Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Karpaloiden turmiollisuus?  (Luettu 3719 kertaa)
0 jäsentä ja 6 vierasta katselee tätä aihetta.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8253


Profiili
« : 09.11.2013 12:02:18 »

Ostin paketin SunMaid karpaloita. Ihmettelin aluksi, miksi nämä ovat huomattavasti makeampia
kuin esim. Lidl'in vastaavat.

Sitten hiffasin, että ne ovat makeutetut seljamehulla.

Turmiollisin ainesosa taitaa kuitenkin olla auringonkukkaöljy, vai?

 Huh  buck2
tallennettu
t.touhula
Astroholisti
*****
Viestejä: 1372



Profiili
« Vastaus #1 : 09.11.2013 13:06:56 »

Karpaloista suuri hyöty virtsatieongelmiin, ennaltaehkäisevänä paras.
Selja-tuotteet torjuvat keuhko-ongelmia, flunssaoireita lievittävät myös.

Hmmm... kuinka siihen on käytetty auringonkukkaöljyä?  idiot2
Melkeinpä sanoisin, että puristusmenetelmä ainoastaan saattaa tehdä 'vähemmän' terveelliseksi tuon öljy-osion.
tallennettu

Vapaus - mikä ihana sana!
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8253


Profiili
« Vastaus #2 : 16.11.2013 13:05:52 »

Karpaloista suuri hyöty virtsatieongelmiin, ennaltaehkäisevänä paras.
Selja-tuotteet torjuvat keuhko-ongelmia, flunssaoireita lievittävät myös.

Hmmm... kuinka siihen on käytetty auringonkukkaöljyä?  idiot2
Melkeinpä sanoisin, että puristusmenetelmä ainoastaan saattaa tehdä 'vähemmän' terveelliseksi tuon öljy-osion.

No en seljamehua sinänsä turmiollisena pidä, vaan sitä, että sokeria on ilmeisesti lisätty tuotteeseen.

Eikös Ekle ole todistanut, että useimmat kasviöljyt ovat haitallisia, koska härskiintyvät niin helposti?
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #3 : 16.11.2013 14:22:53 »

Teolliset tuotteet ovat turhia. Osta mieluummin pakastettuja karpaloita, niissä ei ole mitään ylimääräistä. Se on ihan se ja sama, tuleeko tuotteen sokeri hedelmä/marjamehusta vai ihan rehellisestä sokerista. Tarkoitus on pidentää tuotteen hyllyikää ja tehdä siitä koukuttavampi. Kyseessä on teollinen kasviöljyllä ja sokerilla höystetty tuote, josta tuottaja saa paremmat katteet kuin jos ostaisit pakastekarpaloita ja vaikka itse heittäisit niiden sekaan jotain parempaa öljyä ja hunajaa, jos eivät sellaisenaan uppoa.

Tässä englanninkielinen esitys siitä, minkä vuoksi useimpia kasviöljyjä kannattaa välttää:
http://authoritynutrition.com/optimize-omega-6-omega-3-ratio/

Ja tässä ylläolevasta artikkelista löytynyt linkki toiseen artikkeliin aiheesta:
http://www.aneggadayisok.ca/managing-cholesterol/healthy-tips-for-managing-cholesterol/healthy-fats-vs-unhealthy-fats/

Jälkimmäisen artikkelin taulukko (joka löytyyy myös ekasta artikkelista) on loistava: Mitä enemmän sinistä palkkia (=linolihappo) öljystä löytyy, sen tarkemmin kyseistä öljyä kannattaa vältellä.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: