Onko MIKÄÄN ruoka täysin puhdasta?Lisäaineilla tai ilman?!Jos isoisäni,joka viljelee perunaa laittaa sen perunan maahan,joka on jo valmiiksi saastunut kaikista lannotteista sun muista niin miten tämä peruna on luomua?Eikö se silloin ole valmiiksi saastunut?!
Luomumerkinnän voi saada vasta sen jälkeen, kun se pelto/maa-alue jossa viljellään sitä luomua on ollut tietyn ajanjakson ilman keinolannoitusta.
Suomi on kuitenkin niin puhdas edelleen verrattuna useimpiin muihin maailmankolkkiin, että itse en ole ruuan puhtaudesta huolissani silloin, kun syön kotimaista ruokaa - ja sitä minä enimmäkseen syön. Ongelma ei ole niinkään se puhtaus, vaan se mitä elintarviketeollisuus tekee sinänsä hyville raaka-aineille.
Hyvät ja puhtaatkin raaka-aineet pilataan lisäaineilla, joiden yhteisvaikutuksia on päälle päätteeksi mahdotonta edes tutkia. Niinpä ainoa turvallinen vaihtoehto on olla syömättä mitään missä on niitä lisäaineita. Toinen juttu on sitten vielä se, että lisäaineilla on lähinnä kaksi tarkoitusta:
1) Tehdä pahanmakuisesta (esim. rasvaton...) elintarvikkeesta edes joten kuten maistuva
2) Pidentää tuotteen hyllyikää
Kumpikaan näistä ei ole kuluttajalle edullinen juttu, joten senkään takia en elintarviketeollisuuden tuotteisiin koske. Poikkeuksena tietenkin sellaiset tuotteet, joiden tuoteseloste on esimerkiksi riittävän niukka, esim voi ja kerma.