Se kokonaisuus omia soluja ja mikrobeja (joita on kropassa 10 kertaa se määrä mitä on omia soluja!) 'puhuu' minulle mielitekojen ja inhotusten muodossa nykyään täydellisen selvää kieltä. Teen ruokaostokset ihan puhtaasti sen perusteella mitä nuo rakkaat pikku ökkömönkiäiset haluavat syödä.
Se on ihan se ja sama millainen ihminen on tehnyt ruuan, kädet ruuan päälle hetkeksi ja rakkaudellisia ja kiitollisia ajatuksia ruokaan, niin siitä saa sillä syötävää, olipa sen tehnyt sitten ihan kuka tahansa. Sen sijaan teollisesta lisäaineilla höystetystä ruuasta ei saa syötävää millään määrällä kätten päällepanoa, niinpä en syö sellaista ollenkaan. Sen lisäikävyys on se, että se ei ole tuoretta, vaan päiväkausia vanhaa yleensä. Ei sisällä siis yhtään elämänvoimaa, eli pranaa.
Ravintolassakaan tulee syötyä harvoin, koska niin moni ravintola koostaa ruokansa teollisista puolivalmisteista. Tai ruoka on seissyttä - varsinkin kastikkeet tehdään usein etukäteen ja lämmitetään sitten mikrossa. Ensimmäistä kertaa uudessa ravintolassa vieraillessa kannattaa itse asiassa asettua lähelle keittiön ovea, josta kuuluva mikroaaltouunin 'ping'-ääni sitten kyllä paljastaa ettei siellä kannata käydä toista kertaa.
MIkroaaltouuni ei tee mitään muuta ikävää, kuin että se vähentää ruuan ravintoarvoja. Mutta jos kyse on teollisesta eineksestä, ne ravintoarvot ovat niin nollissa että sellaisen voi aivan hyvin lämmittää mikrossa, jos sellaista suttua välttämättä haluaa syödä.
Jodipitoisen suolan välttäminen on huono idea, ellei sitten syö tosi tosi paljon kananmunia tai kalaa joista jodia myös saa. Kilpirauhanen tarvitsee jodia ja pitkäaikainen puutos aiheuttaa ennen pitkää struuman, joka oli sisämaavaltio Sveitsissä erittäin yleinen ennen jodioituja suoloja. Näistä kuvista näkyy, mikä on pitkään jatkuneen jodinpuutteen seuraus:
https://www.google.fi/search?q=goiter&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=LtdkUuWNAovW4wTr_oDICA&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1680&bih=911Ihan marketistakin löytää nykyään laadukasta merisuolaa ja vuorisuolaa, mieluummin niitä kuin mitään teollisesti puhdistettuja/valmistettuja suoloja!
Henkisyyden yksi este ovat matalat energiatasot ja jokaisen kannattaa välttää ravintopuolella niitä asioita jotka juuri sitä omaa energiatasoa laskevat. Yleisesti sitä laskee seissyt päiväkausia vanha ruoka, lisäaineet, ala-arvoiset tehotuotetut raaka-aineet ja liian teollisesti puhdistettu tavara (sokeri menee tähän kastiin).
MInun energiatasoihini ei kahvi vaikuta millään tavoin, ne eivät olleet yhtään sen korkeammalla sen parin vuoden aikana kun en juonut kahvia tai edes teetä (teessäkin on kofeiinia). Kahvilla on monia terveysvaikutuksia, jotka saa parhaiten kohtuullisella kahvinjuonnilla (=4 kuppia päivässä) ja kahvin tulee olla tuoretta koska sen antioksidantit haihtuvat noin 20 minuutissa suodattamisesta.
Lihan lisäääminen takaisin ruokavalioon on nostanut minun energiatasojani, koska kun en syönyt sitä lainkaan tuli sinkinpuutosta niin että tukka lähti päästä. Kaikkein tärkeimpänä pidän itse sitä että syö mahdollisimman luonnollista, käsittelemätöntä ja juuri omalle kehotyypille sopivaa ruokaa. Syön maanpäällisiä vihanneksia, marjoja, lihaa, maitotuotteita ja pähkinöitä, sekä kananmunia. Muuta ei kroppa tunnu haluavan ja rankaisee erityisesti viljan syömisestä kovalla kädellä, sokerista paljon vähemmän, silloin tällöin saatan pitää karkkipäivän, ehkä kerran kuussa. Energiatasoni olivat paljon alempana kun söin elävää ravintoa, jolloin kärsin puutoksista ja ihan suoranaisista nälänhätäoireista.
En ymmärtänyt mitä tarkoitetaan sillä ettei käytettyä astiaa saisi käyttää toistamiseen. Kertakäyttöastioita? Vai tarkoittaako ettei käytettyä astiaa saisi käyttää toistamiseen ennen kuin on välillä tiskannut sen? Aivan sama minulle, enkä ole kuullut tuollaista tai edes noudata tuollaista. Jaksan tiskata kahvimukini ehkä kerran viikossa.
Pesen usein astiat myös vain kuumalla vedellä käyttämättä tiskiainetta.
Järkevää elintarvikehygieniaa toki kannattaa noudattaa, mutta kannattaa muistaa että jo omassa kehossamme on asukkaina 10 kertaa enemmän mikrobeja kuin meissä on omia soluja ja ne ovat kaikki meidän kavereitamme. Elämme jatkuvassa mikrobialtistuksessa ja niin olemme eläneet koko kehityshistoriamme ajan, savannilla ei tunnettu käsidesiä.
Jatkuva mikrobialtistus on tarpeen jotta immuunijärjestelmä pysyy hyvässä iskussa, liika hygienia heikentää sitä ja lisää myös allergioita. Minulla ei ole mitään ongelmia syödä ruokapalaa joka on käväissyt lattialla omassa kodissani. Pesen käsiä paljon ennen kaikkea työpaikalla, jossa on ihmisiä pienessä flunssassa jne. Oma koti sen sijaan sisältää lähinnä omia mikrobejani, joten seillä syön surutta vaikka suoraan lattialta.