Mihinkäs kategoriaan hedelmämehut kuuluvat?
KUn puhun täysmehuista, tarkoitan juurikin niitä markettien tiiliskivitölkissä tai maitotölkin kaltaisessa tölkissä olevia hedelmämehuja, jotka on tehty vain hedelmästä ja joihin ei ole lisätty sokeria. Nimenomaan niissä on se noin 14 palaa sokeria litrassa - pienen hitusen enemmän siis kuin monissa kolajuomissa.
Tarkoitatko itse samaa hedelmämehuilla, jos niin sitten vastaus yllä.
SOKERI on se suuri ongelma elimistölle, olipa se sitten peräisin limonaadista, täysmehusta, karkista tai sitten sokeriksi kehossa muuttuvasta tärkkelyksestä, kuten peruna, pasta, viljat jne.
(Tärkkelyksen ainoa etu on se että kun se muuttuu puhtaaksi glukoosiksi, ei maksa rasitu fruktoosista kun taas hedelmissä/pöytäsokerissa on 50/50 glukoosia ja fruktoosia. Molemmat ovat kuitenkin ei-mitään-terveysruokia, eli jos maksa on terve niin sitten se on ihan se ja sama.)
Keinotekoisilla makeutusaineilla on sitten muita haittoja, eivätkä nekään ole mitään kivoja: Ne lisäävät näläntunnetta ja saavat lisäksi suolistobakteerikannan muuttumaan lihomista edistäväksi.
Hedelmät kannattaa syödä kokonaisina eikä mehuina ja niitä kannattaa kohdella kuin karkkeja, eli herkkuja eikä jokapäiväistä ruokaa. Ne on nykyään jalostettu niin luonnottoman makeiksi, että muutama englantilainen eläintarha joutui lopettamaan niiden antamisen apinoille, ne kas kun sairastuivat niistä.