Voisitko laittaa linkin sinne mistä tuo löytyi?
Haluaisin tarkistella, josko kirjoittaja myy magnesiumvalmisteita.
Oma käsitykseni on, että joillekuille maito sopii toisille ei. Ylipäätään aikuisten ei kannattaisi käyttää hapattamattomia maitotuotteita ja jos kulutus on suuri, kannattaa syödä vähän ekstraa magnesiumia. Mutta ei suinkaan verisuonten vuoksi, vaan sen vuoksi että muuten tulee magnesiumvajeen oireita, kuten kramppeja ja elohiiriä jne.
Tärkeintä on kuitenkin maidon laatu: Ruohoa/nurmirehua syöneen lehmän maitoa, jota ei ole homogenisoitu. Mielellään ei pastöroitukaan, mutta se on vähemmän paha kuin homogenisointi. Ja kermaa lukuunottamatta ei sellaisenaan, vaan piimänä, jugurttina, kefiirinä, juustona jne.
Ja sitten korjataan se selkeä asiavirhe tuossa artikkelissa:
Kalkkia EI kerry sinne suoniin sen vuoksi että sitä saataisiin ravinnosta liikaa.
Täysin maitotuotteettoman suoniinkin sitä kalkkia kertyy, jos kertyy, tästä syystä:
1) ensin on inflammaatio, siis tulehdustila suonessa (sokeri ja viljat ovat helpoin keino saada se aikaan...)
2) paikalle saapuu kolesteroli paikkaamaan tulehtunutta suonen seinämää
3) paikkaa lisävahvistetaan kalkilla varmuuden vuoksi
Kohta 3 koskee muuten myös lihasvaurioita: Jos lihas revähtää kunnolla, on tärkeää venytellä sitä toipumisen aikana hyvin, hyvin, hyvin varovasti heti kun voi, koska tämä estää kehoa vahvistamasta rikkoutunutta lihasta LUUSOLUILLA. Kropalla on taipumus tunkea sitä kalkkia paikkoihin, joihin se haluaa ekstravahvistusta vamman jälkeen... Ellei lihasta varovasti venytellä toipumisaikana sinne siis tulee kalkkia=luusoluja, mikä vähentää lihaksen venyvyyttä.