Hiilihydraattirajoitus tuo samat terveysedut kuin pätkäpaastoilu (=nälän näkeminen) ilman että tarvitsee rajoittaa kaloreita lainkaan:
http://www.proteinpower.com/drmike/inflammation/can-your-food-make-you-fit/#more-4858Syömisrajoitusten/pätkäpaastojen/kalorirajoitusten terveysedut saattavatkin tulla huomaamatta sitä kautta, että kun vähennetään syömistä, vähennetään siinä samalla sitten hiilihydraattien syömistä. Tosiasiassa olisi riittänyt pelkkä hiilareiden vähennys. Asiaan liittyvää tiedettä on ansiokkaasti ruotinut Gary Taubes kirjassaan Why We Get Fat (suom. Miksi LIhoamme), joka ei ole dieettikirja ollenkaan, vaan kertoo seikkaperäisesti ja kansanatajuisesti asian metabolisesta puolesta.
Tiivistettynä: Carbs drive insulin drives fat. Eli hiilihydraatit tuottavat insuliinia joka tuottaa rasvaa. Ja se insuliinin rasvankertymistä reippaasti edistävä vaikutus ei ole sen ainoa vaikutus. Insuliini saa mm. munuaiset toimimaan toisin kuin pitäisi, jolloin ne päästävät virtsan mukana pois liikaa C-vitamiinia, mutta eivät päästä normaalia määrää suolaa ja virtsahappoa pois, jolloin lisäbonuksena pikkuisetkin suolamäärät jäävät kohottamaan verenpainetta ja virtsahappo lisää kihdin riskiä vaikka ei söisikään niitä perinteisiä kihdinaiheuttajaruokia.