Kaikissa osallistujamaissa pojat menestyivät keskimäärin tyttöjä paremmin ongelmanratkaisutehtävissä. Suomessa asetelma oli kuitenkin päinvastainen: tyttöjen keskitulos oli huomattavasti korkeampi kuin pojilla.
Ei luultavasti mitään tekemistä minkään metsästyksen (tai keräilynkään, jos niikseen tulee) kanssa.
Pikemminkin sen kanssa, että suomalaisten tyttöjen elämän keskiössä ei ole hyvän aviomiehen löytäminen ja oman työuran lopettaminen kotiäitiyteen heti kun sellainen löytyy. Ja vaikka suomalaisissakin päiväkodeissa jo pikkutytöt opetetaan sivuuttamaan omia tarpeitaan ja palvelemaan poikia yhdessä henkilökunnan kanssa (testattiin videoimalla päiväkotien toimintaa, vuosi-pari sitten, henkilökunta joka itse luuli toimivansa tasapuolisesti järkyttyi myös tuloksista), niin muualla maailmassa sitä tehdään vielä paljon enemmän ja perusteellisemmin.
Niinpä muualla maailmassa, näin siis uskon, tytöt opetetaan tukahduttamaan iso osa potentiaalistaan tässä suhteessa. Ja ihan suoraan jopa sanotaan 'jos haluat aviomiehen, älä näytä että olet älykkäämpi kuin mies.'
Veikkaisinpa siis tämän tuloksen näyttävän kahta asiaa: SUomessa tytöt eivät tukahduta itsestään niin paljoa kykyjä kuin muualla. Toisaalta on myös mahdollista, että täällä passataan poikia liikaa ja sallitaan heille liikaa löysäilyä ('pojat nyt on poikia...') , jolloin he puolestaan eivät opi menemään sinne mukavuusalueensa äärirajoille, mitä se ongelmanratkaisu vaatii. Eli ehkä nämä kaksi asiaa yhdessä ovat se, mikä tekee tuloksista tuollaiset.