sideman
|
|
« : 13.06.2012 23:52:25 » |
|
Kun luin jutun siitä, että tutkijat ovat kauhistuneita kasvun rajojen ripeästä vastaantulemisesta ilmeisen kohtalokkain seurauksin, ryhdyin pähkäilemään.
Tulin siihen (väärään tahi "suoraan") tulokseen, että aina kun mualimankaikkevven ilmeisen aluttomassa ja kaiketi käytännössä myös loputtomassa historiassa jollakin planeetalla jokin eliölaji on evoluution oikusta kehittynyt simultaanisti sekä käteväksi että riittävän älykkääksi eliminoimaan huomattavilta osin luonnonvalinnan ja olosuhteiden populaation maksimikokoa säätelevää vaikutusta, evoluution voimat saavat aikaan tuon populaatiorajoituksen tavallaan kiertoteitse.
(Delfiinien sanotaan olevan huomattavan älykkäitä, mutta ne eivät kyenne saamaan aikaan luonnonvaroja riistävää kulttuuria koska niillä ei ole peukaloa, jolla voisi kätevästi tarttua työkaluihin, ja aloittaa umpikujaan ennenpitkää ilmeisesti johtavan teknokulttuurin ja eksponentiaalisen taloudellisen kasvun kehittyminen...)
Nimittäin, evoluutiolla ei näyttäisi olevan mitään keinoa tai edes tarvetta eliminoida sitä eliöiden ominaisuutta, joka em. tapauksessa väistämättä toteuttaa tuon populaatiokoon rajoituksen melko rajulla tavalla. Tuo ominaisuus on tiätysti ahneus.
Tuntuisi luontevalta, että esim. homo sapiensin ahneus on erittäin voimakkaasti itse asiassa evoluution tukema ominaisuus, koska muutoinkin ahneimmat alfaurosmiehet ovat ilmeisesti useimmiten sitä myös seksin suhteen ja siten pääsevät levittämään siementään useampaan vakoon kuin vähemmän ahneet kanssakulkijansa, joten ahneus tuon mekanismin paikkansapitäessä olisi ihmispopulaatioiden piirissä pääsääntöisesti eksponoituva(?) ominaisuus.
Ei liene vaikea kuvitella mihin se todellakin ennen pitkää johtaa, että tämän Telluksemme taloudellisesti merkittävimpien alakulttuurien piirissä ahneus ja himokkuus lisääntyy lisääntymistään...
|