Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Jeesus ja Maria  (Luettu 3366 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Absintti
Vieras
« : 23.02.2007 17:43:14 »

Tämä on uni jonka olen nähnyt parikymppisenä, siis reilusti yli 10 vuotta sitten, mutta se on jäänyt vahvasti mieleen ja kummastutti silloin suuresti, koska se ei liittynyt mitenkään sen aikaisiin elämänpohdintoihini tai -kokemuksiini, enkä myös ollut katsonut uskonnollisia elokuvia. Unessa oli SUUREN unen tuntua ja tärkeyttä, ja osin se on helppokin kaiketi tulkita, mutta paljon on jäänyt arvoitukseksi mieleeni.

Minä ja joukko muita ihmisiä, miehiä ja naisia, ehkä lapsiakin, olimme vankeina hevoskanvaasia muistuttavan pienen tomuisen kehän sisällä. Kehän ympärillä ratsasti sotilaita jotka tiesin roomalaisiksi. Vankina olevilla hmisillä oli raamatunaikaiset vaatteet yllään. Sotilaat pakottivat meidät kävelemään väsyneinä kehää peräkanaa. Edelläni kulki Jeesus perinteisessä valkeassa kaavussaan. Takanani kulki hyvin vanha ja väsynyt, laiha ja pienikokoinen äiti-Maria. Äkkiä Äiti-Maria lyyhistyi takanani väsymyksestä. kumarruin hänen puoleensa auttamaan häntä ja hän ojensi pieniä kämmeniään avoimina ja sormet levitettyinä minuun päin, ikäänkuin olisi halunnut minu katsovan TYHJIÄ KÄSIÄÄN ja kämmenten yksityiskohdat kuin myös hänen hätäiset, pieniluiset ja uurteiset kasvonsa painuivat mieleeni yksityiskohtaisen tarkasti. Hänen ihonsa oli kellervä ja hänen ilmeensä pyytävä. Hän näytti äärimmäisen hauraalta ja se liikutti ja satutti sydäntäni. Äkkiä kehä jossa kuljimme muuttui labyrintiksi. Kuljin edelleen Jeesuksen takana ja koska lehdettömät pensaat jotka muodostivat labyrintin, olivat hyvin matalia, kykenin näkemään labyrintin sisukseen. Kysyin Jeesukselta emmekö voisi oikaista pensaiden yli koska ne ovat niin matalia. Jeesus vastasi että oikaista ei voi, koska "jokainen mutka ja risteys on käytävä ajallaan läpi". Yhtäkkiä pensaat olivat liekeissä ja kuulin pääni sisällä sanat "minä olen tuli". Uni päättyi.

Palavan pensaan symboliikka oli minulle toki tuttua, mutta EI NIIN TUTTUA, enkä tosiaan ollut ollut noiden asian kanssa missään kosketuksissa. Marian hahmo unessani on hämmentänyt minua vuosikaudet, koska hän tuntui todella tärkeältä ja hän tarvitsi minulta jotain.

Osaako joku tulkita näitä asioita? Kanvaasi, labyrintti, vankina olo, sotilaat, oikaiseminen, Jeesus edellä, Maria takana, jne?
tallennettu
Rakkauden enkeli
Vieras
« Vastaus #1 : 23.02.2007 22:28:27 »

 Cry Ihan tuli tippa linssiin untasi lukiessani. Valitettavasti en osaa selittää tuota symboliikkaa, mutta selkeästi todella merkittävä ja vaikuttava uni jollakin tapaa.  :Smiley
tallennettu
Absintti
Vieras
« Vastaus #2 : 24.02.2007 10:19:55 »

Pohtija. Olen sanaton. Sait kyyneleet silmiini. Tiedät ja ymmärrät valtavasti! Nimimerkkisi on täydellinen sinulle. Hämmentävää että joku yleensä viitsii paneutua noin syvin miettein tuntemattoman uneen. Tulostan tulkintasi ja pohdiskelen sitä iltaisin. Nyt en osaa sanoa enempää kuin kiitos.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: