Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Muita kokemuksia => Aiheen aloitti: sideman - 16.01.2017 13:26:10



Otsikko: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: sideman - 16.01.2017 13:26:10

Kuten taitaa olla tullut jo mainituksi, gluteenittomien tuotteiden
makuongelmat saivat minut retkahtamaan pitkähkön kuivan kauden
jälkeen lähinnä ruiksesta valmistettuihin leipomotuotteisiin.

Ensimmäisenä haksahdin Linkosuon legendaarisiin Ruis-sipseihin.
Maistuivat niin mainioilta että tuli syötyä puoli pussia miltei
yhtä soittoa!

Kun etsin varsinaista voileiväksi soveltuvaa tuotetta, päädyin pitkän
harkinnan jälkeen Vaasan Tummaan Herkkuun, riihiruiksesta pääosin
valmistettuun palaleipään.

Aluksi riihiruiksen savunmaku hieman oudoksutti ja tuntui jopa hintsusti
luotaan työntävältä, mutta kun siihen olen nyt tottunut, siitä ei ole saada
kyllikseen!

Pahoin pelkään, että viime aikojen gluteenittomien tuotteiden megahko
suosio hiipuu niin kuin muotihössötyksille tuppaa käymään, kun suurin
osa gluteenittomuuteen hurahtaneista huomaakin, että kyseessä saattaa
olla mitä suurimmassa määrin plasebon kaltainen efekti?

Mikäli noin käy, se on toki harmillista keliaakikkojen kannalta, koska
tarjonta seuraa kysyntää kuin hai laivaa, ja ennen pitkää gluteenittomia
taas joutunee etsimään kissojen ja koirien kaa?

 :-[ 


Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: Domo - 16.01.2017 14:18:32
Mä kyllä jotenkin kuvittelisin et noi gluteenittomat yms erikoistuotteet pitää aika hyvin pintansa. Saattaa toki tulla lievää laskua niiden myynnissä, mutta ei ne kaikki katoa  :)

Sitähän kyllä sanotaan että suklaa on seksin korvike, niin minkäs korvike se ruis sitten sulle on  ;D

Ja noi Linkosuon ruissipsit on kyllä hyviä  :D
(onneks mun lapseni on Linkosuolla töissä, joten saan aina noita melko edullisesti - myyvät siis omille työntekijöilleen II-laadun tuotteita halvalla)


Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: Eklektikko - 16.01.2017 14:57:54
Gluteeni saa syömään enemmän:
Kahdesta muuten tismalleen samanlaisesta ateriasta sitä jossa on gluteenia syödään noin 400 kCal edestä enemmän per ateria.

Gluteenin osaproteiini gliadiini aiheuttaa vuotavaa suolta KAIKILLE. Tämä johtuu siitä että gliadiini osaa käskyttää kemiallisesti suolen löysäämään solujen välisiä liitoksia, eli suolen ei tarvitse mitenkään vahingoittua jotta tämä tapahtuisi. Ei siis tarvitse olla keliaakikko, gluteeniherkkä tai vilja-allergikko: Suoli alkaa vuotaa jos syö gluteeniviljaa. Seurauksena sitten inflammaatiota ja autoimmuunisairauksia.  Jäämies Ötzilläkin oli vatsassa ohraa ja nivelissä nivelrikko.

Gluteenittomat leivänkorvikkeet ovat minulle kauhistus. En ole gluteeniton, olen VILJATON. En siis myöskään syö riisiä, kauraa jne. 
En kaipaa mitään leivän kaltaista ruokavaliooni. Moni keliaakikkokin pääsisi halvemmalla (ja terveempänä - gluteenittomat leivät ovat yleensä kauheaa kuraa kun tuoteselostetta katsoo), jos totuttelisivat vain pois kaikenlaisten linnunsiementen syömisestä.

(Naurattaa myös, kun lehdet taannoin tietämättömästi uutisoivat että 'karppibuumi ohi - karppausleivät eivät mene kaupaksi.'
Noh, karppaajat - siis pitkän linjan elämäntapasellaiset - tutkivat nuo leivät heti kun ne tulivat markkinoille ja totesivat kauheaksi paskaksi. Karppaajat eivät koskaan olekaan niitä ostaneet, vaan vain ne jotka trendikästä-meiningillä ja tuoteselosteita lukematta tai ymmärtämättä luulivat, että heistä tulee vähähiilihydraattisesti ja korkearasvaisesti syöviä vain sillä että tavallinen leipä vaihdetaan kauheaan korvikkeeseen.)



Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: sideman - 17.01.2017 11:23:34

Juuri hämmästyksekseni huomasin, että viikkoja  piinannut ilkeä kipu oikean pakaran yläpuolella
on miltei tyystin hellittänyt. Tuo hellitys osui  ajallisesti yksiin sen kanssa kun vaihdoin gluteenittomasta ruisleipään, jossa toki on jonkin verran myös vehnää.

Epäilin myös että kantapäitteni ihon paha karstoittuminen liittyi gluteeniin tai toisaalta kahviin
(joka muuten ayurvedan mukaan voi aiheuttaa iho-oireita). Nyt alkaa näyttää lähes varmalta
että kofeiiniton kahvi, jota lisäsin ehkä noin viidesosan sikurijuomajauheeseen, on ainakin
pääsyyllinen tuohon kantapäävaivaan!

Luultavasti parasta olisi siirtyä vaikkapa papari- tai kaalisoppadieetille, mutta ruisleipä näyttää olevan pienempi kahdesta pahasta (siis rl vs. gluteeniton).

 :o


Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: Eklektikko - 17.01.2017 13:05:33
Minä vai ihmettelen miksi on tarvis syödä kumpaakaan (itse olen ollut kohta 10 vuotta täysin viljaton ei edes gluteenittomia), niin ruista kuin gluteenitontakaan. Ihminen ei erityisemmin tarvitse viljoja yhtään mihinkään.

Minkäslainen tuoteseloste siinä gluteenittomassa leivässäsi olikaan?
 Lähes kaikki joita olen nähnyt, ovat nimittäin sellaisia että ei ihme jos tulee vielä ikävämpiä reaktioita kuin ruisleivästä...

Tässä tietoa siitä, miksi viljat ovat täydellinen lihotuskeino:
http://www.wheatbellyblog.com/2017/01/never-satisfied-maybe-not-fault/


Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: sideman - 17.01.2017 15:33:51


Ei niistä nyt mitään erityisiä reaktioita mielestäni tule, mutta kun maku on
esim. yhdessä saksalaisessa suht. edullisessa tuotteessa kovin vaihteleva,
eli joskus jopa miltei herkullinen paahdettuna, joskus taas liki luotaantyöntävä,
päädyin kokeilemaan, siedänkö edes herkullista ruisleipää mukiinmenevästi.

Täytyy kyllä myöntää, että jos tyydyn esimerkiksi pelkkään papariin, olo
saattaa olla loppupäivän selvästi parempi kuin retkahtamalla viljatuotteisiin!


Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: sideman - 17.01.2017 23:20:52

Juuri hämmästyksekseni huomasin, että viikkoja  piinannut ilkeä kipu oikean pakaran yläpuolella
on miltei tyystin hellittänyt.

Voisikohan tämä selittää tuon kivun hellittämisen:

Gluten exorphins influence behavior and pain perception

A recent review of the literature concluded that food-derived exorphins are bioactive and affect behavioral traits such as spontaneous behavior, memory, and pain perception in rodents. The highest behavioral influence was measured for casein and spinach-derived exorphins (respectively, B-casomorphin and rubiscolin) [50]. Only one of the reviewed studies described the effects of gliadin exorphins in this context. Takahashi et al. [51] showed that ICV-administered gliadin exorphin A5 induced antinociceptive effects and orally delivered gliadin exorphin A5 modified learning and anxiety behavior during several laboratory stressors in mice, thus indicating that orally delivered exorphins can influence both the peripheral and central nervous system and suggesting that gluten exorphins possess opioid activity that could potentially mask symptoms in ACD patients.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5025969/

Kieltämättä menee vähän yli meitsin hilseen, enkä ole varma lisääkö vai vähentääkö eksorfiinit
kivun kokemista...

 :o


Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: sideman - 18.01.2017 08:50:51
Aikamoinen ylläri muuten, että Kippari-Kallen (Pop-eye) voimaruo'assakin
on eksorfiinia (rubiskoliini)!? Tahi tarkemmin, sen esi-astetta, tai jotain:

The rubiscolins are a group of opioid peptides that are formed during digestion of the ribulose bisphosphate carboxylase/oxygenase (Rubisco) protein from spinach leaves. Rubiscolins mimic the effects of opiates and, therefore, influence the brain. These peptides have much in common with the better-known gluten exorphins.

 :o    :knuppel2:


Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: Eklektikko - 18.01.2017 11:27:13
Kieltämättä menee vähän yli meitsin hilseen, enkä ole varma lisääkö vai vähentääkö eksorfiinit
kivun kokemista...

Eksorfiini eli toiselta nimeltään gluteoMORFIIINI on opiaatti ja kaikki opiaatit vähentävät kivun kokemista.
Tässä ei ole mitään epäselvää.

Opiaatit kuitenkin myös aiheuttavat riippuvuutta ja lisäksi lamaavat sitä nimenomaista osaa immuunijärjestelmästä, joka taistelee syövänalkuja vastaan.


Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: Varjotar - 18.01.2017 18:23:50
Kyllä gluteenittomalla ruokavaliolla paljon paremmin voi. Ero on ihan selvästi huomattavissa.  :)


Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: sideman - 19.01.2017 09:43:01
Kyllä gluteenittomalla ruokavaliolla paljon paremmin voi. Ero on ihan selvästi huomattavissa.  :)

Ajattelin, että kokeilen vaikkapa pari viikkoa ruisleipää osana ruokavaliotani
ja sen jälkeen vaihdan Le Pain des Fleurs -tuotteisiin (Kukkien kipu?),
jotka ovat sangen simppeleitä koostumukseltaan*. Tuo voi vahvistaa motivaatiota jatkaa gluteenittomuuden melko epäkulinaarisella linjalla tai sitten ei...

* Esim. riisijauho, kastanja ja merisuola.


Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: sideman - 19.01.2017 09:51:50

Opiaatit kuitenkin myös aiheuttavat riippuvuutta ja lisäksi lamaavat sitä nimenomaista osaa immuunijärjestelmästä, joka taistelee syövänalkuja vastaan.

Kyllä minä mieluummin käytän ruisleipää kuin aspiriinia tai ibuprofeenia tai edes
voltareenia, varsinkin kun ruisleipä tuntuu olevan tehokkaampaa. Kiintoisaa kokea
palaako kipu jos/kun vaihdan takaisin gluteenittomaan. - Tokihan se voi palata myös
rukiin valtakaudella...

 :)


Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: Eklektikko - 19.01.2017 10:30:59
Minkä niminen ja merkkinen se käyttämäsi gluteeniton leipä oli?
Minua kiinnostaa tuoteseloste, josta saattaa löytyä vaikka mitä, esimerkiksi syy kipuihin.

Ruisleipä ei ole minulla elämäni aikana silloin kun sitä söin auttanut yhtään mihinkään kipuihin, joita oli urheiluvammojen juilimisesta toistuviin päänsärkyihin saakka. Ne ruisleivän tuottamat opiaattimäärät ovat aika pieniä. Niillä saa lähinnä vain haitat, ei etuja eli kivunpoistoa.

Syömällä ruisleipää saat toki pienen määrän opiaattia (joka lisää syöpäriskiäsi), mutta saat MYÖS vuotavan suolen, joka lisää inflammaatiota (=kalkkeuttaa verisuonia) ja lisää myös autoimmuunisairauksien (kaikki reumasairaudet, MS-tauti jne) riskiä.

Itse koen harvoin  hormonaaliseen päänsärkyyn käyttämäni 25 mg ketoprofeenia huomattavasti pienemmäksi terveysriskiksi noin kaiken kaikkiaan.

Toisaalta, jos muistan oikein, sinä käytät makeutusaineena sakariinia joka on erittäin luotettavasti todettu syöpää aiheuttavaksi jo vuosikymmeniä sitten, eli meillä on jokaisella näemmä oma prioriteettijärjestyksemme siinä, mitä pidämme riskinä.

Oletko ollenkaan ajatellut sitä mahdollisuutta, että kropan opiaatinhimo on se, mikä saa sinut keksimään tekosyitä gluteeniviljojen syömiselle? Ihminen on erinomaisen lahjakas rationalisoimaan asioita...


Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: sideman - 19.01.2017 10:44:27
Se mitä nyt jatkossa ajattelin käyttää on tuo Le Pain des Fleurs, jota löytyy näköjään
parina eri versiona.

"Kipuleipä" (https://www.hyvinvoinnin.fi/le-pain-des-fleurs-luomu-gluteeniton-nakkileipa-kastanja?gclid=Cj0KEQiA5IHEBRCLr_PZvq2_6qcBEiQAL4cQ04lrlOctvq9XzLyGY8__Hykpffgg7rf--GWGMtlJ8lsaAoir8P8HAQ)

Enpä usko että minulla mitään kovin suurta opiaatinhimoa on, mutta kuten edellä
mainitsin, gluteenittomat leivät tuppaavat olemaan miellyttävän makuelämyksen vastakohtia!


Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: Eklektikko - 19.01.2017 11:00:27
Tuota, mikä se oli se AIEMPI gluteeniton leipä, jonka aikana niitä  kipuja ilmeni? Se oli se mikä minua kiinnosti, ei tuo tuleva leipä.

Siinäkin kuitenkin on ongelma: Riisi rikastaa arseenia maaperästä, mistä syystä esim. Ruotsissa on suositus että lapsille ei saisi antaa yhtä riisikakkua enempää per päivä.

Opiaatinhimo kun sen saa glutenista EI  ilmene millään 'vapiseva narkkari' tyylillä, vaan se ilmenee himona ja tekosyiden keksimisenä sen itselle tyypillisimmän gluteeninlähteen syömiselle. (Minullakin se oli ruisleipä.)


Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: sideman - 19.01.2017 11:31:41
Tuota, mikä se oli se AIEMPI gluteeniton leipä, jonka aikana niitä  kipuja ilmeni? Se oli se mikä minua kiinnosti, ei tuo tuleva leipä.


Niitä oli useita. En muista tuon saksalaisen edullisen tuotteen nimeä. Yksi suosikeistani
on kumminkin Pirjon Pakarin Perunalimppu:

Ainekset:
vesi, gluteeniton kaurajauho, tapiokatärkkelys, luumumarmeladi [sokeri, vesi, luumusose (25 %), karamellisiirappi, sakeuttamisaineet (E401, E440), happamuudensäätöaineet (E330, E333), säilöntäaine (E202)], tattarijauho, rusina, siirappi, rypsiöljy, perunahiutale, hiiva, suola (1,4 %), pellavarouhe, psyllium, ksantaani. Voimakassuolainen.

 :P    ::)


Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: Eklektikko - 19.01.2017 12:16:24
Ainekset:
vesi, gluteeniton kaurajauho, tapiokatärkkelys, luumumarmeladi [sokeri, vesi, luumusose (25 %), karamellisiirappi, sakeuttamisaineet (E401, E440), happamuudensäätöaineet (E330, E333), säilöntäaine (E202)], tattarijauho, rusina, siirappi, rypsiöljy, perunahiutale, hiiva, suola (1,4 %), pellavarouhe, psyllium, ksantaani. Voimakassuolainen.

Hankalat ja mahdollisesti inflammaatiota ja sitä kautta kipuja aiheuttavia aineita löytyy. Lisäksi tämä on karkkileipä, siinä on sekä luumumarmeladia että rusinoita että siirappia. Leivonnainen pikemminkin kuin leipä.  Sokeri lisää insuliinin eritystä, insuliini lisää inflammaatiota, inflammaatio tuottaa kipua.

Sitten rypsiöljy jonka omega3 esiasteesta keho ei pysty hyödyntämän kuin alle 10%, lopputulema siis omega6 pommi ja se aiheuttaa inflammaatiota. Lisäksi Turun yliopiston pari vuotta sitten julkaistu väitöstutkimus osoitti, että ihmisen ruuansulatus härskiinnyttää rypsiöljyn välittömästi kun se on syöty, eikä mikään määrä antioksidantteja estä tätä. Ja härski siemenöljy se vasta epäterveellistä onkin.

Xantaani on myös ongelmallinen.
Lainaus
Xanthan gum can cause migraines or skin irritation. Its side effects also include intestinal gas, flatulence, diarrhea and bloating. Increased exposure can make the symptoms worse. A 1990 report in the "Journal of Occupational Medicine" notes that people exposed to large amounts of xanthan gum powder, such as bakery workers, can experience flulike symptoms that include nose and throat irritation.
Lähde: http://www.livestrong.com/article/315249-xanthan-gum-side-effects/

Psyllium lisää suolistosyövän riskiä:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11073017

Summa summarum: Kuten aiemmassa viestissäni totesin, keliaakikoidenkin kannattaisi vain olla kokonaan VILJATTOMIA, sillä ihminen ei erityisesti tarvitse viljoja mihinkään, homma tulee halvemmaksi ja gluteenittomissa teollisissa tuotteissa on sitten muita ongelmia.

Ai niin ja vielä tämä: Kaura on fytiinihappo-pommi. Fytiinihappo on antinutrientti, se kelatoi mineraaleja (erityisesti rauta, magnesium ja sinkki) ja siten estää niiden imeytymisen. Pahempi tässä suhteessa kuin edes ne gluteeniviljat. Eli yksi juttu selkäkivussasi voi olla se, että kun kauraa sisältävä leipä kelatoi magnesiumia oikein erityisen tehokkasti, se magnesiumvaje voi saada jo olemassaolevat vammat kipuilemaan enemmän.


Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: sideman - 19.01.2017 12:37:03

Eli: ellei ole keliakiaa, Reissumies Tosi Ruis taitaa sitten olla kaikenkaikkiaan
vähemmän haitallinen kuin esim. tuo Perunalimppu?

Ainesosat

Täysjyväruisjauho ja -rouhe (65 %), vesi, ruismallas, suola ja hiiva. Tuote on valmistettu linjalla, jossa käsitellään myös muita viljoja (mm. Vehnä). Leivontaan käytetystä viljasta on 100 % täysjyväruista.


Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: Eklektikko - 19.01.2017 12:42:49
Itse asiassa ei ole, se on vain ERI TAVALLA haitallinen.  ;)
Vuotava suoli ei koskaan ole tavoiteltava asia, ei myöskään inflammaatio. Ihan sama mistä ne saat.

Se täysjyväruis on ongelmallinen itsessään:
Viljojen amylopektiini-A sokeristuu vauhdikkaammin kuin pöytäsokeri ja se gluteenin gliadiini saa sinunkin suolesi vuotamaan (se ei vaadi keliakiaa, gluteeniherkkyyttä tms.), mistä seuraa inflammaatiota mikä kalkkeuttaa verisuonia ja lisää autoimmuunisairauksien riskiä. Gluteeni on liitetty myös erinäisiin mielenterveyden ongelmiin: Alkoholismista on vaikeampi päästä eroon jos syö gluteenia ja skitsofreenikoiden oireet vähenevät jos gluteeni poistetaan ruokavaliosta. Se kas kun se gluteomorfiini ohittaa veri-aivoesteen, siitä seuraa muutakin ikävää kuin se opiaattiriippuvuus.

Analogia:
Punainen kärpässieni on vähemmän myrkyllinen kuin valkoinen kärpässieni. En silti söisi tai suosittelisi syömään kumpaakaan.

Edelleenkään en näe ihmisen tarvitsevan mitään viljoja mihinkään, samat ravinteet saa muualta vähemmillä terveysongelmilla ja myös vähemmillä kaloreilla: Olennaista on verrata viljoja muihin ruoka-aineisiin per KALORI, ei per 100g.

Ja tässä vielä mielenkiintoinen graafi ihmisen hiilihydraattikuorman kokonaismäärästä koko lajin historian ajan:
https://jnwillits.wordpress.com/2016/02/03/human-diet-perspective/

KOKO kehityshistorian ajan  -> 1960 luvun alkuun sama taso eli ALLE 20% päivän kaloreista!

Sitten tuli huisi hyppäys. Eipä ihme että moni on päässyt moderneista terveysongelmistaan tipauttamalla hiilihydraatit sinne kehityshistorian mukaiseen tasoon. MInäkin kuulun siihen joukkoon.



Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: sideman - 20.01.2017 10:55:29
Olisiko sellainen mahdollista, että suoliston mikrobit palkitsevat gluteenin
saannin muuan muassa analgeesin inkrementoitumisella? Nimittäin huomasin
juuri että toinenkin pitkäaikainen vaiva, olkapään kivuliaisuus kättä ylös nostaessa,
tuntuu helpottuvan.

 :)




Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: Eklektikko - 20.01.2017 11:41:10
Ei ole mahdollista.

Gluteenin ko. vaikutus - jos nyt siitä on ollenkaan kyse, mistä jäljempänä - perustuu siihen että opiaatit kuten eksorfiini/gluteomorfiini sitoutuvat kehon opiaattireseptoreihin ihan tismalleen samalla tavalla kuin oopiumin, heroiinin, morfiinin jne. opiaatit.

Sen sijaan tällainen asia saattaa olla kipujesi taustalla:
Gluteenin tuottamat opiaattimäärät ovat niin pieniä, että en oikeasti usko niillä olevan minkäänlaista kivunlievitysvaikutusta. Itse en koskaan kokenut mitään sellaista kun ruisleipää söin.

Sen sijaan opiaattivieroitus lisää kipuja

Eli kyse ei ole ehkä ollenkaan siitä, että ruisleivän gluteomorfiini lievittäisi kipujasi, vaan siitä että kun et syö gluteenia, se opiaattivieroitus lisää kipuja. (Muita oreita: Krampit, koska opiaattivieroitus lisää magnesiumin tarvetta, ärtymys, univaikeudet).
 Kylmää kalkkunaa pitäisi pystyä sietämään pari viikkoa, jotta vieroitusoireet loppuisivat.

Koska gluteenin tuottamat opiaattimäärät ovat niin pieniä, kallistuisin tämän vaihtoehdon puoleen.


Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: sideman - 20.01.2017 12:58:07
Muunmuassa post hoc, ergo propter hoc -harhan/erheen takia nämä tuntuvat olevan
tuiki kimurantteja juttuja.

Ajattelin nyt kokeilla seuraavaa: ainakin viikon vielä nautin leipomotuotteena mahdollisimman
vähälisäaineista gluteenileipää, esim. Reissumies Tosi Ruista. Senjälkeen vaihdan esim. Schär'in Gluten Free Knusperbrot'iin (riisijauho, maissijauho, sokeri, suola).

Tuon luulisi ratkaisevan sen, kumpi noista on parempi vaihtoehto olon kannalta, kun ei ole
motivaatiota siirtyä täysin leivättömän pöydän ääreen!

 :coolsmiley:


Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: Eklektikko - 20.01.2017 13:21:11
Gluteenin tuottama opiaatti ja opiaatin tyypilliset vieroitusoireet eivät ole lankaan kimurantteja. Kenelle tahansa, joka syö gluteenia saa esimerkiksi aikaiseksi välittömästi ne vieroitusoireet antamalla opiaattiantagonistia (esim. naltrekson).

Lainaus
Tuon luulisi ratkaisevan sen, kumpi noista on parempi vaihtoehto olon kannalta

Ja jokin muu kuin kumpikaan noista ei sitten ole vaihtoehto ollenkaan?
Noh, omapahan on elimistösi.

Yksi vaihtoehto olisi mantelileipä (määriä ei tässä, koska en muista ulkoa, tämä on se jota joskus teen kun tulee vieraita. itse en kaipaa edes tätä):

mantelijauhoa
kananmunia
juustoraastetta
ruokasoodaa

Paistetaan 20 min 200 asteessa.


Otsikko: Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?
Kirjoitti: sideman - 24.01.2017 13:26:32

Olen viime päivinä leipänä nauttinut pelkästään sataprosenttista ruisleipää. Muutamat punaiset pilkut
jotka, ilmestyivät lähinnä kyynärvarsiin, kun sorruin jokin aika sitten ruissipseihin ja senjälkeen ruisleipään, jossa on myös vehnää, alkavat vaaleta. Tuon perusteella voisi olettaa, että loppuviimeksi osaltani on kyseessä ainakin ensisijaisesti vehnäallergia??

 ???