Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Vaihtoehtohoidot => Aiheen aloitti: sideman - 18.09.2018 10:14:51



Otsikko: Karnosiini?
Kirjoitti: sideman - 18.09.2018 10:14:51
Kellään kokemuksia karnosiinista, hyviä tahi huonoja? "Karno" nimen alussa viittaa kai
siihen, että yhdistettä ei saa juuri mistään muusta kuin lihatuotteista.

Wiki:

Karnosiini (ß-alanyyli-L-histidiini) on beta-alaniini- ja histidiiniaminohapoista muodostunut dipeptidi. Sen kemiallinen kaava on C9H14N4O3, moolimassa 226.23 g/mol, sulamispiste 253 °C ja CAS-numero 305-84-0. Ihmisessä karnosiinia esiintyy erityisesti lihas- ja aivokudoksissa.

Kuvaukset karnosiinin hyödyllisyydestä ovat lähes ylitsevuotavia. Niinpä kasvisruokailijalla
jotkin kasvikunnan tuotteiden terveyttä edistävät kemikaalit ilmeisesti kompensoivat
karnosiinin puutetta heidän dieetissään.

Muidenmuassa kalkkunan jossakin osassa taitaa olla karnosiinia toiseksi eniten
jonkin hevosen osan jälkeen.

Tiedähäntä onko k-siini purkista otettuna likikään niin hyödyllistä kuin elintarvikkeista
saatuna...

BTW, karnosiini (C9 H14 N4 O3) ja karnitiini (C7 H15 N O3) ovat tyystin eri yhdisteet!

(C = hiili, H = vety, N = typpi, O = happi)

http://www.tritolonen.fi/artikkelit/162-karnosiini-biologisesti-aktiivinen-peptidi

(Lisäys) Liha olisi ilmeisesti parasta syödä raakana:

Kuumennettaessa lihan karnosiini menettää antioksidantti- ja muita vaikutuksiaan (Carlsen ym. 2002). Lihan karnosiinista ihminen käyttää hyväkseen noin 40 % eli 100 g pihvistä saa 124 mg karnosiinia (Park ym 2002, 2005).


Otsikko: Vs: Karnosiini?
Kirjoitti: sideman - 18.09.2018 11:14:21
Ainakaan pakkotoisto.com -saitilla ei oltu mitenkään erityisen ihastuneita
Tolosen ym:iden huuhaahkoon tuotteeseen...

 ;D

(Lisäys) Enkku-wikistä:

Atherosclerosis and aging
Carnosine acts as an antiglycating agent, reducing the rate of formation of advanced glycation end-products (substances that can be a factor in the development or worsening of many degenerative diseases, such as diabetes, atherosclerosis, chronic renal failure, and Alzheimer's disease[9]), and ultimately reducing development of atherosclerotic plaque build-up.[5][10][11] Chronic glycolysis is speculated to accelerate aging, making carnosine a candidate for therapeutic potential.[12]

Juuri äskön hoksasin tshiigata vähän kyynärvarren ihoa, jossa minulla on ollut jo vuosia sellaista
kuviota jonkalaista on hiekkarannan merenpohjassa. Kyseessä on ilmeisesti jokin kollageenin toiminnan heikkous tai sen niukkuus liiasta sokerinsyönnistä johtuen. Nyt, muutaman päivän karnosiinin nauttimisen jälkeen kuvio näyttää miltei tyystin hävinneen! Tosin samaan aikaan aloitin myös seleenin "mega-annokset" taas pitkästä aikaa (200 µg per vrk). Kumpi sitten lienee tod. näköisempi syyllinen ihon kunnon selvähköön kohentumiseen?

 ???

(Lisäys1) Elikäs, kyseessä täytynee olla, noin sadannen kerran, plasebovaikutus. Tuskin "todellinen" vaikutus esim. ihoon noin nopeasti ilmenee...

 ;D

(Lisäys2) Tohtori Tolosen tiivistelmä:

Tiivistelmä

Karnosiini on valkuaisaine, biologisilta vaikutuksiltaan oikea superpeptidi, jolla on monia edullisia vaikutuksia elimistössä (Baye ym. 2016, Tatsuno ym. 2018). Karnosiini on fysiologinen yhdiste, jota ihmisessä on luonnostaan lihaksistossa, maksassa ja aivoissa (Otani ym. 2005). Siellä sillä täytyy siis olla tärkeitä tehtäviä. Ravinnossa karnosiinia on pääasiassa lihassa (carne), josta sen nimikin on johdettu. Sen nauttiminen ravintolisänä – ohjeen mukaisesti tietenkin – ei aiheuta minkäänlaisia sivuvaikutuksia jatkuvassakaan käytössä, ei edes lapsille. Karnosiini on vesiliukoinen aine. Sitä ei kerry elimistöön liian suuria määriä, vaan ylimäärä erittyy pois. Yli 1 000 mg:n päiväannoksen on epäilty aiheuttaneen harvinaisen allergisen reaktion. Tosin Yhdysvalloissa sydänlääkärit antavat potilailleen jopa 5 000 mg:n kerta-annoksia, joista ei ole aiheutunut mitään sivuvaikutuksia. Urheilijat nauttivat karnosiinia jopa 2400–4000 mg päivässä ilman sivuvaikutuksia.