Alistuin muutama viikko sitten puolitietoisesti mainonnan uhriksi,
ja ostin eka kerran vuosikausiin sinihomejuustoa, tarkemmin
Blue Castelloa.
Hämmästykseni oli melkoinen, kun kenties jopa muutaman minuutin
kuluttua siitä, kun eka kerran vuosikausiin maistoin Castelloa,
hyvin pitkän aikaa liki jatkuvasti vaivannut lievä/keskivaikea närästyksen
tunne katosi kuin tuhka tuuleen.
Ainoa selitys, minkä tuolle keksin, on se, että sinihomejuuston
valmistuksessa käytettävä homeitiö (mm. Penicillium roqueforti)
toimii jossain määrin ainakin Helikobakteeria lamaavasti, vaikka
tuskin sitä kykenee kokonaan eliminoimaan. Ainakin nimestä
päätellen tuo homeitiö on sukua ns. penisilliinin valmistuksessa
hyödynnettävälle homeitiölle, joka muistaakseni on nimeltään
Penicillium chrysogenum, tjsp.