Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Jälleensyntymästä...  (Luettu 8791 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Nahna
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 35


Profiili
« Vastaus #15 : 06.05.2012 16:22:40 »

Eräissä lähteissä kerrotaan jälleensyntymänkin olleen aikoinaan aivan luonnollisena, asiaankuuluvana seikkana mukana raamatussa, mutta joskus 500-luvulla kirkolliskokouksessa kirkonmiehet ovat päättäneet poistaa sieltä kaikki tällaiset kohdat  - että olisi kansa paremmin paimennettavissa ja ohjailtavissa. Kirkko halusi valtaa aina vaan enemmän.
tallennettu
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 839


Profiili
« Vastaus #16 : 14.05.2012 12:25:33 »

Vähän kyllä jäi kaikenkaikkiaan ristiriitainen olo näistä kirjoista, enkä nyt tarkoita pelkästään tätä jälleensyntymisasiaa. Ainakin Lorna B. kirjoittaa hyvin tunteisiinvetoavasti, ja ta-ri-na on omalaatuinen. Nykyään me ihmiset halutaan jostain syystä aina kuulla hirveästi kaikenlaisia ta-ri-noi-ta.

Se ainakin tuntuu aika käsittämättömältä että hänelle lapsesta asti annettiin tehtäväksi murehtia jostain kauan sitten kuolleista tyypeistä idiot2  Joutui aina kohtaamaan ne henget jossain portaikossa, ja koko homma vei varmasti ihan älyttömästi energiaa. Lopulta aikuisena pääsi eroon niistä, ja viimeiset pari viikkoa ennen sitä pystyi tuskin tekemään mitään. No hieno juttu että henget lopultakin vapautuivat, mutta vähän jäin miettimään että eikö tuollaisia hommia voisi hoitaa sieltä henkimaailmasta käsin, siellä kun sitä energiaa kuuluu riittävän. Vähän sama kuin jos joku yksittäinen varaton ihminen pantaisiin maksamaan joku kaupungin kadunrakennusprojekti.
tallennettu
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 839


Profiili
« Vastaus #17 : 16.05.2012 13:31:58 »

Vielä noista kirjoista, muistaakseni Portaat taivaaseen, eräs hyvä juttu oli kun siinä kerrottiin että jos henki ei suoraan menekään taivaaseen, se ei suinkaan aina ole paha juttu. Yleensä sille on jokin tarkoitus. Ei nyt oikeastaan ihan enää liittynyt aiheeseen mutta kuolemanjälkeisiin asioihin kuitenkin. Minusta onkin tuntunut vähän kummalliselta se että jos jossain on joku kummitus niin se heti pitäisi lähettää jonnekin "ylemmälle tasolle", vaikka siitä hengestä ei olisikaan mitään tietoa. No toki joskus kai on näinkin että se henki haluaisi päästä pois muttei pääse ilman jonkun ihmisen apua (olen vain lukenut ja katsonut juttuja tästä, ei omaa kokemusta; outoa sinällään ettei tässäkään henkimaailma pysty auttamaan vaikka muuten voivat siirtää vuoria). Kirjan esimerkki tästä välitilassa olemisen tarkoitusesta oli rankka, voin kyllä kuvitella jonkin kevyemmän tapauksen missä ketään ei rasitettaisi liiaksi vaan nämä henget olisivat enemmänkin auttajina myös eläville ihmisille.
tallennettu
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5940



Profiili
« Vastaus #18 : 16.05.2012 19:51:56 »

Mikä se sitten oli se välitilassa olemisen tarkoitus?
Noin niinkun jos tiivistetysti osaat selittää?
 Smiley
tallennettu
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 839


Profiili
« Vastaus #19 : 16.05.2012 20:24:21 »

*** sisältää juonipaljastuksia ***

Ne tyypit oli tapettu nuorina väkivaltaisesti joskus milloin lie 1800-luvulla tms., ja jäivät välitilaan muistaakseni lähinnä näiden tappajien jälkipolvien tähden, halusivat puhdistaa sen vanhan tapahtuman seuraamukset. Tällainen juttu saattaa kirjan mukaan (ja helppo uskoa) vaikuttaa pahasti tuleviin sukupolviin satojen vuosien ajan. Sen jälkeen kun nämä henget olivat saaneet mielestään hommat selviksi, he poistuivat sinne taivaaseen kuten siinä kirjassa sanotaan, ja Lorna sai huomata että tällä oli suuri myönteinen vaikutus johonkin nykyään elävään tyyppiin, jonka isoisoisoisä (tai jotain) oli ollut yksi niistä tappajista.

Ja tosiaan nämä henget olivat Lornan elämässä toistakymmentä vuotta, ja se rasitti häntä paljon. Ihan en tajunnut mihin häntä siinä välttämättä tarvittiin, paitsi tietysti näkemään se juttu ja kertomaan siitä. Mutta miksi häntä kuormitettiin niin kamalasti.

No lukekaa itse se kirja, voitte ehkä muodostaa vähän selkeämmän kuvan koko hommasta niin Grin
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #20 : 23.05.2012 13:08:10 »

Minäkään en usko dualistiseen harhaan eli pahan olemassaoloon hyvän vastapainona. Ihan tavallisista elävistä ihmisistä löytyy sekä taivas, että helvetti, sekä hyvä että paha. Mitään yliluonnollista pahaa ei minun kokemus- ja uskomusmaailmassani ole.

Niinpä Lornan kokemukset selitän sillä, että hänen kokemansa 'paha' on ollut hänen oman mielensä, uskomustensa ja traumojensa tuotosta, ei yhtään mitään yliluonnollista. 'Henkien' kokemiseen ei tarvita mitään ulkopuolista tekijää, se oma psyyke osaa kyllä tehdä kaikenlaisia temppuja, kun sille uskottelee asioita jotka  mahdollistavan ko. temput, kuten nämä 'henget.'

En ole lukenut ko. kirjoja, mutta ihan tämän ketjun tekstien perusteella en ottaisi mitään neuvoja mihinkään Lornalta, sen verran pahasti tämä fyysisen tason dualismiharha on tuntunut häntä vaivaavan.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #21 : 23.05.2012 15:01:35 »

Riippuu ihan siitä, mitä hengillä tarkoitetaan.

Jos hengellä tarkoitetaan kuolleen ihmisen sielua, en usko. Uskon että sielu ymmärtää heti ihmisen kuoltua mikä on homman nimi, eikä jää tänne ollenkaan hillumaan. Voimakkaat energeettiset tapahtumat voivat tosin jättää esim. rakennuksiin muistijälkiä, jotka herkät ihmiset havaitsevat - se on sitä kummittelua sitten. Ne ovat kuitenkin vain kuin video- tai ääninauhaa, eli vain energeettinen muistijälki ilman mitään sielua tai henkeä. En usko, että sielut tarvitsevat mitään oppaita löytääkseen oikeaan paikkaan ihmisen kuoltua, vaikka mitä olisi tapahtunut. Tämän sen vuoksi, että uskon ihmissielun olevan solu Jumalan ruumiista ja välittömästi kuoleman jälkeen se sielu saa käyttöönsä KAIKEN tiedon, joka sillä muutenkin on siellä verhon toisella puolella.

Jos hengellä tarkoitetaan jotain muuta kuin ihmissielua, minun uskoni mukaan vapaan tahdon laki estää niitä puuttumasta ihmisten toimiin yhtään millään tavoin. Jopa omille oppaille on annettava joka kerran erikseen lupa auttamiseen jossain asiassa. Saati sitten että jotkut 'henget' saisivat tulla sössimään.

'Henkenä' koettu asia voi kyllä olla tahattomasti sallittu tiedostamaton energiakytkös toiseen elävään ihmiseen. Niistä lisää otsikon 'Luvattomien energiakytkösten katkaiseminen' alla tässä samassa Henkimaailman-asioita osiossa. Luvattomien/tahattomien energiakytkösten tuottamat kokemukset voivat olla erittäin voimakkaita, minullakin on ollut sellaisia, ennen kuin katkaisin ko. kytkökset. Ne ovat kuitenkin toisten tavallisten elävien ihmisten tuotosta, eivät 'henkien.'

En kiistä ollenkaan mitään sinun kokemuksistasi, olen vain eri mieltä siitä, mikä ne on voinut aiheuttaa. Minun maailmankuvassani ainoat aiheuttajat voivat olla toiset elävät ihmiset tai oma psyyke ja sen tuotokset tai traumat. On niitä kokemuksia minullakin tosiaan ollut muutamia kertoja ja ne olivat elävien ihmisten energiakytkösten tuotosta. Niistä olisikin ollut sitten aika vaikea päästä eroon, ellen olisi tajunnut mistä on kyse ja katkaissut niitä energiakytköksiä. Jos olisin luullut kokemuksia joidenkin 'henkien' aiheuttamiksi, en olisi osannut tehdä oikeita asioita niiden energiakytkösten poistamiseksi. Ehkä Lornalla oli juurikin tämän ongelma? Mediaaliset ihmiset avaavat itseään ehkä toisten elävien ihmisten energiakytköksille huomaamattaan helposti, antavat ikään kuin niille luvan tiedostamatta sitä itse.

Olen nähnyt vierestä, miten ihminen menee hetkellisesti ihan psykoosiin asti, kun on avannut itseään energeettisesti/hengellisesti niin nopeasti, että kyky käsitellä omia pinnalle tulevia traumoja ei ole pysynyt perässä ja silloin psyyke suojelee itseään psykoosilla. Hän oli tuolloin näkevinään erään kuolleen läheisensäkin moneen kertaan. (Psykoosi ei siis ole välttämättä paha asia, se on psyyken puolustuskeino, ettei tule liian paljon tavaraa kerralla, mikä saattaisi aiheuttaa vaurioita.) Hengelliset/energeettiset toimet voivat joskus tuoda pintaan asioita liian nopeasti ja silloin voi tapahtua ikäviä.
« Viimeksi muokattu: 23.05.2012 15:05:08 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
 
Siirry: