Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Alhainen verenpaine  (Luettu 28195 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
salomi
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 320



Profiili WWW
« Vastaus #15 : 28.10.2005 23:33:46 »

Toimii vereenpaineen tasoittajana toimii siis kummassakin tapauksessa. Suomalainen luontaisalan ja kansanperinteen edesmennyt uranuurtaja Toivo Rautavaara on kirjoittanut tästä ym. vanhan kansan terveys konsteista kirjan 30-vuotta sitten. Soijalesitiini toimii rasvan ja kalkkeumien poistajana verisuonistosta. Kirkas viina toimii tehosteena ilman lisäaineita. Vanha kansa kuulemma ennen aikaan käytti rasvan poistoon lesitiiniä metalli astioista ja hyvin lähti. Ei siis ihme, että itämaan ihmiset ovat hoikkia ja verisuonisto on kunnossa, kun nauttivat sitä.
Hei!

Tässä vanhan kansan vinkki verenpaineeseen:

1 iso pullo kirkasta viinaa
...
Toimii, sillä alhainen verenpaine on kondiksessa itselläni ja muutamilla tutuilla.

Hei Salomi!

Kiitos ohjeesta!

Toimiiko tämä alhaisen verenpaineen kohottajana vai yleensäkin verenpainetta tasoittavasti? Minkälaisia käyttökokemuksia on jos verenpaine on koholla?

Utelee Elektra
tallennettu
taimi
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 14



Profiili
« Vastaus #16 : 29.10.2005 02:07:00 »

:no siitten: No sullahan hyvä kun Verenpaine on matala. Joskus saatta olla  jos on masentunut matala verenpaine; ei huvita mitään, eikä liiku, ruoka ei maistu eika mikään huvita. sitten on vain sellaisia  jolla on "perinnöllisiä matalaa verenpainettaa. Kuulun 0- veri ryhmään joka pitäisi olla kioka ajan liikkeellä  Smiley
Ja korkea verenpaine "geeni" HUOM grammatiikka o´n vähän huono SUOMI vesta vesta vesta.
tallennettu
K-NRJ
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 2620


PUNAINEN PAHOLAINEN - RED DRAGON


Profiili
« Vastaus #17 : 29.10.2005 10:47:36 »

Synapsi, kerrotko lisää tuosta rosmariinista? Googletin sen ja luin että se voimistaa valppautta ja fyysistä valmiutta, auttaa henkiseen uupumukseen ym. Ja kuulemma karistaa unen rippeet silmistä nenäliinasta nuuhkaistuna. Onko näin? Missä muodossa ja kuinka paljon sitä pitää ottaa?

Minulla on myös tosi alhainen verenpaine, ja monesti huomaan että huimaa ja pyörryttää ja sitten hoksaan etten ole syönyt tarpeeksi suolaa. Ja olen oppinut pitämään salmiakkipussia aina hätävarana...
tallennettu

Au Kauris, AC Rapu, Kuu Rapu
MC & Merkurius & Venus Vesimies
Punainen Galaktinen Lohikäärme
Synapsi
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 473



Profiili
« Vastaus #18 : 30.10.2005 12:24:59 »

Hei Kaurisenergiaa

Olen käyttänyt Rosmariinia enimmäkseen aromaöljynä. Siinä muodossahan saa ne vaikuttavat aineet tiivistettynä käyttöön. Tykkään poltella sitä aromalampussa, tai oikein uupuneena pirskotan pari tippaa nenäliinalle ja nuuhkin siitä tarvittaessa.

Elämää vahvistavat terapiaöljyt -hakemistosta löytyi mm. tällaista:
* Elvyttää aivosoluja, lisää muistamiskykyä
* Energisoi ja aktivoi hermojärjestelmää
* Terävöittää aisteja; kuuloa, puhekykyä ja näköä
* Kipua poistava, mielialaa kohottava

Öljyllä on myös kontraindikaatioita: Ei saa käyttää raskauden aikana, saattaa aiheuttaa epilektikolle kohtauksen.

Kannattaa kokeilla, noissa öljyissä on sekin mahtava juttu, että oma nenä kertoo sopivan öljyn. Minulle Rosmariini oli rakkautta ensi nuuhkaisulla!  Cheesy
tallennettu

aurinko oinas    askendentti skorpioni    kuu kaksoset    merkurius kalat    venus harka     mars vaaka
K-NRJ
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 2620


PUNAINEN PAHOLAINEN - RED DRAGON


Profiili
« Vastaus #19 : 30.10.2005 14:07:51 »

Kiitos vielä vinkistä, kokeilen kyllä tuota!  Smiley
tallennettu

Au Kauris, AC Rapu, Kuu Rapu
MC & Merkurius & Venus Vesimies
Punainen Galaktinen Lohikäärme
Tiigris
Astroholisti
*****
Viestejä: 3615



Profiili
« Vastaus #20 : 21.11.2008 22:31:29 »

Kirjoitanpa tähän nyt jatkoa vaikka onkin vanha ketju..

Itselläni on ollut aina matalat verenpaineet ja nyt kun olen lopettanut tupakoinnin, tunnen että se on madaltunut entisestään, koska huimailee ja on päänsärkyjä...

On myös ollut sellasta pari viikkoa että veri ei oikein kierrä raajoissa kunnolla, ei tarvi kauaa olla kylmässä kun sormet muuttuu sinertäviksi ja täysin tunnottomiksi. Herään joka yö siihen että kädet ovat puuduksissa, mutta ennenkuulumattomin tapahtui tänä aamuna; heräsin siihen että toinen jalka ihan nivusesta lähtien alapäin oli tunnoton ja puuduksissa.. Hakkasin ja heiluttelin sitä hetken aikaa ennen kuin alkoi tuntua pistelyä ja tunto palautui..

Liittyykö tämä alentuneeseen verenpaineeseen, eli siis te muut kenellä on alhainen verenpaine, kärsittekö jäätyvistä käsistä ja jaloista ja puutumisesta, vai olisikohan kyse nyt jostakin muusta?  idiot2
Mistään hermopinteestä ei ole kyse, koska puutuminen tapahtuu kaikissa raajoissa, eikä rajoitu esim. pelkästään toiseen käteen tms....
tallennettu
Tiigris
Astroholisti
*****
Viestejä: 3615



Profiili
« Vastaus #21 : 21.11.2008 23:07:25 »

Joo, no sitä minäkin. Siksi kysyin onko muilla samanlaista oiretta alhaisiin paineisiin liittyen.
Tänään kun katsoin leffaa istuen nojatuolissa polvet koukussa, huomasin yhtäkkiä että kantapäät ja jalkapohjat ovat tunnottomat. Sama tapahtui kun puhuin n. 10min puhelimessa ollen lattialla kyykyssä. En ole aikaisemmin "puutuillut" tällä tavalla, mitä nyt luonnollisesti silloin kun on nukkunut käden päällä tai muuta, mihin on ihan looginen selitys..

Olen sitäpaitsi aina kummallisissa asennoissa, mulle on aika tyypillistä puhua puhelimeen ollen kyykyssä lattialla, enkä yleensä kyllä puudu jalkapohjista..!
tallennettu
sitrus
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 147


Profiili
« Vastaus #22 : 22.11.2008 08:29:56 »

Hei Tigrix Smiley

Kerrot lopettaneesi tupakoinnin. Miten suolesi toimii? Paksusuolen alaosa ja vasemman jalan suuret suonet kulkevat ristiin. jos suoli on jatkuvasti täynnä, voi seurauksena olla suonikohjuja vasemmassa jalassa. Onko sinulla suonikohjuja?

Missä kunnossa hampaasi ovat? jos hammaslääkärissä käynnistä on aikaa. pyydä ottamaan myös röntgenkuvat.

Tupakointi on voinut aiheuttaa puutostiloja. Elimistöön kertyneet tupakan haitalliset aineet ovat lähteneet liikkeelle. Juo paljon vettä päivittäin, että poistuvat elimistöstä.


Entä elimistösi Ph-arvo eli happo-emästasapaino? apteekista saa ostettua liuskoja joilla sen voi mitata aamuvirtsasta. Liian hapan elimistö alkaa oirehtia.

Kun hampaat on tarkistettu. Lisäravinteista C-vitamiini, flavonoidit ja ruonsulatusta parantavat entsyymit.

Etikkakuuri, 1 tl omenaviinietikkaa lasilliseen vettä, tyhjään vatsaan.tehostaa ainakin ruoansulatusta.


Suosittelen lämpimästi Knut T. Flytlie: Vitamiinivallankumous, aktiivisen itsehoidon käsikirja. Sieltä nämä vinkit ovat.  Wink
tallennettu
Tiigris
Astroholisti
*****
Viestejä: 3615



Profiili
« Vastaus #23 : 22.11.2008 10:57:10 »

Kiitos sitrus, ehkäpä tässä olisi montakin asiaa mihin tarttua.

Ei tietääkseni ole suonikohjuja.. Huh Mutta mielenkiintoinen tieto! Puutuminen tapahtuu kyllä yhtälailla kaikkialle, eikä pelkästään vasempaan jalkaan.

Suoli toimii kohtalaisen vaihtelevasti, suoraan korreloiden ravinnon kuitupitoisuuteen ja liikuntaan..
Tiedän että siitä pitäisi pitää paremmin huolta, eli syödä fiksummin.

Hampaat, noh.. Ei ole varaa mennä hammaslääkäriin juuri nyt..

PH arvo hapan kuten suurin piirtein joka länsimaalaisella. Tämä on melko tuttu aihealue, sillä olen välillä syönyt emäksisistä ravintoa ja vähentänyt happamuutta.. Tähänhän saa niitä emäksisyyttä nostavia jauheitakin, mutta niihinkään ei juuri nyt ole varallisuutta..

Ja tuon lisäravinnejutunkin olen jo huomioinut, samalla kun lopetin polttamisen, olen syönyt vahvinta Suomesta saatavaa monivitamiini kivennäisaine-valmistetta... Mutta mitähän nuo ruuansulatusta parantavat entsyymit sitten olisivat?

Kuitenkaan en usko, että nämä oireet johtuisivat elimistön happamuudesta, koska syön aikaisempaan verrattuna huomattavasti vähemmän valkoista sokeria, vehnää yms mikä happamoittaisi elimistön äärimmilleen.. Syön paljon kasviksia. Ja tupakointikin lisää happamuutta ja olen ollut 2kk polttamatta.
Etikka muuten ymmärtääkseni lisää elimistön happamuutta.....

Ehkä tämä tosiaan on joku sellainen elimistön paranemiskriisi, kun ne kaikki myrkyt on lähteneet liikkeelle..
Nyt sitten huomio vain enemmän ruokavalioon.. smiley6600
Juon kyllä melkein aina ainakin 1,5 litraa vettä päivässä, mutta voisin nostaa sen kahteen litraan..
Ja tehdä sen aamupainotteisesti..
tallennettu
sitrus
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 147


Profiili
« Vastaus #24 : 22.11.2008 11:18:28 »

Hei!

Tarkemmin ajateltuani asiaa. Suosittelen, että käyt terveyskeskuksessa tarkastuksessa. Kuulostaa verenkiertohäiriöltä. Oireesi ovat vakavasti otettavia ja lääkärin arviota vaativia.Viikonloppuna mene päivystykseen. Jos rahaa ei ole. Olet oikeutettu toimeentulotukeen terveydenhoidosta aiheutuviin kustannuksiin. Raha-asia järjestyy aina tavalla tai toisella. terveys on tärkein.
tallennettu
Tiigris
Astroholisti
*****
Viestejä: 3615



Profiili
« Vastaus #25 : 22.11.2008 11:53:10 »

Voi kiitos sitrus huolenpidosta!  Smiley smitten angel En kuitenkaan itse koe asiaa ihan niin vakavaksi, että lähtisin päivystykseen. Jos oireilu jatkuu niin käyn vaikka ensialkuun kouluterveydenhoitajalla kyselemässä.
tallennettu
Dafne
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 13


Profiili
« Vastaus #26 : 24.11.2008 18:29:06 »

Kiitos Salomi hyvän kuuloisesta verenpaineentasausvinkistä (mikä sanahirviö..)!
Itselläni on aina ollut matala verenpaine, viimeiksi 102/70. Sormet ja varpaat on useimmiten jäässä (on luksusta kun joskus on lämpimät kädet!) ja huulet muuttuu kauniin violetinsinertäviksi ihan tuosta vaan. Huimaukseen en enää edes kiinnitä huomiota, sitä ilmenee aina kun nousee nopeasti ylös tai jos kääntyy nopeasti ympärikin.
Mummoni harrasti myös erinäisiä vanhan kansan hyväksi havaitsemia parannuskonsteja, teki mm. Ruotsin tippoja sekoittamalla yrttejä kirkkaaseen viinaan. Kyseinen cocktail taisi auttaa kaikkiin vaivoihin, niin ulkoisiin kuin sisäisiinkin.
Mutta täytyy kyllä kokeilla tuota "soijaviinaa", jospa se auttaisi tätäkin vanhaa kalmakouraa!   :Smiley
tallennettu

C'est la vie!
Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
 
Siirry: