Nykyään ei enää vihreät kasvikset ole Marevan potilailta kokonaan kiellettyjä, vaan niiden käyttö on jopa suotavaa.
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00007 Haittaa k1 vitamiinipitoisista ruuista Marevan käyttäjillä tulee jos niitä syö epäsäännöllisiä määriä, esim kerran kuukaudessa vetää valtavan annoksen vihreitä kasviksia ja muulloin ei ollenkaan. tällöin INR arvo heilahtaa aina kasvisten syönnin aiheuttamana ja tuottaa lääkärille päänvaivaa oikean Marevan annoksen määräämisessä. Mutta jos kasviksia syö joka päivä samansuuruisia annoksiä ei se aiheuta INR arvon heilahduksia, eikä näin ollen vaikuta Marevan hoitoon.
Mistä lähteistä Sekhmet olet löytänyt k1-vitamiinin ja verisuonitukosten yhteyden toisiinsa? Onko aiheesta lääketieteellisiä julkaisuja? Jos on niin mielenkiinnolla voisin käydä katsomassa jos laitat linkkiä.
K1-vitamiinihan tosiaan vaikuttaa INR arvoon Marevan potilailla, ja synteettistä k1-vitamiinia (konakion) voidaan antaa potilaalle esim Marevanin yliannostustapauksessa. En ole kuitenkaan koskaan törmännyt tapaukseen jossa ruokavaliosta saadun k1-vitamiinin olisi todettu olevan verisuonitukoksen aiheuttajana.