a New York City Housing Authority project in the East New York section of Brooklyn.[1][2]

Gary Cohn was born to a Jewish family,[2] the son of Victor and Ellen Cohn;[3] and was raised in Shaker Heights, Ohio.






Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Eklektikko - 13.07.2015 15:13:08

http://www.talouselama.fi/uutiset/goldman+sachs+saattaa+joutua+oikeuteen+roolistaan+kreikkakriisista/a2314463

Tuoksahtaa antisemitismille!   >:(

Pikemminkin tuoksahtaa sille että teoistaan joutuu ennen pitkään vastuuseen.

Vai pitäisikö juutalaisten saada tehdä ihan mitä vaan, koska antisemitismi?  :idiot2:


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ritsa - 13.07.2015 15:25:02
Vai että juutalaisvastaisuuden sait tuosta johdettua. Kuulostaa heikolta argumentilta, johon tukeudutaan, kun ei ole muuta keinoa perustella asiataan. Mitä edes tuolla haet takaa sideman? Minua ei ainakaan kiinnosta geenit, samat esi-isät kaikilla kuitenkin on, kun tarpeeksi pitkälle tarkastellaan. Mutta tosiaan, oikeudenmukaisuus minua kyllä kiinnostaa ja sen tiedän, että Totuus ei tuhoudu tulessakaan.

Voin vain kuvitella sen kuumotuksen ja vapinan määrää pankkiireilla, kun he ovat tajunneet, että heidän toimet on tiedossa. Ei varmasti kiva olotila, mutta kyllä se sitten vapauttaa, kun joutuvat oikeuden eteen. Helpompi olo heillekin sitten sitä kautta. Ei tarvitse enää pelätä, että missähän tervassa ja höyhenissä he pääsevät kylpemään koko maailman kansojen tajutessa kuviot. :)


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ritsa - 13.07.2015 15:46:20
Talousnobelisti Stiglitz jatkaa.

"According to Oxfam International, tax rules allow large companies to avoid tax. “The West has created a framework for global tax avoidance”, he stated."

Että on se kumma juttu, kun ei rahat riitä enää hyvinvointivaltion pyörittämiseen. "Länsi on luonut kehykset maailmanlaajuiseen verojen välttelyyn." Sitten samat johtajat syyttävät Kreikkaa, ettei veroja kerätä tarpeeksi. Nämä ovat näitä "salaliiton tapaisia", joihin tulee nykyään kokoajan lisää todisteita.

http://en.protothema.gr/joseph-stiglitz-germany-undermining-europe


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: t.touhula - 31.07.2015 13:09:07

Minä en viitsi näillä seikoilla paljon päätäni vaivata siitä yksinkertaisesta syystä, että
valta tunnetusti turmelee: aivoissa tapahtunee epigeneettisiä muutoksia, jotka tekevät
lähes jannusta kuin jannusta itsekkään omaneduntavoittelijan, tai vahvistavat huomattavasti
tuota ominaisuutta, jos sellainen jo ennestään tyypillä on.

Valtaa saanut hemmo ottaa toisia huomioon pääsääntöisesti vain silloin,
jos siitä on etua hänelle ja hänen "klaanilleen"?

Toki poikkeuksiakin tuohon sääntöön lienee, mutta ne ollevat ylen harvinaisia...

Olen kohtalaisen varma, että nykyihmisellä tuo piirre säilyy hamaan maailman tappiin!

 :-[




Voi sinnuu, Sideman!  :P  Mun syrän on ihan lääpällään kyvystäsi käyttää kieltämme noin spesifisti.   :D Mie nyrjähän kohta. :crazy2:


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ritsa - 27.08.2015 14:22:07
http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-500

Tuosta saadaan mukavasti verotuloja, kun pääomatulot ja osingot saadaan tasa-arvoisemmin verotuksen piiriin. Kummasti aina lehdissä mainitaan rikkaiden korkeasta verotuksesta, mutta ei oteta tätä huomioon. Asiaa, josta suuri osa rikkaista ottaa tulonsa pienellä veroprosentilla.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: downtempo - 18.09.2015 22:39:00
Tuntuu siltä että hallituksen linjaukset ovat suurelta osin sipilän linjauksia.

Tuntuu myös siltä että hän näkee omat ajatuksensa ja käsityksensä ainoina oikeina. Ehkä hänen piilomielensä sisältää kuvitelman juha sipilästä kansakunnan (taloudellisena) pelastajana ja oikealle tielle johdattajana. Viimeksi näin vallantäyteisiä otteita taisi politiikassa esittää urho kekkonen.

Tulisi mieleen, että onkohan Sipilällä T-Risti kartalla, vaikuttaisi kovasti sen toimet juuri tuohon kuvioon sopivaksi...Riippuen missä laadussa. Ei ainakaan muuttuvissa merkeissä.... Ainakin näin yleiskuvan saaneena, tuntee, että sillä on vastuu ja uudistamishalu, korjata rakenteet, toiminta on vakaata, ja hyvin harkittua, hidasta ja varmistavaa, tietää mitä haluaa, selvä päämäärä, resursseja hyödyntäen, nostaa suosta? Puskee tasaisesti eteenpäin, esteistä huolimatta, särähti korvaan jopa sipilän toimet uudistaa tieverkosto kuntoon..mikä muistuttaa hyvin paljon Pietari Brahea aikoinaan Suomessa.... Ehkä T-risti kiinteissä merkeissä? Noh, Sipilä on Au Härkä :D

Myös se, että 90-luvun laman aikaan oli myös keskusta hallituksessa. Jolloin pistettiin toimeksi! eikä jahkailtu. ehkä suomessa menee sykleittäin automaattisesti nämä.  Sit kun lama on menny ohi, kovan työn ja myllerryksen lomassa, niin sitten tarvitaan jotain toista puoluetta jatkaan siitä mihin jäi.  Myös sillon 90-luvulla oli yhtälailla kiristyksiä ja sääntöjä työvoimapoliittisissa asioissa. Eikä löysennetty sen kummemmin. Toki silloin oli eri maailman tilanne, eikä oltu Eurossa.  Mutta myös silloin oli kriisiaiheena maahanmuuttajat, jotka "vievät meidän suomalaisten vähäosaisten rahat".

Tässä oheena pilapiirros 90-luvun Helsingin Sanomista:

http://tinypic.com/view.php?pic=23wr9g6&s=8

Muoks: oma kanta on, että ensisijaisesti velat pois, jottei joku muu ylivalta ala päättään puolesta. Hyvä, että ajoissa ryhdytään toimiin. Jos Suomi alkaa itse työstää ongelmia, niin siihen ei tarvi muita valtoja alkaa päättään, että mitä pitäisi tehdä. Velkakierteestä pois. Niin sillä taataan pitkällä tähtäimellä itsenäisyyttä ja itsemäärämisoikeutta Suomessa. Ulkoiset vaikuttavat isot vallat pois harteilta.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: t.touhula - 23.09.2015 12:31:14
Onneksi Sipilällä on järki kantapään sijasta  'pääradalla' eli korvasta korvaan välillä. Harvoja henkilöitä, jotka pääsevät sielunmaailmaani tosta vaan kuin veitsi voihin.
Mutta: kiitos päivämäärästä. Katsonpa missä synkkaus piilee. On se vaan fiksu tyyppi. Kerrankin meillä on pääministeri, eikä suinkaan muitten p.....nnuolija, niinkuin nämä hakaniemen tyypit, jotka varmistaakseen vallassa omiensa joukossa pysymisen yrittävät johtaa hallitusta oppositiosta käsin.

Kysymyksenä itsekullekin, vastatkaa siis vain itsellenne:
Jos LLylyä lykkiessänne kompastutte Rinteeseen /rinteessä, onko helpompi vieriä alimpaan he.....iin, vai yrittää kömpiä rinteestä harjanteelle ohi Rinteen, LLylyn avulla..?
Vois tulla takkiin aika lujaa. Rinne se vasta on vihaa täynnään.

Itseäni huvittaa tämä lylyn lykintä rinteessä kovin. Välillä melkein ulvon naurusta. (Jos Rinne olisi pääministerinä, olisi joka toisessa torpassa talouden neuvonantajia, jotka kuitenkaan eivät ymmärrä mitään valtion taloudesta.)




Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ritsa - 24.09.2015 11:59:30
Tämän voisi jättää tähän perään:

Näkökulma: Sipilä pelottelee väärillä faktoilla

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015092320405410_uu.shtml

"Sillä, että eikö pääministeri oikeasti tiedä faktoja vai huijaako hän tietoisesti kansaa, ei sinällään ole suurta merkityseroa.
Molemmat ovat yhtä huolestuttavia vaihtoehtoja."

Itselläni menee muutenkin yli hilseen, miten uskonmies voi ottaa köyhiltä ja antaa rikkaille. Jeesus taisi heittää pankkiirien pöydät ympäri ja tukea vähäosaisia. Sipilän vaihtoehdoton politiikka ei todellakaan ole ainoa vaihtoehto, eikä missään määrin oikeudenmukainen. Varallisuusvero (ja osinkojen oikeidenmukainen verotus takaisin, veroprosentti on 7,5 % luokkaa näissä tuloissa rikkailla), suurille yrityksille investointivelvoitteen tapainen (kerran ovat saaneet miljardien helpotuksia, mutta silti irtisanovat, eivätkä sijoita Suomeen) ja veroparatiisit kuriin sekä isoille firmoille velvollisuus maksaa veronsa toimintamaahansa. Siinä on ne lääkkeet, mistäpäin tulisi lähteä, eikä köyhien kyykytyksestä.


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: sideman - 24.09.2015 12:41:00
Tämän voisi jättää tähän perään:

Näkökulma: Sipilä pelottelee väärillä faktoilla

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015092320405410_uu.shtml


Vallan korruptoivalta vaikutukselta välttyminen lienee perin harvinaista...   :-[


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Ritsa - 03.12.2015 12:09:57
Hieno hallitus meillä muuten! ;)

Valehtelijoiden klubi

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015112820745174_uu.shtml


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: '|E - 31.12.2015 13:48:11
Olisikohan aika keksiä jotain järkevämpää niukkuuden jakamisen sijaan...  https://youtu.be/4Z9WVZddH9w

Miten muuten EKP eroaa FEDistä omistuksensa suhteen?


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: taiska - 01.05.2016 22:19:35
En kaikkia noita juttuja lukenut, mutta omasta puolesta sanon vain, että tuo hallituksen toiminta ja nuo leikkaukset on ihan käsittämättömiä ! Säästöjä ne voi tuoda tällä hetkellä, mutta tulevaisuudessa ne säästöt tulee maksamaan yhteiskunnalle moninkertaisen hinnan. Kun köyhimmiltä leikataan jatkuvasti lisää ja samaan syssyyn nostetaan lääkärissä käynti ja muita kuluja, niin se ei tiedä hyvää. Ihan hirvittää !Ensimmäisenähän jätetään hoitamatta itsensä, hampaansa, silmänsä ja lääkäriin mennään sitten vain pakosta. Lapsista on myös säästetty jo niin paljon ja kuitenkin kuin paljon nykyään on näitä mielenterveys- ja syrjäytymisongelmia.

Työntekijät ovat kaliita suomessa, mutta se johtuu kaikista niistä muista kuluista palkan lisäksi (vakuutukset, eläkemaksut, lomarahat sairauspoissaolot jne...). Isommat yritykset kyllä niistä selviävät, kun pitävät porukan pienenä ja panevat olevat työntekijät sitten tekemään enemmän, mutta pienille yrityksille se yhdenkin palkkaaminen voi olla kova sana !

Jotain hullua tässä maassa nyt tapahtuu ja minusta meidän ihmisten pitää vakavasti miettiä miten tässä maassa tulevaisuudessa pärjää ja tulee toimeen. Veikkaampa, että ihmisten omat ideat ja kekseliäisyys nousee arvoon arvaamattomaan, kun yhteiskunta on tässä jamassa, että vaikka olis mikä, niin apua ei sen puolelta hevillä heru ! Kuitenkin sitä rahaa riittää jaettavaksi esim. Talvivaaraan, pakolaisille, ja kaiken maailman juttuihin ulkomaille jne.....Ei voi kuin ihmetellä !


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: sideman - 24.03.2017 10:52:00
Hauskinta Halliksessa lienee se äärimmäisen vaivautuneen oloinen
Jaskajokus-hymy ja vähän Raparipa-olemus?

 :)



Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: sideman - 13.06.2017 23:39:39
Hallitus kaatui, hyvä. Seuraavaksi uudet vaalit, please!

Hallitus ei tainnut sittenkään kaatua?

Suomen Uutisissa on mahdollisuus ilmaista kantansa Uuteen Vaihtoehtoon:

Kannatatko Uutta Vaihtoehtoa? (https://www.suomenuutiset.fi/suomen-uutiset-kysyy-lukijoiltaan-kannatatko-perussuomalaisia-uutta-vaihtoehtoa/)


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: Corvus Leonis - 22.11.2017 12:01:29
Suomen ainoa tie ylös on panostaa todellakin siihen teknologiaan joka osa-alueella. Itse olen sellaisella alalla missä Suomi laahaa muuta maailmaa teknologisesti jäljessä ja tarkoitus onkin tehdä asialle jotain. :knuppel2:


Otsikko: Vs: Hallituksen linjaukset
Kirjoitti: paavo väyrynen - 13.12.2017 15:46:36
Ei myy, mutta sellainen olisi helppo toteuttaa. Ala duunaan sellaisia ja liikevoittoa tulee ::)