Itsekin taistelulajia harrastavana haluan heittää muutaman pointin:
On opettajan ammattitaidottomuutta, jos hän antaa pettymyksensä sinun treenaustahtiisi näkyä. Tämä voisi olla vakava keskustelun aihe opettajan kanssa: Kun kerrot että vaihtoehdot ovat se, että treenaat kun pääset treeneihin tai et treenaa ollenkaan, niin ehkä se hieman valaisee asiaa opettajalle.
On aivan mahdollista treenata vähän harvemminkin, edistyminen toki on silloin hitaampaa, mutta ongelma on tällöin opettajan kärsimättömyydessä/turhassa oppilaiden kautta toteututetussa kunnianhimossa, ei suinkaan sinussa.
Asioita ei harjoitella, vaan ruvetaan tekemään kylmiltään muiden kanssa (koska sitä alkeiskurssia ei ole, tällä hetkellä alkeisilla on minun lisäksi vain yksi muu henkilö, jolla on myös hankaluuksia päästä tunneille töiden takia).
Kannattaa säätää asennetta:
Se 'kylmiltään' muiden kanssa tekeminen on myös ihan vaan harjoittelua. Vai laitetaanko sinut kylmiltään ottamaan oikein kilpailumatsia muiden kanssa? Ja jos tuntuu siltä, että johonkin/joihinkin asioihin tarvitsisit lisäharjoituksia/alustavia harjoituksia/yksin harjoittelua, on taas kerran opettajan velvollisuus sekä huomata se aivan oma-aloitteisesti, että myös antaa sitä. Se, ettei ole erikseen alkeiskurssia on aina seuran oma päätös ja he ovat sen seurauksista vastuussa, kuten myös siitä että aloittelija joka treenaa edistyneempien kanssa saa riittävästi tukevaa opetusta sellaisessa ympäristössä.
Lajissa jota treenaan on seuramme pienempien paikkakuntien harjoituksissa ihan sama meininki, eli ei ole erikseen alkeiskursseja - se on järkevää silloin kun paikkakunnan pienuuden vuoksi alkeiskurssilaisia olisi vain juurkin 1-3 kpl tms. Tämä asettaa SUURIA vaatimuksia opettajalle, jonka on todella koko ajan otettava huomioon se, että joukkossa on porukkaa joka tarvitsee ehkä valmistavia harjoitteita tai tukevia harjoitteita voidakseen harjoitella sitten muiden kanssa asioita. Meidän seurassamme nämä pienempienkin paikkakuntien edistyneempien kanssa treenanneet aloittelijat ovat olleet ihan tyytyväisiä.
Lähinnä minusta kuulostaa, että opettajasi ei ole paras mahdollinen ja/tai ei osaa suhtautua tällaiseen sekaryhmään oikealla tavalla. Treenipuvun hankkimattomuudesta naputtaminenkin on täysin asiatonta: Meillä on osa porukasta alkeiskurssin vyökokeessakin vielä verkkareissa ja vasta sen alimman vyöarvon suorittamisen jälkeen aletaan vihjailla, että sen puvunkin ehkä voisi pikkuhiljaa hankkia. Ja ihmisten henk.koht. taloudelliset ongelmat otetaan huomioon, puvun voi hankkia sitten kun siihen on varaa. Ja sitähän ei välttämättä kannatakaan hankkia ennen kuin on sen alin vyöarvo suoritettu ja/tai on jokinlainen tuntuma siihen että haluaa jatkaa lajia, eli hankinta olisi myös tarpeellinen eikä turha.
Ja sitten vielä yksi kysymys:
Onko laji jota treenaat sellainen, jossa myös kilpaillaan? En siis tarkoita sitä, että kaikki kilpailisivat, vaan sitä onko laji sellainen että ne jotka niin haluavat, voivat kilpailla? Jos vastaus on kyllä, tämä vaikuttaa ihan kaikkien treenaamiseen esim. juurikin siten, että opettajat saattavat siirtää omaa kunnianhimoaan seuran menestymisessä niihinkin oppilaisiin, joita ei edes kiinnosta kilpailla. Tämä opettajasi pettymys treenaustahtiisi kuulostaa juuri sellaiselta asenteelta, sen vuoksi kysyn.
Itse treenaan lajia, jossa ei kilpailla, ei opeteta edes voittamista, vaan ainoastaan hengissä selviytymistä. Se näkyy mm. juuri sellaisena asenteena, että ihmiset saavat treenata omaa tahtiaan, koska eri ihmisillä on eri tavoitteet ja seuralla ei ole mitään kilpailuissa menestymisen paineita.
(Ja jos päädyt siihen että haluat vaihtaa lajia, voin suositella omaani yksityisviestinä, meillä on rento asenne, aloittelijoista pidetään hyvää huolta olipa alkeiskurssia tahi ei ja lajissa ei siis kilpailla.)