MUROTAIKINA n.26cm vuokaan
3,5dl vehnäjauhoja
125g kylmää voita
2rkl sokeria
0,5dl kylmää vettä
-mittaa ainekset ja sekoita kaikki muut paitsi vesi keskenään sormin nyppimällä (tai monitoimikoneella) Tee keskelle syvennys ja kaada vesi sinne, sekoita varovaisesti (kuin pastaa tekisit) ja kun taikina massa on tasaista, tee tiivis pallo ja paketoi kelmuun. Pidä jääkaapissa n.2h. (taikina on ärsyttävän tahmaista mutta muuttuu jääkaapissa mukavaksi käsitellä)
Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi. Pistä folio päälle (kiinni taikinaan) ja sen päälle painoa (kuivatuja herneitä, riisiä yms) Paista 175-180-asteisessa n.15-20min. Ota folio ja painot pois heti paistamisen jälkeen!
TÄYTE
0,75DL sokeria
2,5dl kuohukermaa
250g suklaata
-sulata sokeri paksupohjaisessa kattilassa ja anna hieman saada väriä. Ota liedeltä ja lisää kerma tehokkaasti sekoittaen (sokeri jähmettyy osittain). Laita uudelleen levylle ja kiehauta varovaisesti, jotta kaikki jähmettynyt sokeri liukenee kermaan. Ota liedeltä, lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada paistetun pohjan päälle ja anna jäähtyä ja jähmettyä seuraavaan päivään.
SIKA IHANA PIIRAKKA