Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Neliön kertotaulu  (Luettu 13711 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
t.touhula
Astroholisti
*****
Viestejä: 1367



Profiili
« Vastaus #15 : 15.03.2013 15:58:44 »

MInullakin pari- kolme neliötä ainakin. Olen huomannut, ettei moni pelkästään kolmio-ihminen osaa hyväksyä selkeät mielipiteet luonutta ja elämänselkärangan itselleen kasvattanutta neliö-'auraajaa' (lue: tien toisillekin avaajaa - ei tarvi tällanen tyyppi Camel-bootseja, polki omat polkunsa jo ennen Camel-bootsien kehittämistä, jotta toisetkin pääsevät päämääräänsä, jos tahtovat osan matkaa toista seuraten edistyä).

On toki itsellänikin monia kolmioita, mutta nuorena en tahtonut hyväksyä sisäiset rajat määrittäviä neliöitäni. Nyt vanhana jaksaa nauraa rajojaan vastaan taisteluille. Makeita hetkiä.
« Viimeksi muokattu: 18.03.2013 12:18:44 kirjoittanut t.touhula » tallennettu

Vapaus - mikä ihana sana!
meimi
Astroholisti
*****
Viestejä: 1017


Astrotumpelo


Profiili
« Vastaus #16 : 15.03.2013 21:06:07 »

On munkin kartalla neliöitä 14 astro.comin mukaan.  Siinä on mukana myös neliöt MC:lle, mitkä ei astro.fi:n kartassa näy.  Joo...

Olen jonkun verran katsellut toisten karttoja, ja olen huomaamattani katsonut ensin aspektitaulukosta, mitä aspekteja on silmämääräisesti eniten.  Nyt, kun yhdellä kurssilla sain oman karttani nenän alle, katsoin sitä 'vieraan silmin' ja ensimmäinen ajatus oli, oho, ompa paljon neliöitä.  Hankala tyyppi vissiin.  Ai niin, se  onkin mun oma kartta...  Grin

tallennettu

aurinko jousimies  kuu vaaka  askendentti kauris  merkurius jousimies  venus skorpioni  mars jousimies  keskitaivas jousimies

Punainen Resonoiva Taivaanvaeltaja
poet
Vieras
« Vastaus #17 : 15.03.2013 21:30:42 »

Astro.comin systeemi antoi kahdeksan neliötä... Huh Taisin tehdä jotain väärin. idiot2
(poks) No niin, nyt nyrjähti aivoherne 2funny
tallennettu
nikki
Astroholisti
*****
Viestejä: 6616


Profiili WWW
« Vastaus #18 : 15.03.2013 21:42:17 »

Kait noita neliöitä saati muita aspekteja kertyy pilvin pimein, jos hyväksyy suuren orbin (astevälin) aspektissa.
Ite en koskaan kato aspekteja taulukosta vaan suoraan kartasta tarkkojen astelukujen perusteella ja täsmä-aspektit löytyvät selkeästi.
Orbina korkeintaan 2 tai 3, mielellään ihan sama luku.
Näkyy olevan oman kartan aspektitaulukossa  saturnus aspect_squ neptunus mutta kun orbi on 7 astetta niin en oo koskaan tätä edes mitenkään noteerannut. Merkkitasolla sitten miellän itseni kiinteitten merkkien neliössä.
Kuin myös muuttuvien ison ristin kautta, missä on tarkimmat neliöt,
yhden merkittävän ja tarkimman neliön,   mars aspect_squ  venus rx, orbi 00,35 , lisäksi.

Matemaattisesti neliöön kuulemma mahtuu 10 yodia, joten pidän sitä suurena mahdollisuutena,
monta mahdollisuutta toteuttaa, monta kokemusta läpikäydä ja viisastua.
Karttahan on jo itsessään neljän neliön summa.
Neljään osaan jaettu akseleilla.
Meridiaani MC ylinnä, Auringon korkein kohta.
Ja radix-kartta,
eikös se radix tarkoita juurta,
että siitä sitten kasvamaan,
neliöjuuresta..
tallennettu
Yep
Vieras
« Vastaus #19 : 15.03.2013 22:42:55 »



Eli voisiko joku selittää jääaivolle, miten toisten auttaminen voi olla huono asia?


Jos yrität tehdä toisen puolesta läksyt, estät toista oppimasta. Toisekseen loppupeleissä ketään ei voi auttaa, jos kyseessä on ihmisen oma valinta. Joskushan se valinta on tehty - ennen syntymää tai tässä elämässä.

Auttaminen on joskus hyvästä, vaatii vaan viisautta ja intuitiota tietää milloin. Itsellä tuppaa aikaa kulumaan toivottomiin tapauksiin. Joskus todellakin törmää ihmiseen, joka valittaa ja valittaa. Vaikka tekisit kaikkesi hänen auttamisekseen, hän luisuu takaisin samaan jamaan tai vielä pahempaan. Silloin on syytä lopettaa uhrautuminen ja "pakkoauttamien".
tallennettu
t.touhula
Astroholisti
*****
Viestejä: 1367



Profiili
« Vastaus #20 : 16.03.2013 12:56:52 »

[quote author=Eklektikko

Toisten auttaminen on pahasta, jos se tapahtuu omalla kustannuksella, eli oma hengellinen kehitys tai sielun inkarnaatioon valitsemien oppituntien läpikäyminen tulee jätettyä väliin sen vuoksi, että vain auttaa muita.  Tässä elämässä olenkin kantapään kautta joutunut oppimaan, että kykyni auttaa muita on todella surkea, ellen ensin ajattele ihan itsekkäästi itseäni ja omia tarpeitani joka asiassa. Sen kun teen, niin sitten on suurikin kapasiteetti auttaa muita.

Minulle oli suuri helpotus saada selville tämä asia, kulttuurissamme kun varsinkin naisia opetetaan unohtamaan itsensä ja palvelemaan muita täysin riippumatta siitä, mikä heidän oma tilanteensa sattuu olemaan.

On olemassa sellainen asia kuin terve itsekkyys, palvelemisessa ja auttamisessakin voi mennä pahasti överiksi.
[/quote]


Oijjee! Että ilahduin, kun luin kirjoitustasi. Muutama vuosi sitten ihmiset pitivät minua kylmänä ja ilkeänä, kun kieltäydyin tekemästä ilmaiseksi apua niille, jotka vetivät lonkkaa sensijaan, että olisivat opetelleet uusia kykyjä ja näin tehdessäään voimaantuneet.
---
Vastauksena Eklektikko- nikille ja vähän muutakin:

Juuripa tälleen! Tämä on sitä vuosisataista kirkonopetusta, joka on saarnattu sukupolvien kaaliin toisille taakaksi - jotta ihmiset nöyristelisivät osaavampien ja koulutetumpien edessä. Miksei vaan elä omanlaistaan elämää ja kukin kohdallaan tee sen parhaansa minkä osaa.
Raamatussa sanotaan: "Voi teitä te kirjanoppineet ja fariseukset. Teille on annettu tiedon avaimet, kuitenkaan ette mene portista sisälle, ettekä salli toistenkaan mennä."
Tällä tarkoitetaan, että tieto on jaettava. Joku ottaa kopin ja soveltaa, sisäistää. Joku toinen ottaa tiedon tutkiskellakseen sitä, mutta vuosisatainen opetus estää sisäistä minää lähtemästä oman elämän tielle, kun ihmiset olettavat, että vain koulussa ja kirkossa jne opetetaan sitä mikä on oikein toteuttaa. Ei ymmärretä, että se on vain perussivistystä.

Ihan ESIMERKIKSI heitän joitakin havaintoja, jotka kirkon opetuksesta ovat vuosisataisten opetusvelvotteitten (ennenkuin koululaitos perustettiin opetti kirkko kansaa lukemaan, opetusmateriaalina katekismus, virsikirja ja raamattu) mukana luiskahtaneet myös luterilaisten maitten lakiteksteihin ja siitä ihmisten mieliin AINOANA OIKEANA käytäntömallina.
MUTTA: Tärkein oppi uskonnossamme on Jeesuksen sanat:
"Rakasta lähimmäistäsi NIINKUIN itseäsi."
Eli ensin on rakastettava oma minä terveeksi ja sitten voimien mukaan auttaa toisia KUN HE SITÄ PYYTÄVÄT (muokkaan tästä 18.03.2013 - ja itsellä on osaamista, voimia ja aikaa), paitsi tietysti silloin, kun toisen arviointikyky ei salli järjellä asioitaan päätellä. Silloin voi ajatella -kuten lakikin sanoo- olevan pakkotila (=oikeus oikeutta vastaan, eli vahvemmalla oikeutuksella voi toimia vastoin heikompaa oikeutta, esim. pelastustilanne: henkilö on kuolemaisillaan, tokkurassa ei tajua itseensä kohdistuvaa vaaraa, jolloin pelastustoimi voidaan tehdä hänen itsemääräämis-oikeuttaan kuulematta ja pelastaa hänen henkensä), että on tehtävä auttaa toista, vaikka vastoin hänen tahtoaan, mutta VAIN SILLOIN vasten henkilön omaa tahtoa.
Luterilainen (miksei toki muukin) ylen harras uskovaisuus tunkee toisen elämään auttamaan, kun tunteikkuus kulkee kättä-kaulaa sokean uskon kera. Moni kuvittelee, että vain OMA AJATUS on oikea ja toimii muihin ihmisiin nähden omilla arvoillaan -kuvitellen niitten olevan kaikille kaikkein parhaat. Voi niitä, jotka näin ajattelevienja toimivien paapoessa jäävät koko elämäkseen toisten avun varaan, ikänään eivät opi ajattelemaan omilla aivoillaan, eivätkä elämään omaa elämäänsä.
---
Itsellänikin on kartalla muutama neliö. Ääneen nauroin vedet silmissä Seppo T.n huomiota, että kuolen saappaat jalassa. Niin on ollut vähällä käydä monta kertaa. Rajun burn out'in läpikäytäni vihdoin tajusin, mistä Sir Tanhua tulkinnoissaan puhuu neliötyypeistä.
Että: Mikäli neliötyyppi ei tunnista omien voimiensa tai oikeutustensa rajoja, tulee mentyä auttamaan sokeasti niitäkin, jotka vetävät osaamattoman ja/tai tyhmän roolia tai teeskentelevät olevansa heikkovoimaisia, rahattomia jne, jotta joku osaavampi lankeaa tuhlaamaan aikaansa ovelaa laiskuria auttaakseen ja tämä -itseään koulimaton teeskentelijä- jää karmavelkaa.
Tämän tapahtumasarjan kautta heikko/ teeskentelijä tai syntymätyhmä syöksyy entistä suurempaan kurimukseen, josta ehkä muutaman inkarnaation jälkeen vapautuu - jos vapautuu koskaan...

Katson, että on tärkeämpi neuvoa avuntarvitsija selviytymään, kuin törmätä auttamaan niin ettei tämä pelokas, nöyristelemään jo lapsesta opetettu mahdollisesti koskaan, mutta ei ainakaan kyseesssä olevassa tilanteessa opi selviytymisen taitoja.

Mitä sanoinkaan tuolla alussa vuosituhantisena totuutena Raamattuun jo kirjoitetun: ... kun teillä on tiedon avaimet, ette kuitenkaan mene tiedon portista sisälle, ettekä salli muittenkaan mennä...

Taitojen opettaminen -esimerkin näyttäminen jo- on tiedon portin avaamista tiedostamattomalle.
Jos auttaminen on puolestatekemistä, jää avuntarvitsija yhä toisten ihmisten avun varaan ja näin myös yhteiskunnan tarpeet ovat yhä harvempien olkapäitten varassa.
« Viimeksi muokattu: 18.03.2013 11:40:38 kirjoittanut t.touhula » tallennettu

Vapaus - mikä ihana sana!
t.touhula
Astroholisti
*****
Viestejä: 1367



Profiili
« Vastaus #21 : 18.03.2013 12:16:40 »

Kait noita neliöitä saati muita aspekteja kertyy pilvin pimein, jos hyväksyy suuren orbin (astevälin) aspektissa.
Ite en koskaan kato aspekteja taulukosta vaan suoraan kartasta tarkkojen astelukujen perusteella ja täsmä-aspektit löytyvät selkeästi.
Orbina korkeintaan 2 tai 3, mielellään ihan sama luku.
Näkyy olevan oman kartan aspektitaulukossa  saturnus aspect_squ neptunus mutta kun orbi on 7 astetta niin en oo koskaan tätä edes mitenkään noteerannut. Merkkitasolla sitten miellän itseni kiinteitten merkkien neliössä.
Kuin myös muuttuvien ison ristin kautta, missä on tarkimmat neliöt,
yhden merkittävän ja tarkimman neliön,   mars aspect_squ  venus rx, orbi 00,35 , lisäksi.

Matemaattisesti neliöön kuulemma mahtuu 10 yodia, joten pidän sitä suurena mahdollisuutena,
monta mahdollisuutta toteuttaa, monta kokemusta läpikäydä ja viisastua.
Karttahan on jo itsessään neljän neliön summa.
Neljään osaan jaettu akseleilla.
Meridiaani MC ylinnä, Auringon korkein kohta.
Ja radix-kartta,
eikös se radix tarkoita juurta,
että siitä sitten kasvamaan,
neliöjuuresta..


Järjestyksessä yritän kommentoida:
- Puhut noista orbeista... Itse käytän prosentuaalista orbia. Eli sama tarkkuus-% kulman astelukuun nähden. Silloin orbit on toki pakko laskea itse, mutta hitailla planeetoilla (kutsutaan joissain ohjeistoissa aikakauden / yhteiskunnallisiksi planeetoiksi pitkäkestoisen merkkisijaintinsa ja kartoilla ilmenevän hitaan etenemisensä vuoksi)  muutenkin paljon pitkä-aikaisempi vaikutus esim. transitoidessaan kuin nopealiikkeisillä planeetoilla(, joita kait persoonallisiksi planeetoiksi kutsutaan ja tulkitaan).

Esim. jos otetaan 2%n tarkkuuus, tekee se  aspect_sex ssa 1.2 astetta,  aspect_squ ssä  1.8 astetta,  aspect_tri ssa 2.4%  kvinkunssisssa 3 astetta, oppositiossa 3,6 astetta - saatu lukema luonnollisesti kahteen suuntaan eteen/taakse eli orbiksi tulee järjestyksessä 2,4 - 3,6 - 4,8 - 7,2. Näin harmonia säilyy kokonaistulkinnassa.
Matemaattisesti kaikkein oikein tulkinta olisi laskea kunkin planeetan etenemisnopeudesta käsin nuo orbit. Mutta harvapa varmaankin tulee ihan siten asiaa pohtineeksi.
Toinen mahdollisuus on huomioida kunkin planeetan massa ja pohjata orbi-laskelma planeetan massan aiheuttamalle vetovoimalle, joka tausta-ajatuksena astrologiassa alunalkaen kuitenkin oli. Ja tietysti ennenkuin astronomia ja astrologia erkanivat toisistaan.
(Liittyy uskontojen eriytymiseen lähi-idän alueella. Myös ottomaanien hovissa nyky-Turkin alueella tuhottiin tunnetun maailman kehittynein observatorio, kun johonkin sotaan kysytty neuvo ei pitänytkään paikkaansa. Valitettavasti en ulko-muista tarkkaan vuosisataa tai tapahtumaa.)
Etenemisnopeuteen ja planeetan laskettuun massaan pohjautuva tulkinta ollut ymmärtääkseni käytössä ajalla jolloin tähtitiede kehittyi ja oli varsin vahvasti arvostettu. Jokaisessa kehittyneen valtion hovissa oli tuolloin tähtien tietäjä, jonka tulkintoihin uskottiin. Varautuminen sotiin, kaukomatkoihin yms pohjautui noihin aikoihin tähtien tietäjän havaintoihin muutoksista/ilmiöistä taivaankannella.

- Vahvistitpa huomioillasi mielikuvaa itsestäni 'hankalana' ihmisenä ja kuitenkin niin monta mahdollisuutta jo ennen syntymääni nielleenä. Onkos tuo sitten pahasta! Ei tarvi mielistelllä, kun en sitä kerran osaa kuitenkaan. Kuka kestää totuuden, sietää minuakin. Luulisin.
« Viimeksi muokattu: 15.05.2013 16:34:52 kirjoittanut t.touhula » tallennettu

Vapaus - mikä ihana sana!
ghede
Vieras
« Vastaus #22 : 14.05.2013 21:57:37 »

Nostan tämän ketjun, kun mainitsit t.touhula sen tuolla harmoniset kartat -osiossa. Mielenkiintoinen tuo sinun prosentuaalinen lähestymistapa noihin orbeihin, koska tuo orbin antaminenhan menee tuossa vähän ikään kuin päinvastaisesti verrattuna harmonisten karttojen käyttöön mikäli ymmärsin yhtään oikein? Kun harmonisia karttoja käytettäessä orbia tulisi periaatteessa aina pienentää suhteessa siihen mitä suurempi lukuinen harmoninen kartta on aina kyseessä? Tässä tavassa ei kai sitten huomioida tuota aspektien kulmaa orbien muodostamisessa, koska yhteen harmoniseen karttaan saattaa sisältyä lukuisia eri astelukuisia aspekteja, kuten esim. 5.harmoniseen karttaan sisältyy sekä kvintiili eli 72 astetta että bikvintiili eli 144 astetta? Korjaa toki minua t.touhula, jos olen jossain (lue: kaikissa) kohdin täysin väärässä tai jotain.

Sitten vielä kysymys liittyen tuohon mainitsemaasi kohtaan, jossa sanot, että "saatu lukema luonnollisesti kahteen suuntaan...jne". Miksi tuo orbi pitää siis tarkalleen ottaen kertoa kahdella tuossa kohtaa? En ole valitettavasti mikään kovin matemaattinen ihminen, joten joudun kyselemään ehkä tällaisia hyvinkin yksinkertaiselta vaikuttavia kysymyksiä. Ja miten tuo planeettojen etenemisnopeus sitten vaikuttaisi orbien muodostamiseen? Onko tämä prosentuaalinen menetelmä sinun oma kehitelmäsi vai mistä olet sen onkinut käyttöösi? Sori, hirveästi kysymyksiä, mutta vastaa omatuntosi mukaan tai jätä vastaamatta. Cheesy crazy2
tallennettu
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5942



Profiili
« Vastaus #23 : 14.05.2013 22:26:47 »

Jos ihan tarkkoja ollaan, niin eihän mulla edes ole tuolla kun 11 aspektia.
Mutta, neliöitä sitten kaksi.  saturnus aspect_squ  vertex ja onnenpiste  aspect_squ  vertex onnenpisteen orbi venyy asteeseen.
tallennettu
t.touhula
Astroholisti
*****
Viestejä: 1367



Profiili
« Vastaus #24 : 15.05.2013 16:49:15 »

Nostan tämän ketjun, kun mainitsit t.touhula sen tuolla harmoniset kartat -osiossa. Mielenkiintoinen tuo sinun prosentuaalinen lähestymistapa noihin orbeihin, koska tuo orbin antaminenhan menee tuossa vähän ikään kuin päinvastaisesti verrattuna harmonisten karttojen käyttöön mikäli ymmärsin yhtään oikein? Kun harmonisia karttoja käytettäessä orbia tulisi periaatteessa aina pienentää suhteessa siihen mitä suurempi lukuinen harmoninen kartta on aina kyseessä? Tässä tavassa ei kai sitten huomioida tuota aspektien kulmaa orbien muodostamisessa, koska yhteen harmoniseen karttaan saattaa sisältyä lukuisia eri astelukuisia aspekteja, kuten esim. 5.harmoniseen karttaan sisältyy sekä kvintiili eli 72 astetta että bikvintiili eli 144 astetta? Korjaa toki minua t.touhula, jos olen jossain (lue: kaikissa) kohdin täysin väärässä tai jotain.

Sitten vielä kysymys liittyen tuohon mainitsemaasi kohtaan, jossa sanot, että "saatu lukema luonnollisesti kahteen suuntaan...jne". Miksi tuo orbi pitää siis tarkalleen ottaen kertoa kahdella tuossa kohtaa? En ole valitettavasti mikään kovin matemaattinen ihminen, joten joudun kyselemään ehkä tällaisia hyvinkin yksinkertaiselta vaikuttavia kysymyksiä. Ja miten tuo planeettojen etenemisnopeus sitten vaikuttaisi orbien muodostamiseen? Onko tämä prosentuaalinen menetelmä sinun oma kehitelmäsi vai mistä olet sen onkinut käyttöösi? Sori, hirveästi kysymyksiä, mutta vastaa omatuntosi mukaan tai jätä vastaamatta. Cheesy crazy2

Ihan 'mie ite' kehittäny. Oon niiiin läpityynni matemaatikko ja harmonian palvoja (paitsi kun on kyse taiteista, joissa dissonanssi
- = riitasointu- yleensä on se joka luo katsottavaa, kuunneltavaa, mietittävää ja / tai  herättäviä mielleyhtymiä).
Planeetoilla on eri pituiset radat ja planeetan kiertonopeus on suhteessa radan kuvioon ja planeetan massaan. SE on sitä oikeeta astronomiaa, jonka ohella kehittyi astrologiakin.
Planeetan massa ja koostumus vaikuttavat vetovoimaan, jonka me ihmiset olemme ottaneet pohjaksi näille päätelmillemme, mikä kunkin planeetan merkitys / tulkinta on kullekin ihmiselle tai päivämäärään sidotulle tapahtumalle.

Näitten päätelmieni ja laskelmieni pohjaksi otin käyttämämme kymmenjärjestelmän kokonaisuutta prosenttilaskuissa kuvaavan luvun 100. Kun jokaisen planeetan kiertoradan laskennallinen 'kokonaisuus' = 100, on siitä helppo alkaa päätellä kiertoradan vuotuinen osa, jonka planeetta tuossa ajassa kulkee. Näin pohjana toimii todellinen kuljettu matka suhteessa käytettyyn aikaan. Tästä perustasta lähtien on helppo alkaa pähkäillä harmonista orbia kullekin planeetalle ja kulmaluvulle eli aspektílle.

Täytyy huomioida, että hyvin monen planeetan kiertorata (muitten planeettojen paino- /veto-voiman pakottamana on ellipsi eli munamainen -siis kanan-  laugh ).

Orbi vaikuttaa planeetasta kummassakin suunnassa oleviin viereisiin planeettoihin. Siksi kerron lukeman kahdella. Orbihan on tekniikassa tutumpi sanalla VÄLYS. Eli se väljyys, joka vielä voidaan laskea kuuluvaksi aspektin vaikutuspiiriin. Ei sen kummempaa.
« Viimeksi muokattu: 15.05.2013 19:10:26 kirjoittanut t.touhula » tallennettu

Vapaus - mikä ihana sana!
ghede
Vieras
« Vastaus #25 : 16.05.2013 22:46:51 »

Kiitos selvennyksestäsi t.touhula! Smiley
tallennettu
Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
 
Siirry: